"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

12 Αυγούστου 2012

Στη σωστή θέση η «καρδιά» της Κυβέρνησης του Λαϊκού Κινήματος: ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο έρωτας, ο βήχας και το ταξικό συμφέρον... δεν κρύβονται
 • Στον ίδιο παλμό κτυπάνε τα συμφέροντα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και οι στόχοι της διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια ως προς την οικονομία και τους εργαζόμενους
 • ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου, Συντεχνίες Ημικρατικών, αγροτικές οργανώσεις και ΠΟΒΕΚ, συντονίζουν τα βήματά τους απέναντι στην αναμενόμενη επίθεση της Τρόικας και της «πέμπτης φάλαγγας» στο εσωτερικό
 • Δεν ξεγελά κανένα η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να φορτώσει τις ευθύνες για την οικονομική κατάσταση είτε στη Κυβέρνηση, είτε στους εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και το «σπάταλο κράτος»
 • Σχηματίζονται ήδη οι «κόκκινες γραμμές» εργαζομένων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών ως αντίσταση στο ξεπούλημα του δημοσίου συμφέροντος και την φτωχοποίηση των μισθωτών
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 10/8/2012
 • Σαν μια γροθιά ετοιμάζονται να παρουσιαστούν μεγάλες και μικρότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις και σύνδεσμοί επαγγελματιών, απέναντι στις απαιτήσεις της Τρόικας και των εσωτερικών της συμμάχων, ενόψει της «μεγάλης μάχης» του φθινοπώρου.
 • Στον ήδη μεγάλο κατάλογο των οργανώσεων των εργαζομένων που έχουν προβεί σε ανακοινώσεις ενάντια στις διαθέσεις των απεσταλμένων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, προστέθηκαν αυτή την εβδομάδα ο Σύνδεσμος Αστυνομικών, η ΠΟΕΔ των Δασκάλων και Νηπιαγωγών και όλες οι αγροτικές οργανώσεις.
 • Όλα δείχνουν πως η Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια θα έχει δίπλα της στις διαπραγματεύσεις με τη Τρόικα τους επόμενους μήνες  το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων και των επαγγελματικών ομάδων, που με τη σειρά τους νιώθουν να στηρίζονται τόσο ηθικά, όσο και πρακτικά από τη μόνη αριστερή διακυβέρνηση στην Ευρώπη.
Φανερά τα αίτια της κατάστασης και οι επιδιώξεις της αντιπολίτευσης
 • Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως και οι μικροεπενδυτές μέσω του συνδέσμου τους, συνεχίζουν ακόμα πιο έντονα να  πνέουν τα μένεα κατά των τραπεζών για το «στραπατσάρισμα» της οικονομίας, επιζητώντας επίμονα να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους με τις πράξεις, με τις παραλήψεις ή με τη συγκάλυψή τους, οδήγησαν τη Κύπρο στη δεινή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.
 • Η αστήριχτη και αντεργατική προπαγάνδα της αντιπολίτευσης για τις δήθεν ευθύνες της Κυβέρνησης, ή ακόμα και των συνδικαλιστών και των δημόσιων υπαλλήλων για την άσχημη θέση της Κυπριακής οικονομίας, δεν πείθουν πλέον κανένα, και γίνονται ολοένα πιο ξεκάθαροι οι λόγοι που Δημόσιο και εργαζόμενοι βρίσκονται στο στόχαστρο των διεθνών τοκογλύφων.
 • Όσοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις γύρω από την οικονομία και τα εργασιακά, και οι συνδικαλιστές είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι, ξέρουν πως η παρούσα διακυβέρνηση έφερε έγκαιρα μια δέσμη μέτρων που θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν την άσχημη πορεία των δημοσιοοικονομικών, στοχεύοντας στη συνεισφορά του πλούτου και της μεγάλης κερδοφορίας, μέτρα όμως τα οποία απορρίφθηκαν από τα κόμματα που τώρα φαίνεται να συντάσσονται με την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη.
 • Επιπλέον, η δέσμη μέτρων που στάλθηκε στο πυρ το εξώτερον από τη «κυβερνώσα βουλή», δεν ήταν η μόνη κίνηση των κομμάτων της Δεξιάς ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, αφού όλοι έγιναν μάρτυρες το περασμένο διάστημα μιας φανερής προσπάθειας «απόκρουσης» νομοσχεδίων που θα διευκόλυναν τη φοροεισπρακτική ικανότητα του κράτους, καθώς επίσης και διάφορες νομοθετικές «αλχημείες» που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των δημοσίων εσόδων, όπως τη μείωση στο ΦΠΑ των εστιατορίων κ.α.
Συντονίζουν τα βήματά τους οι συνδικαλιστές –Αλληλέγγυα η Κυβέρνηση
 • Η πρώτη και βασική απαίτηση όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων όπως διαφαίνεται από τις ανακοινώσεις τους, είναι οι εξελίξεις να καθοριστούν μέσα από τον θεσμοθετημένο κοινωνικό διάλογο και με πραγματική συναίνεση, χωρίς να επιδιωχθεί να φορτωθούν όλο το βάρος οι εργαζόμενοι, τόσο στον ευρύτερο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
 • Φλέγοντα  ζητήματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών, αποκοπές μισθών και άλλων ωφελημάτων, η ΑΤΑ, ωράρια και καθεστώς απασχόλησης, μπαίνουν εκ των πραγμάτων σε ένα ενιαίο πλαίσιο στο οποίο διαμορφώνονται φυσιολογικά οι «κόκκινες γραμμές» του εργατικού κινήματος.
 • Σ’ αυτές τις απαιτήσεις και «κόκκινες γραμμές» που τίθενται από τις εργατικές οργανώσεις, τόσο το ΑΚΕΛ, όσο και η ίδια η Κυβέρνηση, έχουν δηλώσει ήδη και σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις πως βρίσκονται αλληλέγγυοι με τους συνδικαλιστές, και ότι είναι και δική τους βασική επιδίωξη να καταμεριστούν τα βάρη της οικονομικής κρίσης με τον δικαιότερο τρόπο, μέσα από τις διαδικασίες ενός έντιμου και ειλικρινούς κοινωνικού διαλόγου.
 • Το επερχόμενο φθινόπωρο αναμένεται «καυτό» λοιπόν, με την ταξική αντιπαράθεση να φτάνει στο αποκορύφωμα και με τη καρδιά της Κυβέρνησης να βρίσκεται στη σωστή θέση, αριστερά και εργατικά, προς υπεράσπιση των μισθωτών, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και επενδυτών και του δημοσίου συμφέροντος, μέσα σε ένα κλίμα παγκόσμιας και ιδιαίτερα πανευρωπαϊκής νεοφιλελεύθερης επέλασης.

60 σχόλια:

 1. Ανώνυμος12/8/12, 3:37 μ.μ.

  επιτελους η γνωμη παραδεχεται οτι ειναι ανικανο το ακελ να κυβερνησει και οτι δεν μπορει να σωσει την κυπρο.μας λες στυλιανου οτι δεν φταις εσυ για την κριση επειδη δεν κυβερνας.μπραβο.ηταν εντολη απο το ανωνατο σοβιετ τουτο η το σκεφτηκες μονος σου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος12/8/12, 3:38 μ.μ.

  Φταίει ο Αναστασιάδης σιόρ! Αφού εν τζίνος που υπόγραψεν την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης! Τζαι μάχουνται οι φασίστες να φταίξουν το Χριστόφια που τζοιμάται τζαι ξυπνά με την έννοιαν του μεροκαματιάρη...

  Εν αντρέπουνται σιόρ;
  Εν θωρούν τες προσωπικές θυσίες που έκαμεν ο λαϊκός Πρόεδρος;
  Εν θωρούν την αξιοκρατία που προωθεί;
  Εν θωρούν την ειλικρίνεια;
  Τί άλλον θέλουν σιόρ που τούντον άνθρωπον;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρε γιατι εισαι βλακας?

   Επροσπαθησες να γινεις ετσι ή εν η φυση σου ετσι?

   Μπορεις να καμεις μια προσπαθεια να γινεις ανθρωπος οξα επηρες το αποφαση οτι εννα διαιωνισεις την βλακεια?

   Διαγραφή
  2. Ζεπ, εν μες τα πλαίσια το σχόλιο του ανθρώπου

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος12/8/12, 5:20 μ.μ.

   Πού ακριβώς διαφωνείς αγαπητέ/ή zep;

   Εν λαλεί το ΑΚΕΛ ότι εν η δεξιά που φταίει για το Μηχανισμό;
   Πού διαφωνείς;

   Εν λαλείτε ότι έκαμεν θυσίες ο Πρόεδρος;

   Πού διαφωνείς;

   Εν λαλείτε ότι κυβερνάτε αξιοκρατικά;

   Πού διαφωνείς;

   Εν λαλείτε ότι ο Χριστόφιας εν ειλικρινής;

   Πού διαφωνείς;

   Υ.Γ: εγώ δεν σε έβρισα ούτε σε εχαρακτήρισα. Αν δεν μπορείς να σχολιάσεις επιχειρηματολογώντας τότε ξανασκέφτου ποιός εν ο βλάκας και τί εστί βλακεία

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος12/8/12, 5:44 μ.μ.

   Απαντώ σου εγώ.

   Αν ήταν οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα είμαστα προ πολλού στα μνημόνια και τα μέτρα θα ήταν καταστροφικά για την εργατική τάξη.

   Καλά αντιστέκεται η κυβέρνηση μέχρι σήμερα, αν και προβλέπω ότι θα χρειαστούν πιο δυναμικά μέτρα αντίδρασης ενάντια στο κεφάλαιο και στην καταστροφική νεοφιλελεύθερη Τρόικα...

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος12/8/12, 6:02 μ.μ.

   Να μου απαντήσει ο/η zep φίλε, που με είπε τζαι βλάκα.

   Προχωρώ στα σχόλια σου.
   Πε μου αγαπητέ φίλε, τί έκαμεν η παρούσα κυβέρνηση για την εργατική τάξη. Χωρίς συνθηματολογίες τζαι φανφάρες τζαι προπαντός χωρίς παροπίδες τζαι αφορισμούς.

   Τί έκαμεν η παρούσα κυβέρνηση για εμένα τον μισθωτό;

   Τί έκαμεν για το ρεύμαν που εκατάντησεν φόνος;

   Τί έκαμεν για το γκάζι που επίσης εκατάντησεν φόνος;

   Τί έκαμεν για τα καύσιμα που κάθε εφτομάν βάλλουν πάνω;

   Τί έκαμεν για το ψουμίν τζαι το γάλα που παν πάνω-πάνω τζι εν έσιει τταβάνιν η τιμή τους;

   Τί έκαμεν για τους άνεργους; Τζαι μεν μου πεις για τα διάφορα προγράμματα στήριξης των ανέργων που εξήγγειλεν η Σωτηρούλλα κατά καιρούς διότι πολύ απλά εν κουβέντες του καφενέ τζαι εν δουλεύκουν. Άμαν λαλεί του εργοδότη ότι εννα σπονσάρει η κυβέρνηση μέρος του μισθού του υπαλλήλου άμαν ο υπάλληλος ήταν άνεργος τί ακριβώς επετύχαμεν; Να σου πω τί επετύχαμεν...απολύσαν διάφοροι εργοδότες προσωπικό τζαι ύστερα επροσλάβαν άλλους άνεργους πληρώνοντας λλιόττερον μισθό (αφού το κράτος θα επιχορηγούσε τη διαφορά). Άρα, επί της ουσίας, όφελος μηδέν!

   Τί έκαμεν για τα φάρμακα που εν γοράζουνται; Έφκα έξω τζαι ρώτα τους μεροκαμαθκιάριες αρρώστους να σου πούν πώς γοράζουν τα φάρμακα τους.

   Τζαι για να σε προλάβω, εν θέλω να μου πείς τί ΔΕΝ εκάμαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να μου δικαιολογήσεις το τί ΔΕΝ έκαμεν η παρούσα κυβέρνηση! Εμέναν δεν με απασχολούν οι προηγούμενοι, ούτε οι επόμενοι. Κυβέρνηση εν ο Χριστόφιας τωρά τζαι κρίνω τον Χριστόφια! Ούτε τον Κληρίδη, ούτε τον Τάσσο, ούτε τον Κυπριανού.

   Πε μου τί έκαμεν η παρούσα κυβέρνηση για να ξέρω...

   Διαγραφή
  6. Ειπα σου, θωρε να βελτιωθεις τζιαι να γινεις χρησιμος για την κοινωνια.

   Προς το παρον, ο φιλος πιο πανω συντυχαννει του τοιχου.

   Τζιαι να σε παρακαλεσω να μεν μας καμεις αλλες ηλιθιες ερωτησεις, λυπηθου μας. Αν εθελαμεν να δκιαβαζουμεν βλακειες θα επηενναμεν στον στροβολιωτη.

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμος12/8/12, 6:43 μ.μ.

   Εν είδα ΚΑΜΙΑ απάντηση σου σε ΚΑΝΕΝΑ ερώτημα.
   Εκτός από τις επαναλαμβανόμενες ατάκες, έχεις τη δυνατότητα για μια φορά στη ζωή σου να απαντήσεις σε ερώτηση;

   Διαγραφή
  8. Ανώνυμος12/8/12, 7:40 μ.μ.

   Απαντώ σου ανώνυμε.

   Εν ξέρω αν το εκατάλαβες αλλά είμαστεν πλέον στην Ευρωπαική Ένωση. Έχει 8 χρόνια και κάτι μήνες.

   Πρέπει να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι με την νοοτροπία της ευρωπαικής ένωσης και όχι με την νοοτροπία που υπάρχει σε ένα πιο συγκεντρωτικό κράτος του για όλα φταίει η κυβέρνηση.

   Όλα αυτά που λές ότι γίνονται σήμερα, είναι ευθύνη της ελεύθερης αγοράς. Εν ξέρω τί δουλειά κάμνεις, αλλά ένας ιδιωτικός υπάλληλος σήμερα όταν ζητήση αύξηση παίρνει την κοφτή απάντηση "έσιει κρίση".

   Αν η κυβέρνηση έβαζε πλαφόν στα καύσιμα, στο γάλα, αν η κυβέρνηση επέμβαινε στα τραπεζικά και αν ανάγκαζ εργοδότες να δίνουν πιο ψηλούς μισθούς θα την κατηγορούσαν όλοι για επεμβατικότητα στην ελεύθερη αγορα και για κομμουνιστικές πρακτικές.

   Αντίθετα η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρεί μέσα στα όρια των δυνατοτήτων της μια ζωντανή αγορά. Έδωσε συντάξεις και τροχιοδρόμησε έργα και έμμεσα θέσεις εργασίας, ενίσχυσε τα ξενοδοχεία, ενίσχυσε ακόμα και τις τράπεζες το 2008 με 3 δις για να έχουν ρευστότητα με την υπόσχεση να ρίξουν τα επιτόκια αλλά αυτές τα έριξαν στη θάλασσα της Ελλάδας.

   Αν ήταν διαφορετική κυβέρνηση (συντηρητική νεοφιλελεύθερη) τα μέτρα που θα παίρνονταν θα ήταν άκρως αντεργατικά. Μειώσεις μισθών, μειώσεις προσλήψεων, κατάργηση συντάξεων και επιδομάτων από ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη (δεν λέω για αυτούς που δεν τα έχουν). Ιδιωτικοποιήσεις για ψίχουλα και γενικά μια πολιτική που χαρίζει τα πάντα στους ιδιώτες και τραβά λεφτά από την αγορά για να πλήξει την ανάπτυξη.

   Ιδίως οι ιδιωτικοποιήσεις εκτός του ότι αυξάνουν το δημόσιο χρέος, είναι και μέτρο αντιδημοκρατικό, εκβιαστικό και μέτρο που αλλάζει ριζικά μια κοινωνία. Ούτε καν μπορεί η κοινωνία της Κύπρου να προσαρμοστεί σε τέτοια μέτρα. Είναι πολύ μικρή, δεν έχει εξωτερική αγορά και έχει προβλήματα με τους Τούρκους που κάνουν αδύνατη την εφαρμογή αυτού του "ελεύθερου" μοντέλου.

   Ελπίζω να σε κάλυψα...

   Διαγραφή
  9. Ο νεοφιλελευθερισμός καταντά στην ουσία δικτατορία των αγορών, τούτο πρέπει να καταλάβει ο φίλος

   Διαγραφή
  10. τζιαι αν δεν το καταλάβει να πάει στην Ισπανία, στην Πορτογαλλία, στην Ιρλανδία, θκυό βήματα πάρα πέρα, στην Ελλάδα που δεν έσιει Χριστόφκια να εν υπεύθυνος για να το καταλάβει. Τζιαι να καταλάβει τζιαι την διαφοράν του τζιείνου που την διαφοράν του εργάτη του Ισπανού που είναι κατά 30% πιθανότηταν άνεργος, 50% αν εν νέος.

   Για την ανεργίαν επίσης πρέπει να καταλάβει ότι δεν εν έφκολον να έχεις 2% ανεργίαν στην Κύπρον τζιαι 20% στην Ελλάδα τζιαι στην Ρουμανία. Όλοι οι ευρωαπαίοι εργαζόμενοι πλέον την ίδιαν τύχην έχουν τζιαι τους ίδιους αγώνες έχουν να κάμουν. Ελντοράδο προστατευμένα από το κράτος δεν έχει πκιόν. Το κράτος εν η ευρωπαϊκή ένωση, τζιαι όλες οι αποφάσεις που επαττήσαν την οικονομίαν μας έρχονται που τζιειαμαί: η απόφαση να στηριχτούν οι τράπεζες στην αρχήν της κρίσης, η απόφαση να κουρευτεί το χρέος της Ελλάδας, η απόφαση να πεινάσουν οι εργαζόμενοι στην Κύπρον για να πληρώσουν τα χρέη των τραπεζών που αποφάσισεν η Κεντρική μας τράπεζα (τζιείνη της Ευρώπης) να δημιουργήσει με πολιτικήν απόφασην.

   Ένας Χριστόφκιας τί να σου κάμει; Μπορεί τζιαι να κάμει δηλαδή. Επερίπαισεν τον ο κάθε κότσιρος που έκαμεν bsc στην Αγγλίαν ότι μιλά τσαππιστά αγγλικά, αλλά εν τα ρωσσικά που μιλά κατευθείαν στο τηλέφωνον με τον Πουτιν που μπορεί να σώσουν τους μισθους του αστυνομικού, του δασκάλου, της νοσοκόμας, του κοινωνικού λειτουργού, του συνταξιούχου, που τα ιδεολογικά νύσια της Τρόικας.

   Έν τζιαι εν για να σε υποτιμήσω κουμάρε ανώνυμε, αλλα΄τι θέλεις να σου απαντήσει κανένας άμαν λαλείς ότι δεν έκαμεν τίποτε η Κυβέρνηση για την ακρίφκιαν του καζιού τζιαι της πεζίνας; Τούτα δεν καθορίζουνται που την Κυβέρνησην αλλά που τηνκαπιταλιστικήν αγοράν. Τούτη η κυβέρνηση δεν έφκην με 50% αριστερές ψήφους. Έπιασεν τζιαι 20% που το Δήκο, την Εδέκ τζιαι τους οικολόγους τζιαι υποσχέθηκεν ότι δεν θα πειράξει τους νόμους κοινωνικοοικονομικού συστήματος. Δεν έφκην με σοσιαλιστικόν πρόγραμμα αλλά με πρόγραμμαν να κάμει ότι μπόρει μέσα στα πλαίσια που της επιτρέπουν οι νόμοι της αγοράς τζιαι του συντάγματος. Αρώτα τον Σιούλτς πον μάστρος του Ευρωπαϊκου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που θωρεί πιο σφαιρικά τι γίνεται τζιαι τζιείττε μέρου στην Ευρώπην (μας) να δούμεν τι λαλεί για την διακυβέρνησην Χριστόφκια σε σχέσην για το πως επροστάτεψεν τα εργατικά δικαιώματα.

   Διαγραφή
  11. Ανώνυμος12/8/12, 9:10 μ.μ.

   Κατ' αρχάς ευχαριστώ φίλε που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις και ευχαριστώ για την απάντηση. Έτσι γίνεται ο σωστός διάλογος, με απόψεις τεκμηριωμένες σαν τη δική σου τζαι όι με αρλούμπες τζαι ατάκες όπως του/της zep.

   Πάμε πάρακατω.

   Λες το εξής: "Αν ήταν διαφορετική κυβέρνηση (συντηρητική νεοφιλελεύθερη) τα μέτρα που θα παίρνονταν θα ήταν άκρως αντεργατικά. Μειώσεις μισθών, μειώσεις προσλήψεων, κατάργηση συντάξεων και επιδομάτων από ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη (δεν λέω για αυτούς που δεν τα έχουν). Ιδιωτικοποιήσεις για ψίχουλα και γενικά μια πολιτική που χαρίζει τα πάντα στους ιδιώτες και τραβά λεφτά από την αγορά για να πλήξει την ανάπτυξη."

   Και ερωτώ: εφόσον δεν είναι μια συντηρητική/νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, ποιά ακριβώς μέτρα να περιμένουμε; Δεν θα έρθουν μειώσεις μισθών; Δεν θα έρθουν μειώσεις προσλήψεων; Δεν θα έρθουν μειώσεις συντάξεων; Δεν θα έρθουν ιδιωτικοποιήσεις; Τούτα θα φέρει η Τρόϊκα τζαι τούτα θα (συν)υπογράψει η παρούσα κυβέρνηση!

   Εν καλό να λέμε ότι "φταίει ο καπιταλισμός τζαι η ελεύθερη αγορά" αλλά να θυμούμαστε τζαι τα χαΐρκα του κομμουνισμου. Ο κομμουνισμός εν εκατάρρευσεν; Οξά θέλουμεν να ζιούμεν μες την εξαθλίωση τζαι να πιάννουμεν ψουμί τζαι γάλα με κουπόνια όπως τότε στην ΕΣΣΔ;

   Σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου είπεν μας ότι "σκέφτεται η κυβέρνηση να βάλει πλαφόν στα καύσιμα". Αλλά επίσης είπεν μας ότι "θα γίνει πρότα προσεκτική μελέτη τζαι αν θα μπει πλαφόν θα μπει μετά που ανάλυση κλπ κλπ". Καρτέρα να βάλουν αλλό 5 φορές πάνω τζαι ύστερα να αντιδράσεις Νεοκλή! Σε 1 μήνα αυξήσαν τα 3 φορές τζι εσύ χαβάν σου! Εννα δούμεν...εννα σκεφτούμεν...εννα αναλύσουμεν...εννα μελετήσουμεν...

   Κουντά το όσον μπορεί πιο τζι η κυβέρνηση για να μεν φορτωθεί το Μνημόνιο τζαι να το αφήκει στην επόμενη κυβέρνηση. Εν ανέφικτο όμως τούτο διότι θα έρτει μες τον Οκτώβρη να μας έβρει. Τζαι τζιαμέ θέλω να δώ τούτους που εκαλέσαν την Τρόϊκα νάρτει, να μας εξηγούν ότι εν πρέπει να ψηφίσουμεν το Μνημόνιο...

   Διαγραφή
  12. Ανώνυμος12/8/12, 9:28 μ.μ.

   1) Τα μέτρα που πρέπει να παρθούν πρέπει οπωσδήποτε να είναι μέτρα ανάπτυξης.

   - Για παράδειγμα δεν μπορούμε απλά να κόβουμε λεφτά από μισθούς. Μπορούμε να κόψουμε από τους ψηλά αμοιβόμενους και με αυτά τα λεφτά να ανοίξουμε νέες θέσεις εργασίας για να δωθεί έναυσμα στην ανάπτυξη και στη μείωση της ανεργίας, παρά τα λεφτά να πάνε για το χρέος (εξάλλου αύξηση παραγωγικότητας = μείωση χρέους).

   - Να μπουν σκληροί όροι για χρηματόδότηση τραπεζών, σχεδόν κρατικοποίηση τους με περιορισμό των εξόδων τους και των μπόνους των στελεχών τους.

   - Οπωσδήποτε να μην γίνουν ιδιωτικοποιήσεις και να προτιμήσουμε την αλληλεγγύη των υπαλλήλων και τις θυσίες παρά να αλλάξει το στάτους των υπηρεσιών του κράτους.


   2) Δεν μιλώ για κομμουνισμό και το θεωρώ άστοχο το ότι το ανέφερες. Εξαιρετικά μοντέλα σοσιαλδημοκρατίας έχουν εφαρμοστεί και εφαρμόζονται στις σκανδιναβικές χώρες και αλλού. Αυτά τα μοντέλα είναι μεικτά και δίνουν δύναμη στα συνδικάτα. Στη Γερμανία δε τα συνδικάτα έχουν ακόμα και λόγο στις αποφάσεις της εταιρείας.

   3) Αυτό που χρειάζεται η Κύπρος δεν είναι αλλαγή του συστήματος, αλλά εξέλιξη του παρόντος συστήματος στα σύγχρονα ευρωπαικά πρότυπα.

   4) Το ότι ο κομμουνισμός απέτυχε δεν σημαίνει ότι ο καπιταλισμός δεν αποτυχάνει. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε αυτό τόσο πιο γρήγορα σαν ανθρωπότητα θα εξελιχτούμε.

   Τα συσσίτια που έκανε ο κομμουνισμός στη Μόσχα και στο Κίεβο τα βλέπουμε τώρα στο κέντρο της Αθήνας. Άστεγοι, άνεργοι, φτωχοί, εξαθλιωμένοι, ρατσισμός, κοινωνική βία, εμφύλιοι πόλεμοι και προετοιμασίες για μεγάλο πόλεμο στην Μέση Ανατολή.

   Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Έτσι λειτουργεί και έτσι συντηρείται. Με την εκμετάλλευση και την καταστροφή των κατώτερων στρωμάτων. Απορώ πως θα το εφαρμόσουμε στην Κύπρο σύστημα. Αφού δεν έχουμε Λαούς να εκμεταλλευόμαστε (εμείς θα είμαστε ο Λαός υπό εκμετάλλευση).


   5) Χαίρομαι που τουλάχιστο ένας μπορεί και συνομιλεί εδώ μέσα. Υπάρχουν πολλοί άλλοι σκέττα τούβλα.

   Διαγραφή
  13. Το μπλοκ εφτάχτηκε για τούντου είδους τες συζητησεις, ελεύθερα.

   Διαγραφή
  14. Ανώνυμος13/8/12, 9:53 π.μ.

   Οι απαντήσεις σου καλύπτουν με σε μεγάλο βαθμό φίλε.
   Συμφωνώ μαζί σου 1000% ότι πρέπει να παρθούν μέτρα ανάπτυξης.
   Τζαι δεν εννοώ να σιονώσουμεν (πάλε) καμπόσα δις στες τράπεζες δήθεν για ρευστότητα επειδή μας "υποσχεθήκαν ότι εννα μειώσουν τα επιτόκια".

   Κόψετε (υπερ)προνόμια τζαι δώστε δουλειές.

   Όσον αφορά το σημείο (4)...
   Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι ο καπιταλισμός δεν αποτυχάνει. Σαφώς και απέτυχε όπως απέτυχε και ο κομμουνισμός. Τί μας διδάσκει όμως αυτό; Ότι πρέπει να δούμε τα πράγματα πέρα απο τη θεωρία. Καλό το "Κεφάλαιο" του Μαρξ αλλά στην πράξη τί γίνεται; Εγώ θέλω μια κυβέρνηση που να βάλει το καλό του λαού πάνω από το καλό των ημετέρων. Και ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση μέχρι σήμερα στην Κύπρο δεν το έχει κάνει αυτό.

   Όσο συντηρούμε το σαθρό πολιτικό σύστημα με τα βολέματα και την αναξιοκρατία, όσο εξακολουθούμε να εξαργυρώνουμε ψήφους με θέσεις και πόστα, θα συνεχίσουμε το φαύλο κύκλο όπου στους μεν φταίει ο καπιταλισμός και στους δε φταίει ο κομμουνισμός.

   Διαγραφή
  15. Ανώνυμος13/8/12, 11:02 π.μ.

   Συνεχίζω για το 4.

   Θέλουμε κάτι ολοκληρωμένο. Το να λέμε ότι "ώσπου συντηρούμε τούτο το σύστημα" δεν είναι λύση. Εξάλλου το σύστημα αυτό έστεκε για δεκαετίες. Μετά την ένταξη στο ευρώ και την κρίση που απόφερε το ευρώ ξεκίνησε να καταρρέει.

   Αντίθετα με την Ελλάδα, η άλλες μεσογειακές χώρες, ο Κυπραίος ΔΕΝ είναι τεμπέλης. Είναι δουλευταράς ακόμα και αν αμοίβεται περισσότερο από ότι του αναλογεί.

   Το σύστημα που έχουμε στην Κύπρο θεωρητικά είναι ολοκληρωμένο μπορεί να δώσει ανάπτυξη. Θέλουμε διόρθωση του προβλήματος και ρύθμιση του παρόντος συστήματος και όχι αλλαγή.

   Πρέπει να καταλάβεις όμως ότι όση διόρθωση και να κάμουμε, η καπιταλιστική κρίση είναι πιο μεγάλη και εκτός από τη διόρθωση/ρύθμιση χρειάζεται και αγώνας*.

   * Εδώ θέλω να ασκήσω την κριτική μου στο ΑΚΕΛ. Νιώθω ότι ο κόσμος έχασε την ταξική του συνείδηση και ότι το ΑΚΕΛ δεν προσπαθεί να την επαναφέρει και να την συντηρήσει στην αριστερά. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει. Για το καλό όλων μας.

   Διαγραφή
 3. Αγαπητέ Ανώνυμε [ημερ. 12/8/12 9:28 μ.μ. – που μπορεί να είσαι ο Aceras],

  Ενδιαφέρουσες και αναλυτικές οι τοποθετήσεις σου, όμως δύο ερωτήματα παρακαλώ:
  1. Πως μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε περίοδο γενικότερης [ευρωπαϊκής] οικονομικής ύφεσης και κρίσης; [Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό;]…

  2. Αυτό που απέτυχε στις χώρες του πρώην “υπαρκτού σοσιαλισμού” {κι απευθύνομαι και στον Ανώνυμο με ημερ. 12/8/12 9:10 μ.μ.] που εμίλησεν για τον «κομμουνισμό … [που]… εκατάρρευσεν»}, ήταν πραγματικά κομμουνισμός, ή μια αποτυχημένη [για πολλούς και διάφορους λόγους] προσπάθεια εγκαθίδρυσης και εφαρμογής του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/8/12, 9:45 π.μ.

   Έσιεις κανένα παράδειγμα αγαπητέ Anef_Oriwn όπου υπάρχει "επιτυχημένη προσπάθεια εγκαθίδρυσης και εφαρμογής" του κομμουνισμού; Η Κίνα ας πούμε; Να μιλήσουμε τζαι για το πώς ακριβώς ζιούν το 99% των κινέζων...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/8/12, 10:53 π.μ.

   Για το πρώτο ερώτημα σου το καταλαβαίνω απόλυτα. Στην πραγματικότητα η Κύπρος έβγαλε μόνη της τα μάτια της με τις τράπεζές της. Εκεί που τα διορθωτικά μέτρα θα ήταν ελάχιστα τώρα ούτε τα μέτρα ανάπτυξης μπορούν να την σώσουν.

   Απάντησα με αυτό τον τρόπο γιατί ο προηγούμενος με ρώτησε τι μέτρα πρέπει να παρθούν. Αν δεις πιο κάτω είπα ότι ακόμα και με θυσίες πρέπει να κρατηθεί όπως είναι το σύστημα και να κρατικοποιηθεί ακόμα περισσότερο.

   Για το δεύτερο ερώτημα έχω να πω ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός απέτυχε όχι για πολλούς λόγους, αλλά για συγκεκριμένους λόγους που αν δεν αντιμετωπιστούν κάθε προσπάθεια για εγκαθίδρυση κομμουνισμού θα αποτυχάνει. Αν θέλεις συζητούμε τους.

   Μην ανησυχείς, ασκώ σφοδρή κριτική στον καπιταλισμό τίνω προς μαρξιστικές λύσεις.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμε [13/8/12 10:53 π.μ.],

   Κατ’ αρχάς για να μπορέσουμε να κάμουμε ουσιαστική συζήτηση από άποψη διαδικασίας θα πρέπει να πάρεις ένα σταθερό nickname [μια τζιαι επολλύναν τζι’ Ανώνυμοι] για να έχει μια συνέχεια η κουβέντα μας και να αναγνωρίζουμε τζι’ εμείς αμέσως με ποιον μιλάμε…

   Δεύτερον, το ερώτημα μου για την ανάπτυξη [πως θα την πετύχουμε σε περιόδους γενικότερης ευρωπαϊκής οικονομικής ύφεσης] το απευθύνω πλέον και στον άλλο Ανώνυμο με σχόλιο ημερ. 13/8/12 9:53 π.μ.

   Και τρίτον, ο καπιταλισμός δεν είναι υπό καθεστώς αποτυχίας καθημερινώς;

   *********************
   Ανώνυμε [ημερ. 13/8/12 11:02 π.μ.],

   Άραγε γιατί ο κόσμος έχασε την «ταξική του συνείδηση» [όπως λαλείς]; Για ποια ταξική συνείδηση μιλάς, την προλεταριακή. Μήπως δεν είμαι πλέον προλετάριος;

   Διαγραφή
  4. Έβαλα δικό μου profile για να συνεννούμαστε.

   Ο καπιταλισμός σε περίοδο ανάπτυξη αποτυγχάνει για τους πολλούς, επιτυγχάνει για τους λίγους.

   Σε περίοδο κρίσης αποτυγχάνει γενικώς. Η κατάσταση για να εκτονωθεί χρειάζεται κοινωνική σύγκρουση και άγριους πολέμους.

   Και ο 11:02 εγώ είμαι.

   Εσύ είσαι προλετάριος και οι αγώνες σου έχουν σαφή προσανατολισμό και επιχειρηματολογία.

   Ένας όμως μέσος αριστερός στην Κύπρο σήμερα, δεν μπορεί να κατανοήσει εύκολα την στάση που πρέπει να έχει έναντι στο κεφάλαιο. Δεν κατανοεί έννοιες όπως αλληλεγγύη και ταξικός αγώνας.

   Πολλοί ψηφίζουν απλά κόμμα γιατί το κόμμα θα τους σάσει και πολλοί που δεν ξέρουν τι σημαίνει καπιταλισμός πέφτουν στην παγίδα του για την οικονομία φταίει η κυβέρνηση.

   Και που είναι η δυναμική αντίδραση; Που είναι οι μαζικές εκδηλώσεις για να καταλάβει το κεφάλαιο ότι ο εργαζόμενος δεν μασα;

   Αυτά δεν είναι ευθύνη του κομμουνιστικού κόμματος;

   Διαγραφή
  5. Καλά έκαμες τζιαι έβαλες profile σύντροφε.
   Ένα όνομα να συνεννοούμαστε ρε παιθκιά.
   Πολλή ανωνυμία έππεσε

   Διαγραφή
 4. Μα για κομμουνισμό, πρώτος εμίλησε στη παρούσα ανάρτηση ο φίλος ο ανώνυμος που αμφισβητεί τη προοδευτικότητα του ΑΚΕΛ και της κυπριακής αριστεράς γενικότερα.

  Κομμουνισμός σε μια χώρα, λέω γω, δεν μπορεί να στηθεί, γιατί θα ππέσουν πάνω της χώρας τούτης σαν τα κοράκια, τζιαι αναγκαστικά θα βάλει μπροστά τες αμυντικές προτερεότητες, την αύξηση της παραγωγής κλπ, αφήνοντας πίσω αυτά που στην ουσία επροσπάθησε μιας εξαρχής να βελτιώσει.

  Διαφωνούμε επίσης τζιαι στο ότι η δουλειά του ΑΚΕΛ στην εξουσία ήταν η ίδια με τους υπόλοιπους, το βόλεμα δηλαδή ημέτερων. Εν μεγάλη η λίστα της κοινοφελούς δράσης.

  Μόνο τζιαι μόνο η αύξηση δύο φορές του κατώτατου και των συντάξεων λέει πολλά.

  Εμείς λέμε φίλε, στες δοσμένες συνθήκες, εν επήε άσχημα η κυβέρνηση. Μεν ξεχνάς ότι είμαστε σε φάση παγκόσμιας, καραμπινάτης, κρίσης. Δαμέ χαλά η ευρωζώνη φίλε, ππέφτουν χώρες μεγαθήρια, τζιαι επίσης δεχόμαστε ξεκάθαρα επίθεση χρηματοπιστωτική.

  Πρέπει νομίζω να βλέπεις σφαιρικά τη κατάσταση, η κύπρος έννεν ο ομφαλός της γης ξέρεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/8/12, 11:07 π.μ.

   Σαφώς τζαι είμαστε σε φάση παγκόσμιας καραμπινάτης κρίσης, ουδείς το αμφισβήτησε ποττέ τούτο. Πλην όμως, η εκάστοτε κυβέρνηση κρίνεται την εκάστοτε χρονική στιγμή. Τζαι το ΔΗΣΥ αν ήταν κυβέρνηση τα τελευταία 4.5 χρόνια ήταν να κριθεί με τα ίδια (παγκόσμια) οικονομικά δεδομένα. Έτερον εκάτερον.

   Επίσης, εν λλίον παραπλανητικό να λέμε ότι "Μόνο τζιαι μόνο η αύξηση δύο φορές του κατώτατου και των συντάξεων λέει πολλά". Διότι αποκρύβουμε ότι πέρα που τον κατώτατο μισθό τζαι τες συντάξεις, αυξηθήκαν (τζαι μάλιστα παραπάνω που 2 φορές) το ρεύμαν, τα καύσιμα, οι φόροι, το κόστος ζωής γενικότερα. Τί να την κάμει η στετέ την (μικρή) αύξηση στη σύνταξη της όταν το ρεύμαν επήεν 40% πάνω;

   Η λίστα της κοινοφελούς δράσης μπορεί ναν μεγάλη όπως λαλείς (χωρίς να διευκρινίζεις όμως) αλλά μεν μου λαλείς ότι εξέφυγε από τα τετριμμένα το ΑΚΕΛ (όπως εδιατυμπάνιζεν διαχρονικά) όσον αφορά το βόλεμα ημετέρων. Εβόλεψεν όπως εβολεύκαν ούλλα τα κόμαμτα διαχρονικά τζαι θα βολέψει όσους ακόμα μπορεί όσο είναι ακόμα εξουσία. Δεν σε υποβιβάζει ως άνθρωπο και ως ιδεολόγο αν το παραδεχτείς τούντο πράμα. Αφού θωρούμεν τα τα γέριμα!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/8/12, 11:15 π.μ.

   Εν εβόλεψεν ημέτερους το ΑΚΕΛ α;

   http://3.bp.blogspot.com/_n4nTlPGGMNY/TCmN9kadxcI/AAAAAAAAAfA/9e2IW8D8v8U/s1600/rousfeti_1.jpg

   http://1.bp.blogspot.com/_n4nTlPGGMNY/TCmOA1aCcnI/AAAAAAAAAfI/mk7lO9QJAvg/s1600/rousfeti_2.jpg

   Διαγραφή
  3. Παιθκιά, μα σοβαρομιλάτε;
   Τούτα εν βόλεμα ημέτερων;

   Πιάστε ένα οποιονδήποτε διευθυντή κλινικής σε δημ. νοσοκομείο να σας δώκει τες κολλούες με τα σημειώματα που τα τηλέφωνα πολ. αρχηγών. Εκατοντάδες ημερησίως.

   Άλλον να κοιτάζεις για θέσεις καθαριστριών ποτζιεί ποδά, τζιαι άλλον να στελεχώννεις ολόκληρες υπηρεσίες, που την κορφή ως τα νύσια, με κομματικές ταυτότητες.

   Έσιει μεγάλη διαφορά.

   Άλλον να κοιτάζεις να μεν αδικηθεί ο κόσμος σου τζιαι να συμμετέχει ισότημα στες διάφορες διαδικασίες προσλήψεων, οικοπέδων κλπ, τζιαι άλλον να αποκλείεις ούλλους τους άλλους για να σάσεις δικούς σου.

   Τέτοια πράματα δεν έγιναν τώρα. Έγιναν όμως παλαιότερα, όχι πολύ παλιότερα.

   Μπορούν να εκλείψουν τέτοιες καταστάσεις ολότελα; Όχι.

   Τζιαι αν με ρωτάτε, το ΑΚΕΛ εν ουραγός σε τούντα θέματα. Τζιαι είναι τζιαι σύμμαχος όσων θέλουν να να εξαλείψουν για πάντα.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος13/8/12, 11:33 π.μ.

   "...ας της δοθεί αυτή η ευκαιρία και μετά προωθείται ο δικός μας..."

   "...να κάμει εκείνος ενέργειες προς εσένα και τον Πρόεδρο, για να νοιώσει και ο Κάρογιαν υποχρεωμένος προς το ΑΚΕΛ και τον Πρόεδρο."


   ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΙΟΝ ΡΕ ΣΤΕΛΙΟ!
   ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΝ!
   ΠΟΥ "ΚΟΙΤΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΟΤΖΙΕΙ ΠΟΔΑ..."

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος13/8/12, 11:35 π.μ.

   Το ότι τα κάμνουν τζαι "οι άλλοι" εν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για να τα κάμνει τζαι το ΑΚΕΛ, που υποτίθεται ότι εν υπέρμαχο της διαφάνειας τζαι της αξιοκρατίας τζαι της ισότητας!

   ΚΑΜΝΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΜΝΕΤΕ ΤΑ ΤΖΙ ΕΣΕΙΣ!
   ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ;

   Διαγραφή
  6. Να πω τζιαι μια προσωπική εμπειρία.
   Πέρσι τον Μάη στις βουλευτικές, επήα στες λαϊκές οργανώσεις του χωριού μου να ακούσω τους υποψήφιους του ΑΚΕΛ της επαρχίας μου.

   Οι ανθρώποι ήρταν που τες 7, η εκδήλωση ήταν στες 8, τζιαι εγυρίζαν το χωρκό, μαζί με τους τοπικούς παράγοντες, για να ακούσουν τα προβλήματα των "παραπονούμενων", καθυστερώντας την εκδήλωση 2 ώρες.

   Δηλαδή, αναλωθήκαν σχεδόν πλήρως για να "μεν χάσουν" όσους απειλούσαν πως δεν θα ξαναψηφίσουν ΑΚΕΛ, αν δεν "σαστούν" σε ότι ζητούν.

   Περίπου όπως το δεύτερο σημείωμα που μου εβάλετε δαμέ.

   Ο ιδεολόγος, τούτος που έσιει ταξική συνείδηση τζιαι ψηφίζει ΑΚΕΛ γιατί ξέρει πως εν για το συμφέρον του λαού,του εργαζόμενου τζιαι του τόπου, εν θα ζητήσει χάρες. Μπορεί όμως να ζητήσει βοήθεια για να μεν αδικηθεί.

   Υπάρχουν φυσικά τζιαι οι άλλοι. Που πρέπει να έχουν ανταπόδοση προσωπική ή οικογενειακή για να ψηφίσουν.

   Δυστυχώς, τζιαι τούτο το παραδέχομαι, οι κομματικές της βάσης, αλλά τζιαι πιο ψηλά, σπαταλούν πολλή ενέργεια στους "κακοφανισμένους", τούτους που απειλούν πως εν θα ξανα ψηφίσουν αν δεν...

   Τούτο εν αλήθκεια. Αλλά σίγουρα, το ΑΚΕΛ δεν έμπηκε στη διαδικασία να αλλάξει τες ποσοστόσεις, να "ακελοποιήσει" δηλαδή καταστάσεις.

   Μια απλή παρατήρηση των τεκτενόμενων στη δημόσια υπηρεσία θα σας πείσει. Τα ποσοστά της αριστεράς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν ξεπερνούν το 15% σε καμιά περίπτωση.

   Υπάρχει η εντύπωση πχ ότι οι προσλήψεις που έγιναν τα τελευταία 4.5 χρόνια στη δημ. υπηρεσία, έχουν ξεπεράσει τες κομματικές αναλογίες;

   Υπάρχει τέτοια καταγγελία ή υποψία τελοσπάντων;

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμος13/8/12, 12:01 μ.μ.

   Ρε Στέλιο μα πραγματικά πιστεύκεις τα τούτα που γράφεις ρε κουμπάρε;
   Λαλείς μας ότι "τα ποσοστά της αριστεράς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν ξεπερνούν το 15% σε καμία περίπτωση". Ρε δαμέ μετά το φιάσκο με τους διορισμούς στους ημικρατικούς, τα ποσοστά της αριστεράς κουμπούν το 40% τζι εσύ λαλείς μας για 15%;

   http://www.stockwatch.com.cy/media/images/images/MeliDSHmikratikon_3.8.12.JPG

   Διαγραφή
  8. Ανώνυμος13/8/12, 1:22 μ.μ.

   Ανώνυμε 12:01 δώσε εσύ στοιχεία για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

   Τα μέλη των ημικρατικών εν άλλη υπόθεση:

   Πρώτα πρώτα είναι σε καλό εύρος σε σχέση με τα ποσοστά και δεύτερο είναι η αριστερά κυβέρνηση πώς να το κάμουμε, θέλει άτομα με τα οποία να μπόρει να συνεργάζεται;

   Μεν παραπλανείται τον κόσμο με μισά στοιχεία.

   Διαγραφή
  9. Ανώνυμος13/8/12, 1:38 μ.μ.

   Ένα λεπτό διότι εννα μας παντρέψετε μ' άδρωπον εσείς!
   Τί εννοούμε όταν λέμε "ευρύτερο δημόσιο τομέα";
   Τζαι πόθθεν εις τα πόθθεν οι ημικρατικοί "εν άλλη υπόθεση";
   Οι ημικρατικοί οργανισμοί είναι μέρος αυτού που αποκαλούμε "ευρύτερο δημόσιο τομέα". Εαν διαφωνείς να μας το πεις ευθέως φίλε!

   Όσον αφορά το "είναι η αριστερά κυβέρνηση πώς να το κάμουμε, θέλει άτομα με τα οποία να μπόρει να συνεργάζεται;" εγώ εν τζαι είπα να μεν έσιει τόσο ποσοστό η Αριστερά. Εγώ απλά εδιαφώνησα με τον Στέλιο οποίος προσπαθεί (ατυχώς) να μας πείσει ότι η αριστεροί μόνο 15% είναι!

   Διαγραφή
  10. Πιο πάνω Ανώνυμε [ημερ. 13/8/12 12:01 μ.μ.],

   Ya τέλεια αχάπαρος είσαι, για ένας πολλά άτσαλος τζι’ α-δεξιος προπαγανδιστής [για να μεν πω βλάκας ή ότι παίζεις πελλόν!]…
   Το περίπου 40% στους διορισμούς για τους Ημικρατικούς Οργανισμούς [στο οποίο αναφέρεσαι] αφορά τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων [που απαριθμούν συνολικά καμιά 200ρκάν πλάσματα] τζι’ όι το προσωπικό τούτων των Οργανισμών, που είναι μερικές χιλιάδες! Και δεν είναι φυσιολογικό ρε α-δεξιε προπαγανδιστή, μια Κυβέρνηση να θέλει και να επιδιώκει να έχει ανθρώπους “δικούς” της σε τούτα τα Συμβούλια για να μπορεί να εφαρμόζει τη δική της πολιτική. Δεν είναι γι’ αυτό τον λόγο που και ο ΔΗΣΥ έσπευσε να αλλάξει τη σχετική Νομοθεσία ούτως ώστε η θητεία να Συμβουλίων να ξεκινά και να τελειώνει με την ανάληψη και το τέλος της διακυβέρνησης του τόπου από μια νέα Κυβέρνηση;

   Διαγραφή
  11. Ανώνυμος13/8/12, 2:00 μ.μ.

   Αν έσιετε λίστα με τις κομματικές πεποιθήσεις ΤΖΑΙ του προσωπικού των Οργανισμών, φέρτε τες κοντά να φκάλουμεν τα ποσοστά να πνάσει τζι ο φίλος ο Στέλιος. Βέβαια ο Στέλιος έφκαλεν τα ήδη τζαι είπεν μας ότι εν 15%. Το πού το βασίζει τούτον εν τζαι είπεν μας βέβαια αλλά τούτον εν άλλου παπά ευαγγέλιον. Παλιά ΣΑΣ τέχνη κόσσιηνον που λαλούν τζαι στο Δασάκι

   Διαγραφή
  12. Το 15% εν υπεβολικό όντως, πες 10% να είμαστε πάντα μέσα.

   Διαγραφή
  13. Ανώνυμος13/8/12, 2:46 μ.μ.

   Πε μας τζαι πώς φκάλλεις τούντο νούμερο Στέλιο (εφόσον εν τζαι σοβαρόν ιστολόγιο) για να μιλήσουμε σοβαρά. Διότι πετάσσω σου τζι εγώ εναν 50% τζαι κάμνω τον ωραίον άμα λάχει

   Διαγραφή
  14. Ρε Ανώνυμε [ημερ. 13/8/12 2:46 μ.μ.],

   Μα είσαι ο ίδιος Ανώνυμος με τζιείνον τον βλάκα, τον αχάπαρο ή τον παίζων πελλόν με τον οποίον ασχολήθηκα στο σχόλιο με ημερ. 13/8/12 1:42 μ.μ.; Ρε μα έρκεστε μου σας, οξά είσαστεν πεμπάμενοι; Ρε ανίδεε, που κάμνεις τζιαι τον έξυπνο, το ποσοστό των Αριστερών υπαλλήλων στους Ημικρατικούς Οργανισμούς μπορεί λίγο πολύ να το δεις από το πόσοι είναι μέλη της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ! Τζιαι ‘κόμα λαλείτε πως ΕΣΑΣ τους δεξιούς κόφκει παραπάνω ο νους ΣΑΣ!

   Διαγραφή
  15. Να σου πω ρε αδελφέ. Στους δασκάλους τζιαι στους καθηγητές που τα ποσοστά της αριστεράς σε σχέση με την υπόλοιπη δημ. υπηρεσία εν πολλά ψηλά, εν γύρω στο 20%.

   Στους ημικρατικούς που έχει δική της συντεχνία η ΠΕΟ τζιαι εν μετρήσιμα τα πράματα, τα ποσοστά εν τζιαμέ που σου είπα, γύρω στο 15%.

   Στην καθ αυτή δημόσια υπηρεσία, εν πολλά πιο χαμηλά κατά γεννική ομολογία, αν και δεν υπάρχουν στατιστικά γιατί η ΠΑΣΥΔΥ εν μια.

   Αυτό που ανεβάζει κάπως το ευρύτερο ποσοστό εν οι υπαλλήλοι των δήμων/ κοινοτήτων.

   Οπότε, τζιαμέ είμαστε πάνω κάτω.

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος13/8/12, 1:01 μ.μ.

  stelios papalangi

  Ε, μα συγνώμη, έχουν τζαι δίκαιο τζαι επιάν σας στο ψιλό.

  Να μαστουν στην ελλάδα ήταν να σσιεν τζαι ένα νόημα τέθκιου είδους άρθρο....
  Τζιαμέ η αριστερά δεν υπόγραψεν μνημόνιο - καλεί τες συντεχνίες να συνασπιστούν ενάντια στο μνημόνιο που άλλοι υπογράψαν.... Έσσιει τζια μια λογική.

  Δαμέ αφού τζίηνος που τους εκάλεσεν εν η αριστερά. (τζαι γω λαλώ σου δεν φταίει για τη κρίση - παλε εν ο δημητράκης που τους εκάλεσεν)
  Αν μεν τους θέλει ασ ανακαλέσει τη πρόσκληση της.
  εκατάντησεν τζαι παράλογο τούντο πράμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/8/12, 1:19 μ.μ.

   Αν την ανακαλέσει τις ζημιές των τραπεζών ποιος θα τες πληρώσει; Τις καταθέσεις του κόσμου ποιος θα τις γλιτώσει;

   Η Τρόικα ήρθε στην Κύπρο για τις τράπεζες. Σταματάτε να είσαστε κολλημένοι σε μια προπαγάνδα ότι εν το σύστημα που φταίει. Το σύστημα είναι εντός των δεικτών του Μάαστριχτ και είναι σε πολύ καλά επίπεδα σε σχέση με τα άλλα ευρωπαικά.

   Είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση από ότι στην Ελλάδα. Εδώ έχουμε και διαπραγματευτικά χαρτιά, έχουμε και καλό δημόσιο (διορθώνεται εύκολα), έχουμε και σύμμαχους εκτός Ευρώπης, έχουμε και ένα Τούρκο που αμφισβητεί την κυριαρχία μας.

   Εν εύκολο πολλά να ασκείς κριτική μόνο με το φανατισμό.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/8/12, 1:40 μ.μ.

   Αν η Τρόϊκα ερχόταν στην Κύπρο αποκλειστικά για τις τράπεζες, ΔΕΝ θα εσυζητούσε σε τόσο βάθος για τα δημόσια οικονομικά τζαι τα δημοσιονομικά ελλείμματα. ΔΕΝ θα εσυζητούσαν για ΑΤΑ, για κρατικο μισθολόγιο, για συντάξεις κλπ κλπ

   Γιατί εν ήρτεν να μιλήσει με την Κεντρική Τράπεζα τζαι τους Τραπεζίτες μόνο;

   Εν εύκολο πολλά να ρίχνεις στάχτη στα μάτια του κόσμου μόνο με συνθήματα.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/8/12, 1:46 μ.μ.

   Είναι ανάγκη να μιλήσεις για τα δημόσια οικονομικά, τα ελλείματα και την ΑΤΑ. Πρέπει να κατανοηθεί το σύστημα για να μην μας ζητήσουν να την διαλύσουμε, αλλά να το διορθώσουμε. Πρέπει η Τρόικα να καταλάβει ότι δεν φταίει ο δημόσιος τομέας για την κατάντια μας.

   Να σου το πω διαφορετικά. Αν δεν υπήρχαν οι ζημιές των τραπεζών η δημόσια υπηρεσία εύκολα θα μπορούσε να διορθωθει.

   Συγγνώμη αλλά ξεπούλημα του δημόσιου τομέα και φόρτωμα των βαρών στους πολίτες και τους εργαζόμενους πρέπει να είναι κόκκινη γραμμή για όλους και να το βάλει καλά η Τρόικα στο μυαλό της.   Διαγραφή
  4. Ανώνυμε [13/8/12 1:40 μ.μ.],

   Αφορμή βοήθα μου να γίνουν και περικοπές’ [ΑΤΑ, μισθοί] και σ’ άλλους τομείς, κάτι που για χρόνια επιδιώκω η ελληνοκυπριακέ επιχειρηματική τάξη!!! Μα εν τόσο δύσκολο να το καταλάβετε σιορ;

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος13/8/12, 1:48 μ.μ.

   Προσπάθεια της κυπριακής κυβέρνησης είναι «ο πόνος να είναι λιγότερο δυνατός» από τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με την τρόικα, δήλωσε στο ΡΙΚ ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.

   Ο κ. Σιαρλή σχολίαζε σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία στη χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της τρόικας με την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, κάλεσε όλους να συνειδητοποιήσουν ότι τα μέτρα θα προκαλέσουν πόνο, αλλά θα είναι ηπιότερα σε σχέση με την Ελλάδα. Τόνισε, μάλιστα, ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι χρόνια ύφεσης και προειδοποίησε ότι αν το μνημόνιο δεν συμφωνηθεί, υπάρχει ενδεχόμενο στάσης πληρωμών μετά τον Οκτώβριο.


   Πέτε μας ρε κοπέλλια να δούμεν...
   Για την έλλειψη ρευστότητας από πλευράς του Κράτους (το οποίο κινδυνεύει με στάση πληρωμών) φταίσιν οι τράπεζες; Εφάαν οι τράπεζες το ρευστό του Κράτους;

   Τζαι ήνταλος γίνεται το Κράτος να είναι στα πρόθυρα στάσης πληρωμών (σύμφωνα με τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών) αλλά η Τρόϊκα να μεν ήρτεν για τα δημοσιονομικά μας τζαι να ήρτεν μόνο για τες τράπεζες;

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος13/8/12, 1:51 μ.μ.

   Το ότι έχουμε τον πιο πολυδάπανο δημόσιο τομέα από ΟΛΑ τα κράτη-μέλη λαλεί σας κάτι; Το ότι έχουμε το πιο ψηλό (ως ποσοστό του ΑΕΠ) κρατικό μισθολόγιο λαλεί σας κάτι;

   Διαγραφή
  7. Φίλε, το ρευστό έλειψεν, γιατί δεν μπορούμε πλέον να ανανεώσουμεν δάνεια, λόγω των της υποβάθμισης των οίκων, που έγιναν λόγω της υπερέκθεσης των τραπεζών.

   Το ότι έχουμε -παρ όλα αυτά- το χαμηλότερο έλλειμμα, και ένα που τους καλύτερους δείκτες χρέους, εσένα σου λέει κάτι;

   Διαγραφή
  8. Ανώνυμος13/8/12, 2:15 μ.μ.

   Έχουμεν πολλούς καλλύττερους (ψηλότερους) δείκτες.
   Πιο ακριβόν ρεύμαν, πιο ακριβό γάλα, πιο ακριβό ψωμί, πιο ακριβοπληρωμένο Πρόεδρο, πιο μεγάλο (ως ποσοστό του ΑΕΠ) κρατικό μισθολόγιο κλπ κλπ

   Διαγραφή
  9. Ανώνυμος13/8/12, 2:17 μ.μ.

   Το ότι ο δημόσιος τομέας έχει το ψηλότερο κρατικό μισθολόγιο λέει πολλά πράματα, ένα εκ των οποίων:

   Η Κύπρος είναι χώρα που κρατά ισορροπίες και διανέμει πιο δίκαια την παραγωγή.

   Τωρά αν γίνονται καταχρήσεις και υπερόξοδα, τότε ναι πρέπει να κοπούν.

   Διαγραφή
  10. Θέλεις να γυρίσουμε στη διατίμηση φίλε, η αριστερά δεν έχει πρόβλημα...
   Να χαρείς,κανεί τες πελλάρες του σίγμα τζιαι του εμπροσθοφύλακα. Εν σοβαρό το ιστολόγιο

   Διαγραφή
 6. Παπαλάγκι, νομίζω,εκτός που τον ανώνυμο που απλά ο άνθρωπος εν κατέχει τζιαι πιστεύκει των καταλιών, έπιασες μας ζιαι συ ρε κουμπάρε στον μεζέ.

  "Φτάνουμε λοιπόν στο κομμάτι των τραπεζών. Η Ευρώπη γνωρίζοντας ότι δεν γίνεται να δανειστούν η Ισπανία και η Ιταλία σημαντικά ποσά ώστε να σώσουν τις Τράπεζες τους, αποφάσισε να δανείσει απευθείας τις τράπεζες ώστε να μην περάσουν τα χρήματα σαν δανεισμός από τα κράτη. Το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και για την Κύπρο και για την Ιρλανδία."

  http://www.sigmalive.com/inbusiness/opinions/external/512398

  Ξέρεις λοιπόν πολλά καλά, πως η αίτηση έγινε με τη προϋπόθεση να μπουν οι τράπεζες στον συγκεκριμένο μηχανισμό τζιαι να δανειστούν απ ευθείας.

  Φαίνεται πως ο μηχανισμός, ίσως τζιαι λόγω φυσικού αερίου, εν θέλει να μας εντάξει στο καθεστώς Ιταλίας-Ισπανίας.
  Εν να μεν αντιδράσει η κυβέρνηση;

  Επίσης, ποια ακριβώς μνημόνια υπόγραψεν τούτη η κυβέρνηση τζιαι άρα εν δικαιούται να συνασπίζεται με τες συντεχνίες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ρε πουτανόπαιδα του ακελ, με τη σοβαρότητα,την αλήθεια και τη λογική είσαστε τσακωμένοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/8/12, 3:25 μ.μ.

   Για να καταλάβω το "πουτανόπαιδα" εν η σοβαρότητα, η λογική και η αλήθεια;

   Στέλιο μεν το σβήσεις το σχόλιο του.

   Διαγραφή
  2. Εν εκατάλαβα, εκτός που τους γιούς της πλύστρας, έχουν πρόβλημα τζιαι με τους γιους των πιο καταπιεσμένων πλασμάτων στον πλανήτη;

   Διαγραφή
 8. Κυρ-Εξηγητά,

  Αφού «ο καπιταλισμός [και] σε περίοδο ανάπτυξης αποτυγχάνει για τους πολλούς, [και] επιτυγχάνει για τους λίγους», τι τον θέλουμε; Ξεπεράστηκαν καμιά φορά σε περιόδους ανάπτυξης τα παγκόσμια προβλήματα της φτώχειας, της πείνας, της μιζέριας, της ανέχειας, της θνησιμότητας από τις αρρώστιες;

  Σίγουρα και είναι ευθύνη ενός κομμουνιστικού [ακόμα κι ενός αριστερού] κόμματος να επεξηγήσει γενικότερα στον κόσμο τα αίτια της σημερινής κρίσης [κι όχι μόνο] και ότι τούτα ούλλα που μας ταλαιπωρούν τόσο έντονα σήμερα αποτελούν εγγενή προβλήματα του καπιταλισμού… Πέραν τούτου όμως, τοποθετήσεις του τύπου «Εν καλό να λέμε ότι “φταίει ο καπιταλισμός τζαι η ελεύθερη αγορά” αλλά να θυμούμαστε τζαι τα χαΐρκα του κομμουνισμου» [αλλά αυτό προφανώς δεν είναι δικό σου], ή «Εξαιρετικά μοντέλα σοσιαλδημοκρατίας έχουν εφαρμοστεί και εφαρμόζονται στις σκανδιναβικές χώρες και αλλού. Αυτά τα μοντέλα είναι μεικτά και δίνουν δύναμη στα συνδικάτα…» [όταν η σοσιαλδημοκρατία απέτυχε σ’ όλη την Ευρώπη πλην της Σκανδιναβίας], ή «Αυτό που χρειάζεται η Κύπρος δεν είναι αλλαγή του συστήματος, αλλά εξέλιξη του παρόντος συστήματος στα σύγχρονα ευρωπαικά πρότυπα» [όταν η κρίση είναι πρώτα και κύρια ευρωπαϊκή – της Ευρωπαϊκής Ένωσης];

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δηλαδή εσύ τι προτίνεις; Να μπούμε σε στάδιο επανάστασης; Να εφαρμόσουμε υπαρκτό σοσιαλισμό στην Κύπρο***;

   Αυτή τη στιγμή σε αυτό το στάδιο ταξικού αγώνα πρέπει να αγωνιστείς για μικτά συστήματα και κευνσιανά μοντέλα ανάπτυξης.

   Δεν μιλούμε πλέον μόνο για Κύπρο. Μιλούμε για Ευρώπη ολόκληρη.

   Πριν καμιά δεκαετιά όταν μιλούσαμε για Ευρώπη λέγαμε για την Ευρώπη του κεφαλαίου και την Ευρώπη των Λαών (άκουσα και την έκφραση Ευρώπη των Εθνών αλλά εν άλλη συζήτηση).

   Τί κάμνουμε για να προχωρήσουμε στην Ευρώπη των Λαών;   *** Εξαναείπα το. Ο κομμουνισμός για να εφαρμοστεί πρέπει πρώτα να λυθούν τα προβλήματα που δεν τον αφήνουν να εφαρμοστεί. Κανένα κομμουνιστικό σύστημα η δεν κατάφερε να τα λύσει και αυτή η εμπειρία πρέπει να λέει πολλά για το πως πρέπει ένας κομμουνιστής να προχωρά.

   Διαγραφή
  2. Φίλε Εξηγητή,

   Έχω την άποψη πως μέσα από τον λόγο σου αναπαράγονται [προφανώς ασυναίσθητα και χωρίς ιδεολογική επεξεργασία] διαφορά διαχρονικά στερεότυπα της αστικής αντικομουνιστικής προπαγάνδας…
   Κι εξηγούμαι ή μάλλον διερωτούμαι:
   1. Τι πάει να πει «να μπούμε σε στάδιο επανάστασης»; Έτσι απλώς καιρού και ανά πάσα στιγμή μπαίνουμε σε «στάδιο επανάστασης» ή κηρύσσουμε την επανάσταση; Είναι τούτο απλά ζήτημα απόφασης ενός Κομμουνιστικού ή έστω Αριστερού Κόμματος;

   2. Μπορείς να αγωνιστείς σε περίοδο οικονομικής κρίσης για να αγωνιστείς για «μικτά συστήματα και κευνσιανά μοντέλα ανάπτυξης», ή αν τούτα υπάρχουν να παλέψουμε για τη διατήρηση τους; [Σίγουρα οι όποιες αλλαγές ή μεθοδεύσεις πρέπει να γίνονται σε συνεργασία μ’ άλλες χώρες. Δεν μπορεί ένας κούκος να φέρει την Άνοιξη]…

   3. Μπορεί η Ευρώπη του Κεφαλαίου να μετατραπεί σε Ευρώπη των Λαών. Γιατί έχω την εντύπωση ότι αυτό το σύνθημα είναι κενό περιεχομένου;

   4. Αλήθεια πόσα «κομμουνιστικά συστήματα» υπάρχουν; Και γιατί ρωτάς αν θα «εφαρμόσουμε υπαρκτό σοσιαλισμό στην Κύπρο»; [Από τον “υπαρκτό σοσιαλισμό” πρέπει να αξιοποιηθούν τα θετικά του και να απορριφτούν τα αρνητικά του. Εγώ διαβλέπω μια φοβία ότι θα ακολουθήσουμε εκείνη την πορεία, ίσως λόγω επηρεασμού και επιδράσεων από την αστική προπαγάνδα που έχει δαιμονοποιήσει τον σοσιαλισμό εκείνων των χωρών]…

   Διαγραφή
  3. Προσπαθώ να συζητήσω, αλλά ο αντίλογος που παίρνω είναι ερωτήσεις (χωρίς παρεξήγηση). Προσπαθώ να καταλάβω τι αντιπροτίνεις.

   Στο (1) από ότι εκαταλάβα προτίνεις την διαρκή προετοιμασία μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες για ανατροπή του καπιταλισμού (;).

   Μέχρι τότε πρέπει να έχουμε ένα αντικειμενικό σκοπό. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια κοινωνία μπροστά στην λαίλαπα του αχαλίνωτου καπιταλισμού. Τι προτίνεις αντικειμενικά αντί του νεοφιλελευθερισμού; (θέλω να μου απαντήσεις εδω)

   Στο σημείο (3) προσωπικά πιστεύω ότι η αντίδραση στην Ευρώπη του κεφαλαίου θα φέρει την Ευρώπη των Λαών. Είναι (ακόμα μια) ιστορική ευκαιρία για πανευρωπαική αντεπίθεση έναντι του κεφαλαίου.

   Τα προβλήματα που υπάρχουν για να εφαρμοστούν (οι θετικές) κομμουνιστικές πρακτικές είναι ακόμα εκεί, σχεδόν ανυπέρβλητα.

   ****

   Κάτι πιο γενικό και προσωπική άποψη που ίσως σου δώσει τον τρόπο σκέψης μου (που φυσικά μπορείς να διαφωνήσεις).

   Προσωπικα πιστεύω ότι ένα μαρξιστικό σύστημα θα εφαρμοστεί όταν ο καπιταλισμός καταρρεύσει σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από τις αντιφάσεις του. Αυτή τη στιγμή ο καπιταλισμός μπορεί να ξεπεράσει τις αντιφάσεις του μέσω του ιμπεριαλισμού και της εκμετάλλευσης. Θα έρθει όμως η στιγμή που δεν θα υπάρχουν άλλοι Λαοί για εκμετάλλευση - δεν θα υπάρχουν άλλοι πόροι για εκμετάλλευση, λόγω της εκθετικής του ανάπτυξης.

   Αυτή τη στιγμή ακόμα υπάρχουν πόροι και Λαοί στην Ασία και στην Αφρική, ικανοί να δώσουν ζωή στον καπιταλισμό για αρκετά χρόνια ακόμα.

   Αυτή η στιγμή αργεί πάρα πολύ ακόμη - ίσως αρκετές δεκαετίες ακόμα

   Μέχρι τότε δεν μπορείς να εφαρμόσεις κομμουνισμό, πάντα ο κομμουνισμός θα καταρρέει. Είναι ντελικάτο και εύθραυστο σύστημα (για αυτό υπόσχεται τόσα πολλά) και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού με τον καπιταλισμό (εμπειρία δευτέρου παγκοσμίου και ψυχρού πολέμου).

   Διαγραφή
 9. "Το ότι έχουμε τον πιο πολυδάπανο δημόσιο τομέα από ΟΛΑ τα κράτη-μέλη λαλεί σας κάτι; Το ότι έχουμε το πιο ψηλό (ως ποσοστό του ΑΕΠ) κρατικό μισθολόγιο λαλεί σας κάτι;"

  "Πιο ακριβόν ρεύμαν, πιο ακριβό γάλα, πιο ακριβό ψωμί, πιο ακριβοπληρωμένο Πρόεδρο, πιο μεγάλο (ως ποσοστό του ΑΕΠ) κρατικό μισθολόγιο κλπ κλπ"

  Ρέ κουμπάρε μα ότι στατιστικήν της μπακκίρας σας ημπήξει ο κάθε θεομπαίχτης δημοσιογράφος εν να την πιάννετε τζιαι να την πιππιλλάτε χωρίς σκέψην. Μιαν κοκκόναν αναλυτικόν νούν να έσιεις, εν να καταλάβεις ότι τζιείνος που φκάλλεi τον πρόεδρον της Κύπρου σαν το πιο ακριβοπληρομένον της Ευρώπης έφερεν τον μισθόν του ανα κεφαλήν πλυθισμού (20 σεντ ανά κεφαλήν) για να τον συγκρίνει με τζιείνον της Μέρκελ που έχει να κυβερνήσει 82 000 000. Αν έπιαννεν η Μέρκελ τζιαι τον μισόν μισθόν του Χριστόφκια ανά κεφαλήν, θα έπιαννεν 8.200.000 € τον χρόνον, τζιαι αν έπιαννεν ο Χριστόφκιας όσον μισθόν πιάννει η Μέρκελ ανά κεφαλήν (17 000 € τον μήναν διούν 0.2 ευρωσέντ) θα έπρεπεν να πιάννει 2000 € τον χρόνον ή 166€ τον μήναν.

  Για την δημόσιαν υπηρεσίαν δεν μας εφέραν τον μισθόν ανα κεφαλήν αλλά σαν ποσοστόν του εθνικού εισοδήματος για να φαίνεται πολλής που η Κύπρος εν μέτρια τζιαι όχι πλούσια χώρα (29 000 $ αντί 37 000$ η Γερμανία τζιαι 40 000 $ η Δανία)

  Το ακριβότερον ρεύμαν επίσης εν καταλάβεις ότι μια μιτσιά τζιαι αραιοκατοικημένη χώρα χωρίς υδροηλεκτρικούς σταθμούς (5 σεντ την kWh), χωρίς πυρινικούς σταθμούς (3 sent /kWh), χωρίς φυσικόν αέριον που αγωγούς, με 100% μαζούτ εν να το πληρώννει πιο ακριβόν το ρεύμαν; Τζιαι το γκάζιν σε μας έρκεται με πλοίον, όχι με pipeline.

  Το ακριβότερον γάλαν πάλε εν λογικόν για κατσέλλες που τρώσιν μόνον εισαγόμενην σόγιαν τζιαι όχι χόρτον που βλαστά μόνον του μες τους κάμπους.

  Εκαταντήσατε αστείοι ρέ κοπέλλια πκιον. Ως που πάτε κατεβάζετε τέλλια το επίπεδον. Αύριον αν ηφκει δεξιός πρόεδρος εν να δούμεν αν ηφτηνίσει το γάλαν.

  Εκτός που αν πααίννει να γαλεύκει τες κατσέλλες τζιείνος για να ρίφκει τα εργατικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...