"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

24 Φεβρουαρίου 2012

Παίρνει σάρκα και οστά το πολιτικό πραξικόπημα

Πάτησαν την σκανδάλη χωρίς να λογαριάζουν τις συνέπειες... 
 • Άφησαν εκτός διαπραγματεύσεων την Υπουργό Εμπορίου για τα θέματα των αδειοδοτήσεων για τα τεμάχια στην κυπριακή ΑΟΖ
 • Καταπατείται απροκάλυπτα η διάκριση εξουσιών για να εξυπηρετηθεί η οικονομική ελίτ του τόπου.
 • Ψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης η πρόταση νόμου του Αβέρωφ Νεοφύτου για περιορισμό των εξουσιών του πολιτικού προϊστάμενου του Υπουργείου Εμπορίου σε ότι αφορά τα θέματα του φυσικού αερίου.
Του Στέλιου Στυλιανού*
 • Το εν εξελίξει πολιτικό πραξικόπημα παίρνει σάρκα και οστά! Η «κυβερνώσα βουλή», ικανοποιώντας τις αξιώσεις του οικονομικού κατεστημένου και των όσων έχασαν τα  προνόμια με την διακυβέρνηση του Προέδρου Χριστόφια, προχώρησαν στην αφαίρεση εξουσιών από την Εκτελεστική Εξουσία!
 • Παράλληλα με τις συντονισμένες επιθέσεις εναντίον του Προέδρου για τους χειρισμούς στο Κυπριακό, με πρόταση νόμου του Αβέρωφ Nεοφύτου που υποστηρίχθηκε από το ΕΥΡΩΚΟ και τον Ζαχαρία Κουλία και που δέχθηκε τις «απαραίτητες διορθώσεις» σε ότι αφορά τη συνταγματικότητά της από τον Γενικό Εισαγγελέα κ. Πέτρο Κληρίδη, η «κυβερνώσα βουλή» με τις ψήφους όλων εκτός ΑΚΕΛ, προχώρησε την Πέμπτη σε ένα νέο γύρο πολιτικού πραξικοπήματος, αφαιρώντας τις εκτελεστικές εξουσίες από την κυβέρνηση στα θέματα του φυσικού αερίου.
 • Όπως αποκάλυψε η ΓΝΩΜΗ και επιβεβαιώνεται δυστυχώς για ακόμα μια φορά για τις αναφορές της σε εν εξελίξει πολιτικό πραξικόπημα της Δεξιάς, σε συνεργασία με τα υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, στόχος είναι να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και να εμποδίσουν τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
 • Αυτή τη φορά στο «κόλπο» του περιορισμού και της χειραγώγησης της εκτελεστικής εξουσίας από την  «κυβερνώσα βουλή» και ο Γενικός Εισαγγελέας, που προθυμοποιήθηκε να «διορθώσει» το κείμενο της πρότασης νόμου έτσι ώστε να θεωρηθεί ότι βρίσκεται στα πλαίσια του συντάγματος.
 • Ως αντάλλαγμα για αυτή την «εξυπηρέτηση», ο Γενικός Εισαγγελέας θα συμμετέχει στην «Τεχνική Επιτροπή» η οποία σύμφωνα με τον νέο νόμο θα αποτελείται επιπλέον από τους Γενικούς Διευθυντές των υπουργείων  Εμπορίου, Εξωτερικών, Οικονομικών και Γεωργίας, καθώς και το Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας, το Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας και το Διευθυντή του Τμήματος Γεωλογικής  Επισκόπησης.
ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ  
 • Οι νομοθετικοί πειραματισμοί των κομμάτων της Δεξιάς και των ψηλά ιστάμενων της δημόσιας διοίκησης, έχουν εμφανέστατους στόχους και προσανατολισμούς που ποσώς έχουν να κάνουν με «χρηστή διοίκηση» και «τεχνοκρατική υποστήριξη» όπως διατείνονται, αλλά με το «ζουμί» της υπόθεσης, το οικονομικό δηλαδή συμφέρον της άρχουσας τάξης του τόπου.
 • Η αντιπολίτευση, εξυπηρετώντας απροκάλυπτα την πλουτοκρατία και συμμαχώντας με τους «διευθυντές» των υπουργείων, θέλει να περιορίσει σε στενό κύκλο την υπόθεση του φυσικού αερίου έτσι ώστε να διασφαλίσει πως οι όποιες συμφωνίες θα λειτουργούν κυρίως προς το συμφέρον του «βαθέως κυπριακού κράτους».
ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΝΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 • Η κυβέρνηση δεν προτίθεται φυσικά να ρίξει λευκή πετσέτα και να παραδοθεί αμαχητί  στις ορέξεις των πολιτικών εκπροσώπων της πλουτοκρατίας.
 • Όπως πληροφορούμαστε, θα μελετηθεί το ενδεχόμενο αναπομπής του πρωτοφανούς αυτού νομοσχεδίου που συγκρούεται εμφανέστατα με τη διάκριση εξουσιών έτσι όπως περιγράφονται στο σύνταγμα της δημοκρατίας, στο Ανώτατο Δικαστήριο.
 • Τα νομικά επιχειρήματα που θα στηρίξουν αυτή την αναπομπή είναι πολλά και ισχυρά.  
 • Δεν είναι δυνατόν να αφαιρούνται από μια εκλεγμένη κυβέρνηση, η οποία λογοδοτεί στο λαό για τα πεπραγμένα της, τις στρατηγικές και τις συμμαχίες της σε ένα τόσο κρίσιμο γεωπολιτικό ζήτημα που άπτεται  των γενικότερων διεθνών πολιτικών και συμφερόντων, τα εκτελεστικά εργαλεία που θα της επιτρέψουν να υλοποιήσει τις πολιτικές της.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ
 • Η προσπάθεια αφαίρεσης από τη κυβέρνηση των εκτελεστικών της εξουσιών για τα θέματα του φυσικού αερίου μέσω νομοθετικών αλχημικών, δεν είναι το μόνο ζητούμενο του πολιτικού πραξικοπήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη από το καλοκαίρι.
 • Κύριος στόχος είναι και η με κάθε τρόπο αφαίρεση των διαπραγματευτικών εξουσιών του ίδιου του προέδρου της Δημοκρατίας σε ότι αφορά το Κυπριακό.
 • Σ’ αυτή τη κατεύθυνση κινούνται το τελευταίο διάστημα οι δηλώσεις τόσο του Νίκου Αναστασιάδη, όσο και των υπόλοιπων κομματαρχών της αντιπολίτευσης, ενώ έχουν καταγραφεί ακόμα και νομικές διαδικασίες με πρωτοστατούντα τον Λουκή Λουκαΐδη και άλλους ανθρώπους του αρχιεπισκοπικού περίγυρου, που αποσκοπούν να «απαγορεύσουν» στον πρόεδρο τη διαπραγμάτευση στη βάση της διζωνικής ομοσπονδίας.
 • Όλα συγκλίνουν στο ότι από τον Ιούλιο και με αφορμή τη καταστροφή στο Μαρί, η δεξιά έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα προκειμένου να ρίξει την εκλεγμένη κυβέρνηση ή έστω να την περιορίσει δραστικά στα κρίσιμα θέματα του Κυπριακού, του φυσικού αερίου και των μέτρων για την οικονομία.
 • Σημειώνεται ότι το χθεσινό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε βάρος της εκτελεστικής εξουσίας είναι το τέταρτο στη σειρά μετά την απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής για ένταξη στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» που αποπέμφθηκε από τον πρόεδρο, τα επιπλέον οικονομικά μέτρα που επέβαλαν ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ και ΕΔΕΚ παρά τα όσα συναινετικά αποφασίστηκαν στο προεδρικό, και το ψήφισμα κατά Ντάουνερ το οποίο για άλλη μια φορά προκάλεσε τους πανηγυρισμούς του Ντερβίς Έρογλου και της Άγκυρας.  
* Στη ΓΝΩΜΗ 24-2-2012

9 σχόλια:

 1. Ο Φουλης εκλαιε τζιαι επροσπαθαν να πεισει τον εαυτο του οτι ο Χριστοφιας ενθα αναπεμψει τουτην την αθλιοτητα που εψηφισαν. Ο "νομος" δεν θα περασει τζιαι ουτε θα εφαρμοστει ποττε γιατι εν ξεκαθαρα αντισυνταγματικος. Τουτα ουλλα ειναι κινησεις απελπισιας, πολιτικη των καρακιοζηδων. Αλλα εντζιαι φταιν τζινοι που εν μεσα στη βουλη, εν τζινοι που τους βαλλουν που φταιν.

  Ο γενικος εισαγγελεας ακομα ενεκαταλαβα αν εν σοβαρος ανθρωπος ή οι. Ινταπο τουντα καρακιοζιλικια? Τζιαι το καλοτζιαιρι που ηταν ξεκαθαρο που το συνταγμα οτι ο Προεδρος δεν μπορει να διωχθει ουτε κατα ουτε μετα την ληξη της θητειας του, ο ΓΕ εμασαν τα, εγυρεφκε, εκαμνε, εφκιαζε αντι να φκει να πει ποια εν η πραγματικοτητα που μιας αρκης να ξεκαθαρισει το θεμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νομίζω εξεκαθάρησε τζιαι ο ρόλος του κ. Π. Κληρίδη μετά που τούτο τζιαι αποδεικνύεται νομίζω πως το σκάτωμα με το Πολυβίου εν ήταν τυχαίο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος24/2/12, 7:13 μ.μ.

  Ουλλοι η ίδια λέρα
  Ρε λεσια.Αμαν εκυβέρναν τζειντο γερουδιν που τωρα εν μπορει να σηκωστει που τον καναπε ΕΤΣΙ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΕΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΟΥΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ?


  Andreas

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ούλλες τούτες τες βρωμιές που κάμνει σήμερα η δεξιά ελίτ στην Κύπρον στην μάχην για το ποιός εν να πιάσει το μανίτζιν της κουτάλας εν ναρτει ώρα πον να τες φάσιν τζιαι τζιείνοι όπως εφάαν τελικά ότι βρωμιάν εκάμαν εις τον τόπον στην προσπάθειαν τους να κτυπήσουν τους αριστερούς.

  Η δεξιά της Κύπρου είναι η πιό άθλια της Ευρώπης. Όσον εγωϊστικόν τζιαι να φαίνεται, σιαίρουμαι που έφυα που τζιεικάτω ως που ήταν τζιαιρός. Καλά τζιαι αντέχετε τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εν τους αντέχουμεν, αλλά τι να κάμουμεν

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/2/12, 2:46 π.μ.

   Εναν πραμα εννα πω για την Δεξια της Κυπρου " Ο κωλος ο τιτσιρος ειδε το βρατζιν τζαι χχεστειν"!!!

   Φυτος

   Διαγραφή
 5. Μπράβο ρε Φύτο, έπιασες τον λόον που το στόμαν μου. Έγραψα το τζιόλας στο προηγούμενον αλλά είπα να συγκρατηθώ λλίον τζιαι έσβησα το. Αλλά αφού το είπες, να επαυξήσω.

  Είδετε τωρά που εμυριστήκαν ούλλοι οι υποτιθέμενοι νούσιμοι δεξιοί ότι ίσως να αλλάξει σιέρκα η εξουσία βουρούν όποιος φτάσει να φκούν πας το νέον καράβιν: Ο Κληρίδης που υποτίθετε εστάθην στο ύψος του σαν δικαστικός εσυναίνεσεν να αφαιρέσει η νομοθετικήν εξουσία εκτελεστικήν που την υπουργόν τζιαι να την δώκει σε 5 δικούς γεννικούς διευθυντές που εδιόρισαν με ρουσφέττιν στα νιάτα τους. Βρε βρεεεεεε. Δεν είδεν το βρατζίν τζιαι σιέστην φίλε μου Φύτο. Σκατά πατημένα είναι ως τον έναν. Η μάσα, η επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών, η σύνταξη και πάει λεγοντας. Αν δεν επαραίταν ο Χριστόφκιας τον Μολέσκην ήταν να δείτε ότι ήταν να πάει μαζίν τους τωρά. Βρωμισμένοι χτιτζιά ούλλοι τους. Τωρά που τους θωρώ έτσι, έρκουνται μου ούλλα τα ποθημένα που έσβησα όταν έφυα που τον τόπον αφούς χαΐριν δεν μου αφήνναν τόπον να κάμω που εκρατούσαν τα πόστα ούλλα τζιαι για τα τρίτα τους ανήψια. Οι μσοί στο δημόσιον, οι μισοί στον ιδιωτικόν τομέαν τζιαι οι μισοί τζιαι στα θκυό. (δεν είναι αριθμιτικόν λάθος, άμαν πιάσεις τους μισούς δεξιούς δημόσιους που είναι τζιαι στον ιδιωτικόν τζιαι τους μισούς του ιδιωτικού που είναι τζιαι στον δημόσιον τα τρία μισά φκάλλουν έναν, είναι κουφάες διτζιέφαλες οι μισοί).

  Νέε, τζιείνη η επαλήθευση που έβαλες εν πολλα σπαστική. Δεν γαΐζω τζιείνα τα ανακατωμένα γράμματα, γράφω τα λάθος τζιαι πρέπει να τα ξαναβάλλω, τζιαι εν σπαστικόν. Εγώ που δεν έχω ππέφτει μου έναν σπαμ τον μήνα μάξιμουμ. Σβήμμε το τζιαι μεν μας παιδεύκεις με τες επαληθεύσεις του μπλόγκερ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η επαλήθευση έμπηκε σε ούλλα τα μπλοκς που μόνη της...

  Κατά τ' άλλα συμφωνούμεν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος28/2/12, 10:59 π.μ.

  σημειο ρηξης της κυβερνησης ηταν εκρηξη στο μαρι. αν θελετε να γραφετε συνωμοσιες πρεπει να αναφερεστε πρωτα σε μαγικη εκρηξη στο μαρι που εφερε το αποτελεσμα να αποχωρησει το ΔΗΚΟ απο κυβερνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...