"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

8 Αυγούστου 2012

Εργατικό τείχος απέναντι στους εχθρούς του λαού και του Δημοσίου

Δεν περνούν οι τροϊκανοί και όσοι τους υποστηρίζουν στο εσωτερικό 
 • Πανσυνδικαλιστική ενότητα και δράση – Κοινωνική Συμμαχία για να μη περάσει καμιά αντιλαϊκή ρύθμιση
 • Δεξιά και ΜΜΕ συκοφαντούν και επιζητούν να εξοστρακίσουν όσους υπερασπίζονται τα συμφέροντα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων
 • Στο στόχαστρο, εκτός από τον Δ. Χριστόφια, το ΑΚΕΛ και την Αριστερά, ο συνδικαλισμός, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι ημικρατικοί.
 • Η κυβέρνηση αιτήθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης για να αντιμετωπίσει το τραπεζιτικό κερδοσκοπικό κραχ – Δεν θα λεηλατηθεί το δημόσιο συμφέρον για να σωθούν οι τράπεζες
ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 3/8/2012
 • Η μία μετά την άλλη, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις με ανακοινώσεις και τοποθετήσεις τους, έχτισαν τις τελευταίες μέρες ένα ταξικό τείχος αντίστασης στη τρομοκράτηση των εργαζόμενων αλλά και του δημόσιου συμφέροντος.
 • ΠΑΣΥΔΥ, ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ όπως και η ΟΕΛΜΕΚ εκ μέρους των εκπαιδευτικών Μέσης, η ΠΟΒΕΚ των καταστηματαρχών και οι συντεχνίες των ημικρατικών, παρουσιάζονται αποφασισμένες να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων απέναντι στις «συνταγές» που οδηγούν στη σύνθλιψη τους από τα ντόπια και ξένα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.  
 • Η τρομοκρατία του τύπου «θα πονέσετε» που προσπάθησε να εκπέμψει η τρόικα, συνεπικουρούμενη σταθερά από τους «οπαδούς» της στη Κύπρο, τον ΔΗΣΥ, τον Νικόλα Παπαδόπουλο του ΔΗΚΟ και την ΟΕΒ, και που υποστηρίζεται απροκάλυπτα από τα ΜΜΕ της αστικής τάξης και της πλουτοκρατίας, δεν έδειξε να φοβίζει εργαζόμενους και νεολαίους που ξέρουν τη δύναμη της λαϊκής ενότητας, ενώ παράλληλα νιώθουν δίπλα τους την ίδια τη Κυβέρνηση στον αγώνα υπεράσπισης και διεύρυνσης των κατακτήσεών τους.
Η μήνη της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ
 • Η διακηρυγμένη σε πολλές περιπτώσεις θέση του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια για συμμαχία με τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, που εφαρμόζεται στη πράξη και με σημαντικά οφέλη μέχρι τώρα για τις μάζες των μισθωτών και των συνταξιούχων στις δοσμένες συνθήκες, έχει θέση σε «συναγερμό» εδώ και καιρό όσους εκφράζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας σε όλα τα επίπεδα.
 • Δεν ήταν τυχαίες άλλωστε οι δηλώσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου το περασμένο καλοκαίρι που παρουσίαζαν τις τρεις μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να «συγκυβερνούν» με τον Δ. Χριστόφια, ή τα συνθήματα από την άλλη ενάντια στους πρίγκιπες της «Στράκκας και της Αργάκας» τον Δεκέμβρη έξω από τη Βουλή, από μέλη κυρίως της δεξιάς ΣΕΚ…
 • Τα αστικά πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ των μεγάλων συμφερόντων, ουσιαστικά εκφράζουν τη θέση πως ο Δ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ «εκφεύγουν των καθηκόντων τους» υπερασπιζόμενοι τους μισθωτούς και το ίδιο το δημόσιο συμφέρον.  Αυτό μαρτυρεί η όλη τους συμπεριφορά, και αυτό στοχεύουν να στηλιτεύσουν με δηλώσεις του τύπου «ο Πρόεδρος νομίζει πως απευθύνεται σε κομματικό ακροατήριο», κάθε φόρα οι τοποθετήσεις του δεν τους ικανοποιούν.
 • Μαζί όμως με τον Δημήτρη Χριστόφια, το ΑΚΕΛ και την Αριστερά, οι συντονισμένες δυνάμεις των μεγάλων οικονομικών -και επικοινωνιακών κατά συνέπεια- «οίκων» της κυπριακής πλουτοκρατίας, επιχείρησαν, και τα κατάφεραν εν μέρει, να δαιμονοποιήσουν τόσο τη συνδικαλιστική δράση, όσο και τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και την ίδια τη δημόσια επιχειρηματικότητα και τους ημικρατικούς.
 • Σ’ αυτά για παράδειγμα τα πλαίσια, οργανώθηκαν καμπάνιες «αγανακτισμένων πολιτών» ενάντια στην ΑΗΚ το περασμένο Φθινόπωρο, κινήσεις που «όλως τυχαίως» προβλήθηκαν μεγαλοποιούμενες από συγκεκριμένα κανάλια και εφημερίδες, καθώς και η πολεμική που εξασκούν σχεδόν καθημερινά τα μέλη της «εσωτερικής τρόικας» κατά των εκπαιδευτικών και άλλων δημόσιων υπαλλήλων, και πάλι με τη «βοήθεια» των ΜΜΕ.
 • Το «κρυπτογραφημένο μήνυμα» που θέλουν να περάσουν οι αντίπαλοι της εργατικής τάξης και του Δημοσίου, είναι κρυστάλλινο ως τις πραγματικές επιδιώξεις τους: «Οι εργαζόμενοι αμείβονται με περισσότερα από όσα αντέχει η οικονομία μας, και όποιος τους υπερασπίζεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρέπει να συκοφαντηθεί και να εξοστρακισθεί».
Το τελευταίο «φρούτο»
 • Το «κερασάκι στη τούρτα» από την ανηλεή ομολογουμένως προπαγάνδα της Δεξιάς και των ΜΜΕ ενάντια στη Κυβέρνηση σε σχέση με τις θέσεις της απέναντι σε όσα διαμηνύει η τρόικα, είναι ο λαϊκισμός του στυλ «εσείς τους καλέσατε»…
 • Η πραγματικότητα είναι ότι η Κυβέρνηση μπήκε στην ανάγκη να απευθυνθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης λόγω της τεράστιας τρύπας που άφησαν στη Κυπριακή Οικονομία οι τραπεζιτικές αλχημείες με τα ελληνικά ομόλογα. Δεν υπήρχαν ούτε οι λόγοι, αλλά ούτε και οι προϋποθέσεις γι αυτή την κίνηση, χωρίς την υπερέκθεση των κυπριακών τραπεζών στο ελληνικό δημόσιο χρέος.
 • Η αίτηση έγινε, για να βοηθηθούν οι τράπεζες να ορθοποδήσουν, αντλώντας κεφάλαια από ένα μηχανισμό που έχει ήδη αποφασισθεί από τον περασμένο μήνα στα πλαίσια των θεσμών της ΕΕ, να χρηματοδοτεί απευθείας τα τραπεζικά ιδρύματα, χωρίς να επιβαρύνει τους κρατικούς προϋπολογισμούς, αυξάνοντας παράλληλα το δημόσιο χρέος.
 • Η Κυπριακή Κυβέρνηση ζητά το αυτονόητο από την τρόικα και τον ΕΜΣ: Να επικεντρωθεί στο πρόβλημα των τραπεζών και να μας προτείνει λύσεις ξεπεράσματος της δύσκολης αυτής κατάστασης χωρίς να πλήττεται η κοινωνική συνοχή και η εργασιακή ειρήνη.
 • Η τρόικα και όσοι στη Κύπρο πίνουν νερό στο όνομά της, δεν έχουν να προτείνουν ούτε ένα μέτρο που να στοχεύει στην άντληση κεφαλαίων από τις τάξεις που έχουν και κατέχουν, από τον συσσωρευμένο πλούτο και την αποδεδειγμένη κερδοφορία.
 • Δεν έχουν να πουν τίποτα για τη συστηματική φοροδιαφυγή του επιχειρηματικού κόσμου και τις νομικές και πολιτικές διαπλοκές που τη συγκαλύπτουν, ενώ αποφεύγουν επιμελώς να αναφερθούν στην εγκληματική, όπως διαφαίνεται από το μέγεθος της ζημιάς για τη Κυπριακή Οικονομία, δράση των τραπεζιτών.
 • Αυτές οι  λογικές, είναι ξεκάθαρο από τη κινητοποίηση των τελευταίων ημερών, θα αντιμετωπίσουν τους επόμενους  μήνες μια «πολύχρωμη αντίσταση», μια κοινωνική συμμαχία νεολαίας, μισθωτών, δημόσιων υπαλλήλων, μικροεπενδυτών και μεσαίων επιχειρηματιών που αποφασιστικά πλέον βλέπουν κατάματα τους εχθρούς των εργαζόμενων και του Δημοσίου και είναι διατεθειμένοι να τους αναχαιτίσουν.

11 σχόλια:

 1. Συντροφε, οι φασιστες λαιβ ενεφτασαν ακομα το επιπεδο αθλιοτητας του πολιτη για τους πεψεις να παν στο καλο να μεν τους θωρουμε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. άφηστα παιθκιά να εκφραστούν όπως ξέρουν

   Διαγραφή
 2. φοβερό επίπεδο ο ανώνυμος. Δεν παίζεται. Τζιαι ντούρος, μα πολύ ντούρος. Όμως πρέπει να κουράστηκε με τόση επαναλαμβανόμενη συνουσία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος9/8/12, 11:55 π.μ.

   φοβερό επίπεδο ο ανώνυμος. Δεν παίζεται. Τζιαι ντούρος, μα πολύ ντούρος.


   fenete eine me enduro mixani o mapas.

   Διαγραφή
 3. Πρωμιθεας9/8/12, 10:44 π.μ.

  Σιγά τζι' εν να τον ληφτείς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάποιοι όντως έχουν σεξουαλικά ζητήματα. εν φανερό.

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος9/8/12, 2:53 μ.μ.

  δημοσιογραφε της σταλινικης ρατσιστοφυλλαδας γνωμη 1.ποιος καλεσε την τροικα στην κυπρο για να πληξει τον λαο?δεν ειναι εσεις? 2.ποια κυβερνηση αυξηση το φπα στα ειδη πρωτης αναγκης? 3.ποια κυβερνηση επιτεθηκε στον λαο με φορολογικη καταιγιδα? 4.ποια κυβερνηση απελυσε χιλιαδες ντοπιους σε κομματικες επιχειρησεις και εβαλε ξενους στις θεσεις τους? 5.ποια κυβερνηση αρνηθηκε να τα βαλει με το κεφαλαιο και το αφησε να πληττει ελευθερα τα εργατικα κεκτημενα? 6.ποια κυβερνηση επιχορηγει τον δυναστη του εργατη μιλτιαδη νεοφυτου? 7.ποια κυβερνηση καθυστερει σκοπιμα τις επενδυσεις και στο τελος διωχνει τους επενδυτες? 8.ποια κυβερνηση σκοπιμα δεν πηρε εμτρα κατα της κρισης και οταν γονατισε η κυπρος συνεχισε να λεει οτι δεν τρεχει τιποτα? 9.ποια κυβερνηση εχει παιδεραστη προεδρο?10.ποια κυβερνηση εχει προεδρο που φιλοξενησε την εοκα β στο προεδρικο και ηπιαν καφε το 2008? 11.ποια κυβερνηση πουλα τα σπιτια της στους εποικους?12.ποια κυβερνητικη εφημεριδα εγραψε οτι αγωνιζεται για λυση υπερ τουρκιας?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ποια, ποια, ποια μωρό μου ποια

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος9/8/12, 5:00 μ.μ.

   Ρε μα εν εβαρέθηκετε ρε;

   Δηλαδή ρε ανώνυμε ως τούτα τα επιχειρήματα μπορεί να κόψει ο νους σου ή είσαι βαλτός να τα λαλείς;

   Αν ως τζιαμέ κόφκει ο νους σου είσαι κρίμα και σε αυτή την περίπτωση απαντώ σου, ειδεμή αν είσαι βαλτός εν αξίζεις όσα τζιαι να πιάνεις.

   Η απάντηση σου:

   Οι τράπεζες εχρεωκοπήσαν τον τόπο τζιαι ήρτε η Τρόικα να δούμε αν σώζουνται. Εν τζιαι σημαίνει ότι πρέπει αν δεχτούμε ότι μας σερβίρει. Στο κάτω κάτω έχουμε τζιαι την επιλογή να αφήκουμε τες τράπεζες να παν στ ανάθεμα - αρκετό κόσμο εκαταστρέψαν.

   ΥΓ: Αλήθκια αφού η κυβέρνηση επιτέθηκε με φορολογική καταιγίδα και απέλυσε τζιαι έκαμε τζιαι έφτιασε, γιατί λες ότι δεν πήρε μέτρα. Εκτός αν επερίμενες να πάρει μέτρα και να είναι όλα ρόδινα για τους καταναλωτές και τους εργαζομένους...

   ΥΓ: Είσαι κρίμα... Κρίμα... Κρίμα... Κρίμα...

   Διαγραφή
 5. Είμαστε όλοι κρίμα κρίμα κρίμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...