"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

28 Ιουνίου 2012

Όταν η Κύπρος του Δ. Χριστόφια και της αριστεράς, νικά τη Τουρκία παντού και κατά κράτος

Η έρευνα και οι διαδικασίες για εξόρυξη Φυσικού Αερίου
στη Κυπριακή ΑΟΖ, η πιο τρανταχτή απόδειξη του Βατερλό
  της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα
 • Αποχώρησε από τις προπαρασκευαστικές συναντήσεις της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) η Τουρκία, γιατί δεν έγινε δεκτό το ψευδοκράτος ως ισότιμο μέλος.
 • Η Κύπρος θα προεδρεύσει και στην υπουργική σύνοδο Αραβικού Συνδέσμου-ΕΕ τον Οκτώβριο στο Κάιρο.
 • Ένας μετά τον άλλο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι «στριμώχνουν» με δηλώσεις τους τη Τουρκία και την καλούν σε τάξη σε σχέση με τη Κύπρο.
 • Στον τοίχο και στο Κυπριακό η Τουρκία με την επιμονή της ε/κης πλευράς στα συμφωνηθέντα.
ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΓΝΩΜΗ 22/6/2012
 • Το «ψηλό τίμημα» για τη κατοχή, που κάποιοι επιτήδειοι εδώ στη Κύπρο υπόσχονται ότι θα προκαλέσουν στη Τουρκία εάν και εφόσον εκλεγούν, πληρώνεται ήδη από τον Νταβούτογλου και τον Μπαγίς σε κάθε στροφή που επιχειρούν στο διπλωματικό παιχνίδι.
 • Τη περασμένη εβδομάδα, η φετινή διοργανώτρια χώρα του προγραμματισμού των τοπικών συμβουλίων της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας, το Τουρκμενιστάν, σαφώς επηρεασμένο από τη Ρώσικη εξωτερική πολιτική η οποία στράφηκε εντονότερα υπέρ των κυπριακών θέσεων τη τελευταία πενταετία, απέρριψε την αίτηση της «ΤΔΒΚ» για ισότιμη συμμετοχή της στην οργάνωση που βρίσκεται με καθεστώς παρατηρητή, προκαλώντας για άλλη μια φορά τις αψυχολόγητες ενέργειες της Τουρκίας.
 • Η ηγεσία της κατοχικής δύναμης, αποτυγχάνοντας να επιβάλει τη θέλησή της στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, αποχώρησε τελικά από τη διάσκεψη για να υποστεί ακόμα ένα εξευτελισμό στο διεθνές διπλωματικό σκηνικό.
 • Σε μια άλλη επίσης σημαντική εξέλιξη, ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου, στη πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο νησί, ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο θα διεξαχθεί στο Κάιρο η δεύτερη υπουργική σύνοδος Αραβικού Συνδέσμου-ΕΕ, υπό την προεδρία της Κύπρου, κάνοντας ουσιαστικά φύλλο και φτερό τις πιέσεις που εξασκεί η Άγκυρα για υποβάθμιση της Κυπριακής προεδρίας.
 • Μετά τη διασάλευση των σχέσεων της με το Ισραήλ, με τη Κυπριακή Δημοκρατία και τις συνεργασίες της να παίζουν καθοριστικό ρόλο σ’ αυτή την εξέλιξη, και τους «εξάψαλμους» που ακούει καθημερινά από τους Ευρωπαίους για τη στάση της σχετικά με τη Κυπριακή προεδρία και άλλες «κυπριακές υποθέσεις», η Τουρκία αναγκάζεται να παραδεχθεί ήττα και σε ένα «γήπεδο» που θεωρούσε μέχρι τώρα «έδρα» της, τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο.
Το Βατερλό της Τουρκίας στο θέμα των ερευνών και εξόρυξης Φυσικού Αερίου από τη Κύπρο
 • Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε η κατοχική δύναμη έτσι ώστε να εμποδίσει τις διμερείς συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στα θέματα του διαμοιρασμού της ΑΟΖ, τις απειλές που εξέπεμψε απέναντι στις εταιρίες έρευνας και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αποστολή του Πίρι Ρέις στα νότια της Κύπρου και τη μη αναγνώριση των «θαλάσσιων συνόρων» σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής, η Τουρκία δε κατάφερε παρά μια τεράστια τρύπα στο νερό της διεθνούς διπλωματίας.   
 • Η θωράκιση του δικαιώματος της Κύπρου να προβεί σε έρευνα και εξόρυξη, ομολογήθηκε από το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας, με σαφείς αναφορές τόσο από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τα όργανα της ΕΕ, όσο και από τις γείτονες χώρες στις οποίες η Τουρκία έλπιζε σε αλλαγή της στάσης τους, ιδιαίτερα την Αίγυπτο και τον Λίβανο.
 • Οι επισκέψεις τόσο της Γερμανίδας Καγκελαρίου, όσο και του Ρώσου Προέδρου στο νησί, και οι συνεχόμενες δηλώσεις υποστήριξης της Κύπρου από παντού, έχουν στη πράξη κάνει σκόνη και θρύψαλα την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, προκαλώντας μάλιστα ένα ισχυρό κύμα κριτικής στο εσωτερικό της που μιλά για «ρεζίλεμα» της χώρας από την «ελληνοκυπριακή διοίκηση». 
Μόνη ελπίδα για την Άγκυρα στο Κυπριακό η αλλαγή στάσης της ε/κης πλευράς
 • Η προσπάθεια του Ντερβίς Έρογλου να τερματίσει ή να αλλάξει τη διαδικασία, «ενταφιάζοντας» τα συμφωνηθέντα μεταξύ Χριστόφια-Ταλάτ, βρίσκει απέναντι της τη συνέπεια της ε/κ πλευράς και τη διάθεσή της για λύση άμεσα, στη βάση των αρχών λύσης που επιβεβαιώθηκαν από τον ΟΗΕ και σ’ αυτή τη διαδικασία.
 • Ο Έρογλου από καιρό δείχνει να περιμένει την άνοδο του Ν. Αναστασιάδη στη προεδρία της Δημοκρατίας έτσι ώστε να επιχειρήσουν μαζί τη συνομοσπονδιακή «χαλαρή» λύση ή και να ελπίζει ακόμα σε μια ολοκληρωτική αλλαγή προσανατολισμού στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, που θα προκληθεί από τους απορριπτικούς.
 • Όπως έχουν τα πράγματα, η μόνη ελπίδα για τους τ/κ διχοτομιστές και την Άγκυρα, είναι η αλλαγή γραμμής της ε/κ πλευράς, κάτι που θα επιτευχθεί με ήττα του Λαϊκού Κινήματος στις επόμενες προεδρικές εκλογές.
 • Ο τουρκοκύπριος διχοτομικός ηγέτης έχει άλλωστε εκφράσει ξεκάθαρα τη δυσφορία του για το γεγονός ότι είχε μπροστά του τον Δ. Χριστόφια και όχι οποιονδήποτε άλλο στον οποίο θα φόρτωνε εύκολα την ευθύνη της μη λύσης, και ακόμα με δηλώσεις του ισχυρίζεται πως ο Χριστόφιας «ζητά πολλά», στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα στον υποψήφιο του Συναγερμού. 

18 σχόλια:

 1. Από ότι έμαθα πρόσφατα, η θέση των κ.κ. Μαλά τζιαι Αναστασιάδη στην σημαντικόττερην (ως σήμμερα) στιγμήν του κυπριακού (το δημοψήφισμαν του 2004) ήταν η ίδια. Αληθεύει; Πόσον άλλαξεν η θιεώρηση των εν λόγω κυρίων στες βασικές αρχές λύσης την 8ετίαν που επέρασεν (ήνταλως περνά ο τζιαιρός χααα); Ποιες οι αποδείξεις σας περί τούτου πέραν κάποιων αυθαίρετων τζιαι αποσπασματικών δηλώσεων;
  Επίσης, κ. Στυλιανόύ μας, γιατί παραλείπετε να αναφέρετε τους άλλους (υπάρχοντες τζιαι εν δυνάμει) υποψηφίους; Οξά τζιείνοι εν πιο "ακίνδυνοι"; Οξά τζιείνοι έννεν "κρυστάλλινοι" για το τι θα κάμουν στα "συμφωνηθέντα μεταξύ Χριστόφια-Ταλάτ"; Α;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα που κολλούν τούτα με την ανάρτηση;

   Διαγραφή
  2. "Μόνη ελπίδα για την Άγκυρα στο Κυπριακό η αλλαγή στάσης της ε/κης πλευράς........."
   "και ακόμα με δηλώσεις του ισχυρίζεται πως ο Χριστόφιας «ζητά πολλά», στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα στον υποψήφιο του Συναγερμού."

   Τζιαι ξαναρωτώ: πως αποδεικνύεις την διαφορά Αναστασιάδη-Μαλά στο κυπριακό; Εσύ είσαι ο positive claimant με την ανάρτηση σου.

   Διαγραφή
  3. Η βασική επιχειρηματολογία εν η εξής: Υπάρχει μια βάση την οποία ο Έρογλου, όπως και η ε/κ δεξιά, θεωρούν ότι τους απειλεί (η σταθμισμένη βασικά) αλλά και κάποιες προϋποθέσεις που βάζει ο Χριστόφιας, που είναι μέσα στα πλαίσια τζιαι δεν βολεύουν τον Έρογλου.
   Γι αυτό τζιαι βάζει ζητήματα πολυμερούς, πριν συζητηθούν τζιαι βρεθούν κάποιοι οδηγοί.

   Ε, σ' αυτό το επίπεδο, μόνο ο Αναστασιάδης μπορεί να τον βοηθήσει, με ένα νέο "όλα στο τραπέζι". Νομίζω εν καθαρό.

   Από εκεί και πέρα, πιστεύω πως, αν συνεχίσει ακόμα μια ε/κ διαπραγματευτική ομάδα, με τις ίδιες απαιτήσεις όπως αυτές του Χριστόφια, θα είναι δύσκολο για τη Τουρκία/ Έρογλου να συνεχίσει τον χαβά της, ή έστω θα είναι δύσκολο να μη πληρώνει βαρύ τίμημα.

   Ο Αναστασιάδης ήδη είπε πως δεν δέχεται ούτε το πακέτο διασταυρούμενης-εκ περιτροπής, ούτε το προεδρικό σύστημα που προτίνεται, ούτε τες ρυθμίσεις γι τους τούρκους υπηκόους κλπ κλπ

   Για ποιες αποδείξεις λαλείς;

   Διαγραφή
 2. Εννοούσα "πέραν κάποιων αποσπασματικά τζιαι αυθαίρετα ερμηνευμένων" δηλώσεων. Σόρρυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος29/6/12, 6:51 π.μ.

  Συνεχείς θριαμβευτικές νίκες! Έτσι που πάει τούτος, εννά το λύσει, τζιαι εννά το μάθουμεν έναν πρωί στα νέα των 6!

  Άσε μας ρε Στέλιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έσιει τζιαιρόν που σας αφήκαμε κύριε Γιάννο.

   Επί της αναρτήσεως;

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος29/6/12, 3:26 μ.μ.

  "Όταν η Κύπρος του Δ. Χριστόφια και της αριστεράς"

  Ναι, η Κυπρος ειναι μονο του Χριστοφια και της αριστερας. Εν ετσι ιδεες που μας εφεραν εδω που ειμαστε. Η μειονοτητα των πολλων οπως λεγατε. Οι πιο αχρηστοι που επερασαν που τουτην χωρα με διαφορα. Και να προσπαθησουν οι επομενοι να τα καμουν τοσο σ@!*α δεν θα τα καταφερουν. Δωσατε νεες εννοιες στη λεξη ερασιτεχνισμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κανένα σχόλιο για τα θέματα που βάζει η ανάρτηση;

   Διαγραφή
 5. Μαναβης29/6/12, 3:40 μ.μ.

  Ρε παρέα μόλις διάβασα την ανάρτηση σου. Καλά ακόμα να καταλάβεις οτι η γνώμη είναι μονόπλευρη 'εφημερίδα' που μόνο προπαγάνδα και διχόνοια σπέρνει; Για να διαβάζει κάποιος γνώμη ή χαραυγή πρέπει να ειναι λοβοτομημένος. Εν καλή η εσωτερική κατανάλωση αλλά μόνο για κάτι σκληροπυρηνικούς αριστερούς που εμείναν στο κόμμα που πίκκα. Καλή τύχη και ευχαριστούμε που μας φέρατε το μηχανισμό και το Δντ κύπρο. Θέλω να δω πως θα λύσουμε το κυπριακό με το μηχανισμό στη ράχη μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενώ όσοι διαβάζουν σημερινή, πολίτη,φιλελεύθερο,αλήθεια και βλέπουν αντένα, μέγκα,σίγμα κλπ κλπ είναι οι έξυπνοι της παρέας.

   Διαγραφή
  2. Τζιαι αν δεν επήρες χαπάρι ποιοι σου εφέραν τον μηχανισμό, είσαι μεγάλο θύμα αδελφέ μου. Ότι πάθεις χαλάλι σου.

   Διαγραφή
 6. Μα θωρε τους αμπαλατους που εφκηκαν στον γυρο. Ρε βλημματα αν δεν σας αρεσκει η Γνωμη ή το μπλογκ να μεν μπαινετε να δκιαβαζετε. Περιοριστειτε σε πραματα της νοημοσυνης σας. Ειστε τυχεροι που οι δεξιοι εμεριμνησαν να υπαρχουν τζιαι φυλλαδες για ηλιθιους, περιοδικα για χαζοχαρουμενους τζιαι καναλια για αργοσχολους. Ιντα ωραιος κοσμος α, οτι πρεπει για εσας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος29/6/12, 6:33 μ.μ.

   Τερας την νοημοσυνης μου εσυ! Επηρες ειδηση οτι εισαι εσυ που ανηκεις στην συντριπτικη μειοψηφια; Γραφεις σαν και εισαι στην αλλη πλευρα. Συνεχισε τα πας πολυ καλα, πιανετε ποντους η μαλλον καλυτερα, χανετε ποσοστα.

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος29/6/12, 9:02 μ.μ.

  Αφού πρώτα κατέστρεψε κατα κράτος και ολοσχερώς το κράτος που παρέλαβε με συνέπειες που θα πληρώνει ο τόπος για πολλά χρόνια ακόμα, οι μισθωμένοι κομμισσάριοι του κόμματος ανέλαβαν δράση με στόχο τον εξωραϊσμό και την αποενοχοποίηση του μεγάλου ηγέτη εφευρίσκοντας πλασματικές νίκες για να αποκαστηστήσουν έστω και στην υστάτη την υστεροφημία του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ουπς, έφυεν του Φιλελεύθερου

  Συνάντηση Χριστόφια-Μέρκελ στο περιθώριο του Συνόδου Κορυφής

  Ενοχλημένη η Γερμανία από τη στάση της Τουρκίας έναντι της κυπριακής προεδρίας

  http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/109077/enochlimeni-i-germania-apo-ti-stasi-tis-tourkias-enanti-tis-kypriakis-proedrias

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος29/6/12, 11:53 μ.μ.

  Εφκηκε ειδηση οτι το αποελ εχει ελλειμα... Πρεπει να φταιει ο Χριστοφκιας.

  Ορισμενοι εισαστε απλα θυματα.

  Αν φκει ο Αναστασιαδης αυριο και δωσει αλλοθι του Ερογλου να τα φορτωσουν πανω μας με ουλλες τες συνεπειες, εννα αναλαβετε την ευθυνη εσεις που θα τον ψηφισετε; Η εννα φταιει ο Χριστοφκιας, η κατασκηνωση της Εδον, ο Μακαριος, ο Χρουτσιωφ και παρα οι κομμουνιστες καλυττερα οι Τουρκοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...