"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

20 Απριλίου 2012

Ποιοι/ ποιες είδαν τις ψεσινές «Προεκτάσεις»;

Ευθύνες σε όσους έπρεπε να ελέγχουν...
Που ήταν η Κεντρική Τράπεζα;
 • Δεν ξέρω πόσοι και πόσες από εσάς έχετε παρακολουθήσει τη χθεσινή εκπομπή «Προεκτάσεις» του Γιάννη Καρεκλά στο ΡΙΚ, με καλεσμένους τους οικονομολόγους Ανδρέα Αλωνεύτη (διετέλεσε και Υπουργός Άμυνας αν θυμάμαι καλά επί Βασιλείου), ο γνωστός Στέλιος Πλατής -που τα είπε σχετικά "ωραία" εψές αν και Συναγερμικός υποψήφιος στις περασμένες βουλευτικές (λαλείτε να "επικκαρίστηκε" επειδή εν έφκηκε;)- το στέλεχος της Λαϊκής Γιάννης Κερκίδης (αν τον γράφω σωστά) και ο επίσης γνωστός Κώστας Κυαμίδης που συνήθως τίθεται αντιμέτωπος του Στέλιου Πλατή στις τηλεοπτικές συζητήσεις.
 • Πρώτα απ όλα, θα πρέπει τα πούμε ένα μπράβο στην εκπομπή για το γεγονός ότι πρώτον έχει ανοίξει και επίσημα τον χορό των ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση των τραπεζών, και δεύτερο γιατί δεν κάλεσε στην εκπομπή τους γνωστούς λαϊκιστές του Συναγερμού και του ΔΗΚΟ που θα έκαναν τη τηλεοπτική συζήτηση μπουρδέλλο για να μην καταλάβει κανείς τίποτα!
 • Από πέρσι λοιπόν το καλοκαίρι, ήξεραν, τόσο η Κεντρική, όσο και τα ΔΣ των τραπεζών και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι στη Βουλή (να μη ξεχνάμε πως ο δικηγόρος της Λαϊκής είναι πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της Βουλής), πως τα έκαναν μαντάρα…
 • Αντί λοιπόν να κάνουν κάτι ή τουλάχιστον να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας… ξέρουμε πολύ καλά σε τι είχαν επιδοθεί από τον Ιούλιο και μετά…
 • Για πρώτη φορά, σε prime ζώνη, συνέβηκε αυτό που προέβλεψε πολλές φορές ο Λινός (σύρμα στο computer): Πως δηλαδή, αργά ή γρήγορα θα ρθουν στην επιφάνεια οι ευθύνες των τραπεζών και του διοικητή τους.
 • Παρακολουθήστε την εκπομπή… και τα λέμε στα σχόλια…Προεκτάσεις 19/4

11 σχόλια:

 1. Άτε ρε Στέλιο τζιαι σου! Εν κλασσική περίπτωση "μετάλλαξης" τζιαι ο Πλατύς. Φορκιέται πολλά φέτι τζιαι του γρόνου η συγκεκριμένη μόδα. Νομίζω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επί της ουσίας, δε την εκπομπή αν εν την είδες, τζιαι λαλούμεν τα

   Διαγραφή
  2. Είπεν ο Πλατής

   Σε κάποιους έπρεπε να μπουν χειροπέδες…
   Πρέπει κάποιοι να απομακρυνθούν από τη θέση τους

   Επρότεινε κάτι συγκεκριμένο: Να ενωθούν λαϊκή και κύπρου στην Ελλάδα τζιαι να επωφεληθούν που το πλάνο διάσωσης των εληνικών τραπεζών, έτσι ώστε να μεν χρειαστεί να τες σώσει (τζιαι τούτες) το κυπριακό δημόσιο, δηλαδή εμείς.

   Διαγραφή
  3. Ο Κυαμίδης είπε πως στην Αυστρία, το κράτος αύξησε 25% τη φορολογία στις τράπεζες, έμπηκε μέτοχος με 49% στην προβληματική τράπεζα τζιαι συμμετέχει στην αναιοργάνωση της για να την πουλήσει το 17.

   Διαγραφή
 2. Ας πούμεν δε τζιαι τον Κάσιους. Υπερασπίστηκεν την επιλογήν της κυβέρνησης για το (δεύτερον) πλοιούδιν αλλά μετά έσπευσεν να σύρει την μπηχτήν του. Αρρώστεια καταραμένη τούτη η "αντιακελίτιδα" (τζιαι η συζυγής της αντισυναγερμικίτιδα βεβαίως-βεβαίως).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για ποια περίπτωση μιλούμεν δαμέ; Έχασα σε

   Διαγραφή
 3. Εντάξει ρε φίλε, επείραζα σε στο πρώτο σχόλιο (για το "αν και Συναγερμικός") , εν κατέχω πολλά στο θέμαν έτσι τζι'αλλιώς για να αμφιβάλλω ότι οι τράπεζες εκάμαν τα σκατά. Εγώ έσιει χρόνια που ενοχλούμουν έτσι τζι'αλλιώς ότάν ανακοινώνναν εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδος κάθε χρόνον τζιαι εγώ έπρεπεν να πληρώννω 20ετές δάνειον απλά για να μεινίσκω κάπου. Αλλά που την άλλην, επηένναν καλά τζιείνοι, ομολογουμένως εζιούσαν "καλά" τζιαι οι πολίτες, ακόμα τζιαι ως αυταπάτη.
  Ο Κασουλίδης με τον Χατζηγεωργίου εκάμαν παρέμβασην όταν μια τύπισσα των Πρασίνων (οϊ της Ομονοιάκκας) εκατηγόρησεν την Κύπρον για το Chariot. Δε το δαμέ:

  http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=86208

  Κατά το καθιερωμένον ούζον με τον τζιύρην μου, επαναδιατυπώθηκεν η κοινή μας πεποίθηση: όσον δεν συνεννοούνται ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για το κυπριακόν, δεν κάμνουμεν χαϊριν. Μετά ας πλακωθούν δια ταξικών θεμάτων ρε αδερφέ. Τζιαι μεν μου κάμεις όπως τον Άνεφ που λαλεί ότι τζιαι το Κυπριακόν εν ταξικόν ζήτημαν α!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έδωκες πας τη πίττα με το μέλιν!
   Προσωπικά έχω την εντύπωση πως εν ΤΟ ταξικό ζήτημα η επανένωση, η παρεμπόδιση δηλαδή της διχοτόμισης.
   Γιατί ακριβώς εν οι άρχουσες τάξεις των δύο κοινοτήτων, τα κατεστημένα τους, που βολεύκουνται με τη διαίρεση, μαζί με το ΝΑΤΟ που επροτίμαν (τζιαι προτιμά ακόμα νομίζω) δύο ακροδεξιά-εθνικιστικά προτεκτοράτα, παρά μιαν ανεξάρτητη χώρα με ισχυρό δικοινοτικό λαϊκό κίνημα.

   Οπότε,ναι, εν ταξικό.

   Τζιαι το ότι ο παπάς σου τζιαι συ, παρά τες ιδεολογικές καταβολές τζιαι την προϊστορία σας, θέλετε επανένωση, εν γιατί βρίσκεστε ταξικά ποδά.
   Αν είσασταν σασμένοι που τες κυβερνήσεις, τα χρηματιστήρια κλπ, με επανένωση θα εθέλετε με τίποτε. Τζιαι μάλλον αντιδραστικοί θα είσασταν κλπ.

   Διαγραφή
  2. Γιατί αν το πάρουμε ξόπετσα κοινωνιολογικά το ζήτημα, που βρίσκονται οι μάζες των εργαζομένων; Έννεν μες τα θκυο μεγάλα κόμματα; Βλέπεις το τζιαι που τες συγκλισεις ΠΕΟ-ΣΕΚ. Τζιαι που βρίσκονται οι βολεμένοι, έννεν μες τον "ενδιάμεσο"; Επιφανειακά μιλώντας φυσικά, αλλά νομίζω πιάννεις το νόημα.

   Α. ο Νίκαρος υποσχέθηκε να πάρει πίσω τες δουλειές του Χριστόφια στο Κυπριακό μόλις φκει...
   Μα μιλούμε για πλήρη επανάληψη του 1993.

   Όπως ήταν τζιαι οι εκλογές του 2003 οι ίδιες περίπου με το 83', τζιαι του 2008 με το 88'.
   Με τούντα επαναλαμβανόμενα μοτίβα, το επόμενο σχέδιο λύσης εννά έρτει το 2024 με απορριπτική κυβέρνηση που θα στηρίζεται που την αριστερά...

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος21/4/12, 1:17 μ.μ.

  πρέπει να προσελκύσουμε τα κεφάλαια της κινεζικής μαφίας. μόνος τρόπος για να σωθούν οι τράπεζες μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 1.ποιο κομμα διορισε υπουργο οικονομικων τον μεγιστανα της οεβ πλουτοκρατη σταυρακη? 2. ποιο κομμα που κατηγορει τις τραπεζες ιδεολογικα διορισε δυο τραπεζιτες στο υπουργειο οικονομικων? 3.ποιο κομμα εφαρμοσε τον μαρξισμο για να γινει πρωτην οικονομικη ταξη στην κυπρο αλλα δημοσια παρουσιαζεται σαν κομμα......του λαου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...