"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

24 Ιανουαρίου 2012

Πέρασαν 38 χρόνια, ας περάσουν άλλα τόσα!


Ε, πες το Χρυσόστομε και μας έσκασες!  
 • Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εμφανίστηκε απαισιόδοξος (μίσιημου τωρά) όσον αφορά τις εξελίξεις στο Greentree, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί λύση και ότι στόχος είναι ολόκληρη η Κύπρος. (άρα ας κρατήσουμε τη μισή τζιαι πάλε καλά να λαλούμεν)
 • Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι δεν θα βρεθεί κυπριακό χέρι που θα υπογράψει λύση που επιδιώκουν οι Τούρκοι (τάχα όποιος υπογράψει εν προδότης), και κάλεσε την πολιτική ηγεσία να χαράξει εθνική πολιτική.
 • Πέρασαν 38 χρόνια, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, από την τουρκική εισβολή, ας περάσουν άλλα τόσα, κατά την έκφρασή του, αφού η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να υπάρχουν δύο κράτη. (αλλά μόνο ένα νόμιμο και μία ταϊβάν)

25 σχόλια:

 1. Εντάξει, ο Ττόμης είναι ο υπ’ αριθμόν ένα παλιάτσος του θιάσου. Όμως ειλικρινά ρε φίλε, άκουσες οποιαδήποτε άλλη δήλωση οποιουδήποτε άλλου πολιτικού που να σε έκανε να νοιώσεις λίγο καλά, που σε έκανε να νοιώσεις πως συμμερίζονται και εκείνοι την ελπίδα να βρεθούμε λίγο κοντύτερα στο όνειρο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ε, τουλάχιστον δεν ακούμε από όλους ότι "ελπίζουμε να μην γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του προέδρου από τον Έρογλου"...

  Αυτό κι αν είναι το άκρο άωτο του διχοτομισμού.

  Από εκεί και πέρα ας περιμένουμε λίγες ώρες ακόμα, πάντως δε φαίνεται να υπάρχει το οριστικό ναυάγιο που έβλεπαν κάποιοι. Τουλάχιστον όχι άμεσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος24/1/12, 8:13 μ.μ.

  Μήπως η επιδιωκόμενη λύση ΔΕΝ είναι λύση και απλά την φτιασιδώσαμε για να μοιάζει με λύση και να μην νοιώθουμε ενοχές;

  Μιχάλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και ποια είναι η λύση φίλε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος24/1/12, 8:21 μ.μ.

  Κάτι που δεν είναι φτιασιδωμένο και δεν δημιουργεί ενοχές. Κάτι που να μην μας κάνει να ντρεπόμαστε.

  Μιχάλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για το πραξικόπημα θα εννοείς φυσικά.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/1/12, 9:14 μ.μ.

   Καμία σχέση με το πραξικόπημα. Αναφέρομαι στην λύση που επιδιώκουμε.

   Μιχάλης

   Διαγραφή
  3. Επειδή το πιο ντροπιαστικό στην όλη ιστορία είναι που ανοίξαμε τες πύλες μόνοι μας,γι αυτό το λέω.

   Και για να έχουμε καλό ρώτημα, περιέγραψε μας αν θέλεις πως εν θα ντροπιαστείς να δούμε.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος24/1/12, 10:39 μ.μ.

   Και επειδή τις ανοίξαμε μόνοι μας είτε με δράση είτε με ανοχή, τώρα πρέπει να επιδιώξουμε την πολυεμπνευσμένη "λύση" που υποστηρίζεται από ποιό πραγματικά ποσοστό των Ε/Κ είπαμε;

   Αντί να περιγράψω εγώ τι δεν θα έφερνε ντροπή, καλύτερα να μου λέγατε εσείς πως και γιατί ανέχεστε αυτή την "λύση" που δεν είναι λύση.

   Πως δηλαδή μετονομάζουμε ένα έκτρωμα σε λύση και πείθουμε τον εαυτό μας ότι είναι "τζαι πολλά καλόν";

   Διαγραφή
  5. Μιχάλη, η λύση εν η διζωνική ομοσπονδία όπως γενικά συζητείται από το 78'.
   Για ντροπή κλπ δεν τίθεται θέμα, εν έχουν έτσι λέξεις θέση στη πολιτική. Στο κάτω κάτω δαμαί μιλάς με ανθρώπους που έχουν τη κυπριακή τους ταυτότητα πάνω που την όποια φυλετική. Εμείς αντρεπούμαστε που έχουμε τούντο φασισταρκό μες τες εκκλησιές μας τζιαι στα κανάλια μέρα νύχτα.

   Ρωτάς ανθρώπους που υποστηρίζουν τη μόνη λύση που παίζει,τι λύση θέλουν... αλλά εν μας λαλείς τζιαι μας τι λύση θέλεις εσύ.

   Γιατί προφανώς εν θέλεις καμιά λύση, ή λύση για σένα εν κάτι που ξέρεις ότι δεν είναι δυνατό να ισχύσει με φυσιολογικές εξελίξεις.

   Το κυπριακό του παϊσιου...

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος25/1/12, 6:53 π.μ.

   Νέε, δεν θα με προκαλέσεις γιατί δεν θα παίξω. Ως προς αυτό το σημείο η απάντηση/ερώτηση της Μάγισσας παίρνει την ψήφο μου. Υποστηρίζω Δημοκρατικές διαδικασίες. Ας εξηγηθεί στον ΛΑΟ ΟΛΟ, με κατανοητούς, πρακτικούς και καθημερινούς όρους ποιό είναι το καλύτερο σενάριο (που δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα το πετύχουμε) λύσης με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του και να τον αφήσουμε να αποφασίσει τι θέλει. Η απόφαση του θα είναι σεβαστή. Αυτό που γίνεται τώρα δεν ξέρω πόσο δημοκρατικό είναι και πόσο εκπροσωπεί την βούληση των πολλών.

   Μιχάλης

   Διαγραφή
  7. Μιχάλη μου, εσύ άνοιξες το παιχνίδι "πες που τη λύση" και το συνεχίζεις.
   Η λύση είναι η ομοσπονδία δύο states/πολιτειών/κρατιδίων, όπως θέλεις το λες, με μια κυριαρχία,μια διεθνή προσωπικότητα, μιαν ιθαγένια.
   Τα κρατίδια τούτα θα λειτουργούν στα πλαίσια μιας ομοσπονδιακής δομής, υπάρχουν πολλά παραδείγματα.

   Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μια ικανοποιητική συμφωνία στο εδαφικό/ περιουσιακό, να φύγει η μεγάλη πλοιοψηφία των εποίκων, να μην υπάρχουν μονομερή δικαιώματα επέμβασης, να φύγει ο στρατός.

   Τα υπόλοιπα παίζουν. Αν συμφωνίσουμε εμείς μεταξύ μας μια λύση, θα την δεκτούν οι Τ/κοι; Ίντα λογική εν τούτη.

   Ο κόσμος στες εκλογές εψήφησε τον διαπραγματευτή. Αν δεν του κάμνει να τον αλλάξει στες άλλες εκλογές.

   Διαγραφή
  8. Ανώνυμος25/1/12, 9:17 π.μ.

   Τι ποσοστό του κόσμου καταλαβαίνει αληθινά τι σημαίνουν πρακτικά τα πιό πάνω;; Πόσοι μπορούν ακούγοντας τα πιό πάνω να σου περιγράψουν την καθημερινότητα τους μετά την "λύση";

   Νέε, αν παρουσιαστεί στον κόσμο το σενάριο με την καλύτερη δυνατή λύση κάτω που τες γραμμές της ΔΔΟ με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της τότε από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος/ απόφασης του ΛΑΟΥ θα έχουν όλοι οι πολιτικοί και παρατάξεις την πιό αληθινή έντολή για την κατεύθυνση που οφείλουμε και εκείνοι και εμείς να ακολουθήσουμε. Ετυμηγορία και λαική εντολή είναι το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος, όι το αποτέλεσμα μια εκλογικής αναμέτρησης με κουμπαρκιές. Το δημοψήφισμα δεν βασίζεται σε πρόσκαιρες συμμαχίες - που συχνά λήγουν άδοξα (και με ποιά λαική εντολή προχωρούμε τότε - με ποιό δικαίωμα το 20-25% αποφασίζει για τους υπόλοιπους;). Ότι λαλεί η καρκιά τζαι η λογική του καθενός θα ψηφίσει.

   Διαγραφή
  9. Ανώνυμος25/1/12, 9:43 π.μ.

   Τα δεδομένα εξάλλου σήμερα είναι πολύ διαφορετικά. Για πιό λόγο σε νέο περιβάλλον επιμένουμε σε "παλιές" λύσεις;; Είναι έξυπνο αυτό;;

   Μιχάλης

   Διαγραφή
  10. Ακούμε τες προτάσεις σου φίλε μου!
   Τι να κάμουμεν;

   Διαγραφή
  11. Ανώνυμος28/1/12, 5:46 π.μ.

   Αν η επιδιωκόμενη λύση δεν είναι υπόθεση των λίγων (και δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από τους πολλούς) τότε σίγουρα η λύση (που μου ζητάς να σου πώ)δεν είναι υπόθεση του ενός. Το τι θέλει ένας άνθρωπος δεν είναι δα και τόσο σημαντικό.

   Το πρώτο βήμα είναι κατα την άποψη μου να εξηγηθεί ξεκάθαρα με πρακτικούς όρους το καλύτερο έστω δυνατό σενάριο της επιδιωκόμενης λύσης στον Λαό και ανεπηρέαστος να αποφασισει σε δημοψήφισμα αν αυτή είναι αποδεκτή ή όχι.

   Αν την απορρίψει τότε οφείλουμε να βρούμε κάποια άλλη που να είναι αποδεκτή από τους πολλούς και να την επιδιώξουμε. Να ληφθεί υπόψη και η αναβαθμισμένη θέση μας λόγω υδρογονανθράκων στο κάτω κάτω. Ενεργούμε σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε. Ενεργούμε σαν να είμαστε ακόμα εντελώς ανίσχυροι - χωρίς βέβαια να εισηγούμαι να γίνουμε αλαζόνες.

   Μιχάλης

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος24/1/12, 9:00 μ.μ.

  LAMPI

  Είναι δεδομένο ότι ο Δημήτρης δεν είναι άνθρωπος που τα βάζεεύκολα κάτω. Είναι επίσης δεδομένο ότι αγαπά τον τόπο του.

  Ο Δημήτρης δίνει τη μάχη για την πατρίδα του και εμείς πρέπει να είμαστε στο πλευρό. Οφείλουμε με τη στάση μας να τον βοηθήσουμε να πετύχει το το καλύτερο δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που υπάρχουν στο Κυπριακό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εν η λογική του "πάλι με χρόνια με καιρούς ..." απλώς κωδικοποιημένη σε λέξεις τούτην τη φορά - εν' ναιν τζιαι κα΄τι πολλά διαφορετικό που τζιείνα που εσυνηθίσαν τ' αφκιά μας να ακούν.

  Στροβ, νομίζω τελικά ότι το πρόβλημαν εν τούτο: να θωρούμεν την λύσην ως "όνειρο". Το όνειρο το πρωϊ το πιο πιθανόν να το ξιάσεις - εκτός τζι' αν το τρίτο σου μάτι εν πιρίλλα οπόταν εννά το θυμάσαι αλλά ως τζιαμέν.
  Αν το θωρούσαμεν ως προοπτική τζιαι δυνατότητα της πραγματικότητας ήταν αν οδηγεί στη δράση - έστω τζιαι παθητική για κάποιους ... λλιόττερο ριψοκίνδυνους.

  Μιχάλη, προσωπικά νιώθω πιο πολλές ενοχές με την υφιστάμενη κατάσταση τζιαι αεροβατώντας παρά με μιαν λύση - έστω τζι'αν με τρομάζει ως άγνωστη. Όσο για το "φτιασιδωμένη" εν είμαι σίουρη αν το πιάννω: πως, που ποιους τζιαι γιατί; αν μπόρεις να εξηγήσεις, νομίζω εννά βοηθήσει πολλά να γίνει κατανοητόν το σχόλιό σου - τουλάχιστον που μέναν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος25/1/12, 5:09 μ.μ.

  LAMPI

  Μπράβο του Δημήτρη. Με αργά αλλά σταθερά βήματα μας οδηγεί
  προς το στόχο. Όσοι νόμισαν ότι θα τα φοβηθεί ή ότι θα παραδοθεί διαψεύστηκαν.

  Έκαναν λάθος όσοι περίμεναν ότι η διαδικασία θα αποτύχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ρε κοπέλλες τζια κοπέλια. Σήμερα επήα ενδιάμεσην (καθότι ανθυπολόχας έφεδρος). Ένας δόκιμος, υπεύθυνος της "κλάσης", ακούετουν τσιάρλης, ήρτεν κοντά μου τζιαι λαλεί μου "πε μού ασχολείσαι με spirituality?". "Οϊ λαλώ του, γιατί;". "Γιατι το aura σου λάμπει, όπως το χρυσάφιν" λαλεί μου.
  Όταν εξεπέρασα το πρώτον χάσκιασμαν, εννά γελάσετε που επήεν ο νους μου: "εννά λυθεί το κυπριακόν" λαλώ που μέσα μου (μάλλον έφταιεν τζιαι το ότι εσυζητούσα το έντονα με τους άλλους εφέδρους πριν). Μετά εσκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν τζιαι λλίον γκέϊ ο δόκιμος αλλά εν νομίζω, το πολλύν να είναι λλίον nurdy. Μάγισσα, εσύ νάμπου λαλείς για τούτες τες "αύρες"; Οξά εν εκτός του expertise σου;

  Κοιτάτε τζιαι δαμέ:

  http://thiaoouba.com/seeau.htm

  Ούτε ο αρχιεπίσκοπος εν γκέϋ, τωρά αν έσιει πουθενά κανέναν εξώγαμον εν ξέρω, πιθανώς να εν άθεος κατά βάθος, αλλά πραγματικά αν έσιει auras, όποτε ανοίξει ο στόμας του, είμαι σίουρος ότι μιαν δυσμενήν επίδρασην έσιει την πάνω τους. Οπότε, μεν του ακούτε, ούτε να τον βάλλετε μούχτιν στα blog σας. Διότι τζιαι τα blog μπορεί να έχουν auras τζιαι να σας μαραντζιάσουν. Cheers!

  Υ.Γ. Στροβ, εκατέβην ο Ιδαλίας. Ώρα για ποδήλατον στον Άγιον Σωζόμενον. Προσεκτικά που τα διπλοκάμπινα όμως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ταπακ, εισέπραξες κομπλιμάν - όϊ απαραίτητα που κάποιον που σου εκόλλαν! :)Τζιαι επειδή εν τζιαι τούτα μες τα expertise μου εν σαν ννα σου ελάλεν ότι έσιεις ψηλόν επίπεδον συνειδητότητας. Τέθκοια χρώματα αύρας έχουν μοναχοί του Θιβέτ που κάμνουν πολλύ διαλογισμό τζιαι εσωτερική δουλειά. Μπορεί κάποιος να τα δει τζιαι σε μωρά, κυρίως βρέφη.

  Επειδή είσαι του αν δεν δω εν πολλοπιστεύκω, την αύραν των ανθρώπων τζιαι τη δική σου μπόρεις να τη δεις με φωτογραφίες Κίρλιαν (αν' νναιν σωστά που τες λαλώ)- κάποιος που ξέρει που φωτογραφικές, φακούς κλπ μπόρει να σου εξηγήσει καλλύττερα ήντα μπου εν τούτες. Η αύρα μπορεί να έσιει διάφορα χρώματα αναλόγως της ισορροπίας των τσάκρα σου (εν εφτά σημεία στο σώμα που αντιστοιχούν σε θυμικά, στην διαχείριση συναισθημάτων τζιαι γενικκόττερων λειτουργιών)αλλά τζιαι της διάθεσης, της συναισθηματικής τζιαι φυσικής κατάστασης στην οποία βρίσκεσαι. Για παράδειγμα, αθρώποι με κάποιου είδους ασθένεια, αναλόγως της σοβαρότητάς της σκοτεινίαζει η αύρα τους στο σημείο του τσάκρα που αντιστοιχεί στο σώμα τζιαι εν καταβεβλημένον. Αν ηφκάλεις τέθκοια φωτογραφία, στείλ' μου την να σου την αναλύσω.

  Εν σου έτυχε να έσιει ψυχοσωματικές αντιδράσεις απέναντι σε ανθρώπους που μπορεί να μεν τους ηξέρεις αλλά "βκάλλου" σου κάτι; Τούτον το "βκάλλει" μου κάτι εν η επίδραση που έσιει η αύρα ή αλλιώς η ενέργεια κάποιου

  Το καλλύττερον που ούλλα εν το που επήεν ο νους σου μόλις άκουσες τούτον το σχόλιο! :) Αν όντως έσιεις χρυσήν αύρα, πες ότι ελύθην, πιλέ! Τζιαι ελπίζω όντως να εν χρυσή η αύρα σου!!!

  Για θέματα spirituality μπορείς να τσιακκάρεις τζιαι δαμέ:
  http://transformnowbutterfly.blogspot.com/

  Ε αν έσιεις τζι' άλλες απορίες, δαμέ είμαι! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο «πρόεδρος της Λύσης» τι έκανε τα τελευταία 4 χρόνια? Γιατί δεν κατάφερε να λύσει το κυπριακό αφού είναι τόσον έξυπνος και τόσον καλός ως πολιτικός?
  Για 38 χρόνια ακολουθούμε την ίδια γραμμή και τακτική πάνω στο κυπριακό. Το μόνο που καταφέραμε είναι να μη βρεθεί λύση και γι αυτό δε φταίει «κανένας» αρχιεπίσκοπος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννά το λύσουμεν μόνοι μας το μαύρον;

   Διαγραφή
 12. Νέε Να σου ζήσει …… τζιαι Γρουσόστομον να το βαπτίσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εφαντάστηκες;;;
   Ευχαριστούμεν!

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...