"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

18 Μαΐου 2012

Ο κρυφός και ο φανερός εκφασισμός

 • Στη προπερασμένη ανάρτηση (Να ποιοι εκκολάπτουν τον κυπριακό φασισμό) έκανα λόγο για τη συνδυασμένη δράση των νεολαιών του ΔΗΣΥ και των «εθνικιστών» όπως αυτοαποκαλούνται, του ΕΛΑΜ.   
 • Δεν πρόφτασε που λέει ο λόγος, να στεγνώσει το μελάνι, και ήρθε η συνεργασία «Πρωτοπορίας» και ΕΛΑΜ σε επίπεδο αντιπροσώπων στη φοιτητική κοινότητα του πανεπιστημίου Λευκωσίας (πρώην Intercollege) για να το αποδείξει. Οι επτά αντιπρόσωποι της συναγερμικής παράταξης, συνεργάστηκαν με τον ένα του ΕΛΑΜ, εκλέγοντας πρόεδρο της φοιτητικής ένωσης από την «Πρωτοπορία» και δίνοντας το ταμείο της στον αντιπρόσωπο της ακροδεξιάς νεολαίας.
 • Η φιλελεύθερη δεξιά, το έχουμε πια εμπεδώσει, θα το προσπεράσει και αυτό. Στη καλύτερη περίπτωση. Γιατί στη χειρότερη, θα κατηγορήσει την αριστερά για το φαινόμενο ή θα θεωρήσει πως η αντίσταση στην αντίδραση, αποτελεί «μάντρωμα», κυνήγι μαγισσών ή ανεμόμυλων...
 • Η αριστερά από την άλλη, ξέρει την ιστορία, ξέρει τον ρόλο του φασισμού, αντιλαμβάνεται πως στο τέλος, «λαϊκή δεξιά», «χριστιανοδημοκράτες» και οι ακραίοι φιλελεύθεροι, μαζί με τους φασίστες, θα αποτελέσουν ένα μέτωπο: αντικομμουνιστικό και άκρως συντηρητικό.
 • Το ποιος θα ηγηθεί αυτού του μετώπου, οι ακραίοι ή οι «politically correct» της «εθνικής παράταξης», δεν έχει και πολλή σημασία, αν και συνήθως, όταν η πόλωση και η αντιπαράθεση φτάσουν στα άκρα, κυριαρχεί  ο σοβινισμός.
 • Το μόνο σύνθημα που έχει μείνει στον Συναγερμό είναι πια το «όχι ξανά κυβέρνηση που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ». Οι επόμενοι μήνες μέχρι και τις προεδρικές του 13’, θα κινηθούν σε αυτό το μοτίβο. Η κοινωνία στη τελική, θα χωριστεί σε δύο παρατάξεις: Την αριστερά και όσους την εμπιστεύονται, και αυτούς που δεν την ανέχονται και που θέλουν να την παραμερίσουν.
 • Σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης και με όλα αυτά που βλέπουμε να εκτυλίσσονται στην Ελλάδα και αλλού, η αντίσταση στη λαίλαπα και η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική ενότητα των αντιφασιστικών και αντινεοφιλελεύθερων δυνάμεων, είναι το μεγάλο ζητούμενο. Με αυτό τον τρόπο, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος τα σοσιαλιστικά ζητούμενα και η ανάλυση της ταξικής πάλης. Όχι με τον αντίθετο.
 • Ο Τσε για παράδειγμα, κατάφερε να σπρώξει στον μαρξισμό ένα ολόκληρο απελευθερωτικό κίνημα, αυτό της 26ης Ιουλίου της Κούβας, που κάθε άλλο παρά κομμουνιστικό θα μπορούσε να θεωρηθεί στις αρχές.
 • Αυτό που συμβαίνει πανευρωπαϊκά, δεν αφορά μόνο τη θεσμική ή την ευρύτερη αριστερά. Αφορά κάθε δημοκρατικό άνθρωπο ξεχωριστά, κάθε εργαζόμενο. Ο εκφασισμός, όσο κι αν λέμε σχηματικά πως «δε θα περάσει», περνά και εδραιώνεται για να επαναλάβει το ιστορικό του καθήκον: να εμποδίσει τη συνειδητοποίηση της εκμετάλλευσης και της ταξικής πάλης, τη ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων.
 • Ο φασισμός, δεν κρύβεται πίσω από εθνικιστικά και ναζιστικά τερτίπια, τις ακροδεξιές γραφικότητες και την ελεγχόμενη βία των «μορφωμένων παιδιών με τις κρυστάλλινες θέσεις». Εκεί είναι φανερός και αποκρουστικός.
 • Κρύβεται κυρίως πίσω από την άρνηση της ταξικής πάλης και τον αντιεργατικό πολιτικό χαρακτήρα των κομμάτων της συντήρησης. Ο φασισμός κρύβεται πίσω από την αναζήτηση «τεχνοκρατών», «ειδικών», «σοφών» και ότι άλλο σκεφτεί η άρχουσα τάξη για να αφαιρέσει την εξουσία από τη πολιτεία και το δημόσιο.
Και τα προεκλογικά μας
 • Έχω ένα «παρέα» στο μπλογκ, που ενίοτε «καλαμαρίζει» κιόλας, και κάποιους άλλους γνωστούς αγνώστους εδώ και κει, που έχουν πάθει τη πλάκα τους με τα τερτίπια του ΔΗΚΟ και ειδικά του Κάρογιαν!
 • «Γλύφει το ΑΚΕΛ εκεί που έφτυνε», λένε. Μα το ΑΚΕΛ, δεν έδιωξε κανένα από τη κυβέρνηση, και ποτέ δεν σταμάτησε να επιζητά την συνεννόηση. Καταγράφει ξεκάθαρα τα «παράπονά» του, πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται, και δεν έκρυψε κάτω από το χαλί ούτε μία φάση που προκάλεσε την ενόχλησή του.
 • Ο ΓΓ έχει πει σε ανύποπτο χρόνο μια φράση που πέρασε στο ντούκου: Πως ούτε καν για την παρεμπόδιση του Συναγερμού από το να κερδίσει την εξουσία, δεν θα γίνει υποχώρηση από τις θέσεις της αριστεράς.
 • Ναι, θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασιών με τον κόσμο του ΔΗΚΟ κυρίως, όμως δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να αφήσουμε την διακυβέρνηση του Λαϊκού Κινήματος ανυπεράσπιστη: Αυτή που αντιστάθηκε στις προσπάθειες να πέσουν όλα τα βάρη στους εργαζόμενους, αυτή που αντιστάθηκε στο τρίδυμο Αβέρωφ-Νικόλα-Ορφανίδη και τα ΜΜΕ που ήθελαν να φορτώσουν στο δημόσιο τις ευθύνες για τη κακή πορεία της οικονομίας, αυτή που κατάφερε με διεθνή δράση και διπλωματία να δείξει το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας και να πείσει για τις προθέσεις της ίδιας για λύση, αυτής τελικά που δίνει ελπίδες για ανάκαμψη με την ανακάλυψη Φ.Α.
 • Ο κόσμος της αριστεράς, σίγουρα θα αποθαρρυνθεί με μια επιλογή από τον κομματικό χώρο του ΔΗΚΟ. Δεν θα δουλέψει, δεν θα πιστέψει. Γι αυτό θα πρέπει να εξευρεθεί μια υποψηφιότητα μεταξύ κέντρου και αριστεράς που να πείθει και τους δύο χώρους.
 • Σε καμιά περίπτωση, δεν θα μπορούσε αυτός ο κόσμος να υποστηρίξει υποψήφιο που να στηρίζεται ταυτόχρονα από την απορριπτική και νεοφιλελεύθερη πτέρυγα του ΔΗΚΟ, ή και την ηγεσία της ΕΔΕΚ. Σ’ αυτή τη περίπτωση, όντως θα έχουμε πρόβλημα συσπείρωσης!
 • Αν δεν «φτουρήσει» η συνεργασία με το «κυπριανικό-καρογιανικό» ΔΗΚΟ, η επόμενη επιλογή ουσιαστικά είναι ο κομματικός υποψήφιος, αν και το ΑΚΕΛ έχει βάλει ένα ενδιάμεσο σταθμό μια ανεξάρτητης υποψηφιότητας τύπου Βασιλείου, μεταξύ των δύο στρατηγικών.
 • Πιστεύω, πως είτε ο Νίκος Κατσουρίδης από τα «αριστερότερα» του ΑΚΕΛ, είτε ο Κίκης Καζαμίας από τα «δεξιότερα», θα μπορούσαν εύκολα να προσπεράσουν τους υπόλοιπους και να βρεθούν στον Β’ γύρο των εκλογών.
 • Από εκεί και πέρα, θα ισχύσουν όσα είπαμε πριν: η αποδοχή ή όχι της πρότασης του Συναγερμού από τη κοινωνία για παραμερισμό της αριστεράς και ο κρυφός ή φανερός εκφασισμός.

35 σχόλια:

 1. Στη προηγούμενη σου ανάρτηση έγραψες: "Ακόμα τζιαι χωρίς συνεργασία μετο ΔΗΚΟ ή άλλους, αυτή έπρεπε αν είναι η στρατηγική. Μεν σου πω ειδικά σε αυτόνομη κάθοδο, αυτή έπρεπε να είναι η στρατηγική. Ο Χριστόφιας θα μπορούσε να περάσει στον Β' γύρο, αλλά θα έδινε την προεδρία στον Αναστασιάδη στο πιάτο, έτσι όπως διαμορφώθηκε από τα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια της (όπως καληώρα) η κοινή γνώμη." Με άλλα λογια "όποιος τζε ναναι φτάνει να μην είναι ο Αναστασιάδης"

  Που πάνω λαλείς:"Το μόνο σύνθημα που έχει μείνει στον Συναγερμό είναι πια το «όχι ξανά κυβέρνηση που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ»."

  Το μόνο που τεκμηριώνεται όμως εν το πρώτο. Ο Αναστασιαδης προσπαθεί να εκλεγεί ο Αναστασιάδης, το Ακελ προσπαθεί να μην εκλεγεί ο Αναστασιάδης. Ποιά εν η πιο σωστή συμπεριφορά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό που τεκμηριώνεται, και είναι η σωστή συμπεριφορά, είναι πως ναι μεν το ΑΚΕΛ θα προσπαθήσει (για το καλό του δημοσίου συμφέροντος) να μην ανέβει ο ΔΗΣΥ στην εξουσία, αλλά ότι δεν θα μεταλλαχθεί για να το επιτύχει. (Γιατί ακριβώς αν μεταλλαχθεί, και να το πετύχει, δεν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα στη πράξη)

  Ενώ στην άλλη πλευρά του ρινγκ, έχουμε ένα Νίκο Αναστασιάδη με αντίστοιχα ζητούμενα, αλλά με τη διάθεση να κάνει εβδομήντα κωλοτούμπες το δευτερόλεπτο, προκειμένου να τα καταφέρει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 1.8 Δισεκατομύρια σε μια τοκογλυφική εταιρεία

  μα δεν λέγατε ότι πρέπει να μειωθοούν οι μισθοί των δημοσίων γιατί πρέπει να μειώσουμε τις σπατάλες;

  1,8 Δις

  ο κόσμος τι ακριβώς κερδίζει πρακτικά;

  τι ακριβώς θα γινόταν αν διαλυόταν ο τοκογλύφος;
  Αυτούσιο το 5σέλιδο διάταγμα (και όχι νομοσχέδιο) της Βουλής για την Λαϊκή Τράπεζα… Παίρνει 1.8 ΔΙΣ από το κράτος, σε 5 χρόνια μπορεί να επαναγοράσει τις μετοχές της και να έχει ξελασπώσει με μόνο αντάλλαγμα τις μειώσεις των μισθών του προσωπικού της!!!!

  http://osr55.wordpress.com/2012/05/18

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα αν εκατάλαβα καλά, μιλούμε για κρατικές εγγυήσεις. θα αγοράσουν τα ομόλογα άλλοι; Το κράτος το ίδιο;

   Σε κάθε περίπτωση, δεν διαφωνούμε πως τα οφέλη για το δημόσιο συμφέρον είναι από αμφίβολα έως...

   Ούτε έχω πεισθεί για το αν θα έπρεπε να βοηθηθούν, και ειδικά με αυτό τον τρόπο.

   Διαγραφή
  2. Πάντως, να αναγνωρίσουμε στον osr ότι ήταν ο πρώτος και ίσως ο μόνος το 2010 που αναφερόταν στη ροή τριών δις στις τράπεζες, με κρατική πλάτη από την ΕΚΤ με 1%.
   Η μη δέσμευση των τραπεζών για το τι θα έκαναν αυτά τα λεφτά, που υποτίθεται με βάση τις εντολές της ευρωπαϊκής κεντρικής, έπρεπε να μπουν στην αγορά, να ωθήσουν την ανάπτυξη κλπ, ίσως να είναι το μεγαλύτερο σφάλμα της διακυβέρνησης.
   Δεν ξέρω αν άλλες κυβερνήσεις πήραν δεσμεύσεις την ίδια περίοδο,για το ίδιο θέμα, αλλά αυτή η ιστορία έφερε τελικά τις υποβαθμίσεις, και τώρα την κρατική παρέμβαση.

   Υποτίθεται osr, το δημόσιο έχει κάποιο συμφέρον με τη μη κατάρρευση της Λαϊκής: τι γίνονται οι μικροκαταθέτες, τι γίνονται οι εργαζόμενοι και ο γενικότερος αντίκτυπος, αφού ξέρουμε πως τα κοράκια θέλουν μια είδηση για να μας χυμίξουν.

   Διαγραφή
  3. Ανκαι το θέμα δεν έχει σχέση με την εργολαβία σου, …ουπς εννοώ ανάρτηση σου , να πω κάτι:

   Το κράτος εγγυάται την έκδοση μετοχών αξίας 1.8 δις. Αν εσύ με βάση των αριθμό των μετοχών που κατέχεις τώρα, δικαιούσαι ας πούμε €200 νέες μετοχές, και δεν επιλέξεις να τις αγοράσεις, τότε το κράτος θα πρέπει να το κάνει. Και να το κάνει και για όλους τους άλλους που δεν θα επιλέξουν να πάρουν τις νέες μετοχές που τους αναλογούν.

   Θεωρητικά υπάρχει περίπτωση να δουλέψει αυτή η κρατική εγγύηση προς όφελος της όλης διαδικασίας και να βρεθούν πολλοί ιδιώτες που να αγοράσουν το σύνολο της έκδοσης, και άρα το κράτος δεν θα βάλει μπακκίρα. Υπάρχει επίσης και η πιθανότητα να καταρρεύσει η μαμμά πατρίδα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, να τεθούν σε αμφιβολία το σύνολο των κακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών μας στη Ελλάδα, τα ποσά στήριξης θα γίνουν θεόρατα, και έτσι η Λαϊκή θα πρέπει να παττίσει, εκτός και αν κάνει καμιά σολομωνιτζή για να αποξενώσει τις ελληνικές της εργασίες από τις άλλες, πιο υγιείς.

   Τέλος, αν αυτό το πατατράκ γίνει λίγο πιο ύστερα, μετά δηλαδή που θα δώσουμε τα 1.8 δις (τα οποία δεν έχω ιδέα από πού θα βρεθούν), τότε θα χάσουμε και τα ριάλια, και θα παττίσει και η Λαϊκή!

   Ναι ο OSR έχει ένα θεματάκι με αυτά τα 3 δις.

   Διαγραφή
  4. Μμμ, το παπαγαλάκι του συναγερμού μιλά για εργολαβίες...
   Αντί να εκτιμήσεις που σας διώ ένα ίνσαιτ της τρέχουσας κατάστασης σε κείμενα που έπρεπε κανονικά να ήταν για προσκεκλημένους αναγνώστες, κάμνεις τζιαι τον δύσκολο...
   Αλλά είπαμε, διαφάνεια.

   Τα υπόλοιπα διαφωτιστικά, όντως,που να τα έβρουν, τζιαι που να τα έβρει το κράτος.

   Ίντα ωραίος ο καπιταλισμός α, παττίζει ημικρατικός, πχ κυπεριακές αερογραμμές, 30 εκατομύρρια τζιαι σιήζουμεν τους κώλους μας.
   Παττίζουν οι κερδοσκόποι με τες μαλακίες τους, 1.8 δις, να πληρώσει το δημόσιο, τζι ας μεν έσιει,"εθνική στρατηγική".

   Ο Μαυρίδης, ο Χατζηγιάννης τζιαι ο Σαμψών ίντα εφκάλαν τον νούρο τους πόξω;

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος19/5/12, 7:42 π.μ.

  Γιατί υπάρχει ακόμα κόσμος που ασχολείται με τις τράπεζες όταν μπορεί να κάνει ότι χρειάζονται, μέσω των συνεργατικών; Τι δουλειά εξακολουθεί να έχει ο κοινός πολίτης με τις τράπεζες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος19/5/12, 4:57 μ.μ.

  «Παττίζουν οι κερδοσκόποι με τες μαλακίες τους, 1.8 δις, να πληρώσει το δημόσιο, τζι ας μεν έσιει,"εθνική στρατηγική".»
  Ο ακελικός ατάλαντος προπαγανδιστής, εξήασε βέβαια να μας πει, ότι εξ αυτών των κερδοσκόπων που «επαττίσαν με τις μαλακίες τους», ήταν και κάποιος κύριος Βγενόπουλος.Τον οποίο το «λαικό κίνημα», μας εκουβάλησε δακάτω, για να μας πει με στόμφο χιλίων καρδιναλίων αλλά και με τη συνοδεία «έγκαιρης κρατικής δημοσιογραφίας», ότι «Εγώ τζιαι ο Καταστρόφιας εν τζιαι...».Ξέρετε, η μόνιμη επωδός του «λαικού κινήματος».Ποιος Τζιοβάνης και πράσινα άλογα.Βγενόπουλος-«Λαικό κίνημα» συμμαχία ρε! Hardcore capitalism μιλάμε.Εν τζιαι ξέρεις να μας πεις ποια λαμόγια του «λαικού κινήματος» έλαβαν υπόσχεση, να συμμετέχουν στο μέρισμα της κερδοφόρας επένδυσης, για να αναγκάσουν τον Θανάση να το βουλλώσει;Το «λαικό,αντινεοφιλελεύθερο κίνημα» ημίσιη.Πω πω ρε μάγκα, είσαι τραγικός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, τόσο τραγικός που μπαίνεις στον κόπο να γράφεις του κόσμου τα ψεματα μπας και καταφέρεις να αντιπαρατεθείς.

   Κουβάλησε στη Κύπρο τον Βγενόπουλο η αριστερά! Κάτσε να το σημειώσω τούτο γιατί εν φρέσκα λουβάνα.

   Πε μας εσύ ρε αγόρι αν δούμε για τα "λαμόγια".

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος19/5/12, 11:51 μ.μ.

  to τελος του ποστ εν νακκον μακαβριο τζαι σαν να λαλει οτι πρεπει να τα εβρουν δηκο-ακελ..αν η επιλογη εν ο εκφασισμος σε περιπτωση που θα χασει ενας υποψηφιος της αριστερας, εν εκαταλαβα ποια ακριβως εν η επιλογη. Συζητας το δηλαδη;
  Οποτε ειτε ο εκφασισμος εν υπερβολη, ειτε ο συναγερμος εν αναγκη να φορησει τζαι το φιλελευθερο κοστουμι του αν θελει ψηφους τζαι που αλλου.

  Για τα οικονομικα; Η στηριξη της λαικης μπορει να γινει που κεφαλαια που μπορει να αντληθουν τζαι που αλλου - η αν δωθουν χρεογραφα [οπως του 2009] που δεν θα μπουν στο δημοσιο χρεος [τουλαχιστον για την ε.ε. - γιατι για τους "οικους" αλλο το φκιολιν].
  Αν ομως υπαρξει "ατακτη εξοδος" που το ευρω,τοτε η κινηση μαλλον εν ψυχολογικη, τζαι την λαικη θα πρεπει να την δουμε συνολικα να πηαινει αλλου - να αγοραστει η κατι.
  Αλλα να παμε με το κλιμα του Σιαρλη για την οικονομια.
  Εννοειται οτι θα πρεπει να πουλησει ξεφορτωθει οτι εσιει στην ελλαδα.

  Τα δεδομενα εν ρευστα τζαι αξιζει να τα δει καποιος στο ευρυτερο τους πλαισιο.
  Παιζεται ενα πολλα πιο μεγαλο παχνιδι.
  Εν ενδιαφερον σκηνικο ευρυτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το τέλος του ποστ λαλεί πως στο τέλος της ημέρας, στις επόμενες εκλογές τζιαι ειδικά στον Β' γύρο, εν θα παίξουν ούτε τα προγράμματα ρόλο, ούτε οι θέσεις, ούτε οι προθέσεις, ούτε οι ικανότητες, ούτε οι πολιτικές/ κομματικές συμμαχίες, αλλά...

   ξεκάθαρα, πόση αποτελεσματικότητα θα έχει μέχρι τότε η καμπάνια της δεξιάς για παραμερισμό του ΑΚΕΛ (λόγω της "ανικανότητας" του τζιαι των "ιδεοληψιών" του) που εν παράλληλη με τον εκφασισμό...

   Έννεν τυχαίο δηλαδή που "έκατσε τη μάππα" το ΕΛΑΜ τους τελευταίους μήνες, αφού εν του αφήννει ζωτικό χώρο πλέον ο Συναγερμός μες τη νεολαία, προτάσσοντας πρώτα τζιαι κύρια τον αντικομμουνιστικό/αντιακελικό του χαρακτήρα τζιαι τον γριβισμό.

   Συζητώ τη συνεργασία με το κυπριανικό ΔΗΚΟ. Είτε που τον πρώτο γύρο, είτε στον δεύτερο. Προτιμώ στον δεύτερο. Αλλά εν θα ήθελα με τίποτε να βρεθώ στο ίδιο μετερίζι που εννά βρίσκεται πχ ο Νικόλας Παπαδόπουλος ή ο Ομήρου, ούτε στον πρώτο, ούτε τζιαι στον δεύτερο γύρο!

   Κάτι τέτοιο φυσικά εν αδύνατο, ξέροντας τες δικές τους προθέσεις, τζιαι την αναγνώριση εκ μέρους τους της "ανάγκης" για παραμερισμό του ΑΚΕΛ.

   Ο μεν Παπαδόπουλος για καθαρά ταξικούς/κερδοσκοπικούς λόγους, το λυσσαριδικό μπλοκ για την επιβίωση του εθνικοσοσιαλδημοκρατικού τους παραμάγαζου: πρέπει να βρίσκονται πάντα απέναντι από το ΑΚΕΛ.

   Συμμαχία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ,χωρίς τα ακραία στοιχεία, τζιαι άνοιγμα προς την αριστερή-μη εθνικιστική βάση της ΕΔΕΚ αλλά τζιαι τους συνδικαλιστικούς πηρύνες της δεξιάς. Τούτη εν η στρατηγική.

   Εν πιο έυκολο τούτο να εφαρμοστεί στον Β' γύρο. Όταν δηλαδή το ΔΗΚΟ τζιαι η ΕΔΕΚ εννάν χαμένοι τζιαι θα παίξουν τζιαμέ σημασία τα πολιτικά πρόσωπα τζιαι οι επιρροές τους.

   Ο Κάρογιαν, ξέροντας ότι εν προδιαγεγραμμένη η ήττα του "ενδιάμεσου", τζιαι με την υποψηφιότητα Αναστασιάδη να μπλοκκάρει τη συνεργασία με τον ΔΗΣΥ, φυσιολογικά διερευνά κατά πόσον θα γλιτώσει το μαρτύριο του Β' γύρου τζιαι να είναι με υποψήφιο που θα πάει ως τη δεύτερη κυριακή.

   Το αγκάθθιν, εν η ομάδα Παπαδόπουλλου, αλλά πόση αλήθκεια επιρροή έσιει μες τον κόσμο του ΔΗΚΟ; Τι επιπτώσεις πχ είχε η διαγραφή Κουλία-Κολοκασίδη πας τη βάση του κόμματος;

   Τώρα εν η ώρα -τζιαι η ευκαιρία- να τους ξεφορτωθούν. Σε ένα συνέδριο πχ που θα καλεστεί να εγγρίνει την κοινή υποψηφιότητα με το ΑΚΕΛ...

   Αλλιώς, το ΑΚΕΛ πρέπει να κατεβεί μόνο του, να περάσει στον Β' γύρο τζιαι να κάμει ξεκάθαρες κουβέντες με τον λαό, να ξέρει τι τον περιμένει. Τζιαι τζιαμέ κολλά το " η αποδοχή ή όχι της πρότασης του Συναγερμού από τη κοινωνία για παραμερισμό της αριστεράς και ο κρυφός ή φανερός εκφασισμός".

   Διαγραφή
  2. Για τη Λαϊκή μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση των μετόχων, ή τζιαι άλλων να αγοράσουν δικαιώματα. Κάτι κουβέντες είπαν μου για κινέζικες προθέσεις.

   Αν χρειαστεί το κράτος να συνεισφέρει (τζιαι πόσα) τότε θα πρέπει να υπάρξουν τζιαι ανταλλάγματα για το δημόσιο συμφέρον. Εφαντάστηκες που τη μιαν να μας κόφκουν τζι άλλα τζιαι να μας πιάννουν τζιαι τα σπίθκια μας που την άλλη για να "σωθεί η λαϊκή";

   Εν κρίσημο το ζήτημα για την αριστερά, τζιαι αν παιχτεί λάθος, με δημόσια ζημιά δηλαδή τζιαι επίθεση στους μισθούς, θα αφαιρέσει επιχειρήματα ενόψει εκλογών.

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος20/5/12, 12:00 π.μ.

  to "οποτε" μαλλον πρεπει να ενι -
  "Οποτε περα που την συνεργασια ακελ-δηκο [τζαι αλλων ενδεχομενως;] σαν αντιφασιστικο μετωπο..."

  Παντως υπαρχουν τζαι αλλοι λογοι [περα που την ρεαλιστικη η υπερβολικη εμφαση του φασισμου] για μια λογικη συνεργασια των 2 - η τζαι αλλων...
  Αλλη κουβεντα..:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο εκφασισμός εν διπλός, ο φανερός τζιαι ο συγκεκαλυμμένος. το "να πεθάνει ο Χριστόφιας" τζιαι το "εν ανίκανη η αριστερά τζιαι ζημιογώνες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις".

   Εκφασισμός ήταν τζιαι η προσπάθεια να αφήκουν τον Ορφανίδη, οι μαλακίες του Νικόλα Παπαδόπουλου τζιαι του Κουλία που τα κανάλια, η αναζήτηση "καθαρών", "σοφών" κ.ο.κ.

   Εκφασισμός είναι τζιαι η λογοκρισία για τες ευθύνες των τραπεζών που ίσχυσε για 2 και πλέον χρόνια, η κατάσταση μετά το Μαρί κλπ.

   Άκουα προχτές τον Κλεοβούλου πχ του ΚΕΑ με τον Μιχάλη στην Ελίτα, τζιαι οι κουβέντες του για την "άχρηστη τζιαι ανίκανη τζιαι καταστροφική, αιματοβαμμένη διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ" που πρέπει να φύει κλωτσιδόν, εν είχαν καμιά διαφορά πχ που τες κουβέντες του φίλου μας του Στροβολιώτη (& friends)...

   Όποτε ακούω ή δκιεβάζω τούτη την "εγγληματική ανικανότητα", όποθθεν τζιαι να την δκιεβάσω ή ακούσω, εμένα κτυπούν μου καμπανέλλες.

   Στο τέλος, Κλεοβούλου τζιαι Στροβολιώτης εννά βρεθούν μαζι, όπως εβρεθήκαν τζιαι το περασμένο καλοτζιαίριν έξω που το προεδρικό,με μοναδικό σύνθημα να φύει το ΑΚΕΛ, τζιαι ότι θέλει ας γινεί,οποιοσδήποτε άλλος θα είναι καλύτερος!

   Νομίζω πως τούτο εν αρκετά ρεαλιστικό.

   Διαγραφή
  2. Ειναι ευρεως γνωστο οτι ο στροβολιωτης εν ακροδεξιος. Καμια εκπληξη η συμπεριφορα του

   Διαγραφή
 8. κοκκινος ιαβερης20/5/12, 2:15 π.μ.

  ριξη οση λασπη θες δημοσιογραφε της γνωμης.μονο εσεις τα πιστευετε αυτα τα φαντασιωδη.οσο και να ριξετε λασπη ο λαος ξερει ποιος τον νοιαζεται.και οσο θελεις να αποκαλεις ναζιστες τα παλικαρια του ελαμ για τραβα να μαθεις για την συνεργασια του πατερουλη σου του σταλιν με τον χιτλερ.για να τραβα να μαθεις για την ανοχη του κκε και του ακελ εναντια στον φασισμο.οταν η ιταλια επιτεθηκε στην ελλαδα το ακελ οχι μονο δεν εστειλε εθελοντες αλλα απαγορευσε στον κοσμο του να δωσει λεφτα στον ερανο υπερ ελλαδος.αυτα τα λετε εσεις οχι κανενας αλλος.να ποιος ειναι ναζιστης και ο προδοτης.το ακελ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μιλάς τζιαι για λάσπη τζιαι φαντασιώσεις εν σε κανεί...

   Να μας δώκεις τζιαι μιαν αναφορά (μιαν) για τες κουβέντες με τους εράνους κλπ; Κάπου έστω στο ίντερνετ, σε ένα βιβλίο, κάπου;

   Η σοβιετική ένωση, ναι έκαμε σύμφωνο μη επίθεσης με τον Χίτλερ. Στο τέλος όμως εκρεμμάσαν το σφυροδρέπανο στη βουλή στο βερολίνο, με θεόρατο κόστος.

   Να σου πω όμως ένα συνεργάτη των ναζί; Ο Γεώργιος Γρίβας τζιαι η οργάνωση "Χ".

   Σχέσεις Χ με δοσιλογικές Κυβερνήσεις, Τάγματα Ασφαλείας και δυνάμεις Κατοχής (βικιπέδια)

   Η Χ ήδη από το 1943 απέκτησε επαφές με την κατοχική κυβέρνηση, που επισημοποιήθηκαν από την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας εφτά "εθνικών οργανώσεων" (Οργάνωση Χ, ΡΑΝ, Εθνική Δράση, ΕΔΕΣ Αθήνας, ΕΔΕΜ, ΕΚΟ, Τρίαινα) με την Υπηρεσία Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της κατοχικής δοσιλογικής κυβέρνησης. Πλέον, όποτε τα μπλόκα των Ταγμάτων Ασφαλείας συλλαμβάναν ενόπλους των οργανώσεων αυτών, τους άφηναν ελεύθερους επιστρέφοντας τον οπλισμό τους. Εξάλλου, πολλοί εύζωνοι των Ταγμάτων Ασφαλείας ήταν ταυτόχρονα και μέλη της Χ.

   Εξάλλου, σε πολλές μάχες του ΕΛΑΣ με τα Τάγματα Ασφαλείας, οι χίτες πήραν ανοιχτά θέση μάχης στο πλάι των δοσιλογικών σωμάτων. Οι χίτες, άλλωστε, εξοπλίζονταν από τους Γερμανούς στην Κατοχή, ενώ λέγεται ότι η Χ έδινε πληροφορίες στις ναζιστικές αρχές για πιθανά σημεία στα οποία βρίσκονταν κομμουνιστές. Χαρακτηριστικά, ο Κρις Γουντχάουζ έγραψε, ότι η Χ ήταν σχεδόν άγνωστη πριν την Απελευθέρωση, και πως ό,τι ήταν γνωστό για τη Χ δεν παρέπεμπε σε Αντιστασιακή δράση, αλλά σε δράση ανάλογη με την Κου Κλουξ Κλαν.

   Διαγραφή
 9. Στέλιο μπορώ να αντιληφθώ την ανάγκην "περιχαράκωσης", οι τζιαιροί εν δύσκολοι εν αλήθκεια. Αλλά το "αν δεν είσαι μαζί μας είσαι εναντίον μας" εν πολλά "ολοκληρωτικόν" για τα γούστα μου. BTW, πρόχτές η Ελίτα, ακόμα τζιαι ο Πρ.πρ ήταν καταφανέστατα εναντίον του παρέα του ΚΕΑ. Αλλά τούτα εν ψιλά γράμματα, εν "υποκριτικά" τζιαι "προφάσεις εν αμαρτίαις"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ότι εφοήθηκε η θεσμική δεξιά τζιαι προσπαθεί να αναχαιτήσει τη ροή προς τα άκρα, εν γεγονός. Αλλά παραμένει το ερώτημα που έβαλα τες προάλλες τζιαι στον Λάζαρο Μαύρο: Πως θα ξεχωρίσει τωρά ο ακροδεξιός-αντιακελικός νέος, το "καλό" εθνικιστικό κόμμα τζιαι το "κακό";

   ε,μα τα μαύρα. Σε ένα Β' γύρο προεδρικών, με το δικό μας σύστημα, όποιος έννεν μαζί μας εν εναντίων μας.

   Διαγραφή
 10. Καλησπερίζω,

  πας την γεννικότερην κουβέντα να θέσω μόνον έναν ερώτημαν: Εν τζιαι συμφέρει τζιαι του κυπριανικού ΔΗΚΟ συνεργασία με το ΑΚΕΛ ένναιν; Εν θα επωφεληθούν τζιαι τζιείνοι εσωτερικά, ας πούμεν;.

  Ταπαγούφη, σαν να μεν είδα πιο πάνω να τίθεται θέμαν "αν δεν είσαι μαζί μας είσαι εναντίον μας", ακόμα τζι' αν το θέτει όπως το θέτει ο νέος πιο πάνω καθαρά εκλογικά. Μπορεί η Ελίτα τζιαι ο Πρ να εφαίρουνταν "καταφανέστατα εναντίον του παρέα του ΚΕΑ", εν είδες όμως διαφοράν στην προσέγγισην σε σχέση με την εκπομπή στο προηγούμενον κανάλλιν; Όταν ο τύπος του ΚΕΑ ήταν τζιαμέ, εφαίρετουν κανένας εναντίον τζιαι υπήρχεν τζιαι η ελάχιστη πρόκληση; Γιατί του έδωκε βήμα δημόσιο; Τζιαι μεν μου πεις διαφάνεια τζιαι ισοτιμία στο δημόσιο χώρο, σε παρακαλώ. Δαμέ κοντά μου έφτασεν η πληροφόρηση για το ήντα μπου ετοιμάζεται τον παράλλο μήνα, της Ελίτας ως δημοσιογράφος εν έφτασεν τίποτε στ' αφκιά της (στη μιλά τωρά τζιείνη που έγραψε για την Ελίτα ότι εν "συνήθεια" που έγινε λατρεία!) Το ότι η δεξιά, εθορυβήθηκεν που τα αποτελέσματα των εκλογών τζιαι στη Γαλλία τζιαι στην Ελλάδαν επασιφανές. Τωρά αν μπόρει κανένας ν' αλλάξει τη φορά του χείμαρρου..... ένει ξέρω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζω, αν δεν ήταν υποψήφιος ο κ. Λύκος,το ΔΗΚΟ θα ήταν με τα δύο πόθκια στο κατώφλι του ΔΗΣΥ τωρά αν με ρωτάς Μαγισσα.

   Διαγραφή
 11. Ανώνυμος20/5/12, 6:55 μ.μ.

  είμαι ΕΔΕΚίτης και θα ψηφίσω αυτόν που δε θα υποστηρίξει το καπιταλιστικό ΑΚΕΛ.
  οι φίλοι του καταστρόφια είναι η Μέρκελ, ο Σαρκοζύ, το Μπούτιν, οι άγγλοι και ο Βγενόπουλος. τα δε αδέλφια του είναι όλοι οι δικτάτορες της υφηλίου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μάγισσα μου αρέσκεις μου (τζι'ας μεν σε ξέρω) διότι φαίνεσαι άθρωπος που εν του αρέσκει να κάφκει τες γέφυρες. Μπορεί να χρειαστούν για επικοινωνίαν με την "άλλην όχθην" (οϊ το μπλογκ)κάποιαν στιγμήν...
  Μα φυσικά υπονοεί το ο Στέλιος αγαπητή, το μήνυμαν του λαλεί εν ολίγοις: "υποστηρίζεις Αναστασιάδην/ συναγερμόν, υποστηρίζεις (Γ)ΕΛΑΜ". Άρα είσαι "ο οχτρός". Οπότε ή σύρε λευκόν ή ψήφισε ότι προτείνει "η αριστερά". Εγώ προσωπικά θεωρώ το λευκόν "ανεύθυνην αν τζιαι θεμιτήν" επιλογήν. Επίσης εν έχω δει ποιον εννά βάλει το ΑΚΕΛ αν τζιαι ο εξευτελισμός του (όπως τζιαι του Αναστασιάδη) προς τον Κάρογιαν εν με βοηθούν ιδιαιτέρως να το δω ευνοϊκά. Στο κάτω-κάτω, τα τελευταία δέκα χρόνια ή ήταν στην κυβέρνησην ή ήταν η κυβέρνηση, γιατί να μεν δωθεί τζιαι στον άλλον, (τον φανερά Κληριδικόν τζιαι ας μεν μπορείτε να το παραδεχτείτε) Αναστασιάδην να δείξει ήνταλως κουμαντάρει;
  Ξέρετε, πρέπει να εν φοβερά ειρωνικόν να υπονοείται ότι οτιδήποτε "κυπριανικόν" μπορεί να εκληφθεί ως "(κεντρο)αριστερά", ακόμα τζιαι αν οι περιστάσεις εφέραν το καρτζιήν που το "παπαδοπουλλέϊκον". Τζιαι τον Στέλιον εκτιμώ τον εξάλλου (εξ αποστάσεως) ως άθρωπον πολλά σφαιρικών τοποθετήσεων οπότε είπα του ότι "καταλαβαίννω" την ανάγκην του να γράψει ότι γράφει. Απλά ας έσιει υπόψην του ότι εμέναν προσωπικά στεναχωρεί με. Είμαι σίουρος ότι εν το έσιει σκοπόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσουν αυγά...

   Φίλε μου, δεν είσαι το μόνον ανορθωσιάτικο συναγερμικούϊν που με αγαπά τζιαι με κάμνει παρέα. Τζιαι στη δουλειά τα ίδια έχουμε. "Εν καλό παιδί...αλλά εν αριστερός!", "εν χαρίζει κάστανο του συναγερμού" κ.ο.κ.

   Κάποτε, πριν λλία χρόνια, ένας άλλος συνάδελφος, όταν το έφερε η κουβέντα μετά που μήνες γνωριμίας ότι είμαι κόκκινος, έθελε νερό να συνέλθει. Αληθινή ιστορία.

   Υπάρχει μια περιρρέουσα δαμέ, μια αύρα τέλοσπάντων, του στυλ, "γράφει τα γιατί πρέπει".

   Ε, εν θα αποδείξουμεν ότι εν είμαστεν ελέφαντες.

   Εν άκρως πολιτικά τα θέματα δαμέ.

   Διαγραφή
  2. Μα το "κληριδικός" που πότε θεωρείται θετικόν;

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος21/5/12, 9:05 π.μ.

   Το κομμουνιστης απο ποτε θεωρειται θετικον;

   Διαγραφή
  4. Που το τζιαιρόν του Μαρξ

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος21/5/12, 1:28 μ.μ.

   Γυριζει στο ταφο του ο Μαρξ.

   Διαγραφή
 13. Α σόρρυ κάτι για τους ΚΕΑδίτες τζιαι (Γ)ΕΛΑΜίτες. Εννά σας υποβάλω έναν (μάλλον φιλοσοφικόν) ερώτημαν: "Πρέπει να ανέχεσαι τζιένους που εν ανέχουνται;"
  Κατά τα άλλα, σε μιαν ωραίαν εκπομπήν του Θεοδωράκη που είσιεν τον Μιχαλολιάκο, εκατάλαβα ότι τούτους τους αθρώπους πρέπει να τους διάς βήμαν. Εν η πιο σίουρη μέθοδος να αυτοεξαφανιστούν τζιαι να κάμουν όσους τους ακολουθούν να αντρέπουνται για την μαλακίαν που εκάμαν. Ώσπου τους "τζιυνηούμεν", τόσον μύθον γυρόν τους κάμνουμεν, τζιαι στο τέλος αντί να τους βάλουμεν στη θέση τους, βοηθούμεν τους.
  Επίσης, στην εκπομπήν κάποιος συνομιλητής του Θεοδωράκη εμίλησεν για το "κόλπον" της Χρυσής Αυκόν να πλησιάσει του κόσμου: έκαμεν όπως η Χαμάς (ειρωνικόν το ότι εμιμηθήκαν μεθοδολογίες των "μισητών" για τζιείνους μουλλάων) που εβοήθησεν τον κόσμον που άποψην χειροπιαστήν (π.χ. λεφτά, τρόφιμα, οργανωμένη προστασία) στες υποβαθμισμένς περιοχές των πόλεων, εκμεταλλευόμενη την χτυπητήν απουσίαν κράτους. Έτσι δυστυχώς τα γερόύθκια είδαν τους ως "σωματοφύλακες" τζιαι εννά συνεχίσουν να τους ψηφίζουν. Άρα εννά ππέσει μεν το ποσοστόν τους αλλά οϊ αρκετά για την ώραν. Η αντίδραση της "δεξιάς" μπορεί να εν αντικείμενον χλεύης που σας τους αριστερούς αλλά εμέναν εχαροποίησεν με. Μπορεί να μοιάζει η κατάσταση, αλλά έννεν 1930. Όπως το 2012 έννεν ούτε καν 2004, για να μεν ξεχνιούμαστεν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τζιαι ο Ερντογάν εν με συσσίτια στην πόλη όταν ήταν δήμαρχος που έγινε αυτός που είναι. Κλασσική μέθοδος.

   Το "συμμάζεμα" της δεξιάς στην ελλάδα έννεν αρνητικό. Πρέπει να γίνουν ρήξεις με τους φασίστες.

   Στην Κύπρο όμως εν βλέπουμε κάτι ανάλογο. Μάλλον συμπόρευση βλέπουμε. Τα φαινόμενα εν τζιαμέ.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/5/12, 9:50 μ.μ.

   Woofis, ΚΕΑνίτες και όχι ΚΕΑδίτες. Ενεργοποίησε το autocorrect και θα δείς!

   Διαγραφή
 14. Για την πρόταση που ελέχθηκε πάνω: «τα παλικάρια του ελαμ» Υπάρχουν μάρτυρες της κουβέντας στο πανεπιστήμιο για την ιστορία με τες κάλπες οι οποίοι ονομασαν συγκεκριμένα άτομα τα οποία ξερουν, τζιαι είπαν ότι ηταν άτομα απο το Ε.ΛΑ.Μ. Το ένα το άτομο που είσχεν μπεί τότε υπο σύλληψη είσχεν παλαιότερες κατηγορίες που αφορούσαν την κατοχή μαχαιριού τζιαι παραλυτικού σπρέυ έξω απο το προεδρικό. Το να κρατά κάποιος μαχαίρια τζιαι παραλυτικά σπρέυ, είναι παλλικαριά? Τούτα είναι αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν θάνατο. Ακόμα τζιαι το σπρέυ, αν πάει έντονα απάνω σε άτομο που έσχει άσθμα / επιληψία / αλλεργική αντίδραση / κτλ. Που τη στιγμή που εδούλευκεν στον στρατό, θα έπρεπεν να ξέρει για τα σπρέυ. Αρα, θα υποθέσουμεν ότι ήξερεν. Η παλλικαριά, με την εν δυνάμει δολοφονία, είναι το ίδιο και το αυτό δηλαδή?

  Πάμεν πίσω στην κουβέντα με τες κάλπες. «Οπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης την περασμένη Τρίτη και ενώ συνεχιζόταν η διαδικασία της ψηφοφορίας στην αίθουσα του Πανεπιστημίου, η ώρα 17.15, 15 περίπου κρανοφόροι φορώντας μαύρη ενδυμασία και μαύρες κουκούλες και κράνη εισήλθαν στην αίθουσα με ρόπαλα και δακρυγόνα σκορπώντας τον τρόμο στους φοιτητές που βρίσκονταν μέσα εκείνη την ώρα. Οι κουκουλοφόροι αφού τρομοκράτησαν τους παρευρισκόμενους με τα ρόπαλα που κρατούσαν διοχέτευσαν δακρυγόνα εναντίον των φοιτητών και έριξαν έπιπλα στο έδαφος. Στη συνέχεια εξήλθαν της αίθουσας κλέβοντας τέσσερις συνολικά κάλπες. Μάλιστα ένας εξ αυτών ψέκασε φοιτητή στο πρόσωπο με σπρέι όταν προσπάθησε να τους εμποδίσει. Σύμφωνα με την μαρτυρία του φοιτητή ο κουκουλοφόρος στη συνέχεια και ενώ τον είδε ότι έσκυψε στο πάτωμα από τον πόνο, τον χτύπησε στο σβέρκο με σκληρό αντικείμενο.»

  1 - Είναι «παλλικαριά», τούτες οι καταστάσεις?

  2 - Το να χτυπούμεν τον άλλο πάνω στο σβέρκο, σαν είναι χαμέ, είναι, παλλικαριά?

  3 - Το να είναι ο άλλος άοπλος, τζιαι να του φακκούμεν με αντικείμενα που πάνω, είναι, παλλικαριά?

  (το αγόρι με τα ωραία ματάκια είπεν "δεν κάνουμε πόλεμο με τριαντάφυλλα". Κάποιοι εχάσαν εντελώς την μάππα όμως. Παραλυτικά σπρέυ τζιαι δακρυγόνα τζιαι μαχαίρια τζιαι ρόπαλα? Τζιαι εν οκ τούτο? Εν φυσιολογικό τούτο? Καλάν είπαμεν οτι ο αντρικός εγγέφαλος δουλεύκει νάκκον διαφορετικά, αλλά, εξακολουθεί να φαίνεται ότι κάποιοι χάννουν την μάππα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...