"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Νικολάκης… αχάριστος μανιάτης!

Γλαύκος-Πολύκαρπος-Τάσσος: Ενιαίο 1969
 • Μια ακόμα σκηνή από το γνωστό παιδικό θεατρικό «Ο Νικολάκης…» αναγκαστήκαμε να παρακολουθήσουμε χθες και  προχθές από τις τηλεοράσεις μας, με «πλοκή» τις αντιρρήσεις του «Πρίγκιπα της Στράκκας» στην υποστήριξη Νίκου Αναστασιάδη από το ΔΗΚΟ.
 • Αχάριστος βέβαια, γιατί μόλις πριν από εννιά μήνες ο κύριος Νίκος του διόρισε με εκλογικό ρουσφέτι τον αδελφό του Δήμαρχο Λευκωσίας, για να μπορεί να βιώσει ξανά η πρωτεύουσα μέρες άδειας δημαρχικής καρέκλας, μετά την εμπειρία Ζαμπέλλα…
 • Αχάριστος επίσης, γιατί μέχρι και τον Πολύκαρπο Γιωρκάτζιη, πατέρα του αδελφού του και πρώην άντρα της μαμάς Φωτεινής, αποκατέστησε ο Αναστασιάδης, ως «παρεξηγημένο»…
 • Αχάριστος ξανά, γιατί κάθεται σε μια καρέκλα στη Βουλή, της προεδρίας της επιτροπής οικονομικών, με την άμεση στήριξη του Συναγερμού. Μαζί έχουν στήσει άπειρα σκηνικά, έχουν βάλει αμέτρητες τρικλοποδιές και έχουν στήσει στον τοίχο εργαζόμενους και οργανώσεις.  
 • Και «Μανιάτης», γιατί βασίζει την όποια επιχειρηματολογία του σε οικογενειακή πίκα, επειδή όντως, ο Νίκαρος επί των ένδοξων εποχών του με τα τασάκια (τωρά επέρασεν του), καθύβριζε τον μπαμπά, τον κατάγγελλε και τον απομυθοποιούσε.
 • Αφού για τόσο μεγάλο διάστημα έκανε «πέτρα τη καρδιά» συμμαχώντας με τους εχθρούς του Τάσσου στη Βουλή κι αλλού, με κάθε πρόσχημα και ευκαιρία, πραγματική ή φτιαχτή, τώρα δήθεν δεν εμπιστεύεται τον Αναστασιάδη. Δεν είναι για να ξεράσει κανείς;
 • Αλλού αυτά ρε Νικολάκη! Ξαφνικά είδες τι εστί Συναγερμός και Αναστασιάδης, αλλά στα ζωτικά σου συμφέροντα, τα οικονομικά, σαν εκπρόσωπος του μεγάλου κεφαλαίου και της νομικο-πολιτικο-οικονομικής διαπλοκής, έγινες σιαμαίος πολιτικών απατεώνων τύπου Αβέρωφ, ξεπερνώντας πολλές φορές την ίδια την αποδεδειγμένα αντιλαϊκή Δεξιά σε νεοφιλελευθερισμό.
 • Ναι, όντως οι επιλογές του Συναγερμού από το 1976, όπως και του Αναστασιάδη ειδικά, συγκρούστηκαν με τις πολιτικές του ΔΗΚΟ σε πολλές περιπτώσεις – αμερικανοκαναδικό του 78, δείκτες Κουεγιάρ 84, Ανάν 2004. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Τάσσο Παπαδόπουλο να εργαστεί υπέρ του Γ. Κληρίδη το 1993 με στόχο τον «ενταφιασμό» της μόνης διαδικασίας λύσης που προκάλεσε καταδικαστικά ψηφίσματα για τον Ρ. Ντενκτάς και τις τακτικές του.
 • Ούτε και τον εμπόδισε να «παίξει πελλόν» στις εκλογές του 98’, όταν ο Γιώργος Ιακώβου ήταν υποψήφιος και του δικού του κόμματος του οποίου ήταν αντιπρόεδρος, όπως τώρα καληώρα ο γιος του, αφήνοντας ανενόχλητο τον Κληρίδη και τον ΔΗΣΥ να επαναλάβουν μια πενταετία στο τιμόνι, με τα γνωστά επακόλουθα σε όλους τους τομείς. Είναι γνωστό πως ο Τ. Παπαδόπουλος δεν εργάστηκε για την εκλογή Ιακώβου, και οι λόγοι φάνηκαν κάποια χρόνια αργότερα…
Έλα βρε Νικολάκη τώρα…
 • Ο Νικόλας απλά θα πήγαινε κόντρα σε οποιαδήποτε απόφαση ή τάση του Μ. Κάρογιαν. Αυτό είναι δεδομένο. Θέλει το κόμμα, αυτό είναι φανερό, και οι προεδρικές αυτές είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να διαχωρίσει τη θέση του προσδίδοντας κάποιοι «ιδεολογικό» χαρακτήρα στο όλο εγχείρημα.
 • Φυσικά μετρά απώλειες, ο Κ. Κενεβέζος συγκαταλέγεται μέσα σ’ αυτές, ενώ κερδίζει και νέους φίλους, όπως ο Προκοπίου στη Λάρνακα αλλά και ο Φυττής που δεν θεωρούνταν δεδομένοι για κανένα.
 • Για να πετύχει η στρατηγική Παπαδόπουλου, θα πρέπει να μην εκλεγεί ο Αναστασιάδης από τον πρώτο γύρο και να παρουσιαστεί, έστω και δημοσκοπικά, μια διχοτόμηση της εκλογικής βάσης του κόμματος.
 • Σε τέτοια περίπτωση θα διαπραγματευτεί με τους εναπομείναντες υποψηφίους προσωπικά εκπροσωπώντας το «δικό του ΔΗΚΟ», θα «αποδείξει» πως οι επιλογές της ηγεσίας του κόμματος ήταν λανθασμένες και θα ξεκινήσει τη πορεία προς το συνέδριο του Μάρτη ως εκπρόσωπος της πολιτικής ομάδας που πραγματικά καθόρισε τον νικητή των εκλογών!
 • Ομολογώ πως η υποστήριξη της επιλογής Λιλλήκα στη συνεδρία της ΚΕ του ΔΗΚΟ από τον «πρίγκιπα» με εξέπληξε. Θεωρούσα πως θα επιμείνει σε αυτόνομη κάθοδο, θέλοντας να δημιουργήσει το προφίλ του «πραγματικού ΔΗΚΟϊκού».
 • Από την άλλη όμως, θέλει να κινηθεί με σχετική άνεση στη προεκλογική, και επιπλέον, αυτή η εξέλιξη δίνει λαβή στον Γιώργο Λιλλήκα για να προσεγγίζει τους ΔΗΚΟϊκούς με το επιχείρημα ότι ο ίδιος αντιπρόεδρος του κόμματος τάχθηκε υπέρ της δικής του υποψηφιότητας, «νομιμοποιώντας» και δίνοντας ιδεολογικό υπόβαθρο την όποια «εκλογική απειθαρχία» τους.
 • Άλλωστε, χωρίς να χρειαζόταν πραγματικά, ο Κάρογιαν έκανε τη μεγάλη πατάτα στην περιβόητη συνεδρία, προτείνοντας συνεπαρμένος και ολοπούρπουλλος, «ακόμα και την αυτοδιάλυση του ΔΗΚΟ για να σωθεί η πατρίδα» (με τον Συναγερμό ήβρες να σώσεις τη πατρίδα ρε Μάριε;), μια δήλωση που είμαι σίγουρος πως θα χρησιμοποιηθεί από τα συνεργεία του Λιλλήκα και του Κουλία στη συνέχεια…
 • Το γεγονός, κλείνοντας, ότι οι τέσσερις βουλευτές από τους οχτώ καθώς και η μία ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, τάχθηκαν εναντίων της υποστήριξης Αναστασιάδη, δίνει το «ηθικό δικαίωμα» σε πολλούς ψηφοφόρους του κόμματος να αμφισβητήσουν τη «συμφωνία για τις καρέκλες» και να βρουν προσωρινή έστω πολιτική στέγη στην «πραγματική υποψηφιότητα του κέντρου»...

41 σχόλια:

 1. "Αχάριστος βέβαια, γιατί μόλις πριν από εννιά μήνες ο κύριος Νίκος του διόρισε με εκλογικό ρουσφέτι τον αδελφό του Δήμαρχο Λευκωσίας, για να μπορεί να βιώσει ξανά η πρωτεύουσα μέρες άδειας δημαρχικής καρέκλας, μετά την εμπειρία Ζαμπέλλα…"

  Διόρθωσε με αν έχω λάθος αγαπητέ αλλά έχω την εντύπωση ότι ισχύουν ακόμη οι Δημοτικές Εκλογές στη νήσο Κύπρο και ως εκ τούτου ο Γιωρκάτζης ΕΚΛΕΧθΗΚΕ από τους δημότες της Λευκωσίας και δεν "διορίστηκε" δήμαρχος Λευκωσίας. Εκτός κι αν απλά η Ελένη Μαύρου απέτυχε να...διοριστεί Δήμαρχος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος29/9/12, 11:45 π.μ.

  Εκαρτέρουν πως και πως τούτη την ανάρτηση. Τώρα να φέρω τη σιταροπούλα τζιαι θα έχει πλάκα το τι θα σχολιαστεί.

  Ξεκινώ εγώ.

  Πάντως η πλειοψηφία του ΔΗΚΟ θα ψηφίσει το Λιλλήκα.

  Και στην περίπτωση που ο Λιλλήκας αποτύχει να πάει δεύτερο γύρο, δεν είναι σίγουρο αν τη δεύτερη Κυριακή θα ψηφίσουν Αναστασιάδη.

  Τόσο πολύ non grata είναι ο Αναστασιάδης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κι όμως, σε πρόλαβε ο φίλος μας!

   Διαγραφή
  2. Εν γεγονός ότι εν μισητός ο Αναστασιάδης, το θέμα είναι αν η απέχθεια προς τον γνωστό λύκο, εν αρκετή για να στρέψει κόσμο προς τον Μαλά.

   Σίγουρα όμως θα πορωθεί τμήμα του ΔΗΚΟ ενάντια στον Αναστασιάδη και υπερ Λιλλήκα.

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος29/9/12, 12:30 μ.μ.

  Ο αναστασιαδης ειναι προεδρος εδω και καιρον. διαφοροι τυποι εκαταλβαν οτι το τρενον δεν σταματα με τπτ τζαι οτι εβρει ομπρως του θα το παρει μαζιν του τζια αρκεψαν τζαι υποβαλλουν τα σεβη τους ο ενας πισω που τον αλλον τζαι νικαρος ως μελλον εκλεγμενος προεδρος καμνει τον λαρτζ και τους αφηνει να καμουν σειβ φεις εφαρμοζοντας την πολιτικην του τζουκ μποξ γαλεις του εναν τσιεφτεν τζαι καμνει σου οτι δηλωσην θελεις. την ιδιαν ωραν η εκλογη του απο τον α γυρον θα εν ευλογια για ουλλους τους αντιπαλους του διοτι αν παει σε δευτερο γυρο τοτε θα εχουμεν τον μακαριον νικαρον με νουμερα φοιτσιαρικα για τα υπολοιπα κομματα.

  υγιενετε απαντες τζαι βαστατε καλα γιατι ο νικαρος για που θα τα πετασει ουλλα για που θα τα γαμησει ουλλα (ΝΑΙ, μπορει να τα γαμησει περιτου που εναν μετριον σαν τον χριστοφιαν και το ακελ) διοτι ουδεποτε ηταν μετριος.

  xwrikos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος29/9/12, 12:37 μ.μ.

   Αμαχητί εν θα φκει κανένας πρόεδρος. Και άμα φκει και μετά τζιαμέ θα ξεκινήσουν τα βάσανα του.

   Να είσαι σίουρος ότι η Κύπρος όπως εν τωρά τζιαι τον καλύτερο πιο ικανό άνθρωπο να φκάλει πρόεδρο θα τον κρούσει.

   Και ο αναστασιάδης φίλε μου εν καμένος, φκει δεν φκει στην καρέκλα.

   Διαγραφή
  2. Γεια σου ρε χωρικέ! Ο μέτριος χριστόφιας και ο σκέττος Αναστασιάδης!


   Διαγραφή
  3. Και ο...μάλλον Μαλάς!

   Διαγραφή
  4. Τζι ο Λιλλήκας με ολίγην

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος30/9/12, 12:41 π.μ.

   Ο Λιλλήκας είναι ολίγον Βασιλείου, ολίγον ΑΔΗΣΟΚ, ολίγον ΑΚΕΛ, ολίγον Τάσσο

   Διαγραφή
 4. Βρακάς παλιοκυπραίος29/9/12, 2:10 μ.μ.

  Εεεε . . . . . μεν βιάζεστε ρε κοπέλια. Έχει και μιαν άλλην πιθανότηταν το πράμαν κκούχ. Ο Αναστασιάδης είναι 66 χρονών και καπνιστής κκούχχου κκούχχου κκούχχου κκουχ κκουχ κκούχ . . . . ε ε ε ε . . θέλω να πω . . . . .κκουχ επνίηκα ρε . . . . κκούχχου κούχχου ε ε ε ε εν με κόφτει κκου κκουχ κκουχ . . . . .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @Γούφη-Παπαλάγκι
  Παίδες, πως σας φάνηκαν οι αποκαλύψεις από τα αρχεία του καταραμένου όφις;

  Έγγραφο του Foreign Office που αποδεσμεύθηκε το Σάββατο και είχε αποσταλεί τότε στους πρέσβεις της Μεγάλης Βρετανίας σε διάφορες χώρες, υπερτονίζει «την ανάγκη για αποτελεσματικό βρετανικό έλεγχο στη Κύπρο εάν επρόκειτο», όπως αναφέρεται, «η Μ. Βρετανία να εκπληρώσει τις στρατιωτικές της υποχρεώσεις έναντι του ΝΑΤΟ και στην Μέση Ανατολή».

  «Είναι ορθό», συνεχίζει, «ότι η Κύπρος δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ στους δύο τελευταίους πολέμους αλλά αρχικά την αποκτήσαμε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1878 με σκοπό να παρέχουμε μια βάση από την οποία θα αποτρέπαμε το ρωσικό επεκτατισμό και η αξία της για αυτό το σκοπό ουδέποτε τέθηκε υπό δοκιμασία».

  «Οι αμυντικές εγκαταστάσεις που αναπτύσσονται τώρα στο νησί έχουν μεγάλη αξία για άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ», τονίζεται στο εν λόγω έγγραφο του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

  Τα στρατηγικά καθήκοντα που αναλαμβάνουμε από τη Κύπρο διευρύνονται στη Μέση Ανατολή, η οποία είναι εκτός του πεδίου δράσης του ΝΑΤΟ».


  Και άλλα πολλά και νατοϊκά εδώ...

  Φιλελεύθερος


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιόν είπαμεν ότι εν το point Στέλιο;

   Διαγραφή
  2. Τι πορτοπετάσσεσαι εσύ ρε αδελφέ όπως το αππιητούρι των χαλλουμιών;

   Διαγραφή
  3. Γούφι, αν δεν έπιασες το πόιντ, άστο να πέσει στα μαλακά...

   Διαγραφή
  4. Ακόμα τζιαι απομονωμένον το συγκεκριμένον έγγραφον, πέραν του θέματος "κυρίαρχες έναντι μισθωμένων βάσεων", τι καινούριον προσφέρει στα όσα ξέρουμεν ήδη; Μπορεί απλά να μεν καταλάβω εγώ.
   Που την άλλην αν το "point" είναι το "δαίμονας ΝΑΤΟ", εν τζιαι έχω ανάγκην να πειστώ φίλε. Εκτός τζιαι αν πάλε θέλεις να πάρεις τηνμουβένταν στα περί οργάνωσης του πραξικοπήματος που το ΝΑΤΟ. Αν έτσι ένει, ανάπτυξε μου τη σκέψη σου γιατί πάλε έννεν προφανής.

   Όσον για την ανάρτηση σου, πρέπει να πω ότι το να λαλεί ο Νικόλας (για τον Αναστασιάδην) τα ίδια που λαλεί τζιαι το ΑΚΕΛ (τζιαι ο "ανεξάρτητος του υποψήφιος") εμέναν ήταν να με προβληματίσει τσας...

   Διαγραφή
  5. Μεν έσιεις έννοιαν φίλε, τζιαι αργά ή γρήγορα ο Νικολάκης θα βρεθει στην ίδια εξέδρα με όλους τους υπόλοιπους. Ότι και να λέει. Όπως βλέπεις, μόνο με ειρωνία μπορεί η Αριστερά να αντιμετωπίσει όσα έχει πει.

   Για το ΝΑΤΟ: Εγώ δε λέω πως μόνο η ΕΟΚΑ Β' και το πραξικόπημα ήταν έργα των γνωστών κύκλων, αλλά και η πρώτη ΕΟΚΑ. Ο σκοπός ήταν να δωθεί μια ανεξαρτησία η οποία να μην αφήνει τη Τουρκία έξω από το παιχνίδι, και να διασφαλίζει τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ στη περιοχή, ειδικά σε ότι αφορά τον έλεγχο της ΜΑ.

   Διαγραφή
  6. Όπως είπα, δεν λαλεί τίποτε το έγγραφον που εν ξέρουμεν ήδη. Εξάλλου οι εγγλέζοι ακόμα εν είχαν φάει κλώτσον που το Σουέζ τότε (η φάση που αναλάβαν πιον οι αμερικανοί στην Μ. Ανατολή).
   Αγνοείς επίσης παντελώς την ευκαιρίαν του '56 που εκλώτσησεν ο εθνάρχης, η οποία αν εγίνετουν αποδεχτή η ιστορία πιθανόν να ήταν παρασάγγας διαφορετική (περίοδος αυτοδιάθεσης τζιαι μετά δημοψήφισμαν για ένωση).

   Διαγραφή
  7. Δηλαδή ξέρουμεν ήδη ότι η Κύπρος λογιζόταν χωράφι του ΝΑΤΟ, στρατηγικής σημασίας, στο οποίο οι αγγλοαμερικάνοι εθέλαν να εμπλέξουν τη Τουρκία.
   Σημείωστο τούτο, γιατί που εννά το φέρει η κουβέντα εννά μου λαλείς πάλε πως εν υπάρχουν τεκμήρια για τα πραγματικά κίνητρα του ΝΑΤΟ σε ότι αφορά τη Κύπρο.

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος29/9/12, 8:58 μ.μ.

  Το επιπεδο του μπλογκ επεσε κατακορυφα τελευταια με ετσι αναρτησεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος29/9/12, 11:56 μ.μ.

   Να σου δώκω μες το στόμα!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/9/12, 12:25 π.μ.

   κάτσε τη μάππα χαμέ ελαμίτη, γιατί θα σου σπάσω τη μύτη.

   το επίπεδο του μπλοκ έπεσε γιατί ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας.

   Διαγραφή
  3. Σόρρυ ρε παιθκιά για το επίπεδο, τούτον διαθέτομεν!

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος30/9/12, 12:47 π.μ.

   Τί επίπεδο περιμένεις δηλαδή ρε φίλε που επαγγελματίες χειροκροτητές του Χριστόφια;

   Διαγραφή
  5. Εθελοντές παρακαλώ.

   Διαγραφή
 7. Ανώνυμος30/9/12, 12:49 π.μ.

  Στέλιο μα θωρώ πολλήν οργάνωση το επιτελείο του "ανεξάρτητου" υποψήφιου που τυγχαίνει να υποστηρίζετε α; Ο Βαλεντίνος αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου κάπου εθκιάβαζα...τον Καρμέλλον εν θα τον αξιοποιήσετε σιόρ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μα θωρώ τζιαι γω πως τούντο 12-13-14-17-21 τοις εκατόν έβαλες το στο ράφιν...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/9/12, 10:44 π.μ.

   Ουάο! Δηλαδή ως τον Φεβράρην με το καλόν εννα καταφέρει ο "ανεξάρτητος" Μαλάς να κουμπήσει τα ποσοστά του ΑΚΕΛ; Ου κκιάορκας σου!

   Διαγραφή
  3. Στον δεύτερο γύρο εννά πιάσει τζιαι πέραν...

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος1/10/12, 11:48 π.μ.

   τςςςςςςςςςςςςςς!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος30/9/12, 9:28 π.μ.

  Τι κοινο εχει ο Αης Βασιλης η κοκκινοσκουφιτσα και ο ανεξαρτητος υποψηφιος Μαλας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος30/9/12, 10:22 μ.μ.

  http://alithia.com.cy/el/news/10/27658/Foreign-Office-%CE%9F-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%91%CE%9A%CE%95%CE%9B-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%95%CE%9F%CE%9A%CE%91.htm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος1/10/12, 12:01 π.μ.

   Και τί έκαμε η Βρεττανία γιατί εφοβάτουν τον κομμουνιστικό-αντιαποικοιακό αγώνα και τη διεθνοποίηση που πρότινε η αριστερά;

   Χρηματοδότησε την Ελλάδα για να χρηματοδοτήσει αντικομμουνιστικό αντάρτικο με τον Αντικομμουνιστή Γρίβα.

   Ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν ο πιο παράδοξος αντιαποικιακός αγώνας από όλους τους αντιαποικοιακούς αγώνες της εποχής του. Στοχοποίησε πρώτα από όλα την πιο βασική αντιαποιακή πολιτική έκφραση - την αριστερά.

   Ο αγώνας της ΕΟΚΑ έδωσε στους αποικοιοκράτες αυτό που ήθελαν εξαρχής. Έλεγχο ες αεί στην Κύπρο.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος1/10/12, 8:43 π.μ.

   "Ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν ο πιο παράδοξος αντιαποικιακός αγώνας από όλους τους αντιαποικοιακούς αγώνες της εποχής του. Στοχοποίησε πρώτα από όλα την πιο βασική αντιαποιακή πολιτική έκφραση - την αριστερά."

   'Οταν ένας ασθενής με καρκίνο πάει νοσοκομείο λόγω σοβαρής πνευμονίας οι γιατροί θα προσπαθήσουν πρώτα να πολεμήσουν τη πνευμονία που απειλεί τη ζωή του ασθενή και θα δουν μετά για το καρκίνο. Έτσι κι εδώ, ο κομμουνισμός ήταν πιο επείγον να αντιμετωπιστεί.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος1/10/12, 11:52 π.μ.

   Λάλε για ασθενής με καρκίνο εσύ για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.

   Φίλε μου η ΕΟΚΑ έκαμε δώρο την Κύπρο σε Αγγλία και Τουρκία. Εδιαιώνισε δηλαδή τον ιμπεριαλισμό και την αποικοιοκρατία.

   Διαγραφή
 10. http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=1591&-V=analysis

  Ημερομηνία άρθρου: 13/08/2006

  Επισημαίνω τζιαι την τασιηνόπιτταν που ανακαλύφθηκεν (υποτίθεται) εν έτει 2012:

  "Από το 1945 η Κύπρος υπήρξε το σημείο εξόδου των Εβραίων προς το κράτος του Ισραήλ, ενώ το 1956 υπήρξε το εφαλτήριο της κοινής Γαλλοβρετανικής απόβασης στο Σουέζ. Η στρατηγική αξία της Κύπρου ήταν ο λόγος που η Βρετανία αρνείτο να της αναγνωρίσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Η βρετανική θέση ήταν πως χρειαζόταν την Κύπρο ολόκληρη ως βάση, γι' αυτό και πρότεινε στους Ελληνοκύπριους αυτοδιάθεση, σαν ένα μεταβατικό στάδιο που θα μπορούσε να καταλήξει και στην Ένωση.

  Οι Κύπριοι ουδέποτε μπόρεσαν να διαβάσουν τον χάρτη και επέμεναν στο σύνθημα "Ένωσις και μόνον Ένωσις". Τελικά, λόγω των γεωπολιτικών ισορροπιών και της αδυναμίας της Βρετανίας να σταθεί στη Μέση Ανατολή, οι ΗΠΑ διαδέχτηκαν τη Βρετανία ως ηγέτιδα χώρα στην περιοχή. Το δόγμα της Βρετανίας "η Κύπρος ολόκληρη ως βάση" μετεξελίχθηκε σε "βάσεις στην Κύπρο". Έτσι μας προέκυψαν οι κυρίαρχες βάσεις και το συνεταιρικό κράτος με τους Τούρκους. Η δεσμευμένη κυπριακή ανεξαρτησία ήταν η εγγύηση της διατήρησης του ρόλου των ΗΠΑ στην περιοχή."

  Φυσικά τούτα ούλλα ποσώς αποδεικνύουν την (αγαπημένην σου μετά το πραξικόπημαν υπό του ΝΑΤΟ) θεωρίαν συνομωσίας με τίτλον: "Ο στόχος ίδρυσης της ΕΟΚΑ εν αστικός μύθος". Αντίθετα μπορούν να καταδείξουν (υπό κάποιαν οπτικήν) το λανθασμένον της επιλογής του ένοπλου αγώνα (που ακόμα τζιαι κάποιοι αγωνιστές του '55 έχουν αναγνωρίσει) ως κοντόφθαλμην πολιτικά. Έτερον εκάτερον.

  Stay cool dudes!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος1/10/12, 8:24 π.μ.

  Ο Χριστοφιας και η σεχτα του εδιαφημιζαν οτι αν βγουν στην εξουσια οχι μονο θα θεσουν θεμα βασεων αλλα θα ´πολεμησουν´ για την απομακρυνση τους, οπως φαινεται ως κι εδω μονο παραμυθια πουλουσαν. Θελω να δω τι αντιπολιτευση θα κανουν μετα το Μαρτη. Τους πραξοκοπηματιες δεν τους εβαλαν φυλακη, τους τραπεζιτες τους εκαναν υπουργους και εσωσαν τις τραπεζες, δεν εφαρμοσαν δικαιη κοινωνια, και εφααν που λεφτα και εσπασαν. Τα εκαναν ολα αντιθετα απο τι περιμενε και ο κοσμος του Ακελ. Συγχαρητηρια και κανονιστε να ξαναφκειτε να σκιζεστε για μνημονια και πραξικοπηματα, υποκριτες, ερασιτεχνες. Τελικα ο Χριστοφιας ηταν το τελος σας, απολαυστε την καθοδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος1/10/12, 12:00 μ.μ.

   Πτώση του ΑΚΕΛ σημαίνει ότι η Κύπρος ολόκληρη θα γίνει τουρκικό προτεκτοράτο.

   Αν τα καταφέρετε ντροπή σας.

   Αλλά σίγουρα αν όχι το ΑΚΕΛ, η ελληνική ιστορία θα βάλει τους εχθρούς του ΑΚΕΛ στις σελίδες της ντροπής της.

   Διαγραφή
 12. Ανώνυμος2/10/12, 2:55 μ.μ.

  τι εγινε στελιο?πεταξαμεν την μασκα?λυσαξαμε να φαμε οσους δεν στηριζουν αναστασιαδη?λες και δεν ξερουμε οτι το μισο ακελ θα ψηφισει αναστασιαδη για να μην βγει ο αντιδιζωνικος λιλληκας?δεν ειδαμε τα προεκλογικα φυλλαδια αναστασιαδη στον προμηθεα,τον αδωνη και την μεαπ νομιζεις?δεν ειδαμε τον...σταλιν να ωρυεται και να λεει αλοιμονο σε οσους ψηφισουν λιλληκα?δεν ξερουμε για την υποσχεση αναστασιαδη σε εσας οτι θα σας δωσει τρια υπουργεια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...