"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

23 Μαρτίου 2012

... γιατί ενύχτωσε κι ο Φούλης δεν ήρθε

Μπήκαν από τις πίσω πόρτες...
 • Κι ας περιμέναμε έξω από τη Βουλή, οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές, οι μαθητές. Ήταν όλες οι Οργανώσεις εκεί. Με πανό και συνθήματα. Περιμέναμε ιδιαίτερα τους εκπροσώπους των δυο κομμάτων (ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ) που κατάθεσαν την πρόταση για παράταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο. Κανείς δε φάνηκε. Ούτε από την μπροστινή είσοδο, ούτε από πλάι.
 • Ο κ. Αβέρωφ είπε την προηγούμενη φορά, όταν τα έβαλε και πάλι με τους εργαζόμενους, ότι δεν έμαθε να βγαίνει από τις πίσω πόρτες και προκλητικά πέρασε μπροστά από τους διαδηλωτές. Τώρα έμαθε… Και μπήκε και βγήκε από τις πίσω πόρτες. Το ίδιο και ο Νικόλας. Κρίμα!
 • Εκεί ήταν και οι φοιτητές της ΝΕΔΗΚ (ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ). Περίμεναν εξηγήσεις. Μάταια. Τα συνθήματα έπαιρναν και έφερναν. Σε ώτα μη ακουόντων: «Έχουμε 29 ψήφους και θα το περάσουμε». Γιατί 29; ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ – Κουλίας. Αναμένουν ίσως Περδίκη και Συλλούρη.
 • Ο ένας (Περδίκης), άλλοτε λαλίστατος, πέρασε σκυφτός και μπήκε στη Βουλή. Κακό σημάδι. Η νεολαία των Οικολόγων όμως ήταν μαζί μας και στο Φορέα και έξω από τη Βουλή. Ο κ. Συλλούρης πέρασε πλάι – πλάι και μπήκε αθόρυβα. Ναι αθόρυβα! Ο Συλλούρης!
 • Ο κ. Αβέρωφ διατείνεται ότι ο νομπελίστας οικονομολόγος κ. Πισσαρίδης διατύπωσε την άποψη ότι όταν αυξάνεται το όριο αφυπηρέτησης μειώνεται η ανεργία!!!!! Σοβαρά; Τότε γιατί δεν πάμε μέχρι τα 70. Και είπε τέτοιο πράγμα ο Πισσαρίδης; Δεν λέω ότι ψεύδεται ή παραπλανεί ο Αβέρωφ.
 • Αλλά και την άλλη φορά, όταν επισκέφτηκαν οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις τους κ. Αναστασιάδη και Αβέρωφ, και μας έδωσαν και γραπτώς τις θέσεις τους, όπου υπήρχε και το 64ο και μείς αντιδράσαμε άμεσα, μας είπε να μην ανησυχούμε και δεν πρόκειται να το καταθέσει στη Βουλή αν δεν προηγηθεί διάλογος κοινωνικός, με όλους τους εμπλεκόμενους, με όλες τις Οργανώσεις.
 • Μας ξεγέλασε. Εκτός και αν «κοινωνικός διάλογος» και «άλλοι εμπλεκόμενοι» είναι μόνο οι βουλευτές του ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ.
 • Ήταν εκεί και η ΠΕΟ. Ακούστηκε αρκετές φορές και το σύνθημα: «Φοιτητές – Εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά». Μας συγκίνησε. Ίσως επειδή μας θύμισε και τα δικά μας φοιτητικά χρόνια. Στην Αθήνα. Πορείες φοιτητών και εργατών, να περνούμε από το Σύνταγμα…
 •  Ήτανε και κάποιοι άλλοι φοιτητές που κάθονταν στις καφετέριες με το φραπεδάκι. Ίσως και να διερωτούνταν τι γυρεύουν οι μεν με τους δε. Ψιλά γράμματα. Αυτό που σκέφτομαι – συνειρμός τώρα – είναι ότι ίσως και οι εισηγητές της πρότασης για παράταση να ήταν απ’ αυτούς που κάθονταν στις καφετέριες.
 • Και σκέφτομαι πάλι. Είναι δυνατόν κάποιοι που ποτέ δεν πεινάσανε, δεν δουλέψανε, δεν έμειναν άνεργοι, που τα έβρισκαν ΟΛΑ έτοιμα, που δε δούλευαν ταυτόχρονα και σπούδαζαν (συμβαίνουν κι' αυτά) να ήταν αλλού; Στις καφετέριες θα ήταν. 
 • Ναι και θα διερωτούνταν ίσως: Που πάνε όλοι αυτοί που σηκώνουν το πανό και ξεκινάνε; Οι αριθμοί του Νικόλα λένε ότι ανέβηκε το προσδόκιμο όριο ζωής. Αλήθεια; Έτσι λεν οι αριθμοί; Τις προάλλες δεν έλεγες κ. Νικόλα ότι οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί;
 • Και αν ανέβηκε (αν πιστέψουμε τους αριθμούς σου), πρέπει να το δουλεύουμε; Η περίπτωση να απολαύσουμε το δεδουλευμένο μιας ζωής για ακόμα λίγο, δεν περνά απ’ το μυαλό σου. Γιατί εμείς μια ζωή δουλεύουμε. Από τα παιδικά μας χρόνια. Με τα δυο μας χέρια. Όχι με τα χίλια δυο των άλλων. Δεν βρήκαμε τίποτα έτοιμο. Ούτε στημένη δουλειά, περιουσίες, κτήματα, λεφτά.
 • Ξέρετε κ. Αβέρωφ και Νικόλα, σε όλο τον κόσμο η παράταση του ορίου είναι επιλογή της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν, διαμαρτύρονται, βγαίνουν στους δρόμους. Το ίδιο συμβαίνει και στην Κύπρο. Με μια ειδοποιό διαφορά: Η Κυπριακή Βουλή ετσιθελικά έρχεται και το επιβάλλει.
 • Τώρα θα μου πείτε, τι να κάνετε και σεις, εξυπηρετείται το κεφάλαιο, είναι η δουλειά σας, πηγάζει από την ιδεολογία σας.
 • Βγείτε όμως και πέστε το καθαρά. Μην εμπαίζετε όλους μας, εννοώ τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους άνεργους, με ιδεολογήματα και αλχημείες που υποτιμούν την νοημοσύνη μας.
 • Φέτος, ο αριθμός στον Κατάλογο Διοριστέων έφτασε τις 40 χιλιάδες. Πίσω από κάθε αριθμό είναι μια ανθρώπινη ψυχή, ένας νέος επιστήμονας που αναζητεί μια δουλειά «ότι να’ ναι». Όταν ακούς το παιδί σου που σπούδασε, πήρε πτυχία, μπορεί και δοκτοράτα και σου λέει μια δουλειά «ότι να’ ναι», ας είναι και 400, 500 ευρώ το μήνα, γιατί ντρέπεται να του δίνεις εσύ χαρτζιλίκι, πώς μπορείς να παρατείνεις το όριο για να εξυπηρετήσεις μερικές εκατοντάδες υψηλόμισθους και φυσικά το μεγάλο κεφάλαιο.
 • Μας είπατε μέχρι το 63ο και φτάνει. Πριν καλά - καλά εφαρμοστεί το 63ο πάτε για 64ο, μετά 65ο, 66ο, 70ο!
 • Και μάλιστα βιάζεστε. Με την ταχεία. Με συνοπτικές διαδικασίες. Το ίδιο κάνατε και με το 63ο. Και μάλιστα κατακαλόκαιρα, να αποφύγετε αντιδράσεις. Και τώρα καταθέσατε μια πρόταση από την οποία δε βγαίνει κανείς από μέσα. Τόσο πρόχειρα. Δεν σας νοιάζει ούτε καν αν είναι αντισυνταγματική όπως αποφάνθηκε η νομική υπηρεσία. Γιατί να σας νοιάζει, έχετε πλειοψηφία, λέτε.
 • Από τους 56 έχετε τους 29. Περάστε το λοιπόν κι’ αυτό. Εμείς θα’ μαστε στους δρόμους και έξω από τη Βουλή. Με τους αδιόριστους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, του δημόσιους υπαλλήλους, τους εργάτες, με όλους όσους δεν αντέχουν την αλαζονεία και την ύβρη που διαπράττετε, στην κοινωνία, στην παιδεία, στους θεσμούς, στα κινήματα αλλά ιδιαίτερα απέναντι στους νέους.
 • Αυτοί να’ στε σίγουροι. Δεν πρόκειται ούτε να ξεχάσουν ούτε να σας δικαιολογήσουν.
 • Τους καταδικάσατε στην ανεργία. Του οδηγείτε στην ανέχεια.
 • Όπως λέει όμως και ο ποιητής «…θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση».

Σωτήρης Χαραλάμπους, Πρόεδρος Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών

21 σχόλια:

 1. Ανώνυμος23/3/12, 9:54 μ.μ.

  κύδιμε κούρε, Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου κρατερόν θάλος αγλαότιμον, έρρωσθε kι ευδαιμονείτε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σιαιρετούμεν.Η κεντρική πρόταση χάννει λλίον;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/3/12, 11:35 μ.μ.

   Εν ο συντάκτης που χάνει γιατί έγραψε ένα σωρό μ@λ@κίες, αλλά πάνω απ΄όλα δολοφόνησε την ελληνική γλώσσα.

   Διαγραφή
  3. Το 'κύδιμε κούρε' άρεσεν μου ρε...έθρεψεν τη ματαιοδοξία μου!

   Διαγραφή
 2. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
  ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

  ΨΗΦΙΣΜΑ

  ΠΡΟΣ:

  ΑΠΟ: ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

  ΘΕΜΑ: Επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος

  Λευκωσία, Μάρτιος 2012

  Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

  Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις γύρω απο το ζήτημα της επέκτασης του ορίου αφυπηρέτησης, με την πρόταση νόμου για επέκταση στο 64ο έτος θα έχουν τραγικές κοινωνικές συνέπειες. Οι αρνητικέ αυτές συνέπειες αποκτούν εκρηκτικό χαρακτήρα απο τη στιγμή που επιχειρείται η εφαρμογή του μέτρου αυτού ειδικά και σε μία περίοδο όπου η ανεργία βρίσκεται στο 9,5% και στους νέους στο 20%. Παράλληλα, θεωρούμε το γεγονός ότι τα οικονομικά μέτρα τα οποία πάρθηκαν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στοχοποίησαν τη νέα γενιά, και η αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στο 64ο έτος ηλικίας θα την οδηγήσει σε πραγματικό αδιέξοδο.

  Ο Φορέας κατά της επέκτασης του ορίου, που εκπροσωπεί χιλιάδες κόσμου, θεωρεί ότι αντικειμενικά μία πιθανή αύξηση περαιτέρω του ορίου θα έχει τις πιο κάτω συνέπειες:

  1) Θα οδηγηθούμε σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους και θα καταδικάσει η Βουλή χιλιάδες απο αυτούς σε μακροχρόνια ανεργία.
  2) Η επέκταςη του ορίου αφυπηρέτησης θα οδηγήσει σε συνολική αύξηση της ανεργίας με τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις όπως για παράδειγμα η αύξηση της εγκληματικότητας.
  3) Η αύξηση της ανεργίας θα οδηγήσει σε πίεση των μισθών των υφιστάμενων προς τα κάτω και καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων αφού η ανεργία θα αξιοποιηθεί πλήρως απο τους εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα.
  4) Η αύξηση της προσφοράς εργασίας- αύξηση ανεργίας, με βάση το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, θα οδηγήσει σε μείωση των μισθών των νεοεισερχόμενων και ειδικά στον ιδιωτικό τομέα.
  5) Η όποια άυξηση του ορίου θα επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά και σε καμία των περιπτώσεων δε θα βοηθήσει στην διόρθωση τους.

  Τονίζουμε για κόμη μία φορά την αντίθεση μας στο αντινεανικό αυτό μέτρο, που θα έχει αλυσιδωτές κοινωνικές επιπτωσεις και θα πλήξει το σύνολο της νεολαίας του τόπου μας. Καλούμε τη Βουλή να απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση νόμου για αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης και θεωρούμε ότι, απο τη στιγμή που οι άμεσα επηρεαζόμενοι απο το μέτρο αυτό, διαφωνούν, τότε θα έπρεπε οι βουλευτές οι οποίοι το προωθούν να αντιμετωπίσουν μα περισσότερη σοβαρότητα και ευθύνη το μαθητικό, φοιτητικό, νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα.

  Δηλώνουμε την έντονη αντίθεση μας για την εν λόγω συζήτηση στη Βουλή και απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό της. Οι οργανώσεις που συμμετέχουν στο Φορέα δεν πρόκειται να συνεναίσουμε στην όποια προσπάθεια για αύξηση του ορίου.

  Μαζικοί Φορείς: ΠΟΦΕΝ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ

  Οργανώσεις Νεοαλίας: ΕΔΟΝ, ΝΕ.ΔΗ.Κ, ΝΕ.ΟΙ

  Φοιτητικές Παρατάξεις: Προοδευτική Κ.Φ, ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ Αναγέννηση

  Συντεχνίες: ΠΕΟ

  Οι Οργανώσεις: Κίνηση Αδιόριστων Καθηγητών, Σύνδεσμος Συμβασιούχων και Εκτάκτων, Σύνδεσμος Γυμναστών (ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ), Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών, Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων (ΑΚΙΔΑ), Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Δημοκρατική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Αγώνας (Δασκάλων).

  Ανεξάρτητοι Μαθητές, Γονείς, Εκπαιδευτικοί, Πολίτες.

  **ΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ e-mail ΣΤΟ
  oxisto64o@gmail.com

  ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΟΣΟΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μάλιστα...
  ΠΑΣΥΔΥ και ΠΟΕΔ εκτός, όπως τα προβλέψαμε...

  Αρνητική έκπληξη η ΣΕΚ...

  Θετική έκπληξη οι νεολαίες του ΔΗΚΟ και γενικά η ΠΟΦΕΝ.

  Που είναι η "αγωνιστική" ΔΕΟΚ;
  Που είναι ο Χατζηπέτρου...;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος23/3/12, 11:28 μ.μ.

  Νέε Στέλιο, νομίζω αδίκησες νακκουρούιν την ΠΑΣΥΔΥ και το Χατζηπέτρου.
  Έχουν κάνει δήλωση για το θέμα, βάζοντας την κυβερνώσα αντιπολίτευση στη θέση της. Ήγειραν θέμα αντισυνταγματικότητας και τα πρωτοπαλίκαρα της κυβερνώσας βουλής επωκάτσαν (πάνω) για το θέμα.
  Έτω, απλά κατσιαρίζουν λλίον κάποια μωροκόπελα για να τους θκια σημασίαν καμμιά κάμερα τζιαι κανένα μικρόφωνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, αλλά στον φορέα... δεν...
   Εκτός κι αν θεωρούν ότι καθάρισαν με μια ανακοίνωση...

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος24/3/12, 9:24 π.μ.

  LAMPI


  Ο κύριος ΛΑΖΑΡΟΣ εγραψε τα ακόλουθα χθες(ΣΗΜΕΡΙΝΗ):

  Κ Α Ρ Ο Γ Ι Α Ν , Ομήρου, Συλλούρης, Οικολόγοι, ξανάδειξαν την ανικανότητά τους να σπεύσουν εγκαίρως από κοινού για ν’ αξιοποιήσουν την πιθανότητα συγκρότησης πλειοψηφικού ρεύματος τού «ενδιάμεσου χώρου», που μια στιγμή παρασχέθηκε απ’ την Ελένη Θεοχάρους στην αντιπαράθεσή της με τον Αναστασιάδη. Τα ίδια θα συμβούν πιθανότατα και όταν εξαγγείλει την υποψηφιότητά του ο Λιλλήκας. Επειδή, ακριβώς, διαλυμένα κολοκύθια με τη ρίγανη είναι κι ο… ενδιάμεσος χώρος: Ένα 19% κατά τεκμήριο εκλογών 18ης Δεκεμβρίου που αδυνατεί στο «μαζί». Ο Αναστασιάδης είναι στο 24% του ίδιου τεκμηρίου. Και το 33,36% του λαού στην Αποχή, αυτο-ακυρωμένο πολιτικά.


  Ο κύριος ΣΑΒΒΑΣ εγραψε τα ακόλουθα χθες(ΣΗΜΕΡΙΝΗ) :

  Πάντως μεταξύ των μικρότερων κομμάτων επικρατούν αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις του ΔΗΚΟ και του Μ. Καρογιάν. Χθες ο Γ. Ομήρου, μετά από συνάντηση με τη ΓΓ των Οικολόγων Ι. Παναγιώτου, επισήμανε το «χρέος που έχουμε έναντι του τόπου, έναντι του λαού, έναντι της κυπριακής κοινωνίας, να διαμορφώσουμε μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας στην προοπτική των προσεχών προεδρικών εκλογών

  ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
  1) ΚΥΡΙΕ ΛΑΖΑΡΕ MOY, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙΣ;
  2) ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ. ΤΟΥ ΤΑ ΠΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ Η ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ; ΤΟΥ ΡΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΣΑΚΙ; Η ΜΗΠΩΣ ΠΗΡΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΣΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ρόλο Λυσσαρίδη του 98’

   Η Θεοχάρους ανέλαβε να «εμβολιάσει» με διχοτομισμό το πρόγραμμα του Νίκου Αναστασιάδη

   •Θέλει να δεσμεύσει τον υποψήφιο του Συναγερμού σε γραμμή απεμπόλησης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και αναλαμβάνει να τον «προξενέψει» στον «ενδιάμεσο χώρο»
   •Αν δεν εισακουστεί, τον απειλεί να συνεχίσει την αυτονόμησή της και τη παρεμπόδιση του από το να εκλεγεί στις επόμενες προεδρικές

   Διαγραφή
  2. Τον γρίφο για το πώς τελικά προτίθεται να προχωρήσει όσο αφορά τις προεδρικές εκλογές κλήθηκε να λύσει η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, μετά και τα αποτελέσματα του Ανώτατου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ.

   Μιλώντας στο SigmaLive, η Ελένη Θεοχάρους είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι ζήτημα ευθύνης και ηθικής τάξης για την ίδια, για αυτό και επιβάλλεται ο «εμβολιασμός» του προγράμματος του Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος είναι και υποψήφιος της παράταξης, με τις δικές της εισηγήσεις.

   http://www.sigmalive.com/news/politics/475888

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος24/3/12, 4:25 μ.μ.

  LAMPI

  Εσυγχύστηκα!

  Ο κύριος Λάζαρος αναμένει από τους ανίκανους (όπως ο ίδιος του αποκαλεί) Ομήρου, Συλλούρη και Καρογιάν να βρουν τον άνθρωπο φορέα. Ο κύριος Σάββας, αναφέρει ότι υπάρχει προβλημα εμπιστοσύνης (δεν εμπιστεύονται τον Καρογιάν).

  Η Ελένη, μετά το 13% που πηρε στις εσωκομμάτικές δεν φαίνεται να μπόρει να τα βάλει με το Νίκο.

  Ο κύριος Λάζαρος και ο κάθε Λάζαρος δεν θέλουν να βάλουν υποψηφιότητα.

  Ε τελικά ποιος θα ειναι ο ανθρωπος φορέας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος24/3/12, 6:30 μ.μ.

  Lampi

  Απ' ότι φαίνεται η Ελένη δεν θα είναι ο άνθρωπος φορέας.

  ΣΙΓΜΑLIVE:

  Τον γρίφο για το πώς τελικά προτίθεται να προχωρήσει όσο αφορά τις προεδρικές εκλογές κλήθηκε να λύσει η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, μετά και τα αποτελέσματα του Ανώτατου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ.

  Μιλώντας στο SigmaLive, η Ελένη Θεοχάρους είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι ζήτημα ευθύνης και ηθικής τάξης για την ίδια, για αυτό και επιβάλλεται ο «εμβολιασμός» του προγράμματος του Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος είναι και υποψήφιος της παράταξης, με τις δικές της εισηγήσεις.

  «Αυτό θα δράσει θετικά στην προσπάθεια που αρχίζει ο χώρος της μείζονος αντιπολίτευσης για την εξεύρεση συγκλίσεων», είπε χαρακτηριστικά.

  «Έπρεπε να γίνει διάλογος ΔΗΣΥ κεντρώου χώρου πριν την επιλογή υποψηφίου»

  Η Ελένη Θεοχάρους είπε ότι είχε υποστηρίξει και επιμένει πως θα έπρεπε να γίνει ένας διάλογος μεταξύ του ΔΗΣΥ και του ευρύτερου κεντρώου χώρου για τον καταρτισμό κοινού προγράμματος και εν συνεχεία επιλογής υποψηφίου.

  «Συνεπώς, η οποιαδήποτε υπερκομματική «εθνική» υποψηφιότητα δεν θα μπορούσε να προκύψει από μόνη της και πριν από τον καταρτισμό συγκεκριμένου προγράμματος διακυβέρνησης. Τώρα εύχομαι να υπάρξει πρόγραμμα και συγκλείσεις ουσιαστικές και όχι περιστασιακές και στην βάση συναλλαγών. Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα, ότι ο υποψήφιος και εν συνεχεία Πρόεδρος της Δημοκρατίας , δεν πρέπει να είναι όμηρος των κομμάτων και δεσμεύσεων αλλά Δημοκρατικός Πρόεδρος «τοποτηρητής» και «διαχειριστής» εφαρμογής προγράμματος εθνικής σωτηρίας. Υπεύθυνος έναντι του Κυπριακού Λαού», ανάφερε η Κύπρια Ευρωβουλευτής.

  Απαντώντας σε ερώτηση για το αν εξετάζει το ενδεχόμενο ανεξάρτητης υποψηφιότητας, κάτι για το οποίο αγωνιούν πολλοί πολίτες βάση των δημοσκοπήσεων, είπε ότι ο κόσμος αγωνιά για το μέλλον του και όχι για την ίδια ή άλλους εν δυνάμει υποψηφίους. «Θέλει να ελπίζει», τόνισε.

  Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται για διάλογο της ιδίας με τον ενδιάμεσο χώρο, τόνισε ότι δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε μια διαδικασία παραγοντισμών και ανούσιων παρασκηνίων.

  Τέλος εξήγησε ότι σέβεται την απόφαση του κόμματος, η οποία όπως είπε λήφθηκε στη βάση συγκεκριμένων δεδομένων.

  «Καμία φιλοδοξία δεν μπορεί να θολώσει το νου μου» κατέληξε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος24/3/12, 7:11 μ.μ.

  LAMPI

  Οι εξελίξεις στο θέμα της ανεύρεσης του άνθρωπου φορέα είναι ραγδαίες.
  Η Ελένη απ' ότι φαίνεται δεν θα είναι υποψήφια. Θα ενισχύσει, όπως είπε, το πρόγραμμα του κύριου Αναστασιάδη. Η Ελένη απ' ότι φαίνεται θα βρεθεί απέναντι από τον άνθρωπο φορέα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

  Τον Λιλλήκκα τον έχουν στο περίμενε και αν δεν βρεθεί κάτι καλύτερο ίσως τον φωνάξουν αυτόν για να αναλάβει το ρόλο του άνθρωπου φορέα.

  Το ενδιαφέρον του να είναι ο άνθρωπος φορέας εκδήλωσε και ο άλλος κομματάρχης του "Κέντρου", Ο ΤΖΙΜΗΣ Ο ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ ενώ ο "σοσιαλίστης" Ομήρου ακόμη να πει την τελευταία του λέξη.

  Στο θέμα της αναζήτησης του άνθρωπου φορέα έγραψαν χθες στην εφημερίδα τους ο κύριος Λάζαρος και ο Σαββής. Ο κύριος Λάζαρος μας υπενθύμισε ότι ο Καρογιάν, ο Ομήρου και ο Συλλούρης είναι ανίκανοι. Ο Σαββής έγραψε ότι υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης μεταξύ των τριών (ο Συλλούρης και ο Ομήρου δεν εμπιστεύονται τον Καρογιάν).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος24/3/12, 7:15 μ.μ.

  LAMPI

  Στη λίστα υποψηφίων για τον άνθρωπο φορέα βρίσκεται και ο Ιβαν Γιοβανοβιτς. Οι πιθανότητες να είναι υποψήφιος είναι λιγοστές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εχαλασεν το αντιχριστοφιανικο μπλοκ του καλοτζιερκου μανι μανι? :D

  Στο τελος ο ανθρωπος με την μεγαλυτερη υποστηριξη σε τουντο τοπο εν ο Χριστοφιας. Οι αλλοι ουλλοι εν παναυρκα με τον νου τους που καμνουν. Να δω τζιαι γιω τωρα ινταλος κολλα η αντιομοσπονδιακη Θεοχαρους με τον χαλαρο Νικαρο. Τζινο που ελαλουσε ο προεδρος για εμπαιγμο του κοσμου, ετα καθε φορα τα ιδια εχουμε.

  Εγιω παντως προτεινω στους κεντρωους φασιστες να κατεβασουν τον αρχιεπισκοπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος24/3/12, 7:45 μ.μ.

  Lampi

  Επανήλθε με νέα δηλώση η Ελένη (τις διάβασα από την ιστοσελίδα του ρικ), όπου παρουσιάζεται να απορρίπτει τις κατηγορίες και τα δημοσιεύματα που λένε ότι υποτάχθηκε στο Νίκο.

  Με αυτό το δεδομένο, πιστεύω ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι κύκλοι του Αναστασιάδη που διαρρέουν ψευδώς ότι η Ελένη ήθελε ανταλλάματα. Ενδεχομένως ο Νίκος να επιχειρεί να διασπάσει τους "Κεντρώους" , να σπείρει την αμφιβολία μεταξύ τους για τα κίνητρα του καθενός και να μειώσει την Ελένη στα μάτια των Συναγερμικών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πάντως στη Γνώμη εγράψα Παρασκευή ότι η Ελένη πάει για εμβολιασμό σε στυλ Λυσσαρίδη του 98, τζιαι επρόφτασε Σάββατο να χρησιμοποιήσει η ίδια τη φράση μου...
  Τελικά άλλοι φαίνεται να είναι στο μυαλό των υποψηφίων!

  Ο Μαύρος δικαιολογημένα θκιαολίζεται γιατί εν δικό του το προξενιό. Μπλοκκάρει το ο Κάρογιαν. Δεν συμφέρει στο "επίσημο" ΔΗΚΟ τούτη η κατάσταση, κι αυτό το είχαμε προβλέψει.

  Πάντως, δεν νομίζω να χάσουν την ευκαιρία με την Ελένη οι Ομήρου-Συλλούρης. Δεν έχουν και άλλη επιλογή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Είναι και ο Λιλλήκας φυσικά, αλλά και πάλι ίσως να κουγκά ο Κάρογιαν...

  Εάν καταφέρει να "εμβολιάσει" τον Αναστασιάδη ο Θεοχάρους, τότε το απορριπτικό στρατόπεδο θα έρθει σίγουρα τρίτο, και θα έρθει στον Β' γύρο να στηρίξει Αναστασιάδη, χωρίς να ανησυχεί για "μόλυνση", αφού ο Νίκαρος θα έχει κάνει όλα τα αναγκαία εμβόλια κατά της λύσης!

  Έτσι θα εξαργυρώσει ρόλο "γέφυρας" ή "γιατρού χωρίς κομματικά σύνορα" η κυρία Ελένη και γιατί όχι, και ένα υπουργείο, κατά προτίμηση των εξωτερικών...

  Σε κάθε περίπτωση,μεν γελιέστε, θα συνεργαστούν οι δεξιοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος24/3/12, 9:04 μ.μ.

  LAMPI

  Δεν νομίζω να έχουν εμπιστοσύνη του Νίκου. Στο 2ο γύρο αρκετοί απ αυτούς δεν θα πάνε ψηφίσουν.

  Πάντως, αυτά που έγραψε ο Λάζαρος για το συγκερκιμένο θέμα έχουν βάση. Δεν είναι τυχαίο ότι αποκάλεσεν ανίκανους το Συλλούρη τον Καρογιάν και τον Όμηρο. Την ώρα που η Ελένη έδινε τη μάχη της, κανείς απ΄αυτούς δεν την στήριξε όσο έπρεπε. Ήταν γενικόλογοι και οι τρεις τους.

  Πιθανο ο Όμηρος να άφησε την Ελένη να κάνει την πρώτη κίνηση για να κρούσει έτσι ώστε να γίνει ο ίδιος ο άνθρωπος φορέας. Τελικά η Ελένη έμεινε μόνη της απέναντι στα σαγόνια του Αναστασιάδη και ήταν αναμενόμενο ότι αυτός θα φρόντιζε (έντεχνα απ' ότι φάνηκε) να την διασύρει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ομήρου-Συλλλούρης έχουν προσπαθήσει. Ο Γιαννάκης ειδικά, έκαμε τα πάντα για την Ελένη, με εντολές του άγιου μάστρου φυσικά.
   Το κλειδί για τους απορριπτικούς είναι το ΔΗΚΟ, χωρίς το ΔΗΚΟ εν περνούν το 20%.

   Με κάποιο μυστήριο τρόπο, το "επίσημο ΔΗΚΟ" είναι -πάλι- ο άρχοντας των δακτυλιδιών...

   Σαν να μου φαίνεται ότι ο Κατσουρίδης δηλώννει παρόν;

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...