"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

29 Αυγούστου 2012

Επιχείρηση Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών: «Καταλάβατε τη Μεσόγειο»!

Μετά τη κατοχή της Λιβύης, η πτώση του Άσσαντ στη Συρίας και μια
ενδεχόμενη επικράτηση του Νίκου Αναστασιάδη στη Κύπρο,
θα ολοκληρώσει τη "κατάληψη" της Μεσογείου από τα νατοϊκά συμφέροντα .
 • Ήρθε η ώρα της Συρίας στο δρόμο προς το Ιράν – Η Κύπρος ξανά σε ρόλο «αβύθιστου αεροπλανοφόρου» για τους ΝΑΤΟϊκούς
 •  «Επί ποδός» τα δυτικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα στη Κύπρο για να εξυπηρετήσουν τα «μεγάλα αφεντικά»
 • «Ταξίδι αστραπή» ανώτατου στελέχους του ΔΗΣΥ στο Τέξας
 • Οι αμερικανοί δεν κρύβουν πλέον τις επιδιώξεις τους: «Συμβουλεύουν» για «μεσογειακό ΟΠΕΚ» σε συνεργασία με τη Τουρκία για να περάσουν κάτω από την επιρροή τους τη «νέα ενεργειακή τάξη πραγμάτων» που δημιουργείται μετά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ, 24/8/2012
 • Η Ανατολική Μεσόγειος δείχνει να είναι πλέον το σημείο αναφοράς για τους Αμερικανούς και τους ΝΑΤΟϊκούς τους συμμάχους, μετά την ανακάλυψη τεράστιων ποσοτήτων υδρογονανθράκων στη περιοχή, αλλά και ως χώρος για «ξεκαθάρισμα ανωμαλιών», προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη τελική επίθεση ενάντια στη Συρία, με μεταγενέστερο στόχο το Ιράν.
 • Μακροπρόθεσμα, οι Δυτικοί προγραμματίζουν το «στρίμωγμα» των συμφερόντων της Ρωσίας στα στενά γεωγραφικά της όρια, καθώς και η «περικύκλωση» της Κίνας, έτσι ώστε να απευθύνεται για αγορά ενέργειας σε απόλυτα ελεγχόμενες καταστάσεις από τους ίδιους, αφού θα έχει εντωμεταξύ απολέσει πηγές όπως της Λιβύης και του Ιράν.
 • Ως απόδειξη των αμερικάνικων μεθοδεύσεων, έρχεται η πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Γκόρντον, σε Αθήνα, Λευκωσία και Άγκυρα, με «έτοιμο» σχέδιο στις αποσκευές του, που προνοεί μεταξύ άλλων ένταξη των κυπριακών ενεργειακών αποθεμάτων σε πολυεθνικό οργανισμό τύπου ΟΠΕΚ με ξεκάθαρα δυτικό προσανατολισμό, και με παράλληλο «πάγωμα» των εντάσεων μεταξύ των συνεργαζόμενων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.
 • Σε αυτό το κλίμα δείχνουν να κινούνται και τα ντόπια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, που έχουν αναλάβει να παίξουν στη Κύπρο τον κατευθυνόμενο ρόλο που τους υποβάλλεται από τους ΝΑΤΟϊκούς, εμποδίζοντας με κάθε τρόπο και σε όλα τα επίπεδα τη προσέγγιση της Λευκωσίας με Μόσχα και Πεκίνο.
 • Ως ενισχυτική των όλων προθέσεων, έρχεται και η αποκλειστική πληροφορία της ΓΝΩΜΗΣ για «ταξίδι αστραπή» που πραγματοποίησε την Άνοιξη ανώτατο στέλεχος του ΔΗΣΥ στη «Μέκκα» της αμερικάνικης ενέργειας, το Τέξας, και το οποίο δημιουργεί ερωτηματικά κατά πόσο συνδέεται με τρόπους προώθησης των δυτικών σχεδίων στη χώρα μας και «απόκρουσης» τυχών συνεργασιών Ρωσία και Κίνα.
Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν – Η κυπριακή Δεξιά εκτελεί
 • Γίνεται πλέον ξεκάθαρο πως οι Αμερικανοί βάζουν σε εφαρμογή τη δεύτερη φάση της επίθεσης, ενάντια τώρα στη Συρία με κύριο βραχίονα τη Τουρκία και το ισλαμικό κίνημα, πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής το Ιράν.
 • Η Κύπρος φαίνεται να αποτελεί κομβικό σημείο, αφού εκτός από την προοπτική εξόρυξης μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου, προσφέρεται και ως το «αεροπλανοφόρο» που θα υποστηρίξει την εισβολή σε Συρία και Ιράν.  Είναι χαρακτηριστικό πως έχει ήδη διαρρεύσει ότι οι Βρετανικές βάσεις στο νησί θα χρησιμοποιηθούν για παροχή «ανθρωπιστικής βοήθειας» στη γείτονα χώρα που σπαράζεται από την εμφύλια σύγκρουση.
 • Σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως λειτουργούν ως «αγκάθι» οι προθέσεις της Κυπριακής Κυβέρνησης για συνεργασία με τη Ρωσία και τη Κίνα σε γεωπολιτικό επίπεδο, και αποκαλύπτονται παραστατικά και οι ενέργειες της αντιπολίτευσης στο νησί που εμφανέστατα έχει «αφιερωθεί» σε πολεμική ενάντια σ’ αυτές τις προοπτικές.
 • Ενδεικτικά άλλωστε της διασύνδεσης των ΗΠΑ με πολιτικοοικονομικές καταστάσεις στο νησί και ειδικότερα με τον ΔΗΣΥ, παραμένουν τα αποκαλυπτικά αποσπάσματα τηλεγραφημάτων από το Wikileaks που παρουσιάζουν τους αμερικανούς αξιωματούχους να συντονίζουν ούτε λίγο-ούτε πολύ τη δράση τους με τους Νίκο Αναστασιάδη και Αβέρωφ Νεοφύτου, αποκαλώντας μάλιστα τον πρώτο ως «ελπιδοφόρο» πολιτικό, και τον δεύτερο ως «στενή επαφή» της πρεσβείας.
Η στημένη «Αραβική Άνοιξη» και το Μαρί    
 • Η «έξωση» των ρώσικων και κινέζικων συμφερόντων από τη Λιβύη, με προκάλυμμα δήθεν την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι, καθώς και η λεγόμενη «αραβική άνοιξη» που εγκατέστησε σχεδόν σε όλες τις χώρες της Μεσογειακής Αφρικής κυβερνήσεις άμεσα ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, ήταν από ότι διαφαίνεται, το πρώτο επεισόδιο της εφαρμογής του σχεδίου «καταλάβατε τη Μεσόγειο».
 • Η εκτίμηση είναι ότι και η περσινή «ιουλιανή» προσπάθεια της αντιπολίτευσης να οδηγήσει τον Πρόεδρο Χριστόφια σε παραίτηση με αφορμή τη τραγωδία στο Μαρί, εντάσσεται στο ίδιο σχέδιο αποσταθεροποίησης και διακυβερνητικής «αλλαγής φρουράς», έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν τα Δυτικά συμφέροντα.
 • Θυμίζουμε ότι το αμερικάνικο δίκτυο «Φωνή της Αμερικής» που υπάγεται απευθείας στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, έκανε πέρσι το καλοκαίρι αναφορές για «ταραχές» στη Κύπρο, παρομοιάζοντας τη κατάσταση στο νησί με τις περιπτώσεις των αραβικών χωρών, προτάσσοντας μάλιστα τις ευθύνες της Κυπριακής Κυβέρνησης γιατί «εξυπηρέτησε» δήθεν τον Σύριο Πρόεδρο Άσσαντ με την υπόθεση των φορτίων.
 • «Όλως τυχαίως», την ίδια γραμμή αποδόμησης του Προέδρου Χριστόφια, ακολούθησε και η αντιπολίτευση, και ειδικά ο Δημοκρατικός Συναγερμός, εστιάζοντας στις σχέσεις Κύπρου-Συρίας και προσπαθώντας ακόμα να υπονοήσουν και διασύνδεση με το Ιράν.
 • Για την ιστορία να αναφέρουμε πως την ίδια περίοδο, η Κυπριακή Κυβέρνηση κατάφερνε να εξασφαλίσει διακρατικό δάνειο από τη Ρώσικη Ομοσπονδία, αποφεύγοντας μια πρόωρη ένταξη στον μηχανισμό του ΔΝΤ, «ανάβοντας τα αίματα» των δυτικών κύκλων και των εδώ αντιπροσώπων τους που είχαν προφανώς άλλα σχέδια, ενώ  προετοιμαζόταν παράλληλα για τα «καλά νέα» από τη διαδικασία εξεύρεσης κοιτασμάτων, γεγονός που άνοιγε τις ορέξεις των ντόπιων και ξένων μεγάλων συμφερόντων...

27 σχόλια:

 1. Αν και συμφωνώ θέλω να φέρω μια ένσταση.

  Γιατί τα συμφέροντα της Ρωσσίας και της Κίνας πρέπει να φύγουν από την περιοχή;

  Η Ρωσσία είναι καπιταλιστική χώρα και η Κίνα καπιταλιστική προς τα έξω.

  Η σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσσίας και Κίνας έχει πλέον ενδοιμπεριαλιστικό χαρακτήρα και ανταγωνισμού των πολυεθνικών.

  Δεν υπάρχουν επιλογές για αντίσταση, ούτε καν στρατηγική που να στηρίζεται σε ταξικά πρότυπα για αντίσταση.

  Απλά πρέπει να επιλέξουμε πλευρά.

  Φυσικά μας βολεύει περισσότερο η Ανατολή παρά η Δύση γιατί η Δύση θέλει την Κύπρο τουρκική.

  Ταξικά όμως δεν θα υπάρχει κανένα πλεονέκτημα για τον Λαό της Κύπρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχει και τάξικα μια κάποια διαφορά, αλλά σίγουρα όχι τόσο καθοριστική, μάλλον ως κέρδισμα χρόνου πρέπει να το δούμε.

   Διαγραφή
 2. "...την ίδια περίοδο, η Κυπριακή Κυβέρνηση κατάφερνε να εξασφαλίσει διακρατικό δάνειο από τη Ρώσικη Ομοσπονδία, αποφεύγοντας μια πρόωρη ένταξη στον μηχανισμό του ΔΝΤ, ..."

  Μα τότε δεν υπήρχε το πρόβλημα των τραπεζών, γιατί θα μπαίναμε στον μηχανισμό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, ρώτα τον Αβέρωφ τζιαι τον Νικολάκη που εθέλαν που τότε...

   Διαγραφή
  2. Εγω δεν χρειάζεται να ρωτήσω κανένα, εσύ μας έπρηζες ότι αν δεν ήταν οι τράπεζες δεν θα μπαίναμε στο μηχανισμό

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/8/12, 10:56 μ.μ.

   Ρε μπανανιστάνε εν καταλάβω τι θέλεις να πεις. Ότι έννεν οι τράπεζες που φταιν/εφταίσιν/θα φταιν;

   Πάντως τα τραπεζικά σκάνδαλα αποκαλύπουνται το ένα μετά το άλλο, έτσι όπως παραιτούνται οι τραπεζίτες.

   Εκτός αν θκιαβάζεις μόνο Πολίτη... Οπόταν εν εντάξει να ζεις στον κόσμο σου.

   Διαγραφή
  4. Ποτε εξεκινησε το προβλημα των τραπεζων συμφωνα τον εγκεφαλο σου?
   Διαγραφή
 3. Δεν αρνήθηκα ότι φταίνε οι τράπεζες. Αυτό που εσύ αρνήσουν και σημερα (καταλάθος;) παραδέχτηκες, είναι ότι ήδη είχαμε πρόβλημα πριν τα σκατώσουν οι τράπεζες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος30/8/12, 12:24 π.μ.

   Το πρόβλημα που υπήρχε πριν τα σκατώσουν οι τράπεζες θα μπορούσε εύκολα να διορθωθεί χωρίς την προσφυγή στην Τρόικα, με έκτακτα μέτρα και ρύθμιση του δημόσιου τομέα για να επανέλθει το κυπριακό δημόσιο σε τροχιά Μάαστριχτ.

   Το κυπριακό σύστημα έχει μια ιδιομορφία, αν και ξοδεύει πολλά, παράγει και πολλά. Οι σπατάλες ήταν σπατάλες γιατί είχαμε τη λίρα και ελέγχαμε το νόμισμά μας. Με την ένταξη στο ευρώ απλά έπρεπε να μειωθούν οι σπατάλες για να επανέλθει το δημόσιο σε σωστή τροχία.

   Τα δημοσιονομίκα αυτή τη στιγμή με τα μέτρα που πάρθηκαν είναι ΕΝΤΟΣ του Μάαστριχτ. Άρα με τα μέτρα που πάρθηκαν ο δημόσιος τομέας ΔΕΝ θέλει Τρόικα για να διορθωθεί. Αν το μέλλον παρεκλίνει μπορούμε και πάλι με έκτακτα και σχεδόν ανεπαίσθητα μέτρα να είμαστε εντός Μάαστριχτ.

   Το πρόβλημα των τραπεζών είναι που μας ανάγκασε να ζητήσουμε βοήθεια γιατί όσα μέτρα και να πάρουμε ΔΕΝ μπορούμε να εξοικονομήσουμε τα λεφτά που χρειάζονται οι τράπεζες.

   Οι τράπεζες έπαιξαν πολλά λεφτά πριν να πάρουμε το Ρωσσικό δάνειο και μάλιστα όταν το έκαναν (χρονιές 2009 - 2010) τότε ξεκίνησε και η υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας. Τότε ξεκίνησε το πρόβλημα.

   Μπανανιστάνε, κανεί μάνα μου. Έσιετε τα πολλά συγχισμένα μες το νου σας. Πιάστε τζιαι βάρτε τα μια λογική σειρά τζιαι εννα καταλάβετε πολλά πράματα.

   Το πρόβλημα είναι 95% τραπεζικό και 4% σπατάλες και 1% αντιπαραγωγικότητα.

   Δεν μπορείς να βάλεις πας την ίδια ζυγαριά τις μερικές χιλιάδες ευρώ που αμοίβεται περισσότερο ένας υψηλόβαθμος δημόσιος υπάλληλος και τα εκατομύρια ευρώ που πήρε μίζα ο υψηλόβαθμος της τράπεζας Κύπρου για αγορές ελληνικών ομολόγων με έκπτωση από τη Deutsche Bank.

   Διαγραφή
  2. Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες την πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου προειδοποιώντας μάλιστα για άλλες κινήσεις, εξαιτίας της ασθενούς δημοσιονομικής της θέσης, της έκθεσης των τραπεζών της χώρας στην Ελλάδα και του ευάλωτου πολιτικού κλίματος.

   ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011, http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4645397

   Και ένα άλλο...

   Ο οίκος αξιολόγησης επίσης ανέφερε το "αυξανόμενο ταραχώδες εγχώριο πολιτικό κλίμα", καθώς και τη σημαντική έκθεση στο ελληνικό χρέος αρκετών κυπριακών τραπεζών.

   Την Πέμπτη, μια ημέρα μετά την απόφαση του οίκου Moody's, οι υπουργοί της κυπριακής κυβέρνησης υπέβαλαν την παραίτησή τους ενόψει του ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

   http://setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/el/features/setimes/features/2011/07/29/feature-01

   Επίσης μπαν, δεν θα έβρεις πουθενά γραφτό μου που να μην παραδέχεται το δημόσιο ζήτημα.

   Απλά διαφέρει στην ανάλυση τζιαι ανάγνωσή του από τη δεξιά αντίληψη, τζιαι επίσης σε ότι αφορά τις λύσεις του φυσικά.

   Από τον Ιούλη του 2011, ιδιαίτερα μετά το Μαρί, φαινόταν να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε δανεισμό με τις μονάδες όπως το 2010 για παράδειγμα, για να καλύψουμε τη τρύπα που άφησε η κρίση. Μια τρύπα που δεν έκλεισε γιατί αρνήθηκε να συνεισφέρει εκτός των άλλων η αστική τάξη και η κερδοφορία,μέσω των πολιτικών τους κομμάτων.

   Από τότε λοιπόν μας τα χουν πρήξει οι καλοθελητές, για προσφυγή στον μηχανισμό, βάζοντας μπροστά τα δημοσιονομικά που οι ίδιοι αρνήθηκαν τα φτιάξουν (ενώ επιπλεόν ψήφισαν και νόμους που μείωναν τα κρατικά έσοδα...)

   Αν προσέξεις, από τους τρεις λόγους που επικαλούνταν τότε οι Moodys, που άρχισαν αν θυμάμαι πρώτοι τον χορό, και σε ένα τυχαίο συντονισμό θα έλεγε κανείς με τους Αβέρωφ-Νικολάκη ως προς τις εκτιμήσεις και τις ανακοινώσεις, ΟΙ ΔΥΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ δημοσιονομικό ζήτημα.

   Ο ένας είναι η πολιτική αναταραχή, ποιος την επροκάλεσε τζιαι ποιοι εσυμμετέχαν; (Ο ΔΗΣΥ και οι υπόλοιποι, και εσύ στη κερκίδα)
   Και ο άλλος, ήταν οι τράπεζες.

   Ακολούθησαν και άλλες πολλές υποβαθμίσεις, που αλλάξαν τες διαβαθμίσεις των προβλημάτων. Ξέρεις τα, εν τζιαι είσαι μωρό.

   Τζιαι επιτέλους, δες τζιαι το Μαρί που τούντην οπτική, της κερκόπορτας δηλαδή που θα επέτρεπεν...κλπ

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος29/8/12, 11:26 μ.μ.

  LAMPI

  ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ.
  Η παραδοχη για την κυβερρνώσα από τον Χαμελαίοντα (δειτε 71΄-74΄)

  http://www.cybc-media.com/video/index.php/video-on-demand?task=play&id=394&sl=cats

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος30/8/12, 1:10 μ.μ.

  stelios papalangi

  Σύνωμε έχεις ξεφύγει πανυγηρικα...

  Καταρχή δεν έχεις στοιχεία για τίποτε.
  Έσσιεις ένα άρθρο σε μιαν εφημερίδα για τον μεσογειακό ΟΠΕΚ. Που ούτε να το διασταυρώσεις δεν μπορείς. (Τζαι παρουσιάζεται τζαι τόσο απλό -είπαν οι αμερικάνοι έννα γίνει ΟΠΕΚ - σημαίνει ένα γίνει !!! Τζαι πως θα βάλει εβραίους τζαι άραβες μαζί σε ένα οργανισμό ; )

  Τζαι ότι επήεν ένα στέλεχος του ΔΗΣΥ στο τέξας...

  Μα τωρά τούτο εν σοβαρό στοιχείο, για να φκάλω πόρισμα των εξελίξεων στη περιοχή ;

  όσο για τα γικιλικς να μας τα βάλλεις να τα θωρούμεν.... Γιατί εν διάφορα ενδιαφέροντα που λαλούν οι αμερικάνοι.... Θύμασαι το κατ όνομα "κουμμουνιστής"....


  Τωρά τούτη η ιστορία με το Ιραν...
  Τζίηνο που λαλώ πολλές φορές με τούτες τες αναλύσεις είναι πριν να τες κάμνετε να κρεμάζετε τζαι ένα χάρτη τζαι να σκέφτεσαι - ρε μα τούτο εν λογικό ;

  Αν θέλουν να κτυπήσουν το Ιραν, εν ενάγκη να πιαν τη Συρία πρώτα ;
  Που ούτε καν σύνορα με το Ιραν δεν έσσιει.
  Τη στιγμή που το Ιραν είναι ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟ που αμερικανικα στρατεύματα.
  ¨Εχουν στο Ιρακ, έχουν στο Αφγανιστάν, έχουν στην ΣΑ - τι να τη κάμουν τη Συρία;
  Πόσο μάλλον αν θα χρησιμοποπιηθεί η Τουρκία.... Άσε που το έσσιεις το σιούρο ότι η τουρκία θα δεχτεί να ανακατευτεί στο Ιραν....


  Μιλάς επίσεις για "εισβολή" στο Ιραν....
  Να μου πεις βομβαρδισμό -άτε πάει τζαι να ρτει...
  Εισβολή ; !!!
  Μετά το ιρακ τζαι το Αφγανιστάν - έννα κάμουν "εισβολή" ;
  Ξαναλαλώ σου. Δε το πα στο χάρτη δίπλα που το Ιρακ, πόσο ένι - τζαι πόσο πλυθησμό τζαι πε μου αν θα παει να κάτσει στρατεύματα...
  Τζαι να πιάσει τζαι τα πετρέλαια !!! Άφηστους ρώσους τζαι τους κινέζους να χουν έγνοια για τούτα...


  Τζαι εμάς δε μας πα στο χάρτη.... Γιατί πραγματικά νομίζεις ότι επείδη επιάμεν ένα δάνειο που τη Ρωσία (αλήθκεια τζίηντο δευτερο ίντα που γίνεται;) επειρακτήκαν τα γεωπολιτικά συμφέροντα των αμερικάνων. Τζαι εκάμαμεν τζαι αντιιμπεριαλιστικό αγώνα τζαι εγίναμεν τζαι αγκάθι.... sit the ball down.

  Ερώτηση: Πριν τη "λεγόμενη" αραβική άνοιξη - εν ήταν αμερικανοελεγμένοι οι ηγέτες.... Ο μουμπάρακ, τζαι ο μπεν αλί ήταν με τους ρώσους ; Μα εννα μας πελλάνετε ;


  Τούτα τα ντόπια οικονοιμικά συμφέροντα δηλαδή εν τρων που τους ρώσους ;
  Τζαι εφαηθήκαν να φαν που τους αμερικάνους ;
  Αν μεν τρων τα ντόπια οικονομικά συμφέροντα που τους ρώσους, η δεξιά επίσης όχι, ή αριστέρα πάλε όι...πτου πτου αν εν κακόν τζαι εξόριστο, ε - ποιός ξεπλισκεί τα μαύρα των ρώσων που είναι και ο πνεύμονας της οικονομίας ;

  Τέλος πάντων εν θα πω άλλα, για να μεν το κάμω σεντόνι πάλε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος30/8/12, 2:41 μ.μ.

  Εν εσύ που εννά μας πελλάνεις.


  Νομίζω εν εκατάλαβες τίποτε τι γίνεται. Δηλαδή εσύ λαλείς μας ότι εν έσιει σχέση η αραβική άνοιξη με τους αμερικάνους τζιαι το Ιραν; Δηλαδή εξυπνήσαν μια μέρα οι Άραβες τζιαι είπαν ότι θα ρίψουν τις κυβερνήσεις τους; Τζιαι έτσι απλά επήε τζιαι το ΝΑΤΟ τζιαι εβοήθησε;

  Οι αμερικάνοι θα μπουν στο Ιράν. Με την ανατροπή των καθεστώτων στους Άραβες εξασφαλίζουν την περιοχή ότι δεν θα τους κάμουν προβλήματα οι Ισλαμιστές.

  Τζιαι ναι θέλουν να μπουν τζιαι που τη Συρία... Τζιαι να εξασφαλίσουν τη τζιαι τη Συρία γιατί εν μεγάλο κράτος.

  Έσιει 11 χρόνια που εν μες το Αφγανιστάν τζιαι 9 μέσα στο Ιράκ τζιαι ακόμα εν εκαταφέραν να τους ελέγξουν, τζιαι εσύ λέεις μου ότι όποτε θέλουν μπαίνουν μες το Ιράν;


  Ό,τι να ναι ρε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στέλιο μου, αυτά καταλάβω εγώ από την εξέλιξη των καταστάσεων στη περιοχή. Πιστεύω είμαι μέσα.
   Έτσι αναλύω την επίσκεψη Γκορντον, τζιαι τη προβολή από την κατεξοχή εφημερίδα των αμερικάνικων συμφερόντων, τον Πολίτη.
   Έτσι κατανοώ τζιαι τις ενέργειες της αντιπολίτευσης, τζιαι ειδικά των Αναστασιάδη-Αβέρωφ.

   Από εκεί και πέρα, δεν πιστεύω πως ακόμα και με στοιχεία, υπάρχει η πιθανότητα κάποιοι να δουν τι πραγματικά γίνεται. Ένα παράδειγμα εν η εμπλοκή της Τουρκίας πχ στο Συριακό. Αν σου πούμεν πχ, εν καθ υπόδειξη του ΝΑΤΟ τζιαι των αγγλοαμερικάνων που το κάμνει, εννά μας πεις "θέλω στοιχεία".

   Ε, θέλε. Απ εν θελει να πάει στον μύλο...

   Για τον ρώσικο καπιταλισμό,σε σχέση με τον δυτικό,έκαμα μια μικρή αναφορά στο πρώτο σχόλιο,ψηλά πάνω.

   Τα δυτικά συμφέροντα στο νησί, τζιαι οι αντιπρόσωποί τους, εν μια ιστορία ενάμιση σχεδόν αιώνα, έχουν ρίζες στο οικονομικό μας κατεστημένο.

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος30/8/12, 2:50 μ.μ.

  stelios papalangi

  απορία.... τζίηνη η παραπομπή που έσσιεις που κάτω που το χάρτη εν υποστηρικτική του άρθρου ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. όι ρε, εν η πηγή του χάρτη

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/8/12, 3:29 μ.μ.

   stelios papalangi

   α, είπα τζαι γω....

   καλό ανάγνωσμα πάντως... Θωρείς πόσο μέσα πέφτουν στες προβλέψεις τζαι στες αναλύσεις τους διαφοροι.... μόνο δύο χρόνια μετά....

   Διαγραφή
  3. Πάντως έννεν για πέταμα το άρθρο, που ακριβώς το εσκάρταρες;

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος31/8/12, 1:25 μ.μ.

   Stelios papalangi

   Εγώ να το σκαρτάρω ;
   Εσύ ήβρες το εντάξει;

   Εντάξει εν τζαι αντιλέγω.... Το άρθρο συμφωνεί με την ανάρτηση.... Οι αμερικάνοι (στο άρθρο προσθέτουνται τζαι οι γερμανογάλλοι) θέλουν την μεσόγειο.... Ε, καλά.... Εν τζαι έσσιει πιο έυκολο πράμα να συμφωνήσεις... Οι αμερικάνοι εν μαλάκες έτσι τζι αλλιώς, εν ιμπεριαλιστές.... Αμαν λαλεί τούτα τα θκύο - είμαστε χαππυ....

   Το γιατί την θέλουν, το πως λοαρκάζουν να την πιάουν τζαι με ποιους συμμάχους δε - εν πολλά ενδιαφέρον, συκρίνοντας το άρθρο με την ανάρτηση

   Το άρθρο (ή πιο σωστά τα άρθρα) εγράφτηκεν το 2010. Και εκεί είναι η ομορκιά του.... Γιατι ο αναγνώστης των δημοσιογράφων και των "αναλυτών" σπάνια έσσιει την ευκαιρία να βλέπει τι ελέαν πριν 2 χρόνια.... έτσι για να έσσιει επίγνωση της εγκυρότητας τους

   Έτσι περιληπτικά

   Το 2010 λοιπόν ήταν η περίοδος όταν ανακυρίχθηκε τζίηνη η παρλαπίππα της ευρωμεσοειακής ένωσης.... Η οποία βεβαίως δεν επροχώρησεν... Δαμέ η ΕΕ στο μεταξύ μάσσιεται να καταρέυσει, αλλά τότε μόνο με την ανακοίνωση εκαταλήξαν οι "αναλυται", στο συμπέρασμα ότι ήβραν το όχημα του ελέγχου.

   Να δούμε έτσι μερικά ενδιαφέροντα:


   The far-reaching economic and military ties between Turkey and Israel will ensure that Israel is well integrated into the proposed Mediterranean entity.

   Αν συμφωνείς σύντροφε εσύ, εγώ τι να πω ;

   Το πιο ωραίο βεβαίως είναι ο γκαντάφι...
   Σε σχέση πάντα με την αντίληψη της ανάρτησης για την αραβική άνοιξη
   Είπες συνομε
   "η λεγόμενη «αραβική άνοιξη» που εγκατέστησε σχεδόν σε όλες τις χώρες της Μεσογειακής Αφρικής κυβερνήσεις άμεσα ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ "


   το 2010 το άρθρο λέει (εξού τζαι ο χάρτης που μας επάσαρες) ότι η μεσόγειος ελέγχετουν είδη που τους αμερικάνους.
   Που αν ελέγχετουν, ποιός ο λόγος να στήσουν την αραβική άνοιξη ;

   Both the Franco-German and Anglo-American sides are sharing the spoils in Libya.....
   It seems just like yesterday when Libya was categorized as a “rogue state” and vilified as a supporter of international terrorism. Its status changed almost overnight with the opening up of its markets. A country’s economic policy is what determines its status in the eyes of Washington and London.

   There have been no political or ideological changes in Libya nor has there been any change in leadership, but Libya is no longer seen as a rogue state. The only thing that has changes is that Libya has flung its doors open to U.S. and E.U. economic interests.... (ε, όι τζαι νοου λονγγερ ; !!! για όνομα του θεού)
   Additionally, Colonel Qaddafi the ruler and Libya’s authority can not be challenged, which exposes the true cosmetic face of these so-called democratic reforms. (με δε τι λαλεί για τον γκαντάφι ο παλιοιμπεριάλας !!! μισσιμου δεν εν δημοκράτης !!!)

   In May of 2007, in a state of irony, the British prime minister at the time, Tony Blair, announced a major Anglo-American arms and energy deal while visiting Libya and Colonel Qaddafi. [13]

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος31/8/12, 1:27 μ.μ.

   stelios Papalangi
   συνέχεια....

   για τις υπόλοιπες χώρες που εγίναν στημένες επαναστάσεις δες πως παρουσιάζουνται στο άρθρο

   This so-called Mediterranean Dialogue is part of NATO’s “Mediterranean Initiative.”   The framework of this relationship creates a de facto extension of NATO, which includes Israel as an informal member. Morocco, Algeria, Mauritania, Tunisia, Egypt, the Hashemite Kingdom of Jordan, and Israel are all members of NATO’s Mediterranean Initiative.

   Μήπως βλέπω τυνησία τζαι αίγυπτο ;
   Τζαι τούτο το λέει πουπανω που το Χαρτη που μας έβαλες.
   Ο χάρτης λιον πολλά δείχνει την αμερικάνικη επιρροή ΠΡΙΝ την αραβική άνοιξη....

   Εξηγά μας τι είναι η Ευρομεσογειακή ένωση
   An extension of the E.U. sphere of influence will also result in an extension of Anglo-American influence and the economic diktats of the Washington Consensus.

   Τζαι μετά έσσιει δηλώσεις στήριξης ευρωπαίων ηγετών για τούτο το κακο που μάσσιεται να έβρει τη μεσόγειο
   The Cypriot Foreign Minister, Eros Kazakou-Marcoullis told the international press that the Mediterranean members of the E.U. fully back the creation of a Mediterranean Union:

   “We reaffirmed our support to all efforts which have as an objective the strengthening of the cooperation between European and Mediterranean countries and reiterated the importance of the Mediterranean region for the security, stability and prosperity of the European Union.” [24]

   Μα τούτη η Μαρκούλλη εν τέλια,ιμπεριαλίστρια ρε γμτ....
   Ποιός εν ο ΥΠΕΞ σήμερα θύμησ με ;


   να μεν συνεχίσω νομίζω εν χρειάζεται...


   είδες γιατί του εξανάπα σύνωμε.... άλλον να θκιεβάζεις τη πηγή....

   Διαγραφή
  6. Δεν είναι πηγή, εν ο σύνδεσμος που έπιασα τον χάρτη.
   Το σενάριο του κειμένου ως προς τα εργαλεία-ενέργειες που θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τον στόχο της νατοποίησης της περιοχής(που ουσιαστικά σημαίνει "έξωση" των άλλων μεγάλων συμφερόντων)όντως αποτυγχάνει.

   Θεωρεί ότι η προσέγγιση Καντάφι-Δύσης θα ικανοποιούσε τελικά τους δυτικούς. Ε, έππεσε έξω, εθέλαν τζι άλλα τζιαι μάλιστα πολύ-πολύ γρήγορα. Ούτε τζιαι υπολόγησε τη λαιμαργία της Τουρκίας τζιαι την προσπάθειά της να ξεπεράσει σε επιρροή το Ισραήλ.

   Έλεγχος των κυβερνήσεων της περιοχής έτσι κι αλλιώς γίνεται και γινόταν. Το θέμα, όπως είπα και πριν, είναι η αποκόλληση τόσο της Κίνας, όσο και της Ρωσίας, από μια περιοχή που φαίνεται να αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία ενεργειακά και στρατηγικά.

   Το άρθρο πετυχαίνει κατά τη γνώμη μου τις προθέσεις και τη δυναμική τους, προς τα που δηλαδή θα ήθελαν να καταλήξουν τα πράγματα οι δυτικοί. Οι μέθοδοι που τελικά εφαρμόστηκαν, είναι μια άλλη υπόθεση, και πολλές φορές είναι και υποκειμενικό ζήτημα τακτικής.

   Ο "διάλογος" που δείχνει ο χάρτης να προωθείται από το ΝΑΤΟ στη περιοχή, έφτασε μέχρι σ' ένα σημείο με διαπραγματέσεις και διπλωματία. Μετά ακολούθησαν οι άλλοι τρόποι.

   Και γιατί υπάρχει η έκκπληξη για μια δήλωση της Μαρκουλλή, σε μια ευρωπαϊκή σύνοδο στη Πάφο;
   Τι είναι η ΕΕ δηλαδή, και τι είναι το ΝΑΤΟ;

   Διαγραφή
 8. Τωρα οσοι εννα ψηφισουν Αναστασιαδη γιατι ηταν ο ηγετης που ειπε το Ναι, εγκρινουν την αποψη του οτι πρεπει να μπουμε στο Νατο?

  Πως ταιρκαζει η λυση τζιαι αποστρατικοποιηση με την ενταξη στο Νατο?  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά ρε ζεπ, μα είσαι τζιαι συ που τους αγκυλωμένους, τους ιδεοληπτικούς τζιαι τους ανώμαλους που αμφισβητούν τες ειρηνικές προθέσεις του ΝΑΤΟ;

   Διαγραφή
  2. Λαλεις να ειμαι τζιαι κομμουνιστης?

   Πουντον ακελοελαμιτη να μας πει κανεναν ανεκδοτο να γελασουμε

   Διαγραφή
 9. Του Παπαλάγκι...μα εν να μας πελλάνεις...:))

  http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=51004&Itemid=137

  http://rense.com/general63/russiaplanswartodefend.htm

  http://www.globalpost.com/dispatch/news/regions/middle-east/syria/120814/syria-us-proxy-war-iran-saudi-arabia-qat

  τζαι καμια 1000 αρθρα μονο το διμηνο Ιουλης - Αύγουστος...:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά, ο Στέλιος μας δεν έχει κατανοήσει ακόμα την νατοϊκή πλεχτάνη στη Κύπρο που οδήγησε στη φυλετική σε πρώτο στάδιο, και γεωγραφική το 74' διαίρεση.
   Θέλει τεκμήρια, θεωρεί ότι πάνω-κάτω όλοι έχουν ευθύνες, ότι το ΝΑΤΟ απλά είδε φως και μπήκε κ.ο.κ.

   Ε, όταν για το σπίτι μας που έπιασε φωθκιάν,εν θωρούμε ποιος τζιαι πως την έβαλε, εννά δούμε τη φωθκιά των γειτόνων;

   Ας μείνουν μαύρα.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...