"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

27 Ιουλίου 2012

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη… ο σώζων εαυτώ σωθήτω!

Ανεμομαζώματα - ανεμοσκορπίσματα...
 • Έκλεισε τον κύκλο του το Ευρωκό - Διαλύεται στα εξ ων συνετέθη: Στον Αναστασιάδη τα «συναγερμικογενή» στελέχη, στον Λιλλήκα και τον Αρχιεπίσκοπο οι υπόλοιποι
 • Πολυδιασπασμένο σε κάθε επιλογή θα πάει το ΔΗΚΟ στις επόμενες προεδρικές - Στους πέντε ανέμους πετάνε το κόμμα Κάρογιαν-Παπαδόπουλος
 • Χάνουν τον έλεγχο στο Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών– Ο Ομήρου εκλιπαρεί τον Λιλλήκα να «λυπηθεί» την ΕΔΕΚ …και τον ίδιο
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 20/07/2012
 • Σε συμπληγάδες, με επιλογές μεταξύ δύο αντιλαϊκών υποψηφίων που εκπροσωπούν τη πλουτοκρατία και την αντίδραση, οδηγούν τα κόμματά τους οι ηγεσίες του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ.
 • Το «παιχνίδι» Λιλλήκα-Αρχιεπισκόπου, με το βλέμμα καρφωμένο στην άλωση των κομμάτων του «ενδιάμεσου» και τη δημιουργία του «μεγάλου κόμματος του ΟΧΙ», άρχισαν να το βλέπουν άπαντες στα μικρότερα κόμματα.
 • Τόσο ο Δ. Συλλούρης του ΕΥΡΩΚΟ, όσο και ο Μ. Κάρογιαν, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να δεχθούν το «καπέλωμα» από τον Γ. Λιλλήκα, αρχίζοντας να διερευνούν το ενδεχόμενο για «εκλογές ενός γύρου», στηρίζοντας τον υποψήφιο της Δεξιάς και της ακροδεξιάς, με στόχο να διασωθούν ως πολιτικές μονάδες, μετά την τρικυμία που θα φέρουν οι επόμενοι μήνες στο πολιτικό σκηνικό.   
 • Την ίδια ώρα, στο Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών πασχίσουν να περάσουν «διά πυρός και σιδήρου» τον Γιώργο Λιλλήκα, ζητώντας όμως παράλληλα την «υπόσχεση» του αρχιεπισκοπικού υποψηφίου πως «δε θα πειράξει την ΕΔΕΚ» και δεν θα προσπαθήσει να συνενώσει τα κόμματα που θα τον υποστηρίξουν, από θέση ισχύος και όντας ο «φορέας» που θα τύχει υπερπροβολής το αμέσως επόμενο διάστημα.
Καμιά συνοχή στο ΕΥΡΩΚΟ – Ο καθ ένας «για τη πάρτη του»
 • Όλα δείχνουν πως το 2012 κλείνει τον κύκλο του το ΕΥΡΩΚΟ, με τα «παραδοσιακά» στελέχη των «Νέων Οριζόντων» να κατευθύνονται προς Γ. Λιλλήκα, και τους «συναγερμικούς» να επιστρέφουν στο «μαντρί».
 •  Όλες οι προσπάθειες συνεννόησης της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στη ΓΝΩΜΗ, ειδικότερα μεταξύ Συλλούρη και Κουτσού, έχουν αποβεί άκαρπες, και ως εκ τούτου το ΕΥΡΩΚΟ το επόμενο διάστημα ενδέχεται να παρουσιαστεί με δύο φωνές.
 • Ήδη, οι μετρήσεις φέρνουν το κόμμα σε εξωκοινοβουλευτικά ποσοστά και δείχνουν τη βάση να έχει ήδη αποφασίσει προς τα πού θα κινηθεί, ανεξαρτήτως των επιλογών της ηγεσίας.
Ένας τραβά πετσί, κι άλλος τομάρι στο ΔΗΚΟ
 • Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος σε επίπεδο πολιτικού γραφείου, η ηγεσία του κόμματος ενδέχεται να μη παρουσιαστεί ενωμένη στις επόμενες προεδρικές.
 • Χαρακτηριστικό στην όλη υπόθεση είναι πως ούτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, αλλά ούτε και ο Μάριος Κάρογιαν δεν θεωρούνται υποστηριχτές της παραδοσιακής «κυπριανικής» γραμμής του κόμματος. Κύκλοι στο ΔΗΚΟ αναφέρουν στη ΓΝΩΜΗ πως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος «δεν πονούν το κόμμα και το χρησιμοποιούν ευκαιριακά» αφού δεν προέρχονται από τις δυνάμεις που «έστησαν» το μεγάλο κόμμα του κέντρου.
 • Οι δυνάμεις που αντιτίθενται στην υποστήριξη Αναστασιάδη, «δεν έχουν πει ακόμα τη τελευταία τους λέξη», διαμήνυσε στέλεχος του κόμματος στην εφημερίδα μας, τονίζοντας πως «δεν θα αφήσουν το κόμμα να κατακερματιστεί» από δύο «ξένους».
Καζάνι που βράζει η ΕΔΕΚ – Η ηγεσία επαφίεται στην «ελεημοσύνη» του Γ. Λιλλήκα
 • Όπως και το ΔΗΚΟ, έτσι και η ΕΔΕΚ, ακολουθώντας τη γραμμή απομόνωσης της Αριστεράς που τους επιβάλλεται από τα οικονομικά συμφέροντα του τόπου, βρίσκει τεράστια προβλήματα στην προσπάθεια μιας συμφωνίας στο εσωτερικό του κόμματος για τις επόμενες κινήσεις.
 • Το κόμμα που ξεκίνησε πριν από όλους τους «ενδιάμεσους» τις προετοιμασίες για τις προεδρικές του 13’, αναβάλλει από βδομάδα σε βδομάδα τις αποφάσεις του, αδυνατώντας να πείσει στελέχη και βάση για την ορθότητα της μιας ή της άλλης επιλογής.
 • Το κυρίαρχο στη κατάσταση που επικρατεί στην ΕΔΕΚ, είναι το αίσθημα πως αφήνεται το κίνημα «απροστάτευτο» στην «επιδρομή» Γ. Λιλλήκα, ενώ από την άλλη φοβούνται πως με αυτόνομη κομματική κάθοδο, θα αποδειχθεί η γύμνια του μηχανισμού των «σοσιαλδημοκρατών» και η απόσταση που χωρίζει ηγεσία και βάση.
 • Ο Γιαννάκης Ομήρου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προσπαθεί να εκμαιεύσει δήλωση του Γ. Λιλλήκα που να καθησυχάζει τους εδεκίτες για το ενδεχόμενο ο υποψήφιος της αρχιεπισκοπής να κινηθεί στο μέλλον στη κατεύθυνση της «ηγεμόνευσης» του χώρου.
 • Μια τέτοια «διαβεβαίωση», ελπίζουν εκεί στην ΕΔΕΚ πως θα πείσει όσους θεωρούν αναπόφευκτη την οριστική πλέον υποδούλωση του κινήματος στις ορέξεις του «ιερού συντονιστικού».   

21 σχόλια:

 1. Ανώνυμος27/7/12, 11:41 μ.μ.

  Εν αντέχεται η μοναξιά α;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος28/7/12, 12:18 π.μ.

   Εν η αλήθκια που εν αντέχεται.

   Όταν αποφασίζαν να κάμουν πόλεμο του ΑΚΕΛ έπρεπε να ξέρουν ότι εννα καταρρεύσουν μέσα στες αντιφάσεις τους.

   Η σχιζοφρένεια δεν περιγράφεται.

   Ο Λιλλήκας λέει ανοιχτά ότι είναι εναντίων της ΔΔΟ που είναι και θέση του ΕΥΡΩΚΟ ενώ το ΕΥΡΩΚΟ υποστηρίζει εκείνο που κατάγγειλε την Κύπρο για το ΟΧΙ στο σχέδιο αναν.

   Η ΕΔΕΚ απο σοσιαλιστικό κίνημα και ιστορικό κόμμα υπέρ της δημοκρατίας κατάντησε κάτι μεταξύ εθνικοσοσιαλισμού και ευκαιριακού κόμματος.

   Το ΔΗΚΟ από μακαριακή δύναμη, έγινε ένας πυρήνας προστασίας της περιουσίας των διαδόχων της Στράκκας.

   Ο πόλεμος εναντίων της αριστεράς είναι πόλεμος εναντίων του ίδιου του εαυτού τους. Αλήθκια αν φαν την αριστερά ποιος θα μείνει να φορτώνεται τις αμαρτίες τους;

   Εννά έχει πολλή πλάκα να παρακολουθήσεις τούτους τους μήνες.

   Οι θέσεις του ΑΚΕΛ ανεξάρτητως συμμαχιών και νικητών θα δικαιωθούν πλήρως όπως δικαιωνόταν οτιδήποτε έλεγε για την πορεία της Κύπρου διαχρονικά.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/7/12, 9:55 π.μ.

   Πράγματι, ούλλα όσα ελάλεν το ΑΚΕΛ εδικαωθήκαν στο τέλος.
   Εν πράμα που φαίνεται άλλωστε...

   Η κρίση ΔΕΝ μας άγγιξε
   Το τραπεζικό μας σύστημα ΕΜΕΙΝΕ ανεπηρέαστο από την κρίση

   Όντως, τούτοι οι μήνες εννα έχουν πολλή πλάκα.
   Ξέρεις τί άλλο θα είσιεν τρομερή πλάκα;
   Τούτοι ούλλοι που κατηγορείς τωρά, να εσυνεργάζονταν τωρά με το ΑΚΕΛ. Θα είσιεν τρομερή πλάκα να άκουα τί θα ελαλούσετε! Διότι ΚΑΙ τον "πυρήνα προστασίας της περιουσίας των διαδόχων της Στράκκας" εκαλέσετε σε συνεργασία, ΚΑΙ το "εθνικοσοσιαλιστικό και ευκαιριακό κόμμα" της ΕΔΕΚ εκαλέσετε σε συνεργασία, ΚΑΙ το ΕΥΡΩΚΟ. Εφτύσαν σας ούλλοι όμως.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/7/12, 10:25 π.μ.

   Ναι εφτυσαν το ΑΚΕΛ γιατι πρωτα εφτυσαν την ιδεολογια τους...

   Η δηλωση οτι η κριση δεν θα αγγιξει το χρηματοπιστωτικο μας συστημα εγινε τελος του 2008, οταν οι κυπριακες τραπεζες ΔΕΝ ειχα ακομα επενδυσει τα δισεκατομυρια τους στην Ελλαδα.

   Και ξερεις κατι: Η κριση δεν θα αγγιζε τη Κυπρο αν οι τραπεζες δεν αγοραζαν το χρεος εκεινου που δεν ειχε να πληρωσει.

   Ατε κανει με τες προπαγανδες σου...

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος28/7/12, 10:34 π.μ.

   Ανωνυμε του 10:25, εσυ μανα μου επρεπε να ησουν Υπ. Οικονομικων! Τι καμνεις μεστα μπλογκ και σπαταλας το μελλον σου!

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος28/7/12, 10:48 π.μ.

   Υπουργιλικι εν θελω.

   Αλλα ουτε τζιαι πλασματα σαν εσενα η τον ανωνυμο στο 9:55 θελω για υπουργους.

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος28/7/12, 11:21 π.μ.

   Χαρίλαος Σταυράκης 23/07/2010

   "Ως Υπουργός Οικονομικών παραμένω αισιόδοξος ότι, λόγω και της καλής εποπτείας που γίνεται από την Κεντρική Τράπεζα και της συνετής διοίκησης των κυπριακών τραπεζών, οι κυπριακές τράπεζες δεν θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα"

   Διαγραφή
 2. Το ΝΑΙ ετσιμεντώθηκεν ή ακόμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος28/7/12, 9:55 π.μ.

   Καρτερούν τον Μιλτιάδη Νεοφύτου να φέρει το κουγκρίν

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/7/12, 10:46 π.μ.

   Πε μας εσυ ρε σωτηρα μας, πως εννα θκιωξουμε τους Τουρκους; Θελεις να σου δωκω ενα κουζινομασιερο να παεις να σβησεις τη ψευδοσημαια που τον Πενταδακτυλο, αφου εισαι ετσι αντιδιχοτομιστης και πατριωτης;

   Α τζιαι για την οικονομια ριψε ολα τα φταιξιματα των τραπεζων πανω στο ΑΚΕΛ.

   Τελευταιοι εννα καταλαβετε τι εγινικε και στην Κυπρο και παγκοσμια. Εν θα το καταλαβετε ακομα και οταν κατι Αβερωφ και Παπαδοπουλοι πολλαπλασιασουν τα εκατομυρια τους πανω στη ρασιη σας.

   Συνεχιστε να φταιτε την κυβερνηση και εννα πατε πολλα καλα...

   Φκαρτε κανενα Αναστασιαδη αυριο τζιαι που εννα πουλα την Κυπρο κομματι κομματι να εισαστε πουκατω να του πισκαλιατε.

   Ξυπνηστε ρεεεε. Καταλαβεται οτι οι τραπεζες εμολυναν τα δημοσια οικονομικα και αντισταθειτε στα παπαγαλακια τους που σας περιπαιζουν οτι φταιει η κυβερνηση.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/7/12, 1:01 μ.μ.

   Κοιταξε, μονο ενα 7% με το ζορι εν ευχαριστημενο απο τη διακυβερνηση Χριστοφια στην οικονομια. Ετσι για να μην νομιζεις οτι εισαστε και πολλοι. Δηλαδη το 93% του κυπριακου λαου κοιμαται πανω του και εσυ εισαι ο φωτεινος παντογνωστης που θα μας πει να ξυπνησουμε;;

   Κουπεπια ξερεις να καμνεις; Μα που σας βρισκουν μανα μου; Ποσα αστερια κυκλοφορουν τελικα; Το πλοιο του Ακελ βυθιζεται, παιρνει τη Κυπρο μαζι του και εσυ ακομα γυρευεις το μπαρ. Ανοιξε κανενα φροντιστηριο αφυπνισης και ενημερωσμας πως τα πας.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος28/7/12, 4:16 μ.μ.

   Ατου ο Γαβριλης με το ΑΚΕΛ. Κολλημα ρε. Ως το ΑΚΕΛ καταλαβεις. Παρακατω εν εσιει.

   Πρεπει να σας πιερωνουν με το ποστ εσας. Εν εξηγηται αλλοσπως.

   Διαγραφή
 3. Φιλοι ηλιθιοι, γιατι ειστε τοσον ηλιθιοι? Πιερωνουν σας να γραφετε τουντες πελλαρες οξα εν εθελοντικα που τα γραφετε?

  Μπορειτε να καμετε κατι καλο για την κοινωνια μας τζιαι να σταματησετε να ειστε φορεις της βλακειας?

  Γινε και συ λιγοτερο βλακας.

  Μπορεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η βλακεία εκτός από αήττητη είναι και ανίατη.

   Διαγραφή
  2. Τενεκες28/7/12, 1:14 μ.μ.

   'Εάν λογομαχείς με ένα βλάκα, καλό είναι να αναρωτηθείς μήπως και εκείνος κάνει το ίδιο.'
   Ogden Nash, 1902-1971

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/7/12, 2:18 μ.μ.

   Χαρίλαος Σταυράκης 23/07/2010

   "Ως Υπουργός Οικονομικών παραμένω αισιόδοξος ότι, λόγω και της καλής εποπτείας που γίνεται από την Κεντρική Τράπεζα και της συνετής διοίκησης των κυπριακών τραπεζών, οι κυπριακές τράπεζες δεν θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα"

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος28/7/12, 12:47 μ.μ.

  'Πιερωνουν σας να γραφετε τουντες πελλαρες οξα εν εθελοντικα που τα γραφετε?'

  Αναφερεσαι στον μπλογκοδεσποτη που γραφει και στη Γνωμη; Νομιζω πληρωνεται να τα γραφει τουτα ουλλα, ναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φιλε χαντακωμενε, μπορεις να μην μπαινεις να δκιαβαζεις αν δεν σου αρεσκει. Ουτε σε υποχρεωνει κανενας να δκιαβαζεις την Γνωμη.

   Μπορεις να ψυχαγωγεισαι με τα καναλια και τες φυλλαδες της δεξιας. Υπαρχει ποικιλια βλακειας για να ικανοποιει ολα τα ειδη ηλιθιων. Εναλλακτικα μπορεις να επισκεπτεσαι και το μπλογκ του στροβολιωτη που εν ειδικα για ατομα χαμηλου πνευματικου επιπεδου (οτι πρεπει για σενα δηλαδη).

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/7/12, 1:25 μ.μ.

   Ε, για να ξερεις για τα καναλια και τις φυλλαδες της δεξιας πρεπει να τα παρακολουθας ανελλιπως! Α και που σαι, φατσαρεις τερας υψηλου πνευματικου επιπεδου εσυ! Συνεχισε, τα πας πολυ καλα!

   Αν εσυ εισαι ο official αμυντικος του μπλογκ νομιζω εννα φαει πολλα τερματα. Τουλαχιστον καμνεις μας τζιαι γελουμε λλιο μες τουτον το χαος που μας εβυθισετε. Μην αγχωνεσαι και πολυ, απλως εισαι ενας αλλος απολογητης και εσυ.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/7/12, 8:55 μ.μ.

   gamiste ton pousti to pushtofia

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...