"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

10 Αυγούστου 2012

Φλεβάρης 1998: Η «οικουμενική κυβέρνηση εθνικής ενότητας» του Συναγερμού και οι γνωστοί συνοδοιπόροι…

Επαναλαμβάνεται το σκηνικό που οδήγησε στη πλέον καταστροφική διακυβέρνηση του τόπου
 • Λυσσαρίδης και ΕΔΕΚ, Ντίνος Μιχαηλίδης και Αλέξης Γαλανός εκ μέρους των αποστατών του ΔΗΚΟ, σε ρόλο νεροκουβαλητών του ΔΗΣΥ και του Γ. Κληρίδη
 • Οι S300 και το «Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα» και οι «άριστες σχέσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση» ήταν τότε τα σημεία «κλειδιά» που οδήγησαν στην τότε «κυβέρνηση εθνικής ενότητας και σωτηρίας» των σκανδάλων, του χρηματιστηρίου και του συνομιλιών πίσω από κλειστές πόρτες
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 10/8/2012
 • Το γνωστό, και ομολογουμένως πετυχημένο, προεκλογικό κόλπο της «οικουμενικής κυβέρνησης» για συλλογική δήθεν διαχείριση του κυβερνητικού έργου και του Κυπριακού, επέλεξε να επαναλάβει ο Νίκος Αναστασιάδης εκ μέρους της Συναγερμικής ηγετικής πυραμίδας και των συμφερόντων που εκπροσωπεί, ποντάροντας στη λήθη και την «επιλεκτική αμνησία» του πολιτικού προσωπικού της χώρας.
 • Μια απλή περιδιάβαση στα προεκλογικά τερτίπια της «Συναγερμικής μηχανής», τόσο στις εκλογές του 88’, όσο και αυτές του 93’ και του 98’ που οδήγησαν και κράτησαν τον Γλαύκο Κληρίδη στην εξουσία, δείχνει πως όλες οι καμπάνιες της Δεξιάς βασίστηκαν στο μοτίβο της δήθεν «οικουμενικής κυβέρνησης» που επίσης ονομάστηκε και «κυβέρνηση εθνικής ενότητας και σωτηρίας» από όσους έσπευσαν τότε να συμμετάσχουν, ωραιοποιώντας και δικαιολογώντας τις επιλογές τους.
 • Τα ίδια και τώρα. ΔΗΚΟ, ΕΥΡΩΚΟ, ακόμα και οι «Οικολόγοι», βρίσκουν τάχα «ενδιαφέρουσα» τη πρόταση για «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» που προβάλλει ο Νίκος Αναστασιάδης, μπαίνοντας με τα δύο πόδια στη παγίδα του ΔΗΣΥ, προφανώς γιατί έτσι τους επιτάσσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα και όχι τα πραγματικά συμφέροντα του τόπου και του λαού. 
 • Η Αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις, δεν μπορούν φυσικά να ξεχάσουν τις δύο Συναγερμικές θητείες στο ύπατο αξίωμα του τόπου και τις καταστροφικές συνέπειες στο Κυπριακό με την «ηφαιστειολογία» και το «όλα στο τραπέζι», αλλά και στα οικονομικά, με τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες της τότε διακυβέρνησης στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, το φούσκωμα του κρατικού μισθολογίου για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, την HellasJet του Αβέρωφ κ.ο.κ.
 • Παρόλα αυτά, κάποιοι ξεχνούν... ή απλά δεν τους ενδιαφέρει να θυμούνται. Τόσο το ΔΗΚΟ, όσο και η ΕΔΕΚ, φαίνεται πως έχουν πάθει μια «επιλεκτική πολιτική αμνησία» σε ότι αφορά τις περιπέτειες στις οποίες έχει οδηγηθεί ο τόπος, αλλά και τα ίδια τους τα κόμματα, με την άνοδο και την επανεκλογή του Γ. Κληρίδη, εκ μέρους του ΔΗΣΥ, στην προεδρία του κράτους.
 • Ας θυμηθούμε λοιπόν καρέ-καρέ τις συνθήκες που επικρατούσαν κατά τις προεδρικές του 1998, τους «πρωταγωνιστές» και τους «νεροκουβαλητές» της συγκράτησης της Δεξιάς στην εξουσία.
 • Τα κίνητρα όντως ήταν τεράστια, όπως αποδεικνύεται από τη «δράση» του «μέντορα» της ΕΔΕΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, και την εμπλοκή του ονόματος του Ντίνου Μιχαηλίδη στην υπόθεση των πυραυλικών μιζών…
 Η διάσπαση του ΔΗΚΟ προς εξυπηρέτηση της επανεκλογής Κληρίδη
 • Στην απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΚΟ και του ιστορικού ηγέτη του για συνεργασία με το ΑΚΕΛ στο πρόσωπο του Γιώργου Ιακώβου, αντέδρασαν τότε έντονα συγκεκριμένα ανώτερα στελέχη του κόμματος, όπως ο Αλέξης Γαλανός και ο Ντίνος Μιχαηλίδης, που αποφάσισαν τη κάθοδο του πρώτου ως υποψήφιου για τις προεδρικές του 98’, διασπώντας το ΔΗΚΟ.
 • Ο Αλέξης Γαλανός έλαβε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό λίγο πάνω από το 4%, το οποίο με τη σύμφωνη γνώμη του «επιτελείου» του, κατευθύνθηκε στον δεύτερο γύρο προς τον Γλαύκο Κληρίδη. Τόσο ο Αλέξης Γαλανός, όσο και ο Ντίνος Μιχαηλίδης «βρέθηκαν» λίγο αργότερα με τα δικά τους προσωπικά κόμματα, έστω και βραχύβια, στη προσπάθειά τους να διαλύσουν στην ουσία το Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο τους ανέδειξε.
 • Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γαλανός, όπως και οι Ντ. Μιχαηλίδης, Αντρέας Μουσιούττας και Πέτρος Βοσκαρίδης που συμμετείχαν στο «σχήμα Γαλανού», ήταν «φανατικοί» υπέρμαχοι της υποστήριξης του Γ. Κληρίδη και το 1993, «αμειβόμενοι» για τις «υπηρεσίες» τους με υπουργεία στη πρώτη πενταετία του ΔΗΣΥ στην εξουσία.
 • Ας δούμε όμως και τη φρασεολογία και τη διαλεκτική με την οποία δικαιολόγησαν τόσο τη διάσπαση του ΔΗΚΟ, όσο και το αναμενόμενο «νεροκουβάλημα» ψήφων στη δεξαμενή του Γ. Κληρίδη στον δεύτερο γύρο.
Ο Αλέξης Γαλανός στις 10/2/1998, ανταπόκριση του ΚΥΠΕ
 • Ο Αλέξης Γαλανός κάλεσε τους ψηφοφόρους του να "υπερψηφίσουν στην επαναληπτική εκλογή της Κυριακής την υποψηφιότητα του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη".
 • Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Κληρίδης θα εργαστεί για να υλοποιήσει τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντί του.
 • Πλαισιούμενος από τον Αντιπρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, και τέως Υπουργό Εσωτερικών, Ντίνο Μιχαηλίδη, τον τέως Υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Μουσιούττα, τη βουλευτή Κερύνειας Κατερίνα Παντελίδου και τον πρώην Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πέτρο Βοσκαρίδη, ο κ. Γαλανός ανέφερε ότι πήρε την απόφαση με "πλήρη συναίσθηση ευθύνης έναντι όσων με τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και έναντι των κρίσιμων στιγμών που διέρχεται η πατρίδα μας".
 • Εξηγώντας, ο κ. Γαλανός, κατέληξε στην απόφαση "μετά τη δέσμευση που εξασφάλισε από τον κ. Κληρίδη ότι θα προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει κατορθωτό σε κυβέρνηση ευρείας αποδοχής". Η θέση αυτή, είπε, υπήρξε πάγια δική του επιδίωξη.
 • Ο κ. Γαλανός είπε ότι είναι πέραν πάσης αμφιβολίας βέβαιος ότι ο σχηματισμός μιας τέτοιας κυβέρνησης "αποτελεί την καλύτερη εγγύηση ότι θα συνεχισθεί η σημερινή πορεία στο Κυπριακό" που τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, όπως και θα διασφαλισθεί η συνέχιση της εφαρμογής του ενιαίου αμυντικού δόγματος και η στενή συνεργασία και άριστες σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση.
Και ο Ντίνος Μιχαηλίδης, και πάλι από το ΚΥΠΕ στις 10/2/98…
 • Σε δήλωσή του, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι στις κρίσιμες φάσεις που εισέρχεται το Κυπριακό, "ο άνθρωπος  που μπορεί και πρέπει να γίνει Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μπορεί και πρέπει να γίνει η αιχμή του δόρατος όλου του λαού μας, μέχρι την πολυπόθητη δικαίωση, δεν μπορεί να είναι άλλος από το σημερινό Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Γλαύκο Κληρίδη".
 • Ο κ. Κληρίδης, θεμελίωσε και θωράκισε ως στενός συνεργάτης της ελληνικής κυβέρνησης το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της Ευρώπης. "Ο Γλαύκος Κληρίδης αποτελεί εθνικό κεφάλαιο και αξιόπιστη εγγύηση για τον Κυπριακό Ελληνισμό", σημείωσε.
 • Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι προέβη στη δήλωση γιατί θεώρησε σκόπιμο, μέσα στα πλαίσια της πενταετούς συνεργασίας του με τον Πρόεδρο Κληρίδη, να κάνει αυτήν την ξεχωριστή δήλωση, στην οποία συμφωνεί και ο κ. Μουσιούττας.
Ο «μυστήριος» ρόλος της ΕΔΕΚ και του Βάσου Λυσσαρίδη
 • Ανάλογος, αν και αρκετά πιο συγκεκαλυμμένος, υπήρξε και ο ρόλος του Βάσου Λυσσαρίδη και της ΕΔΕΚ τη περίοδο 97-98.
 • Ο «γιατρός» κατήλθε στις προεδρικές αυτόνομα, ως κομματικός υποψήφιος, λαμβάνοντας ποσοστό κοντά στο 10%, επενδύοντας κυρίως στο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και την έλευση των πυραύλων S300, σε φανερή συνεννόηση με τον τότε «κυρίαρχο» του παιχνιδιού των εξοπλισμών, Άκη Τσοχατζόπουλο.
 • Στην εβδομάδα που μεσολάβησε μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των εκλογών, έκανε πρόταση «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» και προς τους δύο εναπομείναντες υποψηφίους, τον Γλαύκο Κληρίδη και τον Γιώργο Ιακώβου, επιχειρώντας δήθεν να «εμβολιάσει» τα προγράμματά τους με τις δικές του προτεραιότητες…
 • Όπως απεκάλυψε με το πέρας των εκλογών ο Γιώργος Ιακώβου, πρότεινε σε εκείνο το διάστημα τρία υπουργεία στην ΕΔΕΚ, συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο προόριζε για τον ίδιο τον ιστορικό ηγέτη του κόμματος.
 • Αντί όμως της πρότασης του Γ. Ιακώβου, οι «σοσιαλδημοκράτες» επέλεξαν τη τακτική της «ψήφου κατά συνείδηση», εργαζόμενοι όμως υπογείως για την επανεκλογή Κληρίδη σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αλλά και καταγγελίες πρώην στελεχών του κινήματος που απεχώρησαν στη συνέχεια.
 • Είναι δε χαρακτηριστικό πως στην ουσία απέρριψαν τρία υπουργεία, μεταξύ των οποίων και το ΥΠΕΞ, για να καταλήξουν όμως με το ένα αλλά και «σημαντικότερο» για την εποχή Υπουργείο Άμυνας στην δήθεν κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», το οποίο ανέλαβε ο τότε Α’ αντιπρόεδρος του κόμματος και νυν ηγέτης του, Γιαννάκης Ομήρου.  

31 σχόλια:

 1. Αν γράψεις τζε για τιν Εοκα Β θα ξεχαστεί σίγουρα το σκάνδαλο Ιερωνυμίδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πε μας να δούμεν για το σκάνδαλο Ιερωνυμίδη, άτε...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/8/12, 2:03 μ.μ.

   Το 1923 εν ειχεν κανενα υποπτο συνωμοσιολογικο σκανδαλο να καμεις αναρτηση; Υπαρχει μια μικρη ελπιδα να αποπροσανατολισεις απο τα τωρινα αυτης της 'κυβερνησης'. Και αν δεν υπηρχε πηγαινε πισω στο 1800 μπορει να βρεις κατι εκει.

   Διαγραφή
  3. ε πε τε μας ρε παιθκιά για τούντο σκάνδαλο να δούμεν, πληροφορήστε μας

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος11/8/12, 8:13 μ.μ.

   Άνοιξε καμιάν εφημερίδα εκτός που την γνώμη τζε θα μάθεις

   Ban

   Διαγραφή
  5. Ανοιξε τον πολιτη ας πουμεν.

   Να ενημερωθεις :D

   Διαγραφή
  6. :-)
   Ναι, να ανοίξουμεν τες εφημερίδες της αλήθκειας τζιαι της ουδετερότητας.

   Όι κουμπάρε μπαν, να μας πεις εσύ τι εκατάλαβες, σιγά μεν πιστέψουμε των εφημερίδων τζιαι των καναλιών.

   Παίρνουν σας τζιαι φέρνουν σας φίλε μου.
   Το θέμα (τους) είναι να μεν φτουρήσει καμιά περίπτωση εισροής κεφαλαίων, για να καταστεί μονόδρομος η τρόικα.

   Άνοιξε εσύ φίλε μπαν, τη γνώμη, για να ξεστραβωθείς με το συμπάθκειον.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος11/8/12, 9:01 π.μ.

  ΣΗΜΕΡΑ

  “Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΕΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΣΤΟ ΥΠΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ στο Κυπριακό με την «ηφαιστειολογία» και το «όλα στο τραπέζι», αλλά και ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, με τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες της τότε διακυβέρνησης στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ, την HellasJet του Αβέρωφ κ.ο.κ. "

  ΕΧΤΕΣ

  «ΠΑΣΥΔΥ, ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ όπως και η ΟΕΛΜΕΚ εκ μέρους των εκπαιδευτικών Μέσης, η ΠΟΒΕΚ των καταστηματαρχών και οι συντεχνίες των ημικρατικών, παρουσιάζονται αποφασισμένες να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ απέναντι στις «συνταγές» που οδηγούν στη σύνθλιψη τους από τα ντόπια και ξένα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

  Η τρομοκρατία του τύπου «θα πονέσετε» που προσπάθησε να εκπέμψει η τρόικα, συνεπικουρούμενη σταθερά από τους «οπαδούς» της στη Κύπρο, τον ΔΗΣΥ, τον Νικόλα Παπαδόπουλο του ΔΗΚΟ και την ΟΕΒ, και που υποστηρίζεται απροκάλυπτα από τα ΜΜΕ της αστικής τάξης και της πλουτοκρατίας, ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΝΑ ΦΟΒΙΖΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και νεολαίους που ξέρουν τη δύναμη της λαϊκής ενότητας, ενώ παράλληλα ΝΙΩΘΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ.»

  Αν κατάλαβα καλά οι εργαζόμενοι θα αντισταθούν για να διατηρηθεί και να διευρυνθεί το αυτό που το ακελ αποκαλεί φούσκωμα του κρατικού μισθολογίου που έκαμε η κυβέρνηση Κληρίδη !!!!! και σε αυτόν το αίτημα τους νιώθουν δίπλα του την κυβέρνηση του ακελ!!!!

  αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  xwrikos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. :-)
   Καλώς τον φίλο μου τον χωρικό, μετά που 3-4 μήνες απουσίας που τα σχόλια του νέου...
   Υπήρχε λόγος φυσικά για τούντη μεγάλη απουσία... Η σιγουριά του φίλου μας πως ο Κάρογιαν θα ήταν ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, πράγμα που θα απέδειχνε την εξουσιομανία του κόμματος!
   Άφηκες τον χρόνο να περάσει φίλε, μπας τζιαι ξεχαστούν οι προβλέψεις σου τζιαι οι χαρακτηρισμοί σου για τον Κάρογιαν τζιαι το ΔΗΚΟ...

   Μα έλα που δεν... Σαν τίμιος συνομιλητής, οφείλεις νομίζω μιαν παραδοχή για τες σίγουρες κατά τ άλλα εκτιμήσεις σου...

   Στα φρέσκα τωρά...

   Δηλαδή παραδέχεσαι πως επί Κληρίδη έγινε φούσκωμα του κράτους, με την επίδειξη πάντα της κομματικής ταυτότητας;

   Αν το παραδέχεσαι, να πούμε τζιαι για τα υπόλοιπα.

   Να θυμίσω πως τούτη η κυβέρνηση εν η μόνη που εμείωσε τες κρατικές δαπάνες, καθώς τζιαι τον αριθμό των δημ. υπαλλήλων, επί καιρώ Σταυράκη μάλιστα τζιαι πριν τα μέτρα του περασμένου Δεκέμβρη.

   Τζιαι επίσης να πούμε πως το ΚΚΕ πχ,ή ακόμα τζιαι ο Συριζα, παρόλο που δεν είχα χέρι στη κομματοκρατία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που έκαμε το δημόσιο της Ελλάδας όπως το έκαμε, δεν είχαν πρόβλημα να υπερασπιστούν τζιαι τον τελευταίο δημ. υπάλληλο τούντην τελευταία τριετία που επλάκωσε η φοβέρα.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/8/12, 10:48 μ.μ.

   Επειδή συνεχίζετε να πιππιλλάτε την κουφέττα του "εμειώσαμε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων":

   http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/financials/514335

   Διαγραφή
  3. Σημαντική αύξηση στην απασχόληση στο δημόσιο παρατηρήθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2012 με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

   Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στον τομέα της κυβέρνησης ενδεχομένως και λόγω της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος12/8/12, 12:26 μ.μ.

   Οι υπάλληλοι που απασχολούνται λόγω της προεδρίας της ΕΕ δεν είναι έκτακτοι υπάλληλοι αλλά ΜΟΝΙΜΟΙ! Έχω γνωστό μέσα και ξέρω. Άρα αλλού αυτά!

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος11/8/12, 9:16 π.μ.

  πουτανόπαιδα του ακελ, κοντεύει ο καιρός που πραγματικά θα πονέσετε και θα πεθάνετε κάποιοι από εσάς.
  ό πούστης Χριστόφιας δεν είναι πάνω στη λίστα. θα παραμείνει ζωντανός να υποφέρει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι προγραφές εν οι δουλειά σας ζαττίν

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/8/12, 1:04 μ.μ.

   Άμαν λείψουν τα επιχειρήματα, ξεκινούν οι απειλές και οι σκοτωμοί. "Ζαττίν" πάντα έτσι εκάμνετε.

   Γενικά όμως εν αστείο να ακούω έτσι απειλές.

   Θωρούμε τι γίνεται στη Συρία με τους "μουλλάες" να σκοτώνουνται σε ένα εμφύλιο που θα πάει μήνες και θα τους εξαθλιώσει τζιαι λέμε τους "απολίτιστους" τζιαι "ισλαμιστές".

   Πε μου ρε "πατριώτη πολιτισμένε" τί διαφορά έσιεις που τους "απολίτιστους" τους "μουλλάες" και τους φονταμενταλιστές που με τόσο φανατισμό μισάς;

   "Ζαττίν" εκάμετε τον Ελληνισμό μια αίρεση του Ισλάμ...

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/8/12, 1:18 μ.μ.

   ρε γάρε, άμα σε σπάω που το ξυλάτζιην εν να καταλάβεις. θάνατος σε όλους σχεδόν τους κομμουνιστές.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος11/8/12, 1:31 μ.μ.

   Είσαι γελοίος ρε. Είσαι τζιαι δειλός.

   Απειλάς κάποιο που εν ξέρεις τζιαι εν γράφεις ούτε το όνομα σου.

   Αν με ήξερες εν θα απείλας... Ήταν να κλαίεις.

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος11/8/12, 9:42 π.μ.

  πάνω στη λίστα είναι ο Αντρέας, ο Κώστας, ο Γιαννής, ο Νίκος, ο Γιώργος, ο Υπέρμαχος και ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα ποιος Σωκράτης;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/8/12, 1:14 μ.μ.

   ρε Στέλιο έπεσες στην παγίδα γι αυτό δε σου λέω για πιο Σωκράτη.
   άτε καλές διακοπές σε όλους σας.

   Διαγραφή
  3. :-) μα εν για να δω αν θα το συνεχίσεις που σε ρώτησα ρε αδελφέ, εν παλιο το αστείο...

   καλές διακοπές

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος11/8/12, 11:07 π.μ.

  Αγαπητέ χωρικέ,

  εσύ τι νομίζεις για το αίσθημα του κόσμου ότι οι τράπεζες εξασφάλιζαν που τα ΜΜΕ, μέσω των κονδυλίων για διαφημίσεις, την όσον το δυνατόν πιο μεγάλη συγκάλυψη των σκανδάλων τους - όπως την υφαρπαγή που τους πελάτες τους τζαι τους εγγυητές δανείων, την διάλυση της οικονομίας μέσω της εξαγοράς ομολόγων που την χρεοκοπούσα Ελλάδα τζαι την διαπλοκών τους με πολιτικούς, όπως τους γνωστούς βουλευτές δικηγόρους τους.

  Εξανάβαλα σου τούτην την ερώτηση αλλά νομίζω εν μου απάντησες.

  ματιλτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 1η απριλιου 2013 η μερα της ενωσεως οπως ηθελε ο εζεκιας11/8/12, 3:31 μ.μ.

  2003 κυβερνηση εθνικης ενοτητας δηκο-ακελ-εδεκ-οικολογοι 2008 κυβερνηση ακελ-οικολογοι.δηκο-εδεκ οδηγουν τον τοπο στην καταστροφη.οι ντοπιοι παλι μεταναστευουν.ανθρωποι αυτοκτονουν.το ακελ αρνειται οτι υπαρχει φτωχεια και απολυει κοσμο που δεν εδωσε δανεια στην ομονοια.αυξανει τους δημοσιους υπαλληλους σε 71 000!αναγαγει το ρουσφετι στο μονο πραγμα που ξερει να κανει καλα.κοβει επιδοματα απο πολυτεκνους,μονογονιους και συνταξιουχους.αυξανει τα επιδοματα των λαθρομεταναστων τους οποιους δινει και ασυλο με δικαιωμα ψηφου 3000 μονο περσι!1979 το ακελ ψηφιζει δησυ στην προεδρια της βουλης.ο κληριδης ευχαριστει το ακελ για αυτη την βοηθεια.1981 ακελ-δησυ συνεργαζονται για να ανατρεψουν τον διαδοχο του μακαριου σπυρο κυπριανου.τα δυο αντιμακαριακα αυτα κομματα κανουν πολιτικο πραξικοπημα στον σπυρο επειδη δεν προσκυνησε τους αμερικανους.σημερα βλεπουμε τα μεσα που εχει με την πρεσβεια το ακελ αφου βαλει μεσα κοσμο.ακελικοι οπως ο χατζηγεωργιου ,ο μακαριος δρουσιωτης,ο χαννιδης,ο ανθελληνες υβριστης προσφυγων πασιας και ο γαμπρος του γρηγορης,ηχαραλαμπιδου περνανε καθε παρασκευη απο την πρεσβεια και παιρνουν τα φακελακια τους.προσφατα θεαθηκε ο αντρος στο χιλτον να τρωει με τον πρεσβη.ο χριστοφιας υπογραφει συμφωνια με την αγγλια για παραμονη των αγγλικων βασεων.θα αποφασισουν τα εγγονια μας λεει για τις βασεις.παρολα αυτα η επαγρυπνηση φανατιζει τα εδονοπουλα ωστε να μην αντιληφθουν οτι το ακελ ιδρυθηκε και καθοδηγειται απο την αγγλια μεσω του εκει κομμουνιστικου κομματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. http://newgreekcypriot.blogspot.com/2011/10/blog-post_16.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εξαναπιάσαν τον;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/8/12, 10:52 μ.μ.

   http://www.sigmalive.com/news/politics/514612

   Διαγραφή
  3. λόγω ομόνοιας...
   ε πες μας το ρε πολίτη τζιαι εσπάσαμεν!

   Διαγραφή
  4. Χαχα, ειδες διερευνητικη δημοσιογραφια ο διας. Η προτελευταια παραγραφος αξιζει μεταλλιο.

   Αγια ολαν, λυπηθειτε μας ρεεεε.

   Οχι αλλη βλακεια

   Διαγραφή
 8. Όχι ρε γαμώτο
  πως τους φεύκουν τούτα;

  Το αληθινό πρόβλημα της Κύπρου είναι τα δάνεια των Τραπεζών στην Ελλάδα

  Είναι ξεκάθαρο πως τα δημοσιονομικά της Κύπρου είναι σαφώς καλύτερα από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως της Ιταλίας, της Γαλλίας ακόμα και της Γερμανίας. Και αυτό χωρίς να υπολογίζονται τα οικονομικά οφέλη της Κύπρου από την εξόρυξη του φυσικού αερίου.
  Είναι λοιπόν αρκετά καθαρό, πέρα από τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες, ότι το πρόβλημα που υπάρχει αυτήν την στιγμή οφείλεται στην έκθεση των τραπεζών στην Ελλάδα (περίπου 25 δις ευρώ). Το πρόβλημα δημιουργείται από την πιθανή (σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές) έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ και τις ζημιές που θα προκύψουν από τα εκεί μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

  Αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικές ανισορροπίες στην Κύπρο. Αυτές υπάρχουν, όπως διαχρονικά υπήρχαν και πρέπει ανεξάρτητα από το όποιο μνημόνιο να διορθωθούν. Είναι άλλο όμως αυτό, και άλλο να δείχνουμε αυτό ως το βασικό πρόβλημα του κράτους. Άλλωστε τα όποια εκατομμύρια και να μαζευτούν από την τυχόν περιστολή μισθών και συντάξεων δεν θα λύσουν το πρόβλημα των δισεκατομμυρίων ζημιών από την δάνεια στην Ελλάδα (χωρίς να αναφέρομαι στην ύφεση που θα δημιουργήσουν τα μέτρα από την πτώση της ζήτησης).

  http://www.sigmalive.com/inbusiness/opinions/external/512398

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...