"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

18 Ιουνίου 2012

Ξέρετε τί θα πάθουμε εμείς αν πάει η Ελλάδα στη δραχμή; Η Ελλάδα θα είναι σε καλύτερη μοίρα από εμάς!

Γεια σου ρε Μαυρίδη με τα ωραία σου!
 • Από το sigmalive... "Με προβληματισμό, αντικρίστηκε -στο μεταξύ- πρόταση του ευρωβουλευτή, Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος εισηγείται να αιτηθούμε 15 δις από το Μηχανισμό Στήριξης, εκ των οποίο τα 10 να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία τοίχου προστασίας σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ.
 • «Δεν είναι ακριβώς δάνειο αυτό το πράγμα. Είναι ένα είδος δέσμευσης του Μηχανισμού ότι θα μας καλύψει στην περίπτωση που γίνει αυτό που απευχόμαστε, δηλαδή μια πλήρης χρεοκοπία της Ελλάδας, εγκατάλειψη της ΕΕ, δηλαδή, να υπάρξει μια δέσμευση από το Μηχανισμό ότι θα καλύψει τυχόν μελλοντικές ανάγκες», είπε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Πάμπος Χριστοδούλου.
 • «Είναι δίκτυ προστασίας ο Μηχανισμός. Δηλαδή, όταν μπεις στο Μηχανισμό και στο μέλλον χειροτερεύσει η κατάσταση στην Ελλάδα, δεν τελείωσε το θέμα της Ελλάδας, μπορεί τελικά η Ελλάδα να πάει στη δραχμή. Ξέρετε τί θα πάθουμε εμείς αν πάει η Ελλάδα στη δραχμή; Η Ελλάδα θα είναι σε καλύτερη μοίρα από εμάς. Άρα πρέπει να δεσμεύσουμε αυτά τα 10 δις; Πρέπει να δεσμεύσουμε το Μηχανισμό ότι θα μας βοηθήσει», ήταν το σχόλιο του Βουλευτή του ΔΗΣΥ, Μάριου Μαυρίδη."

7 σχόλια:

 1. Κοίτα, μιαν γοητείαν έσιει την η λιρούα. Ούλλα εννά φαίνονται πιο "φτηνά" (π.χ. μιαν λίραν το γάλαν αντί θκιό ευρά - που τζαιρός που ήταν τέσσερα σελίνια...).
  Το θέμαν όμως ένει: ήνταλως θα πιάννουμεν μετά i-pad; Με πόσα κιλά πατάτες κοτσιηνοχωρκών (αν εμείναν τζιαι που τζιείνες); Μαζούτ; 730 για τον πρόεδραν μας; Εν θέμαν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος19/6/12, 11:10 π.μ.

  με τα 80 δισ εσωτερικό δανεισμό των κυπριακών τραπεζών τζαι δεδομένου ότι πολλά που τούτα εν θα μπορεί ο κόσμος να τα πκιερώσει, κάμνει με να σκέφτουμε ότι οι προσπάθειες διάσωσης τους ίσως αποδειχτούν ότι εν εξίσου φαιδρές με τα νομοσχέδια που επροσπαθούσεν να περάσει τότες ο προδρόμου με το χρηματιστήριο

  ματιλτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος19/6/12, 11:52 π.μ.

  η κρίση στον εσωτερικό δανεισμό έσιει να κάμει σε μεγάλο βαθμό με το γεγονός ότι έσπασε η φούσκα των ακινήτων. Όπως εγίνηκεν τζαι στην Ισπανία.

  Πολλά ενδιαφέρων το σχετικο άρθρο του Economist
  http://www.economist.com/node/21556953

  ματιλτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ματίλτα μου τούτη ούλλη η κουβέντα για το "σύστημαν" τζιαι την "αποτυχίαν" του θα είσιεν απείρως πολλαπλάσιαν αξίαν αν αντί για "τράπεζες" εμιλούσαμεν για "τραπεζίτες". Εν όπως το να κοπείς με το κουζινομάσιερον τζιαι να απαιτείς να απαγορευτεί διότι σε έκοψεν. Οι τράπεζες, το χρήμαν, ακόμα τζιαι το κέρδος εν εργαλεία (στην αναζήτησην κάποιας μορφής ευτυχίας). Εν συζητώ αν ενει "σωστόν" ή "λάθος". Εν οι αθρώποι που τα εκάμαν θάλασσαν στην χρήσην τους.
  Επίσης, εγώ που τα λλία που καταλάβω είμαι πανέτοιμος να δεχτώ ότι ο σοσιαλισμός/ κομμουνισμός ως εναλλακτικόν "σύστημαν" δεν έσιει εφαρμοστεί σωστά ακόμα άρα εν άδικον να θεωρείται "χρεωκοπημένον". Αντιστοιχα όμως θα επερίμενα που τον κάθε εποικοδομητικόν τζιαι φίλτατον αριστερόν να παραδεχτεί ότι ΟΥΤΕ ο καπιταλισμός έσιει εφαρμοστεί "σωστά" ακόμα. Ακόμα τζιαι ο Αϊνσταϊν, που ήταν οπαδός του σοσιαλισμού (όπως κάθε ανθρωπιστικά σκεπτόμενος άθρωπος εδώ που τα λέμεν), επαραδέχτηκεν το...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο καπιταλισμός πως φροντίζει για τον τρίτο κόσμο γούφι; Για το περιθώριο γενικά. Και να δουλέψει τέλεια, με τις ασφαλιστικές γραμμές μιας έννομης αστικής δημοκρατίας με τις καλύτερες προθέσεις, στο τέλος της ημέρας θα συσσωρευθεί και πάλι ο πλούτος, θα φτιαχτούν μονοπώλια, θα πιεστούν οι μάζες να δουλέψουν με λιγότερα κ.ο.κ.
   Καπιταλισμός=πόλεμος, ξεφόρτωμα των μαζών, όπως ακριβώς οι χωματερές, για να κρατηθεί η ανταγωνιστικότητα.

   Εμείς λέμε ότι, ότι κάνει το κεφάλαιο, οι εργαζόμενοι μπορούν να το κάνουν καλύτερα, πιο δίκαια, πιο ορθολογιστικά, πιο οικολογικά κ.ο.κ.
   Εφόσον τα κράτη μπορούν να φτιάχνουν τα πάντα, γιατί χρειάζόμαστε το κεφάλαιο;

   Οπότε, είμαστε αναγκαστικά κομμουνιστές, ως τον μόνο πολιτικό τρόπο να αποφευχθεί ο αφανισμός του ανθρώπινου γένους.

   Το θέμα είναι η γραφειοκρατία, ο δογματισμός, η έλλειψη συμμετοχής, ο φραξιονισμός, το μάζεμα εξουσίας στους λίγους, η κατ επίφαση δημοκρατία κ.ο.κ.

   Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι οι αναγκαστικοί αμυντικοί εξοπλισμοί και η στρατοκρατία-αστυνομοκρατία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή των καπιταλιστικών κέντρων, η διάβρωση και λοιπά.

   Ένα κομμουνιστικό κράτος δηλαδή,αν λειτουργεί σαν νησίδα στο παγκόσμιο οικονομικό χάρτη, θα πρέπει να επενδύσει, χάνοντας το εισόδημά του και στερούμενος βασικά αγαθά (ακόμα και την ελευθερία του), στην πολεμική-διαστημική ανταγωνιστικότητα, εκτός της οικονομικής.

   Γι αυτό μιλάμε για διεθνιστικό σοσιαλισμό και συνεργασίες, μέχρι να δημιουργηθούν πιο γενικές συνθήκες, οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στον εαυτό τους και την εξουσία τους.

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος19/6/12, 4:30 μ.μ.

  Woofi μου, νομίζω επαρεξήγησες τα σχόλια μου. Εντζαι μιλούν για την κατάρρευση του συστήματος γενικά αλλά συγκεκριμένα για το κατά πόσον εν εφικτό & σωστό να διασωθούν οι τράπεζες. Δεδομένων των μαύρων τρύπων τόσο με τα Ελληνικά ομόλογα όσον τζαι με την μαύρη τρύπα των 80 δις του εσωτερικού δανεισμού. Τα ίδια λαλεί τζαι ο βουλευτης του ΔΗΣΥ.

  ECONOMIST:
  'After the property bubble popped in 2008, banks began acquiring properties from developers before the loans that supported them went sour. As the economy entered recession, foreclosures mounted. Spain’s banks may now own a fifth of the total stock of empty homes, according to some analysts’ estimates.

  The reluctance to cut losses has delayed the adjustment in house prices, which have fallen by 25% from the 2007-08 peak, according to various indices. Irish prices, in comparison, have dropped by roughly half. Even though Irish prices rose more in the boom, Morgan Stanley, a bank, reckons that 50% could be on the cards for Spain, too, with the bulk of the remaining correction this year and the next. Supply and demand cannot be matched because the banks own so much property, says Jesús Encinar, founder of Idealista.com, a real-estate portal (see article). “Banks are only giving mortgages on their own apartments. They will give you a 100% mortgage [but only] if you buy one of their flats.”

  Ξέρω ότι τα ίδια κάμνουν τζαι οι κυπριακές τράπεζες - γοράζουν τα ακίνητα που τους Developers πριν γίνουν bad depts τζαι δανείζουν μόνο σε τζείνους που να γοράσουν τα δικά τους ακίνητα. Δηλαδή στρεβλώνουν τέλλεια την αγορά. Τζαι δεδομένης της διαπλοκής τζαι οικογενειοκρατίας της Λαϊκής & Τράπεζας Κύπρου, τουτον με ανησυχά - εγώ ενθα έθελα να τους δώσω δύναμη.

  Οι ισπανικές τράπεζες κατέχουν σήμερα το 20% των κενών οικοδομών της Ισπανίας!!!!! Στην Κύπρο σήμερα, βάση μιας πρόσφατης μελέτης που εδημοσίευσε ο Φιλελεύθερος, το 33% των οικοδομών εν ακατοίκητες!!!

  ματιλτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος21/6/12, 7:49 π.μ.

  γιατί δεν γράφεις για κυπριακές λίρες; εμείς θα στις πέρασουμε εντός 1,5-2 χρόνων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...