"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

8 Ιουνίου 2012

Ο χρυσαυγίτης

Έτσι εκρέφεται ο φασισμός
 • Σήμερα επήα στη δουλειά τζιαι το θέμα συζήτησης ήταν ο χρυσαυγίτης. Σε κάποια φάση έπρεπε να δουλέψω τζιαι λλίο, έφυα, τζιαι που ήρτα ο σύντροφος εκάθετουν μόνος του τζιαι εθκιέβαζε τη Γνώμη του.
 • Εκόντεψα στα «κοπέλια» που εκαθούνταν στο καφενούϊ μας τζιαι εκάμαν μου παράπονο: Ο σύντροφος σου αγγρίστηκεν τζιαι έφυεν.
 • Τι του είπετε πάλε ρε;
 • Έτο, εσυζητούσαμεν για το εχτεσινό,είπαμεν του πως καταδικάζουμεν τη βία τζιαι τους φασίστες, αλλά τζιαι πως η Κανέλλη εν εκνευριστική, ειρωνεύκεται τζιαι προκαλεί, κάποθθεν θα τες έτρωεν…
 • Έσουσα τη κκελλέ μου. Ε ίντα που λαλείς ρε Στελιο. Έννεν αλήθκεια;
 • Τι να πεις; Επαράγγειλα καφέ. Τα κοπέλια της «λαϊκής δεξιάς», που θεωρούν καταστροφικό το ΑΚΕΛ αλλά σιαίρουνται που εν τους επαράλαβε ακόμα ο Φούλλης τζιαι ο Νικολάκης να τους δώκουν πας τα αφκιά, ο ένας μάλιστα θα ψήφιζε τζιαι Σύριζα λαλεί, εν σε τόσο συγχυσμένη κατάσταση που εν πρέπει να εκπλήσσεσαι με ότι ακούσεις.
 • Ο άλλος προχτές είσιεν τα με τη κυβέρνηση γιατί εν πιάννει μέτρα! Τζιαι ίντα μέτρα να πάρει ρε συνάδελφε, να μας κόψει μισθούς, εν πολλά μας 2.000; Ε, ναι λαλεί… Μάσιαλλα δουλειά που κάμνουν τα κανάλια.   
 • Τέλοσπάντων. Ο σύντροφος εξιαγγρίστηκεν τζιαι ήρτε να πάρει τη ρεβάνς. Ακούεις τους ρε Στέλιο; Εν τζιαι είπαμεν να την δέρουν τζιολάς ρε κουμπάρε, ότι εν είρωνας είπαμεν…
 • Όι ρε παιθκιά, λαλεί τους ο σύντροφος, επαρατραβήσετε το τζιαι εν θελω να τσακκωννούμαστεν, είμαστε συνάδελφοι. Αλλά κάποια πράματα εν τα αντέχω. Εξανάκατσεν.
 • Ε πε μας τζιαι συ ρε Στελιο. Να σας πω ρε παιθκιά. Αν αύριο αναλάβει ο Αναστασιάδης τζιαι ππέσει πείνα καταραμένη, λιτότητα τζιαι πετσόκομμα, το ΕΛΑΜ τι ποσοστό θα πιάννει; Δέκα τοις εκατό λαλεί μου ο έξυπνος τους.
 • Τζιαι πόθθεν θα το πιάσει ρε παιθκιά; Εεεε, μα ξέρεις, η χρυσή αυγή έπιασεν τζιαι που το πασόκ. Ε, ναι, θα πιάσει τζιαι που την εδέκ, τζιαι που το ευρωκό, τζιαι που το δήκο, τζιαι που τον συναγερμό βεβαίως-βεβαίως…
 • Εννά πιάσει τζιαι που την αριστερά; Που το ΑΚΕΛ; Ε, όι, παραδέχουνται.
 • Άρα κοπέλια, ελαττώστε τον αντιακελισμό, τον αντικομμουνισμό, τον εθνικισμό, τον απορριπτισμό σας, εφκάτε πιο θετικά τζιαι με μετριοπάθεια να κάμετε κοινωνικό διάλογο, γιατί εν με τες ακρότητες σας που ξεγεννάτε τον φασισμό.
 • Άμμαν οι σύνδεσμοι των αγωνιστών της ΕΟΚΑ εγινήκαν κώλος τζιαι βρατζιήν με το ΕΛΑΜ, ο συναγερμός τους ανταγωνίζεται σε γριβισμό τζιαι εοκαβητισμό, ωραιοποιεί τους η εκκλησία κ.ο.κ., μόλις ππέσει το αμάξι σε λακκούβα, έτους τζιαμαί, έτοιμους, οργανωμένους.
 • Εν θωρείτε ρε που ένας στους θκυο μιτσιούς έχουν τα σήματα του ΕΛΑΜ πάνω τους; Εν θωρείτε πας τες κερκίδες της Ανόρθωσης σας τζιαι του Αποέλ σας; Εν είδετε πέρσι έξω που το προεδρικό;
 • Επροβληματιστήκαν, αλλάξασιν κουβέντα, είμαστε φίλοι τζιαι συνάδελφοι, αγαπημένοι μάλιστα.
 • Το θηρίο όμως εν δαμαί, άλλαξεν η εποχή τζιαι να διλήμματα θα έρτουν να μας έβρουν ούλλους.  

6 σχόλια:

 1. Wikileaks: «Ο Χριστόφιας μπορεί να βασίζεται στον ΔΗΣΥ»

  .... δύο μήνες μετά τις προεδρικές του 2008
  "Εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια του Αμερικανού πρέσβη για τον ηγέτη του ΔΗΣΥ, έπειτα από συνάντηση που είχε μαζί του δύο και πλέον μήνες από την ανάδειξη του Δημήτρη Χριστόφια στην προεδρία της Δημοκρατίας.......
  Ως περίληψη του τηλεγραφήματος ο πρέσβης Σλίκερ γράφει τα εξής: «Ο νέος Κύπριος πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, μπορεί να βασίζεται στον ΔΗΣΥ πως θα στηρίξουμε τη στρατηγική του για την επανένωση της Κύπρου, φτάνει να παίξει τίμια και να μην μας κάνει κόλπα» είπε στον Πρέσβη ο ηγέτης του ΔΗΣΥ στις 22 Απριλίου. Το ότι είμαστε αντιπολίτευση δεν πάει να πει πως θα εναντιωνόμαστε σε κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης απλώς για κερδίζουμε πόντους,........Εξάλλου, ο Χριστόφιας έδειξε την αποφασιστικότητά του να εξεύρει λύση, διορίζοντας σοβαρούς και μετριοπαθείς ηγέτες στις διάφορες ομάδες εργασίας και τεχνικές επιτροπές, οι οποίες έχουν ήδη πιάσει δουλειά. Όμως, για να μπορέσει να δοθεί πολιτική κάλυψη στον Πρόεδρο ώστε με τη σειρά του αυτός να μπορέσει να αντικρούσει τους εθνικιστές, πρέπει οι συνομιλίες να αποφέρουν σύντομα αποτελέσματα..... Άρχισε τη συζήτηση επαινώντας τις πρώτες επιδόσεις του Χριστόφια ως Πρόεδρου. «Ο Χριστόφιας έκανε τεράστια λάθη στο παρελθόν», είπε ο Αναστασιάδης, «ειδικά σε ό,τι αφορά τη στήριξη στον Παπαδόπουλο και στην απόρριψη του Σχεδίου Ανάν το 2004». Ωστόσο, είπε, ο ηγέτης του ΑΚΕΛ φαίνεται να έχει μάθει από τα λάθη του και τώρα ο Πρόεδρος εμφανίζεται αποφασισμένος να συμφωνήσει σε λύση. Μία πρώτη ένδειξη της αποφασιστικότητας αυτής είναι η διάνοιξη του οδοφράγματος της οδού Λήδρας, μια κίνηση που ενείχε μεγάλο πολιτικό ρίσκο στην περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά.
  Το κυπριακό πρόβλημα θα έπρεπε να υπερβαίνει τις όποιες κομματικές πολιτικές, υποστήριξε ο Αναστασιάδης. Γι’ αυτό και ο ΔΗΣΥ προτίθεται να ασκήσει ρόλο εποικοδομητικής αντιπολίτευσης και να δώσει στον Πρόεδρο επαρκή χώρο για ελιγμούς, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ο ΔΗΣΥ να αφήνει ευκαιρίες για βραχυπρόθεσμες πολιτικές νίκες να πηγαίνουν χαμένες. ..........Ο ΔΗΣΥ επιλέγει να παίξει αλλιώς, αρκεί ο Πρόεδρος και το ΑΚΕΛ να μην εκμεταλλευτούν την καλή μεταχείριση. Μας είπε πως είχε σκοπό να πει του Χριστόφια να σκέφτεται ως αρχηγός κράτους και όχι ως πολιτικός. Να κρατά τα μάτια του καρφωμένα στο μακροπρόθεσμο έπαθλο: ένα επανενωμένο, ομόσπονδο, και λειτουργικό κυπριακό κράτος».
  ........ Οι διορισμοί που έκανε ο Χριστόφιας στις τεχνικές επιτροπές και τις ομάδες εργασίας θα έπρεπε να πείθουν τους Τ/κ πως «θέλει λύση και το εννοεί,» για παράδειγμα. Κι αυτό γιατί η λίστα περιέχει ελάχιστους ιδεολόγους και πολλούς με εμπειρία και μετριοπάθεια, είπε ο Αναστασιάδης, και ακόμα περιλαμβάνει προσωπικότητες που ρέπουν προς τον ΔΗΣΥ. Είναι πολύ σημαντικό οι ειδήμονες και οι τεχνοκράτες των επιτροπών να εμπλέξουν τους Τουρκοκύπριους ομολόγους τους σε έναν γόνιμο διάλογο και να σημειωθεί σύντομα πρόοδος, είπε ο Αναστασιάδης ώστε ο Χριστόφιας να μπορέσει να αντικρούσει τα καλέσματα των εθνικιστών και των απορριπτικών για επιβράδυνση των συνομιλιών, και να ζητήσει την έναρξη των εντατικών διαπραγματεύσεων. Εάν αυτές ξεκινήσουν τον Ιούνιο, όπως προνοεί η συμφωνία της 21ης Μαρτίου, τότε είναι δυνατό οι δύο πλευρές να φτάσουν σε ακτίνα συμφωνίας μέχρι το τέλος του 2008, εκτίμησε ο Αναστασιάδης».

  Ξέρεις ρε Στέλιο μου, όντως η κουφή εν που την "δεξιάν" που ξεκινά. Αλλά με λύσην του κυπριακού η κουφή ήταν να εν αποκεφαλισμένη που χρόνια.
  Ξέρεις ότι είμαι που τζείνα τα "ανορθωσιατούθκια" που θεωρώ εσάς τους αριστερούς ιδιαίτερα συμπαθείς. Αλλά φίλε ώρες ώρες τούτος ο ποντιο-πιλατισμός σας τζιαι τα "I told you so" σας καταντούν αηδία. Φταίτε τζιαι σεις φίλούδιν μου, τζιαι μια μικρή παραδοχή εν βλάφτει. Αλλά άμα ο ίδιος ο πρόεδρος εν διά το καλόν παράδειγμαν, νάμπου να καρτερούμεν που τον ¨λαόν";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στην Ελλάδα που δεν έχει κυπριακό, γιατί έννεν αποκεφαλισμένη η κουφή; Στη Γαλλία; Στη Ρωσία κλπ;

   Ο Χριστόφιας πόσο φταίει τελικά που εν ελύθηκε το κυπριακό ως το μάρτη του 2010;

   Τζιαι ποιες εν οι ευθύνες της αριστεράς για τον φασισμό δηλαδή;

   Διαγραφή
 2. Προσωπικά, με ξεπερνούν τέτοιες συζητήσεις. Με ξεπερνά το ότι πρέπει να επιχειρηματολογήσεις για τ'αυτονόητο. Τη δημοκρατία και το δικαίωμα του άλλου (πράγματα που το ΕΛΑΜ τα αποκλείει).
  Αναγούλα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι όμως, μπαίνουμε σε εποχή που πρέπει να ξανασυζητηθούν τα αυτονόητα.

   Αυτονόητο1: Η αρχεπισκοπή δεν κάνει πολιτική! Εδώ γελάμε
   Αυτονόητο2: Τη στιγμή που ο Έρογλου και η Τουρκία θέλουν να απεμπλακούν που τες συνομιλίες, δεν τους κάνουμε πλάτες με πιέσεις για απόσυρση προτάσεων ή αλλαγή της διαδικασίας στα μέτρα τους. Εδώ κλαίμε.
   Αυτονόητο3: Η λιτότητα δημιουργεί φαύλους κύκλους υφέσεων αλλά κάποιοι στη Κύπρο θέλουν να περικόψουν κι άλλο τους μισθούς... Εδώ εκνευριζόμαστε...
   Αυτονόητο4: Δεν γίνεται ο νομικός σύμβουλος τράπεζας να είναι πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της βουλής. Εδώ γινόμαστε παρούτι.
   Αυτονόητο5: Δεν είναι δυνατόν από τους κυπριακούς εξοπλισμούς να έφαγε μόνο ο Άκης... Εδώ αυτοεξοριζόμαστε...

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος9/6/12, 2:23 μ.μ.

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΞΑΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΕΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ ΟΤΙ ΤΟ

  ΑΚΕΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ

  ΤΡΟΠΑΡΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΖΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΦΤΙ ΤΟΥ

  ΑΡΧΙΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ.


  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ "ΚΥΡΙΟΥΣ" ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥΣ

  ΠΩ ΟΤΙ ΕΚΑΤΣΑΝ ΠΑΝΩ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΞΑΝΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ

  ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΟΤΑΝ ΑΙΣΤΟΥΣ ΝΑ ΤΖΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΖΑΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΚΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΤΟΤΕ .


  ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΕΙ Η

  ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ ΑΚΕΛ = 1/3

  ΛΑΟΥ

  KEEP DREAMING

  FYTOS

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. και εισαγώμενος αντιακελισμός...

  Πώς απαντάτε σε αυτούς που φωνάζουν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει φασισμό και νεοναζισμό εν έτει 2012; Ν.Μ: Τα ίδια λέγανε και για τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ οι κομμουνιστές. Φασίστες τους αποκαλούσαν, συμμορίτες κλπ. Η προπαγάνδα τους δεν περνάει.

  Οι ευρωπαίοι εκφράζουν συνεχώς ανησυχίες και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το αυγό του φιδιού, όπως το αποκαλούν, που εκκολάπτεται σε ολόκληρη την Ευρώπη και εννοούν τον φασισμό και ναζισμό. Ν.Μ: Εγώ ξέρω ότι η Κύπρος μας, που δεν είναι απλά ελληνική αλλά είναι Ελλάδα, κινδύνευσε από τους Άγγλους δημοκράτες που τη βασάνισαν, που κατέχουν ακόμα ένα κομμάτι της ελληνικής Κύπρου παρανόμως. Απευθύνω θερμό χαιρετισμό σε όλους του περήφανους Έλληνες της Κύπρου και να πω ότι 4000 χρόνια ελληνικής ιστορίας δεν σβήνουν με κανένα σχέδιο ΑΝΑΝ και με κανένα σχέδιο τουρκοποίησης της Κύπρου.

  Θεωρείτε ότι ο Χίτλερ ήταν παρεξηγημένη προσωπικότητα που ο χρόνος θα δικαιώσει; Ν.Μ: Όχι, εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκανε το ΚΚΕ και το σταλινικό ΑΚΕΛ. Δεν θα αποκαταστήσουμε τη μνήμη κανενός Στάλιν κατ ανάλογο τρόπο.

  http://www.sigmalive.com/news/greece/496885

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...