"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

17 Φεβρουαρίου 2012

Είναι η δεξιά, ηλίθιε!


Η λιτότητα, η εργασιακή υποχώρηση και το ξεπούλημα του κράτους
 είναι οι συνταγές που προτείνει η δεξιά για ανάκαμψη της 
οικονομίας και «καλύτερες μέρες»…

«Θέλετε κύριοι η κυπριακή οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική; Μειώστε τους μισθούς, ξεπουλάτε τους οργανισμούς δημοσίου δικαίου και αποδυναμώστε τις συντεχνίες»Μάριος Μαυρίδης, Bουλευτής ΔΗΣΥ.

Του Στέλιου Στυλιανού*
 • Στις ΗΠΑ έχουν ήδη να οργανώνονται από καιρό καμπάνιες συσσιτίων για τα εκατομμύρια ανέργων και αστέγων που δεν γνωρίζουν πως θα εξασφαλίσουν το επόμενο γεύμα τους.
 • Στην Ελλάδα, ο λαός οδηγείται επίσης σε παρόμοιες καταστάσεις πληρώνοντας τις νεοφιλελεύθερες επιλογές των πολιτικών ηγεσιών της χώρας.
 • Την ίδια ώρα, ο αριθμός των αστέγων στην Ευρώπη πρέπει να έχει ξεπεράσει τα τρία εκατομμύρια, καταγγέλλουν ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο…
 • Αυτές είναι οι συνταγές που προτείνει και η κυπριακή δεξιά: Γκρέμισμα των εργασιακών κατακτήσεων και του συνδικαλιστικού κινήματος, μειώσεις μισθών και άγρια λιτότητα, ρευστοποίηση της κρατικής περιουσίας και ξεπούλημα της συμμετοχής του δημοσίου ακόμα και σε κερδοφόρους ημικρατικούς όπως η ΑΤΗΚ.
Λιτότητα και φτώχια για τους πολλούς –ισχυροποίηση των λίγων
 • Καλύτερες μέρες για τα ολιγοπώλια και τις επιχειρήσεις της πλουτοκρατίας, υπόσχεται ο ΔΗΣΥ και τα υπόλοιπα αντιπολιτευόμενα κόμματα που έχουν τη στήριξη του μεγαλύτερου κεφαλαιοκράτη του τόπου, της κυπριακής εκκλησίας.
 • Μειώσεις μισθών, ελαστικοποίηση των ωραρίων και  κατάργηση ωφελημάτων. Όλα στο βωμό της «ανάπτυξης», που στα λεξικά της «φιλελεύθερης παράταξης» ισούται απλά με την οικονομική ευρωστία του κεφαλαίου και την άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων.
 • Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία ότι αυτές θα είναι οι κύριες επιδιώξεις μιας κυβέρνησης της δεξιάς εάν και εφόσον ο λαός ξεγελαστεί –όπως το 93’ και το 98’- και δώσει στην κυπριακή έκφραση του νεοφιλελευθερισμού το πράσινο φως…
 • Δεν θα κινδυνολογήσουμε αν ισχυριστούμε ότι οι ημικρατικές παραγωγικές επιχειρήσεις, και δη οι κερδοφόρες, θα αποτελέσουν τους πρώτους στόχους μιας τέτοιας διακυβέρνησης υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού.
 • Ας έχουν υπόψη τους όλοι οι εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα ότι θα γίνει προσπάθεια να αλλάξουν χέρια κύριες κρατικές υπηρεσίες. Αυτές είναι οι υποσχέσεις που δίνει στο κεφάλαιο η ηγεσία του ΔΗΣΥ και οι συνοδοιπόροι της στη Βουλή.
 • Αυτά είναι τα μηνύματα που δίνουν από τώρα η ΟΕΒ και οι σύνδεσμοι επιχειρηματιών. Εύκολα αντιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι ποια θα είναι η συμπεριφορά τους, αν καταφέρει η δεξιά να πιάσει τις τύχες του τόπου στα χέρια της. 
Στη ΓΝΩΜΗ 17-2-2012

10 σχόλια:

 1. Η τύχη των ημικρατικών ή άλλων της "εργασιακής ελιτ" που δεν έχουν ταξική συνείδηση, δεν θα κριθεί από το αν εκλεγεί ο Νίκος το ΄13 ούτε αν εκλεγεί ο Δημήτρης ούτε αν εκλεγεί ο Χότζας.

  Θα κριθεί από τις αποφάσεις της Ε.Ε αρχής γενομένης από το τέλος Μαρτίου, τις οποίες θα υπογράψει ο Κίκης. Η τύχη των εργαζομένων στην ευρώπη καθώς και στη Κύπρο δεν εξαρτάται από το ποιά θα είναι η κυβέρνηση στην κύπρο, ουτε από το αν γίνει το θαύμα όλη η ευρώπη να αποκτήσει δεξιές σοσιαλδημοκρατικές/φιλελευθερες κυβερνήσεις.

  Ήδη δηλώσαμε πρόθεση να παραδώσουμε τα κλειδιά του "υπουργείου οικονομικών" και του "υπουργείου εργασίας" της χώρας στην Μέρκελ.

  Οι εθνικές κυβερνήσεις χωρών μελών της Ε.Ε από εδώ και μπρος θα εργάζονται ως γραφειοκράτες υπάλληλοι της Μέρκελ να ετοιμάζουν τους προυπολογισμούς για να τους εγκρίνει.

  Μετά σάστα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος18/2/12, 5:23 μ.μ.

  Φιλε νεε
  Εσεις δίκαιο αλλα δεν λαλεις και το τι πρεπει να γινει και απο μερους της αριστερας για να μπουμε σε ρυθμους αναπτυξης.
  Το να κατακεραυνώσεις μια νεοφιλελευθερη παραταξη (ουτε καν δεξια) και να μεν λαλεις τπτ αλλο εν κειμενο δίχως νοημα.

  Με την φορολογηση της ακίνηητης ιδιοκτησίας τι εννα γίνει?

  Andreas

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αντρέα, έχουν ήδη δωθεί οι προτάσεις για την ανάπτυξη, σαλαβατά η δεξιά που δεν περιλαμβάνονται τα καζίνα.

   Απ ότι ξέρω ξαναέρχονται νομοσχέδια για την ιδιοκτησία.

   Διαγραφή
 3. Ok, να τα βάλουμε ως βάση της συζήτησης τούτα που λες.
  Μια καθαρή, ανοιχτή τζιαι τίμια τοποθέτηση: έξω που την ΕΕ τζιαι το ευρώ!

  Να επιτέλους μια θέση που κάμνει νόημα. Επιπλέον αιτιολογεί τζιαι λειτουργεί ως βάση για όλα τα υπόλοιπα που προτάσσεις.
  Γιατί χωρίς αίτημα για έξοδο που την ΕΕ, την ευρωζώνη και το ΝΑΤΟ, δεν νοείται αγώνας, όπως εσύ τουλάχιστον τον εννοείς.

  Τωρά, αν όντως η ΕΕ θα επιβάλει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων μεριδίων τζιαι πόσο επιτακτική θα είναι ως προς τούτο, εν το ξέρω.

  Ούτε τζιαι μπορώ να δεκτώ την δαιμονοποίηση του Καζαμία που προσπαθείς να κάμεις εδώ και καιρό. Αν έχεις την ευθύνη των λόγων σου, μίλα καθαρά ενάντια στο ΑΚΕΛ και τη κυβέρνησή του, όι να στοχοποιάς τον υπουργό γιατί εν ο εύκολος στόχος τούτη τη στιγμή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί χωρίς αίτημα για έξοδο που την ΕΕ, την ευρωζώνη και το ΝΑΤΟ, δεν νοείται αγώνας, όπως εσύ τουλάχιστον τον εννοείς.

  1. πες μου πως εννοείς εσύ τον αγώνα.

  2. από πότε η παραμονη στο ευρώ εγινε συνωνυμη με τον νεοφιλελευθερισμο της Μερκελ; έστω μιαν τυπική αντίδραση για την τιμή του ονόματος του κόμματος.
  εμείς τζαι η φιλανδία πρωτοι τζαι καλύτεροι υποστηρικτες της φράου Μερκελ.

  εναντια στο ακελ δεν θα μιλήσω.
  θα μιλήσω ευθέως όμως για το ακελ.
  δαιμονοποιώ τον Κίκη; Παρακαλώ να διαφωτίζεις εσύ που εισαι αντικειμενικός για ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του Καζαμία. Είμαστε μελος μιας Ένωσης η οποια ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΕΙ την εργατική ταξη πανευρωπαϊκά.

  διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με τις επιλογές του Καζαμία. ο Καζαμίας ειναι ο ευκολος στόχος ρε Νεο; Ξα τα εκατομμυρια των ανέργων;!

  ποιον εν το "ονειρο" δαμε; ότι η Ε.Ε θα εξασφαλίσει για τους 26 ότι θα τους χταρει τζαι εμας θα μας κάμει χατήρι βάσει συμφωνίας;!

  το κόμμα μας εν η εργατική ταξη! εννεν ο Καζαμίας! τζαι αν ο Καζαμίας εν υπουργός του ακελ με γεια του με χαρά του!

  όι ποστ, χωρίς ντοκουμεντα! βαλλε τζαι τα ντοκουμεντα της ε.ε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπάστα, γιατί εν μιλάς καθαρά, μέσα ή έξω που το ευρώ τζιαι την ΕΕ;
  Θεωρείς δηλαδή πως με μιαν άλλη ηγεσία η ΕΕ θα είναι καλύτερη; κάτσε να μας το απαντήσεις τούτο,τζιαι μετά τα υπόλοιπα.
  Υπάρχει ελπίδα μέσα στην ΕΕ;
  Μπορούμε έστω να την χρησιμοποιήσουμε ως μιαν άλλη ρωσία του 17';

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όχι δεν υπαρχει ελπιδα μεσα στην Ε.Ε

  Αυτό δεν το λεω εγώ το λεει η ίδια η Ε.Ε πλεον. Μπορεί η βιομηχανία κοινής γνωμης και θεάματος να ριχνει φως μονο στην ελλαδα. Η ευρωπη εσιει ζωτικό προβλημα επιβιωσης η ίδια.

  Η Γερμανία εθεσεν ως στοχο να ανταγωνιστει την Κινα. Ξερει πως το παραμύθι Ε.Ε εν τελειωμένο τζαι απομυζεί όσα προλαβει για την εθνική της οικονομία.

  Οποιος ακολουθεί την Μερκελ απλά ταίζει την νεα ιμπεριαλιστικη δυναμη η οποία θα τον πατήσει. Δεν εχουν ούτε ιερό ουτε όσιο. Μιλά το χρήμα. Το χρήμα εν σαν τον άρρωστο τον δολοφόνο.

  Δεν μπορεί η κυβερνηση επι προεδρίας Χριστόφια να προταξει ζήτημα εξόδου, οχι. Επείγει το κυπριακό. Ωφείλει η κυβερνηση να παρει σοβαρα το ενδεχόμενο να μην εχει την επομενη προεδρία. Κανονικά δεν θα επρεπε να θελει το ιδιο το κομμα τουτο το ενδεχόμενο.

  Ωφειλει η κυβερνηση να διασφαλίσει τα συφφεροντα του τοπου τζαι να μεν παραδώσει έναν ιδιωτικοποιημενο κρατος στην λερα τον αναστασιάδη.

  Ωφείλει το κόμμα να προστατευσει το κομμα και το λαικό κινημα και την εργατική ταξη.

  Θα μας φάσιν ζωντανους! Δεν θα αφήσουν ουτε ακελ ουτε τίποτε! Δεν εν που το σιέριν μας καταλάβετε το! Το ακελ να προετοιμαζεται για ταξικόν αγώνα μαζί με τους λαούς των άλλων χωρών! Όι να κάμνει δωρεες στην Μερκελ! Αυτοκτονούμεν!

  Ειπα σου το τζαι στο μπλογκ μου. Αν δεν προταχθεί αμεσα ταξική πολιτική το κομμα είναι ποσπασμενο. Είναι συφφουνας τουτοι η κρίση τιποτε δεν θα μεινει όρθιο. Θα σας εγκλωβισουσιν τουτοι οι ππεζεβεγκηες σε αδιέξοδα ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ τζαι θα σας διαλυσουσιν!

  Μονον τον ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΦΟΟΥΝΤΑΙ γιατι μονον ο Ταξικός Αγώνας θα τους νικήσει.

  εβαρεθηκα να είμαι η κασσάνδρα της αριστεράς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. τζαι να πω τζαι κάτι για τουτον το μαυρογερημον το ΄17.

  ο μεγαλυτερος θεωρητικος των τελευταιων 300 χρόνων - αυτός που κατά τον στροβολιώτην ανακάλυψεν την τασιηνοπηττα - το οπλο το δικό μας, ο Μαρξ - που κατουρουν πανω τους οι δεξιουληδες - ήβρεν την πολιτική του πραγματωση στην εμπειρία τζαι την θεωρία του Λενιν.

  Για μας ο Λενιν είναι ο στρατηγός της επαναστασης. Το ΄17 ουτε μπορεί να ξανασυμβεί ουτε θέλουμεν να ξανασυμβεί. Θέλουμεν την πολιτική στρατηγική του Λενιν για να ειναι νικηφόρα η επανασταση της δικής μας γενιάς.

  Ουτε κοπυ του υπαρκτου θέλουμεν, ουτε σταλινισμούς θέλουμεν, ουτε κρατισμους μονοκομματικούς θελουμεν. Θελουμεν όμως κομμουνισμό. Δικό μας. Σημερινό. Σύγχρονο. Αμην.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ωραία, η ΕΕ μετασχηματίζεται γοργά σε τέταρτο ράιχ. Ήβραμεν ένα κοινό τόπο.
  Πας την οικονομική κρίση πατά τζιαι η βεβιασμένη ιδιωτικοποίηση τζιαι το χάλασμα του κοινωνικού συμβολαίου, όσου απέμεινε. Ήβραμεν αλλό έναν.

  Είπες το όμως τζιαι μόνη σου, προέχει το Κυπριακό. Τζιαι πρέπει ο τόπος να αποφύγει την απευθείας επιτήρηση, με διατάγματα. Όπως τζιαι το ΔΝΤ,και το ΝΑΤΟ.

  Ήταν εύκολο να αποφευχθούν τούτα; Ειδικά μετά το δέσιμο με την ελληνική κατάσταση;

  Το ΑΚΕΛ έσιει όσες αντοχές τζιαι όσες δυνάμεις έσιει. Η συγκυρία με τη διακυβέρνηση Χριστόφια που τη μιαν περιορίζει όσα μπορούν να γίνουν τζιαι να λέγονται, που την άλλη όμως -νομίζω θα αποδειχτεί στο μέλλον- έδωσε τζιαι κάποιες δυνατότητες καθοριστικής παρέμβασης. Το δάνειο που τη Ρωσία τζιαι οι αδειοδοτήσεις εν χαρακτηριστικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αν δεν μπορεί το ΑΚΕΛ να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους σε τούτο το επριβάλλον τζιαι να κάμει μια καθαρή ταξική πορεία, θα το τιμωρήσουν οι συνθήκες.
  Όπως το τιμωρά τωρά ο Νικολάκης πχ για το λάθος του 2002.

  Αν δεν "τραβά" δηλαδή, τζιαι δεν κάμνει καλό ανάχωμα στες επιθέσεις, θα το πάρει η μπάλα, ναι, όπως τζιαι όλους τους εργαζόμενους.

  Γι αυτό τζιαι έσιει σημασία η στήριξή του, η κριτική στήριξή του αν θέλεις. Όπως τζιαι της ΠΕΟ, απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...