"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

8 Ιουλίου 2012

Τα μαύρα κοράκια του Μηχανισμού

Μέχρι που μπορεί να φτάσει μια εφημερίδα...
 • Συντονισμένα πυρά κατά των προθέσεων δανεισμού από Ρωσία από το σύνολο σχεδόν των εφημερίδων με μεγάλη κυκλοφορία
 • Ο «καταστρόφιας» ανακαλύπτεται τώρα από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και ανακυκλώνεται από τη Φωνή της Γερμανίας-Deutsche Welle ραδιοφωνικά
 • Γερμανός δημοσιογράφος αναρωτιέται αν «η Κύπρος είναι προς πώληση» έξω από το προεδρικό, ενώ αξιωματούχος των γερμανών χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ βάζει θέμα ακύρωσης της κυπριακής προεδρίας…
 • Η εφημερίδα «Πολίτης» δεν διστάζει πλέον να δημοσιεύει πρωτοσέλιδα ανυπόγραφα ψέματα για να πλήξει τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης να εξασφαλίσει δανεισμό από Ρωσία
 • Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει τη Κυπριακή οικονομία ώρες πριν την αίτηση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και τη Ρώσικη Ομοσπονδία.
ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 29/6/2012
 • Με συνεχόμενα δημοσιεύματα κατά της Ρωσίας και με κυκλοφορία προβοκατόρικων ειδήσεων που έφθασαν στα όρια της γκεμπελικής λάσπης, τα ΜΜΕ της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς προσπάθησαν τις τελευταίες μέρες να στρέψουν τη κοινή γνώμη στο νησί υπέρ της ένταξης στους δυτικούς μηχανισμούς και εναντίων ενός ενδεχόμενου διακρατικού δανεισμού από άλλες χώρες.
 • Η αρθρογραφία στον «Πολίτη» και τη «Σημερινή» ενάντια στην ίδια τη Ρωσία και τα συμφέροντά της κτύπησε κόκκινο, ενώ δεν έλειψαν και ξεκάθαρα υποβολιμαία δημοσιεύματα που έφεραν δήθεν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρώσικης Ομοσπονδίας να αντιτίθεται τόσο στο πρώτο διακρατικό δάνειο από τη Ρωσία, όσο και στη προοπτική ενός δεύτερου.
 • Η δαιμονοποίηση της Ρωσίας, και σε δεύτερο βαθμό της Κίνας, δεν γίνεται τυχαία, ούτε έχει να κάνει με ένα ψυχρό υπολογισμό σε σχέση με το τι πραγματικά συμφέρει στον τόπο αυτές τις ώρες.
 • Τα κυπριακά ΜΜΕ της πλουτοκρατίας και των διαπλεκόμενων συμφερόντων, μαζί με τα κόμματα της Δεξιάς αλλά και «εξωτερικές βοήθειες», παίζουν ξεκάθαρα τα παιχνίδια των δυτικών που θέλουν τον Ευρωπαϊκό Νότο να σύρεται υπό τις διαταγές του μηχανισμού και της «τρόικας», χάνοντας την όποια κρατική δημοσιοοικονομική του ανεξαρτησία.
Βοήθειες προώθησης της υποτέλειας από το εξωτερικό
 • Χαρακτηριστικό της όλης προσπάθειας δυσφήμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας γιατί ακριβώς τολμά να εξετάζει κι άλλες επιλογές, είναι η ανακύκλωση τη περασμένη εβδομάδα από το γερμανικό «έγκυρο» περιοδικό «Der Spiegel» της αναφοράς σε Κύπρο του «καταστρόφια» και του «πανίκου», του προέδρου δηλαδή που δεν συναινεί απόλυτα στις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες, και του νέου διοικητή της κεντρικής Τράπεζας που το όνομά του θυμίζει «πανικό».
 • Η ρεπορτάζ αυτό του «Der Spiegel» έκανε το γύρο του κόσμου ως είδηση πια, από τη Φωνή της Γερμανίας - Deutsche Welle ραδιοφωνικά, χωρίς φυσικά να χάνουν ευκαιρία αναμετάδοσης τα ντόπια επικοινωνιακά «κοράκια».
 • Την ίδια ώρα, και ενώσω οι διαπραγματεύσεις της Κύπρου με Ρωσία και Κίνα έφταναν σε ψηλά επίπεδα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch, σε μια εμφανέστατη προσπάθεια να αποτρέψει τον διακρατικό δανεισμό και να σπρώξει τη χώρα στο Μηχανισμό με τους χειρότερους όρους, ανακοίνωσε μια «τελειωτική» υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας, και πάλι δίνοντας την ευκαιρία σε κόμματα και ΜΜΕ στη Κύπρο να επιχειρηματολογούν υπέρ της υποτέλειας στη «τρόικα».
 • Σαν κερασάκι στη τούρτα, ήρθε η προβοκατόρικη ερώτηση γερμανού(…) δημοσιογράφου προς το πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τη σύσκεψη των αρχηγών στο προεδρικό, κατά πόσο η «Κύπρος είναι προς πώληση», μια «ερώτηση» που ξεκάθαρα είχε στόχο να υπονοήσει πως ένα διακρατικό δάνειο (ειδικά από τη Ρωσία), ισούται με το ξεπούλημα της χώρας.
 • Σημειώνεται επίσης η «σπουδή» του επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, Κουρτ Λάουκ, ο οποίος δήλωσε πως «η Κύπρος δεν πρέπει να αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, μετά το επίσημο αίτημά της για οικονομική στήριξη από τον EFSF», υπονοώντας ούτε λίγο ούτε πολύ, πως μια «χρεοκοπημένη» ή «προς πώληση» χώρα, δεν «αρμόζει» να προεδρεύει της Ένωσης.
Το σύρσιμο του «Πολίτη» στη λάσπη
 • Όλα κι αν τα περιμέναμε από τον τύπο και τα κόμματα με ξεκάθαρο «δέσιμο» με τα δυτικά συμφέροντα, το πρωτοσέλιδο και ανυπόγραφο δημοσίευμα της περασμένης Τρίτης του «Πολίτη» που έφερε δήθεν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρώσικης Ομοσπονδίας να αντιτίθεται στο δανεισμό προς τη Κύπρο, έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ λασπολογίας και σποράς ψευδών ειδήσεων.
 • Η λάσπη αυτή, που φυσικά προκάλεσε την άμεση αντίδραση και διάψευση εκ μέρους του ΚΚΡΟ, δεν ήταν καθόλου τυχαία αφού ΑΚΕΛ και Ρώσικο Κομμουνιστικό Κόμμα έχουν στενές σχέσεις που με τη σειρά τους ενισχύουν τους δεσμούς της Κύπρου με τη Ρωσία. Η εφημερίδα επέλεξε τη κρίσιμη αυτή ημέρα σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, για να παραπληροφορήσει ενσυνείδητα, προκαλώντας έτσι σύγχυση και αντιπερισπασμό.
 • Όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους τόσο το ΑΚΕΛ, όσο και το ΚΚΡΟ, το δημοσίευμα του «Πολίτη» όχι μόνο δεν ευσταθεί, αλλά είναι εντελώς αντίθετο με τη πραγματικότητα, αφού τόσο πέρσι, όσο και τώρα, το ρώσικο κόμμα πρωτοστατεί στις πιέσεις προς τη δική του κυβέρνηση για ευόδωση των προσπαθειών για διακρατικό δανεισμό.

28 σχόλια:

 1. Ανώνυμος8/7/12, 4:22 π.μ.

  Θελει η δεξια να μας παρει στα ταμεια στηριξης να ξεπουλησουμε το κρατος τζιαι εσεις εσιετε τα με το Χριστοφκια που προσπαθει να το σωσει.

  Ασσιχτηρ ουλλοι σας. Καρακιοζηες, παπαγαλακια, πλυμμενοι εγγεφαλοι, θυματα του καθε πατριδοκαπηλου που σας πουλα πατριδες για να σας εσιει ζομπι.

  Ετσι να πατε να αγωνιζεστε για πατριδες τζιαι να πλουτιζουν οι εξυπνοι πας τη ρασιη σας.

  Αν εσιει ενα πλασμα που αγωνιζετε να σας σωσει εν ο Χριστοφκιας ρε ριφκια. Ριφκια του αβερωφ τζιαι του παπαδοπουλου. Ριφκια γαμωτο... ε ριφκια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νευριάζεις φίλε, αλλά με τούντους χαρακτηρισμούς θα δώκεις το δικαίωμα να μας ξιτιμάζουν τζιαι μας.
   Ας τους πούμε απλά θύματα της προπαγάνδας τζιαι της υστερίας της "εθνικής" άρχουσας τάξης.

   Ξέρεις, τούτης που εν έθελε να γίνει κούρεμα του ελληνικού χρέους για να μεν χάσουν...

   Η πλάκα είναι που οι πολιτικές τζιαι επικοινωνιακές δυνάμεις τζιαι οι ακόλουθοί τους που εκάμαν τον Κληρίδη πρόεδρο δύο φορές,τη μια με το θάψιμο των ιδεών Γκάλι τζιαι την άλλη μετους πυραύλους, τα ενιαία αμυντικά δόγματα μίσιημου τζιαι τες ηφαιστιολογίες, μιλούν για πρόβατα τζιαι "ιδεοληψίες".

   Ναι, η ιστορία έχει αποδείξει ποια εν τα πρόβατα, τα ρίφκια που λαλείς τζιαι συ.
   Οι παρούσες συγκυρίες το επιβεβαιώνουν απλά.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/7/12, 1:12 μ.μ.

   Ε ναι ρε φιλε νευριαζω γιατι εν ριφκια. Εν μπορεις να φανταστεις ρε φιλε με ποσους τροπους εν ριφκια τουτοι οι ανρθωποι.

   Αμα για το οτι εγινηκε στο κυπριακο φταιει ο Χριστοφκιας, ναι εν ριφκια.
   Αμα λαλουν οτι οτι ο Χριστοφκιας μονο δινει στο κυπριακο, ενω ο Ερογλου λαλει οτι ο Χριστοφκιας μονο παιρνει, ναι εν ριφκια.
   Αμα για το Μαρι ο Χριστοφκιας οφειλε να εχει γνωσεις ανωτατης σχολης πολεμου, ναι εν ριφκια.
   Αμα εχει καπιταλιστικη κριση και φταιει ο Χριστοφκιας, ναι εν ριφκια.
   Αμα οι τραπεζες εχασαν τρελλα ποσα τζιαι φταιει ο Χριστοφκιας που δια συνταξεις τζιαι κρατα τους μισθους, ναι εν ριφκια.
   Αμα πιστεφκουν οτι με δανειο που τη Ρωσσια ξεπουλιεται η Κυπρος, ενω με την ενταξη στο μηχανισμο στηριξης δεν ξεπουλιεται, ναι εν ριφκια.
   Αμα πιστεφκουν που εγινικηκε το φονικο στην αγια ναπα, φταιει ο Χριστοφκιας που εν καμνει καζινο, λες και αν καμει καζινο εννα εξαφανιστει ο υποκοσμος, ναι εν ριφκια.
   Αμα πιστεφκουν οτι ο Χριστοφκιας καμνει μας ρεζιλι στον κοσμο επειδη εν ξερει καλα αγγλικα, ασχετα αν τον εσιει σε εκτιμηση ουλλη η υφηλιος τζιαι φαινεται τζιαι που το ποιοι ηρταν Κυπρο επι προεδριας του, ναι εν ριφκια.
   Αμα τοσα χρονια, τοσα σκανδαλα, τοσα κακα, τοσα προβληματα, τοσες κυβερνησεις, τοσοι φαταουλες ριφκουν τα ουλλα πας το Χριστοφκια, ναι φιλε μου εν ριφκια.

   Διαγραφή
  3. Νευριαζει σε τζιαι σενα ο στροβολιωτης α?

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος8/7/12, 9:23 π.μ.

  LAMPI

  Η εν ισχνοτάτη μειοψηφία κυβέρνηση του κ Σαμαρά (η ΝΔ πήρε 6% στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές) θέλει να ξεπουλήσει την Ελλάδα. Λάζαρε, ειπες τιποτα.....;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πόθθεν φκαίνει το 6% Lampi μας; Επιάσαν όλα τα κυβερνητικά κόμματα μαζί περίπου 44% αν θυμούμε καλά, με την αποχή φυσικά πέφτει στο 30% περίπου, αλλά αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα. Η ΝΔ σε πραγματικά νούμερα είναι λίγο πιο κάτω από το 20%.
   Σίγουρα κυβερνούν με το "μπόνους" των 50 εδρών.
   Εν κάπως μοιράσμένο το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα, τζιαι σύμφωνα με τις εκλογές, και σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

   [http://www.gnomionline.com.cy/index.php/ellada/politiki/489/]

   Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η Αλέκα είναι πιο αντιπαθής κι από τον Μιχαλολιάκο...

   Ακόμα δηλαδή τζιαι χωρίς να κυβερνήσει το ΚΚΕ, εκαταφέραν τα ΜΜΕ τζιαι οι πολιτικοί τους σύμμαχοι να ρίξουν τους κομμουνιστές στο κανναβάτσο.

   Πόσο μάλλον τον Χριστόφια τζιαι το ΑΚΕΛ που εν μες τα μμάθκια τους...τζιαι τα πόθκια τους...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/7/12, 10:06 π.μ.

   LAMPI

   Απολογούμαι για το λάθος. Το μήνυμα που ήθελα να στείλω παραμένει το ίδιο ακόμη και μετά τη διόρθωση που έκανες.

   Σύμφωνα με τη μεζούρα που χρησιμοποιεί ο Λάζαρος για να υπολογίζει τα εκλογικά ποσοστά,η Νδ παίρνει το 20%. Κατά συνέπεια, το εν ισχνοτάτη μειoψηφία κόμμα της ΝΔ δεν έπρεπε να κυβερνά και ο Λάζαρος θα έπρεπε να το είχε σημειώσει με πολύ έντονο ύφος...

   Λάζαρε που δίδασκες....

   Διαγραφή
  3. Ναι, το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον αρχιεπίσκοπο, αλλά που να το γυρίσει η γλώσσα του κ. Λάζαρου.

   Η μεζούρα του Λ. Μαύρου δουλεύκει κατά το δοκούν. Εν γεγονός.

   Διαγραφή
 3. Να βοηθησουμε λιο τους φασιστες αθλιογραφους του θερινου πραξικοπηματος γιατι τουτο μπορει να μεν το ειδαν:

  http://www.capital.gr/News.asp?id=1550381

  Ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια για την παρουσίαση, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, των προτεραιοτήτων της κυπριακής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνει σε σημερινό δημοσίευμά της, η έγκυρη αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ".

  Έχοντας ως τίτλο του δημοσιεύματος, "Προεδρία της ΕΕ για τους αδύναμους" και υπότιτλο "Πρόεδρος της Κύπρου Χριστόφιας: Να ξεκινήσουν κοινωνικές πρωτοβουλίες" ο ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, Τόμας Μάγιερ, κατατάσσει την παρουσίαση του προγράμματος της προεδρίας από τον κ. Χριστόφια, στις σπάνιες "μεγαλειώδεις, ιστορικές τοποθετήσεις".

  "Μια εμφάνιση, όπως αυτή του προέδρου της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος είναι συγχρόνως και αρχηγός της κυβέρνησης του νησιωτικού κράτους, σίγουρα δεν έχουν ξαναδεί, οι συνηθισμένοι σε φράσεις για "εσωτερική αγορά" και για "ελευθερία της αγοράς", "ευρωβουλευτές", σημειώνει χαρακτηριστικά και παραθέτει στη συνέχεια αποσπάσματα της ομιλίας του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Όπως τόνισε ο κ. Χριστόφιας, η Ένωση, στην παρούσα κατάσταση, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ασκήσει αυτοκριτική, προ πάντων σε σχέση με τα τελευταία δέκα, είκοσι χρόνια, που κύρια αιτία για την κρίση ήταν η μονόπλευρη φιλελεύθερη οικονομική πολιτική της ΕΕ και αυτή η ελεύθερη οικονομία, χωρίς κοινωνική πολιτική, υπήρξε ένα λάθος.

  Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον Κύπριο πρόεδρο, η προεδρία στην ΕΕ επιθυμεί, εκτός της ανάπτυξης, να αναδείξει στις προτεραιότητές της, το κοινωνικό ζήτημα και ο ίδιος αισθάνεται συγκλονισμένος, βλέποντας εικόνες όπου άνθρωποι στην Ένωση, πρέπει να ζητιανεύουν για την καθημερινή τους επιβίωση και για αυτό τον λόγο θέλει να αντιταχτεί σε μια πολιτική της εκμετάλλευσης, ενώ, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει επίσης να ενισχυθεί το πρόγραμμα κατανομής των τροφίμων.

  Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, ο κ. Χριστόφιας, ο μοναδικός κομμουνιστής ανάμεσα στους ηγέτες της ΕΕ, προς έκπληξη πολλών στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μίλησε και για την ανάγκη ανακατανομής του πλούτου προς την κατεύθυνση των αδύναμων ομάδων της κοινωνίας.

  Μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους, επισήμανε πως αυτό ήδη έχει γίνει στην Κύπρο, όπου αυξήθηκαν οι συντάξεις και οι κατώτεροι μισθοί, ενώ συγχρόνως παραδέχθηκε πως η χώρα του έχει την ανάγκη βοήθειας δισεκατομμυρίων από ευρωπαϊκά ταμεία.

  Παρόλα αυτά, όπως επισήμανε ο Κύπριος πρόεδρος, η Ευρώπη δεν επιτρέπεται να γίνει όμηρος των αγορών και δεν επιτρέπεται τα βάρη να πρέπει να σηκώσουν μόνον οι πολίτες, ενώ παραπέμποντας σε διάλογο του Σωκράτη με τον Πλάτωνα για το "νόημα της ζωής" και για το ότι "καλός Αθηναίος είναι ένας καλός κάτοικος της Αθήνας που αφήνει την πόλη καλύτερη από ότι την βρήκε", επισήμανε, πως αυτό πρέπει να ισχύσει και για την ΕΕ.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


  Πηγή:www.capital.gr

  Ενθα το καμουν πρωτοσελιδο τουτο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος8/7/12, 12:42 μ.μ.

  LAMPI

  Το γενικό πωλητήριο της Ελλάδας θα γίνει από τον Αντώνη Σαμαρά. Το εν ισχνοτάτη μειοψηφία κόμμα του θα προσπαθησει να πουλήσει όλους τους ημικρατικούς οργανισμούς (και όχι μόνο ) για να ικανοποιήσει τους ξένους και τους δανειστες.

  ΕΝ ΦΑΚΚΑ ΠΕΝΝΙΑΝ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ...ΑΚΟΥΣ ΛΑΖΑΡΕ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η απροθυμία ή ενδεχομένως αδυναμία σου να αντιληφθείς την πραγματικότητα όχι μόνο σε ωθεί στο να γίνεσαι συνήγορος της Ρωσίας, αλλά και να υιοθετείς τη γελοία προπαγάνδα μιας ακελικής φυλλάδας μετατρέποντας τον εαυτό σου σε κατήγορο φαντασμάτων. Δικαίωμά σου να γελοιοποιήσαι όσο θες, και αδιαφορώ για το κατά πόσον το κάνεις συνειδητά. Φοβάμαι όμως πως θα είναι πλέον αργά όταν και εσύ και αυτοί που σε καθοδηγούν ιδεολογικά αντιληφθείτε πως οι επιλογές είναι μόνο δύο, δηλαδή ή μηχανισμός και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ή στάση πληρωμών. Αν πραγματοποιηθεί το δεύτερο, εμένα δεν θα με εκπλήξει μια και είμαι συνηθισμένος στις μεγάλες επιτυχίες της κυβέρνησης Καταστρόφια, όπως με τη συγκατάθεσή της στο κούρεμα και του ελληνικού χρέους των κυπριακών τραπεζών, το Μαρί, τη Γιουροσύπρια, το Κατάρ, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τα υπόλοιπα λαμπρά κατορθώματά της. Δεν ξέρω για το κατά πόσον η πολιτική Καταστρόφια είναι αποτέλεσμα μιας τυχαίας και σπασμωδικής διαδικασίας λήψης αποφάσεων ή προϊόν ενός καλομελετημένου σχεδίου να διαλύσει τη χώρα, αλλά χρειάζεται πολλή δόση εθελοτυφλίας για να μη δει κάποιος πως εν τέλη η χώρα έχει διαλυθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ψατζιεμένε, ανεκδιήγητε οσφυοκάμπτη αντιπολιτευόμενε.

   Φαίνεται είσαι ο μόνος στη μπλογκόσφαιρα που δεν εκατάταβεν ακόμα ότι ο αρθρογράφος της «φυλλάδας» Γνώμης, τζιαι ο υποφαινόμενος ιστολόγος, εν το ίδιο πρόσωπο.

   Δεν «υιοθετώ» δηλαδή αυτά που γράφει η εφημερίδα, εγώ τα γράφω!

   Τωρά, κατά πόσο εν γελοία προπαγάνδα μιας «φυλλάδας» όσα καταγράφω τζιαι «κυνήγι φαντασμάτων», αλλά έννεν κυνήγι φαντασμάτων, ξεκάθαρη διασπορά ψευδών ειδήσεων τζιαι λάσπης πρώτης κατηγορίας τα όσα δημοσιεύει ο Πολίτης, ας αφήσουμε τον κόσμο να κρίνει.

   Τι αγχώνεσαι;

   Ποιος γελοιοποιείται τζιαι ποιος εκατάντησε το ανέκδοτο της μπλογκόσφαιρας, που γράφει τζιαι δκιεβάζει μόνος του τα γραφτά του, τζιαι πιάννει σχόλια κάθε κότσιηνη πέφτη αν λυπηθεί τον κόπο του κανένα αστόπουλλο, εν μια μεγάλη ιστορία!

   Πε μας να δούμε τι έγινε με το Κατάρ; Με το Μαρί…

   Πε μας τζιαι τι γίνεται με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που εστάθηκεν η ΟΕΛΜΕΚ τζιαι τα κατεστημένα αντρόσιην.

   Πε μας τζιαι τι έπρεπε να κάμουμε με το κούρεμα ρε εξυπνάκια. Να πιάσουμε μέσα κανένα νησί να πάμε ίσια-ίσια;

   Εμπόρεν η Κύπρος με τα 3 ψωροδις της να φκει έξω, τζιαι οι άλλοι με τες δεκάδες ναν μέσα; Στο πλέον κρίσιμο διακύβευμα της ευρωζώνης η Κυπρούλλα έπρεπε να στήσει πόιν; Οι άλλοι να «χαρίζουν» τζιαι μεις να τα ζητούμε μέχρι τελευταίας δεκάρας;

   Εν μεγάλο το άγχος σου, εν πράμα που φαίνεται. Κάτι εν πάει καλά ένεν;

   Τόση καταστροφολογία τζιαι δεν έπιασε πας τον κόσμο. Τόση κασσανδρολογία, τόση αποδόμηση, τόση λάσπη, τόση ξιτιμασιά παν του βρόντου.

   Συνθήματα, μόνο συνθήματα έσιεις… πιάσε σιερκές με τους εμπροσθοφύλακες τζιαι τους ελαμίτες…

   Αλλά ρε γαμώτο τούτοι έχουν κλειστά τα σχόλια τζιαι εσένα εν σου γράφει κανένας… επήεν τζιαι ο Στροβολιώτης διακοπές

   Τόση χολή να πάει χαμένη; Είπεν σου τζι ο γιατρός να μεν καταπίννεις το σάλιο σου...

   Οπότε είπες να κάμεις τον γυρό σου α;

   Διαγραφή
  2. Α, τζιαι με τη τοποθέτηση σου σε σχέση με τον Μηχανισμό, νομίζω επιβεβαιώνεται ποια εν "τα κοράκια του μηχανισμού" στα οποία αναφέρεται το άρθρο.

   Ποιοι δηλαδή εθέλαν τζιαι θέλουν πάσει θυσία, εδώ και καιρό, τούτη την εξέλιξη, για να φορτώσουν αλλού τη "μεταρρύθμιση", το πετσόκομμα δηλαδή του κοινωνικού κράτους.

   Αν εσύ ψατζιεμένε βλέπεις υστεροβουλία σε σχέση με τις ενέργειες ή τις μη ενέργειες της κυβέρνησης για να διαλυθεί τάχα η χώρα, έχουμε τζιαι μεις ανάλογες υποψίες για τον ρόλο τον τραπεζών, του πρώην διοικητή τζιαι των πολιτικών πατρόνων τους.

   Γιατί στο κάτω-κάτω, τη Κύπρο στον μηχανισμό δεν την έβαλε η κυβέρνηση με τη μη επίθεση στους εργαζόμενους (γιατί εν το γυρίζει η γλώσσα σας;;;)αλλά οι δύο συγκεκριμένες τράπεζες με την αγορά τόσων ομολόγων όσων δεν μπορούσαν τελικά να καλύψουν το ρίσκο.

   Εδώ συμβαίνει μια παγκόσμια επίθεση σε πολλά μέτωπα, και με στρατιωτική επέμβαση, και με χρηματοπιστωτική. Μια παγκόσμια οικονομική-καπιταλιστική κρίση που μπορεί να συγκριθεί μόνο με το κραχ του μεσοπολέμου, ενώ πολλοί υποστηρίζουν πως είναι ακόμα μεγαλύτερη της κρίσης που οδήγησε στον Β' παγκόσμιο.

   Εσύ βλέπεις "καταστρόφιες" τζιαι μιλάς για εθελότυφλους κλπ.

   Δε κανένα καθρέφτη.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος9/7/12, 9:09 π.μ.

   'τζιαι πιάννει σχόλια κάθε κότσιηνη πέφτη αν λυπηθεί τον κόπο του κανένα αστόπουλλο, εν μια μεγάλη ιστορία!'

   Μα επειδη σε ξιτιμαζουν 50 ατομα καθε αναρτηση δεν σημαινει πιανεις και σχολια. Εκτος και αν θεωρεις το ζεπ τζιαι κατι λαμπιες οτι ενισχυουν με σχολια το μπλογκ! Οσο για τις τραπεζες ο υπουργος οικονομικων δηλωνει οτι κυριως φταινε οι τραπεζες και εσεις λετε οτι μονο οι τραπεζες αποκλειστικα ηταν η αιτια, αποφασιστε ποιο απο τα δυο ισχυει.

   Μονο λογια εισαι στο τελος, ειναι η ιδια κατασταση οπως πριν βγει το πορισμα Πολυβιου που ελεγες σε ολους υπομονη να βγει το πορισμα και να μην στηνουμε λαικα δικαστηρια. Τελικα βγηκε το πορισμα που μας το διαφημιζες με τοση μανια αλλα παλι ακυρωσες εαυτον. Δεν εχεις πλεον ιχνος αξιοπιστιας ειτε σου αρεσει ειτε οχι. Δηλαδη νομιζεις ο κοσμος εχει αμνησια, επειδη μονο ετσι δικαιολογειται η σταση σου, αμνησια. Φυσικα σου εμεινε ενα 17% θολωμενο που τη λυσσα να υποστηριζει ακομα την πλεον χειροτερη και πιο ανικανη κυβερνηση που ανελαβε. Αν ειναι για αυτα τα σχολια που λες να τα χαιρεσαι.

   Εσυ εισαι που δεν καταλαβες ακομα τι γινεται. Εισαι ο τελευταιος που μπορει να πει οποιουδηποτε αλλου να κοιταχτει στον καθρεπτη! Τελικα ποιοι ξενοι θελουν το Χριστοφια να ξαναβαλει υποψηφιοτητα; Αυτοι που τον ονομαζουν καταστροφια μηπως; Εισαι μια κωμωδια τιποτε αλλο. Ακομα λιγο να πεις και για την ανεργια δεν φταιει η κυβερνηση Χριστοφια. Ε πες μας και τι φταιτε επιτελους στα τελευταια 5 πιο καταστροφικα χρονια που περασε αυτος ο λαος.

   Διαγραφή
  4. Άτε πάλε με το 17%...Μα το Δεκέβρη τα μαύρα είσιεν εκλογές. εννά ξαναέχουμε εκλογές σε 6 μήνες, κάμε υπομονή,μεν σιασιάρεις.

   Εν εκατάλαβα, επεριμέναμεν ένα τεκμηριωμένο τζιαι επιστημονικό πόρισμα. Ο Πολυβίου ούτε το τεχνικό παράρτημα του Σιακαλλή που περιλαμβάνεται στο πόρισμα δεν έλαβε υπόψην. Ούτε καν τες μαρτυρίες.

   Υπάρχει τζιαι η έρευνα της αστυνομίας, γιατί την αποσιωπάς;

   Εν έχω εγώ αξιοπιστία; Τζιαι ποιος σου είπε ότι την διεκδικώ; Απλά καταγράφω σε κάθε φάση τις σκέψεις μου. Δεν διεκδικώ το αλάθητο, οι εξελίξεις μπορούν είτε να μας δικαιώσουν, είτε να μας καταβαραθρώσουν.

   Το θέμα είναι πως φιλτράρουμε τις εξελίξεις, από που δεχόμαστε πληροφόρηση και αν τα συμπεράσματα είναι δικά μας ή είναι μασημένες καραμέλλες άλλων.

   Όπως πχ αυτά που αραδιάζεις πιο κάτω...

   Ειδικά το αμίμητο "Ακομα λιγο να πεις και για την ανεργια δεν φταιει η κυβερνηση Χριστοφια", που δείχνουν πως είσαι βαθειά νυχτωμένος φίλε, για να μην πω τίποτε άλλο.

   Νομίζεις πως με ένα "τα τελευταια 5 πιο καταστροφικα χρονια που περασε αυτος ο λαος" εκαθάρησες;

   Τζιαι μιλάς τζιαι για αμνησία;

   Εσύ δεν έχεις μόνο αμνησία φίλε, έχεις και τύφλωση.

   Γιατί αν περίμενες πως η Κύπρος θα έμενε απείραχτη που τη παγκόσμια, και ειδικά ευρωπαϊκή κρίση, με την οικονομία της να βασίζεται απόλυτα στα ξένα περισσεύματα, τότε είτε ζεις στον κόσμο σου, είτε συνειδητά κάμνεις απόπειρες παραπληροφόρησης.

   Το ότι μπαίνουν διάφοροι τζιαι με ξιτιμάζουν, εν τίτλος τιμής να ξέρεις. Δείχνει πόσο ενοχλώ τη διαμορφωμένη περιρρέουσα που τα ΜΜΕ τζιαι την δεξιά-ακροδεξιά.

   Διαγραφή
  5. Τζιαι τελικά, τι ευθύνεται για την ένταξη στο μηχανισμό;

   Θα ξανακάνω για πολλοστή φορά την ερώτηση: Αν δεν επισυνέβαιναν οι αγορές των ελληνικών ομολόγων, τουλάχιστον στο βαθμό που έγιναν, θα μπαίναμε στον μηχανισμό; Θα ήταν εκτεθειμένη η οικονομία μας;

   Οι δείχτες του δημόσιου χρέους και του ελλείματος ήταν ικανοί να μας βάλουν από μόνοι τους σε τούτη τη διαδικασία; Ή να μας βγάλουν εκτός αγορών;

   Που συνθήματα τζιαι ατάκες εμπουχτήσαμε φίλε.

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος9/7/12, 10:42 π.μ.

   Τελικα μπαινουμε αποκλειστικα για τις τραπεζες ή ΚΥΡΙΩΣ για τις τραπεζες; Δεν απαντας.

   Ποιος τα λεει σωστα εσυ η ο υπ. Οικονομικων σας; Μα παλι βιαζεσαι οπως βιαζοσουν και πριν το πορισμα πολυβιου, περιμενε και θα μαθουμε πολυ συντομα αν μπαινουμε αποκλειστικα για τις τραπεζες. Οι αριθμοι δεν λενε ψεματα και θα φανει και ακομα μια φορα οτι γραφεις για να γραφεις. Φυσικα δεν περιμενουμε να απολογηθεις για οτιδηποτε αφου ποτε δεν φταιτε, οπως και με το πορισμα που ετσι και εδω, δεν περιμενουμε τιποτα αλλο απο εσας, ξοφλησατε ηδη σε αυτη τη χωρα. Οσο για τη κουφεττα που αμολας 'ας αφήσουμε τον κόσμο να κρίνει', μα ηδη σας κρινει ο κοσμος, νομιζω ξεχνας οτι εισαι στην συντριπτικη μειοψηφια. Απλως τα εχεις χαμενα και φανηκε εντονα αμεσως μετα που ανακοινωσε ο εκλεκτος σας οτι δεν θα ξαναβαλει υποψηφιοτητα. Και παλι νομιζετε οτι εισαστε απο πανω. Η συγχυση σου ξεπερασε καθε αλλη. Μην αγχωνεσαι, εισαστε παντα απο πανω, οπως το φελλο στη θαλασσα. Τελικα η αριστερη φιλολαικη κυβερνηση μας εμπηξεν το μηχανισμο, αυτο ειναι γεγονος και αν υπαρχει κανενας που πιστευει οτι φταινε αποκλειστικα οι τραπεζες τοτε χαλαλι του οι αποψεις του. Θα σε δω σε λιγες μερες που θα ανακοινωθουν τα ποσα και θα τρεχεις οπως την πανικοβλητη κοτα να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα οπως ΠΑΝΤΑ. Καλη τυχη και σε σενα και στους πρωην συντροφους σου που σου δειχνουν τη πορτα καθημερινα. Δεν συνειδητοποιεις οτι αν ειχες δικιο σε οτιδηποτε τα τελευταια 5 χρονια δεν θα χανατε ετσι ποσοστα; Πρεπει να εγιναν φασιστες/ακροδεξιοι αυτοματα οι πρωην ακελικοι που σας ασκουν κριτικη, επειδη και αυτοι, και εσεις πληρωνετε τα σπασμενα αυτης της 'κυβερνησης'.

   Δηλαδη η ανεργεια απο το 2.5% ανεβηκε στα υψη και δεν φταιτε σε τιποτα;; Οφειλεται και η ανεργεια αποκλειστικα σε εξωτερικους παραγοντες; Τελικα για σε εχουν να γραφεις και στη γνωμη πρεπει να εισαι μεγαλο αστερι. Ελα ομως που δεν εχουν αποτελεσμα ουτε τα γραπτα σου και χανετε με το τσουβαλι, οπως τα μετρα της υπ. Εργασιας δεν ειχαν ποτε κανενα μα κανενα αποτελεσμα ετσι και η προπαγανδα σας, δεν σας περνα πλεον ειτε σου αρεσει ειτε οχι. Ο κοσμος σας επροσπερασε ηδη.

   Διαγραφή
  7. Γιατί εσύ απαντάς ρε αδελφέ; Στο βασικό ερώτημα κάμνεις τη πάπια, όπως ούλλοι δηλαδή, τζιαι ασχολείσαι αν φταιν "αποκλειστικά" οι τράπεζες ή "κυρίως οι τράπεζες";
   Ψύλλους στ άχερα δηλαδή.

   Μια ακατάσχετη φλυαρολογία τζιαι συνθηματολογιά ατεκμηρίωτη.

   Τι εννοείς τα έχω χαμένα μετά την ανακοίνωση του Δημήτρη ότι εν θα ξαναβάλει; Προσωπικά θεωρούσα τζιαι θεωρώ ότι θα ήταν λάθος να ξαναέβαλλε δεδομένου του κλίματος που εδημηουργήθηκε που τα ΜΜΕ τζιαι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ειδικά μετά το Μαρί.

   Να αναλύσεις πως και με ποιες ακριβώς πολιτικές η παρούσα κυβέρνηση είτε αύξησε την ανεργία είτε μας "έβαλε" στον μηχανισμό τζιαι να τα συζητήσουμε.

   Εν του αέρα που μιλάς, ότι σου έμεινε που τες κουβέντες του αβέρωφ τζιαι του νικολάκη.

   Διαγραφή
  8. Ανώνυμος9/7/12, 2:25 μ.μ.

   Η υπουργος εργασιας δηλωνει οτι για το Μαρι φταιει το συστημα. Τελικα ηταν οι στρατιωτικοι οξα ολοκληρο το συστημα; Που θα αποφασισετε ενημερωστε μας.

   Διαγραφή
  9. Τα δικαστήρια τι τα έχουμε;

   Διαγραφή
  10. Ανώνυμος9/7/12, 3:26 μ.μ.

   E ξερω; Ρωτα την Ελση που εβγαινε στα καναλια κλαμενη και εστηνε λαικα δικαστηρια οτι φταινε οι στρατιωτικοι!

   Διαγραφή
  11. Σίγουρα φταίνε και στρατιωτικοί, κυρίως. Το θέμα είναι ποιοι και πόσο.

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος8/7/12, 9:53 μ.μ.

  LAMPI

  Εψαξα να δω αν υπάρχουν οι σημερινές τοποθετήσεις του Μαλά στο Sigma live αλλά τίποτα. Το ίδιο ισχύει και για τον Φιλελεύθερο.Τυχαιό;Δεν νομίζω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος9/7/12, 3:54 μ.μ.

  ασχετον

  Η πρώτη επίσημη ανταλλαγή Ε/κ και Τ/κ περιουσιών (βίντεο)

  http://www.sigmalive.com/news/local/505162

  xwrikos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος9/7/12, 9:48 μ.μ.

  Από πολλά από τα πάνω σχόλια φαίνεται ότι οι " οικονομολόγοι " της βουλής και του κεφαλαίου έκαμαν καλά τη δουλειά τους. Αφού κάλυψαν τον διοικητή και τις διοικήσεις των τραπεζών για τη σφαγή με τα ομόλογα επιρρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση για τον αποκλεισμό μας από τις αγορές δανεισμού λόγω αυτής της κατάστασης. Το τραγικό είναι ότι ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους εργαζομένους ακόμα και αυτοί ( ιδιαίτερα οι δημόσιοι υπάλληλοι)πείστηκαν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα που να στοχοποιούν τους ίδιους. Επειδή όμως δεν κατέχω αρκετά από οικονομικά θα ήθελα αν μπορούσε κάποιος να μας διαφωτίσει για τα ακόλουθα: 1. Το χρέος της Κύπρου είναι μεγαλύτερο σε σύγκριση με αυτό των χωρών της ευρωζώνης; 2. Είναι αλήθεια ότι λόγω της φούσκας -που άλλοι άφησαν να εξελιχτεί- στην οικοδομική και βιομηχανία ανάπτυξης γης το κράτος έχει απώλεια πόρων 1 δισ. ευρώ το χρόνο ; 3. Τελικά αυξήθηκε ή μειώθηκε ο αριθμός των δημοσιών υπαλλήλων κατά τη διάρκεια αυτής της διακυβέρνησης ; 4. Θα μπορούσε η κυπριακή κυβέρνηση να αποτρέψει το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων ή να ζητήσει σχετικές αποζημιώσεις και δεν το έκανε ; 5. Ποιοι καταψήφισαν ή δεν προώθησαν νομοσχέδια για τη φορολόγηση του κεφαλαίου και με ποια δικαιολογία; 6. Ποια μέτρα ακριβώς εισηγείται η αντιπολίτευση ότι έπρεπε να παρθούν νωρίτερα για να μη φθάσουμε σε αυτό το σημεί ( μήπως κατάργηση της ΑΤΑ και μειώσεις μισθών και ωφελημάτων) ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εν απλο το τι παει στραβα σε τουντο κοσμο. Η μεγαλη πλειοψηφεια των ανθρωπων ειναι ηλιθιοι. Χειραγωγισιμοι τζιαι αποβλακωμενοι.

   Εβρε τους εναν αντιπαλο τζιαι τουτοι εννα τον μισησουν για να εσιει νοημα η ζωη τους. Εβρε τους ενα θεο τζιαι εννα τον λατρεψουν τζιαι εννα μισησουν οσους "εν πιστευκουν" στο θεο τους.

   Η ιστορια της ανθρωποτητας τουτη ενι, τζιαι δυστυχως εν ετη 2012 πιστευκουν τα παραμυθκια που ακουν στην τηλεοραση.

   Καλαν πιο παλια με ιντερνετ ειχαν με εξεραν να δκιαβαζουν, εσας (ρε κοπελια πιο πανω) σημερα ποια εν δικαιολογια σας για να ειστε ηλιθιοι?

   Διαγραφή
  2. 1) Όχι, είναι πιο κάτω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης (ακόμα...)
   2) Ναι, τα ταμεία άδειασαν γιατί δεν γίνονται αγοραπωλησίες όπως τη περίοδο 2003-08.
   3) Μειώθηκε κατά χίλιους
   4) Όχι, ξεκάθαρα.
   5) ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ γιατί θα έπαιρναν λέει τις εταιρίες τους και θα έφευγαν με την αύξηση της φορολογίας κατά 1%.
   6) Αυτά που αναφέρεις

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...