"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

13 Σεπτεμβρίου 2012

Η θεία... δίκη

 • Μάλλον θα έχει καταπιεί τώρα το γέλιο της η κυρία…
 • Αυτά έχει η χρησιμοποίηση των φανατικών-φονταμελιστικών στοιχείων για παραγωγή γεωπολιτικής που διασφαλίζει τα συμφέροντα των οικονομικών κολοσσών που εκπροσωπεί και επιβάλλει το ΝΑΤΟ, η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και των συμμάχων της, κυρία Κλίντον μου…
 • Αυτά πάθατε και με τον Οσάμα στο Αφγανιστάν και τρέχατε για δεκαετίες μετά, τα ίδια προμηνύονται στη Λιβύη αλλά και στη Συρία, ή ίσως ακόμα και στη Τουρκία αν ξεφύγει η κατάσταση.
 • Από τις πρώτες μέρες της ανατροπής, είχε διαφανεί πως η επόμενη μέρα στη Λιβύη δεν θα χαρακτηριζόταν από εκδημοκρατισμό ή ευημερία. Η πρώτη κίνηση της νέας κυβέρνησης ήταν ουσιαστικά η επαναφορά μιας σειράς ισλαμικών νόμων που είχαν ως στόχο τη χειραγώγηση των γυναικών, σχετικά με τη σχετική χειραφέτηση που βίωναν στο περασμένο καθεστώς.
 • Στη Συρία υπολογίζεται πως θα επισυμβούν ίσως και χειρότερα. Ήδη έχει εξαπλωθεί ένα κύμα θρησκευτικής βίας που πλήττει κυρίως τον Ορθόδοξο πληθυσμό, ως αποτέλεσμα της υποχώρησης του κοσμικού καθεστώτος.
 • Δυστυχώς αυτή η κατάσταση που δημιουργήθηκε στη γειτονιά μας, δεν έχει πισωγύρισμα. Τα ενεργειακά και στρατηγικά συμφέροντα είναι τόσο μεγάλα που μάλλον τίποτα δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει από το 2011 και μετά…
Η δίκη για το Μαρί
 • Και μιας και αναφερθήκαμε στο 2001, να πούμε πως σήμερα στο δικαστήριο προβλήθηκαν κάποια βίντεο, ένα τουλάχιστον από τα οποία είχε δημοσιεύσει η ΓΝΩΜΗ, και στο οποίο στρατιωτικός (που αποδείχθηκε ότι ήταν το θύμα της έκρηξης Κλεάνθης Κλεάνθη) παρατηρούσε τη φωτιά στο ένα εμπορευματοκιβώτιο και στα τηλεφωνήματά του σε άλλους, αλλά και στον Διοικητή της βάσης, εξέφραζε την ανησυχία του για επέκταση της πυρκαγιάς, λέγοντας συγκεκριμένα «το θέμα είναι να μην πάρουν και τα άλλα» [το ότι «έπαιρνε» το ένα, ήταν ακίνδυνη ή ελεγχόμενη κατάσταση;].
 • Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια επισκεπτών στο βίντεο αυτό στο youtube που μιλούν για μονταρισμένο υλικό και τα λοιπά, που δείχνει πως από όλα όσα εκτυλίσσονται στο βίντεο δεν «ικανοποιήθηκε» το αίσθημα κάποιων για την απόλυτη ευθύνη των πολιτικών προσώπων, και ειδικά του προέδρου. Τελικά, τα οπτικά αυτά πλάνα από κινητό τηλέφωνο αποτελούν υλικό της δίκης…
 • Ο στρατιωτικός σ’ ατό το βίντεο, συνομιλώντας με κάποιον, όχι τον διοικητή, του προτείνει πως «αν προλάβουν και γυρίσουν» [ποιοι άραγε;], ίσως να μην προχωρήσει η κατάσταση.
 • Λίγο νωρίτερα, έλληνας κατά τα φαινόμενα στρατιωτικός, ρωτούσε αν «πήγε στραβό κι αυτό» [ποιο πήγε στραβό;]
 • Από αυτό το βίντεο, και το άλλο που φαίνονται κάποιοι να πανηγυρίζουν κιόλας με τις αναφλέξεις, φαίνεται ξεκάθαρα πως η βάση ήταν ούτε λίγο-ούτε πολύ σε μια κατάσταση που έδειχνε συνειδητοποίηση των κινδύνων.
 • Θα είναι πολύ ενδιαφέρον πραγματικά να παρακολουθήσουμε και τη κάλυψη της διαδικασίας από τον τύπο, τα κανάλια και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
 • Για να δούμε λοιπόν πόσοι θα ενδιαφερθούν τώρα, ένα χρόνο και κάτι μετά, για τα αδικοχαμένα παιδιά στο Μαρί, κι αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για τον θάνατό τους.
 • Υπολογίζω πως τα τεκμήρια και οι καταθέσεις μάλλον θα τους «απαγορεύσουν» την περεταίρω ενασχόληση, έχουν άλλωστε μπροστά τους την ευκαιρία να κάνουν μέσω εκλογών αυτό που επιχείρησαν πέρσι με ανυπόστατες και αισχρές πολιτικές και άλλες κινήσεις, τον εξοστρακισμό της Αριστεράς.
 • Και αυτό προφανώς τους κρατά πολύ απασχολημένους για να ασχοληθούν, τώρα πια, με τα θύματα της έκρηξης.
 • Άλλωστε η «δουλειά τους» έχει ήδη γίνει κατά τα φαινόμενα…

3 σχόλια:

 1. "McCain's "Libyan patriots" have now murdered US Ambassador John Christopher Stevens in the very city McCain spoke these words. An assault on the American consulate in the eastern city of Benghazi, the epicenter of not only last year's violent subversion and destruction of sovereign Libya, but a decade's old epicenter of global terrorism, left Ambassador Stevens dead along with reportedly three others.

  http://worldmathaba.net/items/1622-us-ambassador-and-3-staffers-killed-in-militia-attack-on-benghazi-consulate

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος14/9/12, 2:11 μ.μ.

  mother μου ρε! they rotton him dead from the hell of the wood.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος18/9/12, 3:21 μ.μ.

  Το πόρισμα Πολυβίου πήγε στον κάλαθο των αχρήστων ε;
  Κάπως έτσι αθωώθηκαν και οι δολοφόνοι της Ήλιος...
  Εύγε Δίκαιη Κοινωνία του Λαϊκού Κινήματος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...