"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

4 Φεβρουαρίου 2012

Πανεπιστημιακός σε «μυστήρια αποστολή»


Φαίνεται πως δεν αρκούν οι ντόπιοι εκφραστές της αντιακελικής 
υστερίας και άρχισαν οι «εισαγωγές» από την Ελλάδα…

 • Ο Χαρίδημος Τσούκας είναι κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, συγγραφέας και θιασώτης της «ριζοσπαστικής διοικητικής μεταρρύθμισης» ανάμεσα στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και την έντυπη δημοσιογραφία της χώρας του.
 • Στη βιβλιογραφία και την αρθρογραφία του, εμφανίζεται αντιμέτωπος στα φαινόμενα ασυδοσίας και παραχάραξης των δημοκρατικών διαδικασιών, τόσο από τους πολίτες όσο και από τους πολιτικούς και τους συνδικαλιστές, φροντίζοντας όμως επιμελώς να αποσιωπά τη διαπλοκή των ελληνικών κυβερνητικών φορέων με τα επικοινωνιακά συγκροτήματα και τα παιχνίδια των μεγαλοεκδοτών.
 • Για χρόνια το αγαπημένο παιδί των επικοινωνιακών κολοσσών της αθηναϊκής δημοσιογραφίας, με καθημερινές στήλες σε συντηρητικά έντυπα όπως η «Καθημερινή» και το «Κέρδος», έμαθε να βγάζει το παντεσπάνι του προφητεύοντας την αυτονόητη χρεωκοπία του ελληνικού πολιτικού συστήματος και προετοιμάζοντας παράλληλα τους αναγνώστες του για τα φαινόμενα διορισμένων κυβερνητών τύπου Παπαδήμου και Μόντι.
 • Οι «εξυπηρετήσεις» αυτές προς το σάπιο ελληνικό σύστημα διαπλοκής, δεν έχουν μείνει χωρίς ανταπόδοση. Το 2008 είχε προταθεί από το ανδρικό περιοδικό STATUS ως «ο άνδρας της χρονιάς» στη κατηγορία «δημοσιογράφος εντύπων», κάτι που θεωρείται στους σχετικούς κύκλους των Αθηνών ως απόδειξη «νομιμοφροσύνης» προς τα μεγάλα συμφέροντα του τόπου.
Αρνήθηκε να παραβρεθεί στην ίδια εκδήλωση με τον πρόεδρο!
 • Όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας έχουν προσκληθεί στην τελετή και τη δεξίωση που ακολούθησε, χθες 2 Φεβρουαρίου, για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του Κέντρου Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου» στην οποία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφιας έθεσε το θεμέλιο λίθο.
 • Ο κοσμήτορας της σχολής οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου όμως, διαχώρισε τη θέση του αρνούμενος τη πρόσκληση και με ανακοίνωσή του ξεσπάθωσε κατά του προέδρου δηλώνοντας πως «δεν ξεχνά το Μαρί και πράττει αναλόγως», προτείνοντας μάλιστα να «διαχωριστεί το αξίωμα από τον αξιωματούχο» στη περίπτωση Χριστόφια.
 • Συμπεριφερόμενος ως άλλος Ζαχαρίας Κουλίας, εξαπολύει ένα κατεβατό εμπάθειας απέναντι στους θεσμούς της χώρας που τον εργοδοτεί, αναφέροντας στην ανακοίνωση του πως «ως Πρόεδρος, ο κ. Χριστόφιας διαθέτει βεβαίως την πολιτική νομιμοποίηση να κυβερνά» αλλά πως «μετά τη φονική έκρηξη στο Μαρί στις 11/7/2011, έχει απολέσει την ηθική νομιμοποίηση να ηγείται», επικαλούμενος μάλιστα το άκρως αντεπιστημονικό επιχείρημα πως «η κρίση αυτή δεν είναι αυθαίρετη, αλλά προκύπτει από την κοινή λογική».
 • Με βάση τη «κοινή λογική» του λοιπόν, ο κ. Τσούκας αποφάσισε να μην «τιμήσει με τη φυσική του παρουσία τον ηγέτη που δεν τιμά το αξίωμά του» αφού δεν ήθελε δήθεν να συμμετέχει «στο μιντιακό σκηνικό των δημοσίων σχέσεων του κύριου ύποπτου ηθικής αυτουργίας στη σημαντικότερη ανθρωπογενή καταστροφή που συνέβη στην Κύπρο μετά το 1974»
Αποτελείωσαν την Ελλάδα και κατέβηκαν στη Κύπρο…
 • Ακολουθώντας τη πεπατημένη πολλών ελλήνων δημοσιογράφων και «πολιτικών αναλυτών» που κατηφόρισαν προς τη Κύπρο για να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα μετά το αποτελείωμα της ελληνικής οικονομίας, ο κύριος Τσούκας μεταφέρει -όπως οι πλείστοι συμπατριώτες του- τα δικά του πολιτικά και κοινωνικά βιώματα, εφαρμόζοντάς τα αυτούσια στη κυπριακή πραγματικότητα.
 • Αν μη τι άλλο, η συμπεριφορά και η επιθετική στάση του έλληνα ακαδημαϊκού, αποδεικνύουν ότι στη Κύπρο δουλεύουν τόσο οι ανεξάρτητοι θεσμοί όσο και η ελευθερία της έκφρασης.
 • Έχουμε κι εμείς όμως το δικαίωμα με τη σειρά μας, να αμφισβητούμε τη «κοινή του λογική» σύμφωνα με την οποία μπορούμε ατομικά ή συλλογικά να αφαιρούμε την «ηθική νομιμοποίηση» από οποιονδήποτε ηγείται συνταγματικά του κάθε κρατικού μας θεσμού.
 • Τη «λογική» αυτή δεν την έχουμε δει να εφαρμόζεται από τον κ.Τσούκα σε σχέση με τους εκδοτικούς-επικοινωνιακούς κολοσσούς που υπηρετεί για μια δεκαετία τουλάχιστον και που μαζί με το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχουν οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και τον ελληνικό λαό στην ανέχεια.
 • Δεν έχουμε παρατηρήσει για παράδειγμα, να καταφέρεται ο εν λόγω πανεπιστημιακός με παρόμοιο σκεπτικό και απαξίωση απέναντι στον Κώστα Σημίτη,  του οποίου υπήρξε παλαιότερα υποστηρικτής και που αποδεδειγμένα πια έβαλε κι αυτός πλάτες για την υποθήκευση της ελληνικής οικονομίας, του κράτους και των εργαζομένων γενικότερα.
 • Το μόνο που σίγουρα θα καταφέρει ο ακαδημαϊκός εξ ελλάδος με αυτή την επίδειξη αμετροέπειας και υποκειμενικότητας, είναι να «κερδίσει πόντους» ανάμεσα στους ακραίους κύκλους της ντόπιας πολιτικής και παραπολιτικής σκηνής. Ήδη το τελευταίο του πόνημα κατά του προέδρου Χριστόφια, κυκλοφορεί εν είδει μανιφέστου στο διαδίκτυο και τα ΜΜΕ από τους γνωστούς ακροδεξιούς φορείς της αντιπολιτευτικής υστερίας.
 • Και σίγουρα αυτό το γεγονός, θα βρεθεί ο τρόπος να εξαργυρωθεί στη μακρά προεκλογική περίοδο που διανύουμε… 


Του Στέλιου Στυλιανού στη ΓΝΩΜΗ, 3/02/2012

16 σχόλια:

 1. Ανώνυμος5/2/12, 4:24 π.μ.

  "Αρνούμαι να επιπλώσω το μιντιακό σκηνικό των δημοσίων σχέσεων του κύριου ύποπτου ηθικής αυτουργίας σε μια εθνική τραγωδία".

  Επιπλώνει μόνο το μιντιακό σκηνικό του εαυτού του. Από εφημερίδα σε εφημερίδα και από κανάλι σε κανάλι στην Ελλάδα. Τέτοιοι τύποι είναι μόνο του εαυτούλη τους και δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά κανείς άλλος. Αλαζονία στο έπακρον στη συνέντευξη επειδή την είδε διανοούμενος που έχει την έτοιμη συνταγή. Μπλιαχχχχ. Πόσο ηδονίζονται μερικοί μερικοί να το παίζουν διανόηση και ν'ακούουν τον εαυτό τους. Ο λόγος του θυμίζει εκθέσεις μαθητών λυκείου. Παλικαρισμοί της πλάκας...

  http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/460933

  Πάνω από 15 χρόνια στην Κύπρο και θυμήθηκε τώρα να το παίξει ενεργός πολίτης του τόπου. Πότε πραγματικά ασχολήθηκε με την κυπριακή πραγματικότητα και ποια η παρέμβασή του στην κυπριακή κοινωνία; Ποτέ και καμία.

  Και για την ιστορία, ο συγκεκριμένος ήταν ένθερμος υποστηρικτής (και αν δεν κάνω λάθος είχε και ανάμειξη) στην "Δράση", το κόμμα του Στέφανου Μάνου. Γι'αυτό και η αναφορά στην "κοινή λογική"...

  http://www.drassi.gr/index.php?id=141&title=ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ

  Γιρλάντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες!

  Ανώριμη δημοκρατία η Κύπρος... τζιαι τούτος εν ώριμος τωρά... σαν σάπιο μήλο ένα πράμα.

  Ήρταν τα άγρια να δκιώξουν τα ήμερα!
  Πράγματι,εκθέσεις λυκείου γράφει ο τύπος, πουλά καθρεφτάκια σε ιθαγενείς νομίζει.

  Άτε, έπιασεν τον που κοντά η Σημερινή για το επιτελείο του τρίτου πόλου, τζιαι που τζιαμαί τσιεκκούιν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος5/2/12, 9:36 π.μ.

  Εβαλεν σας στη θεση σας ακομα ενας. Απορω ποτε θα καταλαβετε οτι εμεινετε μονοι σας. Αλλα ξεχασα, εισαστε η μειοψηφια των 'πολλων'! Χαχαχα. Κομμουνιστες το 2012. Ειναι σαν να και βλεπουμε το Jurassic Park που φεραν πισω τους δεινοσαυρους. Εισαστε ειδος προς εξαφανιση ειτε το εκαταλαβετε ειτε οχι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έκοψες επεισόδια πίσω ρε αδελφέ, εν είμαστεν κομμουνιστές το 2012, είμαστεν σοσιαλδημοκράτες τζιαι νεκροθάφτες της ταξικής συνειδήσης που καλιεργούμε ψευδαισθήσεις.

   Αλλά για να έχουμε καλό ρώτημα, αφού ο κομμουνισμός εν τζούρασικ παρκ, ο νεοφιλελευθερισμός τι είναι;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/2/12, 2:59 μ.μ.

   Για να το λες εσυ που εχεις και το μπλογκ κατι ξερεις. Δαμε σκυλλοτρωγεστε μεταξυ σας και θα μου το παιξετε και 'ενωμενοι' της αριστερας εναντια σε φαντασματα(που μονο εσεις βλεπετε).

   Αυτη η κυβερνηση δηλαδη εφαρμοζει αριστερη πολιτικη; Χαχαχα Ανοιξετε κανενα βιβλιο να μαθετε τι εστι αριστερα πρωτα και μετα μιλουμε. Εισαστε για γελια τιποτε αλλο. Ψευδοσκεπτικιστες, ψευδοαριστεροι.

   Διαγραφή
  3. Πάλε καλά που σε διασκεδάζουμε φίλε μου

   Διαγραφή
 4. Εν μας κανει η ντοπια βλακεια εχουμε τζιαι την εισαγωμενη τωρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η μεγαλύτερη πλάκα εν τζιείνος ο Αυτιάς... μάναμου ίντα κουμάσιν.

   Διαγραφή
 5. Χαμάλης5/2/12, 1:13 μ.μ.

  "Απορω ποτε θα καταλαβετε οτι εμεινετε μονοι σας."

  Δε έχομεν την ανάγκην κανενού. Στον κώλον τους ρεπάνιν ούλους. Αλλά περίμενε ακόμα λλίον πον να αρκέψουν τες τζιερραθκιές μεταξύν τους για την προεδρικήν καρέκλαν. Τζιείνοι ούλλοι που τωρά εν συνασπισμένοι εναντίον του ΑΚΕΛ εν να ακκάνουν τζιαί να κουτουλλούν ο ένας τον άλλον. Οι τζιερραθκιές τους εν ν' ακούουνται ως την καραμανιάν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Χαμάλης5/2/12, 3:19 μ.μ.

  Όσον αφορά τον αυθάδη καθηγητάκο που προτιμά τον μόνιμο μισθό του Κυπριακού κράτους παρά την αβεβαιότητα του εισοδήματος των "ελεύθερων αγορών" που υποστηρίζει ως στυγνός φασιστοκαπιταλίστας, για τούτην την αυθάδειαν του φταίομεν αποκλειστικά εμείς οι αριστεροί. Που έν ευρέθηκεν ένας να τον πέψει στο νοσοκομείον ξιδοντιασμένον τζιαί στραομουτσουνιασμένον που τες μουστουνιές. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Είπαμεν να μεν αντιδρούμεν για να μεν δημιουργήσομεν πρόσθετα προβλήματα στην κυβέρνησιν μας αλλά έσιει κάποιους που αλλό λλίον εν να μας σιέσουν τζιαί πουπάνω οι ππεζεβέγγηες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Χαμάλης5/2/12, 3:49 μ.μ.

  Γιατί έν πάεις να σώσεις τη χώρα σου κύριε "άμεμπτε" καθηγητάκο με τες "γνώσεις" σου τζιαί με την "ηθική" σου; Που θεωρείς τον πρόεδρον του κράτους μας ως "ύποπτον ηθικής αυτουργίας σε μια εθνική τραγωδία"; Πρώτα πρώτα κύριε καθηγητάκο εφ' όσον ο πρόεδρος μας τότε με τα πυρομαχικά έπρεπεν να γνωρίζει, τό ίδιον τζιαί η αφεντομουτσουνάρα σου έπρεπεν να γνωρίζει ότι ο κάθε ύποπτος είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Εσύ όμως τον εκαταδίκασες μέσω των πατρόνων σου τζιαί των ΜΜΕ που διαθέτουν. Τζιαί αν ο θάνατος 13 ατόμων σε ένα στρατιωτικό ατύχημα εν εθνική τραγωδία, γιατί έν κάμνεις τζιαί κάτι για την εθνικήν τραγωδίαν που πλήττει την χώραν σου, την οποίαν εμείς αγαπούμεν παραπάνω που λλόου σου, παρά μόνον την εγκατέλειψες τζιαί ήρτες σε μιαν άλλην χώραν της οποίας ο πρόεδρος είναι κότσιηνον πανίν για λλόου σου, για να φκάλλεις το ψουμίν σου τζιαί το παντεσπάνιν σου με το παραπάνω, αδιαφορώντας για τους συμπατριώτες σου που άλλοι κρατούν σειράν στα συσσίτια για ένα πιάτον σούπαν τζι' άλλοι πεθανίσκουν πάνω στα πεζοδρόμια που την πείναν; Τζιεί μέσα κύριε καθηγητάκο έννεν εθνική τραγωδία;
  Εκαταντήσετε την Ελλάδαν κύριε καθηγητάκο, με τον φασισμόν σας, με τον καπιταλισμόν σας, με το πατρίς θρησκεία οικογένεια σας κύριε καθηγητάκο, ζητιάνον της υφηλίου που την βαστά ο γύφτος σαν την μαϊμού τζιαί γυρίζει την στα διεθνή παναΰρκα για να γενεί περίγελον τζιαί να της σύρνουν κανέναν πανανόφυλλον να φάει. Αυτοί είσαστεν κύριε καθηγητάκο. Χαρραμοφάηδες τζιαί αχάριστοι που δεν εκτιμάτε τον λαόν που σας ταΐζει που το υστέρημαν του. Χαρράμιν σου τζιαί το φαΐν που τρώεις δαμέσα τζιαί μακάρι να σου σταθεί στον λαιμόν να σε πέψει στ' ανάθθεμαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Έλα τωρά ρε φίλε. Αν ήταν κανένας επιστήμονας πρώτης κατηγορίας ήταν να τον κρατήσουν τζιαι να διαπρέψει στα Ελληνικα πανεπιστήμια. Εν η αλήθεια ότι εν κάτι δευτέρας επιλογής αθρώπους που πρέπει να φοάσαι την κκομπλεξικήν πικραντερία, αλλά φοάσαι την άμαν την λαμβάνεις υπόψην. Νομίζει αυτός ο εκτός τόπου και χρόνου προφέσορας ότι εκτιμούν τον τζιόλας επειδή του λαλούν πράο-πράο για να τον ηχρησιμοποιήσουν προς στιγμής. Χωρίς όμως να ξέρει τους κώδικες θα φάει τα μούτρα του. Διότι η περίσσεια εφοσίωση δεν πείθει. Αυτός νομίζει ότι επενδύει, τζιαι παίζει τον έξυπνον, τζιαι δεν συνειδητοποιά ότι η γύμνια του εν εμφανής πρώτα πρώτα σε τζιείνους που του παίζουν τον φίλον τζιαι την ηχρησιμοποιούν. Να σας ηζήσει.

  Εκαταστρέψαν την Ελλάδαν τζιαι όσοι τους αρτηρήσασιν εκατεβήκαν να φέρουν τα ήθη τους τζιαι στην Κύπρον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τωρά μου ήρτεν. Δευτέρας κατηγορίασ στα κυπριακά λαλούμεν ποκλάρουρα. Απο τα ποκλάουρα να προφυλάεσαι λαλούμεν στην σύχρονην γλώσσαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος5/2/12, 5:18 μ.μ.

  Aceras,
  το γεγονός ότι κάποιοι εξ Ελλάδος (και δε μιλώ αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο και ούτε σίγουρα για όλους) έφεραν τα "ήθη" τους στην Κύπρο, είναι η μεγαλύτερη και η πιο ανοιχτή πληγή του κυπριακού δημόσιου πανεπιστημίου. Έφεραν μαζί τους τη νοοτροπία της κλίκας, της διαπλοκής,το βόλεμα ημετέρων, της ικανοποίησης των προσωπικών συμφερόντων, της εξουσιομανίας, ό,τι δηλαδή κατέστρεψε το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Νοοτροπίες που κυριάρχησαν στο παν. κυ. με αποτέλεσμα να μιλούμε για άτρωτο κατεστημένο της διαπλοκής και του καιροσκοπισμού.

  Το ακαδημαϊκό κατεστημένο είναι πανομοιότυπο με το πολιτικό κατεστημένο, από το οποίο τρέφεται και διαιωνίζεται. Και ας μη μιλήσω για τη σχέση συγκεκριμένων ακαδημαϊκών με την ακροδεξιά... άλλη ιστορία.

  Γιρλάντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τα στατιστικά των ελληνικών πανεπιστημίων παντως λαλούν πως πρώτο σε προτιμηση κόμμα εν ο Αριστερος Συνασπισμός ο οποίος εσιει συμβαλει τα μεγιστα στην αντι-κομμουνιστική ελληνική υστερία.

  Στα δικά μας πανεπιστήμια που την άλλη γερές κλίκες προς το παρόν εχουν οι επανενωσίτες φιλελευθεροι. Τζείνοι που το καλοτζαίρι ήταν εξω που το προεδρικό τζαι αγανακτούσαν τζαι τωρά ακούω πως εκλεισαν πηλέ συμφωνίες με την κυβερνηση και τες ιδιωτικές τους εταιρίες που διατηρούν παραλληλα, εκμεταλλευομενοι τα μέτρα του Κίκη.

  εν θα επεκταθώ παραπάνω με ονόματα κ.λ.π

  το φαινομενο του αντιακελισμού εν ενα μυστήριο φαινόμενο τζαι εν πολλά "διαπλεκόμενο" τζαι αδιαφανές τελικά, τζαι εννε μονο στο επιπεδο του λογου, εν τζαι στο επίπεδο των υλικών συμφεροντων.

  μιλούμεν παντα για κύπριους ακαδημαικούς..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. που βέβαια (αν) υπαρχει συμφωνία της κυβέρνησης με ακαδημαικούς/επιχειρηματίες που το καλοτζαίριν ήταν εξω που το προεδρικό τζαι εφωνάζαν για τον γιο της πλύστρας μιλούμε για σκάνδαλο εναντια στην νοημοσύνη μας μεγατόνων.

  ειπαμεν, ο "αντιακελισμός" εν ενα μυστήριο φαινόμενο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...