"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

26 Μαΐου 2012

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου καλεί την Ευρώπη να παραδειγματιστεί από τη Κύπρο του Δημήτρη Χριστόφια

«Στη βάση της φιλίας μας που αναπτύχθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, 
είμαι περήφανος να αποκαλώ τον εαυτό μου φίλο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, 
έναν άνθρωπο που θαυμάζω πολύ»
 • ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ: “Η Κύπρος είναι μια χώρα που τα τελευταία χρόνια ακολούθησε άλλη οδό από αυτή που πήραν πολλές χώρες της ΕΕ. Σε αυτήν τη χώρα η κοινωνική συνοχή εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο”.
 • “Πρέπει να επιστρέψουμε στις αρχές που πάντοτε υπερασπίζεται η Κύπρος, δηλαδή κοινωνική συνοχή και κοινωνική δικαιοσύνη ανάμεσα στις χώρες και ανάμεσα στα μέλη της ΕΕ”
 • Ο Γ. Ομήρου «αναγκάστηκε» να παρακολουθήσει την Ομιλία του Δημήτρη Χριστόφια… στις Βρυξέλλες
 • Έχουν, όπως περιμέναμε άλλωστε, «θαφτεί» οι δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς, του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, από τα ΜΜΕ και τα κόμματα της διαπλοκής και της πλουτοκρατίας (και τα παπαγαλάκια τους), γιατί προφανώς δεν εξυπηρετούν τη προπαγάνδα των συμφερόντων που στηρίζουν.
 • Αποτελεί άλλωστε μέρος της επιβεβλημένης λογοκρισίας στα ΜΜΕ, το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως  οι σχέσεις που ανέπτυξε ο Δημήτρης Χριστόφιας με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο στη θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Κύπρος διεθνώς: μια θέση αναμφίβολα αναβαθμισμένη.
 • Αναγνωρίζουν στο εξωτερικό τη σοβαρότητα της κυπριακής κυβέρνησης,  βλέπουν τη διάθεση για συνεργασία και εκτιμούν την ατζέντα κοινωνικής πολιτικής που προτείνει – στη πράξη- η διακυβέρνηση Δ. Χριστόφια.
 • Αυτά που δεν βλέπουν οι κύπριοι αντιπολιτευόμενοι, τα βλέπει ξεκάθαρα το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αυτοί στους οποίους ανήκουν ή είναι συνδεδεμένα κόμματα ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ. 
 • Πριν από μερικές εβδομάδες, ο πρόεδρος Χριστόφιας είχε αναφερθεί σε δημοσιογραφική διάσκεψη για την μεγάλη αποδοχή που τυγχάνει από ηγέτες στο εξωτερικό, δεχόμενος το μειδίαμα και την ειρωνεία.
 • Οι δηλώσεις όμως του Μάρτιν Σουλτς στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Κύπρο, αποδεικνύουν πως ο Δ. Χριστόφιας, όχι μόνο θεωρείται ως ένας αξιόλογος ηγέτης μιας ευρωπαϊκής χώρας, αλλά πως το παράδειγμα διακυβέρνησης της Κύπρου εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, είναι παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθηθεί από περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης…
Ο Ομήρου «αναγκάστηκε» να παρακολουθήσει ομιλία του Δημήτρη Χριστόφια στις Βρυξέλλες
 • Ενόψει του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες τις αμέσως προηγούμενες μέρες για να συζητήσουν την ανάγκη υιοθέτησης πολιτικών  που να ενισχύουν την ανάπτυξη και την απασχόληση.
 • Σ΄ αυτήν, προκλήθηκε χωρίς να είναι μέλος, και ως ένδειξη αναγνώρισης από τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο Δημήτρης Χριστόφιας. Στην ομιλία του, υπογράμμισε τη δέσμευσή του για μια προεδρία που να στέλνει το μήνυμα για μια καλύτερη Ευρώπη, έχοντας στο ακροατήριο και τον πρόεδρο των κυπρίων σοσιαλδημοκρατών, και πρόεδρο της Βουλής με την υποστήριξη της δεξιάς και της άκρας δεξιάς, Γιαννάκη Ομήρου.
ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 25/5/2012
Σημειώσεις…
 • Φυσικά, τούτο ούλλο το «λιβάνισμα» της διακυβέρνησης Χριστόφια αλλά και του ιδίου του συντρόφου από  τον σοσιαλδημοκράτη Σουλτς, σίγουρα θα θεωρηθεί από τα αριστερότερα ημών ως «απόδειξη» της «συμβιβασμένης» πολιτικής του ΑΚΕΛ στα οικονομικά και εργασιακά θέματα, τη προσκόλληση της Κύπρου στον ευρωμονόδρομο και τη συμμετοχή του κόμματος της κυπριακής αριστεράς στη προσπάθεια να δοθούν ανάσες στον παραπαίοντα καπιταλισμό της ΕΕ.
 • Μια πολιτική δηλαδή που προσομοιάζει, αν όχι ταυτίζεται απόλυτα, με τη πολιτική που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και που βρίσκεται σε σύγκρουση με τις θέσεις του ΚΚΕ.
 • Δεν θα πω το χιλιοειπωμένο περί «διαφορετικών συνθηκών» σε κάθε χώρα, ούτε και το τετριμμένο «άλλο στην μόνιμη αντιπολίτευση και άλλο στην εξουσία» ή έστω με διάθεση για ανάληψή της…
 • Ούτε και πιστεύω πως «μια άλλη Ευρώπη» είναι δυνατή, ούτε και στα «τερτίπια» των σοσιαλδημοκρατών που ξαφνικά θυμήθηκαν πως είναι κεντροαριστεροί αν μη τι άλλο, και πως με τη τακτική τους τη τελευταία εικοσαετία τουλάχιστον, σπρώχνουν τις μάζες ακόμα δεξιότερα, στα όρια της φασιστικής αντίδρασης.
 • Οι αναλύσεις του ΚΚΕ για το μέλλον, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης, των Βαλκανίων κλπ, είναι κατά βάση σωστές, και επιβεβαιώνονται χρόνο με τον χρόνο.
 • Επιβεβαιώνονται όμως και για τον λόγο ότι δεν υπάρχει τίποτα που να τις σταματήσει, να τις καθυστερήσει, να τις αλλοιώσει, να τις κάνει να προσπεράσουν τη χώρα κ.ο.κ. Λειτουργούν δηλαδή, και ως μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ουσιαστικά πολιτική αντίδραση.
 • Θα ξαναθέσω ένα φιλοσοφικό, αν θέλετε, ερώτημα: Αν η ελληνική αριστερά των κομμουνιστικών καταβολών, επιδίωκε και κατάφερνε τη συμμετοχή της στην εξουσία τα τελευταία 20-30 χρόνια, η χώρα και ο λαός θα ήταν σε αυτή τη θέση;
 • Στην ίδια μοίρα θα βρισκόταν η Κύπρος και η κοινωνία της, αν την κυβερνούσαν εναλλάξ οι συναγερμικοί νεοφιλελεύθεροι, οι ακροδεξιοί κολαούζοι τους, και οι «σοσιαλδημοκράτες» των ενιαίων αμυντικών δογμάτων, της εθνοκαπηλείας, των χρηματιστηρίων, της κομματικής κρατικής μηχανής και των διαπλοκών… με την αριστερά στο περιθώριο;
 • Το δίπολο του ΚΚΕ είναι «έξω από την ΕΕ των μονοπωλίων, έξω από το ΝΑΤΟ». Το ΑΚΕΛ καταφέρνει για παράδειγμα, μέσα από τη συμμετοχή του στην εξουσία, να αποτρέπει στη πράξη το δεύτερο, να μην επιτρέπει δηλαδή την ένταξη της Κύπρου ούτε καν στους προθαλάμους του ΝΑΤΟ, χωρίς να απομονώνεται όπως προέβλεπαν οι κασσάνδρες. Και ξέρουμε πολύ καλά πως αυτό δεν θα είναι δυνατόν με μια κυβέρνηση της δεξιάς ή και του κέντρου.
 • Η έξοδος δε της Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή έστω και η ρητορεία σ’ αυτό το μοτίβο, θα σήμαινε αυτόματα, υπό τις παρούσες συνθήκες, αναβάθμιση του Τούρκικου ρόλου στη περιοχή, του ψευδοκράτους κλπ, χωρίς να αναφερθούμε σε μια σειρά άλλα προβλήματα που θα δημιουργούνταν, την αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα, την απομόνωση της αριστεράς κ.ο.κ.

8 σχόλια:

 1. ναι να κοψει μισθους,συνταξεις και επιδοματα.να εξαγγειλει επιδοματα θερμανσης τα οποια ποτε δεν πηραν οι δικαιουχοι.να πετσοκοψει τους πολυτεκνους.να αφησει ανεγγιχτους τους ψηφοφορους-δημοσιους υπαλληλους.να βαλει φορους-φορους.να αυξησει το φπα στα ειδη πρωτης αναγκης.να κυκλοφορουν οι ηγετες με τζετ καιλιμουζινες.να κανουν συνεχεια ταξιδια στ κινα-κουβα-βενεζουελα και αυστρια για να ψωνιζουν οι γυναικες τους.ντροπη σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος26/5/12, 3:19 μ.μ.

  Νομίζω ζεις σε άλλη χώρα φίλε ή ο φανατισμός σου δε σε αφήνει να δεις τα πράματα καθαρά. Από τη μια λες ότι έκοψε μισθούς και από την άλλη ότι δεν έκοψε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ( στην πλειοψηφία τους είναι χαμηλόμισθοι). Σε αυτή τη διακυβένησηση οι συντάξεις και τα επιδόματα καθώς και ο κατώτατατος μισθός αυξήθηκαν. Και για να προλάβω το παραμύθι σας σχετικά με τα επιδόματα σε αλλοδαπούς αυτά είναι μόνο το 10% του συνόλου. Ειναι ωραία τα συνθήματά σας αλλά δε στηρίζονται σε πραγματικά στοιχεία αλλά στην παραπληροφόρηση. Ναι το ΦΠΑ αυξήθηκε κατά 2% αλλά τα μέτρα που οι υπερασπιστές του κεφαλαίου πρότειναν ήταν οι περικοπές των μισθών τόσο στο δήμόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε, σε τέτοια σχόλια δεν απαντάς.Απλά περιμένεις τον διαχειριστή να τα... διαχειριστεί κατάλληλα...

   Αν είναι δυνατόν να δίνουμε βήμα σε ανεγκέφαλα τρόλια. Ακέλ γουοτς μίσιημου...οι κουλίες του διαδικτύου.

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος26/5/12, 3:53 μ.μ.

  ειμαι βεβαιος πως τον αγαπα παρα πολυ ο σιουλτζ χαχα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ελλιάναν τα χάχχανα;
   Άλλη φορά εγέμωννες τη γραμμή σου

   Αγαπά τον ναι, θεωρεί τον πρότυπο: εν ο μόνος πανευρωπαϊκά που άντεξε στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, την ώρα που εδέχτηκε τόση επίθεση όση κανένας. Μα κανένας μιλούμε.

   Διαγραφή
 4. Αδυνατώ να παρακολουθήσω την ανακεφαλαιοποίηση της Λαικής Τράπεζας. Γιατί να μη χρησιμοποιόντουσαν τα 1,8δις (και τα άλλα τόσα που θα ακολουθήσουν, όπως φαίνεται) στην πραγματική οικονομία, στη στήριξη όσων εν τέλει θα έχαναν από μια πιθανή κατάρρευση της Λαικής Τράπεζας; Γιατί να πριμοδοτήσουμε τον μεσάζοντα του χρήματος, την τράπεζα; (Περισσότερα έχω γράψει και στο ιστολόγιό μου).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παναγιώτη, εν έσιεις εξεταστική τωρά μάνα μου εσύ;
   Κάτσε ρε κουμπάρε να περάσεις κανένα μάθημα τζιαι άφησ' την Λαϊκή τα μαύρα. Τώρα να μου πεις καμιάν ημέρα πως τα επαρέτησες τζιαι εννά σε βουρώ με το σφυρί του ακέλ να σου τη ανοίξω τη ξερή σου.

   Δαμέ εν άλλο το θέμα μας: οι ιδεολογικές αγκυλώσεις τζιαι η προσωπολατρεία του Σιουλτς.

   Να πάεις στο Λινό να σου πει για τες τράπεζες: http://sirmastocomputer.blogspot.com

   Νομίζω πως εν υπήρχε άλλη εναλλακτική δαμέ που μας εφέραν τζιαι όπως εν διασυνδεδεμένες ούλλες οι οικονομίες. Εν μια τρύπα στο νερό αν με ρωτάς. Ποιος εννά τους πλερώσει τα δάνεια που έκαμεν;
   Με τι λεφτά; Είτε στην Ελάδα, είτε στη Κύπρο, είτε στην Αμερική.

   Εν σιέπασμα που γίνεται πάλε. Ως παρακάτω. Το σύστημα σας το ωραίο, το ελεύθερο, το ανταγωνιστικό. Λουθήτε το.

   Διαγραφή
  2. Τώρα, μ'έπεισες...(εξεταστική οσονούπω)

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...