"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

21 Ιανουαρίου 2012

Διάταγμα που να απαγορεύει στον κ. Χριστόφια να προωθεί τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία!


Ρε μανία να τον δικάσουν!
Πολιτική αγωγή εναντίον του Προέδρου Χριστόφια ως συνομιλητή στις διακοινοτικές συνομιλίες κατέθεσαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας 42 πρόσωπα, οι 3 από τους οποίους αντιπροσωπεύουν τρία διαφορετικά σωματεία με 300 μέλη το καθένα, που ζητούν από το δικαστήριο να εκδώσει διάταγμα που να απαγορεύει στον κ. Χριστόφια να προωθεί τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και να συζητεί προτάσεις για το περιουσιακό και τη διακυβέρνηση που «παραβιάζουν πολιτικά δικαιώματα όπως και το απόλυτο δικαίωμα του ιδιοκτήτη».

Δεν ζητείται άρση της ασυλίας

Την αγωγή, που είναι πρωτοφανής στα πολιτικά και νομικά δεδομένα της Κύπρου, υπογράφουν η Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο, ο Πάνος Ιωαννίδης, η Κλαίρη Αγγελίδου και ο Χάρης Φεραίος, με δικηγόρο τους τον Λουκή Λουκαΐδη, πρώην Β. Γενικό Εισαγγελέα και δικαστή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως ανέφερε στη «Σημερινή» ο κ. Λουκαΐδης, «η αγωγή στρέφεται εναντίον του κ. Χριστόφια ως συνομιλητή, άρα δεν χρειάζεται να ζητήσουμε άρση της ασυλίας του, αφού δεν έχει ασυλία ως ιδιώτης».

Πρόσθεσε ότι αν ο κ. Χριστόφιας επικαλεσθεί την ιδιότητά του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, τότε υπόλογος είναι η Κυπριακή Δημοκρατία βάσει του Συντάγματος και έτσι ζητούμε αποζημιώσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία αν η Κυπριακή Δημοκρατία επικαλεσθεί την ιδιότητά του ως Προέδρου. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Δημοκρατία είναι υπόλογη για οποιαδήποτε παράνομη και άδικη πράξη  οποιασδήποτε Αρχής της Δημοκρατίας».

Σε βάρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Με την αγωγή, που στρέφεται και εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα, οι ενάγοντες ζητούν κατά λέξη:

«1. Δήλωση του δικαστηρίου ότι ο πρώτος εναγόμενος (Δ. Χριστόφιας), ενεργών υπό την ιδιότητά του ως συνομιλητής εκ μέρους των Ελλήνων Κυπρίων στις διακοινοτικές συνομιλίες προάγει, προωθεί πολιτική και/ή προβαίνει σε δεσμευτικές προτάσεις για την ανασύσταση του κυπριακού κράτους, οι οποίες είναι σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εναγόντων Ελλήνων Κυπρίων πολιτών και είναι ασυμβίβαστες με διεθνείς Συνθήκες για ανθρώπινα δικαιώματα και αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεσμεύουν το κυπριακό κράτος όπως είναι συγκεκριμένα-

(ι) Η πρόταση και η προώθησή της γραπτώς και προφορικά για "Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία", σύμφωνα με την οποία το υπάρχον κυπριακό κράτος θα διαιρεθεί σε δύο περιφέρειες που θα διοικούνται ξεχωριστά από Τούρκους και Έλληνες Κυπρίους αντιστοίχως, η πρόταση για εκ περιτροπής Προεδρία Ελληνοκύπριου και Τουρκοκύπριου, και οι προτάσεις για τη διακυβέρνηση και κατοίκηση των Κυπρίων που στηρίζονται πάλι σε φυλετικά κριτήρια. Όλες οι εν λόγω προτάσεις είναι ασυμβίβαστες με την απαγόρευση φυλετικών διακρίσεων ή διακρίσεων σε σχέση με πολιτικά και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα που απαγορεύονται από τη Διεθνή Σύμβαση την Αφορώσαν εις την Εξάλειψη Πάσης μορφής Φυλετικής Διακρίσεως και τον Κυρωτικό Νόμο 12 του 1967, από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ιδιαίτερα από το Πρωτόκολλο 12 της Σύμβασης και από το Σύμφωνο για τα Αστικά και Πολιτικά Δικαιώματα, άρθρα 25 και 26».

Οι παράνομοι χρήστες ιδιοκτησίας

Περαιτέρω, οι ενάγοντες ζητούν κατά λέξη: «ii) Οι προτάσεις και η προώθησή τους που επιβαρύνουν περιουσίες νομίμων ιδιοκτητών Ελλήνων Κυπρίων στα κατεχόμενα αναγνωρίζοντας (χωρίς μάλιστα τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών που περιλαμβάνουν και ορισμένους ενάγοντες) δικαιώματα σε παράνομους χρήστες, Τούρκους, Κυπρίους και Τούρκους εποίκους από την Τουρκία που είναι επίσης ασυμβίβαστες με το δικαίωμα ιδιοκτησίας όπως κατοχυρώνεται στην πιο πάνω Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Σύμβαση της Γενεύης του 1949, που απαγορεύει τον εποικισμό σε κατεχόμενη περιοχή από την κατέχουσα χώρα.

2. Στην έκταση που ο εναγόμενος 1 (Δ. Χριστόφιας) τυχόν επικαλείται ή χρησιμοποιεί την ιδιότητά του ως Προέδρου της Δημοκρατίας για τις πιο πάνω ενέργειές του-

(ι) Δήλωση του Δικαστηρίου ότι η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Προέδρου αυτής παραβιάζει τα δικαιώματα των Ελλήνων Κυπρίων πολιτών κατά τρόπο ασυμβίβαστο με διεθνείς Συνθήκες για ανθρώπινα δικαιώματα και αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεσμεύουν το κυπριακό κράτος όπως αναφέρεται πιο πάνω.

(ιι) Γενικές αποζημιώσεις σύμφωνα με το άρθρο 172 του Συντάγματος εξού και η προσθήκη στην παρούσα αγωγή του εναγομένου 2 (Γενικού Εισαγγελέα).

3. Διάταγμα του Δικαστηρίου που να απαγορεύει στον εναγόμενο 1 υπό την ιδιότητά του ως συνομιλητή εκ μέρους των Ελλήνων Κυπρίων στις διακοινοτικές συνομιλίες ή/και σε εκπρόσωπο ή Αρχή της Δημοκρατίας ως ο εναγόμενος 1, από του να ενεργεί κατά τον πιο πάνω παράνομο τρόπο εις βάρος των νομίμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των εναγόντων Ελληνοκυπρίων πολιτών.

4. Οποιανδήποτε άλλη δίκαιη/ορθή θεραπεία ήθελε κρίνει πρέπουσα το Δικαστήριο».
Πηγή

23 σχόλια:

 1. Ανώνυμος21/1/12, 5:35 μ.μ.

  Και τώρα αρχίζει το show, 'AMAN τα καθάρματα' σε επανεκτέλεση με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

  Γιρλάντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ειναι καιρός να θεσπιστεί νόμος για να περνούν όλοι όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα ή αξιώματα που έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον από ψυχίατρο... βέβαια, δεν είμαι και πολύ βέβαιος αν θα περάσουν και πολλοί από τους δημόσιους αξιωματούχους μιαν τέτοια εξέταση, αλλά νομίζω το κακό έχει παραγίνει.. αν αναλογιστεί κανείς ότι ο λουκαίδης ήταν β. γενικός εισαγγελέας, η κλαίρη υπουργός παιδείας και διευθύντρια, ο κουλίας βουλευτής κ.ο.κ, τότε τα πράγματα είναι ανησυχητικά... χωρίς πιστοποιητικό ψυχίατρου να μην λαμβάνει κανείς δημόσια αξιώματα και όσοι κατέχουν τέτοια να παραιτηθούν και να λάβουν ιατριακή αγωγή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ρε φίλε Νεε, έφαες μου το θέμα της επόμενης σάτιρας [που σκεφτόμουν να γράψω]. Να σκεφτείς σήμερα αγόρασα και την “Σημερινή” για να μελετήσω πιο προσεκτικά και επισταμένα το θέμα!!! Επρόσεξες που προσπαθούν απεγνωσμένα να μετατρέψουν το κυπριακό από πρόβλημα με ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις [και που μόνο πολιτικά ημπορεί να λυθεί] σε νομικό? Κι όπως είπε και μια καλή φίλη «το χειρότερο είναι που προσπαθούν να ενταφιάσουν για πάντα τη λύση της Ομοσπονδίας» λες και υπάρχει άλλη λύση που να είναι εφικτή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιρλάντα...που να γινεί τζιαι κανένα θαύμα στο πράσινο δέντρο...

  Υπάρχει άλλη λύση και είναι εφικτή! Η κύρηξη του νέου ελληνοκυπριακού κράτους!
  Νομίζω εν ανεξάντλητο το θέμα φίλε! Παίρνει σε για μιαν σάτιρα άνευ ορίων!

  Καλλίνε, τούτη όντως δεν είναι εμπάθεια... εν ψυχοπάθεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Παπάκη μου, παπάκη μου - που λαλεί τζιαι ο Χαμάλης - τζιαι Φούλλληηηη τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται! Τζιαι γιω με το ίδιον καταπιάννουμαι, άμπα τζιαι χάσω!

  Ο Χριστόδουλος νομίζω θέλει να ακολουθήσουν τα ψυχιατρεία την τύχην των φυλακών! Να σφίζουν από ...... ζωή!

  Φαντασιονέε μου, εσού εννά είσαι πόξω που το μαιευτήριο φαίνεσταί μου τζιαι εννά μάσιεσαι με το μπλογκ! :) Η λύση ένναιν η λύση του νέου ελληνοκυπριακού κράτους, αλλά του Έλληνικού Κυπριακού Κράτους - εννά θέλουμεν τζιαι νέαν ενταξιακήν πορείαν, έν' νναιν;!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος21/1/12, 7:56 μ.μ.

  LAMPI

  Δεδομένα

  1) Εν πολλά αθκειασεροί....
  2) Έχουν πάρα πολύ πλάκα....
  3) Εν καιρώ κρίσης προσπαθούν που την πέτρα να φκάλουν "ππαραν".
  4) Αρέσκει τους πολλά η δημοσιότητα και το show.


  Aπορίες

  1) Μπορώ να κινήσω αγωγή του Λούκκη-Λουκ επειδή με την πολιτική του σκέψη και τις ενέργειες του προωθεί τη διχοτόμηση, πράγμα που σημαίνει ότι θα χαρίσει (μια για πάντα) την περιουσία μου στους Τούρκους και θα μου στερήσει μια για πάντα τα δικαιώματα στα οποία αναφέρεται;

  2) Δεν θέλει να κινήσει αγωγή και σε κανένα Κύπριο ΕΟΚΑΒΗΤΑΤΖΗ που στο παρελθόν με τις (ηλίθιες )πράξεις του έδωσε χέρι βοηθείας στον Τουρκο ώστε να μας στερήσει τα δικαιώματα στα οποία αναφέρεται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος21/1/12, 8:19 μ.μ.

  LAMPI


  42 είναι τα άτομα που κάνουν αγωγή, όπως γράφει η Σημερινή. Οι τρείς απ' αυτούς μάλιστα αντιπροσωπεύουν τρία διαφορετικά σωματεία με 300 μέλη του καθένα.

  ΔΕΔΟΜΕΜΑ (2)

  1) Τρία σωματεία επι 300 μέλη δεν κάνει 900.
  2) Πρόκειται για τους τρακόσιους του Λουκή
  3) Αυτοί οι 300 του Λουκή είναι γραμμένοι και στα τρία σωματεία

  Απορίες (2)

  1) Μήπως προσπαθεί να πείσει στον Αρχιεπίσκοπο ότι αυτός πρέπει να είναι ο υποψήφιος του και όχι κάποιος άλλος (ή άλλη);
  2) Γιατί ο κύριος Λουκαίδης θεωρεί ότι υπερέχει της κυρίας Θεοχάρους ή του κύριου Λιλλήκκα και του κύριου Χριστόδουλου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος21/1/12, 8:41 μ.μ.

  LAMPI

  ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

  1) Ττοουλής (Χριστόδουλος Χριστοδούλου)
  Θετικά: εργάζεται σκληρά και είναι αφοσιωμένος στην επιτευξη του στόχου του. Από την πρώτη στιγμή εργάστηκε με συνέπεια εναντίον του κ Χριστόφια. Έβγαλε και δυο τρία βιβλία.
  Αρνητικά: ήταν υπουργός του κ Κληρίδη

  2) Θεοχάρους
  Θετικά: είναι ευρωβουλευτής. Με τις παρεμβάσεις της στο ευρωκοινοβούλιο έφερε την Κύπρο στο επίκεντρο της Ευρώπης. Οι Τούρκοι την βλέπουν και φοβούνται.
  Αρνητικά: Φοβάται τον Αναστασιάδη

  3) Λιλλήκκας
  θετικά: Είναι απρόβλεπτος και ομορφος.
  Αρνητικά: Δεν εχει εμπιστοσύνη. Σήμερα συνεργάζεται μαζί σου αύριο μπορεί να γίνει εχθρός σου.

  4) Λουκκη - Λουκ
  θετικά: Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον πόνο των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στο Μαρί.
  Αρνητικά: Συγχύζει την πολιτική με τη νομική

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος21/1/12, 8:41 μ.μ.

  Γιατί δεν κάμνουν την αγωγή μαζί με τον Έρογλου; Και εκείνος έχει πρόβλημα με τη διζωνική-διοκοινοτική;

  Γιρλάντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος21/1/12, 10:29 μ.μ.

  Aman einai gia tes vlakies tou Louki, tou Panou tziai ths Kleris, isasten h kallytteri parea!!!

  Aman prokeitai gia tes vlakies tou Xrostofia, tote anakalyfkete taxikous agwnes, stnomosies tou Ttomh kai trexa gyreve! Eto, yparxoun vlakes kai sth dexia kai sthn aristera - kapote kapoioi ginontia kai proedroi :)

  (Enna pw t;ipote anarmoston gia ton blogger, pou me fkallei syneheia ektos!)

  Strovoliotis.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Χεχεχε, Γιρλάντα! Λαλείς να το κουβέντιασε κι αυτό ο Έρογλου με τον Αναστασιάδη τις προάλλες που εφάαν στου Νίκαρου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος21/1/12, 11:33 μ.μ.

  Άνευ, σημείωσε λάθος, το ερωτηματικό στη δεύτερη πρόταση έπρεπε να ήταν τελεία. Τα ίδια μυαλά κουβαλούν. Νόμίζω, όμως, ότι οι ΄δικοί` μας, ο PIP και οι λοιποί, εννεν απλώς δεξιοί όπως ο Έρογλου, εν άρρωστοι.

  Γιρλάντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Δηλαδή strov πόσες φορές επροσπάθησες για να καταφέρεις να μας αφήκεις την μεγάλη σου εξυπνάδα;
  Εν εμπόρες να την κρατάς μέσα σου α;

  Συνομωσίες του Ττόμυ βουρά τζι εν ηφτάννει ο Νίκος σου ο πούππος, ο έξυπνος, ο πολιτικός του μέλλοντος, η μη-βλάκας που έφκαλε τον Ομήρου στη προεδρία της Βουλής για να του πει σήμερα πως γυρεύκει (ρε που το ξανάκουσα τούτο;;;) τον ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ-ΦΟΡΕΑ της αλλαγής γραμμής στο Κυπριακό!

  Ρε μήπως ψάχνει κανένα (ή καμιά) που έχει του ΘΕΟυ τη ΧΑΡΗ; Τζιαι που είναι νικηφόρα γιατί θα ξεκολλήσει ένα κόμματο που τον Συναγερμό να τον πάρει του Ττόμη;;;;

  Τρέχα γύρευε Στροβολιώτη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Εξυπνήσαν οι καπόττοι τζιαι γαμούν μόνοι τους πκιον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος22/1/12, 11:38 π.μ.

  θα συμφωνησω με τον πιο πανω για τους καπουττους. Το ερωτημα ειναι ποιοι ειναι οι καπουττοι; Οι αχρηστοι που ξαφνικα εβγηκαν στην εξουσια με υποκλοπη ψηφων τζιαι επηραν τα μυαλα τους αερα οτι εννα λυσουν το κυπριακο ή αυτοι που για 3 χρονια υποστηριζαν τις πραξεις των καπουττων; Ερχεται λυση το 2012 μαζι με τη δευτερα παρουσια. Θα μεινετε στη ιστορια αυτο ειναι το σιγουρο. Τωρα, πως θα μεινετε αυτο ειναι αλλη κουβεντα. Αν με ετσι πραξεις δηλωνετε οτι θελετε λυση σκεφτειτε να μην θελατε ακομα τι θα μας εκαμνετε. Το καλο ειναι οτι εισαστε ειδος προς εξαφανιση, απλως πρεπει να καμουμε λιγη υπομονη και να ελπιζουμε να μην μας βυθισετε ολους στη μεσογειο καθως πατε σπιτι σας για τα καλα αυτη τη φορα. Η πολιτικη ζωη του κομμουνιστη ή καλυτερα του ψευδοααριστερου σε αυτο το νησι ετελιωσεν τζιαι δεν το επηρετε χαμπαρι ακομα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να κάμετε λίγη υπομονή, συμφωνώ...

   Διαγραφή
 16. Aceras,

  Μεν μου κάμνεις υποκλοπές πνευματικής δημιουργίας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. @ νεος μάλλον εν θέλεις να απαντήσεις του ανώνυμου(..01:38 PM) τρόλλερ αλλά και πάλι, η τύφλωσή και η τοππουζοσύνη όταν μένουν αναπάντητες εν βοηθούν, ίσως να χρειάζεται μια χείρα βοηθείας ο ανώνυμος "θαυμαστής" σου :)

  Όσο για το θέμα με την ψυχιατρικοποίηση που προφανώς έχει και μια δόση σάτιρας και διακωμώδησης, απλά θεωρώ ότι αν μπούμε σε τέτοια μονοπάθκια ίσως υποβαθμίσουμε το πολιτικό μήνυμα πίσω που τέτοιες ρητορίες και προσεγγίσεις. Είναι περίπου το ίδιο που κάμνει κ ο Λούκκη Λουκ..συγχίζει την πολιτική με τα δικαστήρια--> πολιτική με ψυχιατρική. Και πάλι εν θέλω να ακουστώ ξενέρωτος αλλά είμαι πεπεισμένος πως κερδίζουν παραπάνω που τούντη σάτιρα οι Λουκκη Λούκιδες και οι συν αυτώ παρά τούτοι που εν απέναντί τους..εμείς δλδ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Αδελφέ εξεκίνησα να του απαντώ αλλά εν έξερα πόθθεν ν αρκέψω τζιαι που να σταματήσω. Ο φίλος μας εν της συνομοταξίας της εθνικιστικής "αριστεράς", στυλ εμπροσθοφύλακας, christofias watch κλπ
  Ευδοκιμεί στις παρυφές του Ολύμπου (βλέπε ΔΙΑΣ).

  Εν ανίατη περίπτωση γιατίο το είδος τούτο καταπίννει το δηλητήριο που παράγει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Εν να συμφωνήσω..για το θέμα με την ψυχιατρικοποίηση θα με ενδιέφερε η άποψή σου όμως

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Το ιστολόγιο τούτο το φκάλλουν πολλοί "συνομωσιολογικόν" από καιρού εις καιρόν γιατί τα παίρνει όλα σοβαρά και πολιτικά. Δεν πιστεύω στη τυχαιότητα στη πολιτική.
  Ο Πάνος Ιωαννίδης έχει τις "ευχές" του αρχιεπισκόπου. Ο Λουκής εν ο νομικός μέντορας του αντιομοσπονδιακού μετώπου. Η Κλαίρη ξέρουμεν...
  Οι ίδιοι ανθρώποι ήταν πίσω που τους αγανακτισμένους το καλοκαίρι, εθέλαν να κάμουν μήνυση του Χριστόφια επειδή ήρτε ρεύμα που τα κατεχόμενα. Εβάλλαν θέμα άρσης της ασυλίας του για το Μαρί...

  Εν δουλειές του Ττόμη/ ΔΙΑΣ, έννεν απλά εμπαθείς, δουλεύκουν με σύστημα.

  Η συγκεκριμένη είδηση ήταν μες τα πρώτα 5 θέματα στο δελτίο του Σίγμα.

  Τούτα τα ξέρουν οι φίλοι που εσχολιάσαν πιο πριν, με έσιεις καμιάν αμφιβολία. Απλά το παίρνουν στ αστείο για να μεν ππέσουν σε κατάθλιψη.
  Είμαστεν άλλωστε σε φάση ανάρρωσης ακόμα μετά που την υστερία του καλοκαιριού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος22/1/12, 9:59 μ.μ.

  Perki ipograpsi tora sto Green Tree na spasoun, na tsakrisoun kai na men prolavoun kan na pan sto dikastirio!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...