"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

23 Αυγούστου 2012

Θα ψηφίσω Αναστασιάδη, απολογούμαι!

Και κάθισεν ο άγγελος επί της κεφαλής αυτού και είπον...
 • Κάπως έτσι μας σερβίρουν την προειλημμένη τους απόφαση φίλοι και συνιστολόγοι της πάλαι ποτέ φιλελεύθερης «συνιστώσας» της επανενωτικής διαδικτυακής μας παρέας.
 • Ο κύριος λόγος για αυτές τις «απολογίες», είναι φυσικά η προσπάθεια του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ να βρουν κοινή γλώσσα(…) με το κατ’ αυτούς «αχρείο» ΔΗΚΟ, και τους ακόμα χειρότερους Συλλούρη-Ρίκκο και σία.
 • Ο ένας λέει ο κ.Νίκος είναι ο εκατοστός στη λίστα του, αλλά ο καλύτερος από τους υποψηφίους που παίζουν, ο άλλος συμπληρώνει πως ο Αναστασιάδης μπορεί να μην έχει όραμα, αλλά έχει η τρόικα, ο παράλλος υπονοεί εμμέσως πλην σαφώς πως μετά τον Χριστόφια,και ο ίδιος ο διάολος θα φάνταζε καλύτερη επιλογή!
 • Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά τα καλά παιδιά της μπλογκόσφαιρας, νεοφιλελεύθεροι ως το κόκκαλο, δεν πιστεύω πως θα έπρεπε να αντικρίζουν τόσο απολογητικά το όλο ζήτημα.
 • Ο Αναστασιάδης είναι στο κάτω-κάτω η μόνη πραγματικά νεοφιλελεύθερη επιλογή, και δικαιωματικά θα πάρει τη ψήφο τους. Δεν καταλαβαίνω «τούτα τα σούσματα τζιαι τα κλώσματα» όπως λέει και η μάνα μου, τούντο «τράβα με κι ας κλαίω» σκηνικό που προσπαθούν να στήσουν για να δικαιολογήσουν την έτσι κι αλλιώς προδιαγεγραμμένη τους επιλογή.
 • Υποστηρίξτε τον υποψήφιο σας με θέρμη κύριοι! Γιατί αν είναι με τα μυξοκλάματα και τις απολογίες που θα τον στηρίξετε, δεν τον βλέπω και πολύ καλά!
 • Από την άλλη, έτεροι μπλόγκερς και σχολιαστές που τα έχουν με τον Χριστόφια και το ΑΚΕΛ γιατί δεν προχώρησε το Κυπριακό (γιατί ίσως και να θεωρούν ότι η Τουρκία και ο Ταλάτ μέχρι την Άνοιξη του 2010 έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους…), φαίνεται να έχουν αηδιάσει με τις προοπτικές της υποψηφιότητας του κ. Νίκου μας, αφού όπως όλα δείχνουν θα έχει στο πλευρό του κρυφούς και φανερούς αντιομοσπονδιακούς και λοιπούς εξουσιομανείς της κακιάς ώρας…
 • «Ας βγει με τις ψήφους των δηκοϊκών, δεν χρειάζεται και τη δική μου», έγραψε σε σχόλιό του ο γνωστός στο «χώρο» για τις παρεμβάσεις του «Χωρικός», μένοντας στον «πούντο» του, και δίνοντας ένα στίγμα αντιδράσεων σε σχέση με τις προεκλογικές και μετεκλογικές «αλχημείες» με τους απορριπτικούς.
Εμείς με τον Μαλά, την επανένωση και τους εργαζόμενους
 • Από τη πλευρά μου, από τις 2 κιόλας του Απρίλη κι ενώ διαφαινόταν στην ατμόσφαιρα ότι ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ θα μπορούσαν και να τα βρουν με ένα υποψήφιο τύπου Μάκη Κεραυνού, έγραφα μεταξύ άλλων στην ενότητα «Τι κάνουμε τώρα…»:
 • “Αυτόνομη κάθοδο με τις συνεργαζόμενες δυνάμεις με ταξικό-αντινεοφιλελεύθερο χαρακτήρα και τη σημαία της διζωνικής και της επαναπροσέγγισης όσο ψηλότερα γίνεται.
 • Συμμαχίες με τα κοινωνικά στρώματα, τους συνειδητοποιημένους εργαζόμενους και τους επανενωτικούς που δεν απεμπολούν τη διζωνική για χάρη των «αποκεντρωμένων» και των «χαλαρών»…
 • Καμιά υποχώρηση, καμιά επανάληψη των λαθών του 2004 και του 2008. Ας αποκαλυφθούν οι εχθροί της εργατικής τάξης και της λύσης, συνεργαζόμενοι.
 • Υποστηρίζω μια κεντροαριστερή επιλογή που να ελκύει τη βάση των ψηφοφόρων του κέντρου και να συσπειρώνει το ΑΚΕΛ, έτσι ώστε να δώσουμε μια αξιοπρεπή μάχη για την τάξη και το κίνημά μας.
 • Χωρίς νέρωμα στο στόχο της διζωνικής, για την υπεράσπιση του κοινωνικού διαλόγου και των εργασιακών διεκδικήσεων.”
 • Ως εκ τούτου, έχω κάθε λόγο να αισθάνομαι δικαιωμένος από τις εξελίξεις, και να στηρίζω την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά με κάθε καλή διάθεση, χωρίς απολογίες και νερώματα, «ναι μεν αλλά» και λοιπά φτιασιδώματα.
Ποιες είναι η προοπτικές νίκης;
 • Η όλη προσπάθεια του ΔΗΣΥ, αλλά και του ΔΗΚΟ προφανώς, της «κλίκας» Συλλούρη στο Ευρωκό και ίσως και των (ο θεός να τους κάμει) Οικολόγων, είναι να επιχειρηθεί η εκλογή Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα παζάρια της δεύτερης Κυριακής, αλλά και να «κλειδώσει» η πόρτα για άλλους διεκδικητές θέσεων, υπουργείων κλπ.
 • Η αλήθεια είναι πως αθροίζοντας τα ποσοστά των κομμάτων που ενδέχεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Συναγερμικού υποψηφίου, αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
 • Αλλά φυσικά, δεν δουλεύουν έτσι τα πράματα. Ήδη στελέχη του ΔΗΚΟ όπως η ευρωβουλευτίνα Αντιγόνη Παπαδοπούλου, ο πάφιος Βουλευτής Αντώνης Αντωνίου αλλά κυρίως η νεολαία του κόμματος με επίσημη ανακοίνωση, έχουν καταφερθεί ενάντια σε συνεργασία με τον ΔΗΣΥ. Ανάλογες είναι οι αντιδράσεις αρκετών δηκοϊκών απ όσο γνωρίζω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κατευθύνονται προς την υποψηφιότητα Μαλά από τον πρώτο γύρο.
 • Ανάλογες διαφοροποιήσεις έγιναν και στο ΕΥΡΩΚΟ, εκ μέρους του αντιπροέδρου του κόμματος και «εκπροσώπου» των πρώην «Νέων Οριζόντων» Νίκου Κουτσού, που μάλλον θα στηρίξουν Γιώργο Λιλλήκα.
 • Οπότε, χονδρικά, και βλέποντας και τις αντιδράσεις «αηδίας» του επανενωτικού χώρου με τα «παρά φύσην» της συνεργασίας ΔΗΣΥ με τους διάφορους «ενδιάμεσους», δεν θα στοιχημάτιζα για εκλογή του Αναστασιάδη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.
 • Σε όλα αυτά, προστίθενται φυσικά και τα εργασιακά ζητήματα, τα θέματα τρόικας και μνημονίου που «καίνε» τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες... αριστερούς, κεντρώους και δεξιούς.
 • Αν ο Μαλάς παίξει σωστά τα επικοινωνιακά του χαρτιά, και αν οι όποιες αποφάσεις για υπογραφή ενός μνημονίου «μετακινηθούν» κάποιους μήνες αργότερα έτσι ώστε να γίνουν το κυρίαρχο θέμα των εκλογών, θα έβλεπα την νεοφιλελεύθερη υποψηφιότητα του Αναστασιάδη και του «διδύμου» να «βρίσκουν το μπελά τους» από τη ΠΑΣΥΔΥ και τη ΣΕΚ που παραδοσιακά ψηφίσουν δεξιά.
 • Προσωπικά θα ήθελα οι εκλογές να μετατραπούν σε δημοψήφισμα υπέρ ή εναντίων των πολιτικών της μονόπλευρης λιτότητας, να ξεμπροστιαστούν οι τραπεζιτικές απάτες και όσοι τους συγκαλύπτουν, να φανερωθούν τα μεγάλα συμφέροντα που θέλουν επί πινακίου φακής να ρημάξουν τον δημόσιο πλούτο.
 • Σε ένα τέτοιο προεκλογικό περιβάλλον, η υποψηφιότητα Μαλά έχει τις δικές τις πιθανότητες νίκης, υπολογίζοντας πάντα πως θα παλέψει απέναντι στον συρφετό των ιδιωτικών καναλιών και τη μεγάλη πλειοψηφία των εφημερίδων…
 • Καλό εκλογικό αγώνα λοιπόν σε όλους! Και ο λαός ας αποφασίσει. 

38 σχόλια:

 1. Ανώνυμος23/8/12, 8:01 μ.μ.

  απο εγκυρες πηγες μεσα απο το ακελ γνωριζουμε οτι πολλοι ακελικοι θα ψηφισουν αναστασιαδη γιατι ζητουν επειγοντως δουλεια.εχουν απογητευθει αφανταστα απο την αντιλαικη πολιτικη της σταλινοφασιστικης ρατσιστικς κυβερνησης ακελ και γνωριζουν οτι με την εκλογη του νικου θα αρχισουν αμεσα μεγαλα εργα,θα ερθουν επενδυσεις και ειδικα θα μειωθουν οι μισθοι των δημοσιων υπαλληλων οι οποιοι φταινε για την χρεωκοπια μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος23/8/12, 8:57 μ.μ.

   Ναι... Από έγκυρες πληροφορίες...

   Ναι... Σταλινοφασιστική...

   Ναι... Θα έρθουν επενδύσεις...

   Ναι... Φταιν οι δημόσιοι υπάλληλοι...

   Ναι... Θα μας σώσει...


   Ρε φίλε μου εν τζιαι είσαι αρειανός, έννεν;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/9/12, 11:54 μ.μ.

   pe allonan re anwnyme, en to 1/5 toy dysy poy en tha psifisei anastasiadi tziai ta 2/3 toy diko

   Διαγραφή
 2. Τον επόμενο πρόεδρο κάποιοι θα τον ψηφίσουν με περισσότερο, και άλλοι με λιγότερο ενθουσιασμό.

  Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια!

  Α, και για τον Σταύρο τον Μαλά: και εγώ είχα αναφερθεί προ καιρού πως η επιλογή του ΑΚΕΛ θα έπρεπε να ακολουθούσε το προφίλ ας πούμε του Μαλά.

  Για να έχει υπόθεση όμως ο άνθρωπος θα πρέπει να μείνει μακρυά από αυτά που γράφεις, και κυρίως μακρυά από τον Χριστόφια - αν εννοείς τι εννοώ. Αν όχι, περισσότερα εδώ:

  http://goo.gl/8jrqh

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. :-)μα αν μείνει μακριά από αυτά που γραφω, δεν θα μας κάμνει εμάς αγαπητέ μου!

   Και θα σας ευκολύνει εσάς...

   Αν εννοείς τι εννοώ...

   Διαγραφή
 3. Σύντροφέ μου! Αντελόσιασές με τέλια! Μόλις είδα τον τίτλον έπαθα! Ενόμισα ότι έταξε σου υπουργιλλίκκκιν! Ύστερα επίεν η καρκιά μου στη θέσην της! Φιου! Εννά ξανα-αναφέρω τον προγραμματισμόν έτσι για να καταγράφεται. Τωρά που είπα καταγραφή: Εν είσιεν προχωρήσει η Γενική Εισαγγελία εναντίον του Λιλλήκα για εκατομμύριον/ α των αγελαδοτρόφων; (Ακόμα τζι' αν διατηρηθεί η αρχή ούλλοι εν αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου) Ήνταλως λειτουργά το πράμαν, άμαν υπάρχει έτσι υπόθεση για υποψηφιότηταν;Ειδικά άμαν ακούεις την Ιωάννα να σου λαλεί για το "προφίλ" τζιαι το πρόγραμμαν των υποψηφίων; Μα εννά μας παντρέψουν τελεία τουτοί;!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χα! Εφαντάστηκες; Παραδέχομαι πάντως ότι ο τίτλος είναι επιτηδευμένα πιασάρικος;-)

   Κοίτα, για τους αγελαδοτρόφους, όπως και κάθε άλλο σκάνδαλο, ισχύει η αρχή " τι συμφέρει στο βαθύ κράτος να αποκαλυφτει,θα γίνει θέμα". Αν τους ενοχλήσει ο Λιλλήκας προεκλογικά, θα γίνει θέμα...

   Δαμέ οι τράπεζες εφεσώσαν μας για τα καλά τζιαι δεν ακούεις κιχ.

   Τωρά που είπες οικολόγοι, τραβούν τελικά με Λιλλήκα;

   Διαγραφή
 4. Αν εκλεγεί ο κύριος που απεικονίζεται με τον λευκό άγγελο πάνω στην τζεφαλήν Πρόεδρος αυτής της χώρας, μπορεί τζαι να μεν ζήσουμε/επιβιώσουμε να τον χαιρόμαστε για 5 χρόνια.

  Αυτοί θα μας κάψουν τζαι θα μας καουρτίσουν όπως πάσιν τα πραματα δαμέ γυρών, τζαι αρεσκει μου που οι φίλοι δεξιοί δεν λεν κιχ για το τί συμβαινει στην περιοχη και καταναλώνονται με φιλολογίες για το δηκο...

  Ε τζαι σιγά την αντίσταση ρε παιθκια!! Δαμέ σε λλιον εν να καμνετε σπαγκατα της Δρακουλέσκου στην υποδοχή του αεροδρομίου Λάρνακας...

  Όπως το βλέπω το πράμα αν εκλεγεί ο κύριος Νικος εν θα μπαινουμεν σπιτι μας...ή σε τσιατιρκα θα βρεθουμεν πάλε ή μονίμως μες τους δρόμους να διαμαρτυρόμαστε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απλά θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, με το ήθος που μας διακρίνει πάντα, να μην εκλεγεί ο κύριος με το αγγελούιν.
   Χωρίς αυτή τη φορά να συνεργαστούμε με τον διάολο. Χάρισμα τους!

   Ο λαός να μεν πατήσει τη πεπονόφλουδα της νατοποίησης, γιατί περί αυτού πρόκειται η συνεύρεση της δεξιάς, "χαλαρής" και απορριπτικής γιατί όντως θα περάσουμε μαύρες μέρες.

   Διαγραφή
  2. Είδες που είστε (γενικά) απληροφόρητοι; Δεν είναι άγγελος, είναι η Νίκη του Παιωνίου.

   http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9C%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85_%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85

   Διαγραφή
  3. Χωρίς αυτή τη φορά να συνεργαστούμε με τον διάολο. Χάρισμα τους!

   Εξέχασες που επαρακαλούσετε τον Κάρογιαν (μεσούσης της διαβούλευσης του "ενδιάμεσου") για συνεργασία! Αν εδέχουνταν οι ΔΗΚΟϊκοί τότε μια χαρά θα εσυνεργάζεστουν με τον..."διάολο". Για πολλοστή φορά. Στη βάση αρχών βεβαίως βεβαίως!

   Διαγραφή
  4. Στη βάση της ΔΔΟ, της μη παραίτησης από τις προτάσεις Χριστόφια στο Κυπριακό, την υπεράσπιση των εργαζομένων και του δημοσίου συμφέροντος...αν εδέχονταν οι δηκοϊκοί (και οι εδεκίτες), γιατί όχι;

   Έννεν αρχές τούτες;

   Διαγραφή
  5. Εξήγα μας να δούμε ρε Στέλιο πώς είναι ποτέ δυνατόν να πιστεύκετε (ΑΝ πιστεύκετε δηλαδή) ότι υπήρχε περίπτωση να συμφωνήσουν ΔΗΚΟ τζαι ΕΔΕΚ στη "μη παραίτηση από τις προτάσεις Χριστόφια στο Κυπριακό" τη στιγμή που ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ τούτα κόμματα εζήτησαν επιτακτικά να αποσύρει τις εν λόγω προτάσεις ο Χριστόφια και στην άρνηση του ίδιου, αποχώρησαν από την Κυβέρνηση. Εξήγα μας το να δούμε.

   Τζαι εξήγα μας επίσης εφόσον η ΔΔΟ είναι "αρχή" για το ΑΚΕΛ, πώς δικαιολογείται η πρόσκληση για συνεργασία στο ΕΥΡΩΚΟ!

   Διαγραφή
  6. Όχι, δεν το επιστεύαμε...
   Αλλά οι προσκλήσεις για συνεργασία πρέπει να γίνονται, γιατί στο κάτω-κάτω, τα κόμματα δεν είναι μόνο οι ηγεσίες τους φίλε, είναι και ο κόσμος τους.
   Στέλνεις μήνυμα στον κόσμο τους στην ουσία, ότι "εγώ έχω αυτές τις θέσεις και θέλω συνεργασία" στη βάση τους.
   Στο ευρωκό άλλαξε το λεκτικό της πρότασης δηλαδή;

   Αν απορρίπτουν οι ίδιοι την ΔΔΟ, πρόβλημα τους. Εσταλήκαν επιστολές σε όσα κόμματα δεν είχαν υποψήφιο φίλε. Εν απλό.

   Με ένα πολυσέλιδο κείμενο αρχών, καλά επεξεργασμένο τζιαι κυρίως χωρίς εκπτώσεις.

   Να μεν τους κάμεις πρόταση για να σου πουν μετά, μα το ΑΚΕΛ μας απέκλεισε...;

   Διαγραφή
  7. Μάλιστα.
   Δηλαδή άσχετα αν ο Συλλούρης εν αντιομοσπονδιακός, εστηρίζεστουν στο ότι ενδεχομένως ο κόσμος του ΕΥΡΩΚΟ να είναι υπέρμαχος της ΔΔΟ α;
   Ομοίως, εστηρίζεστουν στο γεγονός ότι μπορεί ο κόσμος του ΔΗΚΟ τζαι της ΕΔΕΚ κατά βάθος να είναι υπερ της σταθμισμένης ψήφου.

   Αλλά στην τελική τί να τους κάμετε τούτους τους "ξημαρισμένους" τζαι τους "φθαρμένους" ρε Στέλιο; Αφού έσιετε έναν "άσπιλον" τζι "αμόλυντον" Μαλά που -όπως είπες τζι εσύ πρόσφατα- εν άππαρος που βουρά μόνος του!

   Το ότι ήταν του "ΝΑΙ" στο Σχέδιο Ανάν ο Μαλάς βέβαια κάμνετε το γαργάρα. Άλλωστε, τζαι το ΑΚΕΛ ήταν του "ΝΑΙ"...

   Διαγραφή
  8. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι στο κέντρο που θεωρούν λογικότατες τες προτάσεις για σταθμισμένη ψήφο τζιαι εκ περιτροπής. Άσχετο που την δαιμονοποίηση τζιαι τη προπαγάνδα των ΜΜΕ.
   Έγινε και συνάντηση με το Ευρωκό στην οποία ανακοινώθηκε πως δεν υπάρχουν καθόλου συγκλίσεις. Εν πολιτικός πολιτισμός τούτο. Εν καταλαβαίνω που κολλάς.

   Σίγουρα ο Μαλάς είναι ο καλύτερος όλων των υποψηφίων, εν της επανένωσης ο άνθρωπος, όπως τζιαι το ΑΚΕΛ ναι, της επανένωσης για τους κυπρίους, όι γαι να λύσει το πρόβλημαν της η αμερική, η τουρκία τζιαι το ΝΑΤΟ.   Διαγραφή
 5. Επίσης μπορεί καποιος να μας ενημερώσει αν πήρε θέση ο μελλοντικός Πρόεδρος και το κόμμα του για τις αποκαλύψεις σχετικά με τις αγγλικές βάσεις;

  Να ξερουμε δλδ πόσο σπιρτον είναι ο Πρόεδρος οταν μας απειλουν να μας βομβαρδίσουν...

  Θα χαρώ να με ενημερώσει κάποιος. Σύντομα όμως πριν τους βομβαρδισμους αν γίνεται..

  Η ανακοίνωση του ακελ είναι εδώ:

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Ε. ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

  Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει τις Βρετανικές κατασκοπευτικές κινήσεις που δια μέσω των Βάσεων τους στην Κύπρο διοχετεύουν ζωτικές πληροφορίες στη Συριακή αντιπολίτευση μέσω της Τουρκικής κυβέρνησης και του στρατού. Η αποκάλυψη αυτής της πληροφορίας από τον Βρετανικό Τύπο, ο οποίος φιλοξενεί σχετικές δηλώσεις αξιωματούχου του λεγόμενου ελεύθερου Συριακού Στρατού, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη του ρόλου των Βρετανικών Βάσεων στην περιοχή. Ενός ρόλου που από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας τους, το ΑΚΕΛ θεωρούσε ως πηγή κινδύνου για τους λαούς της περιοχής, την Κύπρο και την ειρήνη.

  Η Συριακή διένεξη που έχει λάβει διαστάσεις εμφυλίου πολέμου και η πιθανότητα επέμβασης στο Ιράν απειλούν με ανάφλεξη και πλήρη αποσταθεροποίηση ολόκληρης της περιοχής, θα αιματοκυλίσουν περαιτέρω τους λαούς, τους αθώους και αμάχους που ήδη πληρώνουν με τη ζωή τους και θα θέσουν και τις άλλες χώρες της περιοχής σε κινδύνους.

  Στη Συρία χρειάζονται περαιτέρω δημοκρατικές αλλαγές και προώθηση οδικού χάρτη ειρήνευσης με ταυτόχρονη και μόνιμη εκεχειρία. Χρειάζεται οι ξένες δυνάμεις, που ενισχύουν σταδιακά τα φανατικά ισλαμιστικά στοιχεία, να πιεστούν από τους λαούς της περιοχής ώστε να μην υπονομεύουν την ειρήνη για χάρη των επεκτατικών ιμπεριαλιστικών τους σχεδιασμών για μια νέα Μέση Ανατολή.

  Το ΑΚΕΛ απορρίπτει την πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών που ανέχεται και συντηρεί απολυταρχικά καθεστώτα με αντάλλαγμα τη στρατιωτική υπεροχή και το πετρέλαιο και που την ίδια στιγμή συνεργάζεται με φανατικά ισλαμιστικά στοιχεία για να ανατρέψει άλλα καθεστώτα. Αυτή η κοντόφθαλμη και πολεμοχαρής πολιτική μόνο δεινά προκαλεί στην ανθρωπότητα.

  Η θέση της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέρ ειρηνικής επίλυσης του προβλήματος στην Συρία μέσα από την επίμονη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ και κατά οποιασδήποτε συγκεκαλυμμένης ή ανοικτής επέμβασης στην χώρα, αποτελεί τη μόνη ορθή επιλογή. Αντίθετα, ο ρόλος της Τουρκικής κυβέρνησης στην περιοχή και ειδικά στην περίπτωση της Συρίας είναι υπονομευτικός και αποσταθεροποιητικός.

  21/08/2012

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, ανατροπή του τυράννου Άσσαντ, μέσω των ακραίων ισλαμιστών, των μοναρχιών της μέσης ανατολής, των νατοϊκών και φυσικά της Τουρκίας!

   Οι φιλελεύθεροι υπερ!

   Αφού εν φίλος του Χριστόφια τα μαύρα!

   Διαγραφή
  2. πού ενι τουτη η ανακοίνωση; θέλω την! πρεπει να ενημερωθούν και οι τ/κ τί τους ετοιμαζει ο μελλοντικος μας πρόεδρος!

   Διαγραφή
  3. Έρκεται με το άκις εξπρεςς, ως το απόγευμα, στες έξι κλείουν τα γραφεία.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος24/8/12, 1:19 μ.μ.

   Γιατί εν τα λαλεί του Πρωθυπουργού της Αγγλίας ο Πρόεδρος μας; Οξά έννεν φίλος του πιον;

   Διαγραφή
 6. Yep! "Φυτιλιάρικη" αλλά με καλόν τρόπον η ανάρτηση.

  "όλοι αυτά τα καλά παιδιά της μπλογκόσφαιρας, νεοφιλελεύθεροι ως το κόκκαλο" - "Ο Αναστασιάδης είναι στο κάτω-κάτω η μόνη πραγματικά νεοφιλελεύθερη επιλογή". Χμ, χμ, χμ! Τζιαι ο Λιλλήκκας είναι....τι; Σοσιαλδημοκράτης;

  "Από την άλλη, έτεροι μπλόγκερς και σχολιαστές που τα έχουν με τον Χριστόφια και το ΑΚΕΛ γιατί δεν προχώρησε το Κυπριακό (γιατί ίσως και να θεωρούν ότι η Τουρκία και ο Ταλάτ μέχρι την Άνοιξη του 2010 έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους…), φαίνεται να έχουν αηδιάσει......μπλα μπλα μπλα". Εντάξει ο Χωρικός αποδεικνύει ότι κακώς του τα εχώννετε, εν σαφές ότι έννεν μονόπαντος στην κριτικήν του. Σε αντίθεσην με σας. Οξά αρέσκουν σας τα "ειδύλλια" καλλίττερα που τα "συνοικέσια"; How romantic!

  "Υποστηρίξτε τον υποψήφιο σας με θέρμη κύριοι! Γιατί αν είναι με τα μυξοκλάματα και τις απολογίες που θα τον στηρίξετε, δεν τον βλέπω και πολύ καλά!" Άτε ρε Στέλιο, που ανησυχείς τζιόλις. Οϊ να ππέσεις με τες κλάτσες αν δεν πάει καλά ο Νίκαρος (λόγω "ξενέρωτης κερκίδας" ανάμεσα σε άλλα).

  "Αλλά φυσικά, δεν δουλεύουν έτσι τα πράματα. Ήδη στελέχη του ΔΗΚΟ όπως η ευρωβουλευτίνα Αντιγόνη Παπαδοπούλου, ο πάφιος Βουλευτής Αντώνης Αντωνίου αλλά κυρίως η νεολαία του κόμματος με επίσημη ανακοίνωση, έχουν καταφερθεί ενάντια σε συνεργασία με τον ΔΗΣΥ. Ανάλογες είναι οι αντιδράσεις αρκετών δηκοϊκών απ όσο γνωρίζω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κατευθύνονται προς την υποψηφιότητα Μαλά από τον πρώτο γύρο.". Σωστόοος! Τούτοι ούλλοι οι (κυπριανικούς που τους λαλείς οξά ετέλειωσεν μας ο όρος;) εννά παν με τον Λιλλήκκαν στον α' γύρον αλλά εννά παν με το Μαλάν στο 2ο; Μα αφού στο κυπριακόν ο Μαλάς έσιει το στίγμαν το νενέκου όπως ο Νίκαρος. Οξά εννά σκεφτούν βάσει της οικονομίας; Τζιαμέ τζι' αν θα παν βουρητοί με τον υποψήφιον του ΑΚΕΛ! Άρα προς τι εύχεσαι να παν στον Λιλλήκκαν στον α' γύρον; Εν πιο καλός ο Λιλλήκκας που τον Νίκαρον; Αναμένω με ενδιαφέρον την απάντηση σου.

  Επίσης, βάλλω τζιαι σε σέναν την ίδιαν ερώτησην που έβαλα του Άνευ ποτζιεί στου Στροβ, αφού παραθέσω πρώτα το σχόλιον του Άνευ (χωρίς βέβαια να υπονοώ ότι απαραίτητα τζιαι εσύ εψήφισες Παπαδόπουλον, αφορά το ΑΚΕΛ η ερώτηση μου):

  ΑΝΕΥ: "Όμως «η βασική μας διαφορά ρε φίλε», ΔΕΝ είναι αυτό που ΕΣΥ λες, αλλά το ότι ΕΜΕΙΣ δεν στεκόμαστε τόσο στα πρόσωπα, αλλά στα προγράμματα τους και ποιους [ποιες κοινωνικές ομάδες και τάξεις] εξυπηρετούν αυτά....Δεν είναι απλά μανιχαϊστικό το ζήτημα [δηλ. “καλών” και “κακών”] όπως συχνά υποβάλλετε με τη θέση ότι σ’ όλους τους πολιτικούς/κομματικούς χώρους υπάρχουν καλοί άνθρωποι και καλοί πολιτικοί. Το καίριο ζήτημα είναι ποιους τα συμφέροντα εξυπηρετούν, πέραν από τα δικά τους…"

  Woofis: "Μα ναι ρε παιδί μου, εν ξεκάθαρον καλό γιατί υποστηρίξετε ως παράταξην τον Τάσσον Παπαδόπουλον. Έννεν επειδή ήταν¨”καλός πολιτικός” αλλά λόγω “του προγράμματος του και ποιους [ποιες κοινωνικές ομάδες και τάξεις] εξυπηρετούσεν” ως πρόσωπον.
  Άρα επειδή εγώ προσωπικά δυσκολεύκουμαι να έβρω ιδιαίτερες διαφορές σε έναν “Παπαδοπουλλικόν” που έναν “Αναστασιαδικόν” πρόγραμμαν, καθώς τζιαι στα “συμφέροντα” που οι συγκεκριμμένοι θκιό “εξυπηρετούν” (ή εξυπηρετήσαν), να αναμένουμεν ότι ΔΕΝ θα σταθείτε προκατειλημμένα στο “πρόσωπον” του Αναστασιάδη όταν έρτει η ώρα της κάλπης;"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γούφη τες καλημέρες μου!

   Πόθθεν να ξεκινήσω; Που το τελευταίο με τον Παπαδόπουλο; Υπήρχε πρόγραμμα με τον Παπαδόπουλο φίλε,τζιαι υλοποιήθηκε μεγάλο κομμάτι. Αλλά το κυρίαρχο στοιχείο του προγράμματος ήταν να φύει ο Συναγερμός που τη εξουσία, γιατί ομολογουμένως, τα είχε κάμει γέριμα δέκα χρόνια σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα φκαίννουν τα άπλυτα... Μιχαηλίδης κλπ, μίζες, καταγγελίες Πουργουρίδη, συσχετισμός χρηματιστηρίου, αθέμιτοι πλουτισμοί κλπ κλπ.

   Από εκεί και πέρα, θεωρώ προσωπικά ότι ήταν λάθος επιλογή, έκαμα τζιαι σχετική ανάρτηση στην οποία παραπέμπω στο κείμενο. Τζιαι γιατί ήταν λάθος επιλογή; Διότι στην ουσία επέτρεψε στους αγγλοαμερικάνους τζιαι τους τούρκους να μας παίξουν το παιχνίδι της αλλαγής Ντενκτάς-Ταλάτ.

   Ενώ το 2010 πχ, εκάμαν μας το αντίθετο.

   Ήταν λάθος στρατηγική επιλογή ως προς τη λύση ο Παπαδόπουλλος, εφάνηκε ξεκάθαρα. Αλλά τζιαι για την οικονομία τζιαι τα δημοσιονομικά έμπαζε νερά, ο γιος του μας το δείχνει επίσης καθαρά.

   Ο Παπαδόπουλος θα μπορούσε να το παίζει τζιαι καλά υπερ της λύσης, όσον υπήρχε Ντενκτάς,εξού και αποδέχτηκε το Ανάν 3 το καλοκαίρι του 2003 ως βάση διαπραγμάτευσης, ενώ ο Ντενκτάς όχι.

   Οι αμερικάνοι τζιαι ο Χάνι τον επήραν χαπάρι, αλλάξαν τον Ντενκτάς ενώ είχαμε δεχθεί την επιδιαιτησία γιατί ακριβώς εποντάραμε στον Ντενκτάς, τζιαι έτα ούλλα τζιαμαί.

   "Δεν άλλαξε ο άνθρωπος" δηλαδή, ήταν λάθος εκτίμηση-ανάλυση, τζιαι το εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο όσοι ήθελαν να μας σπρώξουν σε μια λύση που θα εβόλευε τη τουρκία (ο ερτογάν επανηγύριζε με το Μπούρκενστοκ),ρίχνοντας στην ε/κ τες ευθύνες της απόρριψης.

   Η αυτοκριτική έγινε έμπρακτα ουσιαστικά, με την αυτόνομη κάθοδο το 2008. Τζιαι μεν μου πεις πως τζιαι πάλε εσυνεργάστηκε το ΑΚΕΛ με το ΔΗΚΟ τζιαι την ΕΔΕΚ, γιατί μόλις προχθές ο Φωτίου είπε πως εκρυφτήκαν τα προβλήματα κάτω που το χαλί τότε.

   Που σημαίνει ότι το ΔΗΚΟ, αλλά και η ΕΔΕΚ, δεν εμπορούσαν να περάσουν τες θέσεις τους στο Κυπριακό στον Χριστόφια. Να μεν ξεχνούμε τζιαι ότι η αντιπολίτευση στο Κυπριακό εγίνετουν μέχρι τον Γενάρη του 2010, μόνο που τούτους. Οπότε, ποια ακριβώς ήταν η "διολίσθηση" του ΑΚΕΛ προς τες απορριπτικές θέσεις τούτη τη περίοδο;

   Τζιαι φυσικά να μεν υποτιμούμε το γεγονός ότι ο Χριστόφιας εξανάβαλε το Κυπριακό στη σωστή του βάση, τζιαι εσωτερικά αλλά κυρίως στο εξωτερικό, δεχόμενος τέτοια πίεση εκ των έσω όσο σχεδόν κανείς στο παρελθόν, αν εξαιρέσουμε τη περίοδο 71-74.

   Η μεγαλύτερη όμως έμπρακτη αυτοκριτική γίνεται τώρα!

   Σε μια δήλωση του Α. Κυπριανού που επέρασε λλίο στο ντούκου, γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στα εξής: "Δεν θα νερώσουμε τες θέσεις μας στο κυπριακό τζιαι στην οικονομία για να εμποδίσουμε τον αναστασιάδη να βγει στην εξουσία, ας πάρουν την ευθύνη όσοι θα τον ψηφίσουν".

   Οπότε, στη πράξη, γίνεται διόρθωση της τακτικής.

   Ε, έχεις μπροστά σου μια διορθωμένη τακτική σε ότι αφορά το Κυπριακό που λαλείς ότι σε ενδιαφέρει τα μέγιστα, τζιαι μιαν επανάληψή της με διαφορετικούς παίκτες.

   Τζιαι συ επιλέγεις το δεύτερον!

   Πόση κριτική δηλαδή σε παίρνει να κάμνεις για το 2003, άμμαν το 2013 έρκεσαι να επαναλάβεις αυτά που υποτίθεται κριτικάρεις;

   Για να μεν πάμε τζιαι πιο πίσω στο 1993...

   Διαγραφή
  2. Στα ερωτήματά σου τωρά.

   1)Ο Λιλλήκας δεν είναι επιλογή για τους φιλελεύθερους οπαδούς της λύσης, εν καθαρό. Τζιαι ναι προσπαθεί να το παίξει ολίγον τι Καμμένος (αντιμνημονιακός + εθνικιστής)

   2)Ο Χωρικός εκόλλησε στο σχέδιο Ανάν, θα εμπορούσε να κολλήσει με τον ίδιο τρόπο στο θάψιμο των ιδεών Γκάλι, στο πραξικόπημα κ.ο.κ. αφού τον ενδιαφέρει η λύση. Στο κάτω-κάτω, το μεγαλύτερο τίμημα σε εκλογές για χάρη του Κυπριακού, το επλήρωσε το ΑΚΕΛ το 85'. Το ότι δηλώνει αυτά που δηλώνει, όπως και άλλοι συμπλόγκερς (Παύλος, Ίων κλπ) δείχνει μια συνέπεια που εκτιμάται.

   Δεν γίνεται δηλαδή να μας το παίζετε "ΔΗΚΟ=καπαρέ" τόσα χρόνια, τζιαι τωρά play pellon...

   3) Το "υποστηρίξτε τον υποψήφιό σας με θέρμη κύριοι" ήταν προφανώς περιπαιχτικό σχόλιο, για το φυτίλιασμα που λες τζιαι συ, σιγά μεν στεναχωρηθούμεν αν χάσει ο κ.Νίκος! Ζούμε για τούντη προοπτική!

   4) Οι τάσεις στο ΔΗΚΟ υπάρχουν, έννεν φανερό; Ναι, ο όρος "κυπριανικοί" μας έχει τελειώσει, γιατί δεν φαίνεται να σχηματίζονται πλέον έτσι οι ομάδες (πχ ο Φωτίου "έσπασεν", και ίσως και ο ίδιος ο Μάρκος).Έννεν δική μας δουλειά δηλαδή.

   Ναι, υπάρχουν υποστηριχτές της λύσης στο ΔΗΚΟ. Και ναι, οι περισσότεροι που αντιδρούν στη συνεργασία με ΔΗΣΥ, το κάνουν και για το κυπριακό,και για τα οικονομικά. Εξού και η διαμόρφωση τέτοιου προφίλ από τον Λιλλήκα που να τους ελκύει.

   Ναι και πάλι, δεν ελκύονται από τον Μαλά όπως φαίνεται. Όμως στον Β' γύρο, αν όπως έγραψα πάμε σε "μνημονιακές εκλογές", ίσως να "βαρέσουν" προς τα αριστερά.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/8/12, 12:38 μ.μ.

   Εν ο νου σου τζαι μια λιρα που εκολησα στο σχεδιο αναν.

   Ειμαι κολλλημενος με την λυση.

   Xwrikos

   Διαγραφή
  4. Στέλιο μου αλλού η κριτική σου ως προς το ΔΗΚΟ. Εγώ ήμουν τζιαι είμαι ξεκάθαρος τζιαι με αναρτήσεις. Τζιαι κάμνω ανοικτήν κριτικήν τζιαι του Αναστασιάδη για τούτον. Για την ώραν εν βαρεί αρκετά τούτη η συμπεριφορά για να μεν τον ψηφίσω. Αλλά τουλάχιστον εγώ τζιαι π.χ. ο Στροβ βάλλουμεν τζιαι έναν ενδεχόμενον να μεν συμπεριφερτούμεν "οπαδικά". Κάμνουμεν τζιαι μιαν κριτικήν, οριοθετούμεν κάπως (π.χ. στο θέμαν ορισμού δηκοϊκού διαπραγματευτή). Αλλά εσέναν προφανώς βολεύκουν σε τα "αρνιά". Θεωρείς την όμορρην κριτικήν "απολογίες" τζιαι "μυξοκλάματα" τζιαι αντικείμενον ειρωνίας. Ε, σόρρυ που εν σε βολεύκουμεν. Τζιαι μεις επίσης βλέπουμεν τζιαι τον Μαλάν θετικά, οϊ επειδή εν "άγιος" (ειδικά μετά τες ομιλίες στα μακαριακά μνημόσυνα) αλλά επειδή εν καταφανέστατα επανενωτικός. Αν εφκάλλετε τζιαι λλίον τες αντισυναγερμικές σας παρωπίδες ήταν να δώκετε τζιαι έναν benefit of the doubt του Νίκαρου.
   Μιλάς για "αλλαγήν τακτικής" που το ΑΚΕΛ. Σόρρυ αλλά εθελοτυφλείς φίλε. Οι δηλώσεις Κυπριανού εγίναν μετά που παρατεταμένην, πολύμηνην περίοδον "γλυψίματος" του Κάρογιαν τζιαι αφού εκατάλαβεν ότι...δεν τραβά η κουβέντα (όταν λλίον πολλά το ΔΗΚΟ ήβρεν σας χαμέ τζιαι επήεν να πατήσει επί πτωμάτων με απαιτήσεις για δηκοϊκόν υποψήφιον τζιαι προ-αποκλεισμόν Χριστόφια). Αν ήταν μάγκας ας τες έκαμνεν πριν τες "διαπραγματεύσεις".
   Άσε που η ούλλη σου ανάρτηση "ευλογεί" (εμμέσως πλην σαφώς) ως τζιαι την Αντιγόνην, επειδή εν αντι-αναστασιαδική, τζιαι ξεχνάς νάμπου έσουρνεν του προέδρου η συγκεριμένη πέρσι. Ποια η διαφορά δηλαδή που την συμπεριφοράν Αναστασιάδη έναντι Κουλία;

   Διαγραφή
  5. Σου έχω απαντήσει εκ των προτέρων χωρικέ...

   Γούφη, δεν ευλογώ καθόλου την Αντιγόνη, παρουσιάζω τα δεδομένα.

   Φαίνεται πως δεν έχεις καταλάβει ένα πράμα: δεν είμαστε αντισυναγερμικοί επειδή χρειαζόμαστε πολιτικό έχθρό, είμαστε αντισυναγερμικοί γιατί είναι η πεμπτουσία του πολιτικού εχθρού της τάξης μας (μαζί με τον ν παπαδόπουλο εσχάτως), η νατοϊκόφιλη δύναμη στη Κύπρο, η έκφραση του πλουτοκρατικού κατεστημένου τζιαι του βαθέως κράτους της εόκα.

   Όσο αφορά τες δηλώσεις που "έπρεπε να γίνουν πριν", μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις σε ποιο ακριβώς σημείο η κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ υποχώρησαν από τις προτάσεις Χριστόφια και τις θέσεις τους στο Κυπριακό όλα αυτά τα 4.5 χρόνια;

   Γίνονται συνεχώς οι δηλώσεις μη υποχωρήσης στο Κυπριακό φίλε, συνεχώς. Το ΑΚΕΛ εν η μόνη πολιτική δύναμη στη ε/κ πλευρά, μαζί με τους μικρούς ΕΔΗ, που υπερασπίζονται τη ΔΔΟ, ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ, είσαι Κύπρο τζιαι βλέπεις.

   Οπότε δεν το δέχομαι αυτό που λες. Αν είχε προθέσεις το ΑΚΕΛ να βάλει νερό στο κρασί του, θα το έκανε με την εκλογή Έρογλου που αφανήκαν τα πράματα ότι παγώννουν, ανοίγοντας τη πόρτα στο κέντρο. Δεν το έκαμεν όμως.

   Διαγραφή
  6. α, τζιαι να σου πω φίλε μου καλέ γούφη, πως στην ανάρτηση δεν σε είχα καθόλου υπόψην, αλλά τους συγκεκριμένους τρεις!

   Αν σε έβαλλα μέσα, θα έλεγα: "ο άλλος θα ψηφίσει Αναστασιάδη γιατί εν τον εδοκιμάσαμε..."

   Επίσης δεν σε θεωρώ νεοφιλελεύθερο.

   Διαγραφή
 7. http://hlithioagrino.blogspot.com/2012/07/z-for-p-resident.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος24/8/12, 3:07 μ.μ.

  stelios papalangi

  υπερ των εργαζομένων και ενάντια στη λιτότητα και κλπ κλπ.

  Γι αυτό θα ήταν καλό να έρτει η Τροικ ΠΡΙΝ τες εκλογές.
  Για να δούμε τες πραγματικές τζαι όχι τις προεκλογικες θέσεις του καθενου....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα έρτει πριν τις εκλογές, και θα γίνει διαπραγμάτευση πριν τες εκλογές, και θα μπουν οι προτάσεις για να τοποθετηθούν όλοι.

   Το θέμα είναι να μην υπογραφούν μνημόνια πριν τις εκλογές. Την αντιμετώπιση των προτάσεων της τρόικας πρέπει να τη χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση.

   Αυτό λέμε.

   Διαγραφή
  2. Τούτη εν η έννοια σας όντως.
   Να φορτωθούν οι επόμενοι την απραξία σας.
   Τζίνο το πακέτο μέτρων που εξήγγειλεν ο Υπουργός Οικονομικών τον Απρίλη εννα το παρουσιάσετε ακόμα...

   Διαγραφή
  3. Αν εννοείς απραξία να μην παίρνονται μέτρα ενάντια στους μισθωτούς, ναι, εν η έγνοια μας τουτη.

   Άλλα μέτρα, που είχαν άλλη κατεύθυνση, δεν αφήνονται από αλλού να περάσουν, οπότε, ας αποφασίσει ο κόσμος.

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος24/8/12, 10:40 μ.μ.

  «Αν εννοείς απραξία να μην παίρνονται μέτρα ενάντια στους μισθωτούς, ναι, εν η έγνοια μας τουτη.» Ναι.Οπως για παραδειγμα η αυξηση της φορολογιας πανω στα καυσιμα,τα τροφιμα και τα φαρμακα.Οτι πιο λαικο υπαρχει.Κιτρινε Ελληνοκυπριε, ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι οπτασιαζεσαι πολιτικες καριερες, αλλα ρε μαγκα τελευταιως εχεις αυτοεξευτελιστει εντελως.Ελεος ρε παρεα ελεος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα φαραμακα σου πινεις τα οξα παιζεις πελλον?

   Διαγραφή
  2. επειδή ακριβώσαν ρε

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...