"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

22 Μαρτίου 2012

Οι ελπίδες στο λαϊκό κίνημα των δύο κοινοτήτων για διατήρηση της επανένωσης στο προσκήνιο

Οι ευθύνες στον Έρογλου και τη Τουρκία 
για τη μη πρόοδο στο Κυπριακό αλλά…
 • Η κυπριακή αριστερά και η ευρύτερη δημοκρατική-διεθνιστική παράταξη του νησιού, αποτελεί τη μόνη ελπίδα επανένωσης του τόπου και του λαού, ανεξάρτητα των εξελίξεων στο Κυπριακό. Ακόμα και μετά τη πολυπόθητη λύση, η αριστερά των δύο κοινοτήτων είναι η παράταξη που θα «τραβήξει κουπί» μέχρι σ’ ότου στεριώσει η λύση και διευθετηθούν οι όποιες στρεβλώσεις ή προβλήματα παρουσιαστούν.
 • Εμείς σύντροφοι, είμαστε η ελπίδα για ειρήνη και συνεργασία. Εμείς κρατήσαμε για δεκαετίες και εν μέσω εντάσεων και εμφυλιακών καταστάσεων, άσβεστη τη φλόγα της ελληνοτουρκικής φιλίας στη Κύπρο, εμείς διατηρήσαμε ζωντανή τη σχέση των δύο κοινοτήτων μετά την εισβολή.
 • Στη περίοδο ηγεσίας των δύο κοινοτήτων από τον Δημήτρη Χριστόφια και τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, των εκπροσώπων της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής αριστεράς αντίστοιχα, επιτεύχθηκαν οι σημαντικότερες συμφωνίες στο Κυπριακό, μετά τις ίδιες τις συμφωνίες κορυφής Μακαρίου-Κυπριανού-Ντενκτάς.
 • Δεν επιτρέπεται έστω και ο ελάχιστος εφησυχασμός στα θέματα της επαναπροσέγγισης και της καλλιέργειας κουλτούρας συμβίωσης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
 • Ούτε και μπορούμε να αφήνουμε σε επιχορηγημένες από το εξωτερικό οργανώσεις και συσπειρώσεις να αποκτούν προβάδισμα στην υπόθεση της επανένωσης, προβάλλοντας ως οι μόνοι πλέον φορείς επαναπροσέγγισης και επικοινωνίας των δύο κοινοτήτων.
Πολιτική συνεργασία και κοινό ταξικό μέτωπο
 • Η μοίρα ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων είναι κοινή. Οι εργαζόμενοι και στις δύο κοινότητες, εκτός του ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, έχουν να αντιμετωπίσουν -από κοινού- τις διχοτομικές και μαξιμαλιστικές τάσεις, την κατοχική Τουρκία, τον εποικισμό.
 • Το λαϊκό κίνημα και στις δύο κοινότητες ήταν το πρώτο θύμα του εθνικισμού, του Γρίβα και της ΤΜΤ. Η κυπριακή αριστερά ήταν αυτή που μπήκε στο στόχαστρο των ξενοκίνητων μασκοφόρων με απώτερο στόχο τον φυλετικό διαχωρισμό και την αποδυνάμωσή της, και ακολούθως τη διχοτόμηση του νησιού, γιατί ακριβώς έστεκε και στέκει εμπόδιο στη διχοτόμηση.
 • ΑΚΕΛ, ΡΤΚ και τα άλλα επανενωτικά κόμματα της τουρκοκυπριακής κοινότητας, μαζί με τις υπόλοιπες οργανώσεις του λαϊκού κινήματος -γυναικείες, νεολαιίστικες, συνδικαλιστικές- επιβάλλεται να σχηματίσουν πυκνότερα μέτωπα δράσης σε όλους τους τομείς απέναντι στον διαχωρισμό και την εθνικιστική υστερία.
 • Στη πρωτοπορία για την επανένωση, την ειρήνη και τη συνεργασία, για να αντιμετωπίσουμε μαζί τους σχεδιασμούς της Άγκυρας και τις επιδιώξεις της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής δεξιάς. Είναι κρίσιμο, ιδίως τώρα που η Τουρκία αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο και που ο νεοφιλελευθερισμός επιβάλλεται πανευρωπαϊκά και παγκόσμια, να σχηματίσουμε μια νέα, δυναμική και μαζική δικοινοτική δημοκρατική πλατφόρμα.
 • Αυτό μόνο μπορεί να εγγυηθεί τη διατήρηση της ελπίδας για τον τόπο και τον λαό.  
Του Στέλιου Στυλιανού στη ΓΝΩΜΗ, 16/3/2012

8 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Ε, ναι. Μια δοξολογία της αριστεράς των δύο κοινοτήτων χρειάζεται μέσα-μέσα. Για να θυμούνται οι παλιοί τζιαι να μαθαίνουν οι νεότεροι.

   Διαγραφή
 2. Μα που ζεις Νεε; Δεν ξέρεις πως η αριστερά ε/κ και τ/κ είναι εντελως οπισθοδρομική προτασσοντας την κοινή συμβίωση, τους κοινούς αγώνες, τις κοινές ρίζες κ.λ.π;

  Πελλάρες! Οι βέροι κύπριοι δεξιοί Ευρωπαίοι που ειναι μακράν μίλια πιο μπροστα σε προοδευτικότητα - μια ματια στους άλλους ευρωπαιους συνεργατες τους θα μας πείσει, εσχατως εβαλαν τζαι τον Βορίδη τζαι τον Αδωνιη στο αρμα του προοδευτισμού - οι βέροι κυπραιοι δεξιοι ευρωπαιοι λοιπόν, θα μας οδηγήσουν στο μελλον.

  Αποκέντρωση τώρα!!! ζήτω η αυτοδιάθεση της διχοτόμησης!!!

  Μεν κολλατε σε παρωχημένες αντιλήψεις! Ετσι θα μας πασαρουν την λυση.

  Ζήτω η Ελλας! Και τώρα και πάντα! Ας είναι τζαι με Αποκέντρωση!

  Από εκει και περα, επιτέλους να εξευγενιστουμε! Ήνταλως ήταν κάποτε οι κυρίες της ΟΧΕΝ; Ε έτσι αλλά πιο κοσμικά σήμερα! Πιο λάουντζ πως να σου το πω! Ελλάς - Ήθος - Αστισμός - Αποκέντρωση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Α τζαι αν γυρεφκεις τζαι εσύ ενα προτυπο εκσυγχρονισμενου κύπριου να σου συστήσω το προφίλ του Δίπλαρου!

  Επιτέλους να προχωρήσουμε διότι αρκετα μας ταλαιπωρησε η αριστερα με το χωρκατιλλίκιν της!

  Απορω πως μας ανέχονται και να μας βλέπουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εντζιαι μακρια οι μερες που εννα εσυνεργαζουμαστε για να φκαλουμε λαικο Προεδρο τζιαι Αντιπροεδρο :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ...το λαικό όι σκεττο πληζ!!!! λαικό ορθόδοξο! κολλα τζαι ενα συναγερμό δίπλα τζαι εσιεις το ετοιμο το ΛΑΟΣ! πιαε τζαι την Ντορα τζαι συρτην μεσα με ενα τασακι στο σιερι τζαι εσιεις την πληρη εικονα του εκσυγχρονισμού μετα το ΄13!

  τα μαυρογερημα επεταξα τζαι τα ταγιερακια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ιντα εγώ που εν ηξέρω να δίννω γραβάτα;

   Διαγραφή
  2. είδες τη Θεοχαρενα προχτες στης Αιμιλίας; εντυθηκε εθνική μπομπονιέρα. αν φκει εν να μας βαλει να ουλλες να κουρευτουμεν πρωτο νουμερο! παω να χτενισω τα ωραία μακρυα μου μαλλια, να βαλω τα μεταξωτά και να φυσάει, στα εργοστάσια μπροστα και στα σκουπίδια πλάι...:)

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...