"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

18 Σεπτεμβρίου 2012

Το "κόλπο γκρόσο" του Νικόλα

Εν ΔΗΚΟ μου το κόμμα!
 • Θέλει να πάρει τα δικά του προσωπικά, και οικογενειακά ενδεχομένως, ανταλλάγματα
 • Δεν θα επιβιώσει στην επόμενη μέρα των εκλογών ο Μ. Κάρογιαν και η ομάδα του, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα
[Στη ΓΝΩΜΗ 7-9-2012, δέκα μέρες πριν τις δηλώσεις Νικόλα Παπαδόπουλου που επισημοποιούν το ρήγμα στην ηγεσία, αλλά και στη βάση του ΔΗΚΟ, μετά τη διαφαινόμενη συνεργασία με τον ΔΗΣΥ για εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη.]
 • Σ’ αυτή την εφημερίδα, στις 6 Ιουλίου, είχαμε αποκαλύψει το σενάριο σύμφωνα με το οποίο ο Νικόλας Παπαδόπουλος έσυρε το ΔΗΚΟ σε συνεργασία με τον Συναγερμό, απειλώντας με «μεγάλες φασαρίες» το κόμμα σε περίπτωση συνεργασίας του με το ΑΚΕΛ, για να βγάλει αργότερα έξω την ουρά του, βάζοντας σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου.
 • Στο δεύτερο μέρος λοιπόν, που κατά τα φαινόμενα εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες με την απουσία του αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ από τις «συναντήσεις κορυφής» με τον Συναγερμό, ο Νικόλας θα αντιταχθεί στην υποστήριξη Νίκου Αναστασιάδη, για να έρθει στον δεύτερο γύρο να «σώσει» τον υποψήφιο της Δεξιάς, παίρνοντας τα δικά του ανταλλάγματα ως «ΔΗΚΟ Β’».
 • Να τι γράφαμε στο άρθρο «Ο Λιλλήκας άλωσε την ΕΔΕΚ  και το ΔΗΚΟ ο Ν. Παπαδόπουλος» στις 6/7/2012, δύο ολόκληρους μήνες πριν τα τωρινά «καμώματα» του «πρίγκιπα της Στράκκας»:
“ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΚΟ Β΄ ΚΑΙ ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ ΚΑΡΟΓΙΑΝ
 • Καθ’ ότι αφορά το ΔΗΚΟ, οι εξελίξεις αποκαλύπτουν το «χοντρό παιχνίδι» που έπαιξε ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Αφού παρεμπόδισε συνεργασία με την Αριστερά και δημιούργησε κλίμα υπέρ του Νίκου Αναστασιάδη εντός της ηγετικής πυραμίδας του κόμματος, τώρα «κάνει πίσω», αφήνοντας μόνο τον Μάριο Κάρογιαν  στα αδιέξοδα τα οποία τον οδήγησε.
 • Ο Νικόλας φέρεται να ευνοεί υποστήριξη Λιλλήκα με στόχο να εκμηδενίσει τις προοπτικές εκλογής Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο για να έλθει στη συνέχεια να θέσει τους όρους του, παίρνοντας τα ανταλλάγματά του ως ΔΗΚΟ Β΄ απ’ ευθείας από τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ. Αν βεβαίως τα καταφέρουν…
 • Σ’ αυτή την περίπτωση «κρεμάζει» κανονικά τον Μ. Κάρογιαν αφού δεν θα έχει πείσει υπέρ Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο τον κόσμο του ΔΗΚΟ, θέτοντας ασφαλώς θέμα ηγεσίας.
 • Ο δρόμος τότε για την εκπαραθύρωση του από την φράξια του  Νικόλα Παπαδόπουλου θα είναι στρωμένος…”
ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΑΡΙΕ
 • Φαίνεται πως ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής , θύμα της συναγερμικής πλεκτάνης τον Ιούνιο του 2011, είτε δεν διαβάζει τη ΓΝΩΜΗ, είτε δεν της δίνει την πρέπουσα σημασία, συνήθεια που ασφαλώς του συνιστούμε να αλλάξει…
 • Στις επόμενες εκδόσεις μας θα πληροφορείται συστηματικά, και αυτός αλλά και όσοι τον συνοδεύουν σ’ αυτό το ταξίδι του χαμού, για  την εξέλιξη του σεναρίου που θα οδηγήσει τελικά στην εκπαραθύρωσή τους από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, και ίσως ακόμα και τον τερματισμό της ίδιας της πολιτικής τους καριέρας.
 • Φυσικά, τώρα είναι πλέον κάπως αργά για να γυρίσει το ποτάμι πίσω. Εμείς προειδοποιήσαμε πλειστάκις πως η προσπάθεια του Μ. Κάρογιαν και της ομάδας που τον περιβάλλει να διασωθούν πολιτικά, μέσα από την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στη Προεδρία της Δημοκρατίας, και μάλιστα από τη πρώτη Κυριακή όπως φαντάζονταν στις αρχές του εγχειρήματος, θα διαλύσει όσα προσεκτικά έχτιζαν τη τελευταία δεκαετία…
ΤΟ «ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ»...
 • Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, εκτιμούμε πως δεν θα κάνει το λάθος να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα, εγκαταλείποντας στην ουσία το κόμμα του οποίου θέλει να ηγηθεί τον επόμενο Μάρτη μετά και τις συνεδριακές αρχαιρεσίες που φιλοδοξεί να κερδίσει.
 • Γι αυτό,  προσανατολίζεται σε υποστήριξη κομματικού υποψηφίου έτσι ώστε να δηλώσει τη προσήλωσή του στα «ΔΗΚΟϊκά ιδανικά», και τη δυσφορία του ειδικά σε ότι αφορά την στάση του Νίκου Αναστασιάδη στο σχέδιο Ανάν, αλλά και με βαθύτερα ίσως «τραύματα» που αφορούν τον πόλεμο του Προέδρου του ΔΗΣΥ ενάντια στον Τάσσο Παπαδόπουλο για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα.
 • Με επισημοποίηση της διαφωνίας του για υποστήριξη Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο, ο Νικόλας θα περιμένει την επαλήθευση του πλέον πιθανού σεναρίου, των εκλογών δηλαδή δύο γύρων, πράγμα που θα σημαίνει πως το ΔΗΚΟ δεν θα έχει συσπειρωθεί επαρκώς υπέρ του υποψηφίου της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς, και ως εκ τούτου, οι επιλογές της ηγεσίας του κόμματος θα αποδειχθούν λανθασμένες, αφού εκτός των άλλων θα έχουν διασπάσει και τη βάση του κόμματος.
 • Όποιες λοιπόν και να είναι οι εξελίξεις, είτε υπάρξει και μια τέταρτη υποψηφιότητα, όπως για παράδειγμα της Αντιγόνης Παπαδοπούλου που έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον, είτε όχι, ο «πρίγκιπας» θα έχει δημιουργήσει το υπόβαθρο για δυναμική αμφισβήτηση του Μ. Κάρογιαν, απαιτώντας ανάμεσα σε άλλα και την άμεση «επιστροφή» των διαγραμμένων στελεχών Ζ. Κουλία και Γ. Κολοκασίδη.
 • Σε κάθε περίπτωση, η εκτίμηση είναι πως το «ΔΗΚΟ Β’» θα συνταχθεί με την υποψηφιότητα της Δεξιάς τη δεύτερη Κυριακή, παίζοντας τον ρόλο του «από μηχανής θεού», και «παζαρεύοντας» σκληρά και αυτόνομα με τον Νίκο Αναστασιάδη για συγκριμένες κυβερνητικές θέσεις κλειδιά.  

5 σχόλια:

 1. Αν εξανασυνεργάζετουν μαζί σας το ΔΗΚΟ (όπως επαρακαλούσετε τότε που εγίνουνταν οι συζητήσεις του "ενδιάμεσου") ήταν ναν καλός ο "πρίγκηπας της Στράκκας";

  Ρητορική η ερώτηση μεν μου αγχώννεσαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος18/9/12, 11:43 μ.μ.

   Έλα το ριφούθκια τα καλά.

   Πάει τζιαι για έσενα ρε KEV... μεν αγχώνεσαι...


   Διαγραφή
  2. Σε καμιά περίπτωση δεν θα είχαμε συνεργασια ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ με τον Νικολάκη να στηρίζει τη κατάσταση φίλε.
   Η προϋπόθεση για μια τέτοια συνεργασία θα ήταν ο "πρίγκηπας" να διαχώριζε τη θέση του, να μην αλλάξει η στρατηγική στο Κυπριακό (να αποσυρθούν προτάσεις κλπ).

   Αυτά θεωρήθηκαν too much από το ΔΗΚΟ, και όντως ήταν υπό τις περιστάσεις, αλλά το ΑΚΕΛ δεν θα μπορούσε να ζητήσει και λιγότερα.

   Φυσικά, ο Κάρογιαν πίστευε, αυτό του έδειχνε δηλαδή ο Νικ, πως με τον ΔΗΣΥ δεν θα είχε πρόβλημα ο Νικολάκης, όσο είχε δηλαδή με το ΑΚΕΛ, κι εδώ ακριβώς έκαμε τη μεγάλη πατάτα.

   Εκεί δηλαδή που νόμιζε πως απέναντι από το ΑΚΕΛ θα έσωζε την ενότητα του ΔΗΚΟ, έπαθε τα ίδια και χειρότερα.

   Σίγουρα, επαναλαμβάνω, δεν υπήρχε περίπτωση το ΑΚΕΛ να έμπαινε σε μια συνεργασία με συνοδοιπόρο τον Παπαδόπουλο. Αυτό θα είχε σοβαρότατο αντίκτυπο στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος μιας και ο κύριος αυτός θεωρείται, και όχι άδικα, ως ο ένας από τους βασικούς πυλώνες της αντιακελικής υστερίας και δαιμονοποίησης.

   Οπότε, δεν ισχύει αυτό που λες.

   Διαγραφή
 2. "Φαίνεται πως ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής , θύμα της συναγερμικής πλεκτάνης τον Ιούνιο του 2011"

  Τι εννοείς δαμέ Στέλιο; Αν δεν ήταν ο Κουλίας ήταν να φκει ο Κάρογιαν ότι τζιαι να έκαμνεν ο συναγερμός. Τζιαι εν γνωστόν τι νομίζει ο Κουλίας για τον Αναστασιάδη.

  Επίσης, σχολίασ' μου τούτον λλίον αν δεν βαρκέσαι:

  http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=47205

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κοίτα, με μιαν εκλογή Κάρογιαν, ίσως το σκηνικό που ακολούθησε μετά το Μαρί να ήταν διαφορετικό.
  Εκεί έχουν μπει οι βάσεις για σπάσιμο της συνεργασίας με το ΔΗΚΟ, μια συνεργασία που ίσως να έφερνε τώρα τον Μάρκο ως υποψήφιο. Ο Μάρκος έφκαιννε σιενωτός που λαλούμε και θα ψηφιζόταν από την αριστερά με τα επανενωτικά εχέγγυα που διαθέτει τζιαι τη μετριοπάθεια του. Ήταν μια εξέλιξη που θα κρατούσε τον Κάρογιαν στα δύο πόστα, τωρά θα τα χάσει τζιαι τα θκυο.

  Έπρεπε λοιπόν να σπάσει τούτη η ροή, τζιαι εχρησιμοποιήθηκεν ο Κουλίας (τζιαι ο Περδίκης φυσικά) με συνεργασία ΔΗΣΥ-Αρχιεπισκοπής τζιαι πρόθυμο τον Ομήρου τζιαι το ευρωκό ως τσόντα.

  Ακολούθως η δαιμονοποίηση πακέττο Χριστόφια-Μάρκου, ουσιαστικά η δαμόκλειος σπάθη πας τη κκελλέ του Κάρογιαν και το πλασάρισμα του Αναστασιάδη ως φαβορί.

  Ήταν ωραίο κόλπο, πραγματικά εξεπεράσαν εαυτό στην Πινδάρου.

  Ήταν ο μόνος τρόπος η αποστασία κάποιου από το ΔΗΚΟ, για να "ελευθερωθούν" οι πιθανότητες για τον Αναστασιάδη τζιαι τον ΔΗΣΥ. Ε, εν ήταν τυχαίο.

  Ο Κουλίας είσειν πρόβλημα να μεν είναι "θαλαμοφύλακας του ΑΚΕΛ", αλλά δεν είσιε το αντίστοιχο πρόβλημα να μεν γίνει ο θαλαμοφύλακας του ΔΗΣΥ;

  Ακολούθως, τους είδες τζιαι συ στη προεκλογική για τες δημοτικές, να χαριεντίζουνται μαζί Νίκαρος-Κουλίας στην υποστήριξη Σαρίκα, αλλά τζιαι Λουρουτζιάτη στη Λάρνακα.

  Επίσης, δεν έχω καμιάν αμφιβολία πως ο Κουλίας, μεταξύ Αναστασιάδη-Μαλά στον δεύτερο γύρο...δεν θα ρίξει λευκό...

  Πολλοί είχαν πολλές απόψεις για τον κύριο Νίκο, τζιαι έχουν ακόμα, αλλά ο αντιακελισμός (η εξυπηρέτηση δηλαδή της άρχουσας τάξης) είναι το κυρίαρχο των επόμενων εκλογών, κάτι στο οποίο έχουν συμπράξει ΟΛΟΙ τους, ουσιαστικά συμμαχόντας.

  Αυτή η συμμαχία απέναντι στον "κοινό εχθρό" (πίστεψε με θα χαρούν παραπάνω που την αποχώρηση Συλικιώτη παρά την αποχώρηση Χριστόφια) θα φανεί ξεκάθαρα στον δεύτερο γύρο.

  Τι να σχολιάσω που το άρθρο; Έτο ήπιεν τα ουισκούθκια του ο Νίκαρος τζιαι ελάλεν πελλάρες στο πάρτυ, παρακάτω...

  Τάχα εννόαν την τούντη πρόταση τζιαι επίστευκε πως ο Άντρος θα επάταν τη πεπονόφλουδα; Τζιαι γιατί να την δεχτεί το ΑΚΕΛ; Για να θάψει όσες πιθανότητες είσιεν που πέρσι τον Μάη για συνεργασία με το ΔΗΚΟ, αντί για φέτος;

  Δηλαδή, πάμε καλά;

  Η στρατηγική του ΑΚΕΛ ήταν να αναγκάσει τον Νικόλα να πιάσει τα ππουρτού του (τζιαι τους φίλους του) τζιαι να μας αδειάσουν τη γωνιά.

  Βασικά το παιχνίδι εχάθηκε σε ένα που τα γήπεδα που επέκτηκε. Η Λευκωσία τζιαι η Λεμεσός επήαν καλά με μη εκλογή Κολοκασίδη (μα που εν τούτος) τζιαι Κενεβέζου, εχάθηκεν στην Αμμόχωστο.

  έπρεπε ο Κάρογιαν να κινηθεί πιο αποτελεσματικά, ακόμα τζιαι να τον αποπέμψει νωρίτερα για να μεν του δώκει το τσιάνς.

  Τωρά, αυτά έχουμε. Μ' αυτά θα πορευτούμε.
  Κρίμας τον κόσμο, που δεν εκατάλαβε τι τον περιμένει.

  εμείς τζιοιμούμαστεν ήσυχοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...