"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

17 Ιανουαρίου 2012

Το κυπριακό ένα βήμα πριν την λύση


Του Σάββα Μένοικου*
...το κυπριακό μπορεί να λυθεί σε μερικούς μήνες...

Λίγο μετά την αρχή του χρόνου οι βασικοί «παίκτες» έριξαν πάλι τους τόνους σε ένα κλίμα απαισιοδοξίας. Είναι κάπως σαν πειρασμός να θυμηθεί κάποιος ότι πριν από αποφασιστικές στιγμές [όπως ήταν η διαμόρφωση του σχεδίου Ανάν, ή η ολοκλήρωση της συμφωνίας Χριστόφια-Ταλάτ για την διακυβέρνηση] υπήρξαν ανάλογες απαισιόδοξες στιγμές τον Δεκέμβρη και ξαφνικές πρόοδοι μετά.

Στην παρούσα φάση, και παρά τις δηλώσεις, υπάρχουν 3 δεδομένα τα οποία δύσκολα μπορούν να αλλάξουν:

1. Οι Ε/Κ μέσα από την διαχείριση του κυπριακού από τον Δ. Χριστόφια έχουν καταφέρει να απεγκλωβιστούν από την θέση του κατηγορούμενου στην οποία ήταν μετά το 2004. Αυτό τους δίνει πλεονεκτήματα πια, αλλά ταυτόχρονα είναι δέσμιοι των κινήσεων που έχουν γίνει – μια υποτροπή με δική τους υπευθυνότητα θα οδηγήσει πίσω στην απομόνωση η οποία θα εκφραστεί πρακτικά με την έμμεση η άμεση αναγνώριση της Β. Κύπρου.

Οι Ε/Κ έχουν αυτήν την στιγμή 2 μεγάλα πλεονεκτήματα στα χέρια τους, ή στα χέρια του Προέδρου τους: είναι μέσα στην Ε.Ε. με πολύ καλές σχέσεις με τις βασικές χώρες του Ευρωπαϊκού πυρήνα [Γαλλία-Γερμανία] και έχουν εξασφαλίσει μια βάση συνομιλιών και μια συμφωνία για την διακυβέρνηση σύμφωνα με τις οποίες η Κύπρος θα είναι μια πολιτεία [με μια κυριαρχία] και θα υπάρχει αλληλοεπίδραση ακόμα και στην ψηφοφορία.

Το ότι η διασταυρωμένη ψήφος αμφισβητείται από αρκετούς ακόμα είναι εκφραστικό ίσως της τάσης της Ε/Κ πολιτικής σκηνής να κατανοεί τα δεδομένα με καθυστέρηση χρόνου. Αν οι Ε/Κ χάσουν την ευκαιρία της σταθμισμένης ψήφου, θα έχουν ουσιαστικά δώσει στην Τ/Κ κοινότητα άτυπα ένα είδος χωριστής κυριαρχίας η οποία αναπόφευκτα θα γίνει ανταγωνιστική πολιτικά αλλά και οικονομικά.

2. Οι Τ/Κ παρά τα όσα λέγονται έχουν ακόμα αποθέματα από το «ναι» του 2004 και είναι μάλλον σαφές ότι σκοπεύουν να τα εξαργυρώσουν όχι με απόσχιση από την Ε.Ε. αλλά με την διεκδίκηση αυτονομίας από τους Ε/Κ μέσα στην Ε.Ε.. Η τουλάχιστον αυτό φαίνεται να θέλει να διεκδικήσει η Τ/Κ δεξιά.

Σε περίπτωση μη-λύσης τόσο η Τουρκία όσο και οι Τ/Κ θα επιμείνουν σε προνομιακή/ειδική σχέση της Β. Κύπρου με την Ευρώπη και αν η υπαναχώρηση εδώ θα είναι και πάλιν από τους Ε/Κ τότε όλο το θετικό απόθεμα που δημιουργήθηκε από το 2008 για τους Ε/Κ, θα εξανεμιστεί. Και με βάση το ειδικό βάρος της Τουρκίας στην περιοχή, είναι μάλλον πολύ λογικό ότι η καθυστέρηση η αναβολή της τούρκικης ένταξης [ενδεχομένως και με την συμφωνία και των 2 μερών], να αναπληρωθεί εκ μέρους του ευρωπαϊκού πυρήνα με μια ιδιαίτερη [και προνομιακή] σχέση με την βόρεια Κύπρο. Και ας φωνάζουν στην νότια Λευκωσία όπως έκαναν και την περίοδο 2004-08.

3. Η συζήτηση για διεθνή διάσκεψη υπήρχε ήδη πριν από την επιβεβαίωση της ύπαρξης φυσικού αεριού, αλλά και των μεταμορφώσεων στην περιοχή το 2011. Αναγκαστικά πλέον μια λύση του κυπριακού θα πρέπει να λάβει υπ όψη τα ευρύτερα συμφέροντα στην περιοχή και όντως μια διεθνής ή πολυμερής κλπ διάσκεψη θα είναι καταλυτική – αν βέβαια οι Ε/Κ έχουν και άλλους υποστηρικτές.

Γι αυτό η συμμετοχή του Συμβουλίου Ασφαλείας σε οποιαδήποτε Διάσκεψη πρέπει να είναι όρος για τους Ε/Κ. Διότι το πρόβλημα του Μπούρκεντστοκ δεν ήταν μόνο ο πιεστικός χρόνος αλλά και η αδυναμία διαπραγμάτευσης με βάση τους εκεί «παίκτες». Διαφορετικά θα μιλά κάποιος για Ζυρίχη από την αρχή.

Τα διλήμματα θα επανέλθουν. Μια λογική λέει ότι οι Ε/Κ θα πουν «όχι» σε νέα λύση – μια άλλη θεωρεί την προηγούμενη περίοδο σαν χρόνο εξοικείωσης με την πραγματικότητα.

Το ζητούμενο σήμερα είναι ποτέ θα ανοίξει η Τουρκία τα χαρτιά της. Η πρώτη της κίνηση θα πρέπει αναγκαστικά να είναι η κατάθεση του χάρτη για τις εδαφικές παραχωρήσεις. Και όταν θα θέλει να σπρώξει έμπρακτα το θέμα [προς την λύση] θα υπάρξει κίνηση ανοίγματος του Βαρωσιού – κάτι το οποίο φημολογείτο για το περασμένο καλοκαίρι πριν προκύψει από την μια το Μαρί και από την άλλη οι Τ/Κ εκδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν. Το τι έγινε εκείνες τις μέρες του Ιούλη πίσω και κάτω από την επιφάνεια, θα το μάθουμε σε μετέπειτα χρόνο προφανώς.

Μια λογική λέει ότι ίσως η Τ/Κ και τούρκικη πλευρά να προτιμά να περιμένει μέχρι του χρόνου, μετά τις προεδρικές εκλογές όπου αν δεν είναι ο Χριστόφιας η κάποιος άλλος, με ανάλογες θέσεις, Πρόεδρος, τότε θα μπορέσει να αποσύρει την τούρκικη υποχώρηση της διασταυρωμένης ψήφου, και να διεκδικήσει περισσότερη αυτονομία για το Τ/Κ κρατίδιο μέσα στην Ε.Ε.

Αν μάλιστα Πρόεδρος, λέει αυτή η «λογική», είναι κάποιος απορριπτικός τότε μπορεί να ναυαγήσει από μόνος του τη προσπάθεια για λύση και να ευκολύνει της αυτόνομη τούρκικη παρουσία στην Ε.Ε. Αν από την άλλη είναι ένας δεξιός πρόεδρος ο οποίος κάνει υποχωρήσεις πέρα από τα όρια της αριστεράς τότε η έγκριση της λύσης σε δημοψήφισμα θα είναι πάλι δύσκολη αν όχι ανέφικτη. Διότι έγκριση λύσης χωρίς τον όγκο των ψηφοφόρων της αριστεράς βόρεια και νότια δεν μπορεί ούτε να περάσει ούτε να σταθεί.

Αυτό είναι βέβαια ένα πρόβλημα για τον ΟΗΕ και όσους ενδιαφέρονται για λύση. Αλλά και για την Τουρκία είναι ένα δίλημμα αν θέλει την Κύπρο ένα χώρο συνεργασίας και επικοινωνίας με την Ε.Ε. αντί συνεχούς αντιπαράθεσης – ακόμα και με Τ/Κ κρατίδιο έμμεσα στην Ε.Ε.  Αν ο πολιτικός ρεαλισμός του Νταβούτογλου έχει την σοφία που εκφράζουν οι λέξεις που την οικοδομούν, τότε σαφώς η Τουρκία θα θέλει μια λύση στην Κύπρο – με σταθερότητα στο μαλακό της υπογάστριο που μπορεί να είναι και η σύνδεση της με την Ε.Ε.

Η παρέμβαση του τούρκου υπουργού εξωτερικών, σε αυτό το πλαίσιο, αμέσως μετά τις συνεντεύξεις του Προέδρου, στην αρχή του χρόνου, μπορεί να μην ήταν «προκλητική» όπως επιμένουν τα κλισέ των Ε/Κ ΜΜΕ, αλλά ρεαλιστική: ο Νταβούτογλου είπε ότι το κυπριακό μπορεί να λυθεί σε μερικούς μήνες.

*Δεύτερη Ανάγνωση, Εναλλακτικό Δελτίο Πληροφόρησης,
defteri.anagnosi@yahoo.com

46 σχόλια:

 1. Ανώνυμος18/1/12, 8:47 π.μ.

  η διασταυρουμενη δεν αμφισβητητε απο τους ε/κ, απο τους ε/κ δεν εγγκρινετε το συστημαν διακυβερνησης που προτεινε ο χριστοφιας και οχι ο τροπος εκλογης.

  εγιω παντος ειπα το αν το σχεδιο εχει συστημα διακυβερνησης με προεδον που εχει τοσην εξουσιαν οπως ο σημερινος εκ περιτροπης θα ψηφησω οχι εχω ποιο σοβαρα πραματα να καμνω στην ζωην μου που να παιζω κουμερες καθε 2-3 χρονια μιαν τζαι οι πολιτικοι μας με εξερεσεις τον αναστασιαδην και τον ταλατ δεν μπορουν να εποικινωνησουν οποταν ο καθε ενας θα καμενι της τζαιφαλης του.

  μια χαρα εν η διχοτομιση. Γιατι να ψηφησω ναι σε κατι που δεν ειναι λειτουργικον κατα την δικη μου αναλυσην?


  xwrikos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. :-) Ας έρτει σχέδιο σε δημοψήφισμα τζι ας ψηφίσεις ΟΧΙ χωρικέ μου αφού έννεν λειτουργικό κατά τη δική σου ανάλυση!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/1/12, 9:45 π.μ.

   Εσύ θα πραξεις οτι σου πει ο Νίκαρος ΟΚ?
   Το πολλα ανεξάρτητος μεν μας το παιζεις
   (Eπαιζε μας το και το αγρινο και επερασε καλα)

   Andreas

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος18/1/12, 9:11 π.μ.

  Ναι, ερχεται λυση το 2012, προετοιμαστειτε. Λαμογια. Αν το Αναν απορριφθηκε απο τους ε/κ τοτε αυτο που φερνει ο ερασιτεχνης Χριστοφιας θα απορριφθει και απο τους ε/κ και τους τ/κ. Συνεχιστε τα πατε πολυ καλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, χρειαζόμαστε έναν επαγγελματία της διχοτόμησης!

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος18/1/12, 9:43 π.μ.

  Εχασες .
  Ερχεται ο Νικαρος.
  Απο κ. Νικολαου έγινε ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΟΥ(!!!!!).
  Έτσι άχρηστος που ένει , αν του δείξετε οτι, εσεις οι φασίστες, είσαστε πλειοψηφία μπορει να κυρήξει και διχοτόμηση.
  Χατε.Αρκεψετε έργο που τα τωρα να τον πείσετε.
  Ουτως η αλλως ενας άχρηστος εν ο Νικαρος (εξ ου και η πανηγυρίσιμη προσφώνηση) οποταν μπορει να πραξει το προσφιλες του :ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ.

  Υ.Γ. Καρτερω ποσους εννα γλύψει ο Νικαρος.Ηδη άρκεψε που τον Τάσσο αλλα εν εγκατέλειψε τον πλανήτη?
  Ειδες?Υπερβατικη η πολιτικη του Νικαρου.
  Και τι αλλο θα δουμε..

  Andreas

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος18/1/12, 4:30 μ.μ.

  Στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν σημαντικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος πάει στη Νέα Υόρκη οχυρωμένος από το κοινό ανακοινωθέν, το οποίο θα αντιπαραβάλει σε πιθανές πιέσεις για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης ή για επιδιαιτησία. Τα κόμματα συμφώνησαν χθες ότι δεν αποδέχονται χρονοδιαγράμματα, επιδιαιτησία ή σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, χωρίς να υπάρχει συμφωνία στα ουσιώδη θέματα που αφορούν τις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, και τονίζουν ότι για τη σύγκληση μιας τέτοιας διάσκεψης απαιτείται η συγκατάθεση και των δύο πλευρών.


  Με βαση τα ποιο πανω πρεπει καποιος να ζει στην κοσμαρα του αν νομιζει οτι υπαρχει πιθανοτητα λυσης.Εζαλισε μας τον ερωτα ο χριστοφιας οτι εν προεδρος λυσης.Εσιει μια τελευταια ευκαιρια να το λυσει πριν να μπουμε σε προεκλογικη περιοδο τζαι τι καμνει?Συμφωνει με τους απορριπτικους οτι εν θελει χρονοδιαγραμματα.Σαμπως τζαι εν σιουρος οτι εν να ξαναφκει προεδρος για να συνεχισει τις διαπραγματευσεις.Ναι ο χρονος εν υπερ μας οσων θελουμε λυση συντροφε εν βιαζουμαστε.

  Η αληθκεια ενι οτι εν τον ενδιαφερει η λυση τον δημητρη.Καμνει τζεινα που θελουν οι απορριπτικοι στο κυπριακο για να μεν εχουν παραπονο που λλοου σου.Γιατι που ξερεις?Μπορει να βρεθει στο 2ο γυρο με το νικο τζαι να χρειαστει η υποστηριξη που τον νικολα εννεν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος18/1/12, 4:57 μ.μ.

   Μα ο Νίκαρος εν απορριπτικος.
   Γιατι να ζητησει ο Χριστοφιας την στήριξη του νικολα.
   Ειδες σε τπτ να διαφωνει ο Νικαρος που τους απορριπτικους?

   ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΝΑΝΙΣΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΠΤΟΠΗΣ?
   Ε ας σοβαρευτουμεν επιτελους!!!!!
   Να δουμε παντως ποσο χαμηλα εννα πεσει ο νικαρος.
   ΤΟ σιοου αρχιζει...

   Υ.Γ. Βεβαιως ο Χριστοφιας ΕΙΝΑΙ προεδρος λυσης και το βλεπεις καθημερινα ποιος το αρνειται.Εκτος και αν βλεπει σιγμα, αντεννα ,εφημεριδες του χασιμιου κτλ.


   Andreas

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος18/1/12, 5:36 μ.μ.

   Γιατι χωρις την στηριξη του δηκο στον δευτερο γυρο με αντιπαλο τον αναστασιαδη εν φκενει ο χριστοφιας τζαι ξερει το.Ποσο τζαιρο να αντεξει ο καρογιαν μονος του στο δηκο κανει.

   Οσον αφορα τον αναστασιαδη εν με ενδιαφερει αν θελει λυση η οι.Εγω εν το χριστοφια που εψηφισα, για να κατσει να λυσει το κυπριακο με το φιλο του τον τταλατ.Οταν ο τταλατ εζητουσε παραπανω συναντησεις ο χριστοφιας επαιζε πελλο.Τωρα παλε τα ιδια,οι χρονοδιαγραμματα οι το ενα οι το αλλο.Οση προοδος τζαι αν εγινε με το κυπριακο θα ειναι ανουσια αν δεν φερει ενα σχεδιο.Εν ετσι ο προεδρος λυσης?

   Διαγραφή
  3. Το δήκο εν απαραίτητη τσόντα για όλους, εν ισχύει μόνο για τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ τούτο.
   Νομίζω πως ο τζιαιρός που οι ηγεσίες των κομμάτων αποφασίζαν τζιαι ο κόσμος ακολούθαν επέρασεν.

   Το δηκό τζιαι η εδέκ (αννέν έξω που το β' γύρο) θα πάρουν μιαν απόφαση που εν θα διχάζει την βάση τους. Γιατί αν προτείνουν άλλον που τζιείνον που θέλει η βάση τους τζιαι φκει τελικά ο άλλος, τελειώννει τζιαι η καριέρα τους.

   Ο πρόεδρος λύσης εν τζιείνος που...;

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος18/1/12, 6:07 μ.μ.

   A μαλιστα.
   Εν ο Χριστόφκιας που φταιει τωρα με τον ταλατ.

   Εισαι ο πρωτος που το λαλεις(και μαλλον για να περιπαιξεις τον εαυτο σου)

   Μα πε μου.Εισαι ο χωρικος?Γιατι ο χωρικος χριστοφκια εν ψηφιζει.
   Τζι αφου ταχατες εψηφισες χριστοφκια ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ λογικα εν θα σιες παραπονο αφου ειδες ποιος η φταιει   Andreas

   Διαγραφή
  5. Έννεν ο χωρικός Αντρέα... τζιαι έννεν τόσο απλή η "λογική" μες τον νου του καθενού.

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος18/1/12, 6:38 μ.μ.

   Εν τζεινος που το λυει νεε,οι τζεινος που λαλει οτι εν να το λυσει.
   Φταιει ΤΖΑΙ ο χριστοφιας αντρεα.Επιτελους ας αναλαβει τζαι καμμια ευθυνη τα γεριμα.Ελυσε σου το κυπριακο οπως ελεε?Ας βαλει κανενα χρονοδιαγραμμα τζαι καμμια επιδιαιτησια περκει γινει τιποτε αν δεν μπορει να καταληξει σε συμφωνια, πριν να τελειωσει η θητεια του.Εισιε 4 χρονια ως τωρα να το λυσει,ποσα θελει ακομα?

   Διαγραφή
  7. Φίλε, πρόεδρος λύσης εν τζιείνος που καταφέρνε να βάλει την Τουρκία στο συμφωνημένο πλαίσιο λύσης. Μακάρι να εξαρτώταν μόνο που μας (τζιαι πάλε παίζεται αν θέλουμε σαν κοινότητα).

   Κανονικά, τζιαι σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, εν θα έπρεπε να είχες αποφασίσει να υποστηρίξεις Χριστόφια ευθύς εξ αρχής.

   Γιατί ακριβώς εν που την αρκήν που ο Χριστόφιας εξεκαθάρησε ότι θέλει να αποφύγει το μπούρκενστοκ.

   Που την προεκλογική τζιαι πιο πίσω κόμα.

   Διαγραφή
  8. Ανώνυμος18/1/12, 6:59 μ.μ.

   O προεδρος ανελαβε τουλαχιστον 2 φορες την ευθυνη με το να πει 2 μεα κουλπα.ΑΚουσες κανενα αλλο πολιτικο να πει κατι τεθκιο?
   2ο.Το να εσιεις τον εκπρόσωπο του ναι , τον λαχανακη μας, χριστοφκια εν ψηφιζεις.
   Αρα μεν μας περιπαιζεις.
   Επιδιαιτησιες ξιαστες.Ουλλοι πλεον εν κατα.

   Andreas

   Διαγραφή
  9. Ανώνυμος18/1/12, 7:44 μ.μ.

   Τζαι τι εγινε που αποφυγαμε τις επιδιαιτησιες?Υποτιθεται εν εχρειαζουνταν γιατι θα εκαταληγαμε σε σχεδιο λυσης.Χρονια συζητησεων με τον τταλατ εν εκαταληξαν πουποτε,ωσπου τζαι ειρτε ο ερογλου στην εξουσια.Αρα η συγκεκριμμενη πολιτικη δεν ειναι ικανη να καταληξει σε συμφωνια.Τουτο δεν ειναι αποτυχια?Επρεπε να εισιε ειδη φερει σχεδιο ο χριστοφιας τζαι εσεις καρτερατε οτι εν να φερει τωρα τζαι να παει?Με ουλλους να τον πολεμουν 1 χρονο πριν τις εκλογες?Δεν υπαρχει περιπτωση.

   Αντρεα εξιασα τες επιδιαιτισιες μεν εσιεις εννοια οπως εξιασα ομως τζαι το ενδεχομενο λυσης.Γιατι τουτη η τελευταια συμφωνια του εθνικου συμβουλιο ειναι η δικαιωση της γραμμης των απορριπτικων.Εσιεις δικαιο ουλλοι εν κατα πλεον το κακο εν οτι παρασερνουν τζαι τον χριστοφια στες πολιτικες τους.Αρα λυση γιοκ.Ειτε ξαναφκει ο χριστοφιας ειτε οι.

   Διαγραφή
  10. Εν είπα ότι η τακτική των μη επιδιαιτησιών εν επιτυχημένη. Εφόσον εν φέρνει λύση ή έστω μια σύγκληση, εν αποτυχία. Λέω ότι που την αρκήν, (κυπριακή λύση κλπ) αυτή ήταν η γραμμή.

   Εγώ την πρόσφατη κοινή ανακοίνωση του εθνικού εν την βλέπω απόλυτα αρνητική τζιαι σημάδι μη λύσης.

   Αν συμφωνούμε πως στο παρόν στάδιο τούτο που έσιει σημασία είναι να μετακινηθεί η Τουρκία, για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για πρόοδο, τούτη η απόφαση μπορεί να λειτουργήσει τζιαι θετικά.

   Φυσικά, οι απορριπτικοί, όπως τζιαι ο Συναγερμός, έχουν τους λόγους τους για τούντη στάση στο εθνικό. Τζιαι ο Χριστόφιας τζιαι το ΑΚΕλ τους δικούς τους.

   Τούτη η ισοπέδωση (αφού τα ήβραν σε τούτο, αρά συμπορευκουνται γενικά τζιαι έχουν τες ίδιες επιδιώξεις) εν νομίζω να στέκει.

   Συμφωνούμε στο εξής: Αν όχι τώρα, τότε ποτέ.

   Διαγραφή
  11. Ανώνυμος18/1/12, 8:41 μ.μ.

   Διαφωνω μαζι σου στο γεγονος,οτι πλεον δεν ειναι μονο η τουρκια το προβλημα αλλα τζαι η πλευρα μας.Οταν η κοινη γνωμη δεν στηριζει ουτε καν την εκ περιτροπης γιατι νομιζει οτι εν μεγαλη παραχωρηση οπως της ειπαν οι απορριπτικοι γιατι να καταληξει σε σχεδιο ο χριστοφιας?Αφου ξερει που πριν οτι θα απορριφθει.(Τα ιδια ακουε τζαι ο τταλατ ποτζει παντως για μεγαλες παραχωρησεις στην πλευρα μας)

   Το ακελ δεν φαινεται ουτε ικανο ουτε να θελει να αλλαξει την αρνητικη σταση προς τη λυση του συνολου του κοσμου.Γιατι να το καμει αλλωστε?Αρκει του να τα εσιει καλα με τους ψηφοφορους του τζαι με το δηκο για να ξαναχτυπησει την προεδρια τζαι ποιος σε ρωτα για το κυπριακο.

   Μπορει στο μελλον να ερτει μια λυση αλλα πιο κοντα βλεπω να γινεται μια ανεπισημη αναγνωριση των κατεχομενων.Τωρα λυση με τα σημερινα δεδομενα αποκλειεται να ερτει τζαι θα το δεις.

   Διαγραφή
  12. Το ότι το ΑΚΕΛ δεν είναι ίσως ικανό που μόνο του να αλλάξει τα μυαλά των κυπραίων εν γεγονός. Το ότι εν θέλει για να τα έσιει καλά με τους ψηφοφόρους του ή το ΔΗΚΟ μίσιημου, εν κάτι παραπάνω που "πολιτική ξιτιμασιά" κατά τη γνώμη μου.

   Που τη πλευρά μου είδα έναν ΑΚΕΛ τούντα 4 χρόνια να συγκρούεται καθημερινά με τους απορριπτικούς τζιαι να θέλει να περάσει κουλτούρα λύσης.

   Αν δεν μπορεί, εν σημαίνει ότι εν θέλει.

   Τζιαι για να έχουμε καλό ρώτημα, αν το ΑΚΕΛ τραβά προς τον απορριπτισμό για "να ικανοποιήσει" τους ψηφοφόρους του, τι θκιάολο κοινωνική μάζα υπάρχει υπερ της λύσης, αφού ούτε μες την αριστερά εν υπάρχει;

   Τελικά δηλαδή φίλε μου, φταίει ο κόσμος γενικά, ο κόσμος της αριστεράς, η κυβέρνηση, ο χριστόφιας, το ΑΚΕΛ για ή Τουρκία που εν είμαστε κοντά σε λύση;

   Γιατί με τα πρώτα σου λεόμενα, φταίει ο Χριστόφιας, με τα επόμενα φταίν οι κυπραίοι που πείθονται που τους απορριπτικούς, τζιαι με τα τελευταία φταίει η βάση του ΑΚΕΛ!

   Ούλλοι δηλαδή εκτός που την Τουρκία τζιαι τους εθνικιστές της Κύπρου.

   Διαγραφή
  13. Ανώνυμος18/1/12, 10:55 μ.μ.

   Ουτε η τουρκια θελει να λυθει ουτε τζαι η κυπρος.θα παμε στις διαπραγματευσεις τζαι μετα το ναυαγιο κλασσικα θα προσπαθει η μια πλευρα να συρει το φταιξιμο στην αλλη.

   Εγω προσωπικα επεριμενα λυση κατα την περιοδο του τταλατ που ηταν υπεραρκετη σε χρονικο διαστημα τζαι στην οποια εγιναν πολλες συγκλισεις,χωρις ομως τελικα ενα σχεδιο λυσης.Τωρα οτι τζαι να λαλουμε εν για καταναλωση.Ειμαστε 1 χρονο πριν τις εκλογες νεε κανενας εν σκεφτεται το κυπριακο εν τζαι μονο το ακελ που εν εστι.

   Διαγραφή
  14. Τζιαι ποιος ευθύνεται άραγε που εν εφτάσαμε σε συνολικό διακανονισμό τότε επί Ταλάτ;

   Τζιαι με ποιαν διαδικασία εφτάσαμε σε τούτες τες συγκλίσεις;

   Αν δεν έριχνε ουσιαστικά το βαθύ κράτος τον Ταλάτ, ίσως να εφτάναμε σε συνολική συμφωνία στα εσωτερικά.
   Ο Έρογλου λειτουργεί ως το φρένο της Τουρκίας για μια ισοζυγισμένη λύση.

   Όσο υπάρχει διαδικασία ανοιχτή, θα συνεχίσουμε να ελπίζουμε τζιαι να προσπαθούμε για αλλαγή της στάσης της Τουρκίας.

   Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει κάτι τέτοιο, αυτό αναλύει και το άρθρο.

   Διαγραφή
  15. Ανώνυμος19/1/12, 7:13 π.μ.

   Επρεπε ακριβως να κινηθει αμεσα τζαι να καταληξει σε μια συμφωνια πριν να φυει ο τταλατ που την εξουσια.Αυτο ειναι το μεριδιο ευθυνης που αναλογει στο χριστοφια.

   Σημερα με την πολιτικη σταση της τουρκιας τζαι τον ερογλου απεναντι του καθως τζαι τες συνθηκες στο εσωτερικο τα σιερκα του εν δημμενα.

   Το κυπριακο εν δυσκολο να λυθει γιατι πρεπει να συγκλινουν ουλλοι οι παραγοντες για να ερτει η λυση.Τετοιες συνθηκες εν υπαρχουν τωρα.

   Διαγραφή
  16. Ανώνυμος19/1/12, 8:19 π.μ.

   Ναι σωστα.
   Επρεπε να το καμει...
   Και μετα?
   Δημοψήφισμα.
   Και?
   2η απορριψη και μετα ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ.
   Λαλειτε κουβεντες του αερα.
   Νομιζετε οτι είσαστε καλυτεροι που τους κυβερνωντες.
   Τελος παντων.Αμαν λαλειτε κατι να είσαστε ετοιμοι να απαντατε σε ουλλα τα σεναρια.

   Ο συναγερμος εφερε ενα σχεδιο στο ποδι, και εφαε απορριψη που ουλλους του φασιστες του κομματος του.
   Ουτε καν οι ψηφοφοροι του εν το ψηφισαν.
   Παλε να εχουμε τα ιδια?
   Σχεδια του ποδαρκου?

   Andreas

   Διαγραφή
  17. Ανώνυμος19/1/12, 9:47 π.μ.

   Δηλαδη κατα την γνωμη σου εν εκατεβασε σχεδιο τοτε με τον τταλατ διοτι εν θα επερνουσε στον κοσμο.Μπορει να εσιεις τζαι δικαιο οτι εν θα επερνουσε τελικα αλλα σχεδιο αφου εφκηκε σαν προεδρος λυσης επρεπε να κατεβασει.Τζαι οι εν θα ηταν στο ποδι, εισιε 2μιση χρονια να το διαπραγματευτει.Μονο λογια ηταν τελικα.

   Τζαι ποιος το λαλει οτι θα εγινετουν διχοτομηση αν δεν επερνουσε?Ενω τωρα που εν ντε φακτο διχοτομημενη η χωρα εν καλα εννε?Εχουμε καιρο μπροστα μας πολλυ για λυση.Ωσπου στο τελος εν να αναγνωριστουν τα κατεχομενα, να ξεκινησουν εμποριο να τελειωσει η απομονωση τους τζαι να μεν θελουν λυση ουτε οι τ/κ.

   Αλλα οκ συνεχισε να επιρριπτεις ευθυνες αποκλειστικα και μονο σε ουλλους τους αλλους(τουρκια,δησυ,εθνικιστες) για να μεν κακοφανιστουν οσοι θελουν ακομα λυση μηπως τζαι δεν ξαναψηφισουν χριστοφια του χρονου.

   Διαγραφή
  18. Ανώνυμος19/1/12, 10:22 π.μ.

   Το ποιος λαλει οτι αν αποριφτει και 2ο σχεδιο λυσης εννα γινει διχοτομηση λαλουν το (εκτος απο την δικης μας λογικη , την λογικη των πολιτων ,) λαλουν το και ουλλα σχεδον τα κομματα.
   2ο.ΌΙ.Ο χριστοφιας εν εφερε σχεδιο διοτι πολλλα απλα επρεπε να υπαρξει σχέδιο.Εν εκαταλήξαν σε σχέδιο.Υπηρχε πολλα μεγαλο χασμα σε ορισμενα θεματα.Απλα τωρα με τον ερογλου εμεγαλωσε ακομα παραπανω μιας και διαφώνησε στα ηδη συμφωνημενα με τον Ταλατ.

   Μα συνγωμη.Εν τα θωρουμε μπροστα μας?
   Καμνουμε οτι ζουμε σε αλλη χωρα?

   Οσο για τα αλλα που λεεις απλα επιβεβαιβεωνουν της ασυνεχειες στο τροπο σκεψης σου πας σε τουντο θεμα.
   Ειπα σου οτι αμαν λεεις κατι πρεπει να εισαι ετοιμος να τεκμηριωσεις και την αντιθετη αποψη.
   Εγω απλα ρίφκω ευθυνες τζιαμε που πασιφανως υπάρχουν.

   Υ.Γ.
   Στον δυση παρεπιπτοντως εν ριφκω ευθυνη για το ανναν.
   Κατηγορω τον για τις μεταλλαξεις του (για πολλοστη φορα) και συγκεκριμενα για την τεραστια ανευθυνοτητα του για το οτι το εξιασε την επομενη μερα, κατηγορωντας τον Προεδρο για οπισθοχωρηση.
   ΠΟΙΟΣ????Ο αννανιστης.
   Ε ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...


   Andreas

   Διαγραφή
  19. Ανώνυμος19/1/12, 2:14 μ.μ.

   Μαλιστα,φταιει το χασμα αποψεων με το τταλατ γιατι εν εκαταληξαν σε σχεδιο.Δηλαδη τοσα χρονια οι 2 πλευρες εν ειχαν χασμα αποψεων τζαι εν το εξεραμε εδημιουργηθηκε πριν 4 χρονια μολις.Μα ειμαστε σοβαροι?

   Προφανως υπηρχε χασμα τζαι προφανως επρεπε να βρεθουν 2 ικανοι συνομιλητες για να το γεφυρωσουν.Τουτη ηταν οι δουλεια τους.Παντως βηματα προοδου ειχαν γινει τζαι που τους 2. Ακομα τζαι οι κλασσικες αντιδρασεις που τους απορριπτικους για γενναιες υποχωρησεις υποθηκαν τζαι για τους 2!Ομως αποτελεσμα δεν ηρτε τελικα.

   Διαγραφή
  20. Ανώνυμος19/1/12, 6:43 μ.μ.

   Προφανως και φταιει το χασμα.
   Ρε συ ανθρωπε.
   ΤΙ ΣΟΙ ΛΥΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
   ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΥΝΟΧΗ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ?
   Τοσα χρονια οι 2 πλευρες εν ειχαν χασμα?
   Μα αν εννοεις εμας και τους Τουρκους περιπαιζεις μας.
   Το 2004 απλα ηρτε μια ΔΟΤΗ λυση διοτι η δικη μας η πλευρα ηταν ανικανη να διαχειριστει τα δικαιωματα μας και επερασε ουλλα τα θελω της η Τουρκια γι αυτο εσυνεναισε για την τοτε λύση.

   Andreas

   Διαγραφή
 5. Χωρικέ μου χαλάς μου τα. Πίκκαν στην πίκκαν εν τζιαι καταφέρνεις τίποτε.Ο Μενοίκου εν απόφυγεν την μπηχτήν για το Νίκαρον αλλά κατά βάσην λαλεί τα μια χαρά.
  Τα προβλήματα που επικαλείσαι (π.χ. πρόεδρος με υπερβολικέςεξουσίες) λύουνται μια χαρά εν καιρώ, τζι' ας ταλαιπωρηθούμεν λλίον με αναπόφευκτες δυσλειτουργίες μιας ούτως ή άλλως καινοφανούς λύσης. Εξάλλου εν το εννοείς το περί "οϊ" τζιαι "μια χαρά εν η διχοτόμηση", τζιαι ξέρεις το πολλά καλά φίλε.
  Τα περί "πίκκαν στην πίκκαν" ισχύουν τζιαι για σέναν Στέλιο. Εννά σε φακελλώσω για "παρότρυνση διάπραξης εγκλήματος" άλλωσπως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα εγώ κύριε;
   έν έκαμα τίποτε κύριεεεεε!

   Διαγραφή
  2. Ε, είπεν μας ο Στροβολιώτης εγγληματίες το καλοτζιαίρι, να μας πεις τζιαι συ τον σιειμώναν να στρώσουμεν!

   Ταπακούδη, κανονίστε να μεν σας πιάσουν το κόμμα τζιαι να φύουν οι απορριπτικοί τζιαι αφήστε μας εμάς.

   Διαγραφή
  3. Αχαχα! Στέλιο οϊ να ππέσεις με τες κλάτσες άμα "πιάσουν το κόμμαν τζιαι φύουν οι απορριπτικοί". Βασικά φίλε επήαν να το ξανακάμουν τζιαι ξέρουμεν (ιστορικώς πιον) νάμπου επιάσαν.
   Έσιει τζιαι τα καλά του το να είσαι "μιαν στο καρφίν τζιαι μια στο πέταλλον" εξάλλου (αφού έτσι σας αρέσκει - νομίζετε).Αν τζιαι κατά τη γνώμη μου εν στο μυαλόν σας εσάς των αριστερών τούτη η κουβέντα, εν φως φανάριν ότι εν η κληριδική γραμμή που έσιει επικρατήσει τζιαι εν σούζεται που τζιαμέ για την ώραν. Κουβέντες πολλές, αλλά η ουσία εν μια. Είπα σου το τζιαι πρόσφατα, εστιάζετε σε λάθος πράματα (όπως π.χ. αν πει καμμιάν κουβένταν παραπάνω ο Στροβ, ενώ οι "ευλόγίες" τζιαι τα εύσημα του εν "αυτονόητα").

   Διαγραφή
  4. Ε όι φίλε μου, σίγουρα θα αλλάξει το σκηνικό αν σας αλώσει η Θεοχάρους/ Σίγμα/Αρχιεπισκοπή. Χρειαζόμαστε ένα κληριδικό συναγερμό, τα γέρημα.

   Καλά, αν ννεν μες το νου μας η διάσπαση στον ΔΗΣΥ εννά δείξει τζιαι γλήορα. Ίντα να τσακκωθούμεν.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος22/1/12, 9:57 π.μ.

   ταπακουδη που σου τα χαλω και ε/κ που νομιζεις οτι μπορει να περασει σχεδιον με εκτελεστικην εξουσιαν εκ περιτροπης θκιαβαστε στον φιλελευθερο την ερευνα του α. λορδου τζαι πετε μου ποιος τα χαλα εγιω η εμμονες του χριστοφια που επιμενει να φερει κατι το οποιον δεν αποδεχετε η ε/κ κοινωνια ενω υπαρχουν συστηματα τα οποια αποδεχονται και οι δυο πλευρες?

   αν με το εκαταλαβετε εν κατι αναλυσεις του στυλ εννα προππεσει ουλη η διεθνης κοινωτητα του χριστοφια τζαι θα του δωκουν οτι θελει, η τουρκια θα φκαλει τον ταλατ, τζαι η κοινωνια εννα δεχτει την καθε μλκν του χριστοφια ως το καλυυτερο και θα ψηφησει ναι που μας οδηγησαν δαμε ετσι ενει ο καθε ενας θα αναλαβει την ευθυνη των επιλογων του για το που εκατεληξεν.

   το ακελ/χριστοφιας εφκαλεν τον τασσον επουκουπισεν την λυσην το 2004 ψηφηζωντας οχι στο σχεδιο που κατα την αναλυση του ιδιου του ακελ επανενωνεν την κυπρο στηρηξεν τον τασσον για 3 χρονια νεκρωνοντας καθε προσπαθειαν επιλυσεις του κυπριακου, ακολουθως ο χριστοφιας εθαψε καθε προοπτικην λυσης επι ταλατ και σημερα εφταασαμεν δαμε αφοθ επιμενοθν σε αυτες τες αναλυσεις καιρος να δρεψουν τες δαφνες των επιλογων τους.

   xwrikos

   Διαγραφή
 6. :-)
  Ο δίδυμος του Αβέρωφ τι θα επιλέξει άραγε; Εν όντως το κυπριακό το κυρίαρχο μες τον νου του;

  Άσε φίλε "ανώνυμε", εσύ που ειδικεύεσαι στα εργασιακά τζιαι τα ταξικά, μάλλον εν έπρεπε να είσιες αμφιβολία για το που θα στραφεί η ακροδεξιά μετά που την αποτυχία (;) της πρώτης της επιλογής.

  Έτσι τζι αλλιώς, το Κυπριακό αλλάζει μετά τη μη λύση του μέσα στο 2012. Τζιαι οι δεξιοί μπορούν να τα έβρουν στη βάση της συγκεκαλυμμένης διχοτόμησης.

  Τζιαι έλα πε μου. Αν δεν πιεστεί ο Έρογλου/ Τουρκία να μιλήσουν με σοβαρότητα στες συνομιλίες, ίντα chance υπάρχει για πρόοδο;

  Εν με τούτες τες θέσεις Έρογλου που εν τζιαι αμετακίνητες που εννά κάμουμε λύση; Τζιαι που πότε η λύση εν υπόθεση μόνο της Ε/κης πλευράς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Έχω προσέξει πως στα πλαίσια της Ενότητας της Αριστεράς που τόσο πολλά στηρίζεις, έχουν διαγραφεί από τα λινκς τρία κομμουνιστικά ιστολόγια, μεταξύ των οποίων τζαι το δικό μου.

  Είναι ενδιαφέρουσα η ενότητα με διεγραμμένους τους κομμουνιστές.

  Προς αποφυγή παρεξήγησης, εν προκειται να αφήσω ξανά σχόλιο στο μπλογκ σου ή αν θα αφήσω θα αφησω ΕΠΩΝΥΜΑ.

  Λυπούμαι βαθύτατα που ένα υποτιθέμενα αντιπροσωπευτικό για το ακελ μπλογκ φκάλλει τοσο μένος τζαι μαλιστα ειρωνικό τζαι με σπόντες για τα ταξικά ζητήματα.

  Είμαι ήσυχη γιατί εγεννήθηκα μεσα στο ακελ τζαι είμαι σε θέση να γνωρίζω πως μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του ακελ εχουν επαρκή γνωση αλλά τζαι ένστικτό τζαι ιστορική τσίππα για να παραμείνουν ταξικά αξιοπρεπείς.

  Χαιρετώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Χαμάλης19/1/12, 3:05 μ.μ.

  Dis υπάρχει κάποιον πρόβλημαν με το μπλοκ σου. Από την ανάρτηση σου "Προς Ακελικούς αριστεροφιλελεύθερους" ως τωρά, τα σχόλια δεν ανοίγουν έστω τζιαί αν επροσπάθησα πολλές φορές από δύο διαφορετικά pc.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παίρνω μηνύματα στο μέιλ από διάφορους φίλους πως τις τελευταίες μερες έχουν προβλημα πρόσβασης στο μπλογκ μου.

   Παλαιότερα που είχα εγώ πρόβλημα πρόσβασης σε άλλα ιστολόγια ήταν πρόβλημα του δικού μου υπολογιστή το οποιο λύθηκε αφού "καθάρισα" το ιστορικό των επισκέψεων των προηγούμενων εβδομάδων.

   δηλαδή πατώντας πάνω δεξιά στον υπολογιστή το customize and control Google Chrome μετά το History μετά Edit Items και μετά clear.

   ελπίζω να βοηθήσει.

   Διαγραφή
 9. Κατάρχάς το blog δεν επιθυμεί να θεωρείται αντιπροσωπευτικό του οποιουδήποτε.
  Αντιπροσωπεύει αποκλειστικά τι υπάρχει στη ξερή μου τη κεφάλα και τίποτα περισσότερο. Δεν εκπροσωπώ τίποτα εκτός από αυτό που θεωρώ λογικό.

  Και η δική μου λογική δεν είναι απαραίτητο να εναρμονίζεται παντού και πάντα είτε με το ίδιο το ΑΚΕΛ, είτε με άλλους μπλόγκερς.

  Σ' αυτή τη φάση, θεωρώ λογικό να κάμω τη διάκριση μεταξύ των ελεγκτών πχ τζιαι των οικοδόμων ή των χαμηλόμισθων.

  Εσύ όχι, δεκτόν, διαφωνούμε. Τους χαρακτηρισμούς τους προσπερνώ, δείχνουν αν θέλεις την αδυναμία κάποιου να βάλει κάτω 3-4 σκέψεις τζιαι να φτάσει κάπου.
  Ντροπή το ένα, ξετσίππωτο το άλλο κ.ο.κ....
  Κουβέντες εκτός ύλης τζιαι διαλεκτικής.

  Να με συγχωρείς που έχω τις απόψεις μου τζιαι που τες εκφράζω ανοικτά.

  Διατηρώ το δικαίωμά μου να προτείνω προς ανάγνωση (στη λίστα ιστολογίων μου) ότι ακριβώς θεωρώ πως ανταποκρίνεται στη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, σύμφωνα φυσικά με τη δική μου αντίληψη των πραγμάτων.

  Υπενθυμίζω πως τούτον είναι ένα απόλυτα προσωπικό μπλογκ. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.

  Σε χαιρετώ, να σαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. η πραγματικότητα, μάλιστα.

   η οποία λέει πως ο εργαζόμενος θεωρείται εργαζόμενος ανάλογα με το ύψος των απολαβών του και όχι ανάλογα με τη θέση του στις σχέσεις παραγωγής.

   η πραγματικότητα. δηλαδή ο εμπειρικός οικονομισμός του Σμίθ.

   αισθάνομαι καλύτερα. Τελικά ο Άνταμ Σμίθ διέγραψε τρία κομμουνιστικά ιστολόγια εξαιτίας της απόστασης τους από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

   με το καλό και κανένα πραγματικό αφιέρωμα. εδιανύθηκε πλήρως η απόσταση από τους φιλελευθερους τους δησυ.

   Διαγραφή
  2. Οι προεκτάσεις που κάμνεις -συνήθως δηλαδή- εν με αφορούν. Συνεχίζεις να βάλλεις τόνους λόγια στο στόμα μου, επειδή μάλλον πιστεύκεις ότι έτσι θα "αποκαλύψεις" κάτι κρυμμένο μες τες κουβέντες που γράφω...

   Η πραγματικότητα που κάμνω λόγο, είναι το γεγονός ότι τα κόμματα της δεξιάς έχουν ουσιαστικά προκαλέσει την κατάσταση και με τους ελεγκτές αλλά πολύ χειρότερα με την έλλειψη προσωπικού στα σχολεία και τα νοσοκομεία.

   Τούτο περνά στο ντούκου, δεν σχολιάζεται, αλλά σχολιάζεται το ΑΚΕΛ, η Χαραυγή κλπ κλπ κλπ.

   Έχουμε ένα συνδικαλιστή που τον λαλούν Ταλιαδώρο φερ ειπείν. Ο Ταλιαδώρος έβαλε τα με το υπουργείο παιδείας γιατί έσιει έλλειψη εκτάκτων!
   Τούτος ο κύριος εν τζιαι υποψήφιος για το ΠΓ του Συναγερμού.

   Ε, πως να το κάμουμεν, εν μπορώ να τον δεκτώ για εκπρόσωπο κανενού εργαζόμενου, καμιάς παραγωγικής ομάδας κ.ο.κ.

   Άμμαν σε αλλεπάλληλες προσπάθειες των δημοσιογράφων εν καταφέρνει να ονοματήσει ποιοι πολιτικοί εβάλαν στόχο τους δημόσιους, ούτε τούτος, ούτε τζιαι οι καινούριοι φίλοι σας, ποιαν εμπιστοσύνη μπορώ να τους έχω;

   Καμιά προφανώς. Εν σύμμαχοι των ταξικών αντιπάλων, συνοδοιπόροι, στην ίδια μερκά.

   Κάμνει ταξικό αγώνα η ΠΟΕΔ πχ των δασκάλων, που απαγόρεψεν την ανταλλαγή επισκέψεων με Τ/κα σχολεία;

   Μα πάμεν καλά; Μπορεί ο ρατσιστής τζιαι ο διχοτομικός ναν ταξικά συνειδητοποιημένος; Τούτος που τρώει τη φόλα με το κουτάλι που την ημέρα που επλάστηκε; Τζιαι την αναπαράγει...

   Τζι άμμαν ο "σοσιαλιστής" εν τζιαι εθνικιστής ταυτόχρονα, ξέρεις τι μίγμα δημιουργείται...

   Άτε, άφηστες μπηχτές τζιαι τα υπονοούμενα, εν σου αρέσκουν τούτα που γράφω μεν τα δκιαβάζεις. Όπως τζιαι γω αποφεύγω πλέον να χαλώ τα στομάσια μου με τους συλλογισμούς σας.

   Διαγραφή
 10. Ανώνυμος19/1/12, 3:26 μ.μ.

  Ρε νεος πριν κάποιος εγραψεν ψευτο αριστεροι και το διαγραψες. Οχι πως με πειραξε αλλα ο ανθρωπος δεν εβρισε κανενα. Θα συμφωνησω ότι εισαστε ψευτοαριστεροι, τζιαι σβησε το τζιαι τουτο.
  Καλη τυχη με τον εμφυλιο σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. :-) φίλε μου, έγραφεν ένα ψευτο-αριστεροί ο άνθρωπος...μόνο!
  Αν το εδικαιολόγαν θα είσιεν τζιαι κάποιον νόημα να μείνει. Έννεν τόπος τούτος να σύρνει ο καθ ένας τη χολή του τζιαι να θέλει τζιαι σημασία.

  Πε μας ότι θέλεις αλλά τεκμηρίωστο.

  Έχουμε διαφορετικές απόψεις με τη Dis τζιαι με άλλους για το πόσον συγκεκριμένα στενά συντεχνιακά συμφέροντα αποτελούν εργαλεία ή όχι μιας ευρύτερης συνδικαλιστικής αντίστασης.

  Προσωπικά νομίζω πως δεν είναι τζιαι μάλιστα τα θεωρώ τζιαι διασπαστικά-αποπροσανατολιστικά.

  Ε, εννά δείξει όπως λαλεί τζιαι ένας φίλος.
  Αν έσιεις κάτι να πεις είσαι ευπρόσδεκτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος19/1/12, 3:56 μ.μ.

  Dis
  τζιαι γω είμαι κατα των ελεγκτων.
  ΚΚΕ εν προκειται ποτε να θελησω να γινει η αριστερα ουτε να καταντησουμε η απεργιες να χρησιμοποιουνται σαν πασατεμπο.
  Αμαν εν εσιεις νου καμνεις τοσον ευκολα απεργια.

  Τζιαι με τον νεο διαφωνων οπως στην περιπτωση του παπασαββα.
  Τι σημαινει κακως επραξε.
  ΝΑΙ ΗΘΙΚΑ ΗΒΡΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ την πραξη του.
  Που την στιγμη που του το επιτρεπει ο νομος ???κτλ.
  Τωρα με τα την κατακραυφη ΕΔΙΟΡΘΩΣΕ Ο ΙΩΝΑΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ?
  Κτλ.
  Οπως επισης ειπα σε αλλες φορες στο νεο οτι ελαικιζε.
  Εν νομιζω ομως οτι πρεπει να σιησουμε τα δευτερκα μας.
  H χαζομαρα εσιει και τα ορια της(για του ελεγκτες)

  Andreas

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος19/1/12, 5:01 μ.μ.

  Αλλοι πιανουν 850 ευρω και κρυφουν και αλλοι 5-6 χιλιαδες το μηνα και απεργουν απο πανω. Το να κρατας ομηρους ολοκληρη χωρα χωρίς να σου φταινε και να βγαινεις να δηλώνεις οτι η σταση σου ειναι αμυντικη και οχι επιθετικη τοτε τι να πουμε; Ειναι ολα αντιθετα σε αυτο το νησι. Το συστημα νοσεί. Το συστημα υγειας δεν προσφερει υγεια, δικαιοσυνης δεν προσφερει δικαιοσυνη, εκκλησια δεν εχει καμια σχεση πλεον με το πνευμα, η αστυνομια δεν αστυνομει και βαλε. Εγω ψηφισα το Χριστοφια απειδη μου εφατσαρε οτι μπορει να αλλαξει λιγο τα πραγματα αλλα ειχα μεγαλο λαθος. Τωρα το καταλαβω που βλεπω με διαυγεια τα τελευταια 4 χρονια. Προσωπικα το μετανιωσα.

  Μαριος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος19/1/12, 6:45 μ.μ.

  Και συ υπερβαλεις :)

  (Ως κλασσικος Κυπραιος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος21/1/12, 10:00 π.μ.

  Εγω δεν εκαταλαβα σε τι υπερβαλλει ο προτελευταιος ανωνυμος. Οσο για το κυπριακο εγω προβλεπω λυση τον ιουνη το 2012. Προεδρος λυσης ο Χριστοφιας. ΧΑχαχαχαχα. Ελεος ρε παιδια. Η τωρινη κυβερνηση ειχε τις χειροτερες διαπραγματευσεις με τα χειροτερα αποτελεσματα που ειχαμε ποτε για το κυπριακο. Μονο καποιοι κυριολεκτικα αχρηστοι θα τα καταφερναν ως εδω. Αρνηθηκατε το σχεδιο Αναν και προσπαθειτε να φερετε χειροτερο και περιμενετε να το δεχτει ο λαος. Εδω ο λαος σας απορριπτει σαν κυβερνηση και σαν εξουσια, εμεινετε μονοι σας. Τελευταιο πραγμα που θελουμε ειναι να μας φερετε και σχεδιο λυσης, ανικανοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...