"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

6 Απριλίου 2012

Η ανάγκη της οικογένειας Παπαδόπουλου να επιδεικνύει το ρουσφέτι που μπορεί να διασφαλίσει

Το ΡΙΚ και τα συμπλέγματα επιφανών οικογενειών… 
 • Πριν μερικές εβδομάδες, ο Ν. Παπαδόπουλος έφυγε οργισμένος από μια εκπομπή του ΡΙΚ, όταν ο παρουσιαστής του ζήτησε να περιμένει την σειρά για να σχολιάσει και σε ένα κλίμα, όπου βρισκόταν σαφώς σε δύσκολη θέση και με δεδομένες τις αντιφάσεις του όταν αναγκάστηκε να δικαιολογήσει λογικά και με τεκμήρια τις απόψεις του…
 • Αμέσως μετά, απείλησε το ΡΙΚ ότι θα εκδικηθεί στην έγκριση των προϋπολογισμών του Ιδρύματος με τη φράση «θα τα πούμε στους προϋπολογισμούς»…
 • Η εβδομάδα που πέρασε, ήταν η στιγμή που ο γιος της οικογένειας Παπαδόπουλου θα έκανε επίδειξη του πόσο ρουσφέτι μπορούσε να συγκεντρώσει από συνάδελφους του για να «τιμωρήσει» το ΡΙΚ. Ήταν μια εξευτελιστική διαδικασία για την Βουλή ως θεσμό.
 • Το ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ σύρθηκε σε αυτήν την αστεία προσπάθεια της οικογένειας Παπαδόπουλου ήταν μια ακόμα ήττα και εξευτελισμός της φιλελεύθερης πτέρυγας του που τον τελευταίο καιρό άγεται και  φέρεται από τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας που γίνεται, προφανώς, με δημόσιο ρουσφέτι.
 • Ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Χ. Γεωργιάδης λόγου χάρη, στις 2 Απριλίου στον Άστρα μασούσε τα λόγια του αμήχανα όταν ρωτήθηκε για την αντίφαση ανάμεσα στην διεκδίκηση της κυβέρνησης Κληρίδη να ελέγχει τους ημικρατικούς άμεσα το 1993, και στην στάση του κόμματος σήμερα απέναντι στο ΡΙΚ.
 • Η ΕΔΕΚ δεν τοποθετήθηκε, ενώ τελικά η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ, του κόμματος του ίδιου του Παπαδόπουλου, αντέδρασε – και υπήρξε τουλάχιστον αναβολή. Η αντίδραση στο ΔΗΚΟ πήγαζε και από το γεγονός ότι υπάρχει μια εσωτερική κόντρα του Ν. Παπαδόπουλου με άλλα στελέχη του κόμματος, αλλά και από το γεγονός ότι τα βασικά διευθυντικά στελέχη της ιεραρχίας του ΡΙΚ  προέρχονται από το ΔΗΚΟ.
 • Το κωμικό της όλης ιστορίας ολοκληρώθηκε με την αποκάλυψη ότι η Αιμιλία Κενεβέζου, η ακριβοπληρωμένη παρουσιάστρια που πήρε την θέση και τον μισθό της λόγω της συγγένειας της με τον Τασσο Παπαδόπουλο, δημιούργησε θέμα την ίδια εβδομάδα, όταν της ζητήθηκε να κτυπά και αυτή κάρτα όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Η κ. Κενεβέζου δεν πήγε στην συντεχνία της, αντίθετα έφερε τον αδελφό της, ο οποίος είναι και γ.γ. του ΔΗΚΟ, ως δικηγόρο της.
 • Προφανώς, η κατανόηση του ότι το Δημόσιο και το Ιδιωτικό πρέπει να διαχωρίζονται δεν έχει πλησιάσει την Οικογένεια Παπαδόπουλου…
 • Το ότι η όλη ιστορία απειλεί και το Δημόσιο Ίδρυμα ραδιοτηλεόρασης είναι εκφραστικό του που μπορεί να οδηγήσει η οικογενειακοκρατία και το ρουσφέτι.
 • Όσον αφορά στα υπόλοιπα ΜΜΕ, αξίζει να ανέρθει ότι ο Πολίτης και η Χαραυγή, στήριξαν τους εργαζόμενους στο ΡΙΚ, ενώ ο Φιλελεύθερος προτίμησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις στο κείμενο του [τόνισε τις διαμάχες «για έλεγχο του ΡΙΚ»], ενώ στο πρωτοσέλιδο σκίτσο το alter ego του Διευθυντή σύνταξης, ταυτίστηκε ανεπιφύλακτα με το ρουσφέτι και την λογοκρισία.
 • Υπάρχει και μια άλλη διάσταση: η άνοδος των ποσοστών τηλεθέασης του ΡΙΚ και η πτώση δύο ιδιωτικών καναλιών [του Μέγα που πρόσκειται στον Αρχιεπίσκοπο και του Αντένα που προωθεί τις θέσεις της απορριπτικής αντιπολίτευσης], υπήρξε σύμφωνα με  συνδικαλιστές στο ΡΙΚ, ένας επιπρόσθετος λόγος για την επίθεση.
Από την Δεύτερη Ανάγνωση

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος7/4/12, 9:30 μ.μ.

  καμω εμετο απο αιμιλια κενεβεζου η οποια αναγκαζει με παρεμβαση ολους να σβησουν τα κακα σχολια περι της ιδιας. πουφφφ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το θέμα φίλε/ φίλη είναι να τεκμηριώνουμε κάπως τις όποιες θέσεις μας τζιαι να μεν περιοριζόμαστε σε χαρακτηρισμούς χωρίς μιαν έστω τζιαι μικρή αιτιολόγηση.
   Αλλιώς εν σκέττη λάσπη.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος7/4/12, 10:17 μ.μ.

  όπως είπε ο ντον καρλεόνε `η πατρίδα σου είναι η οικογένεια σου` χαχαχαχα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...