"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

5 Μαρτίου 2012

Ήρθε η ώρα να ξεσκεπαστούν!


Ιδού...
 • Το βαθύ κράτος της πλουτοκρατίας και της δεξιάς σε διαδοχικές κατασκευασμένες υστερίες και πολιτικούς εξτρεμισμούς προκειμένου να πλήξει τη κυβέρνηση και τα λαϊκά συμφέροντα που υπερασπίζεται.
 • Αποκρύβουν για μήνες τη κερδοσκοπική μανία των τραπεζιτών και αποπροσανατολίζουν τη κοινωνία με λαϊκισμούς και εθνικιστικές-αντιακελικές κορώνες για να την πιάσουν στον ύπνο. 
 • Στην εμπροσθοφυλακή τα ΜΜΕ και τα υπερπροβεβλημένα πολιτικά στελέχη της αντιπολίτευσης μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο. 
Οι πολιτικές και επικοινωνιακές απάτες του οικονομικού παρακράτους
 • Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και η αποκάλυψη της μεγάλης κερδοσκοπικής έκθεσης του κυπριακού τραπεζιτικού συστήματος, φέρνει επιτακτικά στο προσκήνιο τις μεγάλες ευθύνες της πλουτοκρατίας για την εισαγωγή της χρηματοπιστωτικής κρίσης στη χώρα.
 • Ευθύνες που με ισχυρή επικοινωνιακή τακτική αποσιωπήθηκαν και λογοκρίθηκαν για πάνω από δύο χρόνια από τους πολιτικούς εκπρόσωπους του οικονομικού βαθέως κυπριακού κράτους, με τη γνωστή  τακτική «φωνάζει ο κλέφτης»…
 • Για δύο χρόνια η κυβέρνηση έπρεπε –σύμφωνα με την αντιπολίτευση-να πάρει μέτρα για την οικονομία, να ελέγξει τα δημοσιοοικονομικά,  να μην επεμβαίνει στα πεπραγμένα του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και να μην πιέζει για χαμηλότερα επιτόκια.
 • Και τώρα, ανακαλύφθηκαν όλως αιφνιδίως από τους λαϊκιστές τη δεξιάς, οι «πομπές» των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών που τρέχουν τώρα πανικόβλητα για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση «εξ ανατολών», ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια…
Επικοινωνιακά ψέματα και πολιτικές πλεκτάνες
 • Η συμπαιγνία Ορφανίδη-Συναγερμού- Νικόλα Παπαδόπουλου- ΟΕΒ και Αρχιεπισκοπής, ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί και να ξεμπροστιαστεί στα μάτια της κοινωνίας.
 • Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα σε συμμαχία με τα κόμματα της δεξιάς και τα ΜΜΕ, προσπάθησαν για περισσότερο από δύο χρόνια να στρέψουν τη κοινή γνώμη ενάντια στη κυβέρνηση και τη αριστερά, φορτώνοντάς τους τις ευθύνες για την οικονομική κρίση και τις πάγιες αδυναμίες των δημοσιοοικονομικών και του κράτους.
 • Τώρα –και με αφορμή το πατατράκ των μεγάλων τραπεζών- όλοι ζητούν να μην επικρατήσει ο πανικός, θέλουν συναίνεση και ρίχνουν ευθύνες στους μετόχους, όταν για μεγάλες περιόδους κασσανδρολογούσαν για τη κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, έδιωχναν επενδυτές, σταματούσαν συμφωνίες, έριχναν την ευθύνη στους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους…
 • Ζητούσαν μέτρα, δηλαδή αποκοπές και μειώσεις μισθών, βασίζονταν στις εκτιμήσεις των οίκων για να κινδυνολογούν στα όρια της υστερίας, λογοκρίνοντας και απαγορεύοντας τα κρίσιμα ερωτήματα για τη καταστροφική συμπεριφορά των τραπεζών και του θεσμικά υπευθύνου να τις κατευθύνει και να  τις συγκρατεί.
 • Παραπληροφορούν συνειδητά εδώ και μήνες, λαϊκίζουν και δολοπλοκούν με άμεσο στόχο την υπονόμευση και την εξάντληση της κυβέρνησης της αριστεράς έτσι ώστε να τους παραδώσει στο πιάτο και «ελέω λαϊκής αγανάκτησης» το δημόσιο εποικοδόμημα.
 • Με το ένα πολιτικό πραξικόπημα να διαδέχεται το άλλο, προσπαθούν να ακυρώσουν το ίδιο το σύνταγμα χειραγωγώντας μέσω της «κυβερνώσας βουλής» την εκτελεστική εξουσία, ζητούν με διάφορους τρόπους τη παραίτηση της κυβέρνησης, προκαλούν σε συνεργασία με την ΟΕΒ αναταραχές στα εργασιακά, σπρώχνουν σε απεργίες του δημόσιους υπαλλήλους…
 • Για ένα μεγάλο διάστημα έχουν συστηματικά προκαλέσει την εικόνα του χάους και του εμφύλιου σπαραγμού, φορτώνοντας τις κακοδαιμονίες που προκάλεσε η καπιταλιστική κρίση και οι νεοφιλελεύθερες επιλογές, στη κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια.
 • Όλα στημένα, όλα με πρόγραμμα και σχέδιο, για να αποπροσανατολίσουν τη κοινωνία, να διχάσουν το λαό και τους εργαζόμενους, να τους πιάσουν στον ύπνο και να τους επιβάλουν τη λιτότητα και τις αποκρατικοποιήσεις νύχτα, ως δήθεν «αλλαγή» και «ανάπτυξη».   
Του Στέλιου Στυλιανου στη ΓΝΩΜΗ, 2-3-2012

16 σχόλια:

 1. Ανώνυμος5/3/12, 10:32 μ.μ.

  LAMPI

  Σσσσσσσσ......σσσ.....σαν να μην συνέβη τίποτα στις τράπεζες μας. Η απόλυτη σιωπή!

  Θα μου πείτε υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα: η μεγάλη των διχοτομικών σχολή αναζητεί τον άνθρωπο φορέα.

  Νέε, ποιος πιστεύεις ότι θα είναι ο υποψήφιος της μεγάλης των διχοτομικών σχολής στις επερχόμενες πρεδρικές εκλογές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Θεοχάρους για πολλούς και διάφορους λόγους.

   Δεν υπάρχει κανείς άλλος που να μπορεί να υποσχεθεί ποσοστά από τον Συναγερμό και ταυτόχρονα να συνενώνει τα τέσσερα κόμματα + τον Κουλία.
   Επιπλέον, αν καταφέρουν να συγκροτήσουν μέτωπο, ελπίζουν πως θα διεμβολίσουν ευκολότερα τον συναγερμό.

   Αν δηλαδή η πλουτοκρατία αισθανθεί ότι ο Νίκαρος χάννει, θα βάλει να αυγά του στο άλλο καλάθι.

   Σε κάθε περίπτωση, οι δύο υποψηφιότητες της δεξιάς, δεν θα κονταροκτυπηθούν μέχρι τελικής πτώσης. Θα συμμαχούν στον αντιακελισμό, και στον Β' γύρο θα τα βρουν.

   Γι αυτό έχει μεγάλη σημασία να δούμε τι θα κάμουμε με την υπόθεση της διζωνικής μέσα στο 2012...

   Διαγραφή
 2. Οϊ να αποσυρετε τες καταθεσεις σας που τες τραπεζες τζιαι να τα παρετε του συνεργατισμου α. Ειπε το τζιαι ο Καρογιαν οτι ενεσει κανενα απολυτως φο να χαθουν. Ετονισε το τζιολις. Ενιξερω τουτος ο ανθρωπος φαινεται μου πολλα ειλικρινης τζιαι αληθινος.

  Λαμπι αφου ειπαμεν εννα λυθει. Επιαν τους ο πανικος ποτζι ποννα τους φταιξουν τζιαι εγινηκε ανεπιθυμητος ο Νταουνερ. Ο Μπαγις επανικοβληθηκε παραπανω τζιαι απειλα να προσαρτησει τα κατεχομενα στη Τουρκια :D Ετσι διπλωματια καμνει την τζιαι ο σσιηλλος μου. Εν καταλαβουν σιορ οτι εν περνουν τουτα? Ποσο αχρηστοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ξέρεις Στέλιο πολλά που τούτα που λαλείς έχουν βάσην τζιαι ευσταθούν μέχρι κάποιον σημείον. Εννά σημειώσω θκιό πράματα:
  1) Αναφέρεις μια-θκιό φορές το "για δύο χρόνια" τζιαι "για περισσότερα που δύο χρόνια". Πριν νάμπου εγίνετουν;
  2) Οποιαδήποτε "λιτανεία" κατηγορίας προκαλεί άμεσα περιχαράκωσιν ένθεν τζιαι ένθεν αν δεν συνοδεύεται που μιαν στοιχειώδην έστω αυτοκριτικήν. Είχα σου το πει τζιαι που το ανάποδον (όταν κάποτε έκαμνες θετικήν αποτίμησην της προεδρίας Χριστόφια), τζιαι θεωρώ ότι θα το λάβεις υπόψην. Χωρίς αυτοκριτικήν, το άρθρο σου παραμένει σταθερά για "εσωτερικήν κατανάλωσην". Με τα στοιχεία συνομιλιτή που εμέναν προσωπικά έσιεις δείξει, εν συνάδει τούτη η τακτική. Αλλά φυσικά ποιος είμαι εγώ να διατυπώνω κρίσεις περί "αντικειμενικότητας"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε, έχουμε ένα πολιτικό-τραπεζικό σκάνδαλο δαμαί, που ξεκινά που το τέλος του 2009.
   Εμπλέκονται σ'αυτό συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι, τραπεζίτες και ο διοικητής της κεντρικής.

   Όπως ακριβώς και στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

   Ναι, όλα τα κείμενα που γράφω απευθύνονται στο κόσμο του λαϊκού κινήματος και όσους εκτιμούν γενικά τις θέσεις του κατά καιρούς.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/3/12, 11:14 π.μ.

   Μα καλα ο Σταυρακης που τον ειχατε τοσο καιρο τζιαμε τι εκαμνεν δηλαδη? Τι δουλεια ειχε πριν να μπει υπουργος οικονομικων; Σαν να και εχετε επιλεκτικη μνημη οξα εν ιδεα μου;

   Εν τω μεταξυ οι δημοσκοπησεις δειχνουν οτι μονο ενα 7% εχει πολυ θετικη γνωμη για το Χριστοφια. Που πηγαν ολοι αυτοι οι αριστεροι να υποστηριξουν το προεδρο μας; Μακαρι να ξαναβαλει υποψηφιοτητα ο Χριστοφιας ετσι για να παρετε μια γευση στο τι νομιζει η συντριπτκη πλειοψηφια του κυπριακου λαου. Απο τη στιγμη που δεν δεχεστε δημοσκοπησεις θα δεχτειτε τις εκλογες αναγκαστικα.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος6/3/12, 12:48 μ.μ.

   Ο σταυράκη ΕΔΕΧΤΗΚΕ να φορολογηθεί η γη του (που οπως ειπε εσιει στην κατοχη του μεγάλην εκτασην ) και αρνθήκαν τοτε

   1. Συναγερμος με πρωτο πολυβολο τον αβερων ( Ο ΚΑΠΙΤΑΛΑΣ)
   2. Νικολας Παπαδοπουλος

   Αυτη εν η διαφορα μιας ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ κυβέρνησης με τους καπιταλες που ψηφιζει χωρις σκέψη ο λαος μες στη βουλή .

   Πιο εύστοχη απαντηση εν εμπορουν να σου δωκω

   Τουτο σημαινει ΑΡΙΣΤΕΡΑ τουτο σημαινει ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΟΙΑ.
   Αν μεν αρεσκει στους Κυπραιους ας μεν διαμαρτύρεται
   Andreas

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος6/3/12, 1:37 μ.μ.

   Πρεπει να ειναι πολυ περηφανη η αριστερα που σε εχει υπερ της ρε Andreas!

   Εισαι μια ζωντανη αποδειξη της ασχετοσυνης, ερασιτεχνισμου και ολικης συγχυσης που χαρακτηριζει αυτην τη κυβερνηση. Πρεπει να εισαι απο το 7% των αριστερων που δηλωσαν πολυ ευχαριστημενοι απο το Χριστοφια! Καλη τυχη, θα την χρειαστεις.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος6/3/12, 1:42 μ.μ.

   ΧΑΙΡΟΜΑΙ ειλικρινα όταν μου λέεις οτι ξέρω οτι έχεις δίκαιο αλλα εν μπορω να στηρίξω την αριστερα γιατι... εμ.... ετσι!!!

   Χαιρομαι που σου τελειωνουν τα επιχειρήματα και αρχίζουν οι χαρακτηρισμοι.Γι αυτο και μεις επιμενουμε ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!!
   Περαστικα σου και καλως εν εβαλες ονομα για να μεν εκτεθεις.

   Andreas

   Διαγραφή
 4. κωστας κατσουριδης6/3/12, 6:49 μ.μ.

  κυριε στυλιανου ολες αυτες τις βλακειες που γραφεις τις παιρνεις απευθειας απο την επαγρυπνηση η τις γραφεις μονο σου?διερωτωμαι τι θα γραψετε οταν ο λαος σας τιμωρησει και σας στειλει στο σπιτι σας.οταν δεν εχετε τα κονδυλια απο τον φορολογουμενο πως θα ζησει η εδον?πως η γνωμη?πως η κισα? πεστε μας κυριε στυλιανου ποιος εδωσε δις στις τραπεζες?ποιος τεως υπουργος του ακελ δηλωσε οτι απετυχε να διαχειριστει την οικονομια? το σχεδιο της επαγρυπνησης να φορτωσει σε αλλους τα εγκληματα της κυβερνησης μειοψηφιας δεν πετυχαινει κυριε στυλιανου.περιμενω τον γεναρη να δω τι θα γραφετε εσεις οι καθεστωτικοι που ανακαλυψατε το διαδικτιο με την εκλογη χριστοφια[ χασαν αλιογλου] οπως ειναι το αληθινο του ονομα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιαννής Κατσουριδης6/3/12, 9:06 μ.μ.

   @κωστας κατσουριδης
   Παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό κάποια blogs που προκαλούν δυσοσμία και οχληρία.
   Άμα κοιτάξεις προσεκτικά τη γραφίδα του Νέου, θα διαπιστώσεις ότι τους τελευταίους μήνες δεν είναι αυτός που συγγράφει τις αναρτήσεις του. αυτό φαίνεται και από τους διαλόγους που κάνει.

   Επίσης ρίξε μια ματιά στο μπλοκ του Μιχάλη Μιχαήλ http://mihalismihail.blogspot.com/2012/03/blog-post.html.
   Ενώ ως πριν από μερικούς μήνες ανέβαζε συχνές πολιτικές αναρτήσεις, τώρα τελευταία οι αναρτήσεις του αραίωσαν και έχουν ως μοναδικό θέμα τη θρησκεία και τους παπάδες.
   Η επαγρύπνηση μαζί με την κίτρινη φυλλάδα «η γνώμη» βρίσκονται επί των επάλξεων και σε πλήρη συνεργασία στο διαδίκτυο.
   Και μη με ρωτήσετε από τα ξέρω όλα αυτά. Ο μ. ο παππούς μου ήταν υπεύθυνος της επαγρύπνησης.

   Διαγραφή
  2. Τελικά φαίνεται ότι η «Γνώμη» ενοχλεί αρκετούς.
   Και αυτό δείχνει ότι πάει καλά, βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

   Όσον αφορά εμένα προσωπικά, αφού γίνεται αναφορά στο άτομο μου, αν είχες ολίγον τι τα μάτια σου ανοικτά θα έβλεπες ότι στο μπλογκ μου υπάρχουν αναρτήσεις και με άλλα θέματα, όχι μόνο πολιτικά. Κυριαρχούν τα πολιτικά αλλά δεν είναι τα μοναδικά.

   Γράφω και δημοσιεύω ότι κρίνω πως μπορεί να συμβάλει στον προβληματισμό όσων θέλουν να σκέφτονται.
   Και επειδή μόνο οι δύο τελευταίες αναρτήσεις δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο, βγάζεις το συμπέρασμα ότι τις… αραίωσα;

   Ψάξε ξανά τις πληροφορίες. Ο ανύπαρκτος παππούς σου δεν σου είπε την αλήθεια…

   Διαγραφή
 5. Στέλιο πάμεν μαζίν:

  ΤΤΤΤροοολλλαλαλαλαλααααααα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. O Κώστας κατσουρίδης τζιαι ο γιάννος κατσουρίδης εν κάτι σαν τον Κώστα τζιαι τον Γιάννο Καλοθέου της Ομόνοιας;

  Α, τζιαι κάτι άσχετο φίλε γούφη... ο φίλος σου ο Αντρέας εν ανορθωσιάτικον. Ναι-ναι, ήβρατο σήμερα που εθώρουν κάποιες παλιές αναρτήσεις μου... ξέρεις τζιείνες που εν γράφω εγώ αλλά ο Στυλιανού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα ποιος Ανδρέας; Εννοείς τον..."Στροβολιότηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη"; Αν εν έτσι "ανίατη περίπτωση" τζιαι με την ανορθωσάκκαν, έσιει καλώς...

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος8/3/12, 11:36 π.μ.

  δεν νομιζω αν βαθυ κρατος εχει ιδεολογικους προσανατολισμους αλλα πρεπει να ειναι μια δομη η οποια συνδεδεμενη με διεθνεις παραγοντες. αν χρειαζεται να εχει αριστερη κυβερνηση η κυπρος αναλογα με την διεθνη χαρτη στρατηγικης θα εχει μια αριστερη κυβερνηση. μαλλον τωρα προνοειται μια δεξια κυβερνηση και ετοιμαζουν τον αναστασιαδη....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...