"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

14 Φεβρουαρίου 2012

Διπλός ο στόχος του πολιτικού εξτρεμισμού της δεξιάς

Για τη πλουτοκρατία και τη διχοτόμηση ...
 • Σαμποτάρουν την αδειοδότηση των οικοπέδων για να εξυπηρετήσουν την οικονομική ελίτ του τόπου και τα δυτικά συμφέροντα
 • Υπονομεύουν την ελληνοκυπριακή πλευρά στις συνομιλίες για να παγιώσουν τα διχοτομικά τετελεσμένα.
Του Στέλιου Στυλιανού*
 • Οι τελευταίες κινήσεις στο πολιτικό σκηνικό του τόπου, επιβεβαιώνουν την άποψη πως τα κόμματα της δεξιάς, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έχουν επιδοθεί τους τελευταίους μήνες και ειδικά μετά τη καταστροφή στο Μαρί, σε ένα πόλεμο φθοράς της κυβέρνησης έτσι ώστε να τους παραδώσει αμαχητί την εξουσία και τις τύχες του τόπου.
 • Χρησιμοποιούν πλέον κάθε πολιτικό, κοινωνικό και επικοινωνιακό μοχλό πίεσης έτσι ώστε να προκληθεί κατάρρευση των βασικών πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης της αριστεράς στα θέματα της οικονομικής διαχείρισης και της ισομέρειας στη κατανομή των βαρών της κρίσης, στα θέματα του φυσικού αερίου, και στο Κυπριακό.
 • Με τις τελευταίες τους ενέργειες και θέσεις, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η αρχιεπισκοπή, έρχονται να ολοκληρώσουν πλέον αυτό που ξεκίνησαν έξι περίπου μήνες πριν, θέλοντας να αναγκάσουν τη κυβέρνηση στη πολιτική ομηρία μιας στενής κλίκας οικονομικών συμφερόντων.
Σαμποτάρουν την αδειοδότηση
 • Το σήριαλ Κασσίνη φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο, καθώς τα κόμματα της δεξιάς ετοιμάζονται να κάνουν μια τελική προσπάθεια να «ανακαταλάβουν» με αντισυνταγματικά νομοθετήματα τη διοίκηση του Υπουργείου Εμπορίου, σαμποτάροντας εκ των έσω τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το φυσικό αέριο.
 • Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θέλουν να περιορίσουν ή και να αφαιρέσουν τις εκτελεστικές εξουσίες της Υπουργού και της κυβέρνησης για το θέμα των αδειοδοτήσεων, λίγες μόνο μέρες πριν την εκκίνηση της διαδικασίας, δημιουργώντας μια νομική γκρίζα ζώνη που θα αποθαρρύνει από τη μια τους ενδιαφερόμενους ενεργειακούς κολοσσούς και θα παγώσει από την άλλη όλους τους σχεδιασμούς.
 • Τα συμφέροντα πίσω από αυτές τις ενέργειες είναι πλέον ξεκάθαρα με γυμνό μάτι. Τόσο η ντόπια πλουτοκρατία, όσο και όλοι όσοι δεν θέλουν εμπλοκή της Ρωσίας στα ενεργειακά θέματα της ανατολικής Μεσογείου, θέλουν πάση θυσία να σταματήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης  έτσι ώστε να συνεχιστούν σε κατοπινό στάδιο, όταν δηλαδή η πολιτική εξουσία στη Κύπρο αλλάξει χέρια.
Δολιοφθορές μεγάλης ισχύς και στο Κυπριακό
 • Η μόνιμη επωδός του Ντερβίς Έρογλου για απροθυμία της ελληνοκυπριακής πλευράς για λύση, ενισχύεται δραματικά από τις τελευταίες εξελίξεις και ιδίως μετά τη παράδοση του περιγράμματος λύσης της δικής μας πλευράς, στα κόμματα.
 • Με τη τακτική τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενισχύουν τη τούρκικη προπαγάνδα και τους πάγιους σχεδιασμούς της για φόρτωμα των αδιεξόδων και της μη επίτευξης συμφωνίας στην ελληνοκυπριακή πλευρά.
 • Πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο Νίκος Αναστασιάδης έτρεξε πρώτος απ όλους να δαιμονοποιήσει τις προτάσεις της δικής μας πλευράς σε ότι αφορά εμφανέστατα «κλειδωμένες» πρόνοιες όπως αυτή των τεσσάρων ελευθεριών σε τούρκους πολίτες και για τις οποίες «όλως τυχαίως» ο Έρογλου υπαναχωρεί, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ από την Αγγλία, αναρωτιέται δήθεν τι εστί διζωνική εν έτει 2012 και 35 χρόνια μετά τις συμφωνίες Μακαρίου-Ντενκτάς…
 • Στο χορό της δαιμονοποίησης όπως πάντα, το δίδυμο Αρχιεπισκόπου-Ομήρου και η εθνικιστική τριάδα Ευρωκό-Οικολόγοι-Κουλίας. Με το ψήφισμα κατά Ντάουνερ στη Βουλή και τη προσπάθεια ανατίναξης των σχέσεων Κύπρου-ΟΗΕ,  προσπάθησαν με έντονο τρόπο να δημιουργήσουν συνθήκες που να επιτρέπουν στη γραμματεία του οργανισμού και τους αγγλοαμερικάνους να κηρύξουν το ανεπίλυτο του προβλήματος, στρέφοντας τη διεθνή κοινότητα κατά των ελληνοκυπρίων. 
 • Οι μεν Συναγερμός και Νίκος Αναστασιάδης πιέζουν προς «πάγωμα» της διαδικασίας των συνομιλιών έτσι ώστε να τις επαναρχίσουν το 2013 σε συνομοσπονδιακή βάση και σύμφωνα με τις επιδιώξεις των νατοϊκών, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκία/ Έρογλου, ενώ η υπόλοιπη αντιπολίτευση επιζητά ουσιαστικά την πλήρη στασιμότητα και την επαναφορά στον μαξιμαλισμό της περιόδου πριν το 74’.
Πως συναντιούνται τα δύο μεγάλα θέματα
 • Φυσικό αέριο και Κυπριακό συναντιούνται στο επίπεδο του «βαθέως ελληνοκυπριακού κράτους» της δεξιάς και της ακροδεξιάς αφού για να εξυπηρετηθούν η ντόπια πλουτοκρατία και τα δυτικά συμφέροντα, θα πρέπει να περάσουν στα χέρια της σημερινής αντιπολίτευσης οι τύχες της ενεργειακής πολιτικής του κράτους. Ενός κράτους που σίγουρα δεν θα πρέπει –σύμφωνα με τους σχεδιασμούς τους- να είναι ομόσπονδο και δικοινοτικό.
 • Η ελληνοκυπριακή άρχουσα τάξη δεν επιθυμεί σε καμιά περίπτωση να μοιραστεί τον φυσικό πλούτο του τόπου με τον απλό λαό, πόσο μάλλον και με την άλλη κοινότητα. Η κυβέρνηση της αριστεράς θα πρέπει να ακρωτηριαστεί και να αποδυναμωθεί, έτσι ώστε οι πολιτικές της επιλογές τόσο στα ενεργειακά, όσο και στο Κυπριακό, να καταρρεύσουν.
 • Οι αγγλοαμερικάνοι επίσης, βλέπουν με μισό μάτι τη τάση της κυπριακής κυβέρνησης προς τα ρωσικά συμφέροντα και ενοχλούνται από τη δύσκολη θέση που έχει φέρει τη Τουρκία η ελληνοκυπριακή τακτική στις συνομιλίες και το Συμβούλιο Ασφαλείας, καθώς και μέσα στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων.
 • Εκτιμούμε ότι το επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζουμε και μπαίνουμε μέσα σε πιο έντονες διεργασίες τόσο στο Κυπριακό, όσο και τις αδειοδοτήσεις, οι πολιτικοί εξτρεμισμοί της δεξιάς και της ακροδεξιάς σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή, θα παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.
*στη ΓΝΩΜΗ 10/2/2012

12 σχόλια:

 1. Ανώνυμος14/2/12, 7:11 μ.μ.

  Βρωμα και δυσοδια απο συναγερμο και Νικολα παπαδοπουλο

  Andreas

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με σταθερή στήριξη από το δίδυμο Ομήρου-αρχιεπισκόπου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Θέλετε κύριοι η κυπριακή οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική; Μειώστε τους μισθούς, ξεπουλάτε τους οργανισμούς δημοσίου δικαίου και αποδυναμώστε τις συντεχνίες"
  Μαυρίδης, βουλευτής ΔΗΣΥ στα μεσημεριανά του ΡΙΚ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Επαρακολουθουν το ρικ την ωρα που αρκεψε ο Μαυριδης την παρανοια, στο τελος ομως εν κατανοητο οτι τουτοι ανθρωποι εν οπως τους φανατικους θρησκοληπτους που αν τους πει καποιος οτι εκτισαν την ζωη τους τζιαι την φιλοσοφια τους γυρω που ψεματα, ενθα το δεκτουν γιατι εννα καταρρευσει ο κοσμος τους.

  Της ιδιας φιλοσοφιας εν τζιαι πολλοι αλλοι που γυριζουν τα καναλια. Να προσαρμοστουν οι ανθρωποι στο συστημα τζιαι οϊ το αντιθετο. Εν παρανοϊκοι, αλλα το συστημα καταρρεει τζιαι στο τελος εννα αναγκαστουν να παραδεχθουν οτι ο καπιταλισμος, το συστημα των εγκληματιων τραπεζιτων, των πολεμων, της ευημεριας του 1% απετυχε.

  Τα χρεη δεν μπορουν να πιερωθουν γιατι το συστημα εν στρεβλο που τη γενεση του. Αν η Ελλαδα εχρεοκοπουσε ηταν να βουρα η Ευρωπη τζιαι να μεν φτανει, εν ντομινο η κατασταση ενε μια χωρα μονο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος15/2/12, 12:54 π.μ.

  Ηρτε στην Κυπρο ο Μπογιοπουλος για την διαφήμιση του βιβλιου του "ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ".
  Εξαιρετικα καλλιεργημενο ατομο και το μονο που παραδεχουμαι που μες στο ΚΚΕ.

  Andreas

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος15/2/12, 2:29 π.μ.

  @E/k

  Οταν το ακελ με τον δησυ εψηφιζαν την προταση νομου για το Φ.Α και την ΔΕΦΑ το 2007 λιον πριν τις προεδρικες ηταν τις παπαθκιας τα ξυλα?

  xwrikos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η "παπαθκιά" του ΑΚΕΛ ποια είναι;
  Εν η ίδια με του ΔΗΣΥ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εγώ θέλω να καταθέσω την αηδία μου για τον κ. Κάρογιαν. Πιο αηδιαστικό είδος πολιτικού δε νομίζω να μας έλαχε. Διάβαζα κάποτε πως όλους όσους τον προσεγγίζουν τους αποκαλεί με το γλοιώδες του ύφος "φιλούιν" μου!!! Μόνο ο Ρίκκος, τώρα που γέρασε, τον συναγωνίζεται στον "ανθρωποδιωχτισμό"!!

  Συγνώμη που δεν σχολιάζω την ουσία του άρθρου με την οποία συμφωνώ απολύτως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αντώνη, ο Κάρογιαν εν είδος που ευδοκιμεί μες τους χώρους της κεντροδεξιάς τζιαι της "εθνικής" παράταξης. Δυστυχώς, αν εξαιρέσεις ίσως τον Μ. Κυπριανού τζιαι την Αθηνά Κυριακίδου στο θέμα της λύσης-επανένωσης, ο χώρος του ΔΗΚΟ εν χαμένος που σιέριν, τουλάχιστον σε επίπεδο παραγόντων.

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος15/2/12, 7:57 μ.μ.

  LAMPI

  Πρύτανη δεν μασάμε. Από μικροί μάθαμε να αμφισβητούμε δασκάλους και πρυτάνεις σαν και σενα.

  Στο 1:20' -1:35' o Πρύτανης σε ειδική αποστολή. Δείτε το.
  Αν θέλετε να γελάσετε δείτε και λίγο από τη συνέχεια όπου ένας φλούφλης εξηγεί τι σημαίνει ανατροπή.

  http://www.youtube.com/watch?v=3vnneqkpbEw

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος15/2/12, 8:53 μ.μ.

   Μα μασατε τζιαι τπτ τελικα, οξα εχουν σας ουλλους με τον ορο; Δαμε αμφισβητειτε τζιαι τον Πισσαριδη. Αλλα πες μου ο Πισσαριδης ποιος ενει;

   Το οτι εν που μιτσιους που σας εμαθαν εν το αμφισβητει κανενας.

   Διαγραφή
  2. Μα ποιον Πισσαρίδη ρε αγαπητέ;
   Τούτον που είπεν ότι η ανεργία στη Κύπρο εν θα υποχωρήσει αν δεν αντιμετωπιστεί η παγκόσμια οικονομική κρίση τζιαι πως η ευρώπη εν εκατάφερε να έβρει την ίσια της;

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...