"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

22 Ιουνίου 2012

Επικοινωνιακό «κρησφύγετο» στη Κύπρο απέκτησε ο Ν. Μιχαλολιάκος και η «Χρυσή Αυγή»

ΕΛΑΜ-ΔΙΑΣ-Αρχιεπισκοπή   - Οι «έμποροι» που αναλαμβάνουν 
την εισαγωγή του ελληνικού φασισμού στη Κύπρο 
και προσφέρουν προστασία και προβολή στο «νέο χίτη» 
 • Εδώ και μήνες είναι φανερό πως εκτός από το ΕΛΑΜ που λειτουργεί ως πολιτικό παράρτημα της ελληνικής φασιστικής οργάνωσης στη Κύπρο, ρόλο εισαγωγέα των πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες και τις θέσεις της «χρυσής αυγής» και των στελεχών της, ανέλαβαν εργολαβικά και συγκεκριμένα κυπριακά ΜΜΕ, μαζί φυσικά με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο που φρόντισε από νωρίς να στείλει μηνύματα συμπάθειας και αποδοχής του νεοφασισμού.
 • Οι ειδήσεις μάλιστα που μεταφέρονται από κάποιες αρχισυνταξίες ντόπιων μέσων σε σχέση με την «ΧΑ», συνήθως δεν είναι αυτές που αφορούν αιματηρά γεγονότα και πογκρόμ σε Αθήνα και επαρχία ενάντια σε ξεμοναχιασμένους και ανήμπορους να αντιδράσουν μετανάστες, αλλά επικεντρώνονται σε «εθνικά υπερήφανες» δραστηριότητες, όπως η πορεία 5.000 χρυσαυγιτών το τέλος Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας για να τιμηθεί δήθεν ο τελευταίος αυτοκράτορας του βυζαντίου - είδηση που μας «σέρβιρε» το ιντερνετικό κανάλι της Σημερινής στις 29/5 και με το οποίο ασχοληθήκαμε στη προηγούμενη έκδοση της ΓΝΩΜΗΣ.
 • Το Sigmalive του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, δεν μένει όμως απλά στην ωραιοποίηση των ειδήσεων που αφορούν τη «ΧΑ». Στις 9 Ιουνίου προχώρησε σε ακόμα μεγαλύτερο άλμα προώθησης των φασιστικών θέσεων μέσα στη κυπριακή κοινωνία, οργανώνοντας συνέντευξη του αρχηγού της οργάνωσης, την ώρα που η δημόσια κατακραυγή στη Ελλάδα ενάντια στις φασιστικές μεθόδους της «ΧΑ» ανάγκασε τα ΜΜΕ της χώρας σε ένα άτυπο εμπάργκο της οργάνωσης και των στελεχών της.
 • Ο Ν. Μιχαλολιάκος βρήκε τη διέξοδο που του πρόσφερε το συγκρότημα ΔΙΑΣ και το διαδικτυακό του κανάλι, για να προσπεράσει τον αποκλεισμό των ελληνικών ΜΜΕ και να περάσει τις θέσεις του, σε μια στιγμή που όλος ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας, συνειδητοποίησε που οδηγεί το φασιστικό ξεθάρρεμα.
Και εισαγόμενος αντιακελισμός – Χάιδεμα από τον δημοσιογράφο της Σημερινής
 • Σαν να μην έφταναν οι πλάτες του συγκροτήματος ΔΙΑΣ στη «χρυσή αυγή» στις δύσκολες επικοινωνιακά στιγμές που περνά μετά το «ζωντανό» ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη από τον εκπρόσωπο τύπου της οργάνωσης, ο κ. Μιχαλολιάκος βρήκε την ευκαιρία σε αυτή τη συνέντευξη να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση και των «κυπρίων εθνικιστών»…
 • Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της φασιστικής οργάνωσης σε καίρια σημεία της συνέντευξης, απάντησε  με κυπριακό -και καθαρά αντιακελικό σε δύο περιπτώσεις- χρώμα, σε μια φανερή προσπάθεια να αποκτήσει εθνικιστικά ερείσματα στη Κύπρο και να ενώσει τη φωνή του με τη ντόπια αντίδραση.
 • Σε όλα τα καίρια ερωτήματα, με την ανοχή του δημοσιογράφου, στρέφει τα πυρά προς τη κυπριακή αριστερά και την υπόθεση της επανένωσης: Στο ερώτημα αν υπάρχει φασισμός στη Ελλάδα, απαντά με τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Τον ρωτά ο δημοσιογράφος αν υπάρχει αναβίωση του φασισμού στην Ευρώπη, απαντά «η Κύπρος είναι ελληνική», μπαίνει θέμα Χίτλερ και κάνει επίθεση στο «σταλινικό» ΑΚΕΛ…
 • Επιπλέον, δημιουργείται σαφώς ένα τεράστιο θέμα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αλληλεγγύης για το συγκρότημα ΔΙΑΣ, αφού ο λειτουργός του συγκροτήματος φρόντισε επιμελώς να αποφύγει καίρια ερωτήματα προς τον αρχηγό της «χρυσής αυγής», όπως για παράδειγμα το αυτονόητο που και γιατί κρυβόταν ο «νταής» προστατευόμενος του ή κατά πόσο είναι ενάντια στη πολιτική βία, μένοντας στα «ρηχά» και σε γενικές ηθικολογίες σχετικά με τη φεμινιστική διάσταση του ξυλοδαρμού της Λιάνας Κανέλλη.
Το «παιχνίδι» Sigmalive- Μιχαλολιάκου
...και εισαγόμενος αντιακελισμός 
 • Με τις συγκεκριμένες αναφορές, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Ν. Μιχαλολιάκος, εκμεταλλευόμενος το φιλικό περιβάλλον του ΔΙΑΣ, επιχειρεί ξεκάθαρα να μεταφέρει αυτούσιες τις θέσεις της φασιστικής «χρυσής αυγής» στη Κύπρο, στοχοποιόντας το ΑΚΕΛ στη θέση του ΚΚΕ και της ελληνικής αριστεράς γενικότερα.
 • Απαντά –ανάμεσα σε άλλα φαιδρά- ο Ν. Μιχαλολιάκος στο δημοσιογράφο του συγκροτήματος Θανάση Αθανασίου:
 • Θ.Α: Πώς απαντάτε σε αυτούς που φωνάζουν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει φασισμό και νεοναζισμό εν έτει 2012; Ν.Μ: Τα ίδια λέγανε και για τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ οι κομμουνιστές. Φασίστες τους αποκαλούσαν, συμμορίτες κλπ. Η προπαγάνδα τους δεν περνάει.
 • Θ.Α: Οι ευρωπαίοι εκφράζουν συνεχώς ανησυχίες και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το αυγό του φιδιού, όπως το αποκαλούν, που εκκολάπτεται σε ολόκληρη την Ευρώπη και εννοούν τον φασισμό και ναζισμό. Ν.Μ: Εγώ ξέρω ότι η Κύπρος μας, που δεν είναι απλά ελληνική αλλά είναι Ελλάδα, κινδύνευσε από τους Άγγλους δημοκράτες που τη βασάνισαν, που κατέχουν ακόμα ένα κομμάτι της ελληνικής Κύπρου παρανόμως.
 • Θ.Α: Θεωρείτε ότι ο Χίτλερ ήταν παρεξηγημένη προσωπικότητα που ο χρόνος θα δικαιώσει; Ν.Μ: Όχι, εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκανε το ΚΚΕ και το σταλινικό ΑΚΕΛ. Δεν θα αποκαταστήσουμε τη μνήμη κανενός Στάλιν κατ ανάλογο τρόπο.
Του Κυριάκου Βαρωσιώτη στη ΓΝΩΜΗ 15/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...