"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

22 Μαΐου 2011

Η αποχή....έχει μέσον;

Το τέλος της πολιτικής ή των πελατειακών σχέσεων;

 • Ο καθ ένας το μακρύ και το κοντό του με την αποχή!
 • Ο ξύλινος λόγος, οι υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται, η αδυναμία των κομμάτων να μιλήσουν στη γλώσσα των νέων, οι «κοκορομαχίες» και άλλα πολλά, ακούγονται ως οι βασικοί λόγοι της αποχής...
 • Ε λοιπόν, κανένας πολιτικός ή αναλυτής δεν έχει την τόλμη να αναφέρει τον βασικότερο λόγο:
 • Η κυβερνητική και ευρύτερη δημόσια υπηρεσία ΔΕΝ προσφέρονται πλέον για υποσχέσεις και ρουσφέτι, όπως γινόταν στο παρελθόν.
 • Οι νέοι και οι οικογένειές τους δεν ελπίζουν πλέον σε «σάσματα», στο βαθμό που το έκαναν μέχρι και πρόσφατα!
 • Είναι κοινό μυστικό ότι οι συσπειρώσεις της τελευταίας στιγμής που επιτύγχαναν τα κόμματα τις τελευταίες μέρες των προεδρικών και των βουλευτικών, στηριζόταν κυρίως στη...συτζιά του μαύρου της κυπριακής κομματικής πελατείας: τη δημόσια υπηρεσία!
 • Λόγω της κρίσης και του ελέγχου στα κρατικά έξοδα, τις θέσεις εργασίας και τη παραγωγικότητα της κυβερνητικής μηχανής, οι πολιτικοί δεν έχουν την ευχέρεια να «τάξουν» και επακόλουθα να φέρουν τον αδιάφορο κόσμο στη κάλπη.

72 σχόλια:

 1. http://hlithioagrino.blogspot.com/2011/05/elections-in-cyprus-s-b-o-t-g-e.html

  Sabotage!

  Η άλλη διάσταση της Καλπονοθείας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπραβο στους μαλακες τους αριστερους που δεν επιαν να ψηφισουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πόμπο, μα βλέπω το ΑΚΕΛ ψηλά, έσιεις παράπονο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βεβαιως εχω παραπονο. Εψηφισαν μας λιγοτερα ατομα απο το 2006, και κατα πολυ λιγοτερα που το 2001.

  Η κοινωνια δεν παει μπροστα. Απεχει, αδιαφορει, αγνοει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 'Εν θ' αντέξω... αν δεν το πω εν'να σπάσω!

  "Ρε Πόμποοοοοο... πες μας τζιαι ένα με τον Πόμπον ρεεεεεεεεεεεεεε"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @Neos E/K

  Δαμέ ως τζιαι ο Πόμπος δείχνει να καταλαβαίνει τη σημασία των πραγματικών αριθμών και τη διαφορά τους από τα ποσοστά... εσύ δεν την καταλαβαίνεις ή κάμνεις πως δεν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εκαμαμεν τα σιονι Αντρο μου. Επικοινωνιακη πολιτικη μηδεν.

  Οι αλλοι εξεκινησαν πριν 1 χρονο την εκστρατεια τζιαι πριν 3 χρονια την προπαγανδα. Επεισαν τα ψεμματα τους, εδιαμορφωσαν τη κοινη γνωμη με τετοιο τροπο που να μεν αναστρεφεται οσα καλα τζι αν καμει το ΑΚΕΛ.

  Ηταν ο Λαμαρης στο μεγκα τζιαι ελαλεν τους για τα ΜΜΕ τζιαι λαλει του ο Βικτωρας Παπαδοπουλος με ειρωνικο τροπο "το αποτελεσμα το βλεπετε"? Ετσι να μας περιπαιζουν ομπρος μας Αντρο μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Χαμάλης22/5/11, 9:20 μ.μ.

  Όι Πόμπο έννεν οι αριστεροί που έν επήαν να ψηφίσουν. Έν επήαν να ψηφίσουν τζιείνοι οι συμφεροντολόγοι που εκαρτερούσαν ως την τελευταίαν στιγμήν να τους τάξομεν θέσεις τζιαί έν τους ετάξαμεν. Τούτους έν τους εχρειαζούμαστεν. Έν τους θέλομεν. Επίσης έν επήαν να ψηφίσουν τζιείνοι που έν ενδιαφέρουνται για τα κοινά, ή εν πολλά νεαροί τζιαί δεν έχουν ακόμα καταλάβει τη σημασία των εκλογών τζιαί της δημοκρατίας. Η ζωή η ίδια εν να τους κάμει να ενδιαφερτούν στο μέλλον.
  Οι λλιότεροι ψήφοι που επιάαμεν που το 2001 ωφείλονται και στους θανάτους των ηλικιωμένων ακελικών, ο αριθμός των οποίων δεν πληρώθηκε από νεανικούς ψήφους διότι οι νέοι δεν έφτασαν ακόμα στην απαιτούμενη ωριμότητα να ενδιαφερτούν. Όσοι εψήφισαν όμως ΑΚΕΛ Αριστερά νέες δυνάμεις υποστηρίζουν ούλοι τα ίδια πράματα, την ίδιαν πολιτικήν. Τζιαί τούτον κάμνει την παράταξιν πολλά μεγαλλύττερην που την κάθε μιαν από τες άλλες παρατάξεις. Τούτον θα φανεί σε ώρες που πρέπει να παρθούν μεγάλες αποφάσεις. Τζιείνες τες ώρες εν να φανεί ότι ο ΔΗΣΥ έσιει γιάλλινα πόδκια πάλε. Έχουν να φαν τασάκια τζιεί μέσα τζιεί . . . . . .
  Ζήτω το ΑΚΕΛ. Επροσπαθήσαν να μας ακκάσουν ποτζιεί τζιαί που ποδά, εχρησιμοποιήσαν κάθε θεμιτόν τζιαί αθέμιτον μέσον αλλά έπιαεν τους τ' αμμάτιν. Το ΑΚΕΛ αντί να ππέσει στο 26% που πιστεύκασιν, εκέρδισεν τζιαί μιαν έδραν παραπάνω στην βουλήν. Δίχως προδότες μέσα τούτην την φοράν. Λιλλήκκας κλπ.
  Ζήτω το ΑΚΕΛ ζήτω η Κύπρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τελικα επιαμεν τσας παραπανω ψηφος απο τι το 2006

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Φιλε χαμαλη εσιεις δικαιο. Αλλα για μενα ειναι απαραδεκτο νασιει ετσι αυξηση ο συναγερμος με τοσο λαικισμο, τοση διγλωσσια, τοσα ψεμματα. Τζιαι για να εχουν ετσι αυξηση σημαινει οτι επεισαν. Πως επεισαν? Πες πες ενα ψεμα γινεται αληθκεια. Επιβαλλέται πιο επιθετικη επικοινωνιακη πολιτικη

  Δεν επεισαμε για τα καλα που εκαμε το ΑΚΕΛ, δεν επεισαμε για το τι γινεται εξω τζιαι το τι γινεται στη Κυπρο. Δεν επεισαμε γιατι πολεμουν μας ουλλα τα κατεστημενα τζιαι το κυριοτερο γιατι συμπεριφερουμαστε με πολλη επιεικια στα δεξια ΜΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Χαμάλης22/5/11, 9:31 μ.μ.

  Ο άλλος που κάμνει χαρούες πιο πάνω, σιέρεται γιατί ο ΔΗΣΥ έπιαεν ποσοστόν που το ακροδεξιόν τμήμαν του ΔΗΚΟ, τζιαί που το ΕΥΡΩΚΟ τζι' εψήλωσεν. Έπιαεν πίσω τον Προδρόμου χα χα χα τζιαί θεωρεί το επιτυχίαν. Βάστα φίλε τζιαί το παιχνίδιν παίζεται ακόμα. Αν θέλεις να βοηθήσεις τον ΔΗΣΥ, πήαινε σύναξε τα τασάκια που τζιεί μέσα τζιεί γιατί θωρώ τα να ππέφτουν κατατζιέφαλα σύντομα. Έρκεται η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Τζιαί των μεγάλων . . . . αποδράσεων!
  Το ΑΚΕΛ όμως εν . . . ρότσος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Χαμάλης22/5/11, 9:45 μ.μ.

  Το Παπαδοπουλούιν, ο Κωλοκασίδης, ο Κουλίας τζιαί ο Κενεβέζος, εβάλαν δικούς τους να ψηφίσουν ΔΗΣΥ, για να καταποντιστεί το ΔΗΚΟ τζιαί να δκιώξουν τον Κάρραγιαν, να αποχωρήσουν που την συγκυβέρνησιν εκμηδενίζοντας έτσι τζιαί τους Μ. Κυπριανού τζιαί τον Φωτίου. Με το συμπάθκιον αλλά . . . εκάτσασιν πάνω. Πιθανόν να σηκώσουν το δικόν τους μπαϋράκκιν κατά την εκλογήν του προέδρου της βουλής τζιαί με την σύμπραξιν του ΔΗΣΥ να ψηφίσουν κάποιον άλλον αντί του Κάρραγιαν. Εν να την πάθουν πάλε. Ο ΔΗΚΟϊκός κόσμος εν ιξιχάννει τον ιδρυτήν του ΔΗΚΟ τον Σ. Κυπριανού, ούτε θα πουλήσει τον γιόν του τον Μάρκον. Γιατί ούλλη η προσπάθεια των Τασσικών του ΔΗΚΟ εν η εκμηδένιση του Μάρκου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Εχαρηκε ο Αντρος γιατι επιαμεν νακκον καλλιτερα που το αποτυχεμενο 2006 μετα που επιντωσαμεν τους ΕΔΗ τζιαι τους ελευθερους πολιτες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Χαμάλης22/5/11, 10:24 μ.μ.

  Αν ήξερες Πόμπο πόσην δουλειάν εκάμαμεν τζιαί πόσον σκόρσον ετραβήσαμεν για ναν το ποσοστόν μας σήμερα τζιαμέ ήταν να πανηγυρίζεις τζιαί σού. Γιατί εγιώ έχω σκοπόν να πιώ οκτώ ποττσούδες ζιβανίαν πόψε.
  Άτε εις υγείαν προκαταβολικά . . άσπρον πάτον.
  Ζήτω το ΑΚΕΛ ζήτω η Κύπρος. Τον Ερωτοκρίτου έπιαεν τον τ' αμμάτιν! Αφού επρόδωσεν τον τζι' ο "φίλος" του ο Προδρόμου. Πράμαν αναμενόμενον ανάμεσα σε έτσι αδρώπους. Κλάααμαν τωρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Εννοείς την αποχή Αγρινέ;
  Ή το γεγονός ότι ψηφοφόροι που ψήφισαν ΑΚΕλ τις περασμένες φορές, τώρα δεν...

  να κάμω άλλη μια παρατήρηση, τη μείωση των ποσοστών του ΑΚΕΛ στη Λάρνακα...και την αύξηση αυτών του ΔΗΚΟ!
  Μυστήριο εκ πρώτης όψης αλλά μάλλον έχει να κάμει με τις ρατσιστικές εντάσεις στη πόλη.

  Πόμπο! Τα αριστερά κόμματα δεν πρέπει να είναι τόσο εξαρτώμενα από τη προσωπικότητα που ηγείται.

  Βλέπω με αισιοδοξία φίλε Χαμάλη τη κατάσταση στο ΔΗΚΟ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ποιος ακριβώς έκαμεν χαρούες για το ΔΗΣΥ;

  Η πολλή ζιβάνα βλάφτει ρε κοπέλια...

  Τζιαι όταν θα τσιακάρετε τα νούμερα... λάβετε υπόψη (τζιαι εσείς, τζιαι ο ΔΗΣΥ τζιαι ούλλοι μαζί... σhερκές σhερκές) ότι είχαμεν τζαι αύξηση των εγγεγραμμένων... τζιαι 20% αποχή...

  Ιτά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ο Συλλουρης εν ειπε οτι αν χασει εδρα εννα παραιτηθει?

  Φιλε Χαμαλη γιατι εχω την εντυπωση οτι υπαρχει προβλήματισμος? Ο Κατσουριδης στις τελευταιες δημοσκοπησεις που εφαινοταν διαφορα 0.4% εμιλαν για αναστρεψιμη κατασταση. Ναι μεν υπο τις περιστασεις επιαμεν καλα, αλλα πρεπει να προβληματιζει γιατι επιαεν ετσι ποσοστα ο συναγερμος. Εν δεξιοι που εστραφηκαν πισω?

  Τζινο που ειπες για το δηκο πιο πανω (οτι εβαλαν τους να ψηφισουν δησυ) αμπα τζιαι εν ισχυει, οι τασσικοι φαινεται οτι ερκουντε μες τους πρωτους στις επαρχιες τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Παρ’ όλο που το ΑΚΕΛ είχε άνοδο στα ποσοστά του [αλλά και σε απόλυτους αριθμούς] σε σχέση με το 2006, εν τούτοις εγώ θα είμαι συγκρατημένος και δεν θα μιλήσω για νίκη. Με προβληματίζει έντονα η αποχή των αριστερών(;) ψηφοφόρων [προσωπικά δεν περίμενα γενικά η αποχή να ‘ναι πέραν του 15%], αλλά και η έλλειψη ουσιαστικών διαφοροποιήσεων στον εκλογικό χάρτη! Παράλληλα όμως δεν θεωρώ ότι το εκλογικό αποτέλεσμα [που σηματοδοτείται και με σημαντική αύξηση του ποσοστού του “Συναγερμού”] ως γενικότερη αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής ή/και της πολιτικής τυ ΑΚΕΛ]. Επίσης να σημειώσω ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτέλεσμα φαίνεται να μπαίνουν νέα πρόσωπα στη Βουλή κι από το ΑΚΕΛ κι από το Συναγερμό και να μένουν έξω νυν βουλευτές. Και κάμνοντας ειδική αναφορά στο ΑΚΕΛ να σημειώσω ότι κάτι τέτοιο παρατηρείται στη Λεμεσό [παρατηρούνται εκπλήξεις εκεί μέχρι τώρα – Καυκαλιάς και Κώστας Κώστα φαίνεται να εκλέγονται], στη Λάρνακα [τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν να μην εκλέγεται ο Κυρίτσης!] και εν μέρει στην Αμμόχωστο [όπου ο Τζιοβάνης μέχρι τώρα έρχεται δεύτερος]. Να σημειώσω επίσης πως απόψε απόλαυσα την Ειρήνη Χαραλαμπίδου σε τηλεοπτική συζήτηση στο Mega! Το ΑΚΕΛ πρέπει πλέον να προχωρήσει και να υιοθετήσει επιθετική πολιτική ένα τι των πολιτικών του αντιπάλων!
  Ολοκληρωμένες απόψεις θα εκφράσω σε νέα ανάρτηση μου στο Blog μου [αύριο ή μεθαύριο]. Όμως σημαντικές και ουσιαστικές τοποθετήσεις έκαμε κι ο Χαμαλης στην παρέμβαση του με ημερ. 22 Μαΐου 2011 9:20 μ.μ. [link: http://newgreekcypriot.blogspot.com/2011/05/blog-post_22.html?showComment=1306088402513#c4216210205702039471] …

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ρε κοπέλια.... μεν βιάζεστε...

  Κάποια συμπεράσματα φκαίνουν... όχι όμως οι γενικολογίες τύπου: "... Επίσης έν επήαν να ψηφίσουν τζιείνοι που έν ενδιαφέρουνται για τα κοινά, ή εν πολλά νεαροί τζιαί δεν έχουν ακόμα καταλάβει τη σημασία των εκλογών τζιαί της δημοκρατίας. Η ζωή η ίδια εν να τους κάμει να ενδιαφερτούν στο μέλλον..."

  Υποτίθεται ο μηδενιστής εγώ είμαι, μάχεστε να μου πιάτε τη δουλειά μου;

  Πιο καλό θα ήταν να περιμένετε τα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ αποτελέσματα. όπου φαίνονται π.χ. οι τάσεις σε παραδοσιακές γειτονιές του Α ή Β κόμματος... αλλά και σε περιοχές που ταυτίζονται συχνά με τον μέσο όρο...

  (Χάτε Νέε Ε/Κ, ήβρα σου ποσκόλιο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Η αποχή αυξάνεται αγρινέ, εν φανερό. Η απαγκίστρωση από τα κόμματα και η απαξίωση της πολιτικής έτσι όπως εκτελείται στα αστικά πλαίσια, αρχίζει και στη Κύπρο να μπάζει νερά.

  Όπως θέλω να πω τζιαι με την ανάρτηση, με ελαττωμένες οι πελατειακές σχέσεις, αυξάνεται η αποχή. Να μεν κρυβόμαστε πίσω που το δάκτυλό μας τζιαι να καμωνόμαστε ότι πριν *είχαμε* ιδεολογική συμμετοχή τζιαι τωρά όχι.
  Περισσότερος κόσμος προηγουμένως, από ότι τώρα, εξασκούσε τα εκλογικά του καθήκοντα "αιτούμενος" ή ως ανταπόδοση.
  Ίσχυαν επίσης περισσότερο οι οικογενειακοί δεσμοί, οι κοινοτικοί δεσμοί και εξαρτήσεις κ.ο.κ.
  Οι νέοι για παράδειγμα δεν θέλουν πλέον -στο βαθμό που το έκαναν παλιά- να υπερασπιστούν την οικογενειακή κομματική παράδοση.

  Με αυτά όλα θέλω να πω πως η ουσιαστική συμμετοχή δεν νομίζω να μειώνεται. Απλά ελαχιστοποιούνται οι λόγοι που ωθούσαν σε μεγαλύτερες συμμετοχές.

  Που την άλλη, σε ένα πιθανό νέο δημοψήφισμα, πιστεύω ότι θα δούμε πολύ χαμηλότερα ποσοστά αποχής. Την ώρα δηλαδή που θα υπάρχει ξεκάθαρο διακύβευμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Χαμάλης22/5/11, 11:30 μ.μ.

  Ε ίνταμ που θέλεις να πεις με την αποχήν ρε Ίντιοτ Μουφλόν; Πολλά σφίγγας είσαι πόψε.

  Πόμπο εν να δεις την συμπεριφοράν τούτων των καρακιοζοτασσικών τες επόμενες μέρες τζι' εν να καταλάβεις. Θα βκω ψεύτης μόνον αν βάλουν τον νούρον τους μεσ' τ' ασσιέλια τους τζιαί γλύψουν τζιεί που εφτύναν. Γιατί έτσι που ήρτεν η κατάσταση, τα σχέδια τους ανατραπήκασιν. Το ΔΗΚΟ τζιαί το ΑΚΕΛ επήασιν καλλύττερα από ότι επεριμένασιν.

  Ο ΔΗΣΥ έπιαεν πολλούς ψηφοφόρους τους οποίους, θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει σύντομα ως αντιπάλους του στην στάσιν που θα κρατήσει, με τες εξελίξεις στο Κυπριακόν. Προς το παρόν ας τους σιέρεται αλλά, έβαλεν κούφους μεσ' τον κόρφον του.

  Στην Αθήνα μεσ' το κέντρο . . . . .
  Εήβα μας . . . . . . άσπρον πάτον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Χαμάλης22/5/11, 11:48 μ.μ.

  Ππππεεεεεεε ! ! !
  Ο Κωλοκασίδης μεινίσκει πόξω! Πάει το -κασίδης, μεινίσκει το πρώτον συνθετικόν που εν τζιαί αντιπροσωπευτικόν του.
  Θωρείς Πόμπο; Εμάσιετουν να σκάψει τον λάκκον του άλλου, τζι' έδωκεν ο ίδιος μέσα!

  Σε πεντέξη δεν αρέσει
  το κτυπάνε για να πέσει
  μα εκείνο δε λυγάει
  κι' όλο φυλλωσιές πετάει

  Εΐβα μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ουτε ο Κολοκασιδης, ουτε ο Κεννεβεζος φκαινουν αλλα επιασιν ψηφους. Ο Νικολακης τζιαι ο Κουλιας ηρταν πρωτοι στις επαρχιες τους. Επομενως το δηκο παραμενει διχασμενοςκαι θα συνεχισει να ειναι γτπ και τα επομενα χρονια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος23/5/11, 12:03 π.μ.

  αριστεροί φίλοι μου εν θωρείτε τα χάλια του κόμματος σας; αριστερό κόμμα τζαι έφκαλεν πόξω τον πάμπη κυρίτση της πεο τζαι έφαλεν των εκατομυριούχο τζιοβάνη... αν εν αριστερό το κόμμα σας...

  τζαι εγώ είμαι ποτζίτνους μιτσιους που... έν επήαν να ψηφίσουν τζιείνοι που έν ενδιαφέρουνται για τα κοινά, ή εν πολλά νεαροί τζιαί δεν έχουν ακόμα καταλάβει τη σημασία των εκλογών τζιαί της δημοκρατίας. Η ζωή η ίδια εν να τους κάμει να ενδιαφερτούν στο μέλλον..."

  εν έσιει τζαι θετικά η αποχή... έτο φτάνουμεν σιγά σιγά στα επίπεδα της ευρώπης

  http://aspr0mavr0.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Αφου ενεπιες να ψηφισεις δεν δικαιουσε να μιλας. Τζιαι το κλαμα αλλου

  Το ρικκουδι δεν φκενει βουλευτης, να πελλανει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Όντως, η μη εκλογή Κυρίτση (δηλαδή το ότι κατετάγη τρίτος στη Λάρνακα) είναι ένα τεράστιο θέμα, όπως και η εκλογή Τζιοβάνη αλλά και Ειρήνης Χαρ. ως ένα βαθμό.

  Αν δεν πείθει το ΑΚΕΛ τους αριστερούς ή τους νέους αριστερούς, είναι ευκαιρία και όχι πρόβλημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος23/5/11, 2:04 π.μ.

  Dedomenwn twn sunthikwn, en megali i niki tou AKEL. En exousia tziai eishen auksisi, na men to ksixannoumen. Sumfono, episis, oti o DHSY tou opou s' evro tziai opou m' evreis, ekinithiken me touti tin logiki tziai emazepsen pou akrodeksious mexri proodeutikous neofileleutherous. Mulos i katastasi tziai tha fanei. Ax, poson exarika pou emeinen ekso kati kopelia, opos o Rikkos, o Themistokleous, o Kolokasidis, o Papadakis tziai to Kenevezaki. Apolausi. Tziame na tous gurizei.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. H άνοδος του ΔΗΣΥ οφείλεται μονο στη στροφή του στην εθνικιστική ρητορική δηλαδή; Τζαι στο ότι ηθέλαν να κτυπήσουν την συγκυβέρνηση.

  Έχουμεν έναν ενδιαφέρον τρίο δαμέ,παιθκιά. Όπου
  "η σύζυγος" φορεί τα του "συζύγου" τζαι ο μόνος που φταίει εν ο εραστής.

  Καλάν, εν λογικό το ΔΗΚΟ εξκιούσμι τζιόλας, να μπουκώνει την αντιπολίτευση ψήφους τζαι το ακελ να κορτώνει ότι εν θα σπάσει η συγκυβέρνηση;

  Σόρυ, εν πολιτική αντιμετώπιση τούτη του γεγονότος ότι τούτον το κόμμα - το ΔΗΚΟ - εν το πλέον αφερέγγυο κόμμα της Κύπρου;

  Τζαι πάει ένα κόμμα σιδεροτζέφαλον σαν το ΑΚΕΛ τζαι τρώει τα μούτρα του για τούτους, που εν τιμούν ούτε τον λοον τους ουτε την υπογραφήν τους;

  Το ΔΗΣΥ ας σύρνει όσα τασάκια θέλει. Τα τασάκια που πέφτουν μες το ΔΗΚΟ γιατί πρέπει να τα τρώει πας την τζεφαλίν ο ακελικός, χρωστά κάτι το ΑΚΕΛ στο ΔΗΚΟ τζαι εν το ξέρουμεν; Εν η καρέτα-καρέτα τζαι πρέπει να διασωθεί;

  Ακούσετε ακελικούς ήνταλως μιλούν για τον Χριστόφκια σύντροφοι; Όξα έχουν έστω μιαν τόση διαφοράν που τους συναγερμικούς ενομίσετε;

  Σιηρόττεροι μπορεί να ένι. Γιατί πρέπει να είσαι πας τον πάτο του πολιτικού ήθους, για να είσαι κυβέρνηση τζαι να φτύνεις όπως εφτύσαν τούτοι πας το ακελ.

  Το ακελ σήμερα ενίκησε το ΔΗΚΟ. εννεν τον συναγερμόν που ενίκησε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. εννοώ δηκοϊκούς ήνταλως μιλούν για τον Χριστόφκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. επήρα φόρα...

  το 2008 το ΔΗΚΟ με σιήλια ζόρκα αποδέχτηκεν να συγκυβερνήσει με αντάλλαγμα την προεδρία της βουλής τζαι τα υπουργεία που έπιασεν.

  αφού για τρία χρόνια εκάμαν ισάξιαν τζαι σιηρόττερην αντιπολίτευσην του ακελ απο ότι ο ΔΗΣΥ, ήρταν σήμερα τζαι "επαραδώσαν" ή καλλύτερα επουλήσαν τζαι την προεδρία της βουλής.

  βούρα τωρά ακελ, να συνάεις τον περδίκη για να σωθεί ο κάρογιαν.

  τι άλλον πρέπει να πουλήσουν - εκτός που το κόμμα τους, την υπογραφήν τους, τη ψήφο τους τζαι την Κύπρο - για να καταλάβουμεν πως πρέπει να φκούν που το παιχνίδι, τζαι πως τούτοι θα είναι οι καταστροφείς του κόμματος;

  για τη μη εκλογή του Κυρίτση τζαι την εκλογή του Τζιοβάνι δεν θα πω τίποτε! περιμένω να ακούσω πρωτα επίσημες ερμηνείες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. εντάξει ρε πόμπο εν θα ξαναμιλήσουμε!!!
  άτομα σαν εσένα αντί να ψηφίσουν βάση των ιδεολογιών τους εψηφίσαν ακελ
  γιαυτό πιστευκω οτι εν άδικο που εν έφκηκε το ελαμ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Το οτι εν εφκηκε ο Κυριτσης τι σχεση με τον Τζιοβαννη?

  Ας μας πουν οι Σκαλιωτες γιατι εν τον εψηφισαν οσο εψηφισαν τον Σταυριανο τζιαι τον Γεωργιου.

  Το προβλημα με τον Τζιοβαννη εν οτι βαστα λιραν? Σημασια εχει τι ανθρωπος εισαι και τι προτιθεσαι να καμεις για να βελτιωσεις την κοινωνια. Το αριστερος = φτωχος ειναι ξεπερασμενο.

  Αν και εφιαν καμποσοι καρακιοζηδες που τη βουλη, εμπηκαν αλλοι. Εννα θωρουμεν τον φκιακα τον Γεωργιαδη για 5 χρονια τωρα. Ο Βαρναβας, ο Κουλιας, ο Νικολακης, ο Πιτσιλλιδης, ο Λευτερακης, ο Χατζηγιαννης, ο Γεωργιου... Ετο εχουμε μια βουλη γεματη ηλιθιους παλε

  Ρε Αντρο παρετα τες μετριοπαθειες τζιαι τους χαμηλους τονους τζιαι εκαμαμεν τα σιονι. Αμαν ο Φουλης τζιαι ο Λευτερης επιασιν τοσους ψηφους σημαινει ενεχουμεν υποθεση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. όση σχέσην έσιει το ότι εν εφκήκεν ο Πουργουρίδης τζαι εφκήκεν ο Δίπλαρος!

  η πολιτική θέλει πολιτικές αναλύσεις.

  εκτός αν οι εκλογές βουλευτών εν ανήκουν στη σφαίρα της πολιτικής τζαι ανήκουν στη σφαίρα των ππάπλικ ριλέισιονς!

  τζαι όποιος κάμνει καλύτερο ππάπλικ ριλέισιον τζαι εκλέγεται, έρκεται να πει πως "εκφράζει τη θέληση του λαού"

  τζαι πως αν πεις πως τούτον έννεν πολιτική, είσαι δογματικός που εν αφουγκράζεται το λαϊκόν αίσθημα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. τζαι μετά θέλουμεν να το νομιμοποιήσουμεν τζιόλας, ρωτώντας τον λαό γιατί εν έφκαλεν τον Κυρίτση!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. O Τζιοβαννης εν Αμμοχωστο, ο Κυριτσης ειναι Λαρνακα. Αλλοι αποφασισαν για τον εναν, αλλοι αποφασισαν για τον αλλον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. ξέρω το πόμπο,

  άλλο λέω εγώ άλλον εσύ.

  συγκρίνω την σύμπτωση να με εκλεγεί ο γ.γ της ΠΕΟ τζαι την είσοδο ενός ντιβέλοπερ εκ μέρους της αριστεράς.

  πληζ να μεν ακούσω,πως μπορεί ο ντιβέλοπερ να εν καλός άνθρωπος με καλές απόψεις.

  οι υποψηφίοι του ακελ εν εκάμαν προσωπικές προεκλογικές εκστρατείες.

  τα ονόματα που επεράσαν ή εν επεράσαν εβασιστήκαν στο εσωκομματικό πάρε-φέρε κύρίως.

  γιατί εν επέρασεν ο θεσμικά κύριος αντιπρόσωπος των εργαζομένων στη βουλή; αυτό ρωτώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Δεν εχει σχεση το ενα με το αλλο.

  Τζινο που πρεπει να καταλαβουμε ειναι γιατι οι Σκαλιωτες θεωρουν πιο αξιον τον Σταυριανο τζιαι τον Γεωργιου παρα τον Κυριτση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. όι πόμπο,

  σόρυ. τζαι σόρυ τζαι που τους συντρόφους.

  εν αφήνεις την εκλογή του γ.γ της ΠΕΟ στην τύχη.

  εν εν θέμα γούστου η αντιπροσώπευση της ΠΕΟ μες τη βουλή.

  να τον μεταφέρεις Λευκωσία να εκλεγεί τζαι να μεν φκάλεις την Ειρήνη τη Χαραλαμπίδου.

  έλεος πκιόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. "Έχουμεν έναν ενδιαφέρον τρίο δαμέ, παιθκιά. Όπου
  "η σύζυγος" φορεί τα του "συζύγου" τζαι ο μόνος που φταίει εν ο εραστής."

  Εύθυμος συμβολισμός, αλλά έν είμαι σίουρος ότι τον εκατάλαβα καλά.
  Ούτε τούτον με την προεδρίαν της βουλής εκατάλαβα το. Εν βαριέσαι, εν η ζιβάνα εψές; εν ο διαφορετικός φακός που παρατηρούμεν τα . . . φαινόμενα; Πάντως εγώ είμαι χαρούμενος τζι' αισιόδοξος.

  Το ΔΗΚΟ συντρόφισσα, αν μου επιτρέπεις, έν πρέπει να λουαρκάζεται σαν ναν ένας άδρωπος. Ούτε τζιαί κανέναν άλλον κόμμαν πρέπει να λουαρκάζεται έτσι. Τζιεί μέσα τζι' αν υπάρχουν συμμαχίες, αντιπαλότητες, έχθρες, συνομωσίες τζιαί ξέρω γιώ τζιαί ξέρω γιώ.
  Πάσ' τούτον το θέμαν, εξαιρουμένου σε κάποιον βαθμόν του ΑΚΕΛ, τούτες οι εκλογές εκτυπήσαν κότσιηνον. Σκέττον μυθιστόρημαν πλοκής και μυστηρίου. Άλλωστε το κύριον χαρακτηριστικόν του πολιτικού, εν τούτες οι δολοπλοκίες.
  Τζιαί ναι! Η ξεκάθαρη μου γνώμη είναι ότι ο χαμένος είναι ο ΔΗΣΥ, όπως επίσης τζιαί η αμπάλατη πλευρά του ΔΗΚΟ, το ΕΥΡΩΚΟ, τζιαί οι . . . λοιποί. Πιο πολλά που ούλλους όμως ο ΔΗΣΥ.

  Εξηγούμαι τζιαί γιώ λλίον μυλλομενοσυμβολικά. Μεγάλα μωρά είμαστεν άλλωστε. Ο ΔΗΣΥ που λαλείτε, ήταν ένας όμορφος νέος που αγαπούσεν πολλά μιαν όμορφην κόρην που την ελαλούσαν Εξουσίαν. Εκόλλησεν της αλλά τζιείνη είπεν του ότι τα έσιει τζιαί με έναν άλλον όμορφον νέον που τον ελαλούσαν Φασιστογριβισμόν τζιαί ότι τούτος είσιεν τζιαί παράξενες απόψεις. Ο ΔΗΣΥ ερώτησεν την να του πει ορισμένα πράματα παραπάνω τζιαί έβαλεν την να έβρει έναν τρόπον να τα πλέξουσιν μαζίν. Η κόρη λαλεί του, ότι για να τα πλέξουσιν μαζίν πρέπει να εν τζι' άλλος στο παιχνίδιν γιατί αρέσκει του ναν ο τρίτος της παρέας. Ο ΔΗΣΥ επειδή εποθούσεν την πολλά την κόρην εκαμώθηκεν ότι αρέσκουν του τζιαί τζιείνου τούτα τα πράματα τζιαί έτσι επροχωρήσασιν. Εδώσασιν ρανρεβού! Αλλά έν εκατάλαβεν καλά! Ο τρίτος της παρέας έν τζι' εν την Εξουσίαν που ήθελεν μόνον να . . . ήθελεν τζιαί τον ΔΗΣΥ, μάααανα μου τον. Όταν εβρεθήκασιν τζι' ώσπου να το καταλάβει ο ΔΗΣΥ έπαθεν την. Ένιωσεν ένα κενόν ποπίσω του. Τωρά ο φόος του ο μεγάλος, είναι ήνταμ πουν να κάμει άμα πάει στον γιατρόν (βλέπε πολιτική για το Κυπριακόν) τζιαί φανεί ότι εν κενός που πίσω τζι' έσιει τζιαί σκουλαμέττον, ενώ ως τωρά έκαμνεν τον πάσιη καυκωλόν με την χρυσήν πουλλούν (βλέπε είσιεν την γενναιότηταν τάχα, τζιαί την ωριμότηταν μίσσιημου, να πεί έστω τζιαί μόνος του ΝΑΙ στο σχέδιον Αννάν).

  Τούτος εν ο ΔΗΣΥ μετά τες εκλογές, τζιαί τούτον εν το πάθημαν του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Για μενα το σημαντικο εν η αποτυχεμενη επικοινωνιακη τακτικη του ΑΚΕΛ και της κυβερνησης. Ενω εκαμαμεν τοσα καλα, αδικησαμεν τον εαυτον μας στην προβολη τους. Αφηκαμεν τον ρατσιστικο λογο να περασει, γιατι απαντουσαμεν με μετριοπαθεια τζιαι χαμηλους τονους αντι να τους φωναζουμε. Αφηκαμεν τον λαικισμο του Φουλη τζιαι του Λευτερη να περασει. Σταματα να πιενεις στον ΑΝΤ1, Μεγκα, Σιγμα τζιαι να διας συνεντευξεις στες δεξιες εφημεριδες να δεις πως θα περασεις τα σωστα μηνυματα στον κοσμο.

  Ο Κυριτσης πιθανον να ειναι θυμα των προβληματων της Λαρνακας, του ρατσισμου κλπ. Χωρις να σημαινει οτι οι Σταυριανος και Γεωργιου ειναι λιγοτερο αξιοι. Αν το εξεραν οτι ενιφκενει μπορει να τον εβαλαν Λευκωσια, αλλα ποιος υπολογιζε να γινει ετσι πραμα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Το ότι ο Κυρίτσης εν κάμνει τζιαι δεν πείθει επέρασε σας που το μυαλό;

  Επειδή εν ΓΓ της ΠΕΟ... σημαίνει αυτόματα ότι εν άξιος; Τζιαι τούτον εν πολιτική ανάλυση;

  Ότι επικοινωνιακά εν σκράππας... δεν το σκέφτεται κανένας; Ότι άλλος ο ρόλος της ΠΕΟ το 60 τζιαι άλλος ο ρόλος της το 10, με ακόμα και τις εργατικές τάξεις να γίνονται μεσοαστοί στα "θέλω" τους... δεν μπαίνει καν μες την ανάλυση;

  Ρε κοπέλια... όταν στις αρχές της δεκαετία του 90... εδήλωνα παραίτηση που χαμάλης σε εργοστάσιο αναψυκτικών... ο εκπρόσωπος της ΠΕΟ τότε είπεν μου "μα γιατί τωρά; έρχετε αύξηση". Εμίλαν για ανάμιση λίρα την εφτομάδα. Ελάλεν μου το την ώρα που εφύσουν σε χαρτί τις μαυράδες που εγιέμωσεν η μούττη μου (λόγω των καυσαερίων των φορκ-λιφτ)... τζιαι ήθελα να του σhίσω τις κολλούες που εβάσταν τζιαι να του τες ταΐσω!

  Όσο για τη Χαραλαμπίδου... ...ε, αφού εγίναν ούλλα επικοινωνιακά. φυσιολογικό το αποτέλεσμα. Με γειά της, με χαρά της.

  Είπα το που τον Γενάρη του 10 ότι θα γίνει "η ασπίδα και το δόρυ της επανένωσης"...
  http://hlithioagrino.blogspot.com/2010/01/blog-post_19.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Α!

  Τζιαι κάτι άλλο.

  Αναφέρατε λόγους και "λόγους" για τα αποτελέσματα του ΑΚΕΛ... μονόπαντα για το τι ελειτούργησε αρνητικά.

  Το ότι η συσπείρωση της τελευταίας στιγμής σχετίζεται όχι μόνο με τον κομματικό μηχανισμό αλλά και με τον Μπαμπύλα του ΕΛΑΜ.... ότι δηλαδή... πάλε "καλά" που εκαταφέραν στο ΑΚΕΛ να ταΐσουν τούτην την πιττούδα (με μέλι την προοπτική λύσης) στο κόσμο.... γιατί δεν το συναφέρνει κανένας;

  Ανάλυση σημαίνει μόνο δικαιολογίες με αναφορές στα αρνητικά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ανώνυμος23/5/11, 1:38 μ.μ.

  χαχα ακουσετε ναμπου εκαμναν τουρρκοι πελλαρες που καμνουν. εκλεψαν εγγραφα απο γραφειο του επαρχου δημοσιεφκουν ουλλα τα στοιχεια των τουρκων `κυπριων` που δουλεφκουν ποδα τζαι εννα ψηφισουν. χαχαχα θελουμεν να μαθουμε τζαι ονοματα των κακων ελαμιτων με αριθμους ταυτοτητας ετσι οπως τους φακελωσαν πακεταρισμενα οι δικοι μας μπατσοι. υστερα θελουμεν να δουμε τζαι ονοματα φιλεναδων του γενικου εισαγγελεα μαλλον ηβραν τζαι τουτες χαχαχα. θελουμεν να μαθουμεν τζαι μαρκα του τζελε μαλλιων του κατσουνοτου εν πολλα ωραιο τζελε εψαξα παντου ουλλα τα σουπερμαρκετ εν εχει εν ηβρισκεται τετοιο τζελε γαμω το. εννα γραψετε τουρτσσοι?? τα μαλλια μου κλαιν. χαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Αγρινέ, ο Κυρίτσης εν σκράππας επικοινωνιακά λαλείς τζιαι άρα πάππαλλα.
  Ύστερα που δκυο γραμμές λαλείς ότι λόγω του όλα πλέον είναι επικοινωνιακά...(άρα μη ουσιαστικά και στημένα) έφκηκεν τζιαι η Χαραλαμπίδου...

  Ε, στάθου έναν τόπο!
  Εν καλή η επικοινωνία οξά έννεν καλή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Μουφλόν πάμεν που το ένα θέμα στο άλλον κάμνοντας μιαν πυραμιδα που την οποία εν θα φκούμεν.

  Θα ήταν πιο λογικό για μένα να πω δηλαδή πως ο γ.γ της ΠΕΟ εν επέρασεν επειδή εν αρέσκει του κόσμου;
  ως προς τι εν αρέσκει του κόσμου δηλαδή;
  ως ρήτορας για παράδειγμα;
  όξα μπορεί να μεν αρέσκουν του κόσμου τζείνα που λαλεί; τζαι τι μπορεί να λαλεί που δεν αρέσκει του κόσμου;

  όξα, απλά εν λαλεί τζαι τίποτε ιδιαίτερο;
  τζαι τι σημαινει να μεν λαλεί τίποτε ιδιαίτερον ο γ.γ της ΠΕΟ; ότι εν η ΠΕΟ που εν λαλεί τίποτε ιδιαίτερο;

  Τότε, να μεν λαλούμεν Ανορθωτικό κόμμα Εργαζομένου Λαού. Να το κάμουμεν μικροαστού λαού.

  ο κόσμος συμπαθεί τζείνον που εν δίπλα του έμπραχτα στα εργατικά του προβλήματα. εν φταίει ο κυρίτσης είτε στην περίπτωση που εν καλός είτε στην περίπτωση που εννενι.

  ο γ.γ της ΠΕΟ πρέπει να εν πουκάτω - το πιο λλίον - που τον γ.γ του κόμματος ιεραρχικά.

  ειδεμή, ζήτω η αστική δημοκρατία, τζαι να παραιτήσουμεν τζαι που τον τίτλο της αριστεράς.

  σοσιαλδημοκρατία τζαι κανεί μας!

  το γεγονός ότι τωρά εννεν 60 αφήνει μας ανοιχτόν το ερώτημα ήντα χρονολογία έχουμεν.

  ε, έχουμεν χρονολογία πίσω που το 60 αν με ρωτάς εμένα ως προς το που θα οδηγηθεί ο κόσμος με το εύρος της κρίσης.

  τζαι η απάντηση της αριστεράς δεν μπορεί να ένι να εμπιστέφκεται δούρειους ίππους, τζαι να μιλά για εκσυγχρονισμό λες τζαι το μόνο που μας λείπει ενι να γίνουμεν ξανά τα παιδιά των λουλουδιών και να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας.

  εν περιχαράκωση που θέλει σήμερα η αριστερά για να λειτουργήσει προλειπτικά στο τσουνάμι της κρίσης που έρκεται. όι άπλωμαν.

  τα εργατικά δικαιώματα φέφκουν όπως ήρταν.

  άτε πε του ντιβέλοπερ τωρά να σου πει ομορφκιές για τα εργατικά δικαιώματα.

  η μη εκλογή Κυρίτση εν το αποτέλεσμα της πλήρους παράδοσης της εργατικής τάξης στον αστικό κοινοβουλευτισμό.
  το καρκίνωμα που εσύγχισε τους εργαζόμενους παγκοσμίως τζαι που τους έκαμεν να γίνουν σιήλια κομματούθκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Οι τζιαι εν καμνει ο Κυριτσης. Αν πρεπει να υιοθετησει τον ρατσιστικο λογο του Μητσοπουλου τζιαι να τασσει για να φκενει πρωτος σε ψηφους, τοτε πολλα καλα εκαμε τζιαι δεν εφκηκε. Χωρις να σημαινει οτι οι συνυποψηφιοι του στο ΑΚΕΛ εκαμαν τα παραπανω ή οτι εν λιγοτερο αξιοι και αξιολογοι ανθρωποι.

  Με την Χαραλαμπιδου ποιον εν το προβλημα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Χαμάλη,

  πολλά ωραία η ιστορία σου.

  για το ότι ο ΔΗΣΥ εκλεισεν με το θέμα του κυπριακού, εγώ το είπα εδώ και καιρό. εν τζαι εν να περιπαιζούμαστεν.

  δυστυχώς όμως εν γενικά που έκλεισεν το θέμα με το κυπριακό.

  αν το ακελ νομίζει ότι εν εκλεισε, τότε η μόνη του επιλογή είναι να βάλει τον Νίκο στην προεδρία της βουλής. αλλο τρόπο να περάσει δημοψήφισμα δεν έσιει. ούτε άλλο χρόνο ούτε άλλην ευκαιρία.

  τέλος με το κυπριακό.

  ας πούμεν πως το ακελ έσιει δύο βασικούς στόχους:
  1. το κυπριακό
  2. την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων

  είπαμεν ούλλοι πως τζαι τα θκυο μαζί δεν γίνουνται. πρέπει του νιου να του γελάσεις. τζαι είπαμεν να γελάσουμεν του δεύτερου για να το λύσουμεν μαζί με τη δεξιά το μαυρογέρημον το πρόβλημα.

  εν θωρώ να κάμνουμεν ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
  μισόν ποτζιει, μισόν ποδά.

  εγώ για κυπριακό δεν ξαναμιλώ. θεωρώ ότι ετέλειωσεν.

  τωρά σαν εργαζόμενη θα μιλώ πκιον.
  τζαι σαν εργαζόμενη θέλω τζαι ρωτώ που εν το εργατικό συνδικάτο.

  τζαι μεν μου πείτε να θκιαβάσω την ιστορία του, γιατί αν δεν την εθκιάβαζα ήδη, ήταν να μιλώ τζαι γω για ανοίγματα τζαι μαρμελλάδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. @ New G/C
  Όχι Ν. Ε/Κ, εν πλαστό το δίλημμα σου τζιαι -κακό -επικοινωνιακό τρικ που μόνο του.

  Όπως τζιαι η προσπάθεια σου να φορτώσεις την αποχή στην... μη-αναγκαιότητα του μέσου!

  Το "τζιαι άρα πάππαλα" χρωματίζεις το σαν κακό που εγώ επικροτώ.... το ίδιο τζιαι το "εφκήκεν η Χαραλαμπίδου". Τζιαι τούτον εν δική μου μετατόπιση που το ένα στο άλλο; Αν θέλεις να δούμε το «καλό» τζιαι το «κακό» με τρόπο πέραν της μεταφυσικής, θρησκευτικής ηθικολογίας… αναγνώρισε πρώτα ότι η επικοινωνία εν καλά όταν 1)μεταφέρει σωστό μήνυμα και 2)μεταφέρει το μήνυμα σωστά. Αναλόγως και η κακή επικοινωνία με τις ανάλογες παραλλαγές δύο μεταβλητών.

  Τα «διλήμματα» που φκαίνουν που το [Α=Β and Α≠Β]… αντί του [Α=Β or Α≠Β], καλλίττερα να τα αφήκεις για πρωτοετείς σπουδαστές της Λογικής. Δαμέ δεν έχουμε καν το απλό [Α=Β] αλλά[ Α=Β if Χ] και[ Α≠Β if Z]. Εξηγηθήκαμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. @Dis
  Στα «θέλω» μας εκάμαν μας ούλλους μικρομεσαίους αστούς, με την επιθυμία για άνοδο τζιαι το φόβο της πτώσης. Στο επίπεδο αυτονομίας όμως εκάμαν μας ούλλους εργάτες-σκλάβους ή αν προτιμάς… ακτήμονες μισθωτούς που αντί σε χωράφκια δουλεύκουν υπαλλήλοι, κλπ. Κάποιοι πιάνουν προμόσιον σε επιστάτες… άλλοι τελλάληδες… τζιαι άλλοι επιστήμονες μα πάντα στην υπηρεσία του Φεουδάρχη. Για μένα το ζητούμενο ήταν –και πάντα θα είναι –η αυτοδυναμία και η αυτονόμηση… τζιαι αν νομίζεις ότι τούτο συμβαίνει με κρατικοποίηση της παραγωγής, σόρυ, διαφωνώ. Η αυτοδυναμία τζιαι η αυτονόμηση ξεκινά που το άτομο για να πάει στο συλλογικό… Ή ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ… και όχι από το συλλογικό προς τα κάτω… και μάλιστα με καθολική επιβολή.

  Παρακαλώ δώσε σημασία στο εξής: αν εκλάβεις τούτο που μόλις είπα σαν στροφή προς σοσιαλδημοκρατία… εννά αγκριστώ τζιαι θα ανάψω πέντε τσιγάρα μαζί. Σκέφτου την υγεία μου.

  Υπάρχουν και άλλες σχολές σκέψης… ούτε καν σχολές… εν αρκετό να τις πούμε απλά Σκέψεις… πέραν που την κλασσική Δεξιά του Καπιταλισμού τζιαι την Κλασσική Δεξιά… ουπς… Αριστερά του κομουνισμού … που δεν εντάσσονται στα «ενδιάμεσα» της «σοσιαλδημοκρατίας» ή του «καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο». Ο διπολισμός –δυισμός βλάφτει τη σκέψη σας.

  Το να εν δίπλα μου στα εργατικά προβλήματα μια ΠΕΟ… εν απλά πανατόλ για να αντέχεται η εργασία-σκλαβιά. Εν τούτο το παράδοξο της κοινοβουλευτικής αριστεράς που δεν μπορώ να χωνέψω. Τούτο το είδος εργασία λαλούν είναι εκμετάλλευση που τον εργοδότη… τζιαι τάνημα στον εργοδότη για να γελά του καταναλωτή… ΑΛΛΑ πρέπει να είμαστε περήφανοι για τούτην την εργασία τζιαι περήφανοι για το πώς η συντεχνία αλαφρινίσκει νάκκον τον πόνο. Πως το είπε ο Πανούσης για το Νιόνιο και το Πέρφεκτ Ντέη; «δηλαδή χίλιες φορές πρεζάκιας παιδιά» ( http://www.youtube.com/watch?v=SQfYwgau9IM) .

  Ε, σhίλιες φορές λουμπένπρολεταριάτ βρε Δις!

  Τζιαι η ΠΕΟ τζιαι ο Κυρίτσης… εν εγκλωβισμένοι σε τούτο το κοινοβουλευτικό παιχνίδι μαζί με το ΑΚΕΛ… … τζιαι αν τούτο το παιχνίδι πλέον δουλεύκει επικοινωνιακά… ε, εν φυσικό να στραφεί κόσμος προς την Χαραλαμπίδου.

  Τζιαι για να καταλάβουμε καλλίτερα το φαινόμενο «Ειρήνη»…

  Τι έπρεπε να κάμει δηλαδή; Να μείνει παρουσιάστρια σε χαζοχαρούμενο τηλεπαιχνίδι; Τουλάχιστον μέσω του «το συζητάμε» έκαμεν ένα βήμα βελτίωσης (τζιαι σε προσωπικό επίπεδο) τζιαι εμπορούσε έτσι να κάμνει ερωτήσεις τζιαι να βάλλει κάτω θέματα που πρωτοκλασάτοι βουλευτές του ΑΚΕΛ δεν τολμούσαν να κάμουν γιατί θα εκακοφαίνετουν του ΔΗΚΟ.

  Αλλά… εδώ εν το κοκκό της υπόθεσης… όπως ο Τάκαρος εστάλην ευρωβουλευτής τζιαι η Μαύρου Δημαρχίνα… ΑΚΡΙΒΩΣ για να αλλάξει ο ρόλος τους τζιαι οι συνθήκες στις οποίες λειτουργούν… έτσι τζιαι η «μετάθεση» της Ειρήνης στη βουλή … προβλέπω να έχει αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα, δηλαδή να μεν μπορεί να αγγίξει τα ίδια θέματα και να βάλει τέτοιες ερωτήσεις στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου.

  Εκατάλαβες Κατίνα; Εκατάλαβα να λαλείς..

  (Δις, τούτο πουπάνω δεν απευθυνόταν σε σένα).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Οι αναλύσεις σας για τα αποτελέσματα μου θυμίζουν τον τρόπο που το ΑΚΕΛ εσχολίαζεν τις πράξεις της ΕΣΣΔ. Οι συγκυρίες, η πάλη με τον καπιταλισμό... ούλλες οι δικαιολογίες... αλλά αναφορά σε τζείνο που προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν -την καταπίεση του κόσμου -καμία!

  Το ΑΚΕΛ … ΔΕΝ άφηκεν τον εθνικισμό να δρατζιάζει που τον τζιαιρό του Σπύρου… ΔΕΝ επερίπαιξεν τον κόσμο το 2004 με το τσιμέντωμα… ΔΕΝ ενεκρανάστησεν το ΔΗΚΟ τζιαι τους άλλους αντιομοσπονδιακούς μεταξύ 1ης και 2ης Κυριακής στις Προεδρικές… ΔΕΝ είπεν –μέσω Άντρου –για «συνενόχους στο ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ» … ΔΕΝ … ΔΕΝ… ΔΕΝ… εκολλήσατε Τασίαση ολάν;

  Τζαι καρτεράτε τον κόσμο να ενδιαφερθεί… με άσσο στο μανίκι το φόβο του ΕΛΑΜ…

  Καλά ρε κοπέλια… τζιαι εγώ ΔΕΝ έχω σκεμπέ… ΔΕΝ καπνίζω σε ανοικτούς εσωτερικούς χώρους…τζιαι ΔΕΝ μου αρέσκει η τεκίλα. Ιτά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Ενδιαφέρουσα η συζήτηση, αλλά θα τοποθετηθώ πιο ολοκληρωμένα κάποια άλλη στιγμή. Για την ώρα να σημειώσω ότι ο Πάμπης ο Κυρίτσης ήταν [αν δεν κάμνω λάθος] υποψήφιος του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία και το 2001, αλλά ΔΕΝ εκλέγηκε. Προφανώς γι’ αυτό και μετακινήθηκε στις επόμενες εκλογές [του 2006] στην Επαρχία της Λάρνακας [μια και είναι και Σκαλιώτης]. Απ’ εκεί και πέρα όντως πρέπει να ψάξουμε τι συμβαίνει με την ΠΕΟ ... Και ποια ήταν η εκπροσώπηση της ΠΕΟ στα ψηφοδέλτια του ΑΚΕΛ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. "για το ότι ο ΔΗΣΥ εκλεισεν με το θέμα του κυπριακού, εγώ το είπα εδώ και καιρό. εν τζαι εν να περιπαιζούμαστεν".
  Όχι όχι, εγώ εννοούσα μόνον ότι το κέρδος του ΔΗΣΥ σε τούτες τες εκλογές εν αρνητικόν, τζιαί ότι το ξεκαθάρισμαν του λογαριασμού αναμένω να γενεί σύντομα τζιαί . . . βίαια.

  Έν τζι' αρέσκει μου να κάμνω τον καμπόσον που ξέρει, ή τον προφήτην που μιλά με μισόλοα. Όμως!Για την λύσιν του Κυπριακού, έν επισκάσετε κανέναν; Ο μόνος παίκτης που χρειαζούμαστεν εν ο ΔΗΣΥ ή η δεξιά των εκλογών τούτων; Χα έσιει τζι' άλλους παίκτες, που πάνω που τούτους.
  Μεν απογοητεύκεστε ΠΟΤΕ!

  Ξαναρωτώ κάτι που εξαναρώτησα σε ανύποπτον χρόνον αλλά έν το πρόσεξεν κανένας.
  Μα ποιόν δημοψήφισμαν;
  Αφήνω το ως δαμέ. Έν θα πω τίποτε άλλον πανω σε τούτον το θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. "έτσι τζιαι η «μετάθεση» της Ειρήνης στη βουλή … προβλέπω να έχει αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα, δηλαδή να μεν μπορεί να αγγίξει τα ίδια θέματα και να βάλει τέτοιες ερωτήσεις στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου."

  Πολλά ποιητικά πολλά συνομωσιολογικά σχεδόν ρομαντικά ίσως και αφελή α παναγία μου, είπα το γαμώ το!

  Καλάν αν χαθεί η Ειρήνη που τούν τον κόσμον μη κακόν της, εν να εξαφανιστεί το είδος HOMO QUESTIONUS; Τζιαί εν να ζήσουμεν τζιαί μεις τζιαί τζιείνοι καλλίττερα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Μουφλόν,

  1. εν εσιει περίπτωση να σε πάρω για σοσιαλδημοκράτη, νοου τσιάνς, θκυο γράμματα ξέρουμεν τα.

  2. εν έχω τίποτε με την Ειρήνη, στο κάτω κάτω εθκιέβασεν τζαι πέντε πράματα για να κάμνει το "Το συζητάμε" τζαι το εστήριξεν με αξιοπρέπεια.
  αν δεν εμιλούσαμεν για την Ειρήνη τζαι εμιλούσαμεν για την Ελενα Ευσταθίου της Λεμεσού μες τη βουλή όμως, ε, όι τζιαμε ήταν να σύρνω πέτρες!

  ανάφερα την Ειρήνη γιατί ήταν η τελευταία έδρα της Λευκωσίας.

  Τωρά στο ζουμίν.

  Θεωρώ λάθος τη συλλογιστική σου.

  Αντιπαραθέτεις την κρατικοποίηση της παραγωγής με την αυτονομία. Που δαμέ πάεις σε ένα άλλο λάθος, κατ εμένα συλλογισμό, που αφορά την επιβολή από τα πάνω.(εννοείς του κράτους/κόμματος)

  Ο κομμουνισμός δεν μιλά για κρατικοποίηση της παραγωγής. Μιλά για κρατικοποίηση των παραγωγικών υλών, η ιδιωτικοποίηση των οποίων αποφέρει στον καπιταλισμό την απελευθέρωση της υπεραξίας μέσω της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

  Ο κομμουνισμός - όι ο κρατικός κομμουνισμος του Στάλιν - στηρίζεται κατ ακρίβεια στην αυτονομία τόσο των εργατικών κλάδων, όσο τζαι της "επιχειρηματικής" ας την πω δραστηριότητας, μπλοκκάροντας όμως το ανεξέλεγκτο του υπερκέρδους εις βάρος των υπολοίπων.

  προσοχή: μεν μου πεις πως μιλώ για σοσιαλδημοκρατία γιατί θα πιω τζι εγώ πέντε τσιάρα πιντωμένα!

  Επίσης ακόμα πιο σημαντικό είναι πως, στη κομμουνιστική θεωρία, αυτό θεωρείται ως προυπόθεση της τελικής κατάλυσης του κράτους.
  (δαμέ εν η διαφορα με τη πατάτα την σοσιαλδημοκρατία)
  Γιατί το κράτος είτε στη δημοκρατία είτε στον κομμουνισμο, θεωρείται για τους κομμουνιστές ως ο πολιτικός νομιμοποιητής της διαφοράς των ταξικών συμφερόντων. Όσον υπάρχει κράτος, υπάρχουν τάξεις. Να το γράψουμεν με κόκκινα κεφαλαία γράμματα να το βάλουμεν κάτω που το έμβλημα του ακελ να το μάθουμεν πόξω!

  Ο σοβιετικός παν-κρατισμός, εν εξαιρείται που τούτον. Η ΕΣΣΔ δε ήταν μια αταξική κοινωνία, τζαι οι τάξεις που έκρυφκεν εφανερωθήκαν την επομένη της αλλαγής του συστήματος. Εν εδημιουργηθήκαν σε μιαν ημέρα.

  όταν λοιπόν μιλούμε για τη σημασία των εργατικών δικαιωμάτων, δεν μιλούμε για το όραμα ενός συγκεντρωτικού κράτους ούτε για την κατάλυση της δημοκρατίας τζαι της ελευθερίας στην αυτονομία.

  Μιλούμε για την μοναδική πιθανότητα που έχουμε για το αντίθετο.

  Χωρίς αυτή τη παράμετρο καταργείται αυτόματα ο μαρξισμός!

  μεγάλο θέμα, απολογούμαι που διώ μιαν πρόχειρη απάντηση, που χρειάζουνται πολλές συζητήσεις τζαι υπάρχουν τζαι πολλά ανοιχτά ερωτήματα τζαι ερωτηματικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Εν να δείξει βρε Χαμάλη ποιος εν αφελής... Μπορεί να εν τζείνος που καρτερά λύση ... από "Ο μόνος παίκτης που χρειαζούμαστεν εν ο ΔΗΣΥ ή η δεξιά των εκλογών τούτων; Χα έσιει τζι' άλλους παίκτες, που πάνω που τούτους."

  Τζιαι το "Μεν απογοητεύκεστε ΠΟΤΕ!"... έχει καταγραφεί ανάμεσα στα "Oldest Tricks in the Book". Μπορείς άνετα να το μεταφράσεις "ώσπου σε έχω να ελπίζεις... βαστώ σε που τ' αρτσh@4%&"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Χαμάλη,

  ηνταμπου τούτα τα μυστικιστικά που μας λαλείς;

  ότι εσιει λύση που εν θα περάσει που δημοψήφισμα;

  αν έσιει έτσι πράμα πε μας να πνάσουμεν! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Αγρινέ! Εν έβαλα δίλημμα, απλά έθελα να εξηγήσεις, που επήε λάθος ο Κυρίτσης τζιαι τι έκαμε καλά η Χαραλαμπίδου.
  Σίουρα υπάρχει η βέλτιστη επικοινωνία τζιαι η θετική χρήση των μέσων.

  Για την αποχή νομίζω είμαστε ανειλικρινείς: Η αποχή είναι ακόμα μεγαλύτερη και πάντα ήταν και ακριβώς μειωνόταν είτε με τη ποδοσφαιροποίηση είτε με τη ρουσφετολογία.

  Δες τα ποσοστά συμμετοχής σε φοιτητικές εκλογές, ευρωεκλογές κλπ. Θεωρώ δηλαδή ότι η πρόθεση για αποχή, αν αφεθεί ελεύθερη από τις αγωνιώδεις προσπάθειες συσπείρωσης των κομμάτων, θα εκφραστεί και επίσημα ακόμα και με διπλάσια νούμερα.

  Σε ρώτησα αλλά εν επήρα απάντηση: Σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα για λύση ή διχοτόμηση, ο κόσμος θα έχει την ίδια τάση για αποχή;
  ......................................

  Από εκεί και πέρα, η σημειολογία εκλογής του ντιβέλοπερ τζιαι μη εκλογής του ΓΓ της ΠΕΟ ή ακόμα και η εκλογή της Ειρήνης και η μη εκλογή του Χάμπα της ΕΚΑ στη λευκωσία, δείχνει και τα όρια αλλά και τις τάσεις του εκλογικού σώματος του ΑΚΕΛ!

  Μιλούμε για το τέλος της ιδεολογίας, τη πλήρη αστικοποίηση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Χαμάλης23/5/11, 5:11 μ.μ.

  "Τζιαι το "Μεν απογοητεύκεστε ΠΟΤΕ!"... έχει καταγραφεί ανάμεσα στα "Oldest Tricks in the Book". Μπορείς άνετα να το μεταφράσεις "ώσπου σε έχω να ελπίζεις... βαστώ σε που τ' αρτσh@4%&"..."

  Ρε ε ε ε μα ήσουν τζιαί σύ στο κατηχητικό; ! ! !

  Που την άλλην κάτι πρέπει να εννόουν έννεν; Αν τζιαί προσωπικά, εν τζιαί εν να μαραζώσω αν με φκάλεις τζιαί πελλόν επειδή εν το εστήριξα κάπου τούτον που ανάφερα.
  Προτιμώ δηλαδή! Δηλώνω πεεεελλλλόςςςς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. αποχωρώ από τη συζήτηση λόγω εργασίας.

  αύριο πάλε, ο θεός εν μεγάλος...:)

  σας αφήνω να συνεχίσετε με αυτό:

  Βλαντιμίρ Ιλίτς Λένιν και πάσης σωζόμενης υφηλίου!!!

  νέε θενκς που με άφησες να αλωνίζω σήμερα. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Ποιο δημοψήφισμα;

  Για τα δικαιώματα του Περονόσπορου;

  Τζιαι να γίνει δμ. για λύση ... αποχή ή μη αποχή... το αποτέλεσμα θα είναι 1)αρνητικό, 2)θετικό με ισχνή πλειοψηφία => αιματοκύλισμα.

  Όσο για το πιθανό ποσοστό της αποχής... αν το ήξερα θα το έπαιζα κουπόνι.... Θα υποθέσω πως όταν ρωτάς " κόσμος θα έχει την ίδια τάση για αποχή;" εννοείς σε σύγκριση με το προηγούμενο δημοψήφισμα*... και σου απαντώ πως υπολογίζω να υπάρχει μεγαλύτερη αποχή από το 2004.

  * γιατί αν υποθέσω ότι ρωτάς σε σύγκριση με τις βουλευτικές... θα πρέπει να πιω 5-6 κιλά ηρεμιστικά τζιαι μιαν πότσαν ζιβάνα μονορούφι για να το ξεπεράσω. Να σοβαρευτούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Χαμάλης23/5/11, 5:19 μ.μ.

  Ας το αφήσουμεν δαμέ Dis, please.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Σημασια εχουν οι θεσεις του κομματος και οχι οι ταπελες. Το ΑΚΕΛ οφειλει να καμει οτι μπορει να παρει την κοινωνια μπροστα εχοντας υποψιν του τα σημερινα δεδομενα κατοχη, ΕΕ, παγκοσμια οικονομια κλπ

  Αδυνατω να καταλαβω ποιον εν το προβλημα με την Ειρηνη ή τον Τζιοβαννη. Για την Ευσταθιου συμφωνω.

  Δηλαδη αν εκλεγετουν ο Χαννιδης αντι ο Λουκαιδης παλε θα ειχαμε προβλημα? Τουλαχιστον στις δημοσιες συζητησεις η διαφορα τους εν η μερα με τη νυκτα. Εν τζιαι σημαινει οτι επειδη ο ενας εν ΑΚΕΛικος που μωρο οτι εν πιο αξιος.

  Οι νεες δυναμεις φερνουν πολλη δυναμη στο κομμα, μεν τους υποβιβαζετε τοσο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. "...Για την αποχή νομίζω είμαστε ανειλικρινείς: Η αποχή είναι ακόμα μεγαλύτερη και πάντα ήταν και ακριβώς μειωνόταν είτε με τη ποδοσφαιροποίηση είτε με τη ρουσφετολογία.

  Δες τα ποσοστά συμμετοχής σε φοιτητικές εκλογές, ευρωεκλογές κλπ. Θεωρώ δηλαδή ότι η πρόθεση για αποχή, αν αφεθεί ελεύθερη από τις αγωνιώδεις προσπάθειες συσπείρωσης των κομμάτων, θα εκφραστεί και επίσημα ακόμα και με διπλάσια νούμερα..."

  Βρε N E/K... οι "αγωνιώδεις προσπάθειες" αν εσυμπεριλαμβάναν τζιαι συγκεκριμένες προτάσεις νόμων... ήταν να έχουν τζιαι θετική έννοια. Έτσι όπως εγίναν τα πράματα όμως... μόνο αρνητικούς συσχετισμούς έχει τούτη η αγωνία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Το δημ, του 2004 είχε 10,8% αποχή, 2,6% λευκά και κάτω από 1% άκυρα.
  Ουσιαστικά δηλαδή ΔΕΝ είχε αποχή.

  Το ίδιο περιμένω τζιαι στο επόμενο, που θα υπάρξει θέλω να ελπίζω τζιαι βλέπω πως υπάρχει κλίμα για τον επόμενον ένα χρόνο.

  Ισχνή πλειοψηφία υπέρ του ΝΑΙ θα δημιουργήσει όντως εκρηκτική ατμόσφαιρα...αλλά εν λόγος για να τραβήσουμε πίσω;

  Το "σφίξιμο" για την συσπείρωση όντως μόνο αρνητικούς συσχετισμούς φέρνει...

  Dis, ελεύθερα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Χαμάλης23/5/11, 7:16 μ.μ.

  Βρε μανίαν με την αποχήν. Βρε μανίαν να της αποδώσουμεν μυθικές διαστάσεις. Εμέναν η αποχή έν με χαλά καθόλου. Θεωρώ την εντελώς αθώαν έως θετικήν στάσιν της νεολαίας. Δηλαδή αν ένας νέος μπροστά στες άλλες υποχρεώσεις μάθησης που έσιει, έν επρόλαβεν να ενημερωθεί τζιαί προ πάντων να αποφασίσει, γιατί να χάσει την ώραν του να πάει να σύρει ένα ψηφοδέλτιον τζι' όποιον πάρει ο χάρος; Αν ένας νέος έν εκατάλαβεν ακόμα τη σημασία των εκλογών γιατί να κάμει έτσι αγγαρείαν να πάει να ψηφίσει, τζιαί να μεν πιάει την κορούαν του να πάσιν εκδρομήν; Αν ένας νέος πάνω στην αντιδραστικότηταν του έν θέλει να υποκύψει στες οδηγίες του γονιού του "να πάεις να ψηφίσεις τον τάδε" εν τόσον κακόν; Παλιά έν είσιεν τόσην αποχήν γιατί οι νέοι ήταν πιο υπάκουοι στους γονιούς τους, γι' αυτόν τζιαί η αποχή ήταν ελάχιστη.
  Τούτα περί απαξίωσης της πολιτικής τζιαί των πολιτικών για λλόου μου εν μουσκουρούθκια. Αφήστε τους μιτσιούς ήσυχους. Αρκετά μας εκακοποιήσαν εμάς τους μεγάλους ορισμένοι τουλάχιστον πολιτικάντηδες. Ας μεν υποχρεώνομεν τζιαί τους μιτσιούς να υποστούν την ίδιαν ταλαιπωρίαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Βρε Χαμάλη... μύθους εν εσύ που μάχεσαι να διατηρήσεις.

  Η αποχή αφορά τους νέους μόνο; Εννοείς -αν κρίνω από "υποχρεώσεις μάθησης που έσιει" -κάτω των 30; Διότι δαμέ στη γειτονιά μου έχει αθρώπους με παιθκιά τζιαι εγγόνια που δεν επατήσαν.

  Φέρε μιαν αναλυτική έρευνα με δημογραφικά όσων απείχαν τζιαι μετά σούζουμεν τζιαι τα πόθκια μας...

  Λες, "...έν επρόλαβεν να ενημερωθεί τζιαί προ πάντων να αποφασίσει, γιατί να χάσει την ώραν του να πάει να σύρει ένα ψηφοδέλτιον τζι' όποιον πάρει ο χάρος;"

  Να ενημερωθεί για ίντα πράμα;

  Για τις προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων που εν ούλλο αοριστολογίες τζιαι πππρρρρρρρ...;

  Δε δαμέ:

  http://marinoskleanthous.com/parousiasi-vivliou-grigoris-afxentiou/#comments

  τι ερώτησα τον Μαρίνο (Κλεάνθους, υποψήφιο με το ΔΗΚΟ στη Λευκωσία)... τζιαι έλα πε μου μετά ποιοί υποψήφιοι επαρουσιάσαν -με τις συγκεκριμένες λεπτομέριες -έτσι προτάσεις.

  Εγώ νομίζω ότι τζείνοι που δεν εκαταλάβαν τη σημασία των εκλογών τζιαι τζείνοι που πραγματικά απαξιώνουν τη πολιτική είναι τζείνοι ούλλοι οι ευκολόπιστοι που επήαν να ψηφίσουν -τον όποιον εψηφίσαν -ακριβώς ΧΩΡΙΣ να έχουν στα χέρια ή στο μυαλό τους τέτοιου είδους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ προτάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Χαμάλης23/5/11, 10:49 μ.μ.

  Μα δεν διαφωνώ πάνω σε τούτα ρε Αγρινέ. Διαφωνώ πιο πολλά στην ανησυχία που δείχνουν οι πολιτικοί (αλλά τζιαί σύ έτσι μου φάνηκες) για την αποχήν. Χεστήκαμε δηλαδή που ανησυχούν πολλά γιατί να μεν εξαπολύσει ο κόσμος τες όποιες ασχολίες του, τζιαί να βουρήσει να τους κάμει πρίγκηπες, sorry βολευτές, ππε ε ε βουλευτές γαμώ το!

  Πε μου έναν λόγον για τον οποίον να ανησυχώ εγιώ που ήταν μεγάλη η αποχή.

  Αλλά να σου πω αλλό έναν πράμαν. Όταν ο κόσμος ψηφίζει "προγραμματικές προτάσεις", εμένα τούτον μοιάζει μου κεκαλυμμένον ρουσφέτιν. Καθαρά πράματα.
  Δεν είναι προτάσεις που πρέπει να ψηφίζομεν. Τζιαί προ πάντων "συγκεκριμένες προτάσεις". Εν άνθρωπον που πρέπει να ψηφίζομεν. Διότι αν επρόκειτουν για "συγκεκριμένες προτάσεις", εμπόρουν τζιαί γιω αν ήμουν βουλευτής να τες κάμω πράξιν με τα ρυάλια του κράτους, τζιαί τζιείνος νάταν ο ψηφοφόρος μου. Γιατί δηλαδή; Τζιαί να σιασιάρω να τάξω τζι' ότι γουστάρει η ψυσιή τους τζι' όλας! Εν να παττήσει το κράτος; Ε και; Εν δικόν μου;

  Τζιαί να σου πω ακόμα κάτι, ουτοπικόν βεβαίως. Τούτοι ούλλοι οι έξυπνοι που στενοχωρκούνται που ο κόσμος εβαρύθηκεν να πάει να τους εψηφίσει, αν τους εζήτας το δικαίωμαν να δικαιούσαι να δίνεις τζιαί αρνητικές ψήφους, πλην δηλαδή, ήταν να σου δώσουν έτσι δικαίωμαν; Εγώ ήθελα να δώσω μιαν θετικήν ψήφον στον Α τζιαί μιαν αρνητικήν ψήφον στον Β. Χα χα χα! Τζιαμέ να δείς ότι η αποχή ήταν ναν μηδέν. Αλλά που! Εν ούλα στα μέτρα τους. Να πάεις όπως τον μαλάκαν διά νόμου, να του δώσεις εντολήν να σε κυβερνά. Ανεξάρτητα από την αξίαν του. Αυτή είναι η αστική δημοκρατία δικέ μου! Ούλα στα μέτρα τους.

  Υπάρχει όμως τζιαί άλλον θετικόν της μεγάλης αποχής. 100 000 άτομα; Που €100 πρόστιμον; 10 000 000 μαλακτά στο κράτος. Κάπου εν να χρειαστούν έννεν; Αλλά ούτε τούτον γίνεται! Γιατί; Διότι ποιός εν τζιείνος που εν τολμήση να κρεμάσει την κουδούνα, στου γάτου την ουρά;

  Έν τζιαί τελειώνει τούτον το θέμαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Χαμάλης23/5/11, 11:40 μ.μ.

  "Φέρε μιαν αναλυτική έρευνα με δημογραφικά όσων απείχαν τζιαι μετά σούζουμεν τζιαι τα πόθκια μας..."

  Οι κάλπες των φοιτητών ρε Αγρινέ . . . οι κάλπες των φοιτητών. Θέλομεν άλλην έρευναν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Δεν λοαρκάζονται σαν αντιπροσωπευτκό δείγμα ούλλου του πληθυσμού, χαλόου;

  Το "συγκεκριμένες προτάσεις" δεν σημαίνει ρουσφέττιν... σημαίνει πως αφού σε ψηφίζω για Νομοθέτη... ε, πε μου, πριν σε βάλω τζιαμέ για 5 χρόνια -χωρίς να μπορώ να σε φκάλω πριν περάσουν -τι σκατά Νόμους θέλεις να περάσεις, να ξέρω πως θα επηρεαστεί η ζωή μου. Εν απλό.

  Για πικεττούδην λόγω αποχής... αν υποθέσουμε ότι έχει μια μόνιμη αποχή λόγω λαθών στον κατάλογο... και ότι κάποιοι θα το πιερώσουν χωρίς διαμαρτυρία....ας πούμεν ότι 50,000 αποφασίζουν να παν σε δίκη... ξέρεις τι σημαίνει αυτό για τη λειτουργία των δικαστηρίων; Πουκούππισμαν. Εν' να φρακκάρουν τέλεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Χαμάλης24/5/11, 10:22 π.μ.

  "Δεν λοαρκάζονται σαν αντιπροσωπευτκό δείγμα ούλλου του πληθυσμού, χαλόου;"

  Εβαρύθηκα σε Αγρινέ. Το κτιν τζιαί το κτοσιέριν. Να κάμομεν μιαν έρευναν για λλόου σου; Ναι ολάν! Όι άππαρον!


  Μια δίκη, μια απόφαση, έναν πρόστιμον για ούλλους κουμπάρε, εν πολλά απλόν.

  Όταν ψηφίζεις τον άλλον για κάτι συγκεκριμένον, για λλόου μου εν ρουσφέτιν, τελείαν και παύλαν.

  Αλλά η κουβέντα εκατάντησε λλίον βαρετή. Κανεί μας ως δαμέ. Πάμεν σε . . . άλλες πολιτείες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. "...Μια δίκη, μια απόφαση, έναν πρόστιμον για ούλλους κουμπάρε, εν πολλά απλόν.

  Όταν ψηφίζεις τον άλλον για κάτι συγκεκριμένον, για λλόου μου εν ρουσφέτιν, τελείαν και παύλαν..."


  Όντως... αριστερή σκέψη!

  Σόρυ κοπέλια, δεν εκατάλαβα ότι εμίλουν με 12χρονα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. Δηλαδή, ροuσφέττιν είναι άμα ο πολίτης ζητά να ξέρει τα πάρακάτω:

  " ...1) Συγκεκριμένες «θεμελιώδεις αρχές» που να λειτουργούν ως το υπόβαθρο της Νομοθεσίας. Όταν δε λέω «θεμελιώδεις αρχές»… δεν εννοώ το να πετάσσεις απλά λέξεις όπως «Πατρίδα» (Θρησκεία, Οικογένεια).
  Για να καταλάβεις… θα σου δώσω ένα παράδειγμα, αυτό των Ωφελιμιστών που προτάσσουν ως αρχή την «μεγαλύτερη κατά το δυνατόν ωφέλεια για τον μεγαλύτερο κατά το δυνατόν αριθμό ατόμων».
  Προσοχή στις παγίδες όμως! Η εύκολη λύση του «ένα άτομο, μία ψήφος» ως «δημοκρατική αρχή» μπορεί άνετα να σκοντάψει… π.χ. στην περίπτωση δημοψηφίσματος που θα καθιστά παράνομες και τιμωρητέες τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

  2) Συγκεκριμένες αναφορές σχετικά με: τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές όπου θα συζητηθεί το θέμα, τους επηρεαζόμενους που οι άνωθεν επιτροπές θα καλούσαν για πληροφόρηση και διαβουλεύσεις, τα σχετιζόμενα Υπουργεία και τμήματα τους ή/και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και το ρόλο τους… τα πιθανά αναμενόμενα συνταγματικά κωλύματα καθώς και την συμβατότητα με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

  3) Αναφορές με συγκεκριμένα στοιχεία για το κόστος εφαρμογής τέτοιων Νομοθεσιών ή τροποποιήσεων. Θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει το από πού θα βρεθούν τα χρήματα, το κόστος για δημιουργία τυχών νέων υπηρεσιών ή/και αγορά υλικών / μηχανημάτων, αναμενόμενο άμεσο ή έμμεσο κόστος ή όφελος για τον πολίτη, κλπ.

  4) Τρόπους για να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία μέσα στη Βουλή.

  5) Ανάλυση για τις περιπτώσεις όπου ΔΕΝ θα χρειάζεται μια «οικουμενική» Νομοθεσία που θα επιβάλλει σε όλους τον Α ή Β τρόπο επίλυσης ενός προβλήματος αλλά μόνο… η Νομοθετική κάλυψη της αυτονόμησης και της δυνατότητας για λήψη αποφάσεων και εφαρμογή τους από τους ίδιους τους πολίτες σε επίπεδο Κοινοτικών ή Δημοτικών Αρχών...."

  @Ν Ε/Κ
  Πε μου, τούτους που γράφουν στο μπλοκ σου χωρίς να μπορείς πραγματικά να τους ταυτοποιήσεις, ξέρεις τους προσωπικά;

  Διότι, ενώ εσύ προσπαθείς να προβάλεις μιαν εικόνα προοδευτική, εκείνοι συνεχώς επαναφέρουν την εικόνα μιας αριστεράς της αμάθειας, του δογματισμού τζιαι της αρλουμπολογίας.

  Οπόταν, νομιμοποιούμαι στην απορία μου, 12χρονα ή βαλτοί / τρόλλια ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...