"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

13 Αυγούστου 2012

Η προεκλογική των μεταλλάξεων

14/4/2008: Η επιδιωκόμενη λύση θα είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία 
 • Η λύση του Κυπριακού, θύμα της μικροπολιτικής και της συνθηματολογίας των δύο υποψηφίων της συντήρησης
 • Γιώργος Λιλλήκας και Νίκος Αναστασιάδης σε αγώνα δρόμου προς προσεταιρισμό των εθνικιστικών και αντιομοσπονδιακών καταστάσεων 
Άρθρο στη ΓΝΩΜΗ 10/8/2012
 • Είναι πλέον φανερό πως οι προεκλογικές μεταλλάξεις δεν αποτελούν προνόμιο και «σήμα κατατεθέν» μόνο για τον Νίκο Αναστασιάδη.
 • Η «βαρέων βαρών» αλλαγή πλεύσης του Γιώργου Λιλλήκα, από θιασώτης της Διζωνικής σε πολέμιό της, μπορεί φυσικά να εξηγείται πολιτικά, αλλά δεν παύει να αποτελεί μνημείο καιροσκοπισμού και εμπαιγμού της κοινής γνώμης.
 • Ο «εκλεκτός» του Αρχιεπισκόπου και της ΕΔΕΚ, με τη μετάλλαξη αυτή, προφανώς θέλει να προσεταιριστεί και να «εκφράσει» ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό ψηφοφόρων που πείθονται με την αντιομοσπονδιακή ρητορική.
 • Από την ίδια «δεξαμενή», όπως αναλύσαμε και στη περασμένη μας έκδοση, προσπαθεί να αλιεύσει και ο Νίκος Αναστασιάδης, θολώνοντας τα νερά σε ότι αφορά την επιδιωκόμενη λύση, και ρυμουλκώντας παράλληλα με το μέρος του το «συναγερμικό» κομμάτι του ΕΥΡΩΚΟ με δόλωμα τη νομή της εξουσίας.
Επιδιωκόμενη λύση η ΔΔΟ, έλεγε πριν από δύο μόλις χρόνια…
 • Να λοιπόν τι δήλωνε στις 14/04/2008 ο Γιώργος Λιλλήκας σε σχέση με την αναγκαιότητα διατήρησης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στο τραπέζι των συνομιλιών, ως ανάχωμα στις προσπάθειες της Τούρκικης πλευράς για απεμπλοκή και προώθηση της λύσης των δύο κρατών, που είναι και η πάγια και διαχρονική επιδίωξή της:  
 • "Χρειάστηκε σκληρή συζήτηση και προσωπική τηλεφωνική παρέμβαση του τότε ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν προς τον κ. Ταλάτ, για να επαναβεβαιωθεί ότι η επιδιωκόμενη λύση θα είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Και αυτό γιατί δεδηλωμένη θέση της Άγκυρας είναι ο Συνεταιρισμός δύο ίσων κρατών. Εγκατάλειψη της 8ης Ιουλίου `αποδεσμεύει` την Τουρκία όσον αφορά στη μορφή της λύσης".
 • Αυτή η δήλωση του Απρίλη του 2010 από τον έτερο «μεταλλαγμένο» υποψήφιο Γ. Λιλλήκα, που έγινε προς υπεράσπιση της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου (η οποία περιέχει ξεκάθαρη αναφορά στη γνωστή βάσης λύσης, στη πρώτη της μάλιστα παράγραφο), δείχνει με τον πιο παραστατικό τρόπο την απόσταση που έχει διανύσει ο πρώην ΥΠΕΞ μέσα σε δύο μόνο χρόνια, προκειμένου να «ικανοποιήσει» τόσο τον Αρχιεπίσκοπο, όσο και τον Βάσο Λυσσαρίδη και τους υποτακτικούς του μέσα στην ΕΔΕΚ.
 • Η θέση δε για «διαπραγμάτευση από μηδενική βάση», όπως κατατέθηκε από τον Γιώργο Λιλλήκα πρόσφατα και στα πλαίσια της προεκλογικής, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για τη Τουρκία και τους διχοτομιστές στα κατεχόμενα για επαναφορά της απαίτησης για «συνεταιρισμό δύο ίσων κρατών», μια εξέλιξη που το 2010 ο νυν υποψήφιος του απορριπτισμού, θεωρούσε πως καταπολεμούσε με την επιμονή στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και την 8η Ιουλίου που την επαναβεβαίωνε.
 • Έχουν λοιπόν, όντως, οι καιροί γυρίσματα, και μάλιστα «γυρίσματα» 180 μοιρών και σε χρόνο ρεκόρ…

44 σχόλια:

 1. "θολώνοντας τα νερά σε ότι αφορά την επιδιωκόμενη λύση"

  Πως τα θολώννει τα νερά ο Νίκαρος; Έσιεις δηλώσεις του πρόσφατες να μας παραπέμψεις; Τζιαι μεν μου αρκέψεις πάλε για τα τα περί "χαλαρής ομοσπονδίας" χωρίς αποδείξεις please.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13/8/12, 10:57 μ.μ.

   1) Δεν υπάρχουν καθόλου δηλώσεις. Δεν συζητά τίποτα για το κυπριακό προεκλογικά. Είναι πολύ ύπουλα τα κίνητρα του σε σημείο που φοβίζουν. Πώς γίνεται υποψήφιος πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας να μην ανοίγει τα χαρτιά του για το κυπριακό; Αδιανόητο. Πώς μπορείς να εμπιστευτείς ένα τέτοιο άνθρωπο ότι έχει μια σταθερή στρατηγική και όχι μια καιροσκοπική ερμηνεία της κατάσταση;

   2) Ο "νίκαρος" έχει τη ρετσινιά του Ναι στο σχέδιο Ανάν και τη ρετσινιά των δηλώσεων περί "χαλαρής ομοσπονδίας" και τη ρετσινιά των δηλώσεων περί "διεθνούς διάσκεψης" και τη ρετσινια της καταγγελίας της κυβέρνησης Παπαδόπουλου που κάλεσε τον κόσμο να πει όχι στο Αναν. Όσα συγγνώμη και μεα κούλπα να πει είναι ανάξιος εμπιστοσύνης.

   Ιδίως στο κυπριακό είναι ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ...

   Διαγραφή
  2. Που εν οι δηλώσεις του περί "χαλαρής ομοσπονδίας"; Μπορείς να μας παραπέμψεις; Έγκυρες όμως, όϊ κουβέντες του καφενέ όπως τα περί "μεταλλάξεων" που μας σερβίρει το ΑΚΕΛ έσιει ένα χρόνο.
   Όσο για το "Ναι" στο σχέδιο Ανάν, μπορεί για κάποιους που γλύφει τωρά να εν όντως "ρετσινιά", αλλά για μέναν εν "μετάλλιον τιμής" τζιαι ο κυριόττερος λόγος που θα του δώκω μιαν ευκαιρίαν. Άσε που ο Μαλάς έσιει την ίδιαν "ιδιότηταν". Οξά τζιείνου το "Ναι" του εν γλυτζιήν τζιαι του Νίκαρου φαρμάτζιην;
   "Επικίνδυνος" ο Νίκαρος; Αλλά εν ασφαλής ο (τεχνοκράτης τζιαι άπειρος) Μαλάς ή ο (ανεκδιήγητος) Λιλλήκκας; Έχουμεν προφανώς διαφορετικήν αντίληψην του "κινδύνου"...

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/8/12, 11:54 μ.μ.

   Οι τοποθετήσεις περί χαλαρής ομοσπονδίας και διεθνής διάσκεψης έγιναν στο εθνικό συμβούλιο.

   Ο Χριστόφιας ήταν του ναι, είπε όχι και ανάλαβε την ευθύνη με το να αναλάβει πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας και να αναστρέψει το εις βάρος μας αποτέλεσμα. Θέλει πολλά κιλά αρχίδια να κάνεις έτσι πράγμα. Σηκώνει το βάρος μιας απόφασης στους ώμους. Και πληρώνει αυτή του την απόφαση πολύ ακριβά που διασύρεται το όνομα του μέσα σε τόνους λάσπης. Εγώ πάντως βγάζω του το καπέλο. Είναι τιτανοτεράστιος ο άνθρωπος που πήρε έτσι αποφάσεις και ανάλαβε τις ευθύνες του. Πολλοί λίγοι το κάνουν και να είσαι σίγουρος ότι η ιστορία και θα τον δικαιώσει και θα τον εξυμνήσει.

   Ο Αναστασιάδης είναι πολλά δειλός για να κάμει ότι έκαμε ο Χριστόφιας. Αν εσύ το θεωρείς μετάλλιο τιμής τότε ψήφιστον, κανένα πρόβλημα.

   Ο Μαλάς εν επιστήμονας και νέος άνθρωπος και προπάντων δεν είναι καμένος όπως ο κάθε πολιτικός μας. Δεν είναι φθαρμένος και δεν είναι δεσμευμένος σε παλιές δηλώσεις και αποφάσεις, ούτε γλύφει τζιαμέ που έφτυνε. Αν έχει ένα πλεονέκτημα είναι ότι θα δώσει νέο αέρα στα πολιτικά δρώμενα.

   Διαγραφή
  4. "Δεν είναι φθαρμένος και δεν είναι δεσμευμένος σε παλιές δηλώσεις και αποφάσεις"

   Μα αφού ήταν του ΝΑΙ λαλούμεν, δεδηλωμένα. Φάσκεις τζιαι αντιφάσκεις. Άμα εν φθαρμένος/ "ρετσινιασμένος" ο Αναστασιάδης (που τρώει "τόννους λάσπης" χωρίς καν να έσιει την ευκαιριάτσαν του Χριστόφια να κυβερνήσει) λόγω του ΝΑΙ (κατά που λες) ήνταλως την εγλυτώννει βάσει της λογικής σου ο Μαλάς; Εν untouchable; Συμφωνώ ότι έσιει θετικά σαν υποψήφιος (νηφάλιος, προοδευτικός, ρεαλιστής) αλλά για το κυπριακόν υστερεί (άποψη μου) έναντι του Αναστασιάδη. Για μέναν εν έσιει πιο σημαντικόν πρόβλημαν που το κυπριακόν για τον κυπραίον, άσχετα αν νομίζει τωρά ότι η οικονομία προέχει. Τον Μαλάν θα τον ψήφιζα ευχαρίστως εναντίον οποιουδήποτε απορριπτικού όπως ο Λιλλήκκας.
   Όσο για το Χριστόφια τζιαι το 2004, αν φκάλεις τον παράγονταν "χρόνος" (ο πιο κρίσιμος κατ' εμέναν) που την εξίσωσην, μπορεί τζιαι να επίστωννα του προέδρου έστω καλήν θέλησην. Αλλιώς η ιστορία ως τωρά ΔΕΝ τον δικαιώννει για τες επιλογές του 2004. Πρόεδρος εν τζιαι εφκήκεν που μόνος του. Εκλέγηκεν που τον κόσμον.Τζιαι όπως θα εθκιάβασες τζιαι στον Εμπροσθοφύλακαν που σου έβαλα πιο κάτω, εστηρίχτηκεν ακόμα τζιαι που τον "επάρατον" Νίκαρον. Τα αποτελέσματα προφανώς ευχαριστούν σε εσένα. Εμέναν πάλε οϊ, τζιαι εν πάω τζιει που το κυπριακόν...

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος14/8/12, 2:27 π.μ.

   Ναι ένας τύπος που ήταν του ΝΑΙ τζιαι ζητά ψήφο των αντιομοσπονδιακών και δεν χάνει μνημόσυνα του Γρίβα, εν ο κατάλληλος να διαχειριστεί το κυπριακό.

   Μόνο τζιαι μόνο οι αντιφάσεις των πράξεων και των λόγων του είναι αρκετές για να καταλάβεις ότι πολλούς που τους ψηφοφόρους θα προδώσει.

   Πάντως δεν μπορεί να ικανοποιήσει και τους Ανανανικούς και τους ομοσπονδιακούς.

   Άμα το σκεφτείς πιο βαθιά όμως γιατί όλη αυτή η αντίφαση, καταλαβαίνεις ότι τόσο ο Αναστασιάδης όσο και τα συμφέροντα πίσω του θέλουν να διατηρήσουν το στάτους κβο, πράμα που μπορεί να το εκμεταλλευτεί η Τουρκία και να προωθήσει διχοτόμηση. (οι αντιομοσπονδιακοί βολέφκουνται) makes no other sense γιατί το ΕΥΡΩΚΟ και το ΔΗΚΟ συζητούν με τον Αναστασιάδη.

   Άρα αφού είσαι του ΝΑΙ και της λύσης του κυπριακού, πώς μπορείς να θέλεις να ψηφίσεις αναστασιάδη; Εκτός αν είσαι και εσύ ενδόμυχα της γραμμής της διατήρησης του στάτους κβο (και συνεπώς της διχοτόμησης).

   Εν ωραίο τούτο που γίνεται. Εγύρισεν τα ο Χριστόφκιας υπέρ μας για να έρθει ο Αναστασιάδης να εκμεταλλευτεί ευκαιριακά την κατάσταση και να διαιωνίσει το στάτους κβο με μια πολιτική "θέλω να το λύσω αλλά εν θέλω". Αν όμως γυρίσει εναντίων μας αυτή η πολιτική; Αν ο Αναστασιάδης δεν πείσει και χάσουμε την στήριξη από τον ΟΗΕ; Πως γλιτώνουμε την διχοτόμηση ή έστω τις υποχωρήσεις προς ένα σχέδιο χειρότερο από το Ανάν;

   Τα ίδια έκανε και ο Κληρίδης με τον ενταφιασμό των ιδεών Γκάλι. Η πολιτική ενεργού ηφαιστείου και το όλα στο τραπέζι σε συνδιασμό με κάτι άτυπες συναντήσεις μας έβαλαν στην γωνιά στο ρινκ του σχεδίου Ανάν. Ευκαιριακή εκμετάλλευση για την καρέκλα με απρόβλεπτες συνέπειες.

   Προσωπικά πιστεύω ότι πολλοί έχουν συμβιβαστεί και πλουτίσει με τον παρόν στάτους κβο ενώ άλλοι έχουν συμβιβαστεί με την διχοτόμηση, ακόμα και με την προοπτική της τουρκοποίησης όλου του νησιού. Φτάνει να γεμίζουν οι τζέπες τους. Αυτό είναι το κυπριακό, αυτό ήταν πάντα από πριν το 74 και αυτό θα συνεχίσει να είναι. Μόνο το ότι καλιεργείται ο φόβος του Τούρκου είναι αρκετός για να συσπειρώσει τα άτομα γύρω από πυρήνες εξουσίας. Η κατοχή εξυπηρετεί πολλούς.

   Υπάρχουν όμως και άτομα που αντιστέκονται και θα συνεχίσουν να αντιστέκονται μέχρι να νικήσουν ή να πεθάνει και η τελευταία τους ελπίδα.

   Διαγραφή
  6. Για τον Μαλά εποϋρισες τα πάλε. Τέλος πάντων.

   "Ναι ένας τύπος που ήταν του ΝΑΙ". Τζιαι τωρά το ΝΑΙ είναι. Κάτσε να δεις πως θα το χρησιμοποιήσουν οι Λιλληκκικοί. Εννά έσιει χάζιν ότι το ίδιον θα λαλούν τζιαι για το Μαλά.

   "δεν χάνει μνημόσυνα του Γρίβα". Άσχετον εκτός τζιαι αν είσαι Ακελικός.

   "Πάντως δεν μπορεί να ικανοποιήσει και τους Ανανανικούς και τους ομοσπονδιακούς." Γιατί οι "ανανανικοί" νάμπου είναι; (εννοείς ανανικοί φαντάζουμαι).

   " καταλαβαίνεις ότι τόσο ο Αναστασιάδης όσο και τα συμφέροντα πίσω του θέλουν να διατηρήσουν το στάτους κβο". Συνομοσιολογία ατεκμηρίωτη άλλη μια φορά. Τζιαι μετά μιλάς για λάσπην εναντίον του Χριστόφια. Αν εξυπηρετεί συμφέροντα πως εξηγείς το ΝΑΙ; Τζιαι σε τι διαφέρει που το ΝΑΙ του Μαλά; Τζιαι ο Μαλάς εξυπηρετεί "συμφέροντα";

   "Άρα αφού είσαι του ΝΑΙ και της λύσης του κυπριακού, πώς μπορείς να θέλεις να ψηφίσεις αναστασιάδη;". Ακριβώς για τούτον.

   "Εκτός αν είσαι και εσύ ενδόμυχα της γραμμής της διατήρησης του στάτους κβο (και συνεπώς της διχοτόμησης).". Μα είσαι ψυχολόγος; Ανάλυσ' μου το "δόκτορ" το "ενδόμυχον". Αν ήθελα διαιώνισην έσιει υποψήφιον κατάλληλον τζιαι λέγεται Λιλλήκκας. Κατ' ακρίβειαν στο κυπριακόν εγώ θα ήθελα να δω Αναστασιάδην τζιαι Μαλάν στο ίδιον "στρατόπεδο".

   "Εν ωραίο τούτο που γίνεται. Εγύρισεν τα ο Χριστόφκιας υπέρ μας". Μα φυσικά, εν για τούτον που πετούν οι διαπραγματεύσεις τζιαι είμαστεν κοντά σε λύσην. Εν για τούτον που ΕΝ έβαλεν ο πρόεδρος ξανά υποψηφιότηταν αλόπως. Το υπέρ μας κατ'εμέναν θα ήταν αν ο χρόνος ελειτουργούσεν υπέρ μας. Αλλά εν εναντίον μας που λειτουργεί ότι ψευδαισθήσεις τζιαι να τρέφουμεν για την "στάσην του διεθνούς παράγοντα".

   "Αν όμως γυρίσει εναντίων μας αυτή η πολιτική; Αν ο Αναστασιάδης δεν πείσει και χάσουμε την στήριξη από τον ΟΗΕ". Τη μιαν κατηγορείτε τον ΟΗΕ ως όργανον τζιείνων που εν "πάτρωνες" του Αναστασιάδη, την άλλην ανησυχείτε ότι εννά τον εγκαταλείψουν. Μεν έσιεις έννοιαν, εν τον εγκαταλείπουν, αφού όπως διατείνεστε, προτείνει θέσεις που ευχαριστούν την Τουρκίαν. Ήντα λόγον εννά έχουν;

   "Τα ίδια έκανε και ο Κληρίδης με τον ενταφιασμό των ιδεών Γκάλι". Ο Κληρίδης έκαμεν λάθος τότε που εν εστήριξεν Βασιλείου. Αλλά όπως τζιαι το ΑΚΕΛ, έγινεν υποχείριον των απορριπτικών "κεντρώων" για να φκει εξουσίαν (όπως ο Χριστόφιας το 2003 υποστηρίζοντας τον κ."άλλαξεν ο άδρωπος"). Με την παρουσίαν Λιλλήκκα τζιαι την προοπτικήν ενός γύρου, ο Αναστασιάδης ΔΕΝ θα έσιει έτσι βαρίθκια. Εξάλλου τωρά εν 2012, έννεν 1993. Τζιαι ο Αναστασιάδης Κληριδικός μεν, Κληρίδης οϊ.

   Ούλλη η τελευταία σου παράγραφος εν με αφορά προσωπικά ούτε όσους είπαν ΝΑΙ το 2004, διότι ούτε συμβιβασμένοι με τη διχοτόμησην ήταν, ούτε με την τουρκοποίησην, ούτε τες τζέπες τους εσκεφτήκαν, ενώ η κατοχή σίουρα εν τους εξυπηρετεί. Το δε τελευταίο σου σύνθημαν εν κενόν περιεχομένου αν δεν διαπιστώσεις ότι χωρίς μίνιμουμ συνεργασίαν ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ (που παρά τες φανφάρες εν οι πιο κοντινοί πολιτικοί σχηματισμοί στο θέμαν κυπριακό), λύσην που την ελληνοκυπριακήν τουλάχιστον πλευράν εν έσιει.

   Διαγραφή
  7. Ανώνυμος14/8/12, 12:20 μ.μ.

   Έθελα να γράψω ανανανικούς και αντιομοσπονδιακους.

   Τούτο εγώ εν το καταλάβω. Πώς γίνεται να ζητά την ψήφο και των δύο και να την παίρνει;

   Κάτι βρωμεί. Κάποιους περιπαίζει.

   Εγώ καταλαβαίνω ότι ο Αναστασιάδης θα κινηθεί πάνω σε θκιο γραμμές ανάλογα με το πως θα παν τα πράματα.

   Το σίουρο είναι ότι θα κάμει μεταρρυθμίσεις νεοφιλελευθερισμού (άλλο επικύνδινο πράμα).

   Τωρά το κυπριακό, ανάλογα με τις πιέσεις η θα προσπαθήσει να μην το λύσει (κοροιδεύοντας όσους είναι του ΝΑΙ), η θα προσπαθήσει να το λύσει εντός της "ελεύθερης αγοράς", με δυο κράτιδια σε μια ενιαία αγορά (κοροιδεύοντας τους αντιομοσπονδιακούς).

   Που την άλλη δεν μπορούμε να έχουμε πλήρως ελεύθερη αγορά χωρίς ασφάλεια και εγγυήσεις (δεν πετυχαίνει το μοντέλο), άρα πάλε βρωμεί το πράμα...

   ΤΟ ΣΙΗΡΟΤΤΕΡΟ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΜΕΙ. ΕΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ...

   Διαγραφή
  8. Αυτό που εν η δουλειά του να κάμει, θα κάμει, ότι του πει η πρεσβεία.

   Διαγραφή
  9. ... τζιαι η Μέρκελ για την Οικονομία!!!

   Διαγραφή
  10. Ανώνυμος16/8/12, 9:08 π.μ.

   Η πρεσβεία της Κούβας οξά της Βενεζουέλας;

   Διαγραφή
  11. Της πρεσβείας που έσιει στενές επαφές στον ΔΗΣΥ, σύμφωνα με τα wikileaks

   Διαγραφή
 2. Κάμνω επίσης φοβερόν χάζιν με ποιους "συμπλέει" το ΑΚΕΛ όταν κατηγορεί με τούτον τον τρόπον τον Αναστασιάδην:

  http://www.efylakas.com/archives/13146

  Πολλύν χάζιν λαλώ σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άτε ήβρα τα μόνος μου να σας βοηθήσω:

  http://www.efylakas.com/archives/11410

  "Αποκέντρωση εξουσιών για ένα δυνατό κράτος, εισηγείται ο Νίκος Αναστασιάδης. Τις παραμέτρους που πρέπει να λαμβάνονται υπ΄ όψιν στη λύση του Κυπριακού ανέλυσε ο Πρόεδρος του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης, υπό το φως των πρόσφατων συζητήσεων στο Εθνικό Συμβούλιο

  Τα βασικά συστατικά στοιχεία του ομόσπονδου κράτους, με τον τρόπο που τα εκλαμβάνει ο ΔΗΣΥ, ανέλυσε χθες ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης, μέσω αρθρογραφίας που απέστειλε στον Τύπο. Ο κ. Αναστασιάδης υποστηρίζει πως «η υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο κεντρικό κράτος, αντί της ενίσχυσης της οντότητας, θα πολλαπλασιάζει τους κινδύνους τριβών, αδιεξόδων και παράλυσης, ενώ θα θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία και βιωσιμότητα του κράτους». Ως εκ τούτου, εισηγείται όπως οι εκτεταμένες εξουσίες σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης εκχωρηθούν στις συνιστώσες πολιτείες.

  Η φιλοσοφία αυτή του ΔΗΣΥ διαφέρει από τη γενικότερη αντίληψη που ευδοκιμεί ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα (όσα, τουλάχιστον, αποδέχονται τη λογική της διζωνικής) ότι θα πρέπει η πλειοψηφία των εξουσιών να συγκεντρώνεται στην κεντρική κυβέρνηση, η οποία με τη σειρά της θα παραχωρεί συγκεκριμένες αρμοδιότητες στα κρατίδια.

  Αν και σε κάποιο βαθμό φαίνεται να συγκλίνει με την προσέγγιση της τουρκικής πλευράς, που επιθυμεί το κεντρικό κράτος να έχει μίνιμουμ αρμοδιότητες, ωστόσο διακρίνεται από αυτήν, καθώς οι εξουσίες που επιλέγει να αποκεντρώνει ο ΔΗΣΥ περιορίζονται σε ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης (π.χ. ιατρική περίθαλψη), εν αντιθέσει με τον Έρογλου, που ουσιαστικά βαδίζει προς την κατεύθυνση της διπλής κυριαρχίας."

  Όταν θκιαβάσεις τα πιο πάνω συν τα άλλα που λαλεί τζιαι συνδέσεις τα με την "προπαγάνδαν" ΑΚΕΛ τζιαι ακροδεξιών (ο καθένας που την σκοπιάν του), εν για να γελάς πραγματικά. Ο άθρωπος μιλά για "αποκέντρωσην" εξουσιών στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝ. Ακόμα τζιαι γω ο άσχετος περί διακυβέρνησης ξέρω ότι η αποκέντρωση τζιαι η ενδυνάμωση των περιφερειών εν στόχος κάθε σύγχρονου κράτους γιατί έτσι βελτιώννει τη συμμετοχήν του τόπακα στο τι τον αφορά άμεσα, παρά να καρτερά έναν υδροκέφαλον κράτος να τον περιποιηθεί με σιήλιες καθυστερήσεις τζιαι ελλείψεις.
  Τζιαι άτε το ΑΚΕΛ "λατρεύει" εξ ιδεολογίας τον "κρατισμόν". Εν θωρεί ότι λαλεί τα ίδια με ακροδεξιούς εναντίον κάποιου άλλου; Αβλεψία; Παθολογικός αντι-συναγερμισμός; Take your pick...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ππεεε ως που να ξυπνήσω...
   καλημέρα λαλεί ο κόσμος:-)

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος14/8/12, 9:52 π.μ.

  για την πιο πάνω συζήτηση περί αναστασιάδη κάποια σκόρπια:

  1. Μπορείς να του βρεις 1000 αντιφάσεις τζαι εγώ άλλες 1000. Ναι όντως κρύφκεται, ναι όντως πάει στα μνημόσυνα του γριβα. Ναι θα είναι επικίνδυνοι αν φκουν στην οικονομία κυρίως με τες απόψεις που έσσιει ο Αβέρωφ.
  ΟΜΩΣ
  Τίποτε δεν μπορεί να σβήσει ότι την ώρα του ναι τζαι του όχι, ήταν ο μόνος που εφάνηκεν ηγέτης, ενώ ο άλλος έχασεν την φωνή του τζαι εφαραντζίστηκε.
  Όσα μνημόσυνα του γρίβα τζαι να πάει ο νίκαρος, όσες δηλώσεις τζαι εκδηλώσεις τζαι να κάμει για τα αδέλφια μας τουρκοκύπριους ο δημητράκης, την ώρα της απόφασης άλλον ήταν το μέγεθος του ενός τζαι άλλο του άλλου....


  Εν μας λυπάστε τζαι εμάς που αναγκαζούμαστε να το πιστώνουμεν τούτο σε ένα δεξιό;

  Δεν ξιχάνουνται τζίηνες οι ημέρες τζαι δεν θα πάψουμε ποττέ να του το αναγνωρίζουμεν. Τι να το κάμω αν σήμερα μου λαλεί: εν η αδιαλαξία της τουρκίας που φταίει". Τον τζαιρό που ελάλες οχι, που ακριβώς εβάσιζες την πεποίθηση ότι μετά το όχι η τουρκία ήταν να γενεί διαλακτική ; (για να μαν αρκέψω για τη περιόδο ταλάτ που ο νους σου ήταν η συμμαχία με το δηκο....)


  2. Η πρόταση για μια πιο χαλαρή ομοσπονδία, έν αρκετά ενδιαφέρον.
  Έτσι πληροφοριακά, προτείνεται σε χώρες με εθνοτικές διενέξεις ως μια συνταγματική ρύθμιση που (πιστέυεται ότι) μειώνει τες πιθανότητες σύγκρούσεων.
  Άλλα άμαν η συνήθεις απάντηση της αριστεράς για τούντη πρόταση είναι "οι προτάσεις του αναστασιάδη εν πρόταση των τούρκων" σε τι συζήτηση να μπεις ; Ύστερα άμαν δέχουνται ανοίκιες επιθέσεις που τους εθνικιστές (που όντως δέχουνται) γυρέφκουν τζαι υποστήριξη....


  3. Είναι όντως αισχρό σήμερα ηγέτης κόμματος με τάχα μου φιλελέυθερες τάσεις να παένει στα μνημόσυνα του γρίβα.
  Αν όμως νομίζετε ότι εν καλύτερη η πρώτη σημαντική παρουσία του προοδευτικού εκπρόσωπου της αριστεράς να είναι στο μνημόσυνο του μακαρίου, λυπούμαι αλλά ήταν μια έντονα οπισθοδρομική πράξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος14/8/12, 9:54 π.μ.

  stelios papalangi

  ώπα... το πιο πάνω σχόλιο στες 9.52 έπρεπε να είσσιεν την υπόγραφή μου :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στέλιο συμφωνώ 100% για τα μνημόσυνα, οϊ επειδή έχουν άμεσην σχέσην αλλά διότι ξιούν πληγές την ίδιαν ώραν που υποτίθεται πρέπει να τα εύρουμεν αναμεταξύ μας μπας τζιαι καταφέρουμεν τίποτε καλίττερον. Κατά τα άλλα εν γίνεται όποτε μιλούμεν για το αν εν ικανός ή οϊ κάποιος να αρκέφκουμεν για τα "ιδεολογικά" του. Έννεν τούτον που εν ανέχεται ούτε ο πρόεδρος, ότι αντί να δουν τη δουλειάν του στέκουνται στες ατάκες ιδεολογικού περιεχομένου που σύρνει;
  Το '93 στην εξέδραν του Λευκοθέου ο Κληρίδης είσιεν πει "καλούμεν τζιαι το ΑΚΕΛ μαζί μας". Πουκάτω εσφυρίζαν, τζιαι γω μαζίν τους. Στερνή μου γνώση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τούτη η εξίσωση Μακαρίου τζιαι κράτους με την εόκα β τζιαι τον Γρίβα, είναι νομίζω η πέτρα του σκανδάλου.
  Εν καθαρά κληριδική γραμμή, το αναγνωρίζω, αλλά δεν περνά με τίποτε φίλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εν τζαι να ξαναμπω σε τούντη συζήτηση.
   Όσες φορές τζαι να σου πω ότι δεν μιλούμε για εξίσωση σύνωμε δυστηχώς, συνεχιζεις με τούτες οι λέξεις επειδή (νομίζεις ότι) σε βολέφκουν.
   Δεν εξισωνεται ο φασίστας επειδή έκαμεν του εθνικιστή πραξικόπημα - άλλα εν τζαι να ανάφκω τζαι του εθνικιστή καντύλια.
   Εν όπως τη κουβέντα με τον κυπριανό. Επειδή εσκοτώσαν τον οι Τούρτζιοι εν τζαι κάμνει τον ήρωα. Εν τζαι εν εξίσωση - αλλά όι τζαι να τον θαυμάζω !!!


   Τζαι καλά άτε εμάς εβάφτησες μας κληριδικούς.
   Πε μας ποια είναι οι αντίληψη των αδελφών τουρκοκυπρίων στο θέμα.
   Τζαι αν δεν θέλεις για ούλλους πε μας την άποψη της τουρκοκυπριακής αριστεράς για τον μακάριο....ίσως τζιαμέ να ξεκινήσεις να καταλαβαίνεις γιατί ούτε η αριστερά δεν μπορεί να το λύσει.

   Διαγραφή
  2. Φκάλλει δόντια ο μιστής τζιαι δεν με άφηκε να σας απαντήσω όπως (σας) πρέπει...

   Τις απόψεις μου για την εοκα-εόκα β, τον Γρίβα, τον Γιωρκάτζιη, γεννικά την εθναρχία αλλά τζιαι για τον Μακάριο φυσικά μέχρι το ορόσημο της σύγκρουσής του με τον Γιωρκάτζιη, τες γνωρίζετε: ήταν όλοι όργανα της CIA και του ΝΑΤΟ.

   Η δουλειά του ΑΚΕΛ ήταν να ξεκολλήσει τον Μακάριο μου τη νατοϊκή γραμμή της γεωγραφικής διχοτόμησης (η φυλετική είχε ήδη επιτευχθεί με την συνδρομή φυσικά της εόκα τζιαι της ΤΜΤ) τζιαι να τον πάρει πιο κοντά στο ανατολικό μπλοκ,μέσω και των αδεσμεύτων, απομακρύνοντας την οριστική νατοποίηση που εσήμενε τζιαι διχοτόμηση.

   Τα εκατάφερε μεν, αλλά με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις. Συνεχιζόμενα σχέδια εξόντωσης του που τους εν κύπρω πράκτορες (γιωρκάτζιης), χούντα στην Ελλάδα, εόκα β τζιαι τελικά πραξικόπημα.

   Ο Συναγερμός εν απλά η πολιτική μετεξέλιξη της εόκα β. Οι δεσμοί του με την αμερικάνικη πρεσβεία, την CIA και το ΝΑΤΟ, είναι εμφανείς.

   Το σχέδιο ανάν ήταν ένα ξεκάθαρα αγγλοαμερικάνικο σχέδιο με πολλές γκρίζες περιοχές. Ο Αναστασιάδης φυσικά δεν εμπορούσε να πει όχι, η δουλειά του ποια είναι δηλαδή;

   Από εκεί και πέρα, όσοι από εμάς τους αριστερούς είπαμε ναι, το εκάμαμε καθαρά για να στείλουμε μήνυμα επανένωσης, να πάει το ποσοστό ψηλά για έρτει άλλο σχέδιο, καλύτερο, γρήγορα.

   Διαγραφή
  3. "Δεν εξισωνεται ο φασίστας επειδή έκαμεν του εθνικιστή πραξικόπημα"

   Δηλαδή ρε Στέλιο μου αγάπη μου, έχουμε δαμέ μια περίπτωση "φασίστα" που έκαμε πραξικόπημα ενού άλλου "εθνικιστή";

   Όι με ένα πραξικόπημα ενάντια στη Κύπρο για να γίνει η εισβολή τζιαι η διχοτόμηση;

   Τζιαι λαλείς μου εν είσαι κληριδικός τα μαύρα;

   Διαγραφή
  4. Ε ναι ρε papalangi μου. Εν σου είσιεν πει εσέναν ο εθνάρχης "εγώ είμαι η Κύπρος"; Ξηάννουνται τούτα;
   Πολλά "Κληριδική" η ανάρτηση σου για την ΑΗΚ by the way. Πρόσεξε το...

   Διαγραφή
  5. Ο "κληριδισμός" εν έννοια που αφορά κυρίως το κυπριακό τζιαι την εξίσωση της "βίας και αντιβίας".

   Διαγραφή
  6. Καλά ρε φίλε γούφι, είσαι τζιαι συ με την εντύπωση ότι το πραξικόπημα είχε στόχο τον Μακάριο;

   Διαγραφή
  7. Εμ, ναι. Αφού τα εξαναείπαμεν, που λαλεί τζιαι ο συνονόματος σου.

   Διαγραφή
  8. Ε, παραδίνομαι καλό γιατί πρέπει να φκει τζιαι η εφημερίς, αύριο εν αργία τζιαι δεν έχουμε γραφίστρια...

   Διαγραφή
  9. Κι επειδή σ' αγαπώ που λαλεί τζιαι ο Μητσιάς
   ένα ωραίο βιβλιαράκι που θα σ' αρέσει

   Άγιον όρος: Οι άγιοι χωρίς μάσκα

   Διαγραφή
  10. Φενκς ντουντ! Φαίνεται να έσιει γέλιος (που λαλεί τζιαι η πεθερά μου η Γιαλουσίτισσα)...
   Καλές πωλήσεις (της εφημερίδος εννοώ)!

   Διαγραφή
  11. Νέε,

   Να ‘σαι καλά! Έχει καιρό που ψάχνω το συγκεκριμένο έργο τού Κορνάρου …

   Διαγραφή
  12. Άτε ρε σύντροφε,
   εν που το ιστολόγιο του Παναγιώτη Βήχου, που αποδεικνύεται θησαυρός στη κυριολεξία.

   http://bhxospan.blogspot.com

   Διαγραφή
  13. Μ’ όλο το σεβασμό, αγαπητέ Steliε Papalangi, αλλά μου είναι αδύνατο να αντιπαρέλθω μια σημαντική [κατά τη ταπεινή μου γνώμη] αντίφαση, ή έστω παραδοξότητα, αλλά και μια φαιδρότητα [sorry] που εντοπίζω στον λόγο ΣΟΥ…

   Και πιο συγκεκριμένα:
   1. Τα κείμενα σου για την οικονομία [και δη αυτά που αναρτάς στο Blog σου] έχουν ένα σαφές αντι-νεοφιλελεύθερο, αντι-τροϊκανό, ακόμα κι αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο. Χαρακτηρίζονται μάλιστα κι από μια αυστηρή κριτική για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τους μηχανισμούς της. Κάποιοι διαβάζοντας σε, ίσως να σε εντάξουν και στην ριζοσπαστική εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Παρ’ όλα αυτά όμως σε σχέση με το κυπριακό επιδεικνύεις μια ακαταλαβίστικη [κατ’ έμενα] εμπιστοσύνη σ’ αυτούς τους μηχανισμούς [τους ιμπεριαλιστικούς, όπως εξακολουθώ “δογματικά” να τους ονομάζω εγώ]… Και το Σχέδιο Ανάν [στο οποίο κάποιοι εξ αριστερών, σαν κι ΕΣΕΝΑ, μείνατε κολλημένοι] ήταν στην ουσία δημιούργημα αυτών των μηχανισμών… Κι όπως ΕΣΥ έχεις την απαίτηση, ή έστω την επιθυμία να σεβαστώ την [θετική] άποψη σου για το Σχέδιο Ανάν, κι εγώ θέλω σεβασμό για τη δικιά μου [αρνητική] άποψη… Τζι’ αφήσ’ τες απλοϊκότητες του τύπου «Πε μας ποια είναι οι αντίληψη των αδελφών τουρκοκυπρίων στο θέμα» [του Σχεδίου]… Πιστεύω ότι μπορείς να γίνεις πιο διαλεκτικός!

   2. Η φαιδρότητα [που πάει να καταντήσει τραγικότητα] είναι το Αριστερό άλλοθι που προσπαθείτε ΕΣΕΙΣ οι λεγόμενοι σύγχρονοι κι αδογμάτιστοι Αριστεροί να δώσετε στους χουντοφασιστές που εκάμαν το πραξικόπημα. Τζιαι λλίον ισάφιν πιον! Κάμετε επιτέλους τζιαι μιαν ολοκληρωμένη ανάλυση των δεδομένων εκείνης της εποχής!

   Διαγραφή
  14. Ναι Άνευ, εν "φαιδρός" ο Στέλιος, προσπαθεί να "δώσει άλλοθι σε χουντοφασίστες" ο Στέλιος (ο papalangi). Εν κάμνει "ολοκληρωμένην ανάλυσην των δεδομένων της εποχής" ο Στέλιος.

   Αλλά εν σε ενοχλεί όταν ο άλλος ο Στέλιος (ο Νέος) λαλεί:

   "Τις απόψεις μου για την εοκα-εόκα β, τον Γρίβα, τον Γιωρκάτζιη, γεννικά την εθναρχία αλλά τζιαι για τον Μακάριο φυσικά μέχρι το ορόσημο της σύγκρουσής του με τον Γιωρκάτζιη, τες γνωρίζετε: ήταν όλοι όργανα της CIA και του ΝΑΤΟ."

   Ο Μακάριος λοιπόν ήταν "όργανον της CIA και του ΝΑΤΟ" αλλά "άλλαξεν ο άδρωπος σιόρ". Ο Γρίβας "εν άλλαξεν" οπότε ο ένας στα τάρταρα τζιαι ο άλλος "σύμβολον του κράτους τζιαι της Κύπρου" στα οποία εκάμαν κάποιοι πραξικόπημαν "βάσει σχεδίου". Χωρίς καν αποδείξεις ότι "εσχεδιάσαν το πραξικόπημαν τζιαι την εισβολήν" η "CIA και το ΝΑΤΟ" (όταν για άλλα τους κατορθώματα έσιει μια χαρά αποδείξεις). Πολλά χριστιανικόν τζιαι "ολοκληρωμένης ανάλυσης των δεδομένων εκείνης της εποχής" η "άφεση αμαρτιών" σας στον "εθνάρχην". Αν σε ενοχλούσαν τζιαι τούτα τα "φαιδρά" όσον σε ενοχλούν τζιείνα για τους "χουντοφασίστες", νομίζω ήταν να τα εύρουμεν λλίον καλλίττερα.

   Διαγραφή
  15. Προσωπικά, ανέλυσα επί τροχάδην τη δική μου οπτική για τη πορεία της ιστορίας. Νομίζω ήμουν ξεκάθαρος, έτσι βλέπω τα πράματα τζιαι πιστεύω ότι κάθε ντοκουμέντο που έρχεται στην επιφάνεια από καιρού εις καιρό, αυτό αποδεικνύει.

   Διαγραφή
  16. Woofis,

   Είπα [ΣΟΥ] τα τζιαι στης Μά(γ)ισσας, όπου εκάμα ΣΟΥ τζιαι ειδική αφιέρωση το ποίημα του Καβάφη “Η Πόλις” [link: http://antzieloshiasmenimagissareal.blogspot.com/2012/08/blog-post_14.html?showComment=1344974735817#c4797924019553350466]...

   Επαναλαμβάνω:
   Παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες ΣΟΥ για απεξάρτηση ΣΟΥ από το δεξιό παρελθόν ΣΟΥ, παρά τις κριτικές και τις επικρίσεις ΣΟΥ για τον συντηρητικό, εθνικιστικό, αναχρονιστικό και ρατσιστικό λόγο πολλών “συναγερμικών” στελεχών και παρά την ενίοτε φιλελεύθερη και αριστερίζουσα σκέψη ΣΟΥ, δεν μπορείς να αποβάλεις τα φιλο-συναγερμικά και φιλο-Αναστασιαδικά [και προσθέτω και φιλογριβικά] αισθήματα ΣΟΥ, με αποτέλεσμα να παέννεις τελικά κι ΕΣΥ πακέτο με την υπόλοιπη δεξιά συνοπαρτζιάν!

   Παρεμπιπτόντως, γιατί να ΣΕ ενοχλεί που λαλούμεν ότι «ο Γρίβας “εν άλλαξεν” οπότε ο ένας στα τάρταρα τζιαι ο άλλος “σύμβολον του κράτους τζιαι της Κύπρου” στα οποία εκάμαν κάποιοι πραξικόπημαν “βάσει σχεδίου”»; Προσβάλλουμε τη στρατιωτική ιδιοφυία που διατέλεσε στρατιωτικός αρχηγός της ΕΟΚΑ; Τζιαι δεν είναι «κάποιοι» που «εκάμαν πραξικόπημαν», [το οποίο έφερεν τους Τούρκους] αλλά συγκεκριμένοι: Η χούντα των Αθηνών [και οι έλληνες χουντικοί αξιωματικοί στην Κύπρο] και η ΕΟΚΑ Β΄, την οποία ίδρυσε ο Γρίβας! Εν ΣΑΣ αρέσκει να το ακούτε;

   Διαγραφή
  17. Άνευ όπως θα σου κονφερμάρει ο Στέλιος, ΔΕΝ με ενοχλεί το τι λαλείτε για τον Γρίβαν, τζιαι ΔΕΝ είμαι φιλογριβικός, το αντίθετον. Ενοχλεί με το τι λαλείτε (τζιαι κάμνετε) για τον "εθνάρχην", τον κύριον ηθικόν αυτουργόν ΤΖΙΑΙ για την εξ'αρχής έλευσην του Γρίβα στα Κυπριακά πράματα.
   "Σταύρωσον" τον έναν, "σταύρωσον" τζιαι τον άλλον. Κόψετε μνημόσυνα εκατέρωθεν. Μεν κάμνετε μονόπαντα τον Μακάριον, έναν διαχρονικά πολιτικόν σχοινοβάτην, παπάν-εθνάρχην, "σύμβολον της δημοκρατικής αντίστασης". Αλλιώς συμβάλλετε το ίδιον στη διαιώνισην της σχετικής διχόνοιας όσον οι φιλογριβικοί. Ενόμιζα εν σαφές.

   Διαγραφή
  18. Μα δεν αποδεχόμαστε την εξίσωση των ευθυνών αγαπητέ, ενομίσαμεν τζιαι μεις πως εν σαφές τούτο. Εν τουλάχισο προκλητικό να θεωρούνται ίσες οι ευθύνες των δύο, ιδίως μετά την ανεξαρτησία, και πιο ειδικά μετά το 67. Αν είναι δυνατόν.

   Διαγραφή
  19. Πραγματικά (που λαλεί τζιαι ο πρόεδρος) ΔΕΝ ξέρω πως να το πω πιο απλά:

   Κάμνει κάποιος θκιό καλά τζιαι είκοσι λάθη. Κάποιοι δοξάζουν τον προκαλώντας την αντίδρασην κάποιων άλλων, επικαλούμενοι μόνον τα "καλά" του (που μάλιστα τυγχάννει να μεν αναγνωρίζουν οι "αντίθετοι").
   Κάμνει κάποιος άλλος πέντε καλά τζιαι δέκα λάθη. Τζιείνοι που αντιδρούν στην δόξαν του πρώτου δοξάζουν τον δεύτερον μόνον για τα καλά του (τα οποία τυγχάννει να μεν αναγνωρίζουν τζιείνοι που δοξάζουν τον πρώτον).
   Έρκεται κάποιος τζιαι λαλεί: καλάν, γιατί εν σταματάτε να τους δοξάζετε τζιαι τους θκιό μπας τζιαι σταματήσετε να μαλλώννετε; Αφού τζιαι οι θκιό εκάμαν τζιαι καλά, εκάμαν τζιαι λάθη.
   Τζιαι απαντά του κάποιος: μα αυτό θα ήταν εξίσωση ευθυνών.
   Ε συνεχίστε καλό τζιαι καλά κρασιά!

   Διαγραφή
  20. Ανώνυμος16/8/12, 9:36 π.μ.

   stelios papalangi

   @anef

   Το να ονομάζομαι μεταξύ άλλων κληριδικός ή ακόμα ότι διώ άλλοθι στους χουντοφασίστες εν διαλεκτικό.

   Τζαι αφού με έσσιετε χαρακτηρίσει τούτα ούλλα - λέω σου εν γαμιέται εν τζαι καίγουμαι να απόδειξω ότι είμαι αριστερός (σύμφωνα με τα μέτρα σας). Πέτε μου ποια εν η άποψη των "άλλων" αριστερών - των αδερφών μας. (τζαι αναφερώμουν στο Μακάριο και όχι στο Σχέδιο Ανναν , αλλά μια τζαι το ανάφερες τζαι για τζίηνο). Στο κάτω κάτω τι σας κάμνει εσάς την επίσημη αριστερά μες τη κύπρο τζαι όχι την τουρκοκυπριακή.... όξα εν τζαι τζίηνοι ρεφόρμερμιστές ;

   Τζαι ξαφνικά τούτο "δεν είναι διαλεκτικό". Ενώ το ότι να χαρακτηρίζεις τους άλλους ότι διούν άλλοθι στους χουντικούς ένι ένι....

   Διαγραφή
  21. Όντως καλά κρασιά φίλε γούφι...

   Ότι πάθουμεν εν χάκκι μας

   Διαγραφή
 8. Steliε Papalangi,

  Ήρεμα, μεν συγχύζεσαι!
  Εγιώ εν τζιαι μίλησα με για «επίσημη αριστερά μες τη κύπρο» , με για «ρεφορμιστές»; Δύο ζητήματα έθεσα που πηγάζουν από προηγούμενες τοποθετήσεις σου [να μου λύσεις τουλάχιστον κάποιες απορίες] κι ΕΣΥ τα πήρες κι έκανες τα ερωτήματα μου γάργαρα! Έχεις ή δεν έχεις τεκμηριωμένες θέσεις γι’ αυτά που υποστηρίζεις; Οξά αναγιγνώσκεις κι ΕΣΥ την ιστορία αποσπασματικά και επιλεκτικά όπως κάμνει ο Woofis… [Η ιστορία δεν αποτελείται από μεμονωμένα και ανεξάρτητα μεταξύ τους γεγονότα και ούτε τούτα μας προκύπτουν απλώς και μόνο ένεκα της βούλησης ή της κάβλας του οποιουδήποτε ηγέτη. Το «κάβλα» πρόεκυψε από το δικό σου «εν γαμιέται»]… Κι αν ΕΣΥ [γιατί προφανώς «η συνείδηση σου […] τα βράδια σε συγχύζει»] θέλεις ή νοιώθεις την ανάγκη να απομυθοποιήσεις, να αποδομήσεις ή/και να ρίξεις στο πυρ το εξώτερο ΚΑΙ τον Μακάριο πέραν του Γρίβα [γιατί κι ο Μακάριος έκαμεν λάθη και ήταν και εθνικιστής – συνέχιζε και μετά την ανεξαρτησία να θέλει και να επιδιώκει την Ένωση – και αντικομμουνιστής – παρ’ όλη τη στήριξη που του παρείχε το ΑΚΕΛ, «τούτος» ΔΕΝ διόριζε ούτε κλητήρα Αριστερό], καν’ το, αλλά με στοιχεία και τεκμηριωμένα. Και να μας πεις αν έπρεπε να αποδεχτεί τα Σχέδια Άτσεσον [ήταν 2-3 τούτα], το Σχέδιο Μπωλ ή το Σχέδιο Λέμνιστερ και γιατί ή αν θα έπρεπε να λειτουργήσει αλλιώς για το άλφα ή ωμέγα θέμα πάντοτε λαμβάνοντας υπ’ όψη τους συσχετισμούς δυνάμεων [και ποιες ήταν αυτές] τόσο εντός της Κύπρου όσο και περιφερειακά, αλλά και παγκόσμια, ή αν καλά έπραξε που έκαμε στροφή προς το “εφικτό”… Ή μήπως ήταν ή αποδείχτηκε τελικά κακό αυτό γιατί προκάλεσε την μήνιν της χούντας των Αθηνών και του Γρίβα και ήταν κάτι που οδήγησε και στον «εμφύλιο σπαραγμό». Άραγε σου σωστά κηρύχτηκαν παράνομες οι “εθνικές” οργανώσεις “Εθνικό Μέτωπο” και ΕΟΚΑ Β΄, ή καλώς συστάθηκε το Εφεδρικό [για να πολεμήσει την ΕΟΚΑ Β΄ του Γρίβα], οξά συνέτεινε κι αυτή η ενέργεια στο «αδελφοκτόνο σπαραγμό»;
  Η ιστορική κρίση [για τον οποιοδήποτε] δεν βασίζεται πάνω σ’ ένα συμψηφισμό πολιτικά «καλών» [πράξεων] τζιαι «λαθών», όπως επιχειρεί αοριστολογώντας να κάμει ο Woofis στο σχόλιο του με ημερ. 15/8/12 9:21 π.μ., αλλά τι αποτελέσματα, τι συνέπειες και τι επιπτώσεις είχαν αυτές οι πράξεις και τι συμφέροντα εξυπηρέτησαν ή εξυπηρετήθηκαν στο τέλος της ημέρας… Και είναι πολύ σημαντικό όταν λέμε ότι δεν πρέπει/δεν έπρεπε να γίνει αυτό ή εκείνο, να έχουμε και υπαλλακτική πρόταση, διαφορετικά θα πάθουμε της ιστορίας με τους ποντικούς και το κουδούνι [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/04/242010.html]...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος16/8/12, 4:14 μ.μ.

  stelios papalangi
  @ανευ

  δεν ήταν μόνο το σχέδιο άτσεσον που βεβαίως δεν έπρεπε να το αποδεκτεί.

  Επειδή λέεις μου ότι τα βλέπω αποσπασματικά....
  Δεν είσσιεν άλλες ευκαιρίες πλην του άτσεσον ;
  Εν βολικό να κάμνεις τον άτσεσον παντιέρα.... Είναι τζαι αντιιμπεριαλιστικό, βολέφκει μια χαρά....
  βάλε τζαι τα υπόλοιπα - τζαι συζήτούμεν αν θέλεις για τες ευθύνες του εθνάρχη (σας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Steliε Papalangi,

   Κατ’ αρχάς μεν πικκάρεσαι! Κι αν θέλεις να κάμουμε συζήτηση, είμαι στην διαθέσει σου. Συζήτηση όμως δεν γίνεται με τακτικές του τύπου «Δεν είσσιεν άλλες ευκαιρίες πλην του άτσεσον; Εν βολικό να κάμνεις τον άτσεσον παντιέρα.... […] βάλε τζαι τα υπόλοιπα»… Γιατί εν τα βάλλεις ΕΣΥ, που τα έχεις και κατά νουν. Κι εγώ δεν έκαμα αναφορά μόνο στα Ατσιεσον, αλλά και στα Σχέδια Μπολ και Λέμνιστερ. Α, υπάρχει κι εκείνο της Λισσαβόνας…
   Και πουθενά ΔΕΝ θα βρεις αναφορά μου σε «εθνάρχη (μας)», [αλλού αυτά τα κόλπα] εκτός κι αν το έχω κάνει ειρωνικά. Γι’ αυτό άστες μανούβρες, αν θες να κάνουμε ουσιαστική συζήτηση και για τις ευθύνες του Μακαρίου…
   [Για μένα οι κύριες ευθύνες του έχουν να κάμουν με την απουσία παλλαϊκής προετοιμασίας για την απόκρουση πραξικοπήματος και με τον μετέπειτα περιβόητο “κλάδο ελαίας” που δόθηκε στους πραξικοπηματίες, χωρίς στην ουσία να έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του κόσμου το πραξικόπημα]…

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/8/12, 12:50 μ.μ.

   stelios papalangi

   Εξεκίνησα να απαντώ, αλλά το σεντονι δεν ετέλιωνε... οποταν θα το βάλω ποτζίη στα δικά μου...

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...