"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

24 Μαρτίου 2012

Για την ουσία στο κυπριακό και την οικονομία

No pasaran!
 • Στη περασμένη του ανάρτηση ο φίλος ο Στροβολιώτης, ασχολήθηκε για άλλη μια φορά με «τρελές» δηλώσεις του προέδρου Χριστόφια…
 • Όπως δηλώνει ακολούθως στα σχόλια της ανάρτησης, δεν ασχολείται με την ουσία των όσων είπε ο «πρόεδρος-δαίμονας» (την υπεράσπιση δηλαδή της διζωνικής), αλλά με τις εντυπώσεις που άφησε με τη συγκεκριμένη του αναφορά για ξένους που δεν μπορούν να διανοηθούν τη Κύπρο χωρίς αυτόν πρόεδρο…
 • Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο φίλος κάνει τη παραδοχή ότι δεν ασχολείται με την ουσία των αντικειμένων συζήτησης. Πολλές φορές μάλιστα φροντίζει να το ξεκαθαρίζει και μέσα στις ίδιες τις αναρτήσεις του, πως οι σχολιασμοί του δεν έχουν να κάνουν με την ουσία!
 • Δεν θα μπω στη διαδικασία να μετρήσω και να καταγράψω κάθε περίπτωση ξεχωριστά που ο Στροβολιώτης ανοίγει μια συζήτηση, δηλώνοντας εκ προοιμίου ή στην πορεία πως τον ενδιαφέρουν και τον εξιτάρουν τα επικοινωνιακά ζητήματα μιας κίνησης και όχι τα σημαντικά που κρύβονται από πίσω τους… Υποστηρίζω όμως ότι το κάνει συχνά, πολύ συχνά…
 • Και διερωτώμαι: Τελικά, τούτη η μαυρογέριμη η ουσία παίζει κανένα ρόλο ή έχει κάποιο ειδικό βάρος μέσα στις αναρτήσεις που κάμνουμε, ή απλά ασχολούμαστε με τις εντυπώσεις για να θολώσουμε τα νερά, να δικαιολογήσουμε τον εκφασισμό της κοινωνίας και της πολιτικής, και να χρυσώσουμε το χάπι των μεταλλάξεων Αναστασιάδη στο Κυπριακό;
Κόλαφος ενάντια στην «επανατοποθέτηση»
 • Όσα είπε ο πρόεδρος, μπορούν πιστεύω να χαρακτηριστούν ως επίθεση ενάντια σε όσους έχουν βαλθεί να παραμερίσουν τη διζωνική, προκειμένου να εξασφαλίσουν –δήθεν- μια για πάντα την «αποκλειστική ελληνικότητα» της μισής Κύπρου, αδιαφορώντας ότι αυτό προκαλεί τη τουρκοποίηση της υπόλοιπης, ότι αφανίζει τους τουρκοκύπριους, ότι βολεύει αφάνταστα την Άγκυρα στις συνομιλίες ή πως εν πάσει περιπτώσει δεν θα σταματήσει τον τούρκικο επεκτατισμό μια συμφωνημένη ή μη διχοτόμηση αλλά θα του ανοίξει περισσότερο την όρεξη στις επόμενες δεκαετίες.
 • Αποτελούν επίσης μια αποκάλυψη της αισχρής αντιπολιτευτικής πρακτικής που εκφράζεται τόσο στη Βουλή, όσο και στο Εθνικό Συμβούλιο, και που βασίζεται στο γεγονός ότι τόσο στα οικονομικά-εργασιακά, όσο και στο Κυπριακό, η δεξιά δεν μπορεί να περιμένει τη σειρά της και θέλει να κυβερνήσει πριν της ώρας της, χρησιμοποιώντας μεθόδους που όπως είπε και ο Κατσουρίδης, θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ.   
 • Η ουσία πιστεύω, ήταν αυτή. Και θα περίμενα, τουλάχιστον από όσους θεωρούν τους εαυτούς τους «επανενωτικούς» και άρα δημοκρατικούς, να έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για τη προσπάθεια του προέδρου να υπερασπιστεί όσα παρέλαβε: τους θεσμούς και τη διζωνική, τη Κυπριακή Δημοκρατία δηλαδή, τον δικοινοτικό και συναινετικό χαρακτήρα της, τον κοινωνικό διάλογο και την πάλη ενάντια στην κατοχή και τη διαίρεση.
Οι επικοινωνιακοί ακροβατισμοί του προέδρου
 • Δεν είναι η πρώτη φορά επίσης, που ο πρόεδρος δίνει αφορμές για πικρόχολα σχόλια και υστερικές αντιδράσεις με τα διάφορα –εκτός κειμένου- σχόλια και αναφορές που επιχειρεί.
 • Σε κάθε δημοσιογραφική του διάσκεψη, στη προσπάθεια του να μιλήσει τη γλώσσα του λαού και να εκφράσει τις σκέψεις του εντελώς ανοιχτά και εκτός ξύλινης πολιτικής γλώσσας, αφήνει τρόπους για τα ΜΜΕ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους ορκισμένους πλέον «αντιχριστοφιανικούς», να του πιάσουν το πόδι…
 • Στη συγκεκριμένη διάσκεψη, ούτε εγώ κατάλαβα ποια είναι η αξία της αναφοράς του σε ηγέτες στο εξωτερικό που τον προτρέπουν να επαναδιεκδικήσει. Τάχα; Είναι βασικό κριτήριο τούτο πρόεδρε;
 • Και λέγοντάς το αυτό, δεν αμφιβάλλω παράλληλα ποσώς, πως όντως του έγιναν τέτοιες παραινέσεις, ειδικά από Ευρώπη μεριά. Όσοι στο εξωτερικό ενδιαφέρονται για τη Κύπρο και δεν έχουν εγκαταλείψει την ιδέα της ομοσπονδιακής  επανένωσης, ειδικά η ΕΕ που θέλει να δει μια ομαλοποίηση τούτου του κράτους, φυσικά και θα θορυβούνται από τις τάσεις της αντιπολίτευσης και τη μανία της να αλλάξει τη βάση του Κυπριακού.
 • Είναι χαρακτηριστικό για παράδειγμα, πως η ΕΔΕΚ αποτελεί πλέον τυπικό μέλος των ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών που έχουν στρέψει τη προσοχή τους αποκλειστικά στον πρόεδρο Χριστόφια.
 • Αλλά, όπως και να το κάνουμε, αυτή η αναφορά ήταν και είναι αχρείαστη. Εν πράμα που φαίνεται, και μπορείς να το θίξεις με πολλούς τρόπους, αλλά όχι μ’ αυτόν.
 • Θα μπορούσε τουλάχιστον να το κάνει πιο συγκεκριμένο, να αναφερθεί για παράδειγμα με περισσότερη σαφήνεια για τις αγωνίες της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποτελεί η χώρα μας μέρος και στην οποία προσβλέπει υποτίθεται για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού.
 • Κατά τα άλλα –και επί της ουσίας- ο πρόεδρος, στην δημοσιογραφική για το Κυπριακό, εμάς τους υποστηριχτές της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, μας κάλυψε.
 • Τα ΜΜΕ, τα κόμματα… και ο Στροβολιώτης, φρόντισαν να καλυφθούν και να καλύψουν, αλλά στην πραγματικότητα φυγομάχησαν για ακόμα μια φορά μπροστά στα καίρια και τα σημαντικά. Αν είναι δηλαδή να κατηγορήσω για κάτι τον σύντροφο Δημήτρη, είναι που τους δίνει λαβές για να το κάνουν…
Είναι κι αυτή η έρμη η «ανεπάρκεια»…
 • Ναι, την ξεχάσαμε αυτή. Η ανεπάρκεια που φανερώνεται με όποιο θέμα έχει καταπιαστεί ο πρόεδρος Χριστόφιας! Η ανεπάρκεια και η καταστροφική τάση του προέδρου στα οικονομικά και τα δημοσιοοικονομικά! Η έλλειψη θέλησης και εξυπνάδας στο Κυπριακό.
 • Η οικονομία μας βουλιάζει, το εξωτερικό χρέος διογκώνεται, η ανεργία καλπάζει, οι επιχειρήσεις κλείνουν, το κράτος παραπαίει, οι δημόσιοι τρων που τις σάρκες μας…
 • Η Τουρκία απενοχοποιείται, το ψευδοκράτος αναβαθμίζεται, το κυπριακό πρόβλημα και οι Δημοκρατία μας, βρίσκονται σε δεινότερη θέση από ότι προηγουμένως…
 • Και να μη ξεχνάμε φυσικά το Μαρί! Εκεί που ο πρόεδρος απέδειξε την αχαπαροσύνη αλλά και την επικινδυνότητα του!   Φυσικά, για όλα αυτά, δεν μπαίνει κανένας στον κόπο να κάνει μια έστω και υποτυπώδη ανάλυση και τεκμηρίωση. Θεωρούνται δεδομένα και αναντίλεκτα.
 • Και είναι αυτό ακριβώς που εννοούμε όταν μιλάμε για «δαιμονοποίηση», διότι, όπως δείχνουν και οι εξελίξεις στο τραπεζιτικό-οικονομικό ζήτημα που φανερώνουν τις ευθύνες του συστήματος, και στο Φυσικό Αέριο αλλά και στο Κυπριακό, στις σχέσεις Κύπρου-ΕΕ και με τις άλλες υπερδυνάμεις, έγιναν βήματα που αν μη τι άλλο δεν μπορούν να θεωρηθούν αρνητικά.
 • Δεν παραδίδει δηλαδή ο Χριστόφιας ένα παραπαίων και ανυπόληπτο κράτος χωρίς προοπτικές ανάπτυξης, ούτε και ένα λαό οικονομικά και εργασιακά εξαθλιωμένο, ούτε σε απομόνωση από τον κόσμο, ούτε και στριμωγμένο από την Τουρκία.
 •  Η Τουρκία έχει εκτεθεί, η Κύπρος πείθει. Πείθει Ισραηλινούς, αμερικάνους, Ρώσους, Κινέζους αλλά και τους Ευρωπαίους. Σε όλα τα ζητήματα.
 • Αν για κάτι θα έπρεπε να ανησυχεί ο λαός, είναι για τις ορέξεις της πλουτοκρατίας αλλά και της ελίτ της δημόσιας υπηρεσίας που φαίνεται να τα βρίσκουν, αν τα είχαν «χαλάσει» ποτέ…
 • Αν θα πρέπει κάτι να σχολιάζεται είναι η συμμαχία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ με παρατρεχάμενους το Ευρωκό, τον Περδίκη, τον Κουλία και την ΕΔΕΚ πολλές φορές, που έχουν βαλθεί να κυβερνούν τη χώρα παρακάμπτοντας την εκτελεστική εξουσία.
 • Εξού και η «ανεπάρκεια», εξού και ο «καταστρόφιας»… Για να δικαιολογείται η καθημερινή πλέον επίθεση στους θεσμούς, ο εκφασισμός και η παρεμπόδιση του προέδρου στο Κυπριακό, ως «επάναγκες»…

28 σχόλια:

 1. Ενοχλει σε η αναφορα οτι τον παροτρυνουν οι ξενοι να ξαναβαλει για προεδρος? Οξα δκιεβαζεις πολλυ στροβολιωτη τζιαι εκολλησε σε?

  Ναι να πει ενα καλο λοο για λλοου του. Ενεκαταλαβα δηλαδη, μερα νυχτα να ακουμε τα φασιστοκαναλα τζιαι του αστοαχαπαρους δημοσιογραφους να τον στολιζουν, επειραξε μας η αναφορα του στο ποσο καλην εικονα εδημιουργησε για την ΚΔ στους ξενους με τη συνεπεια του για τη λυση?

  Το μηνυμα ειναι οτι η διεθνης κοινοτητα θελει ενα προεδρο που θα εργαζεται σκληρα για λυση τζιαι δεν θα πετασσει συνθηματα. Ενε δαμε η ουσια?

  Εσιει 3 χρονα μερα νυχτα να ακουμε την αντιπολιτευση να τον ξιτιμαζουν, να καμνουν πλυση εγκεφαλου του κοσμου οτι εν καμνει τιποτε σωστα, τζιαι μια φορα τον χρονο που εσιει την ευκαιρια να απαντησει να γυρεφκουμε τζιαι μεις οι αριστεροι αφορμη να τον κακολοησουμε.

  Τζιαι πως τους εδοκε "λαβη", ε παρακατω? Αν δεν τους δοκεις εννα εβρουν μονοι τους. Καρτερουμε τωρα σοβαρες κουβεντες που τον καθε στροβολιωτη?

  Ειπα σας να τον παρετησετε τζιαι εν κολλητικη η ασθενεια. Η ερωτηση που "ταχα εν κριτηριο τουτο προεδρε", εν επιπεδου στροβολιωτη (με το συμπαθκιο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η θέληση των ξένων εν κριτήριο σύντροφε;

   Γιατί εν ήταν τζιαι το 2004;

   Διαγραφή
  2. Εθωρουν την συνεντευξη απευθειας τζιαι ετσι εντυπωση οτι εν κριτηριο, εν αποκομισα. Τζινο που ειπε ειναι το ιδιο που ειπε την αλλη φορα, οτι εξω παμε πολλα καλα, εν μεσα που εν ουλλα μαυρα τζιαι σκοτεινα.
   Εντζιαι εσιει πολλη τζιαιρο που τον εκατηγορουσαν οτι εν κομμουνιστης τζιαι ενθα τον δεχεται κανενας στη ευρωπη τζιαι αλλα ηλιθια πραματα που ακουσαμε τζιαι το 2001 τζιαι το 08.

   Εμιλησε τζιαι για πλυση εγκεφαλου, ενιξερω αν εσυγκινηθηκε ο στροβολιωτης να σηκωσει σιερι τζιαι να πει ναι εχω τζιαιγιω πλυμμενο εγκεφαλο.

   Διαγραφή
 2. Στέλιο η ισορροπημένη (το κατά δύναμην) στάση σου "δια-αναρτησιακά" εν "ανάσα φρεσκάδας". Προσωπικά εύχουμαι (σου) να την συνεχίσεις.
  Νομίζω οι θκιό μας έχουμεν κάποια σημεία συμφωνίας:
  (1) ο πρόεδρος εκλέγηκεν με κύριαν υπόσχεση την κλιμάκωσην της προσπάθειας για λύση
  (2) η "ουσία" στο κυπριακόν εν μια: ο χρόνος που περνά, που εν εις βάρος μας.
  (3) αν το κυπριακόν εν λυθεί επί θητείας του προέδρου, πιθανότατα να εν πιο δυνατή μια άλλη υποψηφιότητα της αριστεράς, θεωρώντας ότι οι "κεντρώοι" εννάβάλουν δικόν τους.
  (4) ο πρόεδρος έσιει χρεωθεί αποτυχίες, κρίσεις τζιαι προβλήματα που ήταν σαφώς εκτός του δικού του ελέγχου.
  (5) οι επανενωτικοί παντός χώρου θα εμπορούσαν να εν πιο προσεκτικοί τζιαι σφαιρικοί στην κριτική τους έναντι του προέδρου.

  Διαφωνούμεν στα εξής:

  (1) ο πρόεδρος (λέω εγώ) ΔΕΝ εκμεταλλεύτηκεν χρονικές τζιαι άλλες συγκυρίες προσπαθώντας να πετύχει διπλόν στόχον (εξάντληση θητείας, παράλληλη λύση κυπριακού στο τέλος της, επανεκλογή).
  (2) ο πρόεδρος ΔΕΝ κάμνει στες "εκτός ξύλινου λόγου" ομιλίες του ποττέ αυτοκριτικήν (εκτός τζιαι αν κάμει γκάφαν όπως τότε με τον "υπουργόν" τζιαι το εφάπαξ) παρά αναλώννεται αφενός σε κατηγορίες για τα λάθη της αντιπολίτευσης στο παρελθόν (με έμφασην στο συναγερμό) τζιαι αφετέρου σε μεμψοιμοιρίες ότι τον υποσκάπτουν ούλλοι. Κάποιος δεν κάμνει καλά τη δουλειάν του στο επικοινωνιακόν κομμάτιν, ή απλά εν τους βάλλει φτιν.
  (3) "Αν θα πρέπει κάτι να σχολιάζεται είναι η συμμαχία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ". Θωρείς φίλε, ότι εν έχουμεν ελπίδαν. Κάτι που πρέπει να σχολιάζεται Στέλιο είναι το να γλύφουν οι θκιό "μεγάλοι" το κάθε ΔΗΚΟ αντί να προβάλλουν τες θέσεις τους (που στο κυπριακόν εν πιο κοντά) τζιαι να "χτυπηθούν" μεταξύ τους, ιδεολογικά τζιαι άλλωσπως. Κάμνει ο Αναστασιάδης τα δικά του, κάμνει τα τζιαι ο πρόεδρος.Ομιλώ τα περί "αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού" λλίον πρίν αρκέψει τη λιτανεία για τη δεκαετίαν του συναγερμού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ΑΚΕΛ δεν γλύφει το ΔΗΚΟ φίλε.
   Επαζάρεψε ποττέ το ΑΚΕΛ τη διζωνική; Άκουσες τες δηλώσεις του Κατσουρίδη προχτές; Συνεργασίες ναι, αλλά καμιά συνεννόηση με τους αντιομοσπονδιακούς.

   Πρέπει επιτέλους να το συνειδητοποιήσεις πως δεν θεωρούμε, εμείς οι αριστεροί, πως υπάρχει πεδίο συνεννόησης με το πολιτικό προσωπικό του ΔΗΣΥ. Να μεν σου ξαναβάλω κάτω τα ονόματα που αποτελούν την ηγεσία τούντου κόμματος.
   Ούτε τζιαι θεωρούμε πως υπάρχει γραμμή στο Κυπριακό που τον ΔΗΣΥ. Εν ευκαιριακές οι θέσεις, αποδείκτηκεν τη τελευταία εικοσαετία.

   Το μόνο που μπορεί να λεχθεί εν ότι ο ΔΗΣΥ θα ήθελε μιαν αποκεντρωμένη τζιαι χαλαρότατη ομοσπονδία, με διατήρηση των εθνικών εξουσιών. Πράμα που δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

   Όπως δεν μας βρίσκει σύμφωνους η απορριπτική τάση.

   Η αριστερά εν το "κέντρον" στο Κυπριακό. Τα δύο άκρα, η χαλαρή ομοσπονδία τζιαι η διχοτόμηση, έχουν περισσότερα κοινά ως προς τη φιλοσοφία λύσης του κυπριακού.

   Ουσιαστικά τζιαι οι δύο θέλουν διατήριση του πολιτειακού στάτους κβο ως έχει έτσι ώστε να μεν διαταραχθούν τα εξουσιαστικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης σε κάθε κοινότητα.

   Τζιαι επιπλέον επιζητούν τζιαι το καπέλλωμα που το ΝΑΤΟ, απο κοινού.

   Διαγραφή
  2. Σε ότι αφορά τη λύση που δεν ήρθε -ακόμα- μέσα σε τούτη τη θητεία, να υπενθυμίσω ότι δεν παίζουμε μόνοι μας.

   Τα βήματα που έγιναν με τον ταλάτ ήταν τα σημαντικότερα μετά τις ίδιες τις συμφωνίες κορυφής. Αλλά ας μην παραγνωρίζουμεν ότι τρεις μήνες πριν τον ανατρέψει ο Έρογλου, έπερνεν τζιαι έφερνεν έγγραφα ξεκάθαρα συνομοσπονδιακά με τη κυριολεκτική σφραγίδα του ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

   Έσιει τζιαι τα όρια του ο εκάστοτε ηγέτης της Τ/κ κοινότητας. Τζιαι θέλουμε τζιαι μεις μιαν δίκαιη υπό τις περιστάσεις λύση, που να πείθει τους ε/κους.

   Υπήρχε παράθυρο τη διετία 2008-2010, κανείς δεν το παραγνωρίζει. Αλλά τα γέριμα, εν ορθολογιστικό τζιαι ισορροπημένο να τα ρίφκουμεν ούλλα στον Χριστόφια;

   Η Τουρκία εν έτοιμη ας πούμε, τζιαι το πρόβλημα ήταν ο Χριστόφιας;

   Διαγραφή
 3. Χαμάλης25/3/12, 12:40 π.μ.

  Φασιστοκάναλα; Μπράβο ρε Zep! Αλλά τζιαί φασιστόκλανα πάει τους!

  "Είναι ηγέτες του διεθνούς παράγοντα που δεν διανοούνται την Κύπρο χωρίς εμένα Πρόεδρο."

  Ουδείς προφήτης εις τον τόπον του είπεν κάποιος. Για τους Κυπραίους, μιλούμεν για τα φασιστόκλανα στα φασιστοκάναλα, εν ο ανίκανος Χριστόφιας.Για τους ηγέτες του διεθνούς παράγοντα όμως, εν ο πρόεδρος που αποκατάστησεν την αξιοπιστίαν της πλευράς μας ότι επιδιώκει την συμφωνημένην λύσιν του Κυπριακού με ΔΔΟ. Εν ο πρόεδρος που έπεισεν τον διεθνήν παράγοντα ότι η πλευρά μας δεν ευθύνεται για την μη επίλυσιν του Κυπριακού αλλά η Τουρκική-Τουρκοκυπριακή πλευρά. Εν ο πρόεδρος που με τες διεθνείς του διασυνδέσεις, αποσόβησεν τον κίνδυνον πλήρους ποδηγέτησης των υποτιθέμενων καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ προς όφελος της Τουρκίας από τους γνωστούς και μή εξαιρετέους άσπονδους φίλους μας δηλαδή τον Αγγλοαμερικανικόν τζιαί ΝΑΤΟικόν παράγονταν. Εν ο πρόεδρος που παρά την διεθνήν οικονομικήν κρίσιν, τες πιέσεις των οίκων αξιολόγησης τζιαί τες ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις του ντόπιου κεφαλαίου, εκατάφερεν να αποφύγει το διεθνές νομισματικόν ταμείον τζιαί την οικονομικήν στήριξη, θκιέβαζε καταλήστευσιν του Κυπριακού λαού τζιαί θώρε Ελλάδαν, τζιαί διατηρεί ακόμα το βιοτικόν επίπεδον του λαού μας σε έναν αξιοπρεπές επίπεδον. Ένας εναντίον όλων ακόμα τζιαί η βουλή της πατρίδας του που ελέγχεται που το κεφάλαιον! Εν ο πρόεδρος που αδιαφόρησεν για το μικρόν μέγεθος της Κύπρου τζιαί έκαμεν σαφές ότι δεν δέχεται καμία συζήτηση για το άνοιγμα κεφαλαίων για την ένταξιν της Τουρκίας προτού αυτή ανταποκριθεί τζιαί ικανοποιήσει τες υποχρεώσεις της απέναντι στην Κυπριακήν Δημοκρατία. Άλλοι εχέζουντον να βάλουν έναν βέτο διότι τα βέτο εν για τους μεγάλους ιμίσσιημου ενώ Χριστόφιας με το που ανάλαβεν την προεδρίαν, με την πολιτικήν του έβαλεν έναν ανυπέρβλητον βέτο σε όλα τα κεφάλαια. Εν ο πρόεδρος που με γενναιότηταν επροχώρησεν τζιαί επέτυχεν την ανεύρεσιν φυσικού αερίου, κάμνοντας ταυτόχρονα τέτοιες κινήσεις στην γεωπολιτική σκηνή που κατάστησαν την Κύπρον τζιαί τα συμφέροντα της εξασφαλισμένα. Εν ο πρόεδρος που με διεθνείς οικονομικές συμφωνίες ανοίγει καθημερινά νέες προοπτικές για την Κύπρον τζιαί τον λαόν της, που αν δεν έρτει κάποιος άλλος πρόεδρος να τες χαλάσει, η Κύπρος θα ενταχτεί σε άλλον επίπεδον οικονομικού ενδιαφέροντος.

  Ε το λοιπόν; Βεβαίως υπάρχουν ηγέτες του διεθνούς παράγοντα που θεωρούν αδιανόητον οι Κυπραίοι να τον αντικαταστήσουν με κάποιον άλλον πρόεδρον. Γιατί τούτον θέλει να πει η δήλωση που επαρεξηγήσαν πολλοί. Αν κάποιος εκατάλαβεν η δήλωση να εννοεί κάτι άλλον, ας μας πει καθαρά τί εκατάλαβεν τζιαί γιατί εσκανταλίστηκεν τόσον πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαμάλη, όσα γράφεις,τα γράφω τζιαι γω στην ανάρτηση.
   Σίγουρα αναβαθμίστηκε η χώρα, και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και γενικώς.
   Όσοι δεν το βλέπουν, είναι γιατί ακριβώς δεν θέλουν να το δουν.

   Αυτό ήταν αρκετό για να το πει στη διάσκεψη. Ήταν αρκετό. Γιατί σύντροφε, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ παραμένουν το ίδιο συνδικάτο, η Ρωσία και η Κίνα είναι άλλες καπιταλιστικές εκδόσεις κ.ο.κ.

   Η ΕΕ θέλει λύση, τζιαμαί έπρεπε να εστιάσει, τζιαι ότι τούτοι ούλλοι που καμώνονται τους ευρωπαίους, εν σε πλήρη διάσταση με την ευρωπαϊκή γραμμή.

   "Φοβούνται τη περίπτωση να αναλάβει η σημερινή αντιπολίτευση", έπρεπε να πει, τζιαι όι να το προσωποποιήσει. Έσιει τζιαι η επικοινωνία τους κανόνες της.

   Διαγραφή
 4. Μα ο [διαλεκτικός] Strovoliotis που εχάθηκε;

  Νέε,

  Το κείμενο σου αναδεικνύει το ατακαδορικο μπλα μπλα των φιλελεύθερων Δεξιούλλι(δ)ων! Αντί να ασχολούνται με την ουσία και να απαντήσουν στις τοποθετήσεις του Προέδρου επικεντρώνονται σε κάποιες παρορμητικές [ίσως και ατυχείς] εκφράσεις του! [Έχω κι εγώ κάποιες απόψεις επί του θέματος και ίσως τις εκφράσω με ανάρτηση στο Blog μου]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος25/3/12, 11:50 π.μ.

  Οι παρορμητικές και ίσως και ατυχείς εκφράσεις-δηλώσεις του Προέδρου έπρεπε να είχαν αποφευχθεί εφόσον από αυτές βγάζουν ψωμί οι δεξιούληδες. Κάποιοι όφειλαν να ελέγξουν το "χειρόφρενο" αν δεν μπορούσε ο Πρόεδρος να το κάνει. Όταν παθαίνεις πρέπει να μαθαίνεις και να μην επαναλαμβάνεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνω, ειδικα στο παρορμητικο σημειο που τον επιαε η παρορμητικη παρορμητικοτητα τζιαι αναφερθηκε (ατυχεστατα βεβαιως) στους S300 τζιαι επηραξεν τους φασιστες. Ε ενεπρεπε να πει ετσι πραμα σιορ. Πουντο χειροφρενο?

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/3/12, 12:34 μ.μ.

   Φίλε zep, βέβαια έννεν τούτο το κομμάτι που εννοώ (τζιαι ξέρεις το) αλλά κάποτε πρέπει να μάθουμε να ελέγχουμε την γλώσσα μας για να περιορίζουμε τις αντιδράσεις. Προπάντων να μεν τες προκαλούμε από κεκτημένη ταχύτητα τζιαι χαλασμένα χειρόφρενα.

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος25/3/12, 12:13 μ.μ.

  Νέε, δηλαδή θα πρέπει να στέλνω τα κείμενα μου για έλεγχο και έγκριση αναφορικά με την πληρότητα και την ορθότητα των προβληματισμών τους;
  Πιστεύω δεν είναι αυτό που εννοείς, αλλά να σου εξηγήσω κάτι. Ούτε σε διατεταγμένη αποστολή βρίσκομαι, ούτε ατζέντα έχω, και βεβαίως έχω ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Γι’ αυτό πολλά από τα κείμενα μου έχουν τη μορφή του κειμένου που κρίνεις. Ένα απόσπασμα εδώ, μια δήλωση εκεί, και δικό μου σύντομο σχόλιο. Την ίδια ακριβως συνταγή είχε ακολουθήσει και το προηγούμενο μου κείμενο για τον Λιλλήκκα, αλλά επειδή υποθέτω συμφωνείς μαζί μου, το προσπέρασες.
  Είναι μέσα στο στυλ του μπλοκ αν θέλεις. Στυλ έχει ας πούμε και ο Λινός που βγάζει μια ανάρτηση σεντόνι κάθε 2-3 βδομάδες, όπου τα σχολιάζει όλα.
  Τώρα για την ουσία. Αν η ουσία αφορά την στήριξη του πρόεδρου σε σωστές θέσεις αναφορικά με το Κυπριακό, να τον πιστώσω πως ναι, τις έχει. Εκείνο που υποστηρίζω είναι όμως πως δεν έχει τις ικανότητες και την τόλμη είτε να τις κάνει πράξη, είτε να εκθέσει τους άλλους, με αποτέλεσμα να γινόμαστε μάρτυρες μιας γελοίας διαδικασίας που τίποτα δεν έχει να προσφέρει πλέον, και να ακούμε με ενθουσιασμό πως το αποτέλεσμα είναι μια θριαμβευτική ακύρωση της πιθανότητας διεθνούς διάσκεψης για τη λύση.
  Ε, με τέτοια αποτελέσματα, τι να τις κάνω τις καλές προθέσεις; (πάντα λαμβάνοντας υπόψιν και αυτό που λες, πως και η Τουρκία δεν φαίνεται να πεθαίνει τώρα για λύση. Όταν την ήθελε φυσικά, ο Χριστόφιας είχε παίξει ένα άλλο ρόλο, αλλά ας μην λέμε κακίες και είναι και εθνική επέτειος.)

  Άσε που επί *της ουσίας της ανάρτησης*, φαίνεται να συμφωνείς μαζί μου, πως η αναφορά στους ξένους ήταν άλλη μια μαλακιούλα του προέδρου. Προφανώς όμως επειδή εσύ βρίσκεσαι σε διατεταγμένη αποστολή, έπρεπε να με κατακρίνεις. :)

  Strovoliotis.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στροβ, αυτό που με ενοχλεί είναι το γεγονός ότι έμεινε μόνος του ο προεδρος και το ΑΚΕΛ να υπερασπίζονται τη διζωνική, και οι επανενωτικοί δεν μπαίνουν καν στο κόπο να κάμουν μιαν θετική αναφορά, μόνο που ασχολούνται με τα "πικάντικα".

   Να σου το αντιστρέψω: Εσύ δεν εκατάλαβες τι ήθελε να πει ο πρόεδρος με την "μαλακιούλλα"; Εσύ που τα βλέπεις ούλλα, εν θωρείς ότι η ΕΕ στηρίζει με τα είκοσι της σιέρκα τον Χριστόφια, για πολλούς και διάφορους λόγους αλλα ΚΑΙ για το γεγονός ότι δεν εκφεύγει που τες βασικές αρχές λύσης. Τους έπεισε δηλαδή -ΕΚΕΙΝΟΥΣ- ότι εν έτοιμος για λύση, αλλά εσένα όχι.

   Εν ευχάριστο τουλάχιστον, έστω τζιαι με την πίεση της ανάρτησης, που πιστώννεις ον πρόεδρο με την επιμονή του στη διζωνική.
   Τζιαι εν τούτη η επιμονή που εννά φέρει λύση, όι οι "επανατοποθετήσεις" τζιαι τα τρελλά του Αναστασιάδη.

   Εν τούτη η επιμονή που ανάγκασε τη Τουρκία/ Ερογλου να συζητήσουν επιτέλους το εδαφικό, τζιαι που τους φέρνει σε αντίθεση με τον ΟΗΕ επειδή εν τα διασυνδέουν με το περιουσιακό κλπ.

   Το κουφό: Πρώτα η Τουρκία έθελεν τζιαι τωρά εν θέλει...

   Καλά, τζιαι αν εκάμναμε λύση τότε που έθελεν, τζιαι ύστερα αλλάζαν (όπως λαλείς) οι σκοποί της, εν θα εδημιουργούσεν πρόβλημα ΚΑΙ στην εφαρμογή της λύσης;

   Ο Χριστόφιας το έκαμε ξεκάθαρο πως αν επιστρέψει ο Έρογλου στις συμφωνίες με τον Ταλάτ και αν αποδεχτεί κάποιες συμβιβαστικές λύσεις στο εδαφικό/περιουσιακό/ εποίκους, η διεθνή διάσκεψη προχωρά.

   Αυτό ξέρει ο Ντάουνερ, αυτό ξέρει και ο Μπαν, και ο Ερτογάν.

   ...................
   Τα υπόλοιπα περί διατεταγμένων αποστολών τα αντιπαρέρχομαι να μεν κακοφανιστούμεν.

   Είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό των αναρτήσεων τζιαι των σχολίων σου τούτο, να σύρνεις υπονοούμενα (να μεν τη πω λάσπην) τζιαι στο τέλος να βάλλεις τζιαι έναν γιελούιν...

   Είμαι στρατευμένος ναι, για τα συμφέροντα της τάξης μου τζιαι των κινημάτων της. Τζιαι συ είσαι στρατευμένος, για τα συμφέροντα της δικής σου τάξης. Ποιοι πιάννουν γραμμή όμως τζιαι ποιοι διούν, εν μια άλλη μεγάλη υπόθεση...

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος25/3/12, 12:15 μ.μ.

  Αναπαράγω και το πιο κάτω σχόλιο μου από την επίμαχη ανάρτηση:

  Κοπέλια, ούτε το απεγνωσμένο ύφος του Νέου, ή το κιστημένο του Ανεφ έχουν θέση: μη νοιώθετε να απειλείται η ιδεολογική σας ταυτότητα. Η ιδεολογία σας (όπως και όλες οι άλλες) κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
  Και γνωρίζω πως ακόμα και εκ των αποτελεσμάτων, θα κρατήσετε την ιδεολογία σας.
  No Problem!
  Aν αυτό ισχύει μια για τις ιδεολογίες, ισχύει 100 για τα άτομα, τα οποία σε όλες τις περιπτώσεις, και παρά τις εκάστοτε παπαριές για προγράμματα κλπ, αξιολογούνται βάσει ικανοτήτων. Ε, το πρόβλημα είναι πως ο Χριστόφιας απέτυχε στα πάντα. Δεν μπορείς να οδηγήσεις ένα μαθητή που μένει πάντα απροβίβαστος, σε διδακτορικές σπουδές.
  Το πρόβλημα δεν είναι η ιδεολογία, είναι το άτομο και οι (μη) επιδόσεις του.
  Το εύκολο, και βολικό επιχείρημα περί ιδεολογίας πως απαντάται στην περίπτωση του Κίκη, που κατάφερε να γίνει συνολικά αποδεκτός;
  Πως εξηγείτε την υποστήριξη του υπογράφοντος στην Ελένη Μαύρου ή τον Ανδρέα Χρίστου; Πως εξηγείτε την απουσία οποιασδήποτε κριτικής για τον Νεοκλή και την Σωτηρούλα σε αυτό το χώρο; (εντάξει, για την τελευταία θα ήθελα να γράψω πολλά, *όχι* όμως για τις ικανότητες της.)
  Να σας πω ακόμα πως εκτιμώ και καταλαβαίνω και τον Στέφανο, ο οποίος σήμερα προσπάθησε να «εξηγήσει» την φοβερή ατάκα του προέδρου που – μόνο αυτή- αποτέλεσε το αντικείμενο της παρούσας ανάρτησης. Ο Στέφανος λοιπόν, που νομίζω πως έχει αυτή την περίοδο το χειρότερο επάγγελμα του κόσμου, είπε πως η σχετική ατάκα, πρέπει να εξηγηθεί στα πλαίσια της λογικής πως μέχρι το 2008 ήμασταν στριμωγμένοι (γιατί το ΑΚΕΛ είχε κάνει την μαλακία να εκλέξει τον Τάσσο), και πως ο Χριστόφιας έπεισε τους ξένους πως θέλει τη λύση.
  Ναι, αποδεκτό, αλλά δεν ήταν αυτό που εννοούσε ο πρόεδρος.
  Επαναλαμβάνω λοιπόν, πως σε αυτή την ανάρτηση *δεν* καταπιάστηκα με την ουσία. Αν επιθυμείτε μια κριτική επί του συνόλου τη ομιλίας του προέδρου, σα συνιστώ τη Λεμέσια

  http://goo.gl/9mnSa .

  Strovoliotis.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος25/3/12, 12:45 μ.μ.

  LAMPI

  Απ' ότι φαίνεται η Ελένη ήταν μόδα και πέρασε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εκατάφερεν τζιαι έβαλε εμβόλιο του Νίκου πας το κωλίν;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/3/12, 1:40 μ.μ.

   LAMPI

   Τρίβει τα χέρια του ο Λιλλήκκας από τις εξελίξεις. Πιστεύει ότι ήρθε η σειρά του. Το εντυπωσιακό είναι ότι ίδιο πιστεύει και ο Συλλούρης. Ο Όμηρος, ακόμη να ανοίξει τα χαρτιά του. Μιλάει γενικά για παλλαικό αίτημα να υπάρξει ο άνθρωπος φορέας παραγνωρίζοντας την πραγματικότητα ότι στις βουλευτικές εκλογές, στις δημοτικές αλλά και στις φοιτητικές το κόμμα του απαξιώθηκε από την κοινωνία.

   Με τη βοήθεια και του Νικόλα Παπ, ο Νίκος Αν. άρχισε να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη και ότι μπορεί να είναι αυτός ο άνθρωπος φορέας.

   Όταν η Ελένη έδινε τη μάχη της στο ΔΗΣΥ, ο Νικόλας Παπ έδινε συνεντεύξεις και μιλούσε για την επιλογή Αναστασιάδη. Ο Νικόλας Παπ δεν απέκελειε το ενδεχόμενο να τον στηρίξει, ακυρώνοντας τα επιχειρήματα της Ελένης ότι ο Αναστασιαδης εν απομονωμένος.

   Ας κάνουμε υπομονή να δούμε τι θα γίνει. Τη Δευτέρα θα μάθουμε περισσότερα όταν ο κύριος Λάζαρος θα καλέσει τους "ανίκανους" στην εκπομπή του για να τους ζητήσει το λόγο.

   Διαγραφή
  3. Προεδρικές εκλογές

   Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ Νίκου Κατσουρίδη, ο οποίος διερωτήθηκε πώς η ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ, που είναι όμορες δυνάμεις, μπορούν να διαβουλεύονται με το ΕΥΡΩΚΟ που απορρίπτει την βάση λύσης όπως είναι συμφωνημένη, ο κ. Ομήρου είπε πως ''με τα κόμματα με τα οποία διαβουλευόμαστε είναι γνωστό ότι συνεργαστήκαμε και κατά την πενταετή θητεία του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, όταν αυτός βρισκόταν στην Προεδρία του κράτους''.

   Δεν ξέρω γιατί θυμήθηκαν σήμερα, διερωτήθηκε, ότι υπήρχε συνεργασία. Υπενθύμισε ότι και το ΑΚΕΛ ήταν τότε στην Κυβέρνηση και ο Τάσσος Παπαδόπουλος συνεργαζόταν με το ΕΥΡΩΚΟ. ''Τώρα τα θυμήθηκαν;'', διερωτήθηκε.

   Εκείνο που έχει σημασία, συνέχισε, είναι να υπάρχει μια προγραμματική σύγκλιση κι εγώ είμαι απόλυτα αισιόδοξος ότι η προγραμματική σύγκλιση είναι εφικτή.

   Είπε πως ''την μεθεπόμενη εβδομάδα θα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την συνάντηση των δυνάμεων του ενδιάμεσου χώρου''.

   Επανέλαβε ότι ''στρεφόμαστε και προς τους πολίτες και κινήσεις πολιτών, μη Κυβερνητικές οργανώσεις προς την κοινωνία των πολιτών, η οποία θα πρέπει να πάρει τα ηνία''.

   Σε παρατήρηση ότι 'συγκλίσεις υπάρχουν, μένει το πρόσωπο', ο κ. Ομήρου είπε ''ναι, είναι εφικτή η κατάληξη σε μια προσωπικότητα, η οποία θα έχει πρότερο έντιμο πολιτικό βίο και να έχει διείσδυση στην κυπριακή κοινωνία''.

   ''Εχουμε, κι είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορούμε να την παρουσιάσουμε αυτή την προσωπικότητα στον Κυπριακό λαό'', συμπλήρωσε.

   Διαγραφή
 9. Τωρα που αθθυμηθηκα, προχτες εδειξε τζιαι την ωραια ελληνιδα Μικαελλα Λοιζου. Επεριπαιξαν μας παλε, εκαρτερουν να δω τζιαι γιω καμια ομορφη. Αγια ολαν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαμάλης25/3/12, 3:20 μ.μ.

   Αν εσταθεί μεσ' σε παπάες εν ναν όμορφη!

   Διαγραφή
 10. Αναδημοσιεύω εδώ σχόλιο μου που άφησα στου Strovolioti:

  Ώστε έτσι Strovolioti: «το … ύφος ... του Ανεφ [εν] κιστημένο»!!! Τζιαι γιατί παρακαλώ; Επειδή ο Anef_ εντοπίζει κι αναδεικνύει τον ξεπεσμό σου; Δηλ. να έχεις καταντήσει ν’ ασχολείσαι με ατάκες κι όχι με την ουσία των τοποθετήσεων του Πρόεδρου και αν είναι [και διαφωνείς] να τις απορρίψεις με επιχειρήματα; Μα επιτέλους που πήγε ο ορθολογισμός κι αστικός φιλελευθερισμός σου ή και η φιλελεύθερη κρίση σου; Όλα προφανώς έχουν υποταχτεί στον στόχο της εκλογής του Νίκαρου στην Προεδρία της Δημοκρατίας ασχέτως των πολλαπλών και ποικίλων μεταλλάξεων του. Υποθέτω ότι θα περιήλθε στην αντίληψη σου η συνέντευξη του στη σημερινή “Αλήθεια”, όπου χαρακτηρίζει τις «συγκλίσεις» που επετεύχθησαν μεταξύ Χριστόφια και Ταλάτ ως «ένα θλιβερό κατάντημα»!!! [Ακόμη μια προσπάθεια του να χαϊδέψει τ’ αφτιά των αντι-ομοσπονδιακών]…

  Όμως αν έχω εγώ «ύφος κιστημένο» τι να πούμε για τον ομοϊδεάτη και συνοδοιπόρο σου Αντιπολιτευόμενο; Ότι δεν είναι μόνο κιστημένος, αλλά και εμπαθής και πίκρης; Θαυμναστε τον:
  «Που να φανταστούν πως 8 χρόνια μετά οι ταπέλλες στην είσοδο του χωριού τους θα έγραφαν ακόμα Αλάικοϊ και Γκιουζελγιούρτ στα τούρκικα κι αυτό γιατί λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα θα εκστόμιζε ένας άχρηστος, τιποτένιος, αισχρός και ελεεινός τυχοδιώκτης αυτή τη μαλακία;
  Να τον προσκυνάτε ρε ανδρείκελα, αυτόν να δοξάζετε και αυτόν να ψηφίζετε.
  Σας αξίζει μονάχα αυτός που σας πουλά για την καρέκλα.»

  Να ΣΑΣ ζήσει!!!

  Αλλά και η άλλη η Έλενα δεν πάει πίσω. Νομίζει ότι ανακάλυψε την ταshινόπιτταν τζιαι «τούτη» τζι’ εν να μας δώσει παρατζιελιές! Επιχειρήματα έχεις κορού να στηρίξεις αυτά που λαλείς, yoksa μόνο να αφορίζεις ξέρεις; Σάμπου τζι’ εξυπνήσαν τζι’ οι καπόττοι τζιαι γαμούν μόνοι τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. νεε
  ειλικρινα εν καταλαβω που ηταν το προβλημα με την ρητορικη ερωτηση του Χριστοφια..
  ειπεν ενα αυτονοητο πραμα, τζαι μαλιστα διστακτικα..
  λαλεις - εν κριτηριο;
  για εσενα μπορει να μεν ενι, αλλα εν αστειο να φκαλουν σπυρκα οι οπαδοι του αναστασιαδη [ακουσα τον σημερα παλε να φτυνει τον ευατον του..πιι..ουτε ντινος ηλιοπουλος να ηταν στην κωμικη αναπαρασταση..τελος παντων] που το κριτηριο της αποδοχης που ξενους-δυτικους ηταν τοσο σημαντικο για τζηνους..
  ιντα ακριβως ιντα που ελαλουσαν το 2004;
  το 2008;
  ιντα του αναστασιαδη φεφκει του ακομα τζαι σαλαβατα με την ευρωπη [ α ναι ..σημερα ανακαλυψεν οτι επρεπε να εισιεν παει στο ευρωκο - ειπεν μας οτι υπαρχει τζαι το ευρωπαικο κεκτημενο..το καημενο το κεκτημενο..:)..ανακαλυψεν το..]
  τωρα ξαφνικα εχαθηκεν το κριτηριο;..:)

  Το βασικο τους προβλημα εν αλλο - ανησυχουν μηπως σπασει το πεπλο της λογοκρισιας τζαι φανει πιο γληορα απο οτι υπολογιζουν, η πραγματικοτητα..

  οσο για τα αλλα, εν το εξερα οτι εσιει κοσμο που αθθυμαται το παραμυθι με το δημοσιοοικονομικο ελλειμα, τωρα που ο αβερωφακης θελει να το αυξησει με το 64..τζαι οι τραπεζες θελουν να το παρουν στα επουρανια με την ανικανοτητα τους..
  να τες αφηκουμεν να παττισουν κοπελλια;

  πρεπει να γινει κατανοητο, οτι η πλειοψηφια των μμε, θα εν εχθρικη..εν η δουλεια τους..
  μερος του δημοκρατικου αγωνα της εποχης εν ακριβως η αντισταση στα μμε [ειτε με το φιλτραρισμα, ειτε με την ειρωνεια, ειτε με τες διασκεψεις] ...ωσπου να φτιαχτουν εναλλακτικα μεσα..
  οποτε φιλε μου νεες βαλε το τζαι τουτο στα ζητουμενα μαζι με το κυπριακο..

  εν τους αρεσεν η διασκεψη γιατι εν εμπορουσαν να του απαντησουν..εφκαλεν τζαι λλιον στην θεαμα το διεθνες περιβαλλον, επανικοβληθηκαν..
  ενταξει..
  να πουν οτι εβρουν τα πλασματα..:)

  Αλλα μεν τους παιρνεις σοβαρα..
  μετρα απλα ποσο αρκουν να απαντησουν για να δεις την αμηχανια..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είπα Λινέ, αν με ενοχλεί κάτι εν που τους δίνει αφορμές για να αποφεύγουν τη συζήτηση τζιαι να λογοκρίνουν.
   Εννοείται πως ούτε ο ΟΗΕ, ούτε τζιαι η ΕΕ νιώθουν άνετα με την αντιπολίτευσή μας. Εννοείται πως ο Χριστόφιας έκαμε δουλειά δεκαετιών στο εξωτερικό.

   Οι "ξένοι" έχουν τζιαι μιαν σημειολογική αρνητική βαρύτητα για τους κυπραίους. Ειδικά για την αριστερά. Έννεν οι "ξένοι" που επήαν να μας επιβάλουν διάφορα στο παρελθόν τζιαι καλοκρατούν την Τουρκία; Αλλάξαν τωρά;

   Τούτο που είπε ο σύντροφος εν πέρα για πέρα σωστό, παρά τες προβλέψεις της δεξιάς, επήεν καλλύττερα που οποιονδήποτε άλλο σε τούντον τομέα, παρά του ότι εν κομμουνιστής.

   Έσιει τρόπους τζιαι τρόπους για να επικοινωνήσεις. Σε ένα εχθρικό περιβάλλον, με "πιασμένους" τους διαιτητές (ΜΜΕ-κόμματα), πρέπει να προσέχεις πολλά.

   Δεν μιλάς μόνο στο αριστερό ακροατήριο. Εμείς ξέρουμε να πιάννουμε την ουσία, αλλά δεν θέλουμε τζιαι να δίνουμε μάχες χαμένες.

   Διαγραφή
  2. Η απουσία εναλλακτικών μέσων έχει το δικό της μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το ότι βιώννουμε σε τούτη τη διακυβέρνηση.

   Εν το πρώτο πρακτικό ζητούμενο η δημιουργία τέτοιων καταστάσεων που να κάμνουν δεύτερη ανάγνωση. Παίζουν μας μονότερμα τζιαι εν φυσικό στο παραμικρό λάθος της άμυνας να ψαχνόμαστε ποιος ακριβώς έκανε κάτι που θα μπορούσε να το κάνει αλλιώς...

   Διαγραφή
 12. νεε,
  2 σημεια:
  1. η θεση της αριστερας ενεν [ουτε ηταν] οτι γενικα οι "ξενοι" εν κακοι..εν οτι αντιθετα το κυπριακο εν θεμα γεωπολιτικης τζαι αρα πρεπει να βρισκουνται στρατηγικες συμμαχιες..ακριβως οτι εκαμε ο χριστοφιας..να σου αθθυμισω οτι οταν η αριστερα αγωνιζετουν την δεκαετια του 40, εβασιζετουν στο κινημα αλληλεγγυης στην αγγλια - τζαι μεσα στο εργατικο κομμα..τζαι υστερα ανακαλυψαν τζαι οι δεξιοι την αναγκη ακομα τζαι με την εοκα τζαι τον νασερ..
  το να αποδειξεις οτι μπορεις να χειριστεις μια περιπλοκη κατασταση οπου η τοπικη κοινωνια μπορει να κτισει την δικη της θεση με διεθνη συμπαρασταση η στρατηγικες κινησεις, εν ουσιστικο μερος τζαι της αριστερης θεσης αλλα τζαι ευρυτερα μιας οποιασδηποτε πολιτικης στο κυπριακο..
  το 2004 δηλαδη τι ειχαμεν;...εν ηταν θεμα οτι επρεπε να δουμε οτι επειδη κατι ερκεται που τα εξω ενεν κατα'αναγκη κακο , οπως ελαλεν η τοτε υστερια; εν ηταν οτι ο οηε λειτουργα με τροπο που ενσωματωνει τες συζητησεις προηγουμενων προσπαθειων;
  τζαι ο χριστοφιας εν εβαλεν υποψηφιοτητα για να φκαλει την κυπρο που την απομονωση του τοτε;
  κατα συνεπεια το να το αναφερει, εν μερος της κατανοηση του ολου..

  2. καμνεις λαθος αν νομιζεις οτι το θεμα ενι να αποφευκει καποιος κατι..αμα το συστημα των μμε εν προκατελειμενο, εν να καμει οτι μπορει για να λογοκρινει..συνειδητα η δομικα..οποτε, λογικα, αμα ακουσουν ενα σημειο που φοουνται οτι εν να διακλαδωθει στην κοινωνια εν να του επιτεθουν..
  οποτε εν καταλαβω τι περιμενεις..:)
  ειτε θα τεθουν ζητηματα που θα τους πειραξουν τζαι θα επιτεθουν, ειτε εν θα τεθουν ετσι ζητηματα, αλλα τοτε ιντα πολιτικη ενι;
  το ουσιωδες ενι να γινει κατανοητο οτι που την πλειοψηφια των μμε εν να υπαρχει προκαταληψη..
  συμβαινουν τουτα..
  απλα πρεπει να θεωρηθει δεδομενο, τζαι μαλιστα εν τζαι καλη φαση να εστιαστει η κριτικη τζαι σε τουτον - στα πλαισια της κοινωνιας ευρυτερα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τούτα είναι δεδομένα τζιαι δεν τα αμφισβητεί κανένας που τη δική μας μεριά.

   Σίγουρα η θέση της αριστεράς εν για μια πολυεπίπεδη πολιτική που να πείθει. Τζιαι ο Χριστόφιας έπιασεν άριστα. Τζι ας μεν θέλουν να το παραδεχτούν οι φίλοι μας.

   Άλλο όμως να δείχνεις την αλλαγή τζιαι να την χρησιμοποιείς επικοινωνιακά, τζιαι άλλον να λαλείς ότι ξένοι σε παρακινούν να επαναδιεκδικήσεις.
   Όπως τζιαι να το κάμουμε, πάει πολλά.

   Αν το λάλεν ο Αναστασιάδης, ότι πχ τον παρακινούν ξένοι να βάλει, θα τον εφκάλλαμε πας τον μιναρέ.

   Εμπόρε να μείνει στα βασικά τζιαι τα αυτονόητα: ότι με τη πολιτική του η χώρα αναβαθμίζεται τζιαι πείθει.

   Διαγραφή
 13. Καλα το 2004 εφκαλαμεν [οσοι εψηφισαμεν ναι] κανενα πανω στο μιναρε επειδη ελαλεν "κοιταξετε ιντα που λαλει η ε.ε.";

  οταν σε 2 ωρες και, λαλεις τι εν καλο για την πλευρα μας, τζαι λαλεις τζαι λλιες κουβεντες μερικων λεπτων για τον περιγυρο, εν τζαι καμνεις τιποτε κακο..βαλεις την πραγματικοτητα κατω...
  διαφορετικα αποδεχεσαι την λογοκρισια..
  αν υπαρχουν ξενοι που εν εναντιον μας εν ενα..αλλα το να συνειδητοποιηθει οτι το κυπριακο εν προβλημα ιστορικου καταλοιπου [τζαι αναγκης ιστορικου περασματος] εν τζαι εν κακο..εν μερος της διαδικασιας..
  τζαι τουτο εν θεμα τζαι για τους ντοπιους τζαι για τους ξενους..

  οπως τζαι το οτι το κυπριακο αντιμετωπιζουν με ενα αλφα φακο οι ξενοι...

  οπως τζαι να εσιει..:)

  εγω θεωρω οτι ανοιξε μια χαραμαδα στο τι συμβαινει στην πραγματικοτητα..τζαι αν ηταν καπως ειδηση οτι ειπεν κατι για τις εκλογες, ηταν επισης τζαι κατι που τους ανησυχησεν..
  τζαι αν απλωθει η κατανοηση;..

  οπως παντα..εν να δειξει..

  υ.γ.
  αμα η πλειοψηφια των μμε εν να παιξει αρνητικα, η στρατηγικη μπορει να μεν ενι να παεις με τα νερα ενος διαιτητη που εν εναντιον, αλλα να παιξεις με στρατηγικη που αναδεικνυει οτι τζηνος προσπαθει να κρυψει..
  εν τζαι ειδος σημειολογικου ανταρτοπολεμου στα μμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...