"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

25 Αυγούστου 2012

Να γίνουν οι προεδρικές «δημοψήφισμα»

Για να διασωθεί ο λαός, όχι οι τράπεζες
 • Από όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, ειδικά στις χώρες που έχουν ήδη ενταχθεί στο μηχανισμό του ΔΝΤ, φαίνεται καθαρά πως η τρόικα δεν ενδιαφέρεται ποσώς για τη κοινωνική συνοχή, τα εργασιακά κεκτημένα ή ακόμα κι αυτή την έξοδο των οικονομιών από τη κρίση και την ύφεση.
 • Οι εντολοδόχοι του χρηματιστηριακού καρτέλ έχουν συγκεκριμένους στόχους: τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις κρατικών ή ημικρατικών οργανισμών πανευρωπαϊκά έτσι ώστε να βρει διέξοδο το συσσωρευμένο κεφάλαιο, και τις κάθετες μειώσεις των απολαβών και των ωφελημάτων των εργαζομένων για να εξυπηρετηθούν και πάλι οι μεγάλες εταιρίες, στο όνομα της «ανάπτυξης».
 • Οι καλές προθέσεις του Διοικητή της Κεντρικής μας Τράπεζας, αλλά και τις ίδιας της Κυβέρνησης, για συνομολόγηση ενός πακέτου μέτρων μαζί με τη τρόικα που να μη θίγει τη κοινωνική συνοχή και την εργασιακή ειρήνη, και που παράλληλα να βοηθά στο ξεπέρασμα της κρίσης, το πιθανότερο είναι να κτυπήσει στο τοίχος αυτών των σχεδιασμών.
 • Το αφτί των τροϊκανών δεν ιδρώνει από τέτοια αιτήματα, και ως απόδειξη των πραγματικών τους προθέσεων είναι το γεγονός ότι προτείνουν αντιλαϊκά μέτρα, και θέτουν προτάσεις ξεπουλήματος του δημοσίου συμφέροντος, πριν ακόμα μάθουν το ακριβές ποσό που χρειάζονται οι τράπεζες για να διασωθούν.
 • Έχει ήδη γίνει σαφές, πως οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δεν θα αποδεχθούν τις ρυθμίσεις που φαίνεται να έχει υπόψη της η τρόικα και που βλέπουμε να εφαρμόζονται στη Ελλάδα και αλλού.
 • Από την άλλη, η διαπραγμάτευση χρειάζεται, για να κατατεθούν οι απόψεις και των δύο πλευρών σε ότι αφορά τα μέτρα που προτείνουν αμφότερες, έτσι ώστε να ξέρει ο λαός τις επιλογές του.
 • Ενόψει μάλιστα εκλογών, θα αναγκαστούν όλοι οι υποψήφιοι αλλά και τα κόμματα που τους στηρίζουν, να πάρουν σαφή θέση υπέρ ή ενάντια στο μνημόνιο, με τις εκλογές να μετατρέπονται ουσιαστικά  σε «δημοψήφισμα» αποδοχής ή όχι των όρων που προτείνονται.
 • Έτσι κι αλλιώς, η χρονική απόσταση μεταξύ μιας κατάληξης των διαβουλεύσεων και του επόμενου Φλεβάρη, δεν φαίνεται να είναι μεγάλη.
 • Η τακτική αυτή, θα δώσει την ευκαιρία στις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφραστούν και να πιέσουν πολιτικά προς τη κατεύθυνση που ευνοεί τους εργαζόμενους, θα δημιουργήσει μέτωπα ενάντια στο μνημόνιο και θα καταδικάσει στη συνείδηση των μεσαίων και χαμηλών τάξεων αυτούς που τώρα επιχαίρουν με τη κάθοδο της τρόικας.
 • Ας γίνουν λοιπόν οι επόμενες προεδρικές εκλογές ένα εφαλτήριο καταδίκης και αντίστασης στους αντιλαϊκούς μηχανισμούς που στήνονται πανευρωπαϊκά και που οδηγούν στην εξαθλίωση των λαών.
 • Οι κύπριοι να μην πληρώσουν των τζόγο των τραπεζών και τη πλεονεξία του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Στη ΓΝΩΜΗ 24/08/2012

40 σχόλια:

 1. Οι καλές προθέσεις του Διοικητή της Κεντρικής μας Τράπεζας

  Ήνταλος τζι εδιέφυγεν σου το "νυν" πριν το "Διοικητή";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τί ακριβώς εν εκατάλαβες αγαπητέ;
   Εκτός τζι αν είσιεν τζαι ο προηγούμενος Διοικητής "καλές προθέσεις".
   Εν τοιαύτη περιπτώσει, θεώρησε άκυρο το προηγούμενο σχόλιο :)

   Διαγραφή
  2. μα εννοείται ότι μιλούμε για τη νυν κατάσταση, αφού το άρθρο περιγράφει τα τρέχοντα.

   ο παλιός ο διοικητής κανονικά έπρεπε ναν σε εξεταστική επιτροπή ως τωρα

   Διαγραφή
  3. Γιατί εν ζητά η Κυβέρνηση που τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει κατά πόσο προκύπτουν ποινικές ευθύνες εναντίον του Αθανάσιου Ορφανίδη; Ή μήπως φοβούνται να μη μιλήσει ο Βγενόπουλος;

   Διαγραφή
  4. Θα έρτει τζιαι για τούτο η ώρα, ήδη τα στοιχεία εν αρκετά για τόμους σκανδάλων.
   Ας μιλήσει και ο Βγενόπουλος.

   Διαγραφή
  5. Και για τον Χριστόφια υπάρχουν πορίσματα και στοιχεία αλλά δεν είδαμε να γίνεται κάτι. Πού θα πάει όμως... "θα έρτει τζαι για τούτο η ώρα". Όταν δεν θα υπάρχουν "ασυλίες"

   Διαγραφή
  6. Άτε να σας δούμε. Πάντως στο δικαστήριο Λεμεσού τες προάλλες, έππεσε η υπόθεση της οικογένειας Ιωαννίδη...

   Διαγραφή
  7. Είπαμε...καλύπτεται από "ασυλία" ο ανώτατος άρχοντας του Κράτους...

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος25/8/12, 4:23 μ.μ.

  Ο διοικητής αναγνωρίζει τη μη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών (ανεξαρτήτως των τραπεζών), άρα μην τον θεωρείς τόσο χαζό. Αμφιβάλλω αν υιοθετεί την ανωτέρω οικονομική ανάλυση, γιατί όπως και να το κάνουμε, ο άνθρωπος είναι επιστήμονας, όχι προπαγανδιστής...

  Επίσης, δεν είναι μάλλον αντιφατικό ρε Στέλιο, να ζητάς αντίσταση στην τρόικα ... από αυτούς που την κάλεσαν ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. έλα Στροβ, εν παλιό το ανέκδοτο με το ποιος εκάλεσε, πως και γιατί τη τρόϊκα, τζιαι ποιοι εζητούσαν επίμονα εδώ και δύο καλοκαίρια τούτη τη κάθοδο. Πε τα σε κανένα άλλο πληζ.

   Τα δημόσια οικονομικά δηλαδή, αν δεν είχαμε το πρόβλημα των τραπεζών, θα είχαν πρόβλημα να ανανεώσουν τα δάνεια τους;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/8/12, 7:46 μ.μ.

   Ο Πανίκος λέει ναι. Συνέντευξη στον Περσιάνη στην Καθημερινή της περασμένης Κυριακής,

   Διαγραφή
  3. Διάβασε τί λέει ο Διοικητής ΣΑΣ φίλτατε και ξαναμιλούμε.

   Διαγραφή
  4. Μα έννεν ανεξάρτητος θεσμός ο διοικητής της κεντρικής;

   Διαγραφή
  5. Πάντως στροβολιώτη, δεν είδα πουθενά αυτό το "ναι".
   Άλλο να λες υπάρχουν δημοσιονομικά ζητήματα, και υπάρχουν, κανένας δεν το αρνήθηκε, και άλλο να ισχυρίζεσαι ότι και χωρίς την υποβάθμιση των οίκων, που έγινε για την υπερέκθεση των τραπεζών στο ελληνικό χρέος (ποιος μπορεί να το αρνηθεί πια τούτο;), θα είχε πρόβλημα το κράτος να ανανεώνει τον δανεισμό του.

   Εγώ ισχυρίζομαι ότι δεν θα είχε. Και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στη κατηγορία "σκουπίδια", βρέθηκαν τράπεζες από δυτική πλευρά, που ανανέωσαν ομόλογα δημοσίου και με καλό rate, οπότε;

   Θα επαναλάβω αυτό που λέω και στον μπαν συχνά: ακόμα και μηδενικό έλλειμμα μπορούμε να έχουμε, φτάνει να συνεισφέρουν όλοι αναλογικά. Και ιδίως όσοι κερδοφορούν, όσοι έχουν μεγάλες περιουσίες κλπ.

   Τα προβλήματα στο δημόσιο υπάρχουν, αλλά δεν δημιούργησαν τη κατάσταση ως έχει.

   Αυτό κι αν είναι προπαγάνδα αγαπητέ.

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος26/8/12, 6:52 μ.μ.

   "Ωστόσο θα πρέπει να αναγνωρίσουμε κάποια χρόνια διαρθρωτικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στην κυπριακή οικονομία. Ένα από αυτά τα προβλήματα αφορά τη μακροχρόνια βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών, η οποία τίθεται σε κίνδυνο, πέρα από την προβλεπόμενη αύξηση των δαπανών του κράτους στα υφιστάμενα συστήματα συντάξεων και υγείας, και από τη μη διατηρήσιμη επέκταση τρεχουσών (μη παραγωγικών) δημόσιων δαπανών. Συνεπώς, υπάρχει ανάγκη για περικοπές μη παραγωγικών δαπανών και αναδιάταξη των κρατικών πόρων προς τις επενδύσεις και γενικότερα στις δραστηριότητες εκείνες που θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη."

   Αυτό ήταν το σκεπτικό των οίκων, αυτή ήταν και η θέση η δική μου, αυτή ήταν και η θέση όσων έπαιζαν καμπανέλλες, αλλά ο φυσικά τα αυτιά του Χριστόφια ήταν στουππωμένα.

   Για να είμαστε ειλικρινείς φυσικά, ακόμα και αν η κυβέρνηση συμπεριφερόταν υπεύθυνα, έγκαιρως, οι τράπεζες θα μας έφερναν πάλι σε δύσκολη θέση, όχι όμως τόσο δύσκολη όσο τώρα που γινόμαστε ρεζίλι με τους ερασιτεχνισμούς μας.

   Διαγραφή
  7. Νομίζω πως ρεζίλι τελικά έγιναν όσοι για μήνες έριχναν τις ευθύνες για τις υποβαθμίσεις των οίκων στο δημόσιο.

   Τουλάχιστον, δεν σας παίρνει πλέον να συνεχίζετε το ίδιο ψέμα το οποίο σερβίρατε για μήνες. Τώρα έχουμε το "Για να είμαστε ειλικρινείς"... πάλε καλά.   Διαγραφή
  8. Εγώ πάντως αναμένω κάποιον, όχι αναγκαστικά εσένα Στροβολιώτη, να μου απαντήσει στο ερώτημα που βάζω: Πιστεύετε ότι θα γίνονταν οι οποιεσδήποτε υποβαθμίσεις από τους οίκους, έστω και κατά μία βαθμίδα, και κατά συνέπεια η "έξωση" από τις "αγορές" χρήματος, εάν δεν επισυνέβαινε π τραπεζιτικός τζόγος με τα ελληνικά ομόλογα;

   Καλώ έναν τίμιο συνομιλιτή να απαντήσει, για μήνες, αλλά μόνο χαρακτηρισμούς τζιαι "στολίσματα" του Χριστόφια ακούω...

   Σε ότι αφορά τα διαρθρωτικά: Οκ, ας δεχτούμε για χάρη συζήτησης ότι εν "ερασιτέχνες" όσοι δεν τα διορθώνουν σε 1-2 χρόνια αυτά που δημιουργήθηκαν επί δεκαετείες...

   Όσοι εσυνέβαλαν τα μέγιστα στη διόγκωσή τους τι είναι; Επαγγελματίες;

   Δεν έχω μπροστά μου τες στατιστικές, αλλά κάπου εδιάβαζα το μεγάλωμα των κρατικών εξόδων, του μισθολογίου κλπ επί διακυβέρνησης Κληρίδη, ότι ανέβηκε 30% τότε...

   Τούτοι θα μας τα λύσουν;

   Τζιαι τι θα ήταν "επαγγελματικό" δηλαδή; Η συνταγή Ελλάδας που ανέβασε το χρέος 40% που το πρώτο μνημόνιο ως τωρά;
   Ή οι φόρμουλες των υπολοίπων χωρών του νότου με τις συνεχείς απεργίες κλπ;

   Διαγραφή
  9. Και για να είμαστε εξηγημένοι. Δεν νομίζω να βρεθεί κανείς που να επιμένει το δημόσιο να πληρώνει περισσότερα από όσα χρειάζεται για να λειτουργεί ικανοποιητικά.
   Μπορούν να γίνουν πολλά. Αλλά χρειάζεται χρόνος, σχέδιο και υπομονή.
   Χρειάζεται επίσης κοινωνικός διάλογος έτσι ώστε να υπάρχει πράσινο φως από όλα τα συνδεδεμένα σύνολα. Αυτές οι δουλειές, δεν γίνονται ούτε σε ένα-δύο χρόνια, ούτε με κάθετη σύγκρουση.

   Από εκεί και πέρα, και ταυτόχρονα,χρειάζεται επίσης μια πιο γενναία συνεισφορά από τις τάξεις που έχουν και κατέχουν.

   Ακόμα και με μια βέλτιστη διαχείρηση του δημοσίου, θα χρειαστεί μια πιο αποφασιστική συμβολή από τη κερδοφορία και τον συσσορευμένο πλούτο, πάταξη της φοροδιαφυγής (που δεν είναι μόνο συνήθεια των πλουσίων) κλπ.

   Σε κάθε περίπτωση, η λύση δεν βρίσκεται ούτε στις ιδιωτικοποιήσεις, ούτε σε ξήλωμα του δημοσίου, ούτε στη δαιμονοποίηση των υπαλλήλων του.

   Διαγραφή
  10. Ανώνυμος27/8/12, 7:29 π.μ.

   Νέε,
   Όταν λέω πως ο Πανίκος μιλούσε με τη φρασεολογία των οίκων εννοώ αυτό: ας βγάλουμε τις τράπεζες από την εξίσωση. Το τι μένει είναι τα σημερινά δημοσιονομικά δεδομένα μιας χώρας και η προβολή τους στο μέλλον. Όταν φανεί πως σε χ χρόνια με τα δεδομένα ανάπτυξης που προβλέπονται τα έξοδα δεν θα είναι πλέον δυνατόν να συντηρηθούν από τα έσοδα, τότε αρχίζει η διαδικασία υποβάθμισης, με την έννοια ότι η σιγουριά επιστροφής των χρημάτων που δανείζονται σήμερα σε ψ χρόνια, τίθεται εν αμφιβάλω. Δεν έχει σημασία αν το δημόσιο χρέος είναι μεγάλο ή μικρό, δεν έχει σημασία αν το έλλειμμα είναι πάνω ή κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Σημασία έχει αν ένας που σου δανείζει σήμερα χρήματα, νοιώθει σίγουρος πως θα τα πάρει πίσω όταν λήξει η περίοδος δανεισμού.

   Όταν ξεκινήσει αυτή η διαδικασία βεβαίως, και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα (όπως η δική μας), τότε μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο, υπεισέρχονται και κερδοσκοπικά κριτήρια των κακών αγορών, τζιαι έτα ούλλα τζιαμαί.

   Με αυτά τα δεδομένα, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα χρειαζόμασταν στήριξη ακόμα και χωρίς το ζήτημα των τραπεζών – το οποίο να θυμάσαι επίσης πως έχει μια διαφορά, αφού τα χρήματα που προορίζονται για εκεί, δίνονται με την προοπτική της επιστροφής. Άλλωστε, για το σχεδόν σίγουρο ενδεχόμενο είχα γράψει και εγώ και ο Αντιπολιτευόμενος, και ο Κρίτικ και άλλοι αγαπημένοι σου μπλόκερ πολύ πριν μας προκύψει το κούρεμα και οι τράπεζες. Ήμασταν μάντηδες νομίζεις;

   Τέλος: είναι ένα θέμα να ζητά μια χώρα στήριξη για τις τράπεζες με άριστη αξιολόγηση, και άλλο να το ζητά μια χώρα η οποία έδειξε μια απόλυτα παθητική και εκνευριστική (για τους οίκους) στάση. Ο Γεωργιάδης έγραφε χτες στον Πολίτη πως αν λαμβάνονταν έγκαιρα μέτρα, ίσως να μην χρειαζόμασταν στήριξη για να βοηθήσουμε τις τράπεζες. Θα μπορούσαμε δηλαδή να δανειστούμε με ανταγωνιστικά επιτόκια από τις αγορές.

   Δεν νομίζω να ήταν αυτό εφικτό.

   Διαγραφή
  11. Στροβολιώτη, το ότι αποφεύγεις να απαντήσεις ευθέως, πως να το εκλάβω;
   Να επαναλάβω: Θεωρείς πως τα τελευταία 2 χρόνια, οι οίκοι αξιολόγησης θα προέβαιναν σε υποβαθμίσεις, και άρα στρίμωγμα του κράτους εκτός αγορών, χωρίς το τραπεζιτικό έγγλημα;

   Δεν σε βολεύει να απαντήσεις, δεν ξέρεις, ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις;

   Από εκεί και πέρα, ναι,η παγκόσμια ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ κρίση, δημιουργεί τέτοιες συνθήκες έτσι ώστε, όχι μόνο τα δικά μας δημοσιονομικά, αλλά των περισσοτέρων χωρών, να "μην βγαίνουν". Δεν υπάρχουν τα έσοδα που υπήρχαν πριν, είναι ξεκάθαρο,ενώ τα έξοδα παραμένουν και αυξάνονται.

   Στην ευρωζώνη είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράματα γιατί δεν τυπώνουμε πλέον το δικό μας νόμισμα, όπως κάνει η Αγγλία και η Αμερική πχ, για να αντιμετωπίζουμε τη στενότητα με διοχεύτευση φρέσκου χρήματος. Η Γερμανία δεν συνενεί σε τέτοιες ρυθμίσεις.

   Οπότε, ναι, πρέπει να ισολογισθεί η κατάσταση, ανεξαρτήτως των τραπεζών, και ανεξαρτήτως οικονομικού συστήματος λέω γω.

   Αυτό δεν το αρνείται κανείς. Το ζήτημα είναι η μέθοδος.

   Εσύ λες δεν έγινε τίποτα. Είναι ψέμα φυσικά, πολύ μεγάλο ψέμα από αυτά που ανερυθρίαστα χρησιμοποιείς κι εσύ καιη παρέα σου.
   Γιατί πέρσι πριν τα Χριστούγεννα, η κομισσιόν δήλωσε ευχαριστημένη από κάποια μέτρα...

   Προφανώς από τα αόρατα μέτρα, που εσύ δεν βλέπεις έτσι;

   Επίσης, τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξαν και εξοικονομήσεις από τις κρατικές δαπάνες, ίσως να φτάνουν μέχρι και το ένα δις στα τρία χρόνια, ίσως και περισσότερο.

   Κι εδώ μπαίνουν δύο μεγάλα ζητήματα, που και πάλι δεν μπαίνεις,ούτε συ, ούτε κανένας άλλος στον κόπο να ασχοληθείς:

   1) Τι είδους "μέτρα" είναι αυτά που θεωρείτε πως πρέπει να παρθούν; Γιατί δεν αποκαλύπτεται ο "σχεδιασμός" αλλά μιλάτε γενικά και αόριστα;
   2) Και όταν τα μάθουμε επιτέλους τούντα μέτρα (κρατά τα ο κ. Νίκος επτασφράγιστα μήπως;) τι επιπτώσεις θα έχουν στη κυκλοφορία του χρήματος, την ύφεση, την ανεργία κλπ;

   Και ένα τελευταίο, γιατί δεν γίνεται να υπάρξει και μια μεγαλύτερη,και άρα δημοκρατικότερη, δικαιότερη κατανομή των βαρών, και να πληρώσουν ΚΑΙ οι έχοντες αναλογικά;

   Επίσης, οι αξιολογήσεις της ΕΕ δείχνουν τη Κύπρο στη κατάσταση που περιγράφεις; Γιατί ξαφνικά βγαίνει η ΕΕ από την εικόνα, και μπαίνουν οι οίκοι; Όποτε μας συμφέρει;

   Ο Γεωργιάδης, όπως και σεις, να μας πείτε τελικά ποια είναι τούτα τα περιβόητα ΜΕΤΡΑ που ΕΠΡΕΠΕ να ΠΑΡΘΟΥΝ.

   Αν είναι δυνατόν, να μιλάμε για κάτι εντελώς στο φλου και αόριστα, και να αναμένουμε να μας πάρουν και σοβαρά.

   Είπεν ο Γεωργιάδης...

   Ο θεός πιον.

   Διαγραφή
  12. Να επαναλάβω: Θεωρείς πως τα τελευταία 2 χρόνια, οι οίκοι αξιολόγησης θα προέβαιναν σε υποβαθμίσεις, και άρα στρίμωγμα του κράτους εκτός αγορών, χωρίς το τραπεζιτικό έγγλημα;

   Πώς μπορεί να απαντήσει ο οποιοσδήποτε αυτό το ερώτημα Στέλιο;
   Εσύ δηλαδή μπορείς να πεις μετά βεβαιώτητος τί θα γινόταν αν λέγαμε ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν για παράδειγμα;

   Υποθετικά, ο καθένας μπορεί να σου πει ότι θέλει. Κανένας όμως δεν μπορεί να πει με σιγουριά τί θα γινόταν αν δεν...

   Διαγραφή
  13. οκ ρε αδελφέ, είπες μας τη γνώμη σου, ας μας πει τζαι κανένας άλλος που κατέχει τζιαι προβλέπει τα πράματα πριν γινούν...

   Διαγραφή
 3. Αψιουυυυυυυυυυυ!

  Τζε όπως λέει συχνά ο Μπαν δεν μπορούμε να δανειζόμαστε επ'άπειρον για να ξοφλούμε τα προηγούμενα δάνεια και για να αγοράζουμε εισαγώμενα καταναλωτικά αγαθα. Τα δάνεια πρέπει να δημιουργούν έσοδα που να καλύπτουν το κεφάλαιο τους τόκους και να αφήνουν και κέρδος, διαφορετικά εν συνταγή για χρεοκοπεία.

  Ναι οι τράπεζες εκάμαν τα θάλασσα γι άυτόν και ουσιαστικά εκρατικοποιηθήκαν. Δεν ενεν τούτο που εθέλετε πάντα; Τωρά θα περνούν τα τσιεκια της ομόνοιας τζε του λαικού χωρίς προβλήματα. Χόνεψε το ότι το κατεστημένο των τραπεζών εξυπηρετεί τζε το κόμμα σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. :-) Νέα καμπάνια λάσπης τζιαι ψευτιάς που τον Πολίτη θωρώ. Θα την αντιμετωπίσουμε τζιαι τούτη φίλε. Δεν θα μείνει τίποτε αναπάντητο.

   Άφησε σε καμιάν πελλάρα του Πολίτη πίσω ρε μπαν, ούλλες αμάσητες πιον;

   Διαγραφή
  2. Νομίζω πιον ότι ο προσδιορισμός "αρνιά" (που μας κολλάτε συχνά όπως το ποίημα) έννεν αρκετός για να περιγράψει τη δική σας κατάσταση.

   Δαμέ μιλούμε για υπνοτισμό, εκαταντήσετε πειθήνια φερέφωνα του Πολίτη.

   Υπάρχουν στοιχεία για δάνεια που εδωθήκαν (φτάνουν κάποια δισ) σε πρών μέλη του ΔΣ της Λαϊκής και μετόχους. Αρνί πασιή.

   Εφανήκαν πάνω που ένα δις χαμένα στα λεγόμενα αξιόγραφα.

   Στοιχεία για εκατοντάδες εκατομ. δάνεια σε ιρανούς, χωρίς ούτε μια δόση.

   Ο Ν. Παπαδόπουλος σε ξεκάθαρη διαπλοκή ως πρόεδρος της επ. οικ. της Βουλής και νομικός σύμβουλος της Λαϊκής, Σιακόλα κλπ

   Ο Σαρρής μέλος ΔΣ εταιρειών που χρωστούν εκατοντάδες εκ. στη Λαϊκή, χωρίς πάλε να εκπληρούν τες υποχρεώσεις τους.

   Δεν σας καίγεται καρφί!

   Αλλά υπάρχει θέμα με τον πρέσβη που έφερε στο κάτω-κάτω τον κινέζο για να κάμει μια τεράστια επένδυση, τζιαι η Ομόνοια τζιαι το Λαϊκό που εζητήσαν (υποτίθεται τωρά) δάνεια αλλά δεν επήραν!

   Ε, ενδιαφέρεστε εσείς για ισονομία, ισοπολιτεία, διαφάνεια, δικαιοσύνη, δημοκρατία, εξυγίανση φίλε μου;

   Όχι φυσικά, αλλού σας τρώει.

   Γραμμένη έσιετε την εξυγίανση τζιαι την δικαιοσύνη. Ποσώς σας ενδιαφέρει.

   Ο Πολίτης θα πάρει τες απαντήσεις του, αψές-γεμάτες.

   Έτην προπαγάνδα τζιαι τον αποπροσανατολισμό, εν φως φανάρι.

   Αλλά εσείς, μεγλαλοι ανθρώποι,δημοκράτες υποτίθεται τζιαι "φιλελεύθεροι", εν σας πειράζει ρε, εν σας ενοχλεί να σας παίρνει τζιαι να σας φέρνει μια εφημερίδα με τες πελλάρες της;

   Δκιαβάστε λλίον τον λινό πέρκι ανοίξουν τα μμάθκια σας. Η κατάσταση σας χρίζει ενημερωτικό εξορκισμό πιον.

   Η επιλεκτικη εμφαση-λογοκρισια των ΜΜΕ, τα σκανδαλα των Τραπεζων τζαι το πλαισιο του περιγυρου

   Διαγραφή
  3. Ναι ναι...να θκιεβάζετε ρε τη Γνώμη τζαι τη Χαραυγή που είναι αμερόληπτες, αντικειμενικές τζαι μη κατευθυνόμενες! Μεν είσαστεν αρνιά!

   Διαγραφή
  4. Ναι φίλε, δοκιμάστε και τη Γνώμη, γιατί όχι. Αν είστε δηλαδή με το μέρος των εργαζόμενων και του δημοσίου συμφέροντος, αν είστε που την άλλη πάντα, συνεχίστε με τον Πολίτη τζιαι την Αλήθεια.

   Διαγραφή
  5. Δηλαδή είναι ή Γνώμη ή Πολίτη τζαι Αλήθεια ρε Στέλιο;
   Εχορτάσαμεν που λιβανιστήρκα του Χριστόφια. Τζι εσείς τζαι η Χαραυγή εν κάμνετε άλλη δουλειά! Ο κόσμος έσιει μμάθκια τζαι θωρεί. Θωρεί ποια εν η "δίκαιη κοινωνία" του Χριστόφια! Θωρεί ποια εν η "διαφάνεια" του. Θωρεί ήνταλος κουκκουλλώννουνται τα σκάνδαλα του. Θωρεί ήνταλος θάφκουνται τα πορίσματα. Εν χρειάζεται κανένα Πολίτη τζαι καμιάν Αλήθεια. Τζαι προπαντώς καμιά Γνώμη τζαι καμιά Χαραυγή!

   Διαγραφή
  6. Είσαι εκτός θέματος φίλε μου, και εκτός πλανήτη θα έλεγα.


   Διαγραφή
  7. Πάντως κάποιος συγκεκριμένος σε αυτή τη Νήσο, όντως είναι εκτός θέματος. Και εκτός πλανήτη θα έλεγα...
   Κι αυτό δεν το λέω μόνο εγώ. Αυτό το λένε όλοι οι άλλοι πλην του ΑΚΕΛ...

   Διαγραφή
  8. Και τι συμφέροντα εξυπηρετούν "όλοι οι άλλοι πλην του ΑΚΕΛ", της Κύπρου και του λαού της φίλε;

   Μπα!

   Διαγραφή
 4. Δημοψήφισμα;

  Να ψηφίσουμε ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ δηλαδή;

  Ε, ρε να φκουν τζιαι τα της Μάραθον πριν γίνει Νιού... να φανεί τζιαι η διαπλοκή με τον υπόκοσμο... τζιαι τζιαμε θα σας τζιαιρνώ τεκίλες ώσπου... για εγώ να φυρτώ...για εσείς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, πε μας τα εσύ που τα ξέρεις να μάθουμε ρε αδελφέ, ίντα τα χώννεις;

   Διαγραφή
  2. Έσhει κάτι χρόνια που τα λαλώ μα κάμνετε πως δεν ξέρετε τζιαι σου τζιαι ο Άνευ, όταν δε ο Δημητρώφ μιλούσε για «ηθική» εν για τούτα που ελάλεν τζιαι όχι για γκομενοδουλειές…

   Θα σου πω παραμυθάκι που συνέβη σε Νήσο φανταστική, τη λεγόμενη Ροδιά του Θεού!

   Μια εταιρεία στήθηκε με κοντράτα κλεψιμιά. Άλλος έκαμε τη δουλειά και όταν επέστρεψε στη Νήσο βρήκε «Νέα» εταιρεία τζιαι τον εαυτό του στην απέξω.. Με την πρώτη «ασύνδετη»… τα λεβεντόπαιδα αποτάθηκαν στον Νάμπερ Ουάν για προστασία… Ο παραπονούμενος τινάχτηκε στον αέρα τζιαι οι φήμες που επίτηδες διέρρευσαν μιλούσαν για το φόνο κάποιου Φιλόθεου… για να πουν ούλλοι «καλά να πάθει». Μετά φάγαν τζιαι το αδέλφι του.

   Πολλοί όμως που είχαν μπλέξιμο σε τούτην την ιστορία είχαν τέλος… δίκαιο! Άλλος με καρκίνο, άλλος με ατύχημα, άλλος στη φυλακή. Ηθικό δίδαγμα: Τελικά, ότι σπέρνουμε… θερίζουμε.

   (Έξτρα ππόιντς αν ο σχολiασμός σas για το παραμυθάκι μου δεν μιλά για «φήμες» τζιαι «κουβέντες του καφενέ»).

   Διαγραφή
  3. Ε, αφού είχαν δίκαιο τέλος πάλε καλά!

   εν εκατάλαβα όμως, τι σχεση έσιει τούτο με τα μέχρι και 25 δις που εχαθήκαν τζιαι ερίξαν τη κύπρο στα σκουπί;

   Α, εν η ιστορία (του πολίτη) που λαλεί... "όλα τους ήτανε καθάρματα"... γιαυτό πλήρωνε κόσμε...

   Ε, που τούτη την ιστοριούαν, εν θα πάρουμε.

   Διαγραφή
  4. Να σου θυμίσω τζαι πώς ο Κίκης ο Καζαμίας τότε με τη "Δήμητρα Επενδυτική" έφαεν εκατομμύρια του κοσμάκη; Αλλά εξήασα...το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου εν οι "δεξιοί" που το εκάμασιν. Οι "αριστεροί" ήταν απλά θύματα...

   μπεεεεεεεε

   Διαγραφή
  5. Έβαλεν τα στη τζιέπη φίλε;
   Η αξία των μετοχών της δήμητρας, στο χάλι του χρηματιστηρίου, είναι νομίζω η πιο ανταγωνιστική εδώ και χρόνια.

   έλα, άστα σάπια

   Διαγραφή
  6. Προφανώς και όχι!
   Τα μύρια και της Δήμητρας και της New Marathon και άλλων "εταιριών" πήγαν σε περισσότερες από μία (αριστερές) τζιέπες...

   Α ρε λαμόγια δεξιοί τζαι εκαταστρέψετε τον τόπο!
   Ντροπή σας!

   Διαγραφή
  7. Με ντρέπουνται με λαόννουνται φίλε μου τούτοι που εκαταστρέψαν τον τόπο, ίντα θεωρούν το τζιαι τιμή τους.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...