"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

29 Μαρτίου 2012

ΡΙΚ: Η επιτυχία, το βάθος και η αντικειμενικότητά του, το βάζουν στο στόχαστρο της πλουτοκρατίας

Ενοχλεί το ΡΙΚ...
 • Λόγω της σημερινής αυθόρμητης απεργίας του προσωπικού του ΡΙΚ για την συμπεριφορά της Βουλής στα θέματα του προϋπολογισμού του, ανασύρω από το αρχείο μου το μόλις τριών εβδομάδων κείμενο που έγραψα για τα τηλεοπτικά προγράμματα του ΡΙΚ και που δημοσιεύθηκε στη ΓΝΩΜΗ, προβλέποντας την ένταση της πολεμικής εναντίων του από τους πολιτικούς εκπρόσωπους της πλουτοκρατίας...
Ξεχωρίζει ποιοτικά – Αξιοποιεί το κυπριακό ταλέντο
 • Σε αντίθεση με τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, το ημικρατικό ίδρυμα τηλεόρασης επενδύει στη ποιότητα και τη τεκμηρίωση, αφήνοντας στην άκρη τις τηλεθεάσεις και τα εύκολα νούμερα.
 • Επιπλέον, δίνει ευκαιρίες στο εγχώριο δυναμικό, αξιοποιεί τις δημιουργικές ικανότητες των Κυπρίων και βασίζεται στο μεγαλύτερο βαθμό σε δικές του παραγωγές στις οποίες απασχολείται μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας, διαφοροποιούμενο από τη τάση της εποχής που θέλει έτοιμα προγράμματα από το εξωτερικό.
 • Το πλήθος των κυπριακών προγραμμάτων στα κρατικά κανάλια, δείχνει τη φροντίδα της διοίκησης του ΡΙΚ για το τόπο, τη κουλτούρα και τους ανθρώπους του, προσφέροντας στους φορολογούμενους πολίτες που το συντηρούν, μια τεράστια αξία για τα λεφτά τους.
Η επιτυχία του το βάζει στο στόχαστρο
 • Μόνο τυχαίες δεν πρέπει να θεωρούνται οι επιθέσεις που δέχονται η δημόσια τηλεόραση από τους πολιτικούς εκπρόσωπους της πλουτοκρατίας και γενικά το βαθύ κυπριακό κράτος. Εκπομπές όπως αυτές που ασχολούνται με την επαναπροσέγγιση αλλά και άλλες εκπομπές λόγου και σάτιρας, έχουν γίνει κόκκινο πανί για πολλούς εντός και εκτός Βουλής.
 • Επιπλέον, ήταν εμφανής η τρικλοποδιά που έβαλε η δεξιά πλειοψηφία στο κοινοβούλιο σε σχέση με τους προϋπολογισμούς τους ιδρύματος ενόψει μάλιστα και της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Κυπριακή Δημοκρατία.
 • Κυρίως όμως, η αρτιότητα και το μεράκι με το οποίο είναι φτιαγμένες οι εκπομπές του ΡΙΚ, έχουν θορυβήσει τα ιδιωτικά κανάλια και τα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται από πίσω τους, και τους αναγκάζουν σε βρώμικο και υπόγειο πόλεμο προκειμένου να φρενάρουν τις άριστες επιδόσεις του ιδρύματος.
 • Όπως κατάγγειλε με τεκμήρια ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, Μάκης Συμεού στον τύπο, η δημόσια ραδιοτηλεόραση βρίσκεται στο στόχαστρο πλέον των ανταγωνιστικών και οικονομικών συμφερόντων που μεταχειρίζονται κάθε δυνατότητα προκειμένου να ανακόψουν τη πορεία της και να ισχυροποιήσουν τη δική τους θέση.
Παρουσίαση: Κυπριακές παραγωγές ΡΙΚ– στο επίκεντρο ο άνθρωπος
 • Το ΡΙΚ αντιστέκεται στη φτηνή ψυχαγωγία, στα «έτοιμα» και τα εύκολα, παρουσιάζοντας σε κάθε ζώνη του μια ποιοτική πρόταση κυπριακής παραγωγής, που είναι σε θέση πιστεύω να ικανοποιήσει τον «δύσκολο» τηλεθεατή που διαθέτει σφαιρική άποψη και ποιοτικές απαιτήσεις.
 • Θα σταθώ ιδιαίτερα, εν πρώτοις, στις εκπομπές καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος  «Εντέχνως» και «Παρασκήνιο» οι οποίες στέκουν μόνες προς υπεράσπιση της καλλιτεχνικής δημιουργίας στο νησί, προβάλλοντας τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού σε αντίθεση με την υποκουλτούρα που σερβίρουν τα υπόλοιπα κανάλια.
 • Στο ίδιο ποιοτικό επίπεδο και με αντικείμενό τους τον τόπο και τον άνθρωπο της Κύπρου, οι εκπομπές «Κύπρος ένα ταξίδι» και «Κυπρίων νόστος» , χωρίς ούτε και εδώ να υπάρχει ο οποιοσδήποτε συναγωνισμός από την ιδιωτική τηλεόραση.
 • Σημαντικές επίσης ενημερωτικές παρεμβάσεις στα θέματα γενικού ενδιαφέροντος και της καταγραφής του κοινωνικού γίγνεσθαι του νησιού, γίνονται από τις κυπριακές παραγωγές «Η Κύπρος κοντά σας», η «κλασική» πια «Ύπαιθρος», το «Αμύνεσθαι περί Πάτρις», το «Έδοξε τη βουλή και τω δήμω», η εκπομπή λόγου «Επί δύο» και το νεανικό «Είμαστε εδώ». Πληθώρα παραγωγών, χωρίς και πάλι αντίπαλο.
 • Στη κορυφή της εναλλακτικής και ποιοτικής ενημέρωσης, τοποθετώ προσωπικά τις εκπομπές «ΒΙΖ-ΕΜΕΙΣ» που προβάλλεται καθημερινά στο ΡΙΚ2 και την εβδομαδιαία υπέροχη παραγωγή «Κάτω από τον ίδιο ουρανό», που ασχολούνται αμφότερες με θέματα που άπτονται των σχέσεων των δύο μεγάλων κοινοτήτων του νησιού, με την επαναπροσέγγιση και την ειρήνη.
 • Ξεχωρίζει επίσης για τη σοβαρότητα και τη σφαιρικότητά της η εκπομπή «Συν-Πλην» κάθε απόγευμα από το ΡΙΚ1, ενώ δεν μπορεί να μη γίνει αναφορά στο παιδικό πρόγραμμα «Στη χώρα του γιατί», στα μαγκαζίνο «Καλή σας μέρα» και «Κάτι μαγειρεύεται», καθώς  και τα νεανικά  «Reload», «The cinema show» και  «Airplay charts» που καλύπτουν επάξια το χώρο της pop σκηνής.
«Βαρύ πυροβολικό» στη ψυχαγωγία…
 • Χωρίς αμφιβολία, η εκπομπή που προκαλεί κύματα ενθουσιασμού σε όλες τις ηλικίες και τους ανθρώπους όλων των υποστρωμάτων, είναι η εφτάχρονη πλέον και χιουμοριστική, «Πατάτες αντιταχτές», που στέκει στη κορυφή όλων των προγραμμάτων κυπριακής παραγωγής για μια πενταετία τουλάχιστον και αποτελεί με κάθε επεισόδιό της, θέμα συζήτησης σε πηγαδάκια και παρέες…
 • Η ψυχαγωγική έκπληξη όμως, συναντάται σε δύο ξεχωριστές εκπομπές που ταράζουν τα νερά στο χώρο της τηλεοπτικής διασκέδασης: Η σαββατιάτικη μουσική πανδαισία από τη παραγωγή «Σάββατο κι απόβραδο» που μας καθηλώνει με την αρτιότητα, το καλλιτεχνικό της βάθος και τα υπέροχα αφιερώματα στους αγαπημένους του ελληνικού τραγουδιού, όπως και το νέο τηλεπαιχνίδι «Παίζουμε κυπριακά» που διερευνά με ευχάριστο τρόπο τις ιδιαιτερότητες της τοπολαλιάς και της λαϊκής μας παράδοσης.
 • Ιδιαίτερης αξίας από όλες τις απόψεις, είναι επίσης οι καλοστημένες κυπριακές σειρές «Βήματα στην Άμμο» και «Στην άκρη του Παράδεισου», που περιγράφουν με αριστοτεχνικό τρόπο τη Κύπρο των περασμένων δεκαετιών και κρατώντας των ενδιαφέρον των τηλεθεατών στα ύψη με την ομολογουμένως συναρπαστική τους πλοκή. Άξια αναφοράς είναι και η χιουμοριστική σειρά «Εγώ κι εσύ» που σατιρίζει επιτυχημένα τις σχέσεις των ζευγαριών  μέσα στη τρελή ομολογουμένως κυπριακή πραγματικότητα.
Η πλέον έγκυρη πολιτική και ειδησεογραφική ενημέρωση
 • Στην εμπροσθοφυλακή του ημικρατικού ιδρύματος, βρίσκονται χωρίς αμφιβολία οι εκπομπές «Πρώτη ενημέρωση»  και «Από μέρα σε Μέρα» κάθε πρωί και μεσημέρι  αντίστοιχα, οι «Ειδήσεις των 8», καθώς και τα talk show «Κωδικός Ευρώπης», «Επωνύμως», «Προεκτάσεις» και οι «Ανοιχτοί φάκελοι» του Κώστα Γενάρη.
 • Δεν θα ήταν υπερβολή αν ισχυριστούμε πως οι ενημερωτικές και πολιτικές εκπομπές του ΡΙΚ αποτελούν την πλέον έγκυρη πηγή πληροφόρησης, μακριά συνήθως από τις υπερβολές και την υποκειμενικότητα των ιδιωτικών μέσων.
 • Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στα κρίσιμα και σημαντικά θέματα, ο κόσμος στη πλειοψηφία του προτιμά να συντονίζεται με το ΡΙΚ, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα του σταθμού, σε σχέση με τους υπόλοιπους.
 • Τη προτίμησή τους στο ΡΙΚ, αποδεικνύουν οι τηλεθεατές και με την διαχρονική επιλογή τους να παρακολουθούν τα ειδικά εορταστικά προγράμματα του πρώτου τηλεοπτικού προγράμματος, με μεγάλες αποστάσεις στις μετρήσεις από τα άλλα κανάλια, ειδικά σε ότι αφορά την εκπομπή της παραμονής της πρωτοχρονιάς.

20 σχόλια:

 1. Ανώνυμος29/3/12, 10:00 μ.μ.

  οταν εννοεις πλουτοκρατια εννοεις μιλτιαδη,φανιερο,σταυρακη η τις επιχειρησεις του ακελ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι επιχειρήσεις του ΑΚΕΛ δεν παράγουν πλούτο φίλε, μάλλον ζημιές. Το ίδιο και ο Μιλτιάδης τελευταίως...
  Ο Φανιέρος χρεώνεται στο ΑΚΕΛ επειδή επί τούτης της διακυβέρνησης έμπηκε τζιαι λλίον μέσα;

  Ξέρει πολλά καλά ο κόσμος ποιοι έχουν τον πλούτο. Αλλωστε έχουν δημοσιευθεί τούτα. Όταν λέμε πλουτοκρατία, εννοούμε το βαθύ οικονομικό κράτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μάλλον εννοεί ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ εμάλλωνεν για ανάμιση ώραν για το θέμα με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη των εργασιών της ολομέλειας για να καταλήξουν τελικά να προτείνουν μέσω Νικόλα τζιαι Τορναρίτη να μεν συζητηθεί το θέμα τζιαι να μείνουν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι αφού οργανισμοί δημοσίου δικαίου τζιαι γεννικά ο δημόσιος τζιαι ευρύτερα δημόσιος τομέας μπορεί να λειτουργεί με δωδεκατημόρια για δκυο μήνες. Ααα τζιαι ο Κουλίας ανακάλυψεν το κόμμαν του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. XRISTOS KLIRIDES EΨΕΣ.ΓΙΟΥΠΙΙΙΙ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΑΚΕΛ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ απαιτουν παραιτηση του ΔΣ του ΡΙΚ για να ψηφισουν τον προυπολογισμο. Εν τους κανουν τα φασιστοκαναλα τους θελουν να κλεισουν τζιαι το ΡΙΚ (που οι παραπανω υπαλληλοι εν βολεμενοι δικοι τους).

  Τζιαι υστερα διερωτουμαστε γιατι εν παει μπροστα τουτη η κοινωνια. Εγιω παντως εν τα εχω ουτε με τον Φουλλη ουτε με τον Νικολακη, το προβλημα μου εν με τζινους που τους βαλουν μεστην βουλη, μεταξυ των οποιων τζιαι οι γνωστοι "φιλοι" μας που θελουν επανενωση εχτες. Γιατι μιλουμε με τουντους ανθρωπους για τα προβληματα του τοπου αφου εν οι ιδιοι μερος του προβληματος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εννά μιλούμεν πόνοι μας;
   Μες τούντη κοινωνία ζιούμεν...

   Διαγραφή
 6. Δικό σου:

  http://hlithioagrino.blogspot.com/2012/03/woods-are-of-priests-wife.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος30/3/12, 6:27 μ.μ.

  Θεωρώ πως η απαίτηση για παραίτηση του ΔΣ υπερβαίνει τα όρια. Για τηλεόραση δεν έχω ιδέα, αλλά χωρίς το Τρίτο δεν κάνω.

  Παρ’ όλα ταύτα συμφωνώ με τον Αγρινό πως η ανάρτηση σου είναι τραγικά αφελής και δεν βοηθά ποσώς.

  Μια είναι δυνατό να υπάρχει ακόμα το Αμύνεσθαι περί πάτρις και να το …εκθειάζει ένας αριστερός;

  Strovoliotis.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα θώρε που μας μιλά ο Στροβολιώτης για αφέλεια... τζιαι μάλιστα τραγική...

   Παιθκιά, η παρουσίαση εν μια παρουσίαση (Κυπριακές παραγωγές ΡΙΚ– στο επίκεντρο ο άνθρωπος), στυλ δημοσιογραφικής. Δεν εκθείασα αυτά που δεν μου αρέσουν, απλά τα ανάφερα με μια συνδετική γαρνιτούρα.

   Συγκεκριμένα μόνο τέσσερα εισέπραξαν την καλή μου κριτική: "Στη κορυφή της εναλλακτικής και ποιοτικής ενημέρωσης, τοποθετώ προσωπικά τις εκπομπές «ΒΙΖ-ΕΜΕΙΣ» που προβάλλεται καθημερινά στο ΡΙΚ2 και την εβδομαδιαία υπέροχη παραγωγή «Κάτω από τον ίδιο ουρανό», που ασχολούνται αμφότερες με θέματα που άπτονται των σχέσεων των δύο μεγάλων κοινοτήτων του νησιού, με την επαναπροσέγγιση και την ειρήνη."

   Και: "Θα σταθώ ιδιαίτερα, εν πρώτοις, στις εκπομπές καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος «Εντέχνως» και «Παρασκήνιο» οι οποίες στέκουν μόνες προς υπεράσπιση της καλλιτεχνικής δημιουργίας στο νησί, προβάλλοντας τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού σε αντίθεση με την υποκουλτούρα που σερβίρουν τα υπόλοιπα κανάλια."

   Υπάρχουν αντιρρήσεις γι αυτά τα τέσσερα που ξεκάθαρα ξεχωρίζω, και όχι τα αμύνεσθαι κ.ο.κ.; Γιατί αγρινέ δεν σημειώνεις στην ανάρτησή σου τις ξεκάθαρες αναφορές σ'αυτές τις 4 εκμομπές και στήννεις μιαν ολόκληρη υπόθεση σε πράγματα που δε γράφω(όπως φυσικα και ο Στροβολιώτης)

   Επιμένω στη τοπική παραγωγή, στα μη έτοιμα του ΡΙΚ, και το γεγονός ότι καλύπτει όλες τις ενότητες ενδιαφέροντος: παροικία, ύπαιθρος, κλπ κλπ.

   Αυτά είναι σημαντικά για μένα τουλάχιστον.

   Και γιατί να το κρύχω, μου αρέσουν τόσο οι πατάτες (ειδικά στη πολιτική τους σάτιρα), όσο και η μουσική εκπομπή του Σαββάτου. Φυσικά εν γούστα τούτα.

   Σε γενικές γραμμές υπάρχει απόσταση από τα ιδιωτικά κανάλια.

   Από εκεί και πέρα, αναλόγως με το τι έχει ο καθ ένας στο κεφάλι του...

   Η συντήρηση και ο κρυφοδιχοτομισμός εν διάχυτα στο ΡΙΚ, εν ριζωμένα. Είναι δύσκολο για ένα αριστερό ή ένα επανενωτικό πχ να παρακολουθήσει Γιάννη Νικολάου κ.ο.κ.

   Τούτα εν δεδομένα, αλλά στη γενική του κατεύθυνση, το κανάλι έχει πάρει τα πάνω του και τουλάχιστον δεν διαστρεβλώνει στον βαθμό που το κάνουν τα υπόλοιπα, τις πολιτικές θέσεις.

   Σε περίπτωση δηλαδή δημοψηφίσματος, λέμε τώρα, ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ, σε ποιο κανάλι θα συντονίστείτε;

   Διαγραφή
  2. "...Η πλέον έγκυρη πολιτική και ειδησεογραφική ενημέρωση

   Στην εμπροσθοφυλακή του ημικρατικού ιδρύματος, βρίσκονται χωρίς αμφιβολία οι εκπομπές «Πρώτη ενημέρωση» και «Από μέρα σε Μέρα» κάθε πρωί και μεσημέρι αντίστοιχα, οι «Ειδήσεις των 8», καθώς και τα talk show «Κωδικός Ευρώπης», «Επωνύμως», «Προεκτάσεις» και οι «Ανοιχτοί φάκελοι» του Κώστα Γενάρη.

   Δεν θα ήταν υπερβολή αν ισχυριστούμε πως οι ενημερωτικές και
   πολιτικές εκπομπές του ΡΙΚ αποτελούν την πλέον έγκυρη πηγή πληροφόρησης, μακριά συνήθως από τις υπερβολές και την υποκειμενικότητα των ιδιωτικών μέσων.

   Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στα κρίσιμα και σημαντικά θέματα, ο κόσμος στη πλειοψηφία του προτιμά να συντονίζεται με το ΡΙΚ, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα του σταθμού, σε σχέση με τους υπόλοιπους..."


   Τα παπάκια στη σειρά πως χορεύουνε τρελά
   μες στης λίμνης τα νερά κουά, κουά, κουά, κουά
   Τις ουρίτσες τους κουνούν τα κεφάλια τους βουτούν
   σκουληκάκια για να βρουν κουά, κουά, κουά, κουά!

   Διαγραφή
  3. Εθθυμήσετε τούτον:
   http://proedrikes.blogspot.com/2008/02/perestroika.html

   Ομολογώ ότι από κυπριακή τηλεόραση μόνο ρικ βλέπω. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο το τι βλέπουμε αλλά και το πόσο το πλρώνουμε.

   Διαγραφή
  4. Αλλού σε τρώει αγρινέ μου, τζι αλλού κνήθεσαι...

   Νομίζω έχεις καταλάβει το πνεύμα της παρουσίασης, ότι δηλαδή επέλεξε να τις παρουσιάσει όλες. Και ότι η παρουσίαση είναι συγκριτική (σε σχέση με τους υπόλοιπους)

   Από εκεί και πέρα, νομίζω εν σημασία που θέλεις (πάλε)

   Ίσως επίσης να πρέπει να το κοιτάξεις λλίον το φαινόμενο να παέννεις πλέον πακκέττο με τον Στροβολιώτη επί παντός επιστητού...

   Μπανανιστανέ, κι αυτό που λες, συγκριτικά πρέπει να το δεις...

   Διαγραφή
  5. Όχι Νέε, στο θέμα του ΡΙΚ -παρά τις όποιες εκλάμψεις του -είμαι νάκκουριν απόλυτος: ήταν, είναι και -δυστυχώς -θα είναι ο διαχρονικός εκπρόσωπος της (αριστερής και δεξιάς) οπισθοδρόμησης στη Κύπρο.

   Ναι... θέλω σημασία και γι' αυτό επέλεξα να θάψω και ένα πρόγραμμα σαν τις "Πατάτες"... πράγμα που εγγυάται ότι θα έχω απέναντι μου τα 3/4 του κυπριακού πληθυσμού... (κάτι σαν το 76% του ΟΧΙ... ΟΥ ΔΙΑΟΛΕ).

   Διαγραφή
  6. ...κι εγώ επιμένω πως η διαφορά από τα υπόλοιπα κανάλια είναι χαόδης τζιαι ότι υπάρχουν πολιτικά και στρατηγικά συμφέροντα πίσω από αυτή την εξέλιξη.

   Διαγραφή
  7. Ναι, υπάρχουν πολιτικά και στρατηγικά συμφέροντα πίσω από την εξέλιξη. Δεν το αμφισβήτησα αυτό.

   Αμφισβητώ όμως τη θέση ότι σε τέτοιες συγκρούσεις υπάρχουν μόνο οι "καλοί" και οι "κακοί"... καθώς επίσης και το "βάθος και την αντικειμενικότητα" του Ιδρύματος.

   Η δικαιολογία της σύγκρισης με τα ιδιωτικά ... μου θυμίζει την περίπτωση των "ακραίων" που ήθελαν να σφάξουν τους ΤΚ και των "μετριοπαθών" που ήθελαν να τους εκμηδενίσουν σταδιακά.

   Διαγραφή
  8. Αγρινέ, σε κάθε σύγκρουση, εγώ παίρνω θέση. Σε κάθε ΝΑΙ τζιαι σε κάθε ΟΧΙ.

   Η αντίδραση της συντήρησης για το ΡΙΚ, δείχνει ότι έπιασε καλό δρόμο το "ίδρυμα".
   Συγκριτικά κάμνω την αναφορά μου. Όταν μιλούμε για πρόοδο,εν εννοούμε φυσικά την δευτέρα παρουσία αλλά τα βήματα μπροστά.

   Ακόμα τζιαι οι μετριοπαθείς που λες, σε μια συγκεκριμένη φάση της εξέλιξης των συνθηκών, θα ήταν φαντάζομαι χρήσιμοι για τες δυνάμεις που αγωνίζονταν για τη ενότητα του λαού, για να απομονωθούν εννοείται οι ακραίοι τζιαι να μείνουν χωρίς κοινωνικές τζιαι πολιτικές συμμαχίες.

   Διαγραφή
 8. @Bananistanos

  "...Οι συχνά αφελείς ναι-νέκοι … που εκάμαμεν χαρά όταν αναβλήθηκε ένα και μοναδικό επεισόδιο του «Αμύνεσθαι Περί Πάτρης» μετά την εκλογή Χριστόφια… δύσκολα ξεφεύγουμε από τέτοιες συναισθηματικές παγίδες..."


  http://hlithioagrino.blogspot.com/2011/05/2011_18.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος30/3/12, 9:37 μ.μ.

  Κυριε Καρεκλε, κυριε καρεκλε, κυριε καρεκλε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...