"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

10 Ιανουαρίου 2012

'Η θα πάρουμε τα σχετικά ρίσκα είτε θα παραμένουμε απαθείς...

"...συνεχίζουν να καλλιεργούν φοβικά σύνδρομα
χωρίς να εισηγούνται τίποτα θετικό και δημιουργικό..."
 • Ο Γιώργος Λουκαΐδης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε απαράδεκτη, αλλά και καταδικαστέα, «τη βιασύνη» των αντιπολιτευόμενων να εκμεταλλευτούν ακόμα και το λάθος της Γενικής Γραμματείας του ΟΗΕ να αποστείλει ετεροχρονισμένα την επιστολή προς τους δύο ηγέτες, με στόχο πάντα να πλήξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.
 • Άκρως επιζήμια για το εθνικό θέμα, είπε, είναι η ευκολία με την οποία συνεχίζει να στοχοποιείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την ώρα που κορυφώνονται η τουρκική αδιαλλαξία και ο αρνητισμός της Άγκυρας και του Τ/κ ηγέτη.
 • ''Αντί να θωρακίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφενός καταγγέλλοντας τη στάση της άλλης πλευράς και αφετέρου στηρίζοντας τις προσπάθειές του για διατήρηση των συμφωνηθέντων επί της ακολουθητέας διαδικασίας. Μέσα από την κακοπιστία που τους διακρίνει επιλέγουν δυστυχώς να αρκούνται στην αφοριστική κριτική κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και σε κινδυνολογία''.
 • Ανάμεσα σε αυτούς που κινδυνολογούν, συνέχισε ο κ. Λουκαΐδης, είναι και ο ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρός του, Νίκος Αναστασιάδης κάνοντας λόγος για αντιφάσεις και μεταλλάξεις.
 • ''Αν είναι ποτέ δυνατόν ο κ. Αναστασιάδης να θεωρεί μέγιστο κίνδυνο την επιβολή διεθνούς διάσκεψης, την ίδια ώρα που κατ' αντίθεση με όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις επιμένει στη θέση για διευρυμένες συνομιλίες, χωρίς κανένα όρο και καμιά προϋπόθεση για προηγούμενη πρόοδο ή συγκλίσεις επί των εσωτερικών πτυχών''.
 • Μάλιστα, πρόσθεσε, με μια σύνθεση των διευρυμένων συνομιλιών που καμιά σχέση έχει με τη σύνθεση που προτείνει η πλευρά μας για τη διεθνή διάσκεψη, αλλά που μοιάζει περισσότερο με την πρόταση της Τουρκίας.
 • Οι μονίμως κινδυνολογούντες, ανέφερε, συνεχίζουν να καλλιεργούν φοβικά σύνδρομα χωρίς να εισηγούνται τίποτα θετικό και δημιουργικό για το πώς θα πετύχουμε την απαλλαγή από την κατοχή ή τη διχοτόμηση.
 • 'Η θα πάρουμε τα σχετικά ρίσκα για να μπορέσουμε να ανοίξουμε το δρόμο για λύση του Κυπριακού, είπε, ή θα παραμένουμε απαθείς ενώ συνεχίζεται η παγίωση των τετελεσμένων.
 • Δεν επιλέγουμε το δεύτερο δρόμο, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, δεν βολευόμαστε με τη διχοτόμηση και θα στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που θα δίνουν προοπτική, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα εκείνο το διαδικαστικό πλαίσιο που θα αποτρέπει πιθανές κακοτοπιές που βίωσε ο τόπος στο παρελθόν, κάνοντας σαφή αναφορά στο 2004 και στα ζητήματα της επιδιαιτησίας και της επιβολής εκ των έξω μιας λύσης.
 • Αυτό, ανέφερε, πέτυχε ο Πρόεδρος Χριστόφιας με την κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία των συνομιλιών που μέχρι σήμερα ακολουθείται.
 • ''Βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ό, τι έπρατταν οι κινδυνολογούντες στις προηγούμενες συναντήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ με τους ηγέτες των κοινοτήτων, το ίδιο πράττουν και σήμερα. Αν και η ίδια η ζωή και τα γεγονότα τους έχουν διαψεύσει πανηγυρικά, σε όλες ανεξαιρέτως τις προηγούμενες περιπτώσεις, επιμένουν στο ίδιο τροπάρι''.
 • Αντί να επικροτούν τον Πρόεδρο, συνέχισε ο κ. Λουκαΐδης, που κατάφερε να επιτύχει σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας τη θέση της ε/κ πλευράς για επίλυση των εσωτερικών πτυχών προτού συγκληθεί εσωτερική διάσκεψη, τον επικρίνουν ότι μας οδηγεί σε αυτή χωρίς όρους και προϋποθέσεις και σε επιδιαιτησία. Τόση είναι η αντιπολιτευτική μανία και κακοπιστία, πρόσθεσε, που δεν συνειδητοποιούν τη ζημιά που προκαλούν με τη στάση τους.
 • Κάλεσε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων σε εθνική ενότητα και συναίνεση, στη βάση των όσων έχουν συμφωνηθεί ως διαχρονικές αρχές για το Κυπριακό και ειδικότερα στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβρη του 2009.
 • ''Από όλους μας απαιτείται υπευθυνότητα και σοβαρότητα, αλλά και παραμερισμός των όποιων σκοπιμοτήτων, ώστε από αυτή την κομβική συγκυρία για το Κυπριακό κερδισμένη να βγει η Κύπρος και ο λαός μας''.
 • Ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημερώνει συνεχώς και ανελλιπώς το Εθνικό Συμβούλιο για τα τεκταινόμενα στο Κυπριακό, τις προτάσεις της ε/κ πλευράς. Σε καμιά περίπτωση δεν έχει εκφύγει από το πλαίσιο που όρισε το ΕΣ για τις προτάσεις που κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε λέγοντας ότι επιμένει και προασπίζεται αυτές τις αρχές.
 • Είμαστε όλοι μάρτυρες, συνέχισε, της αντίδρασης του κ. Ερογλου στις προτάσεις του Προέδρου Χριστόφια φέρνοντας ως παράδειγμα το εδαφικό. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει ολοκληρωμένα την πολιτική ηγεσία του τόπου για τα δεδομένα που έχουν κατατεθεί στις διαπραγματεύσεις και τους προβληματισμούς που υπάρχουν γύρω από την επικείμενη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ.
 • Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη για δύο ''λαούς'' και δύο ''δημοκρατίες'', ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι οι δηλώσεις αυτές κινούνται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της τ/κ ηγεσίας, όπως αυτή αποτυπώνεται και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σε μερικές περιπτώσεις, είπε, ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει αναφερθεί σε συνομοσπονδιακού χαρακτήρα προτάσεις που καταθέτει η τ/κ πλευρά στο τραπέζι των συνομιλιών, πέραν των υπαναχωρήσεων που υπάρχουν από συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
 • Δεν είναι κάτι καινούργιο, δυστυχώς, ανέφερε, επικρίνοντας και καταδικάζοντας αυτές τις δηλώσεις του κ. Ερογλου, λέγοντας ότι δεν δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην απαιτούμενη πρόοδο, σε εκείνες τις συγκλίσεις που θα ανοίξουν το δρόμο για την επίλυση του Κυπριακού.
 • Οι αναφορές του Προέδρου Χριστόφια ότι οι διαπραγματεύσεις καρκινοβατούν, είναι ενδεικτικές του κλίματος και της πραγματικότητας σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

47 σχόλια:

 1. Ανώνυμος10/1/12, 2:57 μ.μ.

  Εμιλήσαν οι γνωστοι πλασιέδες του νταβουτογλου του ψευδοκράτους και της Τουρκίας.
  Θκιαβάζουν Τουρκικο τύπο, ουτε καν ρωτουν τον προεδρο για την αλήθεια των γεγονότων (και μετα ταχατες θελουν ενημερωση που τον προεδρο τρομαρα τους) και αρκέφκουν τις ηλιθιοτητες τους .
  Απο τον ΑΝΝΑΝστασιάδη ως τον νικολα παπαδοπουλο

  ΠΑΝΤΩΣ ΕΚΑΤΑΧΑΡΗΚΑ ΤΟ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΝΑΝΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΛΑΛΕΝ ΣΕ ΨΕΥΤΟΦΑΙΣΤΕΣ ΟΤΙ ΕΝΝΑ ΔΕΙΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΟΓΛΟΥ ΚΤΛ... ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΕΙΠΕΝ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ 2 ΚΡΑΤΗ (ΤΣΤΣΤΣ) ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΝ ΕΔΙΟΡΘΩΣΕ Ο ΝΙΚΑΡΟΣ!!!
  ΝΙΚΑΡΕ ΤΟΝ Π... ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ.
  ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΣΟ...

  Andreas

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα δεδομένα ουσιαστικά εν ούλλα ομπρός μας! Τζιαι οι θέσεις του Έρογλου, τζιαι η στάση του Τασάκια, τζιαι η αδιαλλαξία, τζιαι η προεδρία του συμβουλίου της Ε.Ε.

  Νομίζω, ότι που παλαιότερες αναφορές ούλλοι συμφωνούμεν σε έναν πράμα: ΄Η τώρα ή ποτέ! Τούτο για μέναν εν το μεγαλύττερο δεδομένο. Που τζιαμέ τζιαι τζιει να σφοτζιήσουμεν τα σιείλη μας!

  Τα υπόλοιπα ούλλα, εν εμφανώς για εσωτερικήν κατανάλωση.

  Εμέναν τζιείνον που με ενδιαφέρει εν καταπόσον εννά υπάρξει έστω τζιαι την υστάτην έναν θετικόν αποτέλεσμα, γιατί μετά συγχωρήσεως αλλά τη διχοτόμηση ζιώ την/ ζιούμεν την! Εν θα χρειαστούμεν χρόνο να την εμπεδώσουμεν, μια χαρά επέρασεν μες το σύστημά μας είτε την αντέχει είτε όϊ. Όσοι που μας εν την αντέχουμεν ..... καληνύκτα μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πάρε έναν ΠρΠρρρρρρ σήμερα να νιώσεις καλλύττερα συντρόφισσα...

  Η πρόσθετη ιδέα ότι θα έπρεπε, παρ’όλα αυτά, κάτι τέτοιο (η ΔΔΟ) να γινόταν αποδεκτό προκειμένου “να αποτραπούν τα χειρότερα”, έχει πάψει προ καιρού να ισχύει. Διότι “τα χειρότερα”, που ήταν ο εποικισμός, η εμπέδωση μιας κατοχικής κρατικής δομής και ο εκτουρκισμός των κατεχομένων, έχουν σε μεγάλο βαθμό συμβεί ήδη.

  http://www.sigmalive.com/news/politics/454053

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ντα φαντασιοσύντροφε, ενόμιζα ότι ήταν που την κρυάδα τζιαι έπιαμμε καμιά πούντα! Μόνον ένας τρόπος υπάρχει να νιώσω καλλίττερα, τζιαι εννά δείξει τέλος του Γεννάρη. Ως τότε, η ψυσιή μου το ξέρει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Έχω αντιληφθεί μια σημαντική ικανότητα, σημαντική έσα στα προβλήματα,βαρετή ας το πω έτσι, του Παπαδόπουλου να διεισδύει μέσα στα προβλήματα, να τα αναλύει και να δέχεται να προσλαμβάνει απόψεις. Αλλά έχω αντιληφθεί και ένα αρνητικό χαρακτηριστικό......Είναι αρρωστημένος μισότουρκος. Είναι αρρωστημενος ρατσιστής όσον αφορά τους τούρκους......Με τον Παπαδόπουλο σαν συνομιλητή με τους τούρκους, είναι αδύνατο να εξευρεθεί συμβιβασμός με τους τούρκους".

  "Είμαστε σε ένα στάδιο που το ΑΚΕΛ δεν χωνεύει ας πούμε έτσι τον Γλαύκο Κληρίδη. Τον θεωρεί άνθρωπο του ΝΑΤΟ, όργανο των ιμπεριαλιστών, κατά την έκφραση του Εζεκία Παπαϊωάννου. Και το ΑΚΕΛ τότε ήταν έτοιμο να συνεργαστεί και με τον διάβολο για να φράξει το δρόμο του Κληρίδη προς την προεδρία. Γι'αυτό και άρχισαν οι επαφές με το Σπύρο...."

  "Έλεγε αυτή η άποψη ότι ο λόγος της υποχώρησης ήταν το γεγονός ότι στα δύο προηγούμενα χρόνια, δηλαδή το '83 και το '84 παρουσιάσθηκε μια συμπόρευση του κόμματος (ΑΚΕΛ) με το συναγερμό. Είχε καλλιεργηθεί τότε πολύ το αντισυναγερμικό σύνδρομο και η Κεντρική Επιτροπή ετάχθη με αυτή την άποψη. Ότι δηλαδή η συμπόρευση του Κόμματος με το συναγερμό οδήγησε στη πτώση της εκλογικής μας δύναμης. Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συμπόρευση, αν επιτρέπεται η λέξη, η πολιτική συνεργασία με το συναγερμό, δεν ήταν λανθασμένη. Ο συναγερμός είχε μιαν ορθή πολιτική, όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα και επεβάλλετο η συνεργασία μαζί του για την προώθηση του κυπριακού προβλήματος."

  ".....Η δική μου εξήγηση είναι ότι ο Χριστόφιας ήταν από τους πρώτους που υποστήριξε τον Παπαϊωάννου και τη θεωρία του για τη συμπόρευση."

  "Ίσως εκείνο να έκανε τον Παπαϊωάννου να επιλέξει τον Χριστόφια. Ενώ ο Ντίνος (Κωνσταντίνου) και ο Φάντης ήταν από εκείνους που μέσα στην Ολομέλεια πάντα υποστήριζαν τη συνεργασία με το συναγερμό για την προώθηση του Κυπριακού προβλήματος."

  (από το "Ανδρέας Ζιαρτίδης, Χωρίς φόβο και πάθος, Πανίκου Παιονίδη)
  Άρα Στέλιο μου, εγώ ο "προκατειλημμένος" συναγερμικός, που συνέχεια σιήζω το μαγιώ μου για μίνιμουμ ΔΗΣΑΚΕΛ μπας τζιαι λύσουμεν το, ερωτώ: καταλάβει ή οϊ ο σύντροφος ότι χωρίς το συναγερμόν εν έσιεί λύσην; Διότι οι δηλώσεις του Λουκαϊδη (που έχουμεν τζιαι τον ίδιον παρπέρην) δείχνουν ότι οι αντισυναγερμικές παρακαταθήκες του Εζεκία καλά κρατούν.
  Σύντροφε εν τρίζουν τα κόκκαλα που λαλούν, get over it τζιαι εύρε τα με το Νίκαρον να κάμεις την έκπληξην, όπως η Αλκη(μηνιά) πας στο Αποέλ προχτές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μιχάλη μου, στο δημοψήφισμα μπορούν να ψηφίσουν ΝΑΙ οι συναγερμικοί, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα!

  Και ο συναγερμικός κόσμος (ποιου Συναγερμού άραγε; Του πρπρ;) είναι ευπρόσδεκτος, και του οποιουδήποτε κόμματος που βλέπει ότι η μόνη λύση είναι η λύση.

  Μες το εθνικό συμβούλιο υπάρχουν οι προϋποθέσεις όποιος θέλει να στηρίξει τον πρόεδρο. Στήριξη για τη λύση με ανταλλάγματα έννεν σοβαρές δουλειές.

  Ο συναγερμικός κόσμος εν δεδομένος ότι εννά ακολουθήσει την ηγεσία;

  Όχι φυσικά, οπότε; Προς τι μια συνεργασία με τον ΔΗΣΥ;
  Αφού όποιος του κοντεύκει κρούζει, ξέρουν το τζιαι οι πέτρες.

  Ο ΔΗΣΥ δεν υπάρχει φίλε, τζιαι θα το δεις έτσι τζιαι έρθουν (για κακή του τύχη!!!) δημοψηφίσματα...

  Άλλος για χίο τράβηξε κι άλλος για μυτιλήνη θα το κάμετε το μαχαζί (πάλε)

  Μετά που το Μαρί, καταλάβετε το επιτέλους, δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε ΚΑ-ΝΕ-ΝΑ.

  Τραβούμε τον δρόμο μας τζι όποιος θέλει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μάλιστα. Πόσον βολικός ο κάθε..Πρπρ για την διαιώνισην των..παρακαταθηκών του κάθε μακαρίτη. Προφανώς τζιαι τον τζιαιρόν του Ζιαρτίδη (πριν τον πακκεττάρουν) είσιεν Πρπρ, τζιαι σιείρου σιερόττερα, αλλά ο άθρωπος είσιεν δικήν του κρίσην να θωρεί πίσω που το..παραπέτασμαν. Εν τούτον που τον έφαεν προφανώς, ανάμεσα σε άλλα τζιαι επακκεττάραν τον που το ΑΚΕΛ. Εμιλούσεν κατά των...ταμπού.
  Ξέρεις Στέλιο εκτιμώ φοβερά τη κατά βάσην μετριοπάθειαν σου, αλλά έχω μιαν εισήγησην τζιαι αν θέλεις υιοθετείς την: πριν να μέμφεστε άλλους για ιδεολογικά ή άλλα κολλήματα, ξεκολλάτε εσείς που τα δικά σας.

  Αν σκαρτάρεις (σκαρτάρετε) ούλλον τον συναγερμόν ελαίω του κάθε Πρπρ, κάμνετε ακριβώς τούτον, σκαρτάρετε το όλον για μιαν (ξεκάθαρην) μειοψηφίαν. Που θκιό συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις φαίνεται πόσον μειοψηφία εν η στείρα απόρριψη στο συναγερμόν αλλά αρέσκει σας ο Πρπρ για να κλείεστε μες στα χαρακώματα.
  Τουλάχιστον ο Κυπριανού εγελάστηκεν τζιαι επικαλέστηκεν το πριν 2-3 χρόνια (ότι ο συνδυασμός ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ αποστωμώνει τους απορριπτικούς). Εν βλάφτει να ελπίζεις αντί να προκαταλαβάνεις ότι..εν υπάρχουμεν. Μεν ακκάννετε το σιέριν που σας προτείνουν κοινώς τζιαι μετά να γκρινιάζετε ότι "εξωθείστε" σε "λυκοφιλίες"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μιχάλη μου, δεν είσαι συναγερμικός φίλε. Παρτο χαμπάρι.
  Κανένας στον συναγερμό, εκτός ίσως του Στυλιανίδη, δεν κρούζει για τη λύση.

  Τι θα οφελέσει μια συνεργασία με τον ΔΗΣΥ; Με ποια εχέγγυα; Με ποια πρόσωπα;

  Δυσκολευκούμαστε να έβρουμε κάτι που να αξίζει τζιειμέσα.

  Τον Νίκο εμισήσαμεν τον,το Αβέρωφ εν θέλουμεν να τον θωρούμε, ο εκπρόσωπος εν για τομάτες, ο Τορναρίτης εν απαράδεκτος, ο Μιχαηλίδης τζιαι ο Δίπλαρος στη Λεμεσό έννεν της πολιτικής, η Θεοχάρους παίζει το παιχνίδι του ττόμη, ο κασέττας εν για να παναϋρκα.

  Μα ποιο συναγερμό ρε αδελφέ; Με ποιες θέσεις στο Κυπριακό;

  Τζιαι σου ξαναλέω,άτε τζιαι συνεργαζόμαστε με τον ΔΗΣΥ, για το κυπριακό ρε γαμώτο, άτε τζιαι βρίσκουμεν τζιαι μια μέση λύση στο κυπριακό... ο κόσμος του θα ακολουθήσει;

  Αφού εν αποδεδειγμένο ρε φίλε μου ότι δεν υπάρχει συνοχή στο κόμμα, ούτε εν λυμένα τα υπαρξιακά σας με τη λύση.

  Λύστε τα τζιαι δαμαί είμαστεν.
  Έννεν "ένας προδρόμου" φίλε.

  "Ένας" μόνον ο Στυλιανίδης είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος10/1/12, 7:27 μ.μ.

  Έσιει δίκαιο ο Αντρέας... έννεν καθόλου τυχαίο που ο Έρογλου είπε ότι μόνο με τον Αναστασιάδη μπορεί να λύσει το κυπριακό και ότι ο δέυτερος έκαμε γαργάρα και τις δύο δημοκρατίες και τους δύο λαούς του πρώτου. Γιατί άραγε; Και ο νοών νοείτο.

  Ταπακούδη, σόρρυ, αλλά είσαι εκτός θέματος. Όσο για τα κολλήματα, ρίξε μια ματιά στα γραφόμενά σου.

  Γιρλάντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Θα σου το πω..γαλλικά φίλε, αν τζιαι εκνευρίζει κάποιους:
  Vouloir c'est pouvoir.
  Έννεν εμείς που πρέπει να τα εύρουμεν, ή για να είμαι πιο δίκαιος, οϊ μόνοι μας. It takes two to tango φίλε τζιαι ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ μόνον συναγερμόν εκατονόμασεν. Ούτε το δηκο τον έκρουσεν ούτε η εδεκ ούτε οι υπόλοιποι του ..μετώπου. Να χαρώ..ισοζυγισμένην απόκρισην.


  @Γιρλάντα: νάμπου είναι το θέμα μας δηλαδή; Έννεν οι δηλώσεις του Λουκαϊδη; Αν εκατάλαβα λάθος, σόρρυ. Επίσης, επειδή έσπευσεν η Χαραυγή να υιοθετήσει τουρκικόν δημοσίευμαν για τον Αναστασιάδην, εν τζιαι σημαίνει ότι πρέπει να το καταπίννετε. Ειδικά όταν κατηγοράτε (μέσω Λουκαϊδη) ότι κάμνουν το οι άλλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Σόρρυ, εν ο πρόεδρος που εκατηγόρησεν τους υπόλοιπους για υιοθέτησην τουρκικών δημοσιευμάτων (του ανατολού), ο Λουκαϊδης απλά έσυρεν την πατροπαράδοτην κουβένταν του "εκάμαν λάθος τα Η.Ε." τζιαι "ήβραν αφορμήν να΄πλήξουν τον πρόεδρον" τζιαι "άμα πλήττουν τον πρόεδρον, πλήττουν την εθνικήν υπόθεσην" (μα τι μου θθυμίζει τούτον, κάποιος το εξαναείπεν...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ο Κληρίδης ίσως;

  Μιχάλη μου χρυσέ μου. Ξέρεις ότι σε υπολείπτομαι. Έχω φίλους, πραγματικούς τζιαι καρδιακούς, πολλούς συναγερμικούς επανενωτικούς.

  Ε, πως να το κάμουμεν, είσαστεν άλλο κόμμα ρε φίλε με τους υπόλοιπους, τζιαι είσαστεν τζιαι θλιβερή μειοψηφία.

  Ο Λουκαϊδης μια χαρά τα είπε, εν εμπορούσε καλλύττερα. Κανεί με τον Συναγερμό.

  Όταν έκαμνε τα αίσχη με τον Κουλία τζιαι μετά με το ΜΑρί ας τα εσκέφτετουν τα επόμενα επισόδια.

  Σας το είπαμεν, που εννά δουν ότι μαζί μας εν θα κάμουν τίποτε σπουδαίον, εννά έρτουν πάνω σας.

  Μεν γυρεύκετε σανίδα σωτηρίας.

  Μακάρι να έρτει τίποτε καλό σε δυο βδομάδες, τζιαι μαζί θα είμαστε με τον κόσμο του Συναγερμού που θέλει επανένωση, τζιαι με όποιον άλλον θέλει.

  Οι πόρτες εν ανοικτές για ένα πλατύτερο μέτωπο λύσης, φτάνει να έρτουν καλά νέα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος10/1/12, 8:33 μ.μ.

  Ταπακούδη,
  αναφερόμουν στα κατεβατά που μας παρέθεσες από τον Ζιαρτίδη. Για να μας αποδείξεις τι; ΄Οτι κάποια στελέχη του ΑΚΕΛ ήθελαν συνεργασία με τον Συναγερμό; Αυτά τα γνωρίζει και η κουτσή Μαρία. Και όπως αργότερα διαφάνηκε, οι αποχωρήσαντες από το ΑΚΕΛ δεν κατάφεραν να έχουν κανένα πολιτικό εκτόπισμα, ούτε είδαμε τις μάζες των αριστερών να τους ακολουθούν. Τόση απήχηση είχαν αυτές τους οι θέσεις.

  Οι δηλώσεις Έρογλου για 2 λαούς και 2 δημοκρατίες λέχθηκαν έξω που το σπίτι του Νίκαρου και ακούσαμεν τες ούλλοι. Για την συνομοσπονδία εν συνογλειφεται μόνο ο Έρογλου αλλά και πολλοί άλλοι ένθεν και έξωθεν. Μήπως η «χαλαρή ομοσπονδία» που υποστηρίζουν κάποιοι στον Συναγερμό είναι και έμμεση αποδοχή της Συνομοσπονδίας?

  Και στο κάτω κάτω γιατί δε μας λες τι πράττει ο Συναγερμός για να συμβάλει εποικοδομητικά στις συνομιλίες; Ή μια στο καρφί και μια στο πέταλο.

  Γιρλάντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. "αναφερόμουν στα κατεβατά που μας παρέθεσες από τον Ζιαρτίδη"
  Εντάξει, τζείνον με τον Τάσσον εν ήταν άμεσα σχετικόν, αν τζιαι αν σκεφτείς ότι τούτα έλεεν τα έναν που τα πιο ιστορικά μέλη του ΑΚΕΛ το 1993, φαντάσου τι έγκλημαν έκαμεν το κόμμαν με την συμπόρευση του με τον Τάσσον το 2003. Κατά τα άλλα, τα κατεβατά δείχνουν ότι κρατά χρόνια η αντισυναγερμική στάση του ΑΚΕΛ, no matter what. Ο Λουκαίδης επέλεξεν μόνον το συναγερμόν για να τα χώσει, λες τζιαι οι υπόλοιποι λούννουν τον πρόεδρον ροδόσταμμαν. Μόνιμη εμπάθεια, άμπα τζιαι βρίξουν οι ..Πρπρ.

  "Για να μας αποδείξεις τι;". Απάντησα το ήδη.

  "Αυτά τα γνωρίζει και η κουτσή Μαρία". Επέτρεψε μου να αμφιβάλλω, τζιαι που τες θκιό πλευρές. Ειδικά όσοι ήταν μιτσιοί την δεκαετίαν του '80.

  "Μήπως η «χαλαρή ομοσπονδία» που υποστηρίζουν κάποιοι στον Συναγερμό είναι και έμμεση αποδοχή της Συνομοσπονδίας?". Αν στηριχτείς στη Χαραυγή, ναι. Αν στηριχτείς στες ενδείξεις τζιαι τες δηλώσεις του Αναστασιάδη, οϊ.

  "τι πράττει ο Συναγερμός για να συμβάλει εποικοδομητικά στις συνομιλίες;". Πρέπει να είναι πολλά στραβός κάποιος για να μεν βλέπει το πόσον πιο απορριπτικοί εν οι υπόλοιποι στες δηλώσεις τζιαι την στάσην τους, χωρίς να κόπτεται τόσον το ΑΚΕΛ. Ακόμα τζιαι η συνάντηση με τον Έρογλου μπορεί να αντικρυστεί θετικά, στο στάδιον που εν τα πράματα αν δεν έσιεις προκατάλειψην. Αλλά είπαμεν, οι "παρακαταθήκες", εν "παρακαταθήκες".

  Στέλιο μου, φίλε μου, ΔΕΝ είμαστεν μειοψηφία, παρά μόνον στο μυαλό σας εσάς των φίλτατων αριστερών. Ο Αναστασιάδης του '11 έσιει πολλάκις παραπάνω πάτημαν που τον Αναστασιάδην του 2004. Εξακολυθεί να εν κατά βάσην επανενωτικός τζιαι όϊ διχοτομικός. Αποδείχτηκεν πολλάκις στες τελευταίες διαδοχικές εκλογές παντός είδους. Ας φέρει ο (αριστερός) πρόεδρος δημοψήφισμαν (εισπράττοντας τζιαι το αντίστοιχον κίνδυνον/ κόστος), χωρίς να χώννεται πίσω που τα συνηθισμένα (αδιαλλαξία τζιαι λοιπές λιτανείες) τζιαι εννά φανεί ποιος έσιει δίκαιον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αν έρτει δημοψήφισμα (ίσσιαλλα) εννά ππέσει ατομική μες τον Συναγερμό Μάικ. Ξίαστο κόμμα όπως το ξέρεις.

  ...Ανάμεσα σε αυτούς που κινδυνολογούν, συνέχισε ο κ. Λουκαΐδης, είναι και ο ΔΗΣΥ...

  Οπότε δεν είναι αλήθεια τούτο που έγραψες δύο φορές, ότι δηλαδή αφήνει στο απυρόβλητο τους υπόλοιπους, τουναντίων, εν πάνω τους που κτίζει την υπόθεσή του, τζιαι αναφέρεται τζιαι στη μετάλλαξη του συναγερμού.

  Σου είπα, με τους επανενωτικούς σε όλους τους χώρους, αν έρτουν καλά νέα, θα είμαστε μαζί. Με την ηγεσία όμως του ΔΗΣΥ μεν περιμένεις κανένας που τούτον τον χώρο να θέλει ή να υποστηρίξει συνεργασία.

  Έστω τζιαι μίνιμουμ.

  Δεν εμπνέει καμιάν εμπιστοσύνη ούτε και προσφέρει τίποτα ουσιώδες στο κυπριακό. Για μας ο ΔΗΣΥ εν καμένο χαρτί σαν πολιτική δύναμη,με την μορφή που έχει σήμερα.

  Σου λέω με ειλικρίνια την αίσθηση που έχω των πραμάτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Εκτιμώ το ρε φίλε (την ειλικρίνεια), αλλά εν Κύπρον που ζούμεν. Εν διαχωρίζεται εύκολα η ηγεσία που τον "χώρον". Εννά κάτσω να δέχουμαι να θάφκεται τζιαι που τους απορριπτικούς τζιαι που σας ο χώρος που με εκφράζει αλλά κατά τα άλλα εννά κάμνω τζιαι υπερβάσεις; Δυσκολεύκετε μας πολλά.

  Αν η πόμπα που ευαγγελίζεσαι εννά καθαρίσει το συναγερμόν που τους ανεπιθύμητους, ακόμα καλλίττερα. Αν τζιαι εγώ νομίζω ότι οι hardcore ήδη εν στο ΕΛΑΜ τζιαι το ΕΥΡΩΚΟ. Εμέιναν μας αγγονίν οι Πρπρ, νάμπου να κάμουμεν, νόουπατις πέρφεκτ. Ή που εννά κρύψουν ή που εννά παν που τζιαμέ που (εξανα)ήρταν.

  Κοίτα το τούτον:

  "Αντιδράσεις Στελεχών – Αναστασιάδης – Έρογλου και ο Θεμιστοκλέους;

  Πολιτική

  by Offsite

  Η κούρσα των προεδρικών έχει ξεκινήσει. Αντιδράσεις όμως ακούγονται μέσα στο ΔΗΣΥ. Κάποιοι πιστεύουν ότι χρειάζεται μια άλλη πολιτική και δεν είναι τυχαία η αντίδραση του Π. Προδρόμου, μέλους του Ε.Γ. που έγραψε το πιο πάνω άρθρο ακριβώς την επομένη της συνάντησης Αναστασιάδη – Έρογλου. Το ερώτημα πάντως, γιατί στο δείπνο με τον κατοχικό ηγέτη στο σπίτι του, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ φρόντισε να έχει δίπλα του τον Κώστα Θεμιστοκλέους του ΑΔΗΣΟΚ και των Ενωμένων Δημοκρατών αιωρείται στο κόμμα. Κάποιοι μέσα στο μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης διερωτήθηκαν «και ποια διαφορά έχουμε εμείς από τον Δημήτρη Χριστόφια και την Πραξούλα»; Τελικά πρέπει να είναι «μεγάλο κόμμα» οι ΕΔΗ. Έχουν και από τη μια και από την άλλη πλευρά τις άκρες τους."

  Εσύ, η Γιρλάντα κάμνετε φόκους στα λάθος πράματα, έστω τζιαι αν έσιετε δίκαιον σε κάποια παράπονα σας, που εν τζιαι παράπονα των επανενωτικών του συναγερμού. Αλλά ο Αναστασιάδης φροντίζει να κάμνει κινήσεις που εμάς καθησυχάζουν μας. Εσάς όμως εν σας αφήνουν να αγιάσετε τα "αντισυναγερμικά" σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΔΗΣΑΚΕΛίτης10/1/12, 10:04 μ.μ.

  ΖΗΤΩ το ΔΗΣΑΚΕΛ !!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΔΗΣΑΚΕΛίτης10/1/12, 10:13 μ.μ.

  Στις 29/12/2009 η Χαραυγή πρόβαλε τον μοναδικό σύμμαχο του Χριστόφια στην πολιτική των άνευ όρων υποχωρήσεων του στο Κυπριακό. Ο Nick Anastasiadis μας δασκάλεψε να μην εκφράζουμε πολυφωνία όσον αφορά το Κυπριακό γιατί έτσι βλάπτουμε την πατρίδα μας!
  Παιδιά ας θυμηθούμε τι έπραξε ο Αναστασιάδης για την ενότητα του εσωτερικού μετώπου: Αφού υπερασπίστηκε με λύσσα το Σχέδιο Ανάν, σπρώχνοντας 25% του κυπριακού λαού στο ΝΑΙ και διασπάζοντας την επιθυμία μας για μια σωστή λύση, προχώρησε στην καταγγελία της Κύπρου στην Ε.Ε. για αντιδημοκρατικές διαδικασίες και τελικά πολέμησε με ανεπιείκεια μέχρι τον θάνατό του τον τέως πρόεδρο Παπαδόπουλο. Στήριξε την «ενότητα» με την απουσία του από το 1ο ετήσιο μνημόσυνο του τέως προέδρου της Δημοκρατίας. Για να υπερασπίσει την πολυπόθητη ενότητα, δίχασε το κόμμα του, έκλεισε τ' αυτιά στη βάση του κόμματός του (60% του ΟΧΙ), μετά έδιωξε τα βασικά στελέχη που διαφωνούσαν, ενώ συνεχίζει να μάχεται υπόγεια για την πολιτική εξαφάνιση όσων έμειναν (θυμηθείτε τον υπόγειο πόλεμο στη Θεοχάρους στις Ευρωεκλογές).

  Φυσικά στις δηλώσεις του παραδέχεται ότι υπάρχουν διαφωνίες, πάντοτε υπήρχαν διαφωνίες. Άρα η εντολή «δεν επιτρέπεται η πολυφωνία» πώς να ερμηνευτεί; Να σκάσουν οι μικροί να ακουστεί ο μεγάλος ΔΗΣΑΚΕΛ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. "μετά έδιωξε τα βασικά στελέχη που διαφωνούσαν, ενώ συνεχίζει να μάχεται υπόγεια για την πολιτική εξαφάνιση όσων έμειναν (θυμηθείτε τον υπόγειο πόλεμο στη Θεοχάρους στις Ευρωεκλογές)."

  Κάτι ελάλες για τη Θεοχάρους πριν Στέλιο;

  Εξήγα μου λλίον πως αθρώποι όπως ο Αναστασιάδης τζιαι ο Δρουσιώτης εν χωνεύκουνται εκατέρωθεν. Η δική μου εκδοχή ένει ότι "χαλούν πολλά την πιάτσαν"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Λαλεί ο Μιχάλης Ταπακούδης απευθυνόμενος στον Blogοδεσπότη Νέο:
  «Εκτιμώ το ρε φίλε (την ειλικρίνεια), αλλά εν Κύπρον που ζούμεν. Εν διαχωρίζεται εύκολα η ηγεσία που τον “χώρον”. Εννά κάτσω να δέχουμαι να θάφκεται τζιαι που τους απορριπτικούς τζιαι που σας ο χώρος που με εκφράζει αλλά κατά τα άλλα εννά κάμνω τζιαι υπερβάσεις; Δυσκολεύκετε μας πολλά».
  Τζιαι πιο κάτω λαλεί απευθυνόμενος στην κυρά- Γιρλάντα μιλά για «παράπονα των επανενωτικών του συναγερμού» και ότι «ο Αναστασιάδης φροντίζει να κάμνει κινήσεις που εμάς καθησυχάζουν μας»
  Δηλαδή,
  Πρώτον, ο Αναστασιάδης μάshεται [«κάμνει κινήσεις»] που να μεν διασπάσουν τον “χώρον”, κρατώντας έτσι δκυο shοινιά! Δίνει ελπίδες στους «επανενωτικούς», αλλά κρατά τζιαι που κοντά τζιαι τους «απορριπτικούς» του κόμματος!
  Δεύτερον, υπ’ αυτά τα δεδομένα πως να μην υπάρχουν “αντισυναγερμικά” αισθήματα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος10/1/12, 10:58 μ.μ.

  Μήπως ο Έρογλου δίνει βοήθεια στον Αδόλφο για το χρίσμα του υποψήφιου του δησυ για τις προεδρικές του 13 όπως έκανε ο Χριστόφιας στον Ταλάτ?
  Ο ΔΗΥΣΥ χωρίστηκε στα 3 όσον αφορά τον υποψήφιο του για τις πρ. εκλογές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Να τα ξεπεράσετε Άνεφ (με λογικήν) όπως τα καταπίννουμεν εμείς για να έρτουν δημοψηφίσματα τζιαι να λυθεί το κυπριακόν.Μετά ας σπάσει ο συναγερμός στα θκιό (ή τρίαν τζιαι έναν κάρτον), πολλά λλίον με απασχολεί εμέναν προσωπικά. Αν τζιαι εν γουστάρω για καθαρά εθνικιστικά "απότοκα",Πρπρ ή άλλωσπως, που εννά πεταχτούν που τείνον το κάρτον ή όσον ένει τέλος πάντων. Εσύ γουστάρεις;
  Εθκιάβασες την δήλωσην του Λουκαϊδη; "Ανάμεσα σε αυτούς που κινδυνολογούν" λαλεί τζιαι μετά μόνον Αναστασιάδης τζιαι ΔΗΣΥ. Τούτον έννεν "θκιό σιοινιά" Άνεφ (εν με τον κατζιάρην το Νίκον που τα έχουμεν "φίλοι του ΔΗΚΟ",εσάς θέλουμεν σας);

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος10/1/12, 11:55 μ.μ.

  Ταπακούδη,
  φάσκεις και αντιφάσκεις. Που τη μια εστιάζουμε στα λάθος πράγματα (ποια εν τούτα;) που την άλλη έχουμε δίκαιο...
  Εν μας είπες, ποιες είναι οι κινήσεις του Αναστασιάδη που σας καθησυχάζουν; Εγώ, προσωπικά, εν βλέπω τίποτε το καθησυχαστικό, μόνο ένα Συναγερμό του αλλού πατώ και αλλού βρίσκομαι με διαφορετικές αποκλίσεις, από επανενωτικούς μέχρι γριβικούς. Είναι ήδη τριχοτομημένος. Ένας Συναγερμός για όλα τα γούστα.

  Επειδή λλίον πολλά, λαλείς μας κολλημένους, λες και τα "αντισυναγερμικά" μας αισθήματα εν ψυχολογικά κολλήματα που πρέπει να ξεπεράσουμε, εν αντιλαμβάνεσαι ότι εν πολιτικό και ιδεολογικό το θέμα μας με τον Συναγερμό. Στα πιο πολλά θέματα μας χωρίζει το χάος και κάποια απ'αυτά τα ανέφερε ο Νέος πιο πάνω, με τον οποίο θα συμφωνήσω ότι στήριξη σε αυτό τον χώρο έτσι όπως είναι δεν υφίσταται.

  Α, και πε μας, πώς ακριβώς ο ΔΗΣΥ εργάζεται για την επανένωση. Έθεσα παρόμοιο ερώτημα ποιο πάνω αλλά δεν το απάντησες.

  Γιρλάντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος11/1/12, 12:55 π.μ.

  σεισμός - σεισμός, συναγερμός!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Δηλαδή ρε κοπέλια διερωτούμαι για κάτι θεμελιώδες: με πιο σκεπτικό οι υποστηρικτές του προέδρου/ΑΚΕΛ νοιώθουν πως έχουν το άμεμπτο ηθικό δικαίωμα να αμφιβάλλουν για τις θέσεις των οποιωνδήποτε άλλων;

  Μια απλή καταγραφή των κομματικών κινήσεων την τελευταία δεκαετία ας πούμε, δείχνει πως το ΑΚΕΛ είχε πάντα ως πρώτη επιλογή τη συμμαχία με τις λυσοφοβικές δυνάμεις, επέλεξε τον πλέον ακατάλληλο άνθρωπο για πρόεδρο την χειρότερη μάλιστα στιγμή, ψήφισε ΟΧΙ και έθαψε τη λύση, μετά… επαναστάτησε σε βάρος του πρόεδρου που είχε εκλέξει, έβαλε τον δικό του με πρόσχημα (όπως φάνηκε εκ των υστέρων) τη λύση, και πέντε χρόνια αργότερα, με όλες τις παραμέτρους του Κυπριακού χειρότερες, … φταίει ο ΔΗΣΥ και ο Αναστασιαδης!!!

  Έναν καθρέφτην έσιετε έσσω σας κοπέλια;

  Α, και για να αναφερθώ και στον τίτλο της ανάρτησης Νέε μου, είσαι σε θέση να παραθέσεις την τελευταία φορά που το ΑΚΕΛ ή ο Χριστόφιας πήρε για το Κυπριακό ρίσκο, και το κράτησε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Άσε ρε Στροβ, εν φκαίννουμεν που μέσα.
  Ώρες-ώρες με τούτες τες συζητήσεις έχω την εντύπωσην ότι καταλάβω ήνταλως πρέπει να ένοιωθεν ο Τσιώρτσιηλ όταν εβρέθουνταν με τον Στάλιν τζιαι έκαμνεν του κήρυγμαν (ο Στάλιν) ότι εν εβοηθούσεν αρκετά η Αγγλία την ΕΣΣΔ για να φαν το Χίτλερ τζιαι για το ιδεολογικά εσφαλμένον της αποικιοκρατίας, την ώραν που είσιεν συμμαχήσει μαζίν του, την ώραν που έναν σωρόν εγγλεζούθκια εβυθίζουνταν μες στες νηοπομπές για να μεν γονατίσει η χώρα του. Τουλάχιστον ο Στάλιν εδέχτηκεν να συνεργαστούν τζιαι εξορτώσαν να νικήσουν τον φασισμόν. Τούτον πρέπει να καταλάβουν τζιαι οι φίλτατοι αριστεροί, πρέπει να κάμουν την καρκιάν τους πέτραν τζιαι να συμμαχήσουν με τον "ιδεολογικόν εχθρόν" (που στο κυπριακόν αποδεδειγμένα ΕΝΝΕΝ ο ΔΗΣΥ τζιόλις όπως πιστοποιεί τζιαι ο ΔΗΣΑΚΕΛ πιο πάνω). Τζιαι οϊ να χώννουνται πίσω που κάθε Πρπρ τζιαι να μας φκάλλουν μειοψηφίαν (μια δημοσκόπηση, με σωστές ερωτήσεις όμως, θα μας πείσει περί αυτού) για να έχουν ήσυχην τη συνείδησην τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος11/1/12, 11:21 π.μ.

  Αφου εν μπορεις να καμεις συζήτηση τι μπλέκεις κάθε φορα?
  Εγω λαλω σου οτι φασκεις κι αντιφασκεις, η γιρλάντα το ιδιο , ο νεος εμμεσα,το ιδιο και οι υπολοιποι...
  Γιατι μπαινεις σε συζήτηση ηθελα να ξερα.
  Γνωθι σ αυτον που ελασιν...


  Y.Γ. Αμαν το ακελ εν θελει συνεργασιες με λυσοφοβικες (νεολογισμος του στροβολιωτη ) δυναμεις πρεπει να συνεργαστει με τον ...εαυτον του.Α ρε στροβολιωτη.Ωσπου παεις και σιειροττερευκεις.Πολλα περαστικα και που ξερεις.Το 2012 ειν εδω!!!


  Andreas

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Μιχάλη/ Στροβ!
  Με τον Συναγερμό που βλέπουμε (Τον Αβέρωφ κλπ κλπ να μην επαναλαμβανόμαστε, τον Συναγερμό του Μαρί κ.ο.κ) δεν υπάρχει ούτε διάθεση ούτε και λόγος για οποιαδήποτε συνεργασία.

  Στο Κυπριακό, αν βοηθήσουν οι συνθήκες, είναι καλοδεχούμενοι όλοι για επανενωτικές κοινωνικές συμμαχίες.

  Μια συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για το κυπριακό, θα δέσμευε κανένα συναγερμικό;
  Άσε που θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για διάσπαση και του ίδιου του ΑΚΕΛ.

  Νομίζω εν άσχετα όσα βάζετε στον διάλογο.

  Δαμαί έχουμε μιαν διαδικασία λύσης που έχει κάποιες μικρές πιθανότητες να προχωρήσει. Αν προχωρήσει από το Green tree2, μάλλον θα έρθουν και δημοψηφίσματα.

  Αν όχι, κάμετε την προεκλογική σας, θα κάμουμε τη δική μας, οι αρχιεπισκοπικοί τη δική τους, τζιαι συνεχίζουμε.

  Ψήφο αριστερού στον Αναστασιάδη/ Αβέρωφ μεν περιμένετε.Ούτε τζιαι νομίζω πως θα μπούμε σε τούτο το δίλημμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Λαμπρά! Δηλαδή προτιμάς υποψήφιον του αρχιεπίσκοπου, παρά Αναστασιάδην!

  (Εγώ πάντως σε ανάλογο σενάριο, θα προτιμούσα τον Χριστόφια - ακόμα και με τις άθλιες του αποδόσεις, παρά την αρχιεπισκοπική επιλογή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. χαχα!
  Καλά, εν νομίζω να υπάρχει πιθανότητα σε μιαν αναμέτρηση τριπόλου να φκει τρίτος ο ακελικός υποψήφιος...
  Η κατάσταση με τη μετά Μαρί εποχή, αλλά τζιαι ο συντονισμός στα περί "ανικανότητας" κλπ τούτον το στόχο είχε, να περάσει τρίτο το ΑΚΕΛ τζιαι να μείνει καθηλωμένο. Αλλά εν μάλλον σίγουρο ότι εν απίθανο τούτο το ενδεχόμενο.

  Αλλά άτε πες εγίνηκεν. Ποια η διαφορά του Φούλλη που τον Νικολή;
  Ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης σήμερα ανακοίνωσε ότι τες επόμενες μέρες θα καταθέσει αίτηση για άρση της ασυλίας του προέδρου!
  Ο Χρίστος μας εν ο πρόεδρος του νομικού συμβουλίου του ΔΗΣΥ!

  Ποια η διαφορά του δηλαδή που τον Λουκή πχ;

  Σε τέτοια περίπτωση εγώ βάζω λευκό φίλε, ή όπως ελάλες τζιαι συ κάποτε, παίρνω την οικογένεια τζιαι πάμε στα βουνά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Α! Η "αλήθεια" είσιε σήμερα γελιογραφία του Μιτίδη με τον Χριστόφια να κωλοσύρνει τη Κύπρο για να την κρεμμάσει στο GreenTree...

  Δίπλα ακριβώς ήταν ανάλυση του Αδειλίνη που έγραφε ότι ο Χριστόφιας πάει με το ζόρι στη ΝΥ και πως αν ήταν στο χέρι του θα το απέφευγε...

  Μια στο καρφί τζιαι μιαν στο πέταλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. σε μια βδομάδα θα κατηγορηθούν κάποιοι για την τραγωδία στο Μαρί.
  Σε 58 εβδομάδες θα κατηγορηθεί και ο ηθικός αυτοργός ΦΔΧ.
  για να πάει φυλακή ο Χριστόφιας δέχομαι και τον Έρογλου για πρόεδρο της ΚΔ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Νέε μου, σε προεδρικές εκλογές, όσο είναι άλυτο το Κυπριακό δεν υπάρχει η πολυτέλεια του «πάω εκδρομή με τα μωρά». (Επί τη ευκαιρία, εγεννήσετε;)
  Κανένα σενάριο δεν μπορεί να θεωρείται απίθανο. Πάσο ρεαλιστικό ήταν να προβλέψει κάποιος αποκλεισμό του Τάσσου από τον πρώτο γύρο;
  Σε κάθε περίπτωση μη ξεχνάς πως η μόνη πάλη που έχει νόημα στην Κύπρο είναι αυτή μεταξύ των λυσοφοβικών και των επανενωσιτών. Σε περίπτωση δίπολου Αναστασιάδη – Αρχιεπισκοπικού υποψηφίου, ποιους θα προσπαθήσει να προσεταιριστεί ο Αναστασιάδης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Σιήλιες φορές ξανά ο Χριστόφιας ή κάποιος το ΑΚΕΛ παρά ένας νέος Τζιυπρής ή Τάσσος. Αν τζιαι νομίζω ότι εν δύσκολον να μεν περάσει αριστερός υποψήφιος στο 2ο γύρο. Τζείνος που μπορεί να κινδυνέψει εν ο Αναστασιάδης, αναλόγως ήντα επιλογήν εννά κάμει ο "κεντρώος χώρος" (πε αλλόναν).
  Οπότε μετά την ευτζιήν για δημοψηφίσματα τζιαι λύσην, στες εκλογές οι επανενωτικοί καλά κάμνουμεν να παρακαλούμεν τουλάχιστον για 2ο γύρον ΑΚΕΛ εναντίον ΔΗΣΥ, όπως τζιαι το 2008, που εν τζιαι το πιο πολιτικά υγιές εξάλλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος11/1/12, 8:24 μ.μ.

  Από πότε ΑΚΕΛ και υγεία πάνε μαζί? Από τις 11/07/2011 και μετά?
  Ο διπολισμός σε ένα δημοκρατικό σύστημα είναι υγειές φαινόμενο?
  Σας λυπάμαι, νέοι άνθρωποι με γερασμένα μυαλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Σίουρα πιο πολιτικά υγιές που το να έχουμεν πρόεδρον που τον πρώτον γύρον. Αφού έτσι τζι'αλλιώς πάντα έχουμεν τρεις υποψηφίους. Εξάλλου, για την ώραν τζιαι για σχεδόν 40 χρόνια, ο "τρίτος πόλος" αρκέφκει που "κ".
  Άσε που μιλούμεν πάντα για το "προεδρικόν" σύστημαν που μας εκληροδότησεν ο Μακάριος και σία για να εξασφαλίσουν τες υπερεξουσίες τους, που είμαστεν οι μόνοι στην Ευρώπην που το έχουμεν, τρομάρα μας. Τούτον έχουμεν, με τούτον κάμνουμεν λοαρκασμόν. Ας έρτει κάτι ποιο αντιπροσωπευτικόν του λαού ως σύστημαν τζιαι είμαστεν ούλλοι εναντίον του διπολισμού. Αλλά ζαττίν συφφέρει κανενού που τους ηγέτες μας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ανώνυμος11/1/12, 10:00 μ.μ.

  Απο τοτε προηγουμενοι προέδροι εκάμναν 10 μαρι και εν ενοχουε κανενα.Τωρα γιατι τουτη ουλλη η ενόχληση?
  Οτι και να κάμετε ο Προεδρος θα ολοκλη΄ρωσει την θητεία του και κατι χαζομάρες που θωρω για να δικαστει κτλ εν ηστέκουν γιατι οι ευθύνες που του εκαταλοφισε ακομα τζιο πολυ εν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

  Αρα κοπελια εχάσετε.
  Πρεπει τουτη η κθβερνηση να τροχιοδρομησει και το αεριο πριν πεσει σε σιερκα παπαδοπουλου ή Αβερωφ τζιαι επωφεληθουν οι επιχειρηματιες φιλοι τους

  Andreas

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Νέε,

  Τον Φεβράρη του 2008, την εβδομάδα πριν τις εκλογές έγραψα ένα κείμενο με τίτλο “Τι θα κάνει ένας δογματικός Αριστερός αν ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν περάσει στον Β΄ Γύρο”, που αναρτήθηκε στο τότε “Proletariakon Blog”!!! Τότε έκαμνα πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις! Θα το ψάξω για να το έχω stand by για παν ενδεχόμενο!!!

  ***********************
  Μιχάλη Ταπακούδη,

  Ούλλον γυρώ του μπάκαρη διάς χωρίς να μπαίνεις στην ουσία!!! Πως τέλος πάντως εν να προωθήσετε την επαναπροσέγγιση με τους τουρκοκύπριους και σε ποια βάση θα συμφωνήσετε με τους τουρκοκύπριους, όπως ας πούμεν με τον Έρογλου;.
  Τζι’ εν εκατάλαβα ίνταμ που «καταπίννεις»˙ τα απωθημένα σου για τον Στάλιν; Μα που αθθυμήθηκες [ΕΣΥ ο απελευθερωμένος τζι’ όι κολλημένος] τον Στάλιν τζιαι τον Τσιώρτσιηλ τωρά;

  Παρεμπιπτόντως στην Γαλλία εν νεν προεδρικό σύστημα που έχουν και μάλιστα με Πρόεδρο γα 7(!) χρόνια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Χαμάλης11/1/12, 10:27 μ.μ.

  ΦΔΧ είπε...
  ....για να πάει φυλακή ο Χριστόφιας δέχομαι και τον Έρογλου για πρόεδρο της ΚΔ.


  Άκου πάλλουκον πόσιει τούτος μεσ' τον κώλον για τον Γριστόφκιαν!
  Συναχτείτε ρε γαδάροι κάμποσοι τζιαί μαζέψετε υπογραφές με τούτον το σύνθημαν, να αρέσετε τζιαί του βόρτου που την Τάλαν! Πρώτου πρώτου πάρτε του το να το υπογράψει ο Νικώλος ο Παπαρόπουλος.
  Να κάμετε τζιαί την καρκιάν του τραντάφυλλον. Πάρτε του το τζιαί του μαϊμούνα που την Αρκάκαν! Να πει ίσσιαλλα θεέ μου τζιαί να βάλει την πλαθκιάν του τζιαί τζιείνος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Στροβ, μπορεί τζιαι να κάμνω λάθος αλλά αν δεν έχουμε λύση σε τούτη τη θητεία, το Κυπριακό αλλάζει βάση λύσης.

  Οπότε, στην απίθανη περίπτωση -συμφωνώ ότι μπορεί και να μην είναι τόσο απίθανη, ποτέ μη λες ποτέ άλλωστε- που δεν υπάρχει αριστερή επιλογή στον Β' γύρο, μάλλον το ίδιο μας κάμνει.

  Τι έχει στο νου του ο Αναστασιάδης με το τι έχουμε τωρά, δεν έχει και μεγάλη απόσταση.

  ......
  Ούλλα εν "υγεία", φτάνει ο κόσμος να αποφασίζει χωρίς τρομοκρατία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Χαμάλη,

  Νικωλαράς Παπαρόπουλος πάει κιαλλυττερα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Χαμάλης11/1/12, 11:11 μ.μ.

  Α παπάκη μου παπάκη μου, τζι' εν τζιείνος ο Γριστόφκιας που σ' έχαψεν.
  Α παπάκη μου παπάκη μου, τζιαί ποιός σου το παραλάλησεν να σε φάει ο γιός του καβετζιή.
  Παπάκη μου ου ου ου ου ου.
  Παπάκη μου ου ου ου ου ου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ανώνυμος11/1/12, 11:53 μ.μ.

  Ταπακούδη,
  αντέδρασες ως κλασικός συναγερμικός με το να μας αραδιάσεις τον Στάλιν - τελικά φκαίννει σας αβίαστα κι ας διατυμπανίζετε μερικοί-μερικοί ότι διαφέρετε. Κουβέντα να γίνεται και άλλα των άλλων. Είπες κάτι για κολλήματα;

  Εν ασχολήθηκες, όμως, όπως επισήμανε και ο Άνευ, με την ουσία. Σιγά μεν το έκαμνες. Για μας η πολιτική του Συναγερμού (τωρά ποιου Συναγερμου; του επίσημου, του ανεπίσημου; των δελφίνων;) είναι επιζήμια και στα κοινωνικοοικονομικά και στο κυπριακό (όπως σου ανέφερα πιο πάνω). Αυτή είναι η διαφορά μας και αυτό μας ενδιαφέρει.

  Πολλά βιάζεστε να στήσετε το σκηνικό των προεδρικών με τη σεναριολογία. Τόση βιασύνη να δείτε τον Νίκαρο πρόεδρο πια; Προσπαθείτε, δηλαδή, να εκβιάσετε τοποθέτηση μας υπέρ του Νίκαρου υπό συγκεκριμένες συνθήκες, με το να μας λέτε ότι εσείς θα στηρίζατε Χριστόφια σε μια ενδεχόμενη αντιπαράθεση Χριστόφια -αρχιεπισκοπικού υποψηφίου; ΄Αστε τα σάπια. Η επιλογή Αναστασιάδη ως η μη χείρων εν παίζει στο μυαλό κανενός αριστερού. Τους λόγους τους είπαμε πολλές φορές. Ούτως ή άλλως, έχουμε ένα χρόνο ακόμα μέχρι τις προεδρικές. Κάμετε υπομονή.

  Γιρλάντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Πολλά γλήορα γιατί εν αργά:

  @Ανεφ: Που εμίλησα εγώ για επαναπροσεγγίσεις τζιαι συμφωνίες με τουρκοκυπρίους; Εγώ εμίλησα για μίνιμουμ συναγερμού-ακελ για να λυθεί. Χωρίς να αρνούμαι τα κουσούρκα τζιαι τα κολλήματα εκατέρωθεν.
  Η Γαλλία τζιαι η Φινλανδία μόνον που τους 27 λεχουν κάτι παρομοιον με μας αλλά έχουν τζιαι δυνατόν πρωθυπουργόν τζιαι σαφώς πιο "ελεγχόμενον" πρόεδρον. Ούλλοι οι άλλοι εν κοινοβουλευτικές δημοκρατίες.
  Για τον Στάλιν αν θέλεις το πιστεύκεις αλλάεν έσιει σχέση με τζείνον που μου σούρνετε εσού τζιαι η Γιρλάντα. Απλά εφάνηκεν μου πολλά καλόν παράδειγμαν εκατέρωθεν ιδεολογικής υπέρβασης για το κοινόν καλόν. Αλλά απ'έσιει τζιαι μούγιαν...

  @Γιρλάντα: εσύ φάσκεις τζιαι αντιφάσκεις όταν αφενός μιλάς για "κλασσικούς συναγερμικούς" τζιαι αφετέρου εν ηξέρεις ποιος εν ο συναγερμός. Άρα εν δικαιούσαι να κριτικάρεις τζιόλις.
  Επίσης, εν θκιαβάζεις τζιαι προσεκτικά. Εν ο Στέλιος που εμίλησεν πρώτος-πρώτος για "προεκλογικές" ("Αν όχι, κάμετε την προεκλογική σας, θα κάμουμε τη δική μας, οι αρχιεπισκοπικοί τη δική τους, τζιαι συνεχίζουμε".). Τζιαι εγώ τζιαι ο Στροβ απλά εσυνεχίσαμεν την κουβένταν. Τζιαι εγώ έχω καταγραμμένον πολλάκις ότι αν έρτουν δημοψηφίσματα, εννά ψηφίσω Χριστόφιαν. Εν αρνήθηκα ποττέ ότι έχω κολλήματα,είπα, αν εθκιάβαζες καλλίττερα θα το εθώρες, ότι αν θα κατηγοράτε τους άλλους για κολλήματα, ξεπεράστε τα δικά σας πρώτα. Τζιαι ετεκμηρίωσα το αντισυναγερμικόν κόλλημαν θκιό συνεχόμενων ΓΓ του ΑΚΕΛ, με λεγόμενα ηγετικού πρώην στελέχους του. Ένα κόλλμαν που εμεταδώθηκεν τζιαι στον "λαόν" έσιει 34 χρόνια.
  Μια πρόσφατη επανενωτική κίνηση Αναστασιάδη ήταν η αποδοχή της εισήγησης του προέδρου (μετά το Μαρί κε Στέλιο αλλά ξηάννεις τα τούτα) για προμήθειαν ρεύματος που τα κατεχόμενα, όταν ακόμα τζιαι ο Κάρογιαν έχωννεν τα του προέδρου, όταν ακόμα τζιαι ο δηκοϊκός υπουργός του ένιπτεν τας χείρας του. Ελπίζω να εκαλύφτηκες επιτέλους, αλλιώς εννά καταταχτείς εύκολα στους ...andreikous συνομιλητές, κοινώς έθθα σου διώ σημασίαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Μεν νευριάζετε, προσπαθούμεν να καταλάβουμεν ο ένας τον άλλον. Ήταν καλή η κουβέντα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ανώνυμος12/1/12, 2:10 π.μ.

  Όντως, Νέε μου, ήταν πολλά καλή η συζήτηση. Και διαφωτιστική. Αν μη τι άλλο πήραμε μαθήματα για το ποιος δικαιούται να ασκεί κριτική και ποιος όχι, ποιος νιώθει άβολα και παίζει το αγκρισμένος, λες και είμαστε 3 χρονών, επειδή του θέσαμε ερωτήματα στα οποία δυσκολεύεται να απαντήσει. Α, και επίσης μάθαμε ότι η αριστερά ασκεί πολιτική με βάση τα κολλήματα.

  Γιρλάντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Γιρλάντα τζιαι Φούλλληηη! Σιτ ντάουν! Άηκα σας μόνους σας τζια δε τε τι εκάμετε!:)

  Ταπακούδη και Στροβ, νομίζω ότι δαμέ σας διαφεύγει κάτι μικρό και ασήμαντο που όμως κάμνει τη διαφορά:ο νους του αριστερού (κατ΄επιλογή, κατά οικογένειαν, κατά τζιαι τα δκυό ή άλλα) εν προγραμματισμένος διαφορετικά που το νου τζιαι τρόπο σκέψης των συναγερμικών τζιαι λοιπών. Παίζουν πολλές διαστάσεις (όπως τζιείνες που περιγράφουνται πιο πάνω να μεν επαναλαμβάνω) τζιαι κυρίως διαφορετικές που τες δικές σας. Δυστυχώς, το να είναι συνέχεια σε άμυνα για χρόνια ή να υπόκεινται σε εξευτελισμούς τζιαι διώξεις λόγω των πεποιθήσεων τους, τους εκατέστησέν τους πιο ...... ανθεκτικούς αλλά τζιαι τους οδήγησε στο να αναπτύσσουν διαφορετική διαλεκτικότητα,όπως το πιο πάνω παράδειγμα.

  Μακάρι να έρτει τζιείνη η ώρα του δημοψηφίσματος, τζιαι ούλλοι που εδώκαν δαμέ σε τούτην τη συζήτηση, εννά μιλούν διαφορετικά τζιαι συναινετικά γιατί ο στόχος εννάν άλλος:η λύση. Νάρτει τζιείνη ώρα μόνον.

  Τζιαι ρε κοπέλια, μεν εξάπτεστε! Είπαμεν εν θέμαν προγραμματισμού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...