"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

12 Φεβρουαρίου 2012

Η μακροβιότερη προεκλογική ever!

Καμία ανασφάλεια...
 • Τους έξη μήνες πριν, να τους καταλάβω, τους εννιά, άντε, να τους πάρει το ποτάμι…
 • Τους δώδεκα ολάκερους μήνες προεκλογικής –για να μην υπολογίσουμε και όσους προηγήθηκαν- μου είναι κάπως δύσκολο να τους δικαιολογήσω…
 • Ο Αναστασιάδης έτρεξε. Έτρεξε να προλάβει τους μνηστήρες, και από το δικό του χώρο, και από το αρχιεπισκοπικό στρατόπεδο. Κατά τα’ άλλα μιλά για ασφάλειες και ανασφάλειες…
 • Βιάζεται, βιάζεται πολύ, και σύμφωνα με τη παροιμία  ενδέχεται να σκοντάψει…
 • Αν όντως αξιολογούσε ως κρίσιμους τους επόμενους μήνες στο Κυπριακό, θα μπορούσε να περιμένει κάπως μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο. Αλλά είτε που θεωρεί χαμένη υπόθεση το ζήτημα, είτε που ελπίζει σε ναυάγιο, είτε που επιδιώκει το ναυάγιο...
 • Οι εξαγγελίες του πάντως, αφορούν ένα τοπίο με άλυτο το Κυπριακό. Γιατί με εξελίξεις στο Κυπριακό, η υποψηφιότητά του αποκτά μηδενική βαρύτητα και αξία.
 • Σε περίπτωση δραματικών εξελίξεων, ούτε ο Συναγερμός θα παραμείνει ο ίδιος, ούτε και το πολιτικό τοπίο θα επιτρέπει μεταλλάξεις και συνθηματολογία. Θα απαιτηθούν μία εκ των δύο λέξεων αργά ή γρήγορα. Και ούτε στη μία αλλά ούτε και στην άλλη περίπτωση, δεν θα μπορεί πλέον να «ενώνει δυνάμεις»…
Τα σημεία του Νίκου
 • Έχω ξεχωρίσει μια σειρά από κωδικοποιημένα και μη μηνύματα που δείχνουν ξεκάθαρα που θα οδηγήσει τον τόπο μια κυβέρνηση του Συναγερμού αλλά και σε πόση απόσταση βρίσκονται αυτές οι εξαγγελίες από τις πραγματικότητες.
 • Πρώτο: Σύμφωνα λοιπόν με την «προεδρική διακήρυξη» του κ. Αναστασιάδη, η Λύση ισούται με την  αποχώρηση των στρατευμάτων και την «επανένωση» (των κρατών;). Έτσι απλά.
 • Τα υπόλοιπα θα τα λύσουν ενδοκοινοτικά οι ελληνοκύπριοι με τη βοήθεια «διαπραγματευτή εγνωσμένου κύρους (γιατί μου στριφογυρνά ο Πόλυς;;;) και φοβερών και τρομερών εμπειρογνωμόνων.
 • Θα φτιάξουμε δηλαδή μια λύση στα μέτρα μας, όπως περίπου εξάγγειλε και ο Αρχιεπίσκοπος, και θα περιμένουμε τη Τ/Κη πλευρά και τη Τουρκία να τα αποδεχτούν… Αλλιώς tough luck!
 • Δεύτερο: Η παγκόσμια κρίση δεν είναι το κύριο γεγονός πίσω από τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας αλλά η ατολμία και αστοχία της κυβέρνησης. Να το σχολιάσω; Ας το σχολιάσει καλύτερα ο Σαρκοζί την επόμενη φορά που θα βρεθούν στις μαζώξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
 • Τρίτο: Ένταξη στο ΝΑΤΟ! Ας το αφήσω κι αυτό ασχολίαστο γιατί όντως δεν χρειάζεται. Το μόνο που με εξιτάρει στο όλο θέμα είναι που προσπαθούσαν να παρουσιάσουν τον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» ως ευρωπαϊκό πυλώνα ενώ με τη συγκεκριμένη του αναφορά ο Αναστασιάδης παραδέχεται πως πρόκειται για προθάλαμο του ΝΑΤΟ.
 • Τέταρτο: «Το σημερινό κράτος έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Έχει εξαντλήσει τα όρια του». Αυτό ουσιαστικά μεταφράζεται σε λιγότερο κράτος και αλλαγή του εργασιακού χάρτη των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και γενικά.
 • Ως πέμπτο αφήνω τη μη αναφορά του Αναστασιάδη στα θέματα του φυσικού αερίου. Το γεγονός πως μπαίνουμε ουσιαστικά σε εβδομάδα αδειοδοτήσεων, ίσως να φρέναρε την αντιπολιτευτική μανία της ηγεσίας του κόμματος και να την ανάγκασε να κάνει δεύτερες σκέψεις, τουλάχιστον στο επικοινωνιακό επίπεδο.
Οι προεδρικές φιλοδοξίες Αναστασιάδη
 • Όπως ο ίδιος παραδέχεται, βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμη καμπή στο Κυπριακό. Τη πιο κρίσιμη καμπή για τη χώρα μετά το 74’ όπως ισχυρίζεται.
 • Και γι αυτό το λόγο βυθίζει τον τόπο και τον λαό του στη μακροβιότερη προεκλογική εποχή όλων των εποχών!
 • Ο Αναστασιάδης προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει τη δαιμονοποίηση της αριστεράς, στην οποία συνέβαλε τα μέγιστα ο ίδιος και το κόμμα του, για να «περάσει» στη κοινωνία τα τρία βασικά και διαχρονικά ζητούμενα της πλουτοκρατίας:
 • Λιγότερο κράτος και περισσότερη εκμετάλλευση των εργαζομένων.
 • Λύση από το εξωτερικό σύμφωνα με τις αγγλοαμερικάνικες προδιαγραφές.
 • Ένταξη στο ΝΑΤΟ και σύγκρουση με τα άλλα γεωπολιτικά συμφέροντα.
Και κάτι περί «Σίγμα»
 • Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, χθες, η παρουσιάστρια και ο «εκλογολόγος» Νάσιος Ορεινός, «αποφάσισαν» πως είναι πολύ πιθανό ο υποψήφιος της αριστεράς να καταταγεί τρίτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα γίνει σε ένα χρόνο από τώρα!
 • Είναι αυτό που λέμε… «η αλεπού στον ύπνο της…»

13 σχόλια:

 1. Καλημερίζω

  Εννά σχολιάσω για κάποια που τα σημεία του Νίκου
  Το πρώτο σημείο του Νίκου: Βασικά, φεύκουμεν εντελώς που το επιχείρημαν ότι το Κυπριακόν εν "διεθνές πρόβλημαν εισβολής τζιαι κατοχής" τζιαι αναγάγεται σε αποκλειστικόν πρόβλημαν μεταξύ των δκυο κοινοτήτων. Επομένως, εν χρειάζεται να παουρίζουμεν για "ευρωπαϊκήν λύσην", ούτε για "λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ". Ταυτόχρονα με τούτον τον τρόπον χάνεται αυτόματα η ..... υποστήριξη ΕΥΡΩΚΟ, ΕΔΕΚ τζιαι Οικολόγων. Το ΕΥΡΩΚΟ εβούρησεν ήδη να διαχωρήσει τη θέσην του για την προεδρολογίαν

  Πάμεν εις το δεύτερον: Προφανώς εν το είδεν τούτον: http://www.sigmalive.com/news/politics/463776

  "Ο γενικός γραμματέας του NATO Άντερς Φον Ράσμουσεν δήλωσε πως πιστεύει πως ενόσω το κυπριακό είναι άλυτο, δεν θα υπάρξει πραγματική πρόοδος στις σχέσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ.

  Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους εν όψει της επίσκεψης του την ερχόμενη εβδομάδα στην Άγκυρα, ο κ. Ράσμουσεν χαρακτήρισε τη διαφορά, όπως είπε, στην Κύπρο, θεμελιακό πρόβλημα στις σχέσεις του Νάτο με την ΕΕ."

  Όσον για το τέταρτον, «Το σημερινό κράτος έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Έχει εξαντλήσει τα όρια του», με τούτην τη δήλωσην το ΔΗΚΟ εν φοάται τωρά ότι "επαρέλαβεν κράτος, δεν θα παραδόσει κοινότητα" ; Γιατί στη δική μου αντίληψην τζιαμέ παραπέμπει.

  Όσον για το Σίγμα - εννά θυμίσω τες προηγούμενες εκλογές τζιαι τι ελαλούσαν οι εκλογολόγοι τζιαι στατιστικολόγοι. Ακόμαν τζιαι εάν κουτσίσουν τωρά σε κάποιο βαθμό, οι ανατροπές που καραδοκούν εν μπορούν να προβλεφθούν, τζιαι τούτον εν κάτι που παραβλέπουν.

  Ελπίζω εκτός που μακροβιότερη να μεν' νναι τζιαι η μακαβριότερη προεκλογική περίοδος στην ιστορία της Κύπρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Οι εξαγγελίες του πάντως, αφορούν ένα τοπίο με άλυτο το Κυπριακό. Γιατί με εξελίξεις στο Κυπριακό, η υποψηφιότητά του αποκτά μηδενική βαρύτητα και αξία."

  Α χααααα! Γιατί να μεν συμπεράνω ότι "εκβιάζει" το Χριστόφια να το λύσει πριν "αποκτήσει βαρύτηταν τζιαι αξίαν";

  Επίσης, αν θεωρήσουμεν ότι ο Χριστόφιας εν μη εκλέξιμος (προσωπικά εν ξέρω πραγματικά αν τζιαι έτσι μου φαίνεται) ποιος μπορεί να σταθεί απέναντι που τον Αναστασιάδη που το ΑΚΕΛ (συμφωνώ ότι αν τίθεται θέμαν να μεν είναι ΔΗΣΑΚΕΛΙΚΗ αντιπαράθεση στο β' γύρον εν έχουμεν υπόθεσην);

  Αλλά νάμπου λαλώ ρε κοπέλια. Αφού εννά λυθεί. Μετά ας φκει όποιος θέλει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/2/12, 2:17 μ.μ.

   Το 2012 θα ερθει το τελος του κοσμου, δευτερα παρουσια με την ελευση του μεσσια, θα λυθει το κυπριακο και θα προσγειωθουν οι εξωγηινοι.

   Διαγραφή
  2. Τον "εκβιασμό" τον εσκέφτηκα τζιαι γω Μιχάλη. Εκβιασμός της δύσης ουσιαστικά για να τελειώννει ο Χριστόφιας πριν τον φαν λάχανο.

   Διαγραφή
 3. Επίσης, εν ξεπίτηδες οξά κατά λάθος που έγραψες "tuff" αντί "tough";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όι ρε , εν λλία τα εγγλέζικά μου, διορθώννω τωρά:-)

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος12/2/12, 1:17 μ.μ.

  Ο λαικισμός εν ίδιον των προεκλογικών (βλέπε κτίσιμο "λαικου" προφιλ Τ.Παπα). Διαφωνώ με τη μεγάλη διάρκεια της προεκλογικής.
  Μήπως να ασχοληθούμε και με το 45% της ανεργίας της επαρχίας Αμμοχώστου (στοιχεία ΕΒΕΑ, http://www.famagusta-news.com/?p=2462);

  Γιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος12/2/12, 1:32 μ.μ.

   Ναι αλλα εχουμε ταχατες αφυπνισμενο λαο(...) και εν πρεπει να δεχεται τον λαικισμο.
   Εχουμε τοσα προβληματα που την παγκοσμια κριση.
   Εχουμε την προεδρια της Ε.Ε.

   Και ο ΑΝΝΑΝστασιάδης χτενιζεται.
   Περιμενω τις αντιστασεις των πολιτων ως προς τουτο το αμαρτωλο κομμα


   Andreas

   Διαγραφή
  2. Το 45% της ανεργίας Αμμοχώστου εν διαχρονικό φαινόμενο εννε σημερινό. Στη περιοχή Αμμοχώστου 6 μήνες το χρόνο υπογράφουν οι μισοί άνεργοι τζαι τους άλλους 6 μήνες δουλεφκουν υπερωρίες στες τουριστικές επιχειρήσεις-ξενοδοχεία-καφέ-κ.λ.π

   Ατε να δούμεν τα Παραλιμνίτικα ήνταμπο να κάμουν αμα φκερώσουν τα ταμεία των κοινωνικών ασφαλίσεων οι λεβέντες του δηκο τζαι του συναγερμού με τες ματσαράγκες που μας πουλούν για σπάταλο κράτος.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/2/12, 3:46 μ.μ.

   Απαντατε σαν να και δεν εισαστε κυβερνηση. Ναι, εν ουλλα διαχρονικα φαινομενα, εν φταιτε σε τπτ. Και αν ηταν, τι κανατε να διορθωσετε την κατασταση; Τπτ απολυτως, απλως τα χειροτερεψατε.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος13/2/12, 9:46 μ.μ.

   Και τι δεν εκαμεν η κυβερνηση.
   Ευκαλε πορισμα για το ποιος ευθυνεται για το Μαρι και ηδη παν στα δικαστηρια (οι πολιτικαντηδες εμειναν στις πολιτικες ευθυνες) , η σωστηρουλα πιαννει συνεχεια μετρα για αναχαιτηση της ανεργιας , βουρα ο νεοκλης να σασει το προβλημα με τους λαθρομεταναστες τον τζιαιρο που οι προηγουμενοι δεν εκαμαν τπτ κτλ.
   Μα εν τα θωρεις?
   Α εξιασα.Εσυ πρεπει να εισαι προνομιουχος οπως Αβερωφ και νικολας παπαδοπουλος.
   Νταξει.Τωρα καταλαβω σε!!

   Andreas

   Διαγραφή
 5. κατω η χουντα του χριστοφκια13/2/12, 1:37 π.μ.

  κυριε στυλιανου η παρανομη σας πρωτη κυρια ξεκινησε την προεκλογικη εκστρατεια.φαινεται εκει στα αναμορφωτηρια των περβολιων αυτα σας ειπαν να τα κρυβετε,αλλωστε φασιστες ειστε.μονο γαματε με φορους τζε ανεργια ξερετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος13/2/12, 9:25 π.μ.

  Παντως ο πρυτανης εξεφυγεν των εντολων του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...