"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

4 Οκτωβρίου 2011

Λεβέντης ο Πόλυς! Άξιος άνθρωπος…

Σε ποια «σχολή» ανήκει ο Πόλυς και ποιους «δασκάλους» δεν μπορούσε να προδώσει...;  
 • Νομίζω πως το σκηνικό που στήθηκε με την διπλά χαροκαμένη μάνα να δωρίζει τη φωτογραφία των διδύμων στον «άξιο» Πόλυ Πολυβίου, είναι το ρεζουμέ της όλης υπόθεσης…
 • Οι συγγενείς των θυμάτων χρησιμοποιήθηκαν σε όλη αυτή τη διαδικασία από τις 11 Ιουλίου, και με η σειρά τους αποτέλεσαν το συγκινησιακό όπλο του συνασπισμού κομμάτων, αρχιεπισκοπής και ΜΜΕ, δίνοντας «κάλυψη» ουσιαστικά στο εξόφθαλμα ατεκμηρίωτο αποτέλεσμα της διερεύνησης της υπόθεσης.
 • Το ελληνοκυπριακό βαθύ κράτος δεν αφήνει τέτοιες ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Δικό τους είναι το γήπεδο, δικοί τους οι κανόνες, δικοί τους οι «διαιτητές», δικοί τους και οι δημοσιογράφοι...
 • Δεν είναι η πρώτη φορά που η δεξιά και οι εθνικιστές περιφέρουν αδικοσκοτωμένους και «πατούν σε αγίες τράπεζες» προκειμένου να ωθήσουν ολόκληρη τη κοινωνία στη μισαλλοδοξία, τον φανατισμό, τον αντιακελισμό και την ίδια τη «λατρεία» της διχοτόμησης.
 • Έχουν δει πολλά τα μάτια μας, τίποτα δεν είναι καινούριο.
 • Η κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ έβαλαν –σχεδόν- όλα τους τα’ αυγά στο καλάθι της μονομελούς διερευνητικής του Πολύ Πολυβίου με μόνη «ελπίδα ορθολογισμού» τώρα να απομένει το «φρέσκο» πόρισμα της αστυνομίας.
 • Με ένα τέτοιο πόρισμα από τη διερευνητική που ο ίδιος ο πρόεδρος διόρισε, είναι σαφές πως ουσιαστικά αφαιρείται από τις «κυβερνητικές δυνάμεις» το μεγαλύτερο μέρος της μέχρι τώρα επιχειρηματολογίας της.
 • Το περιεχόμενο του πορίσματος, οι ακραίες του τοποθετήσεις, η συγκάλυψη του στρατού, η πολιτικολογία και κοινωνιολογία, η κριτική στις διεθνείς πτυχές της υπόθεσης αλλά και το ίδιο το ύφος του κ. Πολυβίου κατά τη παρουσίασή του, αποδεικνύουν ότι το πριόνισμα της αριστεράς έχει μπει σε μια φάση που όλα θυσιάζονται προκειμένου να «αποκαθηλωθεί» επιτέλους και να σιωπήσει -αν είναι δυνατόν για πάντα- το Λαϊκό Κίνημα.
 • Το ΑΚΕΛ και ο Δ. Χριστόφιας πίστευαν ότι ο κ. Πολυβίου –και ο κάθε ένας που θα βρισκόταν στη θέση του- θα δρούσε αντικειμενικά και βασιζόμενος στη ψυχρή τεχνοκρατική λογική…
 • Δεν μπορούσαν –ούτε και κανένας μας εδώ που τα λέμε- να υπολογίσουν ότι ακόμα και αυτό το τεράστιο βήμα δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε με την άμεση –και σύντομη- διαδικασία διερεύνησης, αλλά και με την ίδια τη κατάθεση του προέδρου σ’ αυτήν, θα λειτουργούσαν σαν μπούμερανγκ…
 • Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι όχι μόνο δεν θα χρησιμοποιούνταν τα ίδια τα αποτελέσματα της έρευνας αλλά και θα στηριζόταν το πόρισμα σε ανυπόστατες υποθέσεις και εικασίες…
 • Ούτε και ήταν δυνατό να υποπτευθεί κανείς μας ότι μετά από εκατοντάδες μαρτυρίες θα καταλήγαμε στα «πορίσματα» των πρώτων ωρών και ημερών για «σίγουρη» και «αδιαμφισβήτητη ενοχή» Χριστόφια…
 • Μάλλον δεν μπορείς να παίζεις τίμια σε ένα στημένο παιχνίδι…
 •  Τα προσχήματα δεν κρατιούνται πλέον ούτε κι από τους πλέον «μετριοπαθείς» της αντιπολίτευσης…
 • Η δεξιά θέλει –και ίσως να μπορεί κιόλας- να φέρει τα πράγματα σε ένα τέτοιο χάλι που πραγματικά να μην υπάρχει άλλη διέξοδος από το Λαϊκό Κίνημα εκτός από τον ξεσηκωμό και την κοινωνική αντιπαράθεση.
 • Μια τέτοια προοπτική ήταν πάντα η απευκταία για την αριστερά που μπροστά στο δίλημμα «αντίσταση» ή «υποχώρηση» επέλεγε πάντα την υποχώρηση και το τίμιο πολιτικό παιχνίδι.
 • Έχουμε υποχωρήσει πολλές φορές σύντροφοι αυτά τα 70 χρόνια…
 • Επτά δεκαετίες στοχοποιούμαστε από τους εθνικιστές και την ολιγαρχία, το εκκλησιαστικό παρακράτος και τους εξτρεμιστές, μετρούμε θύματα, δεχόμαστε σπίλωση, απομόνωση, λάσπη και προπηλακισμούς.
 • Αυτή είναι η ιστορία της αριστεράς -σ’ όλα τα «νατοϊκά χωράφια»- και μόνο με υπομονή, πολιτικό αγώνα, διαλεκτική, επιχειρηματολογία και τη κοινή λογική πάνω απ’ όλα, καταφέραμε να επιβιώσουμε σαν κίνημα, σαν πολιτική δύναμη, σαν φιλοσοφία, σαν σκέψη και δράση όλα αυτά τα χρόνια.
 • Ένας λόγος που το ΑΚΕΛ καταφέρνει να διασώζεται στο πολιτικό σκηνικό για τόσο μεγάλο διάστημα και με πρωτοφανή αποδοχή από τον κόσμο -σε αντίθεση με τη κατάσταση των σοσιαλιστικών κινημάτων παγκόσμια- είναι ακριβώς η στωική αντίδρασή του στους εξτρεμισμούς, το πείσμα, η υπομονή του και κυρίως η επιμονή του για τήρηση των βασικών δημοκρατικών κανόνων της πολιτικής και κοινωνικής δράσης.  
 • Η εμπιστοσύνη που δείχνει στους αστικούς θεσμούς και η καλή πίστη που το χαρακτηρίζει σε ότι αφορά τη συμμετοχή του σ’ αυτό το σύστημα, μπορεί μεν να φαίνεται σε κάποιους ως «αστικοποίηση» και  ρεφορμισμός , αλλά θεωρώ πως αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο πάνω στο οποίο έκτισε το ΑΚΕΛ την λαϊκή του αποδοχή.
 • Και είναι αυτή η λαϊκή βάση που αποτελεί –και τώρα και πάντα- την μοναδική ελπίδα τούτου του τόπου: Την μοναδική του ελπίδα για Λύση και Επανένωση παρά τις μεγάλες αντιξοότητες και τις δυσοίωνες προοπτικές, την μοναδική του ελπίδα για υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.
 • Η προεδρία της δημοκρατίας είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση της αριστεράς και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης και θα την υπερασπιστούμε μέχρι τελικής πτώσεως!
 • Δεν έχουμε άλλη επιλογή εκτός από την κοινωνική δράση και την αντίσταση στα λευκά πραξικοπήματα…
 • Αυτή η διακυβέρνηση και η επιτυχία της αφορά τον κάθε αριστερό, τον κάθε δημοκράτη, το διαχρονικό εργατικό σοσιαλιστικό διεθνιστικό κίνημα.
 • Δεν αφορά ούτε τον Χριστόφια, ούτε ακόμα και το ίδιο το ΑΚΕΛ σαν κόμμα.
 • Η προσβολή της λογικής, η επικοινωνιακή χειραγώγηση και η προέλαση της «σταυροφορικής» πλουτοκρατίας επιδρά τόσο στις παρούσες συγκυρίες αλλά και στις μελλοντικές προοπτικές της δημοκρατίας και της αριστερής έκφρασης σε τούτο τον τόπο.

44 σχόλια:

 1. Ανώνυμος4/10/11, 8:37 μ.μ.

  en tw metaksy h mhtera twn didimwn htan akelikh? h oi didimoi htan akelikoi? rwtw dioti sthn thleorash eidame autokollita toy proedrou kai fwtografia che guevara? kanenas kserei kati?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος4/10/11, 8:48 μ.μ.

  ρε φίλε συμφωνώ μαζί σου σε ότι αφορά το ελληνοκυπριακό βαθύ κράτος, όμως μη ξεχνάς κάτι: και το ΑΚΕΛ έφερε στην εξουσία το ίδιο βαθύ κράτος για συγκεκριμένες σκοπιμότητες... Όταν λέμε βαθύ κράτος, δεν εννοούμε μια παρακρατική ομάδα ή συμμορία, εννοούμε ίδιους ιδιοκτήτες ή πραγματικούς κυβερνώντες του κράτους... Στο τέλος της ημέρας οι προεδροί εκτελούν θητεία τους και φεύγουν. Το ίδιο και για τα κόμματα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι δίδυμοι ήταν εδονίτες ανώνυμε.

  Η Εθναρχία/ΕΟΚΑ έφερε στην εξουσία το βαθύ κράτος δεύτερε ανώνυμε.
  Ίσως να εννοείς τη διαχρονική τακτική του ΑΚΕΛ να στηρίζει το μη χείρον και να συμβιβάζεται με τα κατεστημένα, ακραίο δείγμα της οποίας ήταν όχι τόσο η στήριξη του Μακαρίου απέναντι στον γριβισμό, αλλά ίσως η επιλογή Τάσσου απέναντι στην κληριδική μπανανία.

  Αυτά νομίζω περιγράφω στην ανάρτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος4/10/11, 9:10 μ.μ.

  Αφού τα παιδιά ήταν ΕΔΟΝίτες, θα περπατήσετε στους δρόμους σηκώνοντας πανό με φωτογραφίες των διδύμων όπως των μισαούλη και καβάζογλου; Έτσι με συνθήματα "τίμη και δόξα στους ήρωες μας";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πριν λλίον είδα στες ειδήσεις - αποκλειστικότηταν! - για ποινικές διώξεις βάσει του πορίσματος της αστυνομίας. Συγκεκριμένα εγίνετουν αναφορά σε έξι άτομα που την Αστυνομία - αν εκατάλαβα καλά τζιαι αθθυμούμαι σωστά - οι τέσσερις που την ΕΜΑΚ, συν τέσσερις που την Πυροσβεστική με τη 'δαμόκλειο σπάθη' να κρέμμεται πάνω που τους δκυο υπουργούς (ΥΠΑΜ τζιαι ΥΠΕΞ) τζιαι τους δκυο Γενικούς των εν λόγω υπουργείων.

  Τι βαρύτηταν έσιει η έκθεση της Αστυνομίας; κυρίως για να στηριχθεί υπόθεση ποινικής δίωξης στον όποιοδήποτε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ίσως κάποτε να γίνει κι αυτό, να τιμηθούν σαν θύματα της παρασιτικής ΕΦ και της ανευθυνότητας/ ανιδεότητας των αξιωματούχων της.

  Οι Καβάζογλου και Μισιαούλης έπεσαν από την ΤΜΤ φίλε, δεν βλέπω τις ομοιότητες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Νομίζω μάγισσα η έκθεση της αστυνομίας εν η πιο καθοριστική για τον γ. εισ.
  Αλλά αν το παιχνίδι εν 100% στημένο τζιαι ο Κληρίδης έσιει "σιέρι" στην επιλογή Πολυβίου κλπ, τότε ίσως να χρησιμοποιηθεί και το κατασκεύασμα Πολυβίου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος4/10/11, 10:13 μ.μ.

  νεος 4 Οκτωβρίου 2011 8:58 μ.μ.

  Ρε μαλάκα; Το βαθύ κράτος σας έφερε, σας χρησιμοποίησε και τωρα σας πετάει στον κάλαθο. Έληξατε! Γιατί δεν θέλεις να το δεχτείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. :-)
  Ίσως και να ισχύει αυτό που λες τελευταίε ανώνυμε...

  Να δεις που κάποτε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μαγισσα πανω στις ερευνες της αστυνομιας θα στηριχθει ο ΓΕ για τις ποινικες διωξεις. Για το πορισμα του ηθοποιου ειπε οτι αν βρει κατι χρησιμο που μπορει να προσθεσει στην ερευνα της αστυνομιας θα το χρησιμοποιησει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ε, μπορεί σύντροφε να κορατζιήσει πας τες πολλοστές φορές που επαναλαμβάνεται η "ενοχή Χριστόφια" στο πόρισμα Πολυβίου...
  Αν γίνεται η δουλειά τους έτσι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κατα τη γνωμη μου ενεσιει τιποτε.

  Ηταν ενα show για να αναζοπυρωθει ο πολεμος. Χωρις τεκμηριωμενες θεσεις δεν στεκεις σε δικαστηριο.

  Ο Πολυβιος εκαμε το show του, τωρα αναλαβαν δουλεια τα κομματα για το πραξικοπημα. Αναμενομεν να δουμε τι θα σκεφτουν να καμουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος4/10/11, 10:53 μ.μ.

  Νέε φαντασιοκύπριε μελέτησα τα άρθρα σου και έβγαλα πόρισμα!!
  Ζέις σε μία άλλη διάσταση....έναν άλλο παραμυθένιο κόσμο....οπου το ΑΚΕΛ είναι το απόλυτο καλό...και όλοι οι άλλοι είναι κακοί και "πραξικοπηματίες"...
  Είναι καιρός να ξυπνήσεις!!
  ΥΓ α και που είσαι αν θέλεις κάνε και την λαική επανάσταση να γελάσει και ο κάθε πικραμένος..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος4/10/11, 11:13 μ.μ.

  Θα το λέω μέχρι να το βαρεθώ: Τι Σταυράκης .... τι Πόλυς. Αλλά και εμείς αφελέστατοι και εύπιστοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Τελευταίε ανώνυμε, λάλε το ως που να το εμπεδώσουμε!
  Τι Σταυράκης, τι Πόλυς, τι Πέτρος Κληρίδης και πάει λέγοντας.
  Εντάξη, είπαμε να κυβερνήσουμε με συναίνεση, υπερβήκαμε όμως τα εσκαμμένα απ ότι φαίνεται σε θέματα "ταμπού"...

  Προτελευταίε!
  Εν ωραίο το φαντασοκύπριος! Ναι, τούτος εν ο κόσμος μου περίπου, μόνο που κάποτε τα όνειρα του ενός, εν εφιάλτες για τον άλλο...

  Οι ακροδεξιά και οι εθνικιστές είναι ναι οι "κακοί" της υπόθεσης, πως να το κάμουμε. Η αριστερά εν η δύναμη της αγάπης τζιαι της προσφοράς μες τούντον τόπο.

  Λαϊκή επανάσταση μπορούμε τζιαι να κάμουμε, άμμαν πεινάσουμε, τζιαι δούμε κατάμματα τους εκμεταλευτές.

  Τζι ο εθνικισμός τζιαι ο εξτρεμισμός εν εργαλείο της πλουτοκρατίας, εν θα ξεχάσουμε τα γράμματα που ξέρουμεν.

  Έμπα να φακκάτε!
  Όσοι τζιαι να σαστεν ρε! Έννεν η πρώτη φορά!
  Στον κόσμο μας, στον κόσμο σας, τούτα έσιει η ταξική πάλη.

  Άτε, καληνύχτα σου τζιαι να ξέρεις πως σε εκτιμώ που γράφεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ακελικοι σκασμος μιλαει ο λαος5/10/11, 2:11 π.μ.

  ακελικοι σκασμος τωρα θα πεθανετε απο τουτον τον λαο.φονευσατε ακομα και δικους σας και λασπολογησατε απο πανω την μητερα που ειναι επισης δικη σας.αυτη η δολοφονια ηταν το τελος σας.σας προειδοποιουμε για τελευταια φορα.εγκαταλειψτε την κυπρο ωστε να επανελθει η δημοκρατια ξανα στην χωρα μου.αλλιως θα κοκκινισει η κυπρος απο το αιμα προδοτες της πατριδας.τουρκοι ρε βρωμοτουρκοι.στυλιανου ξερω πως καθε παρασκευη πας κατεχομενα και μαλιστα στην αγυρτα.και μετα πας στην θερμια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ψύχο μου, αφήνω τα σχόλια σου για να φαίνεται η ακροδεξιά κουλτούρα.
  Δημοκράτη μου εσύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος5/10/11, 8:49 π.μ.

  "Η εμπιστοσύνη που δείχνει στους αστικούς θεσμούς και η καλή πίστη που το χαρακτηρίζει σε ότι αφορά τη συμμετοχή του σ’ αυτό το σύστημα, μπορεί μεν να φαίνεται σε κάποιους ως «αστικοποίηση» και ρεφορμισμός , αλλά θεωρώ πως αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο πάνω στο οποίο έκτισε το ΑΚΕΛ την λαϊκή του αποδοχή."

  Σύντροφε μου εν θα διαφωνίσω με τούτο αλλά που την άλλη η ιστορία με το Πολυβίου τζαι το πόρισμα του μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι εν η χρεοκωπία ακριβώς τούτης της πολιτικής. Ότι δηλαδή η διαχρονική αντίληψη του ΑΚΕΛ ότι μπορεί να κάμει μια τίμια συνδιαλλαγή με τους αστούς αποδεικνίεται με τον πιο καταστροφικό τρόπο ψευδαίσθηση. Ο Συντρόφκιας έχοντας τούντην ψευδαίσθηση, έδοκε λευκήν επιταγή στον Πολυβίου τζαι τζείνος συμπεριφερόμενος απλά σαν ένας αστός που σέβεται τον εαυτό του, έσκαψε του τον λάκκο.

  Το (αστικό) αίμα νερό δε γίνεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Σας κάνω χάζι ρε κοπέλια. Κάνετε σαν τις αθώες κορασίδες που εμπιστεύτηκαν τον βιαστή τους μέχρι που τους τον έκατσε. Μα αν το ΑΚΕΛ, ένα κόμμα με τέτοια ιστορία και τέτοια καθοριστική παρουσία στα πολιτικά πράγματα του τόπου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας κι εντεύθεν είναι τόσο ΑΝΙΚΑΝΟ να κατανοήσει τον τρόπο που λειτουργεί αυτό που εσείς ονομάζετε "βαθύ κυπριακό κράτος" (ένα κράτος που το ίδιο το ΑΚΕΛ με τις διαχρονικές επιλογές του στήριξης συγκεκριμένων κυβερνήσεων βοήθησε τα μάλα να στηθεί και να εδραιωθεί), τότε θα έπρεπε να ζητάτε την καθαίρεση σύσσωμης της πολιτικής του ηγεσίας. Κι αν ένας Πρόεδρος, που βρίσκεται στα πολιτικά δρώμενα του τόπου από τα γενοφάσκια του και που βρίσκεται χρόνια ολόκληρα μπασμένος μέχρι τα μπούνια στο πολιτικό και κρατικό κατεστημένο από την περίοπτη θέση του Προέδρου της Βουλής και όχι μόνο, είναι τόσο "βαθιά νυχτωμένος" όσο εσείς τον παρουσιάζετε, σε ότι αφορά αυτό το "βαθύ κράτος" και κάνει κατ' επανάληψη τόσο βλακώδεις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ επιλογές, θα έπρεπε εσείς πάλι να αναρωτηθείτε για την ικανότητά του να τα βγάλει πέρα με τη λερναία ύδρα αυτού του αστικού κράτους ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ παίζοντας με τους δικούς του όρους.

  Με λίγα λόγια: αφήστε την αμυνοεπίθεση και ρίξτε μια ματιά στα λάθη σας. Λίγη αυτοκριτική θα βοηθούσε την υπόθεση της αριστεράς πολύ περισσότερο από τις υστερικές κραυγές των δήθεν θυμάτων της δεξιάς κανοναρχίας που σταυρώνονται για τα δίκαια και τα πάθη του λαού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Εγιω εισηγουμαι τον δαιμωνα για ΓΓ. Φαινεται ανθρωπος που ξερει για τι πραμα μιλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος5/10/11, 11:31 π.μ.

  ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ !!!

  ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΕΙ Ο ΟΜΗΡΟΥ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. zep, ο Δαίμονας είναι κρυπτοφασίστας, δεν κάνει για ΓΓ του ΑΚΕΛ. Έχετε άλλα, άξια στελέχη σαν τον Χαμάλη που έχουν αποδείξει και το επίπεδό τους και την ευρυμάθειά τους και τον κομματικό πατριωτισμό τους. Α, και αν ο Χαμαλής αδυνατεί έχετε και εκείνον τον ανεκδιήγητο (και δυστυχώς από καιρό χαμένο) Αντρέα (με τη γνωστή ιαχή Στροβολιώτηηηηηηηηηηηηηηηηηη!)

  ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. O Αντρεας ενεπιεν να ψηφισει (αν αθυμουμε καλα ετσι ειπεν), αρα απορριπτεται :)

  Να σε βαλουμε εσενα που εσιεις οραμα σιορ, να μας καμεις κομμα του 10%. Να βαλεις το βαθυν κρατος μεστη γωνια του διας μες τες μασελες.

  Ερωτηση: Αν λυθει το Κυπριακο, ο Χριστοφιας θα μετατραπει που τουτα ουλλα που του συρνετε σε νικητη?

  Σε λιο τζιαιρο ποννα εχουμεν εξελιξεις ελατε να τα ξαναπουμε.

  Με διορατικοτητα μηδεν, τζιαι ρεαλισμο υπο το μηδεν φκαινετε να κρινετε για πραματα που δεν εσιετε ιδεα ποσο δυσκολο ειναι να αλλαξουν. Τζιαι αντι να στηριξετε τζινον που θελει να τα αλλαξει, ερκεστε να του καμετε τζιαι κριτικη που τα "αριστερα"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος5/10/11, 12:14 μ.μ.

  Η προσπάθεια σας είναι συγκινητική...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Και η ανωνυμια σας επισης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος5/10/11, 1:23 μ.μ.

  Γεία σου Τακη! Επώνυμε!! Είσαι ο Τακης που την Λεμεσό ή ο Τακης που την Πάφο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Θελεις τζαι αριθμο ταυτοτητας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος5/10/11, 2:10 μ.μ.

  Για όνομα, που τον Τάκη τι ταυτότητα να θέλω αφού εσύ γράφεις επώνυμα!

  Μα που τον Τακη ρε κουμπάρε;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανωνυμε απολογουμαι πραγματικα που εμιλησα για την ανωνυμια σου. Ωρες - ωρες τζαι εγω λαθη που καμνω. Να αποκαλω "ανωνυμια" την πραξη των ανωνυμων.

  Μορφωθου.

  Δανεισμενο
  "Εδώ φτάνουμε στην ουσία της συζήτησης. Υπάρχουν ανώνυμοι κι «ανώνυμοι». Να πάρουμε το παράδειγμα του blog μου. Φροντίζω να γράφω το όνομά μου στην προμετωπίδα του καταστήματος. Αν στη θέση τού «Γιώργος Ιορδάνου» υπήρχε κάτι άλλο, π.χ. «κόλοκος», και λαμβανομένου υπόψη ότι δεν έβριζα ή συκοφαντούσα άλλα άτομα και ότι στα ιστολόγια στα οποία κατέθετα σχόλια υπέγραφα με το αντίστοιχο ψευδώνυμο, τότε θα ήμουν ένας κανονικός ανώνυμος που διατηρεί το δικαίωμα να μην εκθέτει τον εαυτό του. Αυτή είναι η χρήση της ανωνυμίας, την οποία ως άτομο ασπάζομαι και θέλω να προστατέψω. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε χρήστη να μπορεί να γράφει την άποψή του χωρίς να κινδυνεύει να μαυροπινακιστεί κοινωνικά. Σε μια κοινωνία που βασίζεται στο ταμπέλωμα, το δικαίωμα αυτό καθίσταται ιερό.

  Αν, όμως, ο ανώνυμος αποφασίσει να γίνει «ανώνυμος» μόνο και μόνο για να μπορεί να λιβελογραφεί, να βρίζει και να συκοφαντεί άμοιρος των συνεπειών, τότε η «ανωνυμία» αυτόματα αποκτά αρνητική υπόσταση."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος5/10/11, 3:24 μ.μ.

  Ας καταργήσει λοιπόν ο διαχειριστής του Ιστολογίου τη δυνατότητα να γράφει κάποιος ¨ανώνυμα" για να λυθεί το πρόβλημα Τακη.

  Μορφώθου λοιπον εσύ πρώτα.

  Ένα από τα μεγαλύτερα έργα πολιτικής φιλοσοφίας, «Οι δύο πραγματείες περί κυβερνήσεως» του Τζον Λοκ πρωτοκυκλοφόρησε ανώνυμα. Στα δικά μας υπάρχει η «Ελληνική Νομαρχία, ήτοι λόγος περί ελευθερίας» που υπογράφει κάποιος ανώνυμος Ελλην.

  Όλόκληρη η κλασική πολιτική θεωρία της Δύσης ήταν άμεσα συνυφασμένη με την πολιτική δράση, η οποία πολλάκις μεταμορφωνόταν σε ανελέητο πόλεμο που εμπεριείχε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και συκοφαντίες. Είναι χαρακτηριστικός για την οξύτητα των προσωπικών επιθέσεων ο πόλεμος με ανώνυμα και ψευδώνυμα φυλλάδια που ξέσπασε το 1792 μεταξύ του Alexander Hamilton από την μία και των Thomas Jefferson και James Madison από την άλλη.

  Η ανωνυμία και η ψευδωνυμία υπήρξε ιστορικά μέρος της ζωντανής και ζωηρής πολιτικής συζήτησης. Υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη με τα graffiti στους δρόμους, φούντωσε την πρώτη περίοδο της τυπογραφίας με ανώνυμες παμφλέτες για να γίνει εκρηκτική με τη διάχυση του Διαδικτύου.

  ΑΝΩΝΥΜΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Αφου ηταν ανωνυμα πως εμαθετε τα ονομα τους οξα ηταν ψευδωνυμα; Alexander Hamilton , Thomas Jefferson και James Madison

  Τελοσπαντον επεισες με. Ακριβως το ιδιο πραμα με το graffiti τουτο που γινετε. Τι graffiti δηλαδη, τι bloging.

  Αν δεις τζαι εν σου απαντησω δαμε, πιενε κοιταξε πανω σε κανεναν τοιχο. Εννα με καταλαβεις.

  Τακης.

  Εχω μιαν απορια ομως...οπου βλεπω ανωνυμος να υπολογιζω οτι εισαι εσυ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. εγώ όπου βλέπω τακης να υπολογίζω ότι είσαι εσύ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος5/10/11, 4:17 μ.μ.

  Εσυ να μου πεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος5/10/11, 4:27 μ.μ.

  δεν νομίζω ότι ακριβώς το ίδιο τάκη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος5/10/11, 7:40 μ.μ.

  Τακη να και ένας επώνυμος!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. ...με τάσεις και απωθημένα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος5/10/11, 9:02 μ.μ.

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ !!!!

  ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

  Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΞΑΝΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ !!!

  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ ΕΛΑΜ , ΔΗΣΥ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΔΙΚΗΣ !!!

  ΚΑΤΩ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ !!!

  ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!

  ΦΥΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ελπίζω πως μετά την έμμεση κατηγορία για ανθρωποκτονία, αυτή θα είναι και η όντως τελευταία φορά που ο πρόεδρος θα εμπιστευτεί άτομο του περιβάλλοντος του Τάσσου.

  Το βαθύ κράτος είναι πιο βαθύ από ότι ξέρουμε ή μήπως εσταθηκαμεν πολλά ψηλά πουπάνω που τον λάκκον τζαι εχάσαμεν την ορατότητα του βάθους του;

  υπάρχει ευθύνη για την επιλογή Πολυβίου. απέναντι στον κυπριακό λαό και στην αριστερά. η αριστερά αιμορραγεί εδώ και τρεις μήνες...

  όσο κι αν γνωρίζουμε πως σήμερα παρά ποτέ η αριστερά χρειάζεται την παρουσία και την στήριξη όλων μας,για το πόρισμα πολυβίου δεν ευθύνεται μόνον η πονηρία του ίδιου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. O καθενας οφειλει να καμνει σωστα τη δουλεια του. Τελεια.

  Εκαταντησαμεν να κατηγορουμε εναν ανθρωπο για ουλλα κακα τουντου τοπου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Φίλοι και συντρόφοι,το μόνο πρόβλημα με την "ανωνυμία" εν το ότι έν έχουμε ένα διακριτικό για να ξεχωρίζουμεν τους σχολιαστές.
  Είμαι ο Στέλιος Στυλιανού, μες την δουλειά μου έσιει άλλους δκυο, στην επαρχία μου αλλό 50 γενικά τζιαι στη Κύπρο καμιάν πεντακοσιά υπολογίζω...
  ....

  Dis!

  Πόσες φορές να θκιώξεις την μάππα, άμμαν εν σφυρά ο διαιτητής τη λήξη...κάποτε θα το φάεις...

  Ιδίως αν παίζεις ένας εναντίων πολλών...

  Το ένα λάθος ύστερα που το άλλον,μες τες δοσμένες συνθήκες.

  Παραλληλίζω το πόρισμα Πολυβίου με το διάγγελμα Παπαδόπουλου στη νέα μου ανάρτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Costas Ioannou5/10/11, 10:34 μ.μ.

  Ο κος Πόλυς έδωσε μια παράσταση απύθμενου διαστρεβλωτικού κάλλους και λαοπλάνησε με τον πιο φαιδρό τρόπο. Στην ουσία εκφράστηκε ως δικηγόρος των στρατιωτικών που με την αμέλια τους προκάλεσαν την έκρηξη και με την ανευθυνότητα τους έφερε τον θάνατο σε 13 άτομα. Η ηωοποίηση των θυμάτων γίνετε για ενίσχυση του μένους κατά του αριστερού προέδρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Εν σιηρόττερο που το διάγγελμα του Τάσσου!

  εδωσαμεν αγώνα να τον κατεβάσουμεν Δημήτρη μου, που πάεις μάνα μου πάλε ξανα μανά με τον κολλητόν του!

  Ο Πόλυς κατακρίβειαν πρέπει να κατηγορηθεί τζαι που τον δικηγορικό σύλλογο! Τούτος τζ αν δεν ηξέρει τι πάει να πει "πολιτική ευθύνη" όξα οι δικηγόροι εν έχουν "πολιτικές ευθύνες";!

  Εσιει χάρην η αριστερά που η πολιτική ευθύνη του Πόλυ εν σιηρόττερη που τζείνη τζείνων που τον εθκιαλέξαν.

  εν πας την λήξη Νέε που εδιορίσαμεν τον διαιτητή τζαι έδωσεν μας το πέναλτυ. εν 40 χρόνια που πάει τζαι πάει το παιχνίδι...

  παράταση τωρά...

  Ζεπ,

  πριν κάποιους μήνες ο Πρόεδρος είπεν - τζαι ηθέλαν να τον φασιν, πως η θέση του Γ.Γ εν πιο τιμητική για λλοου του που τζείνη του προέδρου.

  ε, τζαι για μένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Τζιαι για μενα εν πιο τιμητικη, τι σημαινει τουτο?
  Να παραιτησουμε τζιαι κανει?

  Καμετε υπομονη τζιαι ερκουντε καλυτερες μερες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...