"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

3 Μαΐου 2012

Κάρογιαν, ΔΗΚΟ και διζωνική: Θα μιλήσει ξεκάθαρα και ο Αναστασιάδης;

Μα που αθθυμήθηκες τη διζωνική τωρά ρε Μάριε; 
 • Η Κάρογιαν τελικά βρήκε το «κόλπο» για να «τη σπάσει» στους υπόλοιπους του λεγόμενου «ενδιάμεσου», αντιστεκόμενος τόσο στον εσωκομματικό του αντίπαλο Ν. Παπαδόπουλο, όσο και στους ακραίους πολιτικούς χώρους του Κυπριακού. Τους το χρωστούσε άλλωστε από το περσινό πολιτικό δράμα με την αποστασία Κουλία και την εκλογή Ομήρου στη προεδρία της Βουλής... 
 • Από καιρό προβλέψαμε πως στο «κυπριανικό ΔΗΚΟ» δε συμφέρει η συνεργασία με το 13% που εκπροσωπούν τα διχοτομικά κόμματα. Μια τέτοια εξέλιξη θα αφαιρούσε από το κόμμα τον «παραδοσιακό ρυθμιστικό ρόλο» του μεταξύ των δύο πόλων και θα το έβαζε ξανά στη δυσάρεστη θέση να ψάχνει τον νικητή του Β’ γύρου, να μετρά συσπειρώσεις  και να ανταλλάσει ποσοστά με υπουργεία... μπαίνοντας ίσως από την επόμενη μέρα –και πάλι- σε μια κατάσταση ενδοκυβερνητικής αντιπολίτευσης…
 • Η συμμαχία επίσης με το ΕΥΡΩΚΟ, σίγουρα θα προκαλέσει προβλήματα συνοχής τόσο στο Δημοκρατικό Κόμμα, όσο και σε μικρότερο βαθμό στην ΕΔΕΚ. Η κεντροαριστερά που δεν απορρίπτει την ομοσπονδία σε αυτά τα κόμματα, ιδίως στο ΔΗΚΟ, δεν είναι αμελητέα ποσότητα.
 • Αν τελικά βρεθούν οι τρόποι να γίνει η «συνεργασία των τεσσάρων», το σίγουρο είναι πως θα «πατώσει» αφού –παρά τη στήριξη των ΜΜΕ- ο συγκεκριμένος χώρος θεωρείται αντικειμενικά «τελειωμένος» από όλες τις απόψεις.
 • Από την άλλη, ούτε και η συνεργασία με το ΑΚΕΛ δεν είναι και ότι καλύτερο για την ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος. Είναι σχεδόν βέβαιο (αν όχι 100% βέβαιο)  πως σε μια τέτοια περίπτωση, η απορριπτική φράξια του κόμματος θα θυμίσει μέρες Κουλία και Κολοκασίδη, τα ΜΜΕ θα δαιμονοποιήσουν τον Κάρογιαν και θα επιδιωχθεί η διάσπαση του κόμματος, όπως έγινε τη περίοδο των εκλογών του 1998.
 • Συνεργασία με το ΑΚΕΛ δεν νοείται πριν ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο στο ΔΗΚΟ. Η αριστερά δεν θα υποστηρίξει τον ίδιο υποψήφιο με τον Ν. Παπαδόπουλο και τον Κενεβέζο. Ούτε και οι προαναφερόμενοι θα υποστηρίξουν τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει το ΑΚΕΛ…
 • Με αυτά τα δεδομένα, η πολιτική συμμαχία με τον ΔΗΣΥ θα φάνταζε η καλύτερη υπό τις περιστάσεις λύση για την ενότητα του κόμματος. Η υποψηφιότητα όμως Ν. Αναστασιάδη, φρενάρει αυτή τη προοπτική και δεν της αφήνει περιθώρια ανάπτυξης. Και είναι αυτό που προκαλεί και τις αντιδράσεις στον Συναγερμό: ότι δηλαδή δίνεται μια θαυμάσια ευκαιρία στον ΔΗΣΥ να επιστρέψει στα πράγματα, αλλά η επιμονή του προέδρου του χαλά τις ισορροπίες.
Οι υπόλοιποι του «ενδιάμεσου»
 • Οι αντιδράσεις των υπολοίπων ηγετών του λεγόμενου «ενδιάμεσου χώρου» στην επιμονή του Μ. Κάρογιαν για ξεκάθαρη αναφορά σε διζωνική, ήταν από φαιδρές μέχρι εμετικές: Θα βρεθούν οι φραστικοί όροι που θα τους ικανοποιούν όλους λέει ο Ομήρου, τα βρίσκουμε στο «περιεχόμενο» λέει ο Συλλούρης…
 • Μα ποιο περιεχόμενο; Εάν δεν συμφωνούν με τις δύο γεωγραφικά ορισμένες ομόσπονδες περιοχές πολιτείες οι οποίες θα διατηρούν τις κοινοτικές τους πλειοψηφίες, την αυτοδιοίκησή τους, τη πολιτική τους ισότητα κλπ, σε ποιο περιεχόμενο συμφωνούν;
 • Και γιατί χρειάζονται λεκτικοί ακροβατισμοί για να μιλήσουν στο λαό οι ηγέτες της «σκληρής γραμμής» για το Κυπριακό; Να ξεκαθαρίσουν όλοι τη θέση τους: αποδέχονται ή όχι τη διζωνική; 
 • Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει τούτο το αξιοθρήνητο θέατρο που υποστηρίζεται από τα ΜΜΕ, τις εφημερίδες και τα κανάλια της άρχουσας τάξης.
Να ξεκαθαρίσει και ο Αναστασιάδης
 • Μπορεί η συγκεκριμένη κίνηση του Μ. Κάρογιαν σε πολλούς να φαίνεται ως «προεκλογικό» πλησίασμα στο ΑΚΕΛ και τη θέση του για επιμονή σε καθαρές κουβέντες σε σχέση με τη μορφή λύσης του Κυπριακού, και ίσως και να είναι σε κάποιο βαθμό.
 • Το κυρίαρχο όμως χαρακτηριστικό αυτής της εξέλιξης, είναι πως επιτέλους σπάζει ο νόμος της σιωπής σε σχέση με την υπεράσπιση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, και βοηθά έτσι ώστε να αναθερμανθεί ένας κοινωνικός και πολιτικός διάλογος σε ρεαλιστική βάση, που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποδώσει σε ότι αφορά την υπόθεση της επανένωσης.
 • Και μόνο του το γεγονός ότι το μεγάλο κόμμα του κέντρου ακολουθεί την αριστερά, τουλάχιστον στην «επίσημη» εκπροσώπησή του, τολμώντας να βάλει το δάκτυλο επί του τύπου των ήλων, μη αποδεχόμενο αοριστολογίες και συνθήματα σε σχέση με τη μορφή λύσης, αναγκάζει ουσιαστικά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα να αποκαλυφθεί και να ξεκαθαρίσει τη θέση του.
 • Πρώτα απ’ όλα προκαλεί τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο στις εκλογές του 2013, Νίκο Αναστασιάδη, να τοποθετηθεί θετικά ή αρνητικά, με καθαρές κουβέντες, στο θέμα της διζωνικής. Κάτι που το αποφεύγει επιμελώς, πιεζόμενος από την απορριπτική φράξια μέσα στο ίδιο το κόμμα του και για να διασώσει την «ενωτική» προοπτική της υποψηφιότητας του
 • Ο Ν. Αναστασιάδης όμως αποφεύγει τις αναφορές στη διζωνική και για ένα εξίσου σημαντικό πολιτικό στόχο: τη προεκλογική του μετάλλαξη ώστε να είναι αρεστός στους σκληροπυρηνικούς του «κέντρου», στον ενδεχόμενο Β’ γύρο των προεδρικών του 2013.

29 σχόλια:

 1. Πάντως ήταν αρκετά ξεκάθαρος σε σχέση με τη διζωνική ο Ν. Αναστασιάδης σήμερα στον Καρεκλά.

  Ο φίλος ο Στροβολιώτης "δικαιούται" να τον στηρίζει...

  Για να δούμε τις αντιδράσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/5/12, 5:53 μ.μ.

   αυτα τα κομματα ειναι ενδιαμεσα. το ακελ και ο δυση ειναι ακραια στοιχεια τα οποια επιθυμουν ΔΔΟ. ακραιες τασεις ειναι βλαβερες για την κυπρον μας

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος4/5/12, 6:20 π.μ.

  Δηλαδή τι είπε; (για εμάς τους εν Ελλάδι)
  Γιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είπε ότι η διζωνική εν στάνταρτ. Γενικώς, ήταν καλός, ψεύτης-παραπόττης ως συνήθως, αλλά οκ, μες τα πλαίσια.
   Είμαι ευχαριστημένος, τρία κόμματα, τα μεγαλύτερα, να βάλλουν τη διζωνική μπροστά, σημαίνει πολλά πράματα.

   Διαγραφή
 3. Αντίθετα, απ' ότι άκουσα στο ράδιο σήμερα το πρωί (δεν βλέπω τηλεόραση), δεν με ικανοποίησαν εκείνα που φέρεται να είπε.

  Να σου πω όμως κάτι; Ώρες ώρες σκέφτομαι πως η συζήτηση για ΔΔΟ είναι πλέον συζήτηση για το φύλο των αγγέλων...
  Strovoliotis.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εν άκουσα σήμερα το πρωϊ, εχτές επήε καλά. Εγυρισεν τα πάλε;

   Διαγραφή
  2. Τζιαι δεν θεωρώ πως είναι συζήτηση για το φύλο των αγγέλων. Αν το πολιτικό μας σύστημα δεν υπαναχωρεί που τούτη τη βάση, τζιαι ούτε καν το συζητά να υπαναχωρήσει, τότε θα μαζεύει τη συμπεριφορά της η Τουρκία, τζιαι τες απαιτήσεις της για αλλαγή της βάσης κ.ο.κ.
   Αν μας βλέπουν να θέλουμε εμείς την αλλαγή βάσης, αναπροσαρμόζουν τη στάση τους.

   Εν σημαντικό να περιθωριοποιηθούν οι ακραίοι στο κυπριακό. Πολλά σημαντικό. Να σταματήσουν να περιπαίζουν τον κόσμο τζιαι να μεν υπάρχουν σοβαρές αμφισβητήσεις για τη μορφή λύσης.

   Τωρά, σήμερα εν ξέρω τι είπε ο κ. Νίκος. Όπως έγραψα τζιαι στο πρώτο σχόλιο, περιμένουμε τες αντιδράσεις. Έννεν καθόλου παράξενο να του αρκέψαν τες πιέσεις ούλλη νύχτα τζιαι να διαφοροποιήθηκε το πρωί.

   Οκ, τζιαι εψές εσυνέχισε τες βλακείες περί άλλου διαπραγματευτή, περί των προτάσεων Χριστόφια, περί μη ενημέρωσης κ.ο.κ, αλλά τουλάχιστον τη διζωνική εν την ενέρωσε.

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος4/5/12, 12:43 μ.μ.

  Φυσικα και τα εγυρισεν. Εκαμεν δηλωσεις ο ασυγχωματος και δεν εσυναφερεν την ΔΔΟ οπως απαιτητε να καμνει καθε φοραν που καμνει δηλωσεις απο το ΑΚΕΛ και διαφορους τυπους οι οποιοι προτειμουν να κοπουν τα σιερκα τους παρα να ψηφησουν ΔΗΣΥ εστω και αν απενταντι του νικαρου θα βρισκετε ο υποψηφιος των αππορηπτικων στον δευτερο γυρο.

  Α τζαι πε μου, αν εκαταλαβα καλα τωρα που ο καρογιαν λαλει οτι η λυση πρεπει να ειναι ΔΔΟ με σωστον περιεχομενο εν υπερ της λυσης οπως την ανατιλαμβανετε το ακελ?


  xwrikos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χωρικέ, η λύση μπορεί να μην είναι διζωνική;
   Σωστό-λάθος περιεχόμενο, μιλούμε για δύο ζώνες, δύο πολιτείες κ.ο.κ.
   Εν ορθολογισμός τζιαι ήττα του αντιομοσπονδιακού χώρου, οι συνεχείς αναφορές στη διζωνική.

   Οκ, το σενάριο να βρίσκεται στο β γύρο Αναστασιάδης τζιαι "ενδιάμεσος" εν υπάρχει, αλλά αν θέλει ο Αναστασιάδης να καλύψει τζιαι τούντο ενδεχόμενο, του προτείνω ναν όσο πιο "διζωνικός" γίνεται,αν θέλει την στήριξη της αριστεράς.

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος4/5/12, 12:48 μ.μ.

  stelios papalangi

  Θα συμφωνήσω με τον στροβολιώτη σε σχέση με τη συζήτηση για ΔΔΟ. Αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη αοριστολογία και συνθηματολογία που το "στηρίζω την ΔΔΟ". Όποταν είναι εντελώς μη είδηση τούτη η παπαρολογία του ενδιάμεσου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διαφωνώ, μα πότε υπήρξε τούτη η συνθηματολογία υπέρ της ΔΔΟ τζιαι δεν την επήρα χαμπάρι. Μάλλον το αντίθετο εσυνέβαινε (με την αντι-ομοσπονδιακή τάση).
   Απλά πρέπει τωρά να παν ένα βήμα ποιο κάτω τα κοπέλια τζιαι να εξηγήσουν τζιαι του κόσμου (τους) τι σημαίνει διζωνική.

   Διαγραφή
 6. Απαντήσεις
  1. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει φίλε

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος6/5/12, 8:57 π.μ.

  LAMPI

  Ο Βγένο είπε ότι ο Θανατης δυσφήμιζε την Κύπρο στο εξωτερικό.
  Δεν αποκλείεται.

  Ζήσαμε και μεις αυτή τη δυσφήμιση όταν ο Νικόλας και ο Αβερωφ έλεγαν ψέματα και αφήναν να νοηθεί ότι κουρεύτηκαν τα κυπριακά ομόλογα.

  Από το Sigma -Live (ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ)
  ................................................  «Έπρεπε κάποιοι να σεβαστούν τον Κύπριο φορολογούμενο. Ανέχτηκε αυτή η Πολιτεία τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, που είναι δικαίωμά του να εξασκεί τις οποιεσδήποτε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εμείς είμαστε το κόμμα που δεν τα βάζουμε με την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά να έρχεται και να ζητά τα ρέστα, όπως και πριν από μερικούς μήνες και πριν ένα-ενάμιση χρόνο, όταν απειλούσε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, ότι είτε θα άλλαζε το θεσμικό σύστημα είτε θα έφευγε την έδρα της Μαρφίν από την Κύπρο. Μακάρι χίλιες φορές να υλοποιούσε την απειλή του. Αν έφευγε τότε, η Κύπρος δεν θα αντιμετώπιζε τους πιθανούς κινδύνους να οδηγηθεί σε μνημόνια και μηχανισμούς στήριξης».

  Σ' ερώτηση αν πιστεύει ότι φέρει μεγάλη ευθύνη ο κ. Βγενόπουλος για την έκθεση της Μαρφίν Λαϊκής στα ελληνικά ομόλογα, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο ίδιος δεν είναι διερευνητική επιτροπή. Υπήρχε, είπε, μια διοίκηση, της οποίας υπάρχουν συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις.

  «Έχουμε υποχρέωση προς τους κόπους και τους μόχθους των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Έκαναν θυσίες, δέχτηκαν περικοπές, πάγωμα μισθών, πάγωμα ΑΤΑ, βάλαμε 11-12 νέες φορολογίες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ενδεχομένως να χρειαστούν άλλα πιο σκληρά μέτρα. Δεν μπορούν να μην εξεταστούν οι πιθανές ευθύνες των διοικήσεων των χρηματοπιστωτικών οργανισμών», ανέφερε.

  ...........................................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος6/5/12, 10:54 π.μ.

  Α. Κυπριανού: 'Θα απογοητευτούν όσοι θέλουν να γονατίσουν το ΑΚΕΛ'

  Τελικα δεν θα απογοητευτουν. Ο Χριστοφιας ετοιμαζεται να την σκασει με πηδηματακια και να επιβεβαιωσει οτι το Ακελ ειναι γονατισμενο για τα καλα. Ειναι ωραια τα λογια τα μεγαλα αλλα τελικα οι πραξεις σπανε κοκκαλα. Οταν πεφτεις απο πολυ ψηλα ειναι και μεγαλυτερη η φατσια. Φυσικα θα τρεξουν να δικαιολογησουν την παραιτηση Χριστοφια οσοι εχουν συμφερον με ενα σορο πανικοβλημενα παραληρηματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμε, θα ήθελες φυσικά να είναι έτσι τα πράματα.
   Κρίνεις το ΑΚΕΛ με τους όρους των υπόλοιπων κομμάτων. Το ΑΚΕΛ, θα το δεις και στις επόμενες εκλογές, και σε κάθε εκλογές, κάθε άλλο παρά γονατίζει.

   Φαίνεται επείραξεν σας πολλά που εν θα κατεβεί ο σύντροφος, που σημαίνει πως ήταν σωστή η επιλογή.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/5/12, 7:09 μ.μ.

   ΑΑΑΑΑΑΑΑχαχαχαχαχαχα. Ελεος, λυπηθειτε μας.

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος6/5/12, 11:50 π.μ.

  LAMPI

  ΕΙΠΕ Ο ΑΒΕΡΩΦ:
  «Αν βουλιάξει οικονομικά η Κύπρος είναι εξαιτίας των αποφάσεων της προηγούμενης διοίκησης της Marfin Λαϊκής"

  ΣΩΠΑ...ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/5/12, 4:55 μ.μ.

   Δηλαδη τα τελευταια 4 χρονια νομιζες οτι εφταιε ο Χριστοφιας που βουλιαζει η Κυπρος οικονομικα; Τωρα αλλαξες γνωμη; Επρεπε να σου τα πει ο Αβερωφ; Προστιθεται ακομα ενα αστερι στο οπλοστασιο της αριστερας, αυτη τη φορα ενομιζε που τα αληθκεια οτι φταιει ο Χριστοφιας! Χαχαχα. Εισαστε μια σκεττη κωμωδια. Η μειοψηφια των πολλων! ΑΑαααααααα χαχαχαχαχαχαχα. Δεν μπορουμε πλεον πονουμε στο στομαχι μας που τσιρκο της κυβερνησης Ακελ. Μην ανησυχειτε, συνεχιστε το μονοδρομο, απλως το φεβραρη του '13 ερκεται ενα τρενο απεναντι σας να σας συνεφερει. Καλη τυχη με το 10-15% που σας εμεινε.

   Διαγραφή
  2. Μίνιμουμ 35% στον πρώτο γύρο...

   Αλλά έλα πε μου... ποιος εννά οδηγά το τρένο;

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος6/5/12, 7:23 μ.μ.

   Μεστο τρενο εν οι εξωηγηινοι, ο Χριστος και η δευτερα παρουσια, η καταστροφη του κοσμου και λυση του κυπριακου το 2012. Μην σβησεις το 'Μινιμουμ 35%' ποστ σου να το βλεπουμε ως του χρονου το φεβραρη. Τοσο καιρο υποστηριζατε Χριστοφια, τελικα σας την εκατσε και εγκαταλειπει το πλοιο οπως το ποντικο. Βουρατε σαστε τα τωρα. Α και ανυπομονω να δω τι θα σκαρφιστειτε για τα καλυψετε. Ακου σωστη επιλογη που εν θα κατεβει ο συντροφος!! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααχαχαχαχα. Κανει δεν αντεχουμε αλλο το γελιο.

   Διαγραφή
  4. :-)
   Φίλε, στηρίζαμε Χριστόφια, στηρίζοντας την αριστερά. Για την αριστερά, ο Χριστόφιας εν ηρωική μορφή θεωρώ. Επέρασε όσα περνά η αριστερά διαχρονικά.
   Είμαστε μαθημένοι.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος7/5/12, 6:48 μ.μ.

   Δηλαδη ο υποπτος για ανθρωποκτονια εξ'αμελειας που χωνεται και δεν θα ξανατολμησει να εμφανιστει μετα τις εκλογες του '13, ειναι ηρωικη μορφη για σας; Α, εισαστε μαθημενοι να ανατιναζετε ηλεκτροπαραγωγους σταθμους και να δολοφονειτε αθωους; Οξα εισαστε να μαθημενοι να βασανιζετε και να σαμποταρετε σε ολα τα επιπεδα μια ολοκληρη χωρα επειδη εν σας χωνευκει η συντριπτικη πλειοψηφια της; Αν εισαστε μαθημενοι και δεν καταλαβετε που δημοσκοπησεις τοτε συνεχιστε. Ο ερασιτεχνισμος στα χαι του. Ακου ηρωικη μορφη, καμετε του αγαλμα μανα μου. Ξερεις ποση βαρυτητα εχουν αυτα που γραφετε; Μηδεν. Πετατε στα συννεφα, και ειναι μεγαλη η πτωση.

   Διαγραφή
  6. Ποιος λαλεί πως εν ύποπτος;
   Ποιος λαλεί πως εννά χώννεται;

   Ποιος εδολοφόνησε φίλε;

   Χαλάρωσε, περίμενε τες εκλογές.

   Διαγραφή
 10. Ανώνυμος7/5/12, 7:57 μ.μ.

  χρυσοστομος και χρυση αυγη εχουν το ιδιο ποσοστο ψηφοΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μα τες σιήλλιες μάησσες, νέε μου! Ήντα κακόν εν τούτον με τα ακσέσορίς σου;! Έφας τζιαι το Φούλλληηηη! Έχασα τη ροήν της συζήτησης, δαμέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος7/5/12, 11:49 μ.μ.

  ΝΕΟ ΚΑΜΕ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΦΥΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...