"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

1 Σεπτεμβρίου 2012

Εφημερίδα Πολίτης: Εργαστήρι αποπροσανατολισμού του λαού και ωραιοποίησης του Αναστασιάδη

Σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στο Λαϊκό Κίνημα και ότι συνδέεται με αυτό - 
Ξεκάθαρα υπέρ της υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη και των πολιτικών της λιτότητας 
 • Πρωταγωνιστής του κιτρινισμού και της παραπληροφόρησης, «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα των μεγάλων ξένων και ντόπιων συμφερόντων
 • Συγκαλύπτει με σχέδιο τα τεράστια σκάνδαλα που οδηγούν τη Κύπρο στο χείλος της καταστροφής
 • Εργαστήρι κατασκευής ψευδών ειδήσεων προς «θόλωμα» των εμφανέστατων σκανδάλων του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου 
 • Επιχειρεί να φτιάξει το «image» του αναξιόπιστου, διαπλεκόμενου και απρόβλεπτου Αναστασιάδη, ρίχνοντας λάσπη στην αριστερά και υπονοώντας επικοινωνιακά ότι «όλοι είναι οι ίδιοι»
Στη ΓΝΩΜΗ, 31/08/2012
 • Με στόχο να αποπροσανατολίσει, να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού και κυρίως να συγκαλύψει τα μεγάλα σκάνδαλα και τις απάτες που έφεραν τη Κυπριακή οικονομία στη κατηγορία «σκουπίδια» σύμφωνα με τους δυτικούς οίκους αξιολόγησης, η εφημερίδα «Πολίτης» έχει πλέον ξεκάθαρα αναλάβει μια καμπάνια «επικοινωνιακής θολούρας», που με τη σειρά της εξυπηρετεί εμφανώς τα συμφέροντα της αστικής-επιχειρηματικής τάξης, της πλουτοκρατίας και του υποψηφίου της.
 • Η έκταση της παραπληροφόρησης και του κιτρινισμού έχει πλέον λάβει τεράστιες διαστάσεις, και ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί ο ρόλος της συγκεκριμένης εφημερίδας, που μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των υπόλοιπων ιδιωτικών ΜΜΕ, εξυφαίνουν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στις πλάτες του Κυπριακού λαού προκειμένου να τον σπρώξουν στη λαιμητόμο της Δεξιάς και του ΝΑΤΟ.
 • Βασικός παρόλα αυτά πυλώνας της επικοινωνιακής στρατηγικής της εφημερίδας Πολίτης, αναδεικνύεται τις τελευταίες μέρες, εκτός από το σήκωμα σκόνης προκειμένου να κρυφτούν μέσα στον θόρυβο οι τραπεζιτικές απάτες και οι πολιτικές πλάτες που τους έγιναν, η προσπάθεια σπίλωσης των οργανισμών που είναι, ή υπονοείται ότι είναι, συνδεδεμένες με τους επιχειρηματικούς ή πολιτιστικούς-αθλητικούς βραχίονες του Λαϊκού Κινήματος.
 • Είναι εμφανή τα επικοινωνιακά κίνητρα: το πέρασμα του μηνύματος πως και η Αριστερά έχει εμπλοκή σε σκάνδαλα, έστω μικρότερου βεληνεκούς, οικονομικές διαπλοκές και διασυνδέσεις με τράπεζες, έτσι ώστε να εξιλεωθεί η Δεξιά, και ιδιαίτερα ο υποψήφιός της στις επόμενες προεδρικές εκλογές.
 • Η επιλογή της Ομόνοιας, της Χαραυγής και του Ομίλου Λαϊκού, και ακόμα πιο πρόσφατα της New Marathon, ως αντικείμενα της σκανδαλοθηρίας του «Πολίτη», δεν έγινε φυσικά τυχαία, αλλά στοχεύει στην απαξίωση της Αριστεράς ως πολιτικού χώρου, όπως ακριβώς στόχευε και η «δαιμονοποίηση» του Δημήτρη Χριστόφια όλο αυτό το διάστημα, και ιδιαίτερα με αφορμή τη τραγωδία στο Μαρί.
Η «επιστήμη» της λάσπης
 • Ο «Πολίτης», και τα άλλα μέσα ομολογουμένως, έχουν αναγάγει θα έλεγε κανείς σε επιστήμη, με τη συνδρομή φυσικά του πολιτικού προσωπικού του τόπου, την επικοινωνιακή πολεμική ενάντια στο ΑΚΕΛ, θέλοντας να του επιρρίψουν τις ευθύνες ακόμα και γι αυτή την παγκόσμια οικονομική κρίση, την έκρηξη των πυρομαχικών στη ναυτική βάση και τους δεκατρείς θανάτους, τον επεκτατισμό της Τουρκίας, τη μετανάστευση και τόσα άλλα.
 • Όλα αυτά είναι μέρος της πολιτικής στόχευσης του παραμερισμού της Αριστεράς και του συνδικαλισμού από τον κοινωνικό διάλογο για τη διαχείριση του κράτους, ενώ αναμένεται την επόμενη περίοδο να αποκαλυφθούν περαιτέρω αυτοί οι σχεδιασμοί, όσο δηλαδή πλησιάζουν οι εκλογές και ο υποψήφιος της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς δεν πείθει πως μπορεί να δημιουργήσει κοινωνικό ρεύμα.
 • Εφόσον δηλαδή δεν μπορούν να αναδείξουν τις αρετές του Νίκου Αναστασιάδη, κι αφού μάλλον αναλώνονται στο να κρύβουν τις ολοφάνερες και σοβαρότατες του αδυναμίες, επιλέγουν να παρουσιάζουν την Αριστερά ως ούτε λίγο-ούτε πολύ ένα «μίασμα», που κουβαλά ανάλογες ή ακόμα και περισσότερες «αμαρτίες» από τη Δεξιά και τον Νίκο Αναστασιάδη.
 • Αυτή τη τακτική, τη χρειάζονται κυρίως για να αμφισβητήσουν και να απαξιώσουν την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά, επιδιώκοντας να του αποδώσουν αρνητική εικόνα από την ώρα που στηρίζεται από την «περιπεσούσα» και «μολυσματική» Αριστερά. 
Graffitti από τη Δέφτερη

19 σχόλια:

 1. Ρε τον (ήνταλως τον λαλεί ο παρέας ο zep - "άθλιον) "ΠΟΛΙΤΗ" ρε παιδί μου. Ήντα "κατάντημαν" α; Μα γιατί εν τον ακούτε τον zep τζιαι ασχολείστε ακόμα μαζίν τους ρε Στέλιο; Με τον Λεβέντ σου, τον Κάττο σου, τον Κωνσταντίνου σου, την κορούν την Τ/Κ που γράφει για τους αγνοουμένους, τι γυρεύκουν τζιείνοι τζιει μέσα; Αλλά ναι, αθθυμήθηκα. Εν "άλλοθι" που λαλεί τζιαι ο Άνευ για την "αντικομμουνιστικήν, αντι-χριστοφιανικήν", "αντι-ακελικήν" υστερίαν του Παρούτη (μα καλάν, έννεν πρώην ΕΔΕΚίτης;). Τς, τς τς. Άτε εν ώρα να πετάξουμεν τζιαι το "ΕΟΚΑ΅η Σκοτεινή Όψη" διότι τζιαι τζιείνον μάλλον εν άλλοθι του Δρουσιώτη για να προετοιμάσει την "Αναστασιαδικήν" του παράνοιαν. Ξανά τς, τς τς. Που πάει τούτος ο κόσμος πλέον;

  Α, επειδή είσαι "hot" στο κατόπιν του "χαμαιλέοντα" Νίκαρου, είπα for old times sake (επανένωση τζιαι λοιπά) να σε ππαρτάρω νάκκον:

  http://www.newsnow.gr/article/199071/synentefxi-n-anastasiadi-provallei-i-xouriet.html

  Cheers mate!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, τι να κάμουμε. Εν φορέας ενάντια στην αριστερά τζιαι τον συνδικαλισμό, τζιαι υπερ των αντιπάλων τους.

   Πως εξηγείς δηλαδή το γεγονός ότι δεν γίνεται ζουμ στα τεράστια προβλήματα που δημιούργησαν οι τράπεζες με τις επενδύσεις τους (+τα αξιόγραφα κλπ) αλλά ψάχνει ψύλλους στ' άχερα;

   Εμείς το λέμε αποπροσανατολισμό. Εσύ πε το όπως θέλεις.
   Πρόσφατα ήμουν μέλος μιας δημοσιογραφικής αποστολής στο εξωτερικό φίλε.
   Ε, να μεν υπερβάλλω τζιαι να σου πω το 70-80% των δημοσιογράφων, δεν ήξεραν αν θα έχουν τη θέση τους όταν γυρίσουμε.
   Και αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό για τα δάνεια τους, τες υποχρεώσεις τους κλπ.

   Οπότε, σταματά ουσιαστικά να κάμνει δημοσιογραφία. Γιατί όποιος δεν ασχολείται με τες ζημιές Α' εξαμήνου της Λαϊκής (1.3 δις)πχ, τζιαι ασχολείται με τρίχες τζιαι ιστορίες τραβημένες που τα μαλιά, εν μπορώ να πιστέψω πως το κάμνει γιατί εν απλά βλάκας τζιαι δεν θωρεί.

   Όσους δεν τους ενοχλεί η διαπλοκή του Ν. Παπαδόπουλου, όσοι περνούν στο ντούκου πολλά και διάφορα.

   Μιλούμε για την σκανδαλοθηρία της αρχισυνταξίας (άρα των ιδιοκτητών) της εφημερίδας, όχι για μεμονομένους αρθρογράφους στις μεσαίες σελίδες. Για το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπει το μέσον.

   Για τον Αναστασιάδη τζιαι τη χουριέτ τι να πω. Εσύ να τα δεις που εγύρεφκες τεκμήρια για τη χαλαρή, πού δηλαδή ο κ. Νίκος έκαμε τέτοιες αναφορές.

   Για μας εν δεδομένα τούντα πράματα. Ο άνθρωπος (υπό κανονικές συνθήκες) θα κάμει μια προσπάθεια να προσεγγίσει τες θέσεις του Έρογλου, στη γραμμή δηλαδή της πρεσβείας, αν εκλεγεί.

   Αυτό "πουλά" στο εξωτερικό, για να δηλώσει τον συγχρονισμό του με τις νατοϊκές επιδιώξεις. Πάει πακέτο με τις προσθέσεις για ένταξη ακόμα και στο ΝΑΤΟ, τη περιφημη δήλωση στη ΠΟΜΑΚ ότι η αδιαλλαξία της Τουρκίας πρέπει να πάψει να θεωρείται άλλοθι κλπ.

   Ε, ας μεν μας πει ύστερα που 8 χρόνια ότι εν "εν βρασμώ" που τα λαλεί τωρά, γιατί ενευρίασε που τη στρατηγική του Χριστόφια...

   Εν με πρόγραμμα τούντα πράματα. Έσιει στρατηγικό βάθος τούτη η τακτική.

   Γιατί που μας δεν θα ακούσεις να αποκαλούμε βλάκα, ή αχάπαρο ή ανίκανο τον Αναστασιάδη που εν καταλάβει ότι εν εναντίων των πραγματικών συμφερόντων της Κύπρου τζιαι του λαού της τούτο το απόλυτο δέσιμο με τα δυτικά συμφέροντα.

   Έσιει άλλης τάξης τα συμφέροντα να εξυπηρετήσει ο άνθρωπος, δεν λογοδοτεί εκεί που λογοδοτεί η αριστερά.

   Διαγραφή
  2. Woofis,

   Να ΣΟΥ το πω ξανά [τζιαι σε ‘ΣΕΝΑ ιδιαιτέρως] πέρκι τζιαι εμπεδώσετε το επιτέλους.
   Εμείς ΔΕΝ κρίνουμε τα άτομα σε προσωπικό επίπεδο [γιατί δεν μας αρέσει η φάτσα τους ή/και γιατί είναι “δαιμονισμένοι”], αλλά για τις απόψεις και ιδέες που εκφράζουν και το ύφος με το οποίο τις προβαλλουν, αλλά και ποιων τα συμφέροντα, σε τελευταία ανάλυση, (εξ)υπηρετούν…
   Τζιαι κάμε χάζιν να θεωρείς ότι οι Κωνσταντίνου και Λεβέντ υποστηρίζουν το ΑΚΕΛ και τον Πρόεδρο. Απλώς ο Λεβέντ ως Αριστερός με “παλαιο-κομμουνιστικές” ιδέες κρίνει και προσεγγίζει τα διάφορα ζητήματα ταξικά. Από την άλλη ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την Άνοιξη! Νομίζεις μ’ ένα άρθρο που γράφουν ο Κάττος, η Sevgül, ya ο Μαύρος [που τον ξέχασες] κάθε Κυριακή, ανατρέπεται η όλη πολιτική του “Πολίτη”, ως εκφραστικού οργάνου του Αναστασιάδη; Πράγματι οι πιο πάνω αρθρογράφοι αποτελούν άλλοθι στην δεξιά Αναστασιαδική στροφή της εφημερίδας – να την καμουφλάρει ολίγο τι. Αλλά “ο αλουπός εχώννετουν, αλλά ο νούρος του εφαίνετουν”! [Όμως χαίρομαι που εμμέσως πλην σαφώς, αναγνωρίζεις και πιστώνεις τον Levent και την Sevgül στην Αριστερά κι ότι επιτελούν θετικό έργο στον “Πολίτη”. Παραδέχεσαι λοιπόν, ότι βασικά και κύρια [για να μην πω μόνο] εξ Αριστερών μπορεί να υπάρξουν ουσιαστικές κινήσεις για προώθηση της επαναπροσέγγισης! Αν μπορείς διάψευσε το! Δες πάντως και το σημερινό κείμενο της Sevgül για τους Πέτρο Σουππουρή και Huseyin Akansoy;

   Διαγραφή
  3. Α, και Woofis, τι θες να πεις με το τάχα ερώτημα σου γα τον Παρούτη «μα καλάν, έννεν πρώην ΕΔΕΚίτης»;
   Τζι’ ο Συλλούρης τζι’ ο Ρίκκος εν πρώην(;) “Συναγερμικοί”!

   Διαγραφή
  4. Εν ο Παρούτης, Ο Κασκάνης ή και οι δύο που έχουν βίους παράλληλους (ή μάλλον συγκλίνοντες) με τον Δρουσιώτη; (και έναν άλλο -ιώτη που ξέρουμεν;)

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος2/9/12, 12:40 μ.μ.

  Όταν αυτή η εφημερίδα πριν 4,5 χρόνια ενθάρυνε τον Χριστόφια να κατεβεί στις εκλογές ( με τεράστια διαδοχικά πρωτοσέλιδα) και υποστήρίξε με φανατισμό τους δύο δεκτικούς στο σχέδιο αναν υποψηφίους, με έναν προτόγνωρο και εχθρικότατο τρόπο και μια μεγαλειώδη προπαγάνδα εναντίων του προέδρου παπαδόπουλου, που ήταν τότε το Ακελ;

  Ή μήπως ενοχλείστε που δεν έχετε όλες της εφημερίδες να λιβανίζουν από το πρωί στο βράδυ την κυβέρνηση όπως άτεχνα πράτει η χαραυγή εδώ και καιρό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος2/9/12, 2:06 μ.μ.

   Τί εννοείς. Ότι ο Πολίτη εν του Χριστόφκια;

   Ρε μα πάτε κάλα;

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος2/9/12, 10:15 μ.μ.

  οι. του Αντρου Κυπριανου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος3/9/12, 9:00 π.μ.

  Εφημερίδα Γνώμη: Εργαστήρι αποπροσανατολισμού των ακελικών και ωραιοποίησης του Χριστόφια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος3/9/12, 12:14 μ.μ.

   Τουλάχιστον η γνώμη παραδέχεται το.

   Εν το παίζει τζιαι καλά ακομμάτιστη.

   Κκομπλεξικοι...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/9/12, 2:01 μ.μ.

   Πότε το επαραδέχτηκεν η Γνώμη;
   Να μας απαντήσει ευθέως ο Στέλιος!

   Διαγραφή
  3. Εν υποψήφιος ο Χριστοφιας ρε παιδιά;

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος4/9/12, 1:31 μ.μ.

   Όι έννεν υποψήφιος Στέλιο. Εν ο ΝΥΝ Πρόεδρος ο οποίος μας οδήγησε στον όλεθρο. Η Χαραυγή τζαι η Γνώμη όμως με το λιβανιστήρι στο σιέρι...

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος3/9/12, 12:17 μ.μ.

  stelios papalangi

  Τζαι ο φιλελευθερος εν εναντιών του γριστόφκια, τζαι η καθημερινή, τζαι η μάχη τζαι η αλήθκεια, τζαι το ποντίκι τζαι η ένωσις κλπ κλπ τζαι το μέγκα , τζαι το σίγμα, τζαι ο αντεννα τζαι το μισό ρικ..... (Μάλιστα κυκλοφορεί τζαι η φήμη ότι καναλάρχης ισχυρίζεται ότι έσσιει οριζόντια όμάδα στη βουλή δικήν του.....)

  Να μπουν τούντο κόλλημα με τον πολίτη;

  Είσσιεν τζαι τζαιρό που ήταν άλλοσπως το ισοζύγιο δυνάμεων στα ΜΜΕ - έτσι εν τούντα πράματα....αλλάσουν....


  Όπως τζαι να σσιει, η διαφορά μας είναι η εξής:

  Εσύ κατακρίνεις που τον πολίτη (τον οποίο χαρακτηρίζεις τζαι νεοφιλελέυθερο) ότι έκαμε γαργάρα το σκάνδαλο του νικόλα - λαική (που έσσιεις δίκαιο, έτσι έκαμεν).

  Αλλά εγώ, εν τζαι καρτερώ που τον νεοφιλ, να πράττει έναντια στην ιδεολογία του.
  Διαφωνώ με την ιδεολογία του - αλλά εν τζαι περιμένω τον να πράττει διαφορετικά.


  Ήταν ευθύνη των βουλεφτών του ΑΚΕΛ, να τον φκάλουν έξω που την αίθουσα.... ή (αφού έτσι "ακραία" πράματα δεν μπρούμεν να περιμένουμεν από το ΑΚΕΛ) τουλάχιστο ας το εψελίζαν στην επιτροπή οικονομικών.... Τζαι όχι να περιμένω να το αναδείξουν 2 εφημερίδες που απευθύνουνται στους κομματικούς μου.

  Τζαι έτσι... το φκάλεις τζαι στο κόσμο.
  Γιατί τα ΜΜΕ, εκτός που κατευθυνόμενα, γυρέφκουν τες "κόντρες".

  Αλλά που;....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάντα το ισοζύγιο στα ΜΜΕ ήταν ενάντια στην αριστερά...

   Πάντως για τις άλλες ιστορίες που έχουμε ανοιχτές (το ρόλο και τα ζητούμενα των νατοϊκών και αμερικανών ειδικότερα) έχω ψαρέψει τούντο κείμενο πρόσφατα.

   U.S. Foreign Policy Toward Cyprus:
   Is the "Theory of Continuity"
   Still Relevant?

   by PHILIPPOS K. SAVVIDES*

   Διαγραφή
  2. Εν του 1998 το κείμενο, τζιαι ο "μιτσής" αναρωτιέται, αφού έππεσε το σοβιετικό μπλοκ, γιατί οι αμερικάνοι συνεχίζουν στο (χαλαρά ομοσπονδιακό) διχοτομικό μοτίβο...

   Διαγραφή
  3. The theoretical argument confirms the "theory" of continuity" which refers to the "consistency of American foreign
   policies toward Cyprus." As Theodore Couloumbis explains:
   "According to the continuity theory, United States policy viewed
   the continued existence of an independent and non-aligned
   Cyprus as a painful thorn on the sensitive southeastern flank of
   NATO which was constantly hurting vital American interests
   in the Mediterranean area." Thus, "partition has remained the
   ideal strategic objective of the United States in Cyprus to this
   day?"

   °Theodore A. Couloumbis, "Five 'Theories' Regarding Kissinger's
   Policy Toward the Cyprus Crisis," International Studies Notes 2.1
   (Spring 1975) : p. 13.

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος4/9/12, 1:48 μ.μ.

  stelios papalangi

  η μακροσκελής απάντηση για τούντο θέμα είναι σχεδόν έτοιμη... θα τη βάλω στα δικά μου.....

  για τον κουλουμπή.... Όπως σου εξανάπα, πρέπει να τον βλέπεις στην ολότητα του ένα που γράφει......

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_17/04/2011_439310

  Σε κάποια σημεία χώνει τα ΚΑΙ στον μακαρίο ο παλιοκληριδικός.... Αν είναι ποτέ δυνατόν !!!!
  Τζαι στηρίζει την ένταξη στο ΝΑΤΟ παρά τους....."τριτοκοσμικούς"
  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, αν τα λέει ο φίλος μας ο νατοϊκός, που εν τζιαι ιδρυτής του ΕΛΙΑΜΕΠ, αδυνατίζει τους ισχυρισμούς, ή δυναμώννει τους;

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...