"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

18 Ιουλίου 2012

Προτάσεις Αναστασιάδη για την Οικονομία: Επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και το δημόσιο συμφέρον

Αντιγραφή των αποτυχημένων συνταγών λιτότητας που 
βαθαίνουν την ύφεση και διαλύουν τον κοινωνικό ιστό
 • Από το πρόγραμμα του υποψηφίου της Δεξιάς Νίκου Αναστασιάδη, όπως παρουσιάσθηκε στην ειδική «θεματική παρουσίαση» στο Χίλτον στις 9 Ιουλίου, επισημοποιούνται πλέον τέσσερις βασικές γραμμές νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης στα θέματα της οικονομίας, ξεκάθαρα αντεργατικές και αντιλαϊκές.
 • Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ προτείνει σαφώς:
 1. Τη συνέχιση της στοχοποίησης των Δημοσίων υπαλλήλων.
 2. Την κατάργηση της ΑΤΑ και τη διασύνδεση των αυξήσεων με τη παραγωγικότητα και όχι τον πληθωρισμό
 3. Την αύξηση στο όριο αφυπηρέτησης  και τη σύνδεσή του μάλιστα με το προσδόκιμο ζωής που το ανεβάζει πέραν του 67!
 4. Και όπως πάντα, τις ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών κοινής ωφέλειας.
 • Δεν υπάρχει άλλωστε καμιά αμφιβολία ότι παρόμοιες θέσεις θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του τόσο ο Γ. Λιλλήκας, σαν εκπρόσωπος κι αυτός μέρους της αστικής τάξης, όσο και τα κόμματα του «ενδιάμεσου» στα επιμέρους τους προγράμματα.
 • Οι «συγκλίσεις» αυτές, θα χρησιμοποιηθούν στον δεύτερο γύρο ως βάση για μια «εθνική κυβέρνηση σωτηρίας», που θα στραφεί ενάντια στους εργαζόμενους τόσο του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όσο φυσικά και του ιδιωτικού.
 • Τα βλέπουμε στην Ελλάδα με τη «λιτότητα» και τις αποκρατικοποιήσεις, που έφτασαν το χρέος της χώρας από 120% στην αρχή της κρίσης, στο 160% με την εφαρμογή των μνημονίων. Ας μην παρασυρθούν οι εργαζόμενοι, κι ας βάλουν επιτέλους το ταξικό τους συμφέρον πάνω από τις όποιες πικρίες ή απογοητεύσεις.
 • Η δική μας μάχη να δοθεί στους χώρους δουλειάς, με τη νεολαία και τους εργαζόμενους ως κράχτες της ανάγκης για εργατική ενότητα και αντίσταση.
 • Η νεοφιλελευθερισμός και η οπισθοδρόμηση στα εργασιακά ζητήματα, το ξήλωμα του κράτους προς όφελος των λίγων, δεν πρέπει να περάσει. 
Στη ΓΝΩΜΗ, 13/7/2012

4 σχόλια:

 1. Σ-τέλειε, βάλε τζιαι υπερσύνδεσην της σημερινής στήλης του Λεβέντ στον (ήνταλως τον είπεν ο zep - άθλιον) ΠΟΛΙΤΗ σήμερα. Ταιρκάζει σαν το τριαντάφυλλον πασ'το (την;) μαχαλλεπίν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έτσι α; Εν παρακολουθώ πολίτη, γιατί όντως εν άθλιος. Προτιμώ τους άλλους που σου λαλούν "είμαι φασίστας κύριε, τι να κάμουμεν", παρά τούτους που τάχα εκόψαν τους οι μασέλλες του παπασάββα, αλλά τη ξεκάθαρη διαπλοκή του Νικόλα με τόσες καταστάσεις, εν την βλέπουν...
  Ή εκρεμμάσαν ήδη τον ντίνο μιχαηλίδη, αλλά ούτε ψύλλος στον κόρφοτους για τον χάσικο, τες τηλεφωνικές του εταιρίες, τα κανάλια, τους ραδιοσταθμούς κλπ που απέκτησεν αίφνης μετά τες μίζες...
  Τζιαι τελικά τούτος ο Μιχαηλίδης εν εδιάσπασεν το ΔΗΚΟ για να στηρίξει Κληρίδη-S300;

  Αφήκαμεν το θέρος τζιαι επιάσαμεν τα ξικανναουρίσματα...

  Αν έσιεις το λινκ βάρτο πάντως να δούμεν...

  Το μαχαλλεπίν, "την" εν εξανάκουσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αίσχος στους προδότες20/7/12, 2:01 μ.μ.

  Αίσχος στους προδότες της μαρτυρικής πατρίδας Κύπρου που φορτωμένοι με Ελληνικές σημαίες διενήργησαν το πραξικόπημα εναντίον της Δημοκρατίας και άνοιξαν τις κερκόπορτες στον βάρβαρο Τούρκο κατακτητή να εισβάλει να λεηλατήσει να βιάσει να σκοτώσει τους συμπατριώτες μας και να καταπατήσει τα ιερά εδάφη των προγόνων μας. Αυτή η προδοσία ούτε θα ξεχαστεί ούτε θα συγχωρεθεί ποτέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γράφει πιο πάνω, τη περασμένη Παρασκευή...

  Οι «συγκλίσεις» αυτές, θα χρησιμοποιηθούν στον δεύτερο γύρο ως βάση για μια «εθνική κυβέρνηση σωτηρίας», που θα στραφεί ενάντια στους εργαζόμενους τόσο του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όσο φυσικά και του ιδιωτικού.

  Λαλεί ο κ. Νίκος που το Δολυβλίνο που τυχαία εβρέθηκε ανήμερα της μαύρης επετείου, στέλνωντας τον Πιστιλλίνδην στη θέση του...:

  Ο κ. Αναστασιάδης σε γραπτή του δήλωση από το Δουβλίνο εκφράζει τη θέση ότι «έφτασε η ώρα για το σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας».

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...