"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

16 Ιουνίου 2012

Ελλάς - Ελλάς - Αντώνης Σαμαράς

 • Θα γίνει πρωθυπουργός ο Αντωνάκης μας να ησυχάσει; Να ησυχάσει μαζί του και το σύμπαν πως θα εφαρμοστούν τα μνημόνια, πως θα συνεχίσει η Ελλάδα να πληρώνει δεκάδες δις ευρώ τόκους ετησίως και να δημιουργηθεί επιτέλους αυτό το «φιλόξενο περιβάλλον επενδύσεων» με τα μεροκάματα της πείνας και τα ωράρια λάστιχο;
 • Πολλή σημαία όμως ρε παιδιά έτσι; Σημαία, λαϊκισμός και ψευτοπατριωτισμός.
 • Και από την άλλη ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας. Επιτρέψτε μου δηλαδή, αλλά παρακολουθώντας μια-δυο ομιλίες του στο λουλακί φόντο, έπαθα κατάθλιψη από τη ρηχότητα και την απονεύρωση.
 • Παρόλα αυτά (από τη χθεσινή ΓΝΩΜΗ), “η πιθανότητα μέσα στον Ιούνη να κυβερνούν Ελλάδα και Κύπρο κόμματα που ανήκουν στην ομάδα της Αριστεράς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, είναι άκρως γοητευτική, ενώ μεγεθύνεται τόσο σημειολογικά, όσο και επί της ουσίας, με τη συγκυρία της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Κύπρο του Δημήτρη Χριστόφια στο επόμενο εξάμηνο”.
 • Το ΚΚΕ τραβά το δρόμο του. Οι συνθήκες όμως στην Ελλάδα είναι διαφορετικές, ήταν πάντα διαφορετικές. Είμαστε σε αλληλεγγύη με τους συντρόφους του ΚΚΕ, κατανοούμε τη στάση τους, αναγνωρίσουμε την επιμονή, ευχαριστούμε για τη διάσωση, σε τούτες τις συνθήκες, της σοσιαλιστικής προοπτικής.
Τα δικά μας
 • Το ΑΚΕΛ προσπαθεί, πρέπει να αναγνωριστεί ότι τα βάζει με όλους και με όλα τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστο, για να αποτρέψει το φόρτωμα των βαρών στους εργαζόμενους.
 • Η Κύπρος των 850 ευρώ κατώτατο μισθό, δε μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα των 350. Η κυπριακή κυβέρνηση, εν μέσω κρίσης, κάνει απανωτές αυξήσεις στους μίνιμουμ μισθούς, δεχόμενη τη μήνη της δεξιάς για τις «σπατάλες», ενώ ετοιμάζει τώρα πακέτο «μέτρων» που στοχεύει τους έχοντες και δείχνει να μπορεί να αποφύγει το «μηχανισμό».
 • Έχει γίνει πολλή δουλειά στις δημόσιες δαπάνες και τις στοχεύσεις των ωφελημάτων. Εξοικονομούνται εκατοντάδες εκατομμύρια ετησίως, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ήδη υποχωρήσει τον περασμένο Δεκέμβρη ενώ οι ιδιωτικοί έχουν μπει ήδη σε καθεστώς εργασιακής τρομοκρατίας από καιρό, οπότε θεωρούμε πως ήρθε η ώρα επιτέλους για συνεισφορά του συσσωρευμένου πλούτου.
 • Και προς αυτή τη κατεύθυνση, τη λογική κατεύθυνση, η κυπριακή κυβέρνηση κινήθηκε από νωρίς με νομοσχέδια, βρίσκοντας και πάλι το τοίχος της δεξιάς.
 • Σ’ αυτές τις συνθήκες, με τις κομπίνες των χρηματοπιστωτικών μαφιών που προηγήθηκαν αλλά και τη πολεμική της αντιπολίτευσης και του οικονομικού κατεστημένου σε κάθε κίνηση ανάπτυξης και προόδου που έμπαινε μπροστά (ξένες επενδύσεις, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, λιμάνι Λάρνακας, δρόμος Πάφου-Πόλης και πολλά άλλα), καλά τα πήγε η κυβέρνηση Χριστόφια.
 • Για να μη θίξουμε δηλαδή την ολοφάνερη αναβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο στους κόλπους της ευρωπαϊκής λυκοφωλιάς, όσο στη λεκάνη μας, όσο και παγκόσμια. Ισορροπημένη πολιτική, με ανοιχτές όλες τις πιθανότητες.  
 • Και να αφήσουμε πίσω και το Κυπριακό στο οποίο ο Έρογλου –με τη μεγάλη και συνειδητή συνεισφορά της ε/κ αντιπολίτευσης και των αγγλοαμερικανών- προσπαθεί να απεμπλακεί από τη διαδικασία που τον έχει εγκλωβίσει ο Δημήτρης. Τα ίδια ισχύουν και για τη Τουρκία που συμπεριφέρεται εξόφθαλμα σαν λιοντάρι στο κλουβί.
 • Και να μη πούμε για την ανεύρεση και εξόρυξη φυσικού αερίου, τη γιγάντια αυτή επιτυχία που απέδειξε την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.
Μια μορφή αντίστασης
 • Αν η κυβέρνηση του Λαϊκού Κινήματος καταφέρει να αφήσει άθικτα τα εισοδήματα των χαμηλών και των μεσαίων στρωμάτων (της μεγάλης πλειοψηφίας δηλαδή, του λαού) σ’ αυτή τη χρηματοπιστωτική επίθεση με αφορμή τη κατάσταση με τα ελληνικά ομόλογα, και την ίδια στιγμή δεν εξαρτηθεί απόλυτα από τους «μηχανισμούς», ενώ κάνει παράλληλα προσπάθεια να «τσιμπήσει» τη πλουτοκρατία… θα αποτελεί μια σοβαρά διαφοροποιημένη στάση σε σχέση με τα «ευρωπαϊκά πολιτικοοικονομικά ήθη», μια μορφή αντίστασης.
 • Επιπλέον, το άνοιγμα στη Ρωσία, με παράλληλη αναβάθμιση των σχέσεων με Κίνα, η πολιτική δηλαδή που εφάρμοσε με συνέπεια η παρούσα διακυβέρνηση χωρίς να υποβαθμίζει τη παρουσία της στην Ευρώπη, φαίνεται να αναγνωρίζεται μέρα με τη μέρα από πολλούς σε εσωτερικό και εξωτερικό.
 • Παρόλα αυτά, ο εξτρεμισμός της δεξιάς, σε Ελλάδα και Κύπρο, έχει βαλθεί να «εξαφανίσει», να αποτελειώσει, να παραμερίσει την αριστερά.
 • Η κατάσταση με τη παραπληροφόρηση, τον εκφοβισμό, το μηδενισμό, τη λάσπη, τη συκοφάντηση, τα «καρφώματα», την υπονόμευση, τον απορριπτισμό, έχει κτυπήσει κόκκινο. 
 • Να μας συγχωράτε φίλοι μας της δεξιάς, αντιπολιτευόμενοι μπλόγκερς, ξαναμμένοι και μπαρουτοκαπνισμένοι αντιχριστοφιανικοί, αντιακελικοί, αντικομμουνιστές, δυτικολάγνοι φιλελεύθεροι, και διάφοροι άλλοι κρυφοτσιμπημένοι με τη χρυσή αυγή και τα ογλάνια της, νοσταλγοί της ΕΟΚΑ Β’ και της χούντας…
 • Δεν θα σας κάνουμε παρέα σε τούτο το παιχνίδι πανικού, στο δρόμο του χαμού. Έχουμε άλλα καθήκοντα, άλλες προτεραιότητες, άλλα σχέδια για τον τόπο, για τον κόσμο.
 • Άλλοι τελικά είχαν το όνομα (ChristofiasWatch) και άλλοι είχαν τη χάρη. Αυτό έχω μόνο να πω για τους φίλους.
 • Η κατζία τους (τζιαι η αζούλα τους) για το κυπριακό διεθνιστικό και σοσιαλιστικό κίνημα θα τους μείνει!
Κοιτάμε μπροστά
 • Η λάσπη του «ανίκανου», του «ανεύθυνου», του «αχάπαρου», του «αναβλητικού», του «εγκληματικού», του «υποχωρητικού» Χριστόφια και δε ξέρω κι εγώ τι άλλο σερβίρουν καθημερινά τα παπαγαλάκια της δεξιάς πλουτοκρατίας και του εθνικιστικού παροξυσμού, τούτη η φανατίλα ενάντια στο ΑΚΕΛ, έχει σίγουρα παρασύρει πολλούς.
 • Εμείς ανασκουμπωνόμαστε και ξαναπαλεύουμε, δεν θα περάσει η τρομοκράτιση των εργαζόμενων.
 • Θα κάνουμε ότι δημοκρατικά περνάει από το χέρι μας για να σας αναγκάσουμε σε ήττα και υποχώρηση, προβάλλοντας τα πραγματικά διλήμματα για τον τόπο και το λαό.
 • Δε θα πάρουμε τα όπλα, μη σκιάζεστε, ούτε θα στήσουμε καραούλι στα κομπιούτερ σας ή τα σπίτια σας για να αποκαλύψουμε άλλη μια πλεκτάνη της άρχουσας τάξης εις βάρος του λαού, όπως τόσες άλλες.
 • Στα πλαίσια της δοσμένης νομιμότητας, στους χώρους δουλειάς, στην επικοινωνία, με τα πενιχρά μέσα μας σε σχέση με τους μηχανισμούς πέντε κομμάτων, άλλων τόσων καναλιών και συγκροτημάτων τύπου, θα παλέψουμε να μη περάσει η δεξιά, η λιτότητα, η αποκρατικοποίηση, η επίθεση ενάντια στους μισθωτούς. Ούτε και οι «άλλες λύσεις» στο Κυπριακό, ούτε η δυτικολαγνεία.
 • Όπως πάντα δηλαδή. Και τώρα-και πάντα, θα μας βρίσκετε μπροστά σας φίλοι εθνικιστές και «φιλελεύθεροι» που φαγωθήκατε να αποδείξετε πως τελικά «ο νούρος του σιύλλου εν ισσιώννει»...

26 σχόλια:

 1. Τελικα πρεπει να σιερουμαστε που ζουμε την εποχη της κρισης. Που αποκαλυφθηκε ο καθε ψευτης, κλεφτης τζιαι απατεωνας τζιαι δαμε στην Κυπρο τζιαι παντου. Να ξυπνησει επιτελους ο κοσμος που την πλυση εγκεφαλου των καναλιων τζιαι των φυλλαδων.

  Ο Χριστοφιας τελικα εισιε δικαιο, οι νεοφιλελευθεροι μονο πεινα εφεραν στην Ευρωπη. Τελικα εννεν η κυβερνηση που φταιει αλλα οι τραπεζες τζιαι το συστημα της ασυδοσιας, της πεινας τζιαι των πολεμων. Τελικα επεριπαιζαν σε τοσο τζιαιρο βλακα Κυπραιε που τους ψηφιζεις.

  Τελικα το ΑΚΕΛ εισιε δικαιο για τον "παραδεισο" της Ευρωπης? Τελικα εισιε δικαιο Χριστοφιας που ενε βαλε ουλλα τα αφκα μεστο καλαθι της Ευρωπης τζιαι διατηρει αριστες σχεσει με Ρωσια τζιαι Κινα? Τελικα οι δυτικολαγνοι ενεχουν υποθεση? Τελικα ενεσιετε ουτε εσεις υποθεση που τους εψηφιζετε τοσα χρονια για να σας ταιζουν παραμυθκια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ίντα που τον εβάλαν να απολογηθεί επειδή είπεν τους να καθυστερήσουμε κανένα θκυο χρόνια να μπούμε στο ευρώ;

   Διαγραφή
 2. και τωρα και παντα ελαμ ελαμ ελαμ16/6/12, 2:26 μ.μ.

  σιγουρα δεν ζεις κυπρο εσυ η εισαι δημοσιος υπαλληλος.οιπρωτοι επιχειρηματιες που απολυουν κοσμο ειναι οι ακελικοι.το ιδιο το κομμα σου απολυσε δεκαδες μεσα στο λαικο καφεκοπτειο το οποιο σας δινει εκατονταδες εκατομυρια κερδος ετησια.εκει βαλατε ινδους και πακιστανους στις δουλειες ντοπιων.το καλο ειναι οτι χασατε εκατονταδες ψηφους απο αυτο και αυτοκτονησετε και τωρα που σας εμεινε η μιση σας δυναμη κλαιτε και λετε φασιστα τον φτωχο πολιτη.ειναι μεγαλο ψεμα οτι δηθεν εβαλετε το κατωτατο 850.ολοι δινουν 700 ευρω κατωτατο μισθο και αυτο σε αγγελιες του υπουργειου εργασιας!αρα μην μας παραμυθιαζεις επαγρυπνιτη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάμε μας ένα λινκ του υπουργείου εργασίας να δούμε ποιος παραμυθιάζει

   Διαγραφή
 3. Ναι ρε με την Ρωσία τζιαι την Κίνα, που έχουν τζιαι τες δημοκρατίες τους στρωμένες τζιαι τους λαούς τους καλοταϊσμένους τζιαι τον συσσωρευμένο πλούτον φορολογητέο. Εννα μας πει εμάς τωρά η δυτική Ευρώπη ήνταμπον η δημοκρατία τζιαι η κοινωνική πρόοδος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα τι λαλείς Παύλε. Εν έσιει σχεδόν κυβέρνηση στη δυτική ευρώπη που δεν συμμετέχει ακροδεξιός σχηματισμός ή που δεν έχει αναπτύξει ισχυρό εθνικιστικό κίνημα.
   Η Ρώσία τζιαι η Κίνα μας επαράναν; Η μάμμα του καπιταλισμού εν πρότυπο δημοκρατίας; Που ετζιοιλιοπόναν η κάλπη ως τα χριστούγεννα την άλλη φορά για να φκει ο Μπους;

   Η θέση της Κύπρου στην ΕΕ εν αναβαθμισμένη, εν αυταπόδειχτο. Άσε που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τζιαι ως μοντέλλο συνοχής τους επόμενους μήνες.

   Το να μεν θέλουμε τα μνημόνια εν φυσιολογικό με τόσα που βλέπουμε. Μια χώρα με 3% έλλειμμα πόσο πρέπει να βασανιστεί δηλαδή;

   Διαγραφή
  2. Παυλε οϊ να ξυπνησεις αποτομα τζιαι να μας παθεις τιποτε. Δκιαβαζε τα παραμυθκια που σε ταιζουν οι φυλλαδες τζιαι συνεχισε τον υπνο σου.

   Διαγραφή
 4. Λαλει της Ελλάδας για να ακούσετε εσείς.

  Φίλε Νέε πολλήν πολίτην τζιαι πολλά μπλογκς θκιαβάζεις. Γιά εινταλόγον? εγώ όταν τα χριστόφιασγουότς αρχίσαν την χυδαιότηταν δεν εξαναπάτησα. Το ίδιον έκαμα τζιαι του πολίτη πριν το Μαρί όταν έφκαλεν στη δημοσιότηταν την προσωπική ζωή του Μάρκου Κυπριανού. Έχει χρόνον να τους πέψω κείμενο. Που τον τζιαιρόν που διάφορα μλόγκς το ερίξαν στην χυδαιότηταν δεν κάμνω κλίκ φίλε μου τζιαι αης τους να δέρνουνται μές την νευρωσην τους. Ούτε το χρυσάφιν αγιώννει, ούτε το νερόν πάει πουκάτω που το λάδιν. Ο καθένα ότι θέλει λαλεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, ναι, αλλά εν έτσι που κάμνουμε ένα βήμα μπροστά τζιαι θκυο πίσω.
   Αναπάντητο εν πρέπει να μένει τίποτε, αλλά όπως λαλείς τζιαι συ, πως θα τα φκάλει πέρα η διαλεκτική με τη χυδαιότητα.

   Διαγραφή
  2. Ούτε το λάδιν πάει πουκάτω που το νερόν έπρεπεν να είχα γράψει. Τυπικό λάθος δυσλεξικού.

   Διαγραφή
 5. Ολόκληρος κατεβατός, ολόκληρες τοπικές και διεθνιστικές θεωρίες, βολικό τσουβάλιασμα για να φτιάξουμε άλλοθι, ευφημισμός του γεγονότος πως αντί της πρώτης επιλογής για δάνειο, θα πάμε στη δεύτερη (δήλωση Σιαρλή στο Ρόιτερ), για να εξηγήσουν ένα απλούστατο ανθρώπινο φαινόμενο: ο πρόεδρος που έχουμε είναι λίγος! Όπως λίγος μπορεί αν αποδειχθεί και ο επόμενος, είτε δεξιός είτε αριστερός!

  Αλλά αυτό δεν κολλά στην ιδεολογία, έτσι;

  Και κάτι άλλο: Όλοι "εμείς" που μας ένωνε η πίστη και η θέληση για λύση, έχουμε εκ των πραγμάτων διαλυθεί. Αν τα πέντε χρόνια του Τάσσου μας ένωναν, όταν βγήκε ένας "δικός" μας αναφορικά με το Κυπριακό, έχουμε χαθεί στους πέντε ανέμους.

  Αδυνατείς να αντιληφθείς πως έστω και στατιστικά είναι δυνατόν να φταίει εκείνος, οι πολιτικές του και η πρωτοβουλίες του, που φυράσαμε;

  Ακόμα κάτι: αν πήγαινες μια βόλτα στο παζάρι, θα αντιλαμβανόσουν πόσο μουσκουρούθκια είναι τούτα που λες για στους εργαζόμενους και τους μισθούς. Τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα έχουν ήδη πληγεί, και αναφορικά με μειώσεις, αλλά κυρίως στο βασικότερο: στο θέμα της εργασιακής ασφάλειας. Κάτι που απολαμβάνουν μόνο οι βολεμένοι του δημοσίου, που είναι η μόνη ομάδα (όχι τάξη) Κυπραίων που έμειναν ουσιαστικά αλώβητοι.

  Το παζάρι είναι στον αναπνευστήρα, και η κυβέρνηση λειτουργεί ως να είχε απεριόριστο χρόνο!

  Και μετά μας ρίχνετε και ένα δακρύβρεχτο πως θα σας βρίσκουμε πάντα μπροστά μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κουμπάρε ποιός νομίζεις ότι είσαι για να συγκόφκεις εσύ τον άλλον (είτε πρόεδρος είναι είται άλλος) "πολλήν" η "λλίον", αχάπαρον ή μορφωμένον, έξυπνον ή βλάκαν; Το πιό πολλήν που μπορείς να πεις με αξιοπρέπειαν είναι με ποιάν πράξην του σσυμφωνείς ή διαφωνείς, τζιαι άτε, αν τον συμπαθείς ή αν τον αντιπαθείς. Για το πρώτον να το κουβεγκιάσουμεν. Η διαλεκτική, που λαλεί τζιαι ο νέος, εδείχτηκεν που τον πολιτισμόν που αναπτύχθηκεν στην περιοχήν μας τζιαι η Ευρώπη ουλλη διεκδικά για βάσην του πολιτισμού της. Για το δεύτερον, εντάξει! Ελεύθερος είναι ο καθένας να συμπαθεί ότι τζιαι όποιον θέλει ανάλογα με την αισθητικήν του. Τζιαι μιλώντας για προσωπικήν αισθητικήν, τον τελευταίον τζιαιρόν, για την δικήν μου αισθητικήν, τα γραφτά σου Στροβολιώτη εκαταντήσαν μια αηδία χυδαιότητας τζιαι για να σου πω τζιαι την αλήθκειαν έχει 3 αναρτήσεις σου που δεν επάτησα στο μπλόγκ σου γιατί σύμφωνα με την δικήν μου αισθητική βρίκω τα λόγια που γράφονται άνοστα τζιαι αντιαισθητικά, οπότε τι γυρεύκω εγώ κάπου που μου χαλά την διάθεσην.

   Εσύ νέε, που θέλεις "να απαντάς σε όλα", έβρε διαλεκτικά επιχειρήματα τωρά να αποδείξεις του Στροβολιώτη ότι ο Χριστόφκιας "δεν είναι αχάπαρος" τζιαι μάλιστα χωρίς να νευριάσεις. Άμα μπεις σε τούτην την διαδικασίαν, πρέπει πρώτα να του αποδείξεις ότι εσύ προσωπικά δεν είσαι αχάπαρος που υπερασπίζεσαι τον Χριστόφκιαν, άρα κατ΄επέκτασην ότι εσύ σαν αριστερός δεν είσαι κατώτερος από τόν "αστόν" Στροβολιώτην "που τα εκατάλαβεν ούλλα"... Μα σοβαρομιλάς ρε φίλε, να ππέφτεις τόσον χαμηλά για "να απαντάς σε όλα". Για ποιόν λόγον; Όποιος νομίζει τον εαυτόν του ανώτερον που τον άλλον να πάει στον ψυχαναλυτήν του να γιάνει την νεύρωσην του. Γιατί να αρρωστάς τζιαι να λυπάσαι εσύ; Πρόσεχε πάντως διότι μια προβληματική νεύρωση μπορεί να είναι κολλητική δυσλειτουργεία.

   Διαγραφή
  2. Στροβολιώτη αλλού αυτά.
   Τούτα τα "λίγος" τζιαι τα διάφορα άλλα επίθετα που επινοείς, φύλαξε τα για το ακροατήριο σου.
   Τουλάχιστον, ας έχεις την εντιμότητα να μεν προσωποποιείς στον Χριστόφια τες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης.
   Γιατί, σχεδόν στο σύνολο των κινήσεων που δέχονται τη κριτική σου, ο Χριστόφιας απλά μεταφέρει την άποψη του λαϊκού κινήματος, που εν κυβέρνηση παρά την αντίδραση.

   Οπότε, αν έσιεις τα κκότσια τζιαι το λαλεί η καρκιά σου, βάλτα με το ΑΚΕΛ κατευθείαν τζιαι αηστα κολπάκια.

   Τούτη η προσπάθεια να ξεχωρίσει το ΑΚΕΛ τζιαι το κίνημα που τον Χριστόφια, (τάχα το ΑΚΕΛ "θα μπορούσε", "έχει *υγιείς* δυνάμεις αλλά...) εν γνωστό τερτίπι, αλλά εν περνά.

   Η αγορά εστέγνωσεν γιατί; Πε μας τους λόγους να δούμεν. Σε ποιους νομίζεις πως απευθύνεσαι;
   Εμείς λέμε φταίει τζιαι η μείωση των εισοδημάτων των καταναλωτών. Που πρώτος εσύ ευαγγελίζεσαι. Φταίει η κρίση του καπιταλισμού, που εσύ θεωρείς αναντικατάστατο.

   Αναφέρω πως οι εργαζόμενοι βιώννουν ήδη καθεστώς εργασιακής τρομοκρατίας, που επιβάλλουν οι εργοδότες, και που εσύ υπερασπίζεσαι.

   Οι συνταγές σας έφεραν τη καταστροφή στην Ευρώπη. Ανανεώνουν τους κύκλους της ύφεσης, απαγορεύουν την ανάπτυξη, σταγγαλίζουν τες οικονομίες, οδηγούν τους εργαζόμενους στον φασισμό ως αντίδραση στην εξαθλίωση.

   Όσο για το Κυπριακό, η εμπάθειά σου και πάλι,η υποκειμενική σου κριτική και ο φανατισμός σου τολμώ να πω (εν πράμα που φαίνεται άλλωστε) σε εμποδίζουν και πάλι να δεις αντικειμενικά τα προβλήματα, τες διαθέσεις της Άγκυρας και του Έρογλου, τη δουλειά που έγινε, το στίμωγμα των τούρκικων θέσεων κ.ο.κ.

   Εργασιακή ασφάλεια!
   Εν ωραίο τούτο που ένα κήρυκα της ελαστικότητας του ωραρίου, της μείωσης των κατώτατων μισθών κ.ο.κ.

   Στροβολιώτη, η ελπίδα τούτου του λαού τζιαι του τόπου, ακόμα τζιαι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, εν η αριστερά. Μόνο η αριστερά μπορεί να υπερασπιστεί να συμφέροντα των πολλών, το νεοφιλελεύθερο παναήριν ετέλειωσε.

   Τωρά, αν μόνο με ακρότητες μπορείτε να απογορεύσετε που τον κόσμο να βλέπει τα αυτονόητα τζιαι τα οφθαλμοφανή, εν άλλου παπά ευαγγέλιο.

   Αν επρόσεξες, αποφεύγουμε πολλοί να νεκατωθούμε μες τα πίτουρα της αντιχριστοφιανικής (αντιακελικής-αντιεργατικής λέω γω) υστερίας που σερβίρεται εδώ κι εκεί, γιατί θεωρούμε ότι ήδη επεράσαμε σε νέα φάση, στη φάση του εκφασισμού.

   Εμείς ναι, δακρύζουμε τζιαι πονούμε φίλε μου για την κατάντια της μεταπολίτευσης του 74' σε Ελλάδα τζιαι Κύπρο. Για την αναγέννηση της αντίδρασης, που έσιει δύο πρόσωπα, το οικονομικό τζιαι το εθνικιστικό, που στο τέλος γίνονται ένα, είτε με πόλεμο, είτε με χούντα.

   Φυσικά, τούτα ούλλα εν συνομωσιολογίες. Τίποτα απ όλα αυτά δε συμβαίνει.

   Απλά θα πρέπει οι μισθωτοί να μάθουν να ζουν με λιγότερα και ο δημόσιος χαρακτήρας του κράτους να ελαχιστοποιηθεί. Οι αγορές θα λύσουν το πρόβλημα!
   Αν είναι να ποινικοποιηθεί η Χρυσή Αυγή, να απαγορευτεί και ο κομμουνισμός γιατί θέλει ανατροπή του συστήματος. Στο κάτω-κάτω οι φασίστες είναι απλά ακραίοι δεξιοί και τίποτα άλλο, ανήκουν στη παράταξη!

   Διαγραφή
  3. Εγράφαμεν μαζί acera...

   Διαγραφή
  4. Aceras, κρίνω γιατί όπως και εσύ, έχω αυτό το δικαίωμα; Που εν το πρόβλημα; Τον προηγούμενο πρόεδρο που είχε επίσης εκλέξει το ΑΚΕΛ τον ονόμαζα εξτρεμιστή, λυσοφοβικό, εθνικιστή, καταστροφέα της προοπτικής λύσης, και μάλλον συμφωνούσες μαζί μου.
   Φίλε μου δεν προέρχεσαι από τον Άρη, γνωρίζεις πάρα πολύ καλά τις απόψεις μου για τον Χριστόφια, και για το Κυπριακό, και για την οικονομία και για τα λοιπά, μεν κλωτσάς την μάππαν έξω. Πριν το μπλοκ μου, είχα αρθρογραφήσει επώνυμα υπέρ του Χριστόφια στηρίζοντας τον για να το λύσει το γέρημον, άρα παρέτα μας με τις βολικές ισοπεδώσεις.
   Ο άνθρωπος δεν είναι αριστερός, δεν είναι δεξιός, είναι απλώς ανεπαρκής – και ειλικρινά σε προκαλώ και εσένα: είναι αδύνατον να συμβαίνει αυτό; Γιατί παθαίνετε αμόκ;
   Για το μπλοκ μου, πιστεύω πως δε διάβασες τις τελευταίες δυο, αλλά τις προηγούμενες δύο αναρτήσεις τις διάβασες. Δεν πιστεύω πως σε άφησε αδιάφορο η ….Οξιτανία!

   Εγώ πάντως ακόμα διαβάζω όλες σου τις αναρτήσεις.

   Νέε, ναι, πρέπει να αντιδράς έτσι, αλλά νομίζω είναι αλλιώς: το λαϊκό κίνημα αναγκάζεται να στηρίξει εκ των υστέρων τις γκάφες και τις ανοησίες του προέδρου, γιατί έτσι έμαθε να κάνει.

   Για το ΑΚΕΛ είναι γνωστή η θέση μου (που επίσης σας νευριάζει εντόνως): παρετάτε τις υποκρισίες, δεν είστε απολίθωμα στυλ Παπαρήγας, αναμορφωθείτε στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που σας αξίζει να είστε. Είναι άλλωστε σαφές πως το ΑΚΕΛ έδωσε το μήνυμα στους έλληνες αδελφούς να ψηφίσουν με τρόπο που να μην περιπλέκει τα προβλήματα, άρα ούτε ΚΚΕ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ.
   Η αγορά όντως υποφέρει από τις εγγενείς κρίσεις και φούσκες του καπιταλισμού. Κανείς όμως δεν κάνει ούτε βήμα μπροστά όταν βλέπει μια κυβέρνηση της ατολμίας, της αναβλητικότητας , της ασχετοσύνης και των εσωτερικών συγκρούσεων.
   Ο εκφασισμός: να το αντιστρέψω: το κόμπλεξ του προέδρου μαζί με την ανάγκη του ΑΚΕΛ να τον στηρίζει τους επόμενους λίγους μήνες, θα αφήσουν πίσω τους καμένη γη. *Αυτό* είναι φασισμός, και όχι τα όμορφα λοούθκια.
   Για το Κυπριακό σχολίασα πιο πάνω προς τον Aceras.

   Διαγραφή
  5. Βλέπω εμπλουτίζεις τη συλλογή: γκαφατζής, ανόητος, κομπλεξικός...

   Προχωράς τζιαι σε επιπλέον λάσπη-παραπληροφόρηση-κυνδινολογία: "το ακέλ έδωσε το μήνυμα στους έλληνες αδελφούς να ψηφίσουν με τρόπο που να μην περιπλέκει τα προβλήματα, άρα ούτε ΚΚΕ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ".

   Στροβολιώτη, εν με το νου σου που κάμνεις μπαϊράμια, ίντα δουλειά έσιεις εσύ να παρατζιέλλεις ρε αδελφέ του κόσμου του ακέλ τι να κάμει το κόμμα του;

   Εξέφυγες τέλια. Αλλού σας τρώει φίλε μου.

   Αλλά η εξήγηση που δίνεις στον φασισμό των ημερών μας, εν πραγματικά η απόδειξη πως όι μόνο σφυρίζεις αδιάφορα για τον χαμό που μας ετύλιξε, αλλά στηρίζεις τον συνειδητά.

   Εγώ θέλω να μας υποδείξεις που ακριβώς θεωρείς ότι ο Χριστόφιας έκαμε της κκελλές του τζιαι σε αντίθεση με το κίνημα, για να υποστηρίξεις τζιαι τη λάσπη που σύρνεις.

   Η μόνη περίοδος που παρατηρήθηκε κάποια κίνηση δυσφορίας στο κόμμα σε σχέση με τες πράξεις της κυβέρνησης, εν η περίοδος του Καζαμία αν θέλεις να ξέρεις.

   Στα βασικά ζητήματα που κάμνεις τη κριτική σου για τον Χριστόφια (όι τα επικοινωνιακά, τα άκρως πολιτικοοικονομικά), το ακέλ τζιαι ο κόσμος του εν δίπλα που τον πρόεδρο, πριν το κάμει, την ώρα που το κάμνει, τζιαι ύστερα που το έκαμε.

   Πόθθεν να ξεκινήσω για να σου το αποδείξω; Στο θέμα του συνεταιρισμού για την Ειρήνη που για μας εν βασικό; Στη πίεση για συνεισφορά του πλούτου, στην υπεράσπιση των εισοδημάτων, τα ρώσικα δάνεια, την καθαρή γραμμή στο κυπριακό;

   Σε όλα όσα διαφωνείς με τον Χριστόφια-και προκαλούν τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείς αντί μια διαλεκτική απόδειξη των ισχυρισμών σου- βρίσκεσαι και σε διαφωνία με τον κόσμο της αριστεράς.

   Πάρτο χαπάρι, εμείς δεν θεωρούμε τούτη τη διακυβέρνηση αποτυχημένη, το αντίθετο. Τζιαι δεν το λέμε για να καλύψουμε είτε ένα άτομο, τον Δημήτρη στη προκειμένη περίπτωση, είτε το κίνημα.

   Το δείχνουν τα στοιχεία που κάμνω αναφορά στην ανάρτηση, να μεν τα επαναλάβω, μιας τζιαι δεν έμπηκες στον κόπο να σχολιάσεις έστω τζιαι ένα θετικό, όπως πχ την μαεστρία με την οποία εχειρήστηκε ο σύντροφος (με τη συσσορευμένη εμπειρία του ΑΚΕΛ) τις διεθνείς σχέσεις τούτη τη τετραετία.

   Έμπηκες καμιά φορά στη διαδικασία να σκεφτείς ότι υπάρχουν τζιαι ανθρώποι που συμφωνούν με τον κορμό των κινήσεων τούτης της κυβέρνησης;
   Τζιαι ότι χαρακτηρίζοντας τον φορέα τούτης της πολιτικής με τα επίθετα που χρησιμοποιείς, ουσιαστικά τα στρέφεις τζιαι πάνω τους;

   Πότε είδες που μας πχ να περιγράφουμε τον Αβέρωφ ή τον Νικολάκη ή τον ίδιο τον Αναστασιάδη που μάλλον με μαριονέττα του κεφαλαίου πρέπει πλέον να τον εκλαμβάνουμε, ή τον Ομήρου κλπ με τα επίθετα που εσύ αρέσκεσαι να το κάμνεις;

   Ο Νικολάκης έν έσιει κκόμπλεξ, ο Αβέρωφ; Ο Ομήρου; Τζιαι όμως, προσπαθούμε να μιλήσουμε πολιτικά τζιαι να αποδείξουμε πόση ζημιά κάμνουν, χωρίς να τους χαρακτηρίζουμε.

   Οι συζητήσεις που κάμνεις εν σε επίπεδο ξεκατινιάσματος, συγνώμη ρε φίλε.

   Μόνο τζιαι μόνο η ανάγκη σου να ξιτιμάσεις, δείχνει πως δεν έχεις πραγματική διάθεση διαλόγου.

   Διαγραφή
  6. Νέε,

   1.Ώστε λασπολογώ; Βρες μου μια επίσημη δήλωση του ΑΚΕΛ ή της κυβέρνησης, για τις εκλογές στην Ελλάδα και αν δεν λέει αυτό που γράφω, να αποσύρω και να απολογηθώ.

   2.Στο πιο πάνω σχόλιο έκανα κριτική σε ένα αριστερό πρόεδρο και σε ένα δεξιό πρόεδρο – έστω και αν εξελέγησαν και οι δυο λόγω ΑΚΕΛ. Άσε τους λοιπούς που αναφέρεις και θα τους σάσω αναλόγως όταν εκλεγούν κείνοι πρόεδροι. Μέχρι τότε η αναφορά σε εκείνους ισοδυναμεί με το να πετάσσεις την μάππαν έξω.

   3.Ξέρω πως δεν είσαι σε θέση να το αντιληφθείς ή ακόμα και να το αποδεχτείς αυτό, αλλά εγώ δεν αξιολογώ τον πρόεδρο βάσει της προέλευσης του. Τον κρίνω βάσει των ικανοτήτων και των χαρισμάτων του. Ε, σε αυτό τον πολύ πιο απλοϊκό κόσμο έχουμε και αχάπαρους, και ανεπαρκείς, και κομπλεξικούς, και εθνικιστές και ρατσιστές, και ανόητους και ηλίθιους και ένα σωρό αρνητικές περιπτώσεις. Α, και ένα σωρό ανάλογες θετικές. Αν ξεβείς λίγο από το χαράκωμα σου, θα δεις πως η απλοϊκή λογική του αριστερός = καλός, δεξιός = κακός δεν παρπατά. Κάποτε ίσως να είχε νόημα.

   Άτε, πάω να παρακολουθήσω την προσπάθεια σωτηρίας της Ελλάδας.

   Διαγραφή
  7. Άλλα λόγια θκιε παπά, από την πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλλα.
   Δαμέ μιλούμε για πολιτικές, εσύ για τα καλλιστία της κάσπερ.

   Τζιαι γιατί να συζητούμε ρε αδελφέ άμμαν στην ουσία εν κάμνεις καμιά τοποθέτηση πας τα θέματα που σου βάλλω (να αποδείξεις ότι ο Χριστόφιας κάμνει πολιτικές έξω που τη βούληση του κινήματος) κλπ.

   Ναι ρε φίλε, πε μας που είπε το Ακέλ να μεν ψηφίσει ο κόσμος ΚΚΕ ή σύριζα. Μα εννά μας πελλάνεις;

   Λασπολογείς, ναι, τζιαι μάλιστα ακατάπαυστα.

   Ο Νικ παπ της μπλογκόσφαιρας εκατάντησες.

   Διαγραφή
  8. Λαλεί ο Strovoliotis:
   Και πιο κάτω [όταν τον κάλεσε ο Blogοδεσπότης να το αποδείξει και να μην λασπολογεί] λαλεί: «Βρες μου μια επίσημη δήλωση του ΑΚΕΛ ή της κυβέρνησης, για τις εκλογές στην Ελλάδα και αν δεν λέει αυτό που γράφω, να αποσύρω και να απολογηθώ.» --- Μα καλά ρε “κουμπάρε” γιατί δεν μας παραθέτεις ΕΣΥ «μια [τέτοια] επίσημη δήλωση του ΑΚΕΛ»; Μήπως δεν υπάρχει;
   “Κουμπάρε”, έχεις ξεφύγει τελείως!!!
   Τζι’ όπως ΣΟΥ ξαναείπα, αν θέλετε «σοσιαλδημοκρατικό κόμμα» στην Κύπρο κάμετε το ΕΣΕΙΣ!!! Εν θέλουμε τες παρατζιελλιές ΣΟΥ!

   Διαγραφή
  9. Ώστε έτσι; όταν ο Στέφανος στην Βρεττού στο τρίτο (από μνήμης), και ο Σιαρλή στη βουλή δήλωναν πως ελπίζουν πως οι εκλογές στην Ελλάδα δε θα δημιουργήσουν επιπρόσθετα επιπλοκές στην οικονομική κρίση, και όταν η Ειρήνη γράφει στο ΦΒ: «Εκλογές στην Ελλάδα αύριο , ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική , γιατί θα μας πάρει όλους το ποτάμι.»
   Εσείς τι ακριβώς καταλαβαίνετε κοπέλια;
   Γιατί εγώ καταλαβαίνω ότι και όλη η υφήλιος: ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ (και στο ΚΚΕ, και στους άλλους αντιμνημονιακούς) θα προκαλούσε επιπλοκές και θα μας έπαιρνε το ποτάμι.
   Θα χαρώ να διαβάσω τυχόν εναλλακτική ερμηνεία.

   Διαγραφή
  10. Α μάλιστα, η Ειρήνη στο φέισμπουκ. Εν σου είπα εγώ για κατινιές; Έτες.

   Διαγραφή
 6. Βρίσκω την ευκαιρίαν νέε να προσθέσω σε αυτά που λαλείς κάτι που θεωρώ πολλά σημαντικόν σε σχέσην με την συμπεριφοράν διαφόρων φελελεύθερων αστών: η γεννική απαξίωση των θεσμών με αιχμήν του δόρατος τες επιθέσεις προς στον πρόεδρον, φαινόμενον που εξεκίνησεν αρκετά πριν το Μαρίν, όταν ο Αναστασιάδης έβαλεν πλώρην για την προεδρίαν, είναι η βάση του εκφασισμού της κοινωνίας. Που την μιαν οι οιδήμονες της οικονομίας που τα ξέρουν όλα τζιαι θα σώσουν τον τόπον φορτώννοντας στον Χριστόφκιαν την κρίσην του Ευρωπαϊκού καπισταλισμού που έππεσεν στην κλάππαν του χρηματηστηριακού κεφαλαίου (πρώτα εκολάτζιεφκεν τον ταϊζοντας τον, με αντάλλαγμαν να του λύει τα προβλήματα τζιαι τες αντιθέσεις του, για να τον κάμει να δρατζιάσει τζιαι να τον ρουφήσει ύστερα τζιαι τζιείνον). Που την άλλην οι σοσιαλδημοκράτες Κουλίες, Βαρνάβα που τροφοδοτούν την ξενοφοβίαν με χυδαιότητες του τύπου "η Σωτηρούλλα με τους αναγιωτούς της" φκάλλοντας διάφορα ψεύτικα ή στρευλωμένα ντοκουμέντα να στήννουν τζιαι να στηρίζουν το παιχνίδιν που δεν εμπόρηεν να αρκέψει το Ελάμ τζιαι ο νεοφασισμός που μόνοι τους. Το να κάμνεις την εξυπνοβλακείαν να μετατρέπεις την ταπέλλαν "Προεδρικόν ΜεΓαρον" τζιαι το να λαλείς ο πρόεδρος εν αχάπαρος τζιαι επικίνδυνος είναι δύο πράξεις που ανεξάρτητα που τα κίνητρα έχουν το ίδιον αποτέλεσμαν: την απαξίωσην των πάντων. Η απαξίωση των θεσμών είναι το πρώτον βήμαν για να γινεί ο φασισμός μπανάλ τζιαι να εξαπλωθεί. Στην Γαλλίαν τζιαι στην Ελβετίαν εξεκινήσαν με το "tous pourris" (όλοι σάπιοι) για να φτάσουμεν στο 14-17% Λεπέν στη Γαλλία τζιαι 30% Μπλόχερ στην Ελβετίαν. Να ξέρεις φίλε μου ότι τα 70% των φελελεύθερων αστών που εφωνάζαν "τους πουρί" δεν ήταν από αφέλειαν που το εκάμναν. Γιατί; Διότι εβρεθήκαν με τον Blocher όταν εγίνην του 30%.

  Όταν οι escadrones του φόβου προς τους ξένους αλωνίζουν στα Κοτσινοχώρκα τζιαι σπέρνουν τρόμον στους γάμους των βουλγάρων τζιαι κανένας φιλελεύθερος δεν διαδηλώννει, τζιαι συνεχίζει να απαξιώννει, να φοβάσαι για αυτόν που επέρχεται. ΟΙ ecadrones του φόβου κάποιαν ώραν που οι συνθήκες ωριμάζουν μετατρέπονται escadrones de la muerte. Τζιαι αυτοί που τους ανέχονταν, βρίσκουν λογικούς λόγους να γίνουν υποστηριχτές.

  Φοβούμαι ότι αν κουτρουμπελλιστεί ο καπιταλισμός θα ζήσουμεν αυτά που έζησεν τζιαι αυτά που δεν έζησεν ο Βικτορ Χάρα το 72-73 όταν έζησεν την εποχήν που ο αέρας εμύριζεν απλά το μπαρούτιν του φασισμού τζιαι ο φασισμός στην Χιλή ακόμα να είχεν φανεί.

  Δαμαί μια σειρά που τραούθκια τζιείνης της εποχής. Αξίζει να τα ακούσεις ούλλα, ιδίως να καταλάβεις τζιαι κάτι που το τι λαλούν

  http://www.youtube.com/watch?v=en8yqVxuT-U&feature=BFa&list=AL94UKMTqg-9AGiLzIOAUJvUKTJ_LHfFXd

  τζιαι έναν άλλον εδώ

  http://www.youtube.com/watch?v=xm9sIAW39o0

  διότι αν ηβρίξει ο ποιητής, εν η ζωή που βρίσσει,
  διότι η ζωή η ίδια εν έναν τραούδιν

  ...

  εάν ηβρίξει ο τραουδιστής, οι ταπεινοί θα μείνουν μανισιοί τους,
  ... οι εργάτες, οι που πρέπει να αγωνιστούν για έναν μιστόν...

  ...

  εάν ηβρήξει ο τραγουδιστής πεθαίνει το ρόδον. Τι αξίζει το ρόδον με δίχα τραγούδιν...
  που το τραούδιν πρέπει να ένει φως πουπάνω που τους κάμπους,
  για να φωτίσει τους πον πουκάτω..

  Άκου τα φίλε μου, διότι για να τραουδάς όμορφα, θέλει να καταπιείς την πίκραν, να σφοντζίσεις την λάσπην που σου σύρνουν τζιαι να δείσεις τον θυμόν σου κόμπον για να μεν σε κυβερνήσει τζιαι να γινείς σαν τζιείνους που σου σύρνουν λάσπην.

  Ναι, ως που ζιούμεν εν να μας έβρουν ομπρός τους. Να τραουδούμεν τζιαι να θέλουμεν να δημιουργούμεν, ότι μπόρουμεν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος18/6/12, 8:02 μ.μ.

  Άσχετο. Απλώς απογοητεύτηκα και είπα να γράψω τον πόνο μου. Δεν έχουμε υπόθεση σύντροφε νέε. Στην Πινδάρου πανηγυρίζουν για το δώρο. Εβάλαμεν τα σιέρκα μας και βκάλαμεν τα μάθκια μας. Είχαμε άσσο στο μανίκι και τον εκάψαμε. Ο νοών νοείτο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος19/6/12, 1:38 μ.μ.

   Μια προβληματισμένη αριστερή που βλέπει τις προοπτικές μιας δεύτερης θητείας να εξανεμίζονται. Αν θέλεις μπορείς να σχολιάσεις. Νομίζω δικαιούμαστε να έχουμε τις αμφιβολίες μας για κάποιες αποφάσεις. Εγώ προσωπικά το έδειξα και με την ψήφο μου στο δημοψήφισμα.

   Διαγραφή
  2. Κι εγώ (στο δημοψήφισμα)
   Και τώρα αν θέλεις, αν πχ γύριζε πάλι στον απλό κόσμο να εισπραξει για να καλύψει τη Λαϊκή, ή αν προχωρούσε σε συνεργασίες με δήκο ή εδεκ στες θολές γραμμές που ξέρουμε, θα τα έκλεινα τα δεφτέρια.
   Χρειαζόμαστε ευρύτερα μέτωπα. Είμαι υπέρ των δημοκρατικών-αντιφασιστικών μετώπων.

   Ο κομματικός υποψήφιος εν μπορεί να κερδίσει τη δεξιά όπως θα εμφανιστεί στον δεύτερο γύρο. Ο αντιακελισμός-αντικομμουνισμός θα είναι το ενωτικό στοιχείο της εθνικής παράταξης.

   Στον κόσμο δεν μπορεί να μπει το δίλημμα ΑΚΕΛ-όλοι οι άλλοι.

   Θα ήταν τζιαι ψέμα δηλαδή. Το διακύβευμα είναι κοινωνική συνοχή τζιαι δίκαια βάρη, απέναντι στη λογική του "καπιταλισμού καζίνο" που λαλεί τζιαι ο Ομήρου.

   Που την άλλη, καμία έκπτωση στα θέματα της λύσης, της κυπριακής ταυτότητας, της επαναπροσέγγισης, του αντιεθνικισμού-αντιγριβισμού.

   Ο Μαλάς μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, πιστεύω.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...