"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

24 Ιουνίου 2012

Αν υπάρχει ακόμα δυνατή δημοκρατική φωνή, ας μιλήσει τώρα

Σε έξαρση οι νεοφιλελεύθερες και εθνικιστικές τάσεις στα κόμματα της 
αντιπολίτευσης, ακόμα και σ’ αυτά που αυτοπροσδιορίζονται 
σοσιαλδημοκρατικά και οικολογικά
 • Μπορεί ο Γλαύκος Κληρίδης να έχει εντάξει την ΕΟΚΑ Β’ στη πολιτική αρένα με την ομπρέλα του Συναγερμού και να δικαίωσε την ακροδεξιά με πολλούς τρόπους, αλλά ο εξαγνισμός των γριβικών κατάλοιπων γίνεται ουσιαστικά με την ένταξη του ΕΥΡΩΚΟ στον ψευδεπίγραφο «ενδιάμεσο» και με τις ευλογίες του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και της Αρχιεπισκοπής.
 • Η συμμαχία της ΕΔΕΚ ειδικότερα, αλλά και μερίδας του ΔΗΚΟ, του Κουλία και των δήθεν Οικολόγων με τη συγκεκαλυμμένη ακροδεξιά του ΕΥΡΩΚΟ, μαζί με το κλείσιμο του ματιού του «άγιου» οργανωτή τους στο ΕΛΑΜ και άλλα φασιστοειδή, μυρίζει από καιρό «μαύρο μέτωπο».
 • Όταν μάλιστα κατευθυνθούν όλοι αυτοί οι «στρατηγοί της TV» μαζικά προς την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη, τότε θα αποκαλυφθεί και ο ρόλος τους, που δεν είναι άλλος από την αφαίρεση του εμποδίου που λέγεται Αριστερά με κάθε τρόπο και με κάθε τίμημα.
 • Το πολιτικό δυναμικό των τεσσάρων μικρότερων κομμάτων, καθώς και του ΔΗΣΥ, είναι διαβρωμένο σε μεγάλο ή μεγαλύτερο βαθμό, από την ρατσιστική και αντιεργατική υστερία της αναγεννημένης ευρωπαϊκής ακροδεξιάς.
 • Αν υπάρχει ακόμα δυνατή δημοκρατική φωνή στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ας μιλήσει τώρα ή ας σιωπήσει για πάντα, αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες για την παλινόρθωση της δεξιάς μετά νεοφιλελεύθερων βαΐων και εθνικιστικών κλάδων…Του Στ. Στυλιανού στη ΓΝΩΜΗ, 15/6/2012

31 σχόλια:

 1. Πρωτογενής Πολιτική, του Μιχάλη Σοφοκλέους

  ΠΑΣΟΚ Vs ΑΚΕΛ, 18/06/2012

  "Το ΠΑΣΟΚ, όταν πλέον δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τους δικούς του διαλύθηκε…"

  και επειδή

  "Μέσα σε μία μόλις πενταετία έχουμε φτάσει στο σημείο που το ΑΚΕΛ ούτε να εξυπηρετήσει τους «δικούς του» μπορεί, αλλά ούτε και να εξυγιάνει το κράτος έχει τη διάθεση."

  το ΑΚΕΛ θα καταβαραθρωθεί όπως το ΠΑΣΟΚ!

  το πόνημα του κ. Σοφοκλέους του ΔΗΣΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σύντροφε, εκτός που το ΕΥΡΩΚΟ, οι δημοκρατικές φωνές εν εσιγήσαν με το να δοθεί βήμαν έκφραση αλλά τζιαι νομιμοποίηση του νεοφασισμού με την εγγραφή τζιαι συμμετοχήν του ΕΛΑΜ σε εκλογές ως κόμμαν; Το "μόνον" που εγίνειν με το ΕΥΡΩΚΟ ήταν να θεωρηθεί "ενδιάμεσος" - τζιαι όϊ εν το θεωρώ λλίον πράμαν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ελάμ εν η εόκα γ. Εν το λέω σχηματικά, ή μεταφορικά.
   Στην ουσία του, σαν πολιτικοκοινωνική μετεξέλιξη.

   Ουσιαστικά δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει.

   Το νεοι ορίζοντες-ευρωκό εκράτησε κάποιες αποστάσεις που την εόκα β. Ίσως τζιαι λόγω του βεβαρυμένου παρελθόντος του Κουτσού σε σχέση με τα πάρε-δώσε του με τη χούντα ως δρασίτης.

   Αλλά, τούτος ο χώρος, της κυπριακής άκρας δεξιάς, από τις αρχές της δεκαετίας του 90', άρχισε να ξανακάμνει κόκκαλο τζιαι να συνδιαλέγεται με τον συναγερμό τζιαι τους άλλους σαν "συνιστώσα".

   Αυτό που επιμένουμε, είναι πως στο τέλος της ημέρας, θα βρεθούν μαζί με τα "αδελφά" κόμματα στα ζητήματα αιχμής.

   Γι αυτό τζιαι καλούμε τους δημοκρατικούς σε περίσκεψη.

   Διαγραφή
 3. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-bztU3URwMI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εάν ΑΚΕΛ και Χριστόφιας πράγματι ήθελαν να παρεμπορίσουν την άνοδο του ΕΛΑΜ και την επάνοδο του ΔΗΣΥ στην εξουσία, θα μπορούσαν νάχαν εφαρμόσει εδώ και χρόνια μια ρεαλιστική οικονομική πολιτική. Αντί τούτου εγκλωβίστηκαν στη ρητορική και πολιτική που τους επέβαλαν οι ιδεολογικές τους εμμονές με αποτέλεσμα να απαξιωθούν από την κοινωνία που ανέμενε από αυτούς περισσότερα. Ενδεικτική του βαθμού που ο Χριστόφιας έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα είναι η πρόσφατή του δήλωση πως "η οικονομία πάει καλά".
  Ωστόσο, ενώ βρίσκω τις ανησυχίες σου κατανοητές για την άνοδο του ΕΛΑΜ και την εθνικιστική διάβρωση των υπολοίπων κομμάτων συμπεριλαμβανομένου και του ΔΗΣΥ, με ξενίζει η απουσία κριτικής στο ΑΚΕΛ, το οποίο έβγαλε πρόεδρο τον Δευκαλίωνα, συντορπίλισε μαζί του και με τα υπόλοιπα ακροδεξιά κόμματα το Σχέδιο Ανάν το 2004 και κάθε απόπειρα λύσης μετέπειτα και έκανε ακόμη και πρόσφατα ανοίγματα και στο ΕΥΡΩΚΟ.
  Αυτά σου τα επισημαίνω μια και τέτοιου είδους μονόπλευρες αναλύσεις στην πραγματικότητα δεν είναι αναλύσεις αλλά προπαγάνδα που μπορεί να πείσει μόνο ΑΚΕΛικούς που εθελοτυφλούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εν σαφώς βελτιωμένος ο τρόπος που βάλλεις κάτω τα θέματα. Έπρεπε να τσακκωθούμε άσσιημα για να γράφεις με λιγότερες ξιτιμασιές;
   Τέλοσπάντων.

   "Ρεαλιστική οικονομική πολιτική", "έχει χάσει κάθε επαφή με τη πραγματικότητα", ξεκάθαρα υποκειμενικά, τούτα έννε προπαγάνδα;

   Ξέρεις, εψές έγραφα έναν άλλο πράμα, για τες διαφορετικές προσλήψεις της πραγματικότητας τζιαι του ρεαλισμού.

   Εκατέληξα ότι θέλει παραπάνω δουλειά τζιαι έτσι έφκαλα ένα που τον θάλαμο.

   Μα άτε τωρά, ο δευκαλίωνας εν ο δευκαλίωνας. Ο μάστρος του δευκαλίωνα;
   Ο γιος του;

   Ξέρεις, ο τάσος ήταν πολλά πιο καλός που το γιο του πχ. Υπέγραψε τζιαι μιαν 8η Ιουλίου, άσχετο πως απλά έθελε να κερδίσει χρόνο.

   Έβαλε την υπογραφή του στη μόνη συμφωνημένη αναφορά στη διζωνική που υπάρχει. Κούλαρε.

   Ο γιός του που εγίνετε μια φωνή, ένα σώμα; Εν καλλύττερος;

   Ο Γρίβας τζιαι ο Σαμψών που εν τα τοτέμ της δεξιάς; Άσε, άλλου αυτά.

   Ο Τάσος τουλάχιστον, εθεώραν την ΆΤΑ ευλογία,εν καταγραμμένα τούτα.

   Το έχω πει και στο Μιχάλη πιο παλιά. Εμείς γράφουμε για τη τάξη μας. Τι σημαίνει μονόπλευρες αναλύσεις;

   Άλλο το συμφέρον των εργαζόμενων, άλλο αυτών που έχουν τες παραγωγικές δυνάμεις, άλλον της γραφειοκρατίας.

   Εμείς δημοκρατία εννοούμε το δίκιο του εργαζόμενου. Ε, πως να το κάμουμε,εν θα έβρει το δίκιο του ο εργαζόμενος μες τον νεοφιλελευθερισμό.

   Ενμπα να το πεις "ρεαλισμό"
   Ενπα να το πεις "μονόδρομο"

   Εν πιάννουν πάνω μας τούτα φίλε.

   Ιδεολογικές εμμονές,αν έχουμε εμείς, έσιετε τζιαι σεις ρε αγόρι.

   Τι πάει να πει δηλαδή "ιδεολογικές εμμονές". Αφού βλέπουμε που πάει το πράμα.

   Ανοίγματα στο Ευρωκό δεν έχουν γίνει, να αποσσυρθεί τούτο γιατί εν τζιαι λλίον λάσπη.

   Το Ακέλ εν το μόνο κόμμα που επιμένει στη διζωνική τζιαι την βάλλει ως προαπαιτούμενο. Τι άνοιγμα δηλαδή έγινε στο Ευρωκό;
   Δαμέ αναγκάσαμεν το να δηλώσει τη διαφωνία του ακόμα τζιαι με τους υπόλοιπους, που οι μισοί ποι τζιείνους εν του φήννουν γλίμμα.

   Τζιαι στον ΔΗΣΥ θα έστελνε επιστολή το ΑΚΕΛ αν δεν είσιε υποψήφιο.

   Η θέση μου η προσωπική για την εκλογή Παπαδόπουλου και την μη αντίδραση στο θάψιμο της λύσης, έχει αναλυθεί πολλές φορές.

   Η επιμονή όμως σε "κομματική" υποψηφιότητα τόσο το 2008, όσο και τώρα, δείχνει πως γίνεται μια αυτοκριτική στη πράξη.

   Η αριστερά τώρα λέει, ούτε στον δεύτερο γύρο να μην γίνει προγραμματική συμφωνία με ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ. Να πάρουν τον δρόμο τους, όπως επιλέξουν.

   Αυτά δεν είναι έπρακτη απόδειξη ότι η πολιτική εμπειρία βρίσκει εφαρμογή;

   Που την άλλη μερκά τι έχουμε;

   Επιμονή στις ίδιες συνταγές.

   Έσιεις καμιά αμφιβολία ότι, ότι και να γίνει, Ομήρου, Νικόλας, Ευρωκό, Ελάμ, Αρχιεπίσκοπος, Λιλλήκας θα συνταχθούν με τον υποψήφιο της δεξιάς αργά ή γρήγορα;

   Πως μπορεί αν μιλάς για δευκαλίωνες όταν εγίνηκες κώλος τζιαι βρατζιήν μετά συγχωρήσεως μαζί τους;

   Σαν αριστεροί, εμείς είμαστε ευχαριστημένοι που τη στάση που κρατά τζιαι το ΑΚΕΛ, τζιαι η κυβέρνηση, στα θέματα της αποδόμησης της διζωνικής, της μονόπλευρης επίθεσης στους μισθωτούς, στον "ρεαλισμό" των μηχανισμών, στο άνοιγμα προς την ανατολή κ.ο.κ.

   Αντίθετα, εν εσύ που παράγεις μονόπλευρες αναλύσεις σε στυλ προπαγάνδας που μπορεί να πείσει μόνο αντιακελικούς που εθελοτυφλούν.

   Αν περιορίσεις τους χαρακτηρισμούς τζιαι προσπαθήσεις να τεκμηριώσεις τες "μαγικές λέξεις" που σύρνεις (ρεαλισμός κλπ), μπορούμε να συζητούμε χρόνια χωρίς να ανοίξει ούτε μύττη.

   Σου είπα τζιαι άλλη φορά, λέξεις ξέρουμε τζιαι μεις.

   Διαγραφή
  2. Όταν μιλάς για βελτιωμένο τρόπο γραψίματος, προφανώς αναφέρεσαι στον εαυτό σου γιατί εγώ δεν σε έβρισα, αλλά αντίθετα έβρισες εσύ εμένα.
   Εν πάση περιπτώσει, όταν ονομάζεις προπαγάνδα τη διάγνωση μου για την προχτεσινή δήλωση Χριστόφια πως η οικονομία πάει καλά, ότι δηλαδή αυτός έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, δεν υπάρχει βάση να μιλάμε.
   Η επιχειρηματολογία σου είναι μονόπλευρη και πάσχει, αλλά δεν με εκπλήττει εφόσον υιοθετείς ό,τι δημοσιεύσει η Γνώμη ή Χαραυγή οι οποίες δεν διακρίνονται για την αντικειμενικότητα στα ρεπορτάζ τους.
   Εξ ου και δεν με πείθει. Είναι διαποτισμένη με την πλήρη και ανεπιφύλακτη ταύτιση, αποδοχή, υιοθέτηση και αναπαραγωγή των όποιων θέσεων του ΑΚΕΛ ή της κυβέρνησης του Χριστόφια, και δεν αντέχει στη βάσανο της κριτικής.

   Διαγραφή
  3. μα δε μας λες και τίποτα, για άλλη μια φορά.

   Πορίσματα: δεν αντέχει στη κριτική, εν μονόπλευρη, πάσχει...

   Επί της ουσίας μηδέν.

   Πάλε, τούτη η αντικειμενικότητα.Μα τι να συμβιβάσουμε ρε φίλε;

   έχουμε τα ίδια δίκαια; Αγωνιζούμαστε για τους ίδιους ανθρώπους; Αμφιβάλλω.

   Αντιπολιτευόμενε, εν πολλά ρηχή ρε αδελφέ μου η κριτική σου. Εν ακουμπά τη ρίζα κανενός προβλήματος. Κυρίως όμως εν απλά υποστηριγμένη που λέξεις, τίποτε άλλο.

   Εν απαντάς σε τίποτε, ούτε εσύ, ούτε κανένας άλλος.

   Σου λέω συμπορεύεσαι με την ακροδεξιά. Ότι τζι ο νεοφιλελευθερισμός, ακροδεξιά είναι. Ότι μας φέρνετε τον φασισμό στη πόρτα μας.

   Γιατί να σε κόψει εσένα; Είσαι τίποτε αριστερός, για μετανάστης, για προλετάριος; Εμείς κράζουμε, γιατί εμείς θα τραβήσουμε το κουπί.

   Εν σε πείθουμε; Τζιαι πως να σε πείσουμε δηλαδή; Τζιαι γιατί να σε πείσουμε;

   Εσύ άμμαν φτωσιήνεις, εννά ερτείς με την αριστερά; Αφού εσχημάτισες ήδη το προφίλ σου, για τον ένα ή τον άλλο λόγο.
   Θα πάεις με τον φασισμό.

   Είτε θα έσιεις το δικό σου τζιαι θα είσαι με τους φασίστες του σαλονιού, είτε θα εξαθλιωθείς τζιαι θα πάεις με τους νεοναζί του δρόμου να εκτονώννεσαι τζιολάς.

   Τωά, τούτο ούλλο, πάεις να το ντύσεις με μιαν δήθεν αντικειμενικότητα τζιαι ανάλυση, που όμως δεν υπάρχει!

   Εν απλά συνθήματα, κωδικοποιημένα, τέλια ξύλενα μιλούμεν.

   εν καταλάβεις ότι τούντο "απέχεις που τη πραγματικότητα" εν εκατομύρια χιλιόμετρα μακριά που τη διαλεκτική;

   Τι σημαίνει τούντο πράμα; Ότι δηλαδή "επειδή χάννεις", εν τα έσιεις τετρακόσια ή ξέρω γω τι, εν θωρείς ομπρός σου.
   Είσαι ζαβλακωμένος, αχάπαρος, χαντός.

   Έσιει έτσι πράμα. Ολόκληρο ΑΚΕΛ εν ηξέρει που πάει;

   Ε όι ρε φίλε. Έννεν τόσο απλή η εξήγηση.

   Αν ήταν τόσο απλή τα μαύρα, θα ήμασταν λυμπούροι,μούγιες.

   έχουμε απλά άλλα συμφέροντα φίλε.

   Όι τούτα που βαφτίζει η άρχουσα τάξη ως "εθνικά" για να περάσει τες δουλειές της.

   Άλλα συμφέροντα, μακριά που τες δικές σας πραγματικότητες.

   Διαγραφή
 5. "Αν υπάρχει ακόμα δυνατή δημοκρατική φωνή στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ας μιλήσει τώρα ή ας σιωπήσει για πάντα..."
  Δηλαδή περίπου 35-40% του εκλογικού σώματος που ψηφίζει συναγερμόν + "δεξιόν" ΔΗΚΟ + εν "αντι-δημοκράτες" αν δεν π.χ. πιάσουν κουρπάτζιην να κουπανήσουν τους ΓΕΛΑΜΗΤΕΣ ή να περιπαίζουν τον αρχιεπίσκοπον; Διότι που φωνές Στέλιο έσιει πόλικες που καταδικάζουν αμφότερους, πολλές φορές επικρίνοντας ειδικά τον Αναστασιάδην γιατί τους "κάμνει πλάτες". Τζιαι πολιτικοί (π.χ. Πουργουρίδης), τζιαι δημοσιογράφοι (π.χ. Κασκάνης, Παράσχος, Κωνσταντίνου, Τζίβας κλπ.). Εύρε μου μιαν έστω ήπια επικριτικήν φωνήν για αντίστοιχα "ολισθήματα" της αριστεράς στη Χαραυγήν (όπως π.χ. την ατυχέστατην μεταχείριση της Αντωνιάδου). Ως τζιαι ο Πρ.Πρ. στην Ελίταν ήταν σαφής. Αλλά που την άλλην μεν περιμένετε να αρκέψουν να "ευλογούν" τζιαι το ΑΚΕΛ. Διότι το ΑΚΕΛ όταν είσιεν τες δικές του ευκαιρίες (2004, 2008), εσυναγελάστηκεν μιαν χαρά με ούλλους τούτους (τζιαι εξακολουθεί με ορισμένους καιροσκόπους όπως τον Κάρογιαν).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι φωνές να γίνουν πολιτική πίεση τζιαι πολιτική στη πράξη.

   Στα υπόλοιπα απάντησα πιο πάνω στον αντί.

   Διαγραφή
  2. Δαιμονοποίηση του Κάρογιαν συνεχίζεται βλέπω, τζιαι μας συμφέρει τούντο πράμα ξέρεις.

   Σημαίνει ότι ξέρετε που τα τωρά ότι εν θα πιάσετε ούλλο το δήκο. Εν καλό τούτο.

   Το ακέλ δεν συνομιλά με τον κάρογιαν αγαπητέ μου φίλε, αλλά με τις δυνάμεις σε τζιείντο κόμμα που δεν θέλουν συμπόρευση με τη δεξιά.

   Διαγραφή
  3. Τζιαι εγώ σου λέω, πως η δεξιά εν άξια να φκάλει πρόεδρο τον κάρογιαν για να μας ξεφορτωθεί, εμείς όχι.
   Κανένας μας δεν θα ψήφιζε κάρογιαν,αν τζιαι που τους άλλους ούλλους του λεγόμενου κέντρου, εν λλιότερο ακροδεξιός.

   Ο κκάρογιαν εν ο συμβιβασμός μεταξύ κυπριανικών τζιαι τασσικών. Εν ετερόφωτος. Εν μας ενδιάφέρει σαν άτομο ή σαν πολιτικός.

   Ας κάμει ότι νομίζει.

   Εμάς μας ενδιαφέρουν τόσο οι δηκοϊκοί,όσο και οι εδεκίτες που δεν γουστάρουν τον εκφασισμό του κέντρου, να συνταχθούν με το λαϊκό κίνημα, με την αυτονομία τους. Όπως πχ ο Χρυσοστομίδης και άλλοι.

   Διαγραφή
  4. "Δαιμονοποίηση του Κάρογιαν συνεχίζεται βλέπω".
   Που μέναν; Πότε είπα εγώ καλά πράματα για το συγκεκριμένο για να θεωρείται "δαιμονοποίηση" ο εξόφθαλμος (για μέναν) καιροσκοπισμός του;

   "..τζιαι μας συμφέρει τούντο πράμα ξέρεις".Ποιους, εννοείς το ΑΚΕΛ; Να έσιετε έτσι καιροσκόπους μαζί σας; Ο Τάσσος το 2008 απειλούσεν τον Χριστόφιαν ότι "εν δεξιός τζιαι ευνοεί Κασουλίδην". Η καρέκλα της Βουλής όμως έκαμεν τον να ξηάσει την "δεξιοφροσύνην". Χάρισμα σας. Εγώ μιλώ ως Ταπακούδης φίλε, οϊ ως "συναγερμός". Μακάρι να τον "εδαιμονοποιούσαν" τζιαι επισήμως, να καθαρίσουμεν που το ΔΗΚΟ τζι'ας μεν φκει ο Νίκαρος.

   "Το ακέλ δεν συνομιλά με τον κάρογιαν αγαπητέ μου φίλε, αλλά με τις δυνάμεις σε τζιείντο κόμμα που δεν θέλουν συμπόρευση με τη δεξιά." Ωπ! Μα έτσι εύκολα ξηάννει η "αριστερά" τους "φίλους" της μέσα στο προεδρικόν; Είσιεν τζιαι έναν παπάν νομίζω, πρέπει να εν "άθεος" παπάς για να πάει με τους κομμουνιστές όταν πόξω εσιήζαν το μαγιώ τους τα "φασιστάρια" για το Μαρί.

   "Μπορεί ο Γλαύκος Κληρίδης να έχει εντάξει την ΕΟΚΑ Β’ στη πολιτική αρένα με την ομπρέλα του Συναγερμού και να δικαίωσε την ακροδεξιά..."

   Δηλαδή, είχαμεν 4,5 χρόνια συγκυβέρνησης ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ, 1,5 χρόνο συγκυβέρνησης ούλλων πλην συναγερμού, 3 χρόνια διακυβέρνησης ΑΚΕΛ αλλά για την άνοδον της "ακροδεξιάς" φταίει ο ...Γλαύκος!! Επειδή αντί να αφήκει ξαπόλυτους τους "περιθωριακούς" που κάποτε εδιαπράξαν την ύβρην να θέλουν ένωσην με την Ελλάδα, να κάμουν που την αρχήν δικά τους σχήματα έδωκεν τους χώρον (οξά ήταν να τους μαντρώσουμεν ούλλους στες φυλακές, τζιαι για πόσον χαρκέστε;). Κάτι που παραδοσιακοί αριστεροί όπως ο Ζιαρτίδης εδεχτήκαν το ως σοφή κίνηση.

   Φίλε πραγματικά, η δεξιά (πλην εξαιρέσεων όπως ο Πούργουρ) εν hopeless σε θέματα αυτοκριτικής αλλά με έτσι "παράδειγμαν" που διά η "αριστερά", μεν περιμένεις βελτίωσην στο εγγύς μέλλον...

   Διαγραφή
  5. Καιροσκοπισμός εν βασικό χαρακτηριστικό της δεξιάς γενικά, τζιαι της δεξιάς μες την αριστερά, να εξηγούμαστε.
   Τι διαφορετικό έχει ο κάρογιαν δηλαδή;

   Στα υπόλοιπα ήμουν ξεκάθαρος τι εννοώ, και πως τεκμηριώνονται.

   Αυτοκριτική μόνο η αριστερά κάμνει, για να αυτοβελτιώνεται όμως,όι για να δώκει λοαρκασμό στη δεξιά. Αν είναι δυνατόν η δεξιάνα ζητά και τα ρέστα.

   Από εκεκεί και πέρα,εν καθαρά συναισθηματική η ανάγνωση της εόκα β που κάμνεις.

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος24/6/12, 2:55 μ.μ.

  μα καλα ρε στελλαρα εσεις δεν ειπατε οτι το δηκο του παπαδοπουλου ειχε σχεσεις με την εοκα β?τωρα εσεις θα ξανασυνεργαστειτε με την εοκα β?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εντωμεταξύ, στη παραγουάη παίζουν σκηνικά γνωστά, κάτι θέατρα και τσίρκα ιουλιανά.

  http://www.gnomionline.com.cy/index.php/kosmos/politiki/pargouah/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αποκάλυψη τώρα!
  http://erascy.blogspot.com/2012/06/apocalypse-now.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θυμιζει μου τον αμπαλατον τον στροβολιωτη (ο Ορφανιδης). Να προσαρμοστουν οι ανθρωποι στο κωλοσυστημα που εβολεψαν τον κωλο τους. Να πεθανουν οι Ελληνες, να πεινασουν για να πιερωθει το χρεος. Για να συνεχισουν να πριησσουνται που το φαι τζιαι να καλοπερνουν οι λλιοι σε βαρος των πολλων.

   Η πλυση εγκεφαλου στη Κυπρο παντως συνεχιζεται, τωρα αν καρτερα που τες πατατες ο παρεας οτι εννα σατιρισουν τουντο θεμα μαλλον εννα καρτερα πολλη τζιαιρο. Ανθρωποι που συντηρουν τη μεγαλυτερη αθλιοτητα (οτι ο Χριστοφκιας ανατιναξε το Μαρι) εσιει 1 χρονο, ενεχουν υποθεση να πουν αληθκειες στον κοσμο. Απλα καμνουν τζιαι τουτοι την δουλεια τους σαν εβολεφτηκαν καλα τζιαμε στο ρικ.

   Διαγραφή
 9. οι πραγματικότητες που λέγαμε.

  Χριστόφιας: Απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η τρόικα η οποία ενεργεί σχεδόν ως αποικιοκρατική δύναμη

  Απαράδεκτο, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τρόικα, με την επιβολή μέτρων κατά κρατών και λαών. Το δανείζω και έρχομαι στη χώρα σχεδόν ως αποικιοκρατική δύναμη, επισήμανε, δεν είναι καθόλου υποβοηθητικό.

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής", ο πρόεδρος Χριστόφιας τάχθηκε επίσης υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου και κατηγόρησε τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες όπως είπε, προκάλεσαν την κρίση.

  Επανέλαβε παράλληλα ότι η Κύπρος δεν είναι προ του φάσματος ένταξης στο μηχανισμό στήριξης λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της οικονομίας, αλλά λόγω της ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών που εκτέθηκαν σημαντικά στην ελληνική οικονομία.

  Αυτό, σημείωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας, είναι το βασικό πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας και αυτό πρωτίστως προσπαθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Διάδοχε" σάσ'την ράσιην σου! Μα καλάν, τόσο σίουρος ένει ότι έθθα φκει ο Μαλάς;

   Διαγραφή
  2. Γιατί έσιει περίπτωση ο κόσμος να ψηφίσει Αναστασιάδη;
   Ο Μαλάς παίζει μόνος του αν με ρωτάς.

   Μόνο με αντιακελισμό στο μαξ τζιαι μαριολογία-καταστροφολογία, πόσους να περιπαίξεις νομίζεις.

   Ο εργαζόμενος θα δει τζιαι τη πούγκα του, τζιαι ξέρει ποιοι θα τον αρμέξουν.

   Τώρα να δούμε τι κόλπο θα σκαρφιστεί πάλε το συντονιστικό. Θέλει γερη φατσιά για να ξεκουμπιστούμε.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25/6/12, 9:45 π.μ.

   "Ο εργαζόμενος θα δει τζιαι τη πούγκα του, τζιαι ξέρει ποιοι θα τον αρμέξουν."

   Προς το παρον τα τελευταια 4.5 χρονια, μας ηπιαν το αιμα μας οι βρυκολακες κυβερνωντες. Ο κοσμος προτιμα το αρμεγμα παρα να του πινουν το αιμα του. Και εχεις και το θρασος να μιλας για τη πουγκα μας; Πρεπει να ζεις και εσυ στο εξωτερικο. Αν ειχες δικιο σε ολα αυτα που παραληρεις τα τελευταια χρονια θα ξαναβαζε υποψηφιοτητα ο Χριστοφιας, δυστυχως για σενα ΔΕΝ θα ξαναβαλει, προτιμησε να χωστει.

   Διαγραφή
  4. Σιγά ρε αγόρι, σιγά τα αίματα!

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος25/6/12, 9:41 μ.μ.

   "Ο Μαλάς παίζει μόνος του αν με ρωτάς."

   Σιτ δε μπολ ντάουν ρε Στέλιο.
   Δαμέ έσιει 30% εντός ΑΚΕΛ που δεν του αρέσκει ο Μαλάς τζι εσύ λαλείς μας ότι παίζει μόνος σου. Κοίτα, που μιαν άποψη όντως εν μόνος του που παίζει...

   Διαγραφή
  6. Όπα!
   Το 30% έθελεν κομματικό υποψήφιο. Νομίζω σχεδόν τόσο ποσοστό εν έθελε ούτε Χριστόφια τζιαι έθελε να συνεχίσουμε με Τάσσο.

   Άσε που έχω την υποψία ότι είναι οι ίδιοι....

   Για να προτιμήσει η πλοιοψηφία Αναστασιάδη παρά Μαλά, πρέπει να γίνουν διάφορα, Μαρί στυλ ή σε συνεργασία απευθείας με δυτικά κέντρα.

   Ένα παράδειγμα

   25 Ιουνίου 2012, 14:37 EEST
   SigmaLive/capital.gr

   «Καταστρόφιας και Πανίκος» είναι ο τίτλος εκτενούς ρεπορτάζ στη σημερινή έντυπη έκδοση του Spiegel, όπως μεταδίδει η Deutche Welle, που με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ σχολιάζει την οικονομική κρίση στην Κύπρο αλλά και τη στασιμότητα των τελευταίων ετών στο Κυπριακό.

   «Ακόμη και το status quo είναι παράξενο: από την πρώτη Ιουλίου θα βρίσκεται στην κορυφή της ενωμένης Ευρώπης μια χώρα που ελέγχει μόλις τα 2/3 των εδαφών της (…). Η Κύπρος είναι όμως αυτή την εποχή στα πρωτοσέλιδα για άλλους λόγους: στον κοινό αγώνα κατά της κρίσης ο πρόεδρος Χριστόφιας, τον οποίο χαρακτηρίζουν σκωπτικά ‘Καταστρόφια’ και ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Δημητριάδης, το μικρό του Πανίκος, προβληματίζουν τον υπόλοιπο κόσμο.

   Για πολύ καιρό και σε κάθε περίπτωση μέχρι τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας δεν είχαν ξεκαθαρίσει στους πολίτες εάν η Κύπρος θα γίνει η πέμπτη χώρα που υπάγεται στους μηχανισμούς στήριξης, εάν θα έρθουν χρήματα από την Κίνα για να αποφευχθεί η χρεοκοπία ή εάν θα αναλάβει για άλλη μια φορά η Ρωσία.
   Με υγιή ανάπτυξη και σχεδόν πλήρη απασχόληση η Κύπρος συγκαταλεγόταν στις οικονομικά σταθερές χώρες της ΕΕ, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ενώ συνεχίζει: τα δάνεια δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα ωστόσο εκτροχίασαν τους ισολογισμούς των τραπεζών και την οικονομική αρχιτεκτονική όλης της χώρας».
   Πολλά εξαρτώνται σήμερα από τον Μιχάλη Σαρρή, πρόεδρο της Λαϊκής, σημειώνει το Spiegel, ο οποίος, όπως υπενθυμίζει, ως υπουργός Οικονομικών το 2008 και υπεύθυνος για την ένταξη της χώρας στο ευρώ είχε πει ότι η Κύπρος δεν θα απογοητεύσει την Ευρώπη. «Στην πραγματικότητα όμως η Κύπρος δεν εκπλήρωσε επαρκώς τις υποχρεώσεις της στο πεδίο της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Και τώρα, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, οι μεταρρυθμίσεις είναι επιτακτικές. Το ότι η χώρα ζούσε πάνω από τις δυνατότητες της δεν το παραδέχονται όλοι. Ούτε ο πρόεδρος Χριστόφιας».

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμος26/6/12, 9:17 π.μ.

   Ευτυχώς που φεύκει ο Χριστόφκιας οπόταν δεν θα έχουμε άλλο Μαρί!
   Το ερώτημα εν απλό Στέλιο και αν μπορέσεις να βγάλεις για λίγο τις κόκκινες παρωπίδες σου, ίσως μπορέσεις να το απαντήσεις:

   Γιατί το ΑΚΕΛ δεν πάει με κομματικό υποψήφιο;

   Μήπως διότι ούτε τους μισούς ψήφους του ΑΚΕΛ δεν θα πιάσει;
   Μήπως διότι θέλει να τραβήσει τον Κάρογιαν κοντά (με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως) για να παραμείνει στην εξουσία;
   Μήπως διότι ο Χριστόφιας είναι καμένο χαρτί όπως επίσης και ο Andros and his people;

   Αντ' αυτού, προσπαθεί το ΑΚΕΛ να μας πλασάρει ως επιλογή νίκης κάποιον ο οποίος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (όπου ήταν στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ-αριστερά-νέες δυνάμεις-όλοι οι καλοί χωράνε) κατάφερε να μαζέψει 600 ολόκληρους ψήφους (wow).

   Διότι μπορεί μεν ο Μαλάς να είναι άπειρος πολιτικός αλλά δεν παύει από του να είναι μια πιστή και υπάκουη μαριονέτα στα χέρια αυτού που καθορίζει και χαράζει πολιτικές: της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ δηλαδή

   Άντε βρε, και με τη νίκη!

   Διαγραφή
  8. Τις βλακείες με το μαρί αλλού, αντροπή τζιαι προς τους νεκρούς, που αν πιστέψουμε τζιαι τες θρησκείες, τωρά ξέρουν ποιος τους έφαεν, τζιαι πως.
   Για τα μωρά του νηπιαγωγίου τούτα φίλε.

   Τζιαι τι έσιεις εναντίων της ΚΕ του ΑΚΕΛ;

   Δεν έσιεις ιδέα για το πως σκέφτεται τζιαι αντιδρά η αριστερή παράταξη, είσαι βαθειά νυχτωμένος.

   Εσύ να φκάλεις τες παρωπίδες, εννάσε βοηθήσει γιατί έρχονται δύσκολες μέρες.

   Διαγραφή
  9. Ανώνυμος27/6/12, 11:50 μ.μ.

   Για το τί γίνεται εντός Κ.Ε. ΑΚΕΛ ξέρω παραπάνω από όσα μπορείς να φανταστείς φίλε :)

   Διαγραφή
 10. http://www.youtube.com/watch?v=T2rXhWeMzTo

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...