"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

27 Μαρτίου 2012

Παραπλανεί συνειδητά ο Νικόλας Παπαδόπουλος για το 64ο

...Οι χθεσινές δηλώσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου
δεν έχουν καμία δόση αλήθειας και διαστρεβλώνουν

 βάναυσα την πραγματικότητα...
 • Τελικά τούντο κοπέλλι, εν έφκαλε μόνο το σιοινί τζιαι το παλλούτζιην που λέμε, αλλά δίνει μια νέα διάσταση στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τους πολιτικούς.
 • Το ζήτημα είναι τα κανάλια τζιαι οι εφημερίδες, αλλά τζιαι το πολιτικό σύστημα που τον έβαλε στην εμπροσθοφυλακή, μαζί με το άλλο φερέφωνο της πλουτοκρατίας, τον Φούλλη, εσχάτως τζιαι τον Κουλία.
 • Όπως ήρθαν τα πράματα, μια εκλογική συνεργασία ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Να ξέρουμε τουλάχιστον με ποιους έχουμε να κάμουμε. Καθαρές λύσεις!
 • Δεν υπάρχει καμία δέσμευση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας έναντι της ΕΕ για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων στην Κύπρο, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικό Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
 • Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι οι χθεσινές δηλώσεις του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ και Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλα Παπαδόπουλου «δεν έχουν καμία δόση αλήθειας και διαστρεβλώνουν βάναυσα την πραγματικότητα γύρω από το θέμα».
 • Είπε ότι η Κύπρος έχει παρουσιάσει στην ΕΕ στοχευμένα μέτρα για τις δημόσιες συντάξεις, τα οποία επιφέρουν ισόποσο αποτέλεσμα εξοικονόμησης δημοσίων πόρων και για τον λόγο αυτό δεν απαιτείται αύξηση του ορίου.
 • «Είναι προφανές ότι ο κ. Παπαδόπουλος επιχειρεί στο θέμα της αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης να παραπλανήσει», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου, ενώ είπε ότι τυχόν αύξηση του ορίου θα αυξήσει την ανεργία ανάμεσα στους νέους και θα επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά.
 • Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε τον Ιούνιο του 2011 σύσταση προς την Κύπρο, σε σχέση με το Εθνικό Μεταρρυθμιστικό Πρόγραμμα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, προνοώντας είτε την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, είτε τη λήψη οποιωνδήποτε άλλων μέτρων που θα έχουν ισόποσο αποτέλεσμα εξοικονόμησης δημοσίων πόρων.
 • Συνέχισε, λέγοντας ότι, στο πλαίσιο της ανωτέρω σύστασης, η Κύπρος παρουσίασε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα στοχευμένα μέτρα που έλαβε για τις δημόσιες συντάξεις και τα οποία επιφέρουν ισόποσο αποτέλεσμα εξοικονόμησης δημοσίων πόρων, χωρίς να απαιτείται η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.
 • Όπως είπε ο κ. Στεφάνου, τα στοχευμένα μέτρα προβλέπουν ότι οι συντάξεις στο δημόσιο τομέα δεν θα επηρεάζονται από τυχόν αύξηση των μισθών και ότι οι νεοεισερχόμενοι στο δημόσιο τομέα δεν θα εντάσσονται στο κρατικό σχέδιο συντάξεων, αλλά θα εντάσσονται στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 • Είπε επίσης ότι το ζήτημα της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης παραμένει εθνική αρμοδιότητα των κρατών μελών και πρόσθεσε ότι οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λαμβάνονται υπόψη από την Κυβέρνηση, αλλά δεν αποτελούν υποχρέωση.
 • «Η Κυβέρνηση παραμένει συνεπής σε ότι υπόσχεται στην ΕΕ γι’ αυτό και είναι αξιόπιστη. Το ζήτημα είναι πόση αξιοπιστία μένει στους πολιτικούς που οι δηλώσεις τους δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα», είπε ο κ. Στεφάνου.
 • Εξάλλου, ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε και στο θέμα της βιωσιμότητας του ΤΚΑ, λέγοντας ότι η αναλογιστική μελέτη που έγινε το 2008, πριν από τη μεταρρύθμιση του ΤΚΑ, και η αναλογιστική μελέτη που έγινε το 2011, μετά από τη μεταρρύθμιση, αξιολογούν ότι τα μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί για τη βιωσιμότητα του ΤΚΑ έχουν βελτιώσει το αναλογιστικό ισοζύγιο του Ταμείου από το 2017 στο 2047.
 • «Αρα, τα όσα λέει ο κ. Παπαδόπουλος περί της βιωσιμότητας του ΤΚΑ επίσης δεν ευσταθούν», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

4 σχόλια:

 1. Εσιει 4 χρονια ενεδοκεν παμο τουντο κοπελλουρουδιν. Παλε καλα που εκρατησε το 0-0 η ομαδα του ποψε, αλλιως ηταν να φταιει ο Χριστοφκιας παλε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εποτζιοιμήθηκες πας τον καναπέ φαίνεται...

   Διαγραφή
 2. ιων σκεπτικός28/3/12, 11:40 π.μ.

  Εν λλίον πράμαν να φροντίζεις, όσους το κόμμα σου έμπηξεν με σίηλιες δικαιολογίες τζιαι ρουφιανιές μεστην δημόσιαν υπηρεσίαν, τζιαι μετά τα εξήντα. Που τούτους οι παραπάνω βαρκούνται που ζιούν, εχουν την δουλειάν για χόμπυ, τζιαι έχουν πάρει διαζύγιον που την τεχνολογίαν τζιαι τον εκσυγχρονισμόν πριν 30 χρόνια. Για να μεν παρεξηγούμαι έσιει τζιαι ικανούς δημόσιους υπαλλήλους αμμά ενι μειοψηφία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' αυτο το σκεπτικο κινούμαι παρομοίως. Υπάρχουν και συγκεκριμένες περιπτώσεις που θα έφευγαν φέτος σε καίρια πόστα σε ημικρατικούς, που αυτή η ρύθμιση λες και φτιάχτηκε γι αυτούς...

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...