"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

30 Ιουνίου 2012

Χρυσή Αυγή-ΕΛΑΜ: Οι ιδιωτικοί στρατοί του δεξιού κατεστημένου

28/12/1981: Ν. Μιχαλολιάκος και Κων/νος Πλεύρης 
"έκτακτοι συνεργάτες" της ΚΥΠ με το αζημίωτο...
 • Πρώτος στόχος η τρομοκρατία ενάντια στην αριστερά και τις δημοκρατικές δυνάμεις - Δεύτερος ο αποπροσανατολισμός και η δημιουργία αναχωμάτων στις λαϊκές μάζες έτσι ώστε να απαξιώνουν και να εχθρεύονται το εργατικό κίνημα.
 • Πολλά τα τεκμήρια που αποδεικνύουν τη σχέση της Χρυσής Αυγής με το ακροδεξιό παρακράτος. Έγγραφα που παρουσιάζουν τον Ν.Μιχαλολιάκο να «τα παίρνει» από την ΚΥΠ - Μαρτυρίες πρώην συναγωνιστών του για σχέσεις του «αρχηγού» με την ασφάλεια.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 15/6/2012
 • Η «Χρυσή Αυγή» μπορεί να δημιουργήθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 80’ σαν αντίδραση ουσιαστικά στην «αριστερή μεταπολίτευση» και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, αλλά «καθιερώθηκε» τη δεκαετία του 90’ με τα «εθνικά» ζητήματα του ονόματος της ΠΓΔΜ και των Ιμίων.
 • Πρέπει να γίνει όμως κατανοητό πως δεν πρόκειται απλά για μια φιλοναζιστική ή εθνικιστική οργάνωση. Πρόκειται για μια παρακρατική τρομοκρατική οργάνωση με αμέτρητα στοιχεία να καταδεικνύουν τη σχέση της με τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, με μέλη δραστήριους εγκληματίες του υποκόσμου και της νύχτας που η δουλειά τους είναι να προκαλούν κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση, μια οργάνωση συνδεδεμένη με τα ισχυρά οικονομικά κέντρα και σε οργανική σχέση βαθύ κράτος της δεξιάς.
 • Στο βιβλίο του Χάρη Κουσουμβρή, πρώην ανώτατου στελέχους της οργάνωσης, με τον τίτλο «Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής», αποκαλύπτονται ακόμα και «τιμολόγια» πληρωμών του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων ακροδεξιών από την ΚΥΠ, καθώς και μια σειρά από γεγονότα που καταδεικνύουν ότι τόσο η Χρυσή Αυγή, όσο και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις της χώρας, βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με το ελληνικό βαθύ κράτος.
 • Η ΧΑ δεν είναι ένας ακόμα ακροδεξιός πολιτικός φορέας. Είναι μια μορφή πολιτικού οργανωμένου εγκλήματος, που αναλαμβάνει με τη στήριξη των μηχανισμών μαζικής προπαγάνδας, των οικονομικών συμφερόντων και των καθεστωτικών κομμάτων, την εντολή της γενικευμένης κοινωνικής αποσταθεροποίησης και του χάους.
 • Κυρίως όμως, η Χρυσή Αυγή –και το κυπριακό της παράρτημα, το ΕΛΑΜ- έχουν αναλάβει συμβόλαιο με τις δυνάμεις της συντήρησης για κτυπήματα κατά της αριστεράς, έτσι ώστε να αφεθεί ανενόχλητο το κεφάλαιο να επιβάλει τους όρους του στους εργαζόμενους.
Η «ιδεολογική δουλειά» της Χρυσής Αυγής-ΕΛΑΜ
 • Κύριος «ιδεολογικός στόχος» των ακροδεξιών οργανώσεων είναι να εμποδίζουν το μεγάλωμα του λαϊκού-εργατικού κινήματος σε περιόδους οικονομικών κρίσεων, όπως αυτή που διανύουμε.
 • Ουσιαστικά, προσπαθούν να προσελκύσουν με την εθνικιστική και ρατσιστική τους ρητορική, την επίδειξη δύναμης και τη φαινομενική τους αντίδραση ενάντια στα πολιτικά κατεστημένα, τη μικροαστική τάξη που χάνει μέσα σε συνθήκες ύφεσης τον παλιό της χαρακτήρα, «προλεταριοποιείται» δηλαδή και «κινδυνεύει» να γίνει ένα με τα χαμηλά στρώματα.
 • Στον «κίνδυνο» να μεγαλώσει το εργατικό κίνημα με νέες δυνάμεις προερχόμενες από την προηγούμενη μεσαία τάξη, το δεξιό κατεστημένο και η πλουτοκρατία δημιουργούν  ή αναθερμαίνουν τα εθνικιστικά αναχώματα, τα οποία χρησιμοποιούν για να τρομοκρατήσουν τις εργασιακές διεκδικήσεις και να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους απέναντι σε μια διωκόμενη αριστερά. 

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος3/7/12, 8:30 π.μ.

  απο τον επομενο Φεβραρη θα σε αναγκάσω να κρυβεσαι σαν το αγριμι στα βουνα αν δεν αφαιρεσεις τη λεκτικη επαληθευση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν μπορούσα θα την αφαιρούσα φίλε, δεν υπάρχει τρόπος.
   Μια χαρά τα βουνά

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...