"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

5 Σεπτεμβρίου 2012

Νίκος Αναστασιάδης: Αναξιόπιστος, χωρίς αρχές και φραγμούς

Η βομβιστική επίθεση στην οικία του Νίκου Αναστασιάδη: 
Ηθικός αυτουργός ο Τ. Παπαδόπουλος υπαινισσόταν ο Αλέκος Κωνσταντινίδης;
 • «Εν βρασμώ» λέει τώρα, κατάγγειλε την κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2004, σε ένα ακόμα «mea culpa» στον δρόμο προς την οριστική και καθολική πολιτική μετάλλαξη…
 • Οι καταγεγραμμένες του δηλώσεις τη συγκεκριμένη περίοδο, δείχνουν αντίθετα μια καλοστημένη επικοινωνιακή ταχτική με αντιμακαριακές διαστάσεις, προς συγκράτηση των διαρροών προς τον απορριπτικό χώρο από την εοκαβήτικη ραχοκοκαλιά του κόμματος.
Στη ΓΝΩΜΗ, 31/8/2012
 • Τελικά, μπορεί και να επαληθευτούν όσοι υπολογίζουν πως ο Νίκος Αναστασιάδης, στη προσπάθεια του να προσελκύσει τον απορριπτικό χώρο, θα αναγκαστεί στο τέλος να απολογηθεί και για την επιλογή του στο δημοψήφισμα του 2004, αν και δείχνει προς το παρόν να αντιστέκεται αποτελεσματικά, κρυμμένος πίσω από τη ρητορική του «σεβασμού στο αποτέλεσμα».
 • Στη μεσημεριανή εκπομπή της Τρίτης στο ΡΙΚ1, πραγματοποίησε άλλωστε το πρώτο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση, δηλώνοντας πως η καταγγελία που ο ίδιος έκανε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενάντια στη Κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου για «φίμωση» της αντιπολίτευσης τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα, έγινε, αν είναι δυνατόν, «εν βρασμώ ψυχής», μετά από προσωπική του αντιπαράθεση με τον Τάσσο Παπαδόπουλο για θέματα τηλεοπτικού χρόνου…
 • Δηλαδή, παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς, πως κατά κάποιο τρόπο «εξεμάνη» με τη πολιτική κατάσταση, έχασε τη ψυχραιμία του, και προέβηκε σε μια κίνηση που τώρα μετανιώνει, σύμφωνα και με τις νέες δηλώσεις του στον Γιάννη Νικολάου.
 • Τώρα, πως είναι δυνατόν να εμπιστευτεί ο λαός ένα πολιτικό ηγέτη που έστω ο θυμός του, και όχι τα πολιτικά του κίνητρα όπως θα δούμε στη συνέχεια, τον οδηγεί σε διαβήματα τέτοιας έκτασης, είναι μια μεγάλη υπόθεση που αξίζει μιας πιο ιδιαίτερης μελέτης, και που έχει να κάνει όπως αντιλαμβανόμαστε, με τη δύναμη των ΜΜΕ και τον καθορισμό της κατασκευασμένης ατζέντας πληροφόρησης, την οποία φυσικά και η εφημερίδα μας προσπαθεί να ανατρέψει.
 • Υπενθυμίζουμε για όσους τείνουν να ξεχνούν, ότι μετά τη συγκεκριμένη καταγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως στη Κύπρο επικρατούν αντιδημοκρατικές συνθήκες φίμωσης, ήρθε μια «πολύ βολική έκρηξη» μηχανισμού στην οικία του δέκα μέρες μετά το δημοψήφισμα, που αποδόθηκε τότε από την «Αλήθεια», εκφραστικό όργανο του ΔΗΣΥ, στην ηθική αυτουργία -και πάλι- της Κυβέρνησης.      
 • Η πολιτική ανάλυση της συμπεριφοράς Αναστασιάδη τη περίοδο πριν και μετά το δημοψήφισμα, δείχνει μια αγωνιώδη προσπάθεια εκ μέρους του να ταυτίσει τη πολιτική ατμόσφαιρα με την εποχή του 71-74, από τη γριβική όμως σκοπιά, σκηνοθετώντας το σκηνικό του «τυραννικού κράτους», με στόχο να συγκρατήσει το εοκαβήτικο στοιχείο, που είναι και η ραχοκοκαλιά του κόμματος από το φυλλορρόημα προς τον χώρο που στη συνέχεια εξελίχθηκε στο ΕΥΡΩΚΟ, αλλά και προς τον ίδιο τον Τάσσο Παπαδόπουλο και το ΔΗΚΟ.
 • Το μοτίβο της αντιμακαριακής ρητορικής στη προ-πραξικοπηματική περίοδο ήταν ακριβώς το ίδιο, η λεγόμενη φίμωση και οι «απρόκλητες» βίαιες επιθέσεις με αυτουργό το κράτος και «ιθύνων νου» τον ίδιο Μακάριο.
 • Ο Νίκος Αναστασιάδης, ως γνήσιο τέκνο της ΕΟΚΑ Β’, έδειξε να γνωρίζει άριστα πώς να «επικοινωνήσει» και να δώσει μηνύματα που να χαϊδεύουν τ’ αυτιά των «παραδοσιακών στελεχών» της παράταξης.
 • Για να δούμε λοιπόν, τι έλεγε ο ίδιος την επίμαχη περίοδο σε καταγραμμένα περιστατικά που δείχνουν παραστατικά πως δεν ενεργούσε καθόλου «εν βρασμώ ψυχής» όπως τώρα ομολογεί σε μια δήθεν κρίση ειλικρίνειας, προσπαθώντας να χτίσει γέφυρες με τον αντιομοσπονδιακό και εθνικιστικό χώρο, με τον οποίο συγκρούστηκε λόγω του σχεδίου Ανάν.
ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
 • Ραδιοφωνικός σταθμός «Ράδιο Πρώτο», 20.4.2004: Ο Νίκος Αναστασιάδης, μια μέρα πριν τη περιβόητη «εν βρασμώ» καταγγελία της τότε Κυβέρνησης στο Ε. Κοινοβούλιο, και δέκα μέρες μάλιστα πριν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προαναγγέλλοντας την έναρξη της ανακινούμενης απ’ αυτόν, «αντιμακαριακής καμπάνιας»…  
«… Μα αυτά είναι τριτοκοσμικά, μου ενθυμίζουν άλλες εποχές που εξεκινούσαν πάντα με το ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ετελείωναν με το ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας…»
 • Τηλεοπτικός σταθμός «Μέγκα», 21.4.2004: Εδώ, ο Νίκος Αναστασιάδης την ημέρα που έγινε η καταγγελία, μεταφέροντας πολύ παραστατικά στο προσκήνιο τα πάθη της περιόδου 71-74 και συνδέοντας τη μακαριακή παράταξη με τη τριμερή συγκυβέρνηση ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ, στοχεύοντας φυσικά στα αισθητήρια της «ενωτικής παράταξης».
«Η εποχή που ήξεραν και που έζησαν τζιαι εμεγάλωσαν δεν επαναλαμβάνεται, δεν αναβιώνει. Ο βρυκόλακας του παρελθόντος θα μείνει στο παρελθόν».
 • Ραδιοφωνικός σταθμός «Άστρα» 28.4.2004: Ο Νίκος Αναστασιάδης, μια εβδομάδα μετά την πράξη για την οποία τώρα δηλώνει τάχα μετανιωμένος, κάνει ξεκάθαρο ότι επιμένει στη καταγγελία, υπονοώντας πλαγίως ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος «το έπαιζε» εθνάρχης Μακάριος. Θυμίζουμε ότι ανάλογη δήλωση εκ μέρους του Ν. Αναστασιάδη για «νεκρό εθνάρχη», διέρρευσε μέσω του Wikileaks από τα «απόκρυφα» της αμερικάνικης πρεσβείας.
«Αν δεν υπήρξεν οποιαδήποτε παραβίαση αρχών, γιατί ανησυχεί, είτε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είτε η Κυβέρνηση; Δεν είναι το Κράτος που καταγγέλλεται, είναι η Κυβέρνηση. Η προσωποποίηση του Κράτους με την Κυβέρνηση, ή εγώ είμαι το Κράτος, επαναλαμβάνω το είπα και χθες, θα το πω και σήμερα και εύχομαι να το προβάλλετε. Έχει εκλείψει από τότε που εξέλιπεν ο Ναπολέοντας…»
 • Τηλεοπτικός σταθμός «Μέγκα», 4.5.2004: Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ μετά τη «βομβιστική επίθεση» εναντίων του, μιλώντας και πάλι για «φίμωση» και «παρακράτος», απευθυνόμενος ουσιαστικά στο φιλογριβικό κοινό.
«Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι αρχίσαμε πια να ζούμε και στην πράξη κάποιες δεκαετίες πίσω, ένα θέλω να διαμηνύσω εις όσους ενσπείρουν το μίσος. Ότι δεν πρόκειται να με φιμώσει κανένας και δεν πρόκειται να δεχθώ την αυθαιρεσία του όποιου παρακράτους …»
ΚΑΘΟΛΟΥ «ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ» ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ
 • Από όσα έχουμε παραθέσει, γίνεται πιστεύουμε αντιληπτό πως ο κ. Αναστασιάδης «έστησε» το συγκεκριμένο διάστημα μια επικοινωνιακή καμπάνια με την οποία στόχο είχε το «αντιμακαριακό ξύπνημα» των εοκαβήτικων πυρήνων, στους οποίους ο ίδιος ανήκει, και που αποτελούν τη βασική πολιτικοκοινωνική μάζα του Συναγερμού.
 • Δεν ενεργούσε δηλαδή «εν βρασμώ» για τόσο μεγάλο διάστημα, ούτε και κατηγόρησε τον ίδιο τον Τάσσο Παπαδόπουλο και τη συγκυβέρνηση για «ηθική αυτουργία» στη τοποθέτηση βόμβας στην οικία του (μια υπόθεση που «μπάζει» έτσι κι αλλιώς από παντού…), τελώντας σε κατάσταση θυμού, έστω και πολιτικού.
 • Αντίθετα, τελούσε εν πλήρει συνειδήσει, ακολουθώντας συγκεκριμένα επικοινωνιακά βήματα, και με εμφανή τον πολιτικό στόχο να διασωθεί προσωπικά ως ο ηγέτης του «αντιμακαριακού μετώπου» που εκφράζεται παραδοσιακά από τον ΔΗΣΥ.
 • Ούτε φυσικά και οι προχθεσινές απολογίες του και η δήθεν παραδοχή του σε εσφαλμένη αντιμετώπιση των συνθηκών, είναι ειλικρινείς. Είναι πια αυταπόδεικτο πως είναι σε θέση να πει και να κάνει οτιδήποτε, προκειμένου να διατηρήσει ακέραιες τις δυνατότητες δημιουργίας αντιακελικού μετώπου αυτή τη φορά, μαζί με όσους τότε συγκρούστηκε κάθετα και έντονα. 
 • Είτε όντως «εν βρασμώ» όπως τον «βοήθησε» ομολογουμένως να παραδεχτεί ο Γιάννης Νικολάου στο ΡΙΚ, είτε από πολιτικό σχεδιασμό όπως πιστεύουν πολλοί και τεκμηριώνεται από τα στοιχεία της εποχής, η συγκεκριμένη σταδιοδρομία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Νίκου Αναστασιάδη φανερώνουν μια πολιτική προσωπικότητα αναξιόπιστη, χωρίς αρχές και χωρίς φραγμούς.
 • Αυτά ισχύουν και για όσους θα βρεθούν αργά ή γρήγορα στο «τραίνο της εθνικής σωτηρίας» που προσπαθεί να βάλει σε τροχιά εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια ο ΔΗΣΥ, για να εξυπηρετήσει σ’ αυτή τη κρίσιμη περίοδο παγκοσμίως που ο ιμπεριαλισμός δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του, όσα πραγματικά πρεσβεύει και υπερασπίζεται: τη ντόπια πλουτοκρατία και τα δυτικά συμφέροντα.   

21 σχόλια:

 1. σας ευχαριστουμε που μας βοηθατε να βρισκουμε ψηφους.καθημερινα οπαδοι του ακελ τηλεφωνουν στα γραφεια μας και δηλωνουν στην στηριξη τους στον υποψηφιο μας γιατι γνωριζουν λενε οτι θα σωθει η οικονομια και θα ανοιξουν δουλειες.ζητουν αμεσα απελαση των ξενων ωστε να καθαρισει ο τοπος.υπολογιζουμε οτι ηδη εχουμε 2000 ψηφους απο το ακελ.σας καλουμε να συνεχισετε την απελπισμενη σας προσπαθεια κατασκευης ειδησεων εναντια στον υποψηφιο μας .ετσι ξεπληρωνετε την στηριξη που σας εδωσε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/9/12, 1:26 μ.μ.

   Δηλαδή πώς λειτουργεί το πράμα; Κάμνετε κάτι διαλόγους του τύπου:

   - Ρε φιλέ είμαι ακελικός. Αν σας ψηφίσω εννα με κανονίσετε σε καμιά κυβερνητική;
   - Δώσμας τα στοιχεία σου, ψήφισμας και αν φκούμε να σε κανονίσουμε.

   1) Πώς ξέρεις ότι σας ψήφισε;
   2) Αλήθεια υπάρχουν τόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας;
   3) Αν δεν τον κανονίσετε;

   Παραδέχεστε την την ίδια πολιτική αναξιοκρατίας που κράτησε το ΔΗΣΥ στην εξουσία 10 χρόνια.

   Το ΔΗΣΥ δεν βλέπει καρέκλα αν δεν τάξει λαγούς και πετραχήλια.

   Κοροιδία του κόσμου ξανά και ξανά. Είστε ο καρκίνος της κυπριακής κοινωνίας.

   Είμαι περίεργος να δω τί θα γίνει όταν οι υποσχέσεις σας δεξιά και αριστερά δεν επαληθευτούν.


   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος6/9/12, 2:46 μ.μ.

  stelios papalangi

  πάλε μακαριολαγνία..... !!!!

  Ο αναστασιάδης ήταν σωστός όταν έκαμεν τη καταγγελία.
  Τζαι ήταν λάθος που την απέσειρε.
  Έπρεπε να την άφηνε, τζαι στο κάτω κάτω το αρμόδιο όργανο θα αποφάσιζεν αν υπήρχεν μαζική παραπληροφόρηση.
  Τούτες οι πατριωτικές κορώνες "εκατάγγειλε τη κύπρο".... καλά της έκαμεν. Στο κάτω κάτω, στο ΕΔΑΔ ή σε παρόμοια όργανα άμαν πάεις τζαι καταγείλεις τη χώρα σου για να τη κάμεις καλύτερη.... Εν τζαι εν μόνο για να καταγγέλεις τη τουρκία.


  Τζαι εν κανεί που την απόσυρε, έρκεται σήμερα τζαι αναιρεί τζαι τον ευατό του.

  ......

  Το μεγάλο κρίμα βεβαίως τούτου του τόπου είναι ότι κανένας δεν βλέπει πρόβλημα με τα την προπαγάνδα των ΜΜΕ, εφ όσον τον συμφέρει.
  Άμαν δε, γυρίσουν τα όρνια πάνω του αθυμάται ότι τα ΜΜΕ ενεν αντικειμενικά...

  Πρόσφατα επροσπάθουν να πείσω μια φίλη ότι παραπληροφορείται στο θέμα των επιδομάτων των αιτητών πολιτικού Ασύλου.... Ε, όχι εφώναζεν αφού είδα τα τσέκια.... Τωρά που εγυρίσε η μάππα τζαι εδώκαν πανω στους δημοσίους υπαλλήλους εν της άρεσεν..... Ενεν σωστά έτσι όπως τα γράφουν....ε, καλό.... της παπαθκιάς τα ξύλα τωρά....

  κλασικό παράδειγμα ο ταλιαδώρος... Τον τζαιρό που τα βαλεν με τον υπουργό - πρώτον τραπεζι πίστα στα ΜΜΕ. Τωρά που τους εφταίξαν οι δημόσιοι - είδεν τζαι τούτος τη γλύκα...

  Α, τζαι μεις τωρά....
  Το 2004 ετράβησεν την μόνος του τη λάσπη ο αναστασιάδης.... τζαι η μόνη εφημερίδα που εστάθηκε στον πούντο της ήταν ο πολίτης.
  Τωρά ο νίκαρος έσσιει ούλλην την υποστήριξη των ΜΜΕ τζαι ο πολίτης πλέον στο θέμα οικονομίας έγινεν ο ίδιος.... Ούτε πως κάποτε ετρωεν τη λάσπη.... Όπόταν δικαιούμεθα τζαι μεις πλέον να πούμε του νίκου με κάθε επισημότητα "ε, αισιχτιρ τζαι συ".

  Αλλά τότε...το 2004-5.... επισκάλαν τζαι το ακελ.... τζαι εσυμμετείχεν τζαι η χαραυγούλα....
  Τωρά που ενιώσαν την ίδια λέρα να τους τζίηζει εν τους άρεσεν....

  Άλλα ενεν έτσι που πάει.
  Εν τον τζαιρό, που χτυπούν του αντιπάλου σου που έννα δείξεις αν είσαι δημοκράτης. Όι συμμετέχεις τζαι συ , τζαι τωρά γυρέφκεις λύπηση....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/9/12, 3:32 μ.μ.

   Μιλώ με ακροδεξιούς και λεν μου ότι εννα ψηφίσουν αναστασιάδη παρά την στάση του στο Ανάν, γιατί εν θα προωθήσει ανανική λύση.
   Τωρά έρχεσαι και λέεις μας ότι καλά να μας κάμει που δεν εδεχτήκαμε το Ανάν.

   Εν πολλά αντιφατικοί οι ψηφοφόροι του. Εν το νομίζεις;

   Κάτι μεγάλο μαειρέφκεται.

   ___


   Άλλο το να μην σε υποστηρίζει ένα μέσο με επιχειρήματα τζιαι άλλο το να φκαίνει με ψεύδη και λάσπη εναντίων σου.

   Είναι σίγουρο πλέον ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία έχει πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

   Διαγραφή
  2. Στέλιο, που εν ακριβώς η μακαριολαγνεία μέσα στο άρθρο;

   Τζιαι ούτε κρίνεται κατά πόσο ήταν σωστή, λάθος, κατάπτυστη ή ηρωϊκή η περιβόητη καταγγελία. Μπορεί κάποτε τζιαι να χρειαστεί να καταγγελθεί μια κυβέρνηση (αλλά σε ποιους άραγε)...

   Το κείμενο μιλά για μια καλά δομημένη επικοινωνιακή προσπάθεια να "ξυπνήσει" η γριβική παράταξη τζιαι να διακοπεί η προσκόλλησή της σε άλλους χώρους. Ότι το κίνητρο δηλαδή δεν ήταν οι όποιες αδικίες σε τηλεοπτικό χρονο ή το νευρικό ταμπεραμέντο του ανδρός.

   Ως συνήθως, την ουσία του άρθρου την αφήνεις ασχολίαστη, τζιαι πιάννεις τα περιφεριακά.

   Τη λάσπη δεν την ετράβησε ο Αναστασιάδης αλλά κυρίως τα διάφορα μη συναγερμικά στελέχη του ΝΑΙ λέω γω. Συμπεριλαμβανομένων και ακελικών (Τσιελεπής, Μαύρου κλπ)

   Το ότι το Ανάν ήταν στην ουσία αγγλοαμερικάνικο σχέδιο που εξυπηρετούσε τη Τουρκία περισσότερο από τους κυπρίους στο σύνολό τους, νομίζω εν δεδομένο. Είσιεν όμως τη σφραγίδα του ΟΗΕ, τους ελέγχους του ΣΑ, τζιαι πιστεύκω πως αν επαίζονταν διαφορετικά τα χαρτιά, θα μπορούσε να ήταν ανεχτό.

   Ότι η όποια λύση έρτει που τα νατοϊκά πλαίσια θα φκάλλει λάδιν τη Τουρκία, πάλε το θεωρώ δεδομένο.

   Οπότε, δεν θεωρώ ότι έκαμεν κάτι "τρελλό" ή απροσδόκητο ο Αναστασιάδης και οι κληριδικοί γυρόν του το 2004. Αυτό είναι το πολιτικό του καθήκον, δεδομένων ακριβώς των λόγων ύπαρξης τούντης παράταξης.
   Να μεν ξεχνούμε ότι ο ΔΗΣΥ εδέχτηκε τζιόλας το σχέδιο του 78, κατευθείαν που το ΝΑΤΟ τζιαι χωρίς εμπλοκή του ΟΗΕ, πάλε σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους. Έννεν δηλαδή, ιστορικά κρινόμενη η πράξη υποστήριξης του ΝΑΙ, κανένα γεγονός που δείχνει ριζοσπαστισμό τζιαι αντίσταση στη παλαιοπολιτική.

   Ποια ακριβώς ήταν η λάσπη ενάντιων του Αναστασιάδη δηλαδή; Ότι δουλεύκει για τους νατοϊκούς; Του ανθρώπου (τζιαι της παράταξης) που λειτουργεί ως ο προξενητής με το ΝΑΤΟ; Ότι τάχα κάμνει τη δουλειά των δυτικών; Αφού εν η δουλειά του τα μαύρα! Εν τούτος ο ρόλος του.

   Εν όπως τωρά με την υπόθεση της χουριέτ. Τι λάσπη πχ του έριξε το ΑΚΕΛ; Αφού εν γνωστές οι απόψεις τούτες, τζιαι ειδικά η ένταξη στο ΝΑΤΟ, είπεν τα τζιαι προχτές στους απόδημους.

   Η πραγματική λάσπη έππεσε τότε στους αριστερούς του ΝΑΙ, που δεν είχαν καμιά πρόθεση ή διάθεση να εξυπηρετήσουν το ΝΑΤΟ σε τούντη προσπάθειά του να ξεφορτωθεί τον πελά του, αλλά το είδαν σαν μια στήριξη των τ/κ, μια κίνηση ενάντια στον εποικισμό κλπ.

   Η Αναστασιάδης τι λάσπη να φάει; Ότι εν νεροκουβαλητής των δομών που μας επιβάλαν με το ζόρι τη διχοτόμηση;

   Διαγραφή
  3. Τζι’ ύστερα λαλούν πως εν τζιαι διορατικός! Απλώς αποδέχεται τζιαι κάμνει ότι του λαλούν οι δυτικοί φίλοι του [που πάνε και ‘ρχονται], όπως παλαιότερα έκαμνε τζι’ ο Κληρίδης!

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος7/9/12, 9:36 π.μ.

   stelios papalangi

   Το κύριο επιχείρημα του άρθρου, απλά δεν το βλέπω να στέκει.
   Εξού υζαι το άφησα ασχολιάστον.

   Το 2004 όταν όλη η ακροδεξία ήταν με τον τάσσον (του ακελ) τζαι το ΟΧΙ, ο τρόπος να τη φέρει πίσω ήταν με το να καταγγείλει το τάσσο τζαι τα φερέφωνα του ;
   Ε, τζαι κατάφερεν το ; !!!!

   Την στιγμή που ο ακροδεξιός τύπος, επούλησεν το ως ότι ο αναστασιάδης εκατάγγειλε τους κυπριούς γιατί εψηφίσαν όχι;

   Αν τούτος ήταν ο στόχος, τότε εν πολλά ηλίθιος.
   Πιστώστε τζαι την αλούπα με νάκκον νου !!!   Μια πενταετία διακυβέρνησης χριστόφκια ήταν αρκετή για να κάμει την ακροδεξιά να πάει πίσω κομμάτι κομμάτι που μόνη της.


   Όσο για τα υπόλοιπα:

   "Ανάν ήταν στην ουσία αγγλοαμερικάνικο σχέδιο "

   "Ότι δουλεύκει για τους νατοϊκούς; Του ανθρώπου (τζιαι της παράταξης) που λειτουργεί ως ο προξενητής με το ΝΑΤΟ; Ότι τάχα κάμνει τη δουλειά των δυτικών; Αφού εν η δουλειά του τα μαύρα! Εν τούτος ο ρόλος του"


   Τούτα τα πράματα δεν μπορείς να τα στοιχειοθετήσεις....
   Τζαι όσον δεν μπορείς είναι λάσπη....
   Τζαι είναι κρίμα.....
   Ακόμα τζαι σήμερα που την τρώει ο δημητράκης, να συνεχίζετε στο ίδιο μοτίβο.

   Διαγραφή
  5. Steliε Papalangi,

   Λες: «Τούτα τα πράματα δεν μπορείς να τα στοιχειοθετήσεις....
   Τζαι όσον δεν μπορείς είναι λάσπη....
   Τζαι είναι κρίμα.....»


   Απλή απορία [γιατί δεν μπορώ ν’ αγιάσω]: Ξέρεις ή κατανοείς τι πάει να πει κοινωνική συνείδηση; Αποδέχεσαι ότι ο άνθρωπος είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, λειτουργεί στη βάση του κοινωνικοοικονομικού του είναι και των συμφερόντων του; Δέχεσαι ότι είναι η ύλη που καθορίζει το είναι και όχι το αντίθετο;
   Δεν ΣΟΥ κάμνω ανάκριση και ούτε προσπαθώ να ΣΕ στριμώξω, αλλά επειδή δηλώνεις ΚΙ Αριστερός [αν δεν κάμνω λάθος], καλό θα ήταν να διευκρινιστεί η βάση πάνω στην οποία κάμνουμεν κουβέντα… [Τζιαι μεν ΜΑΣ πεις ότι προσπαθούμε να ΣΕ ταπελλώσουμεν πάλε]…

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος7/9/12, 4:17 μ.μ.

   stelios papalangi

   Βεβαίως.
   Τζαι προτιμώ το.
   Όποταν η απάντηση μου είναι πολιτική - τζαι όχι σε επίπεδο λάσπης.
   Έχουν μιαν αντίληψη ότι ο δυτικός προσανατολισμός συφέρει μας.
   Γιατί εν τους απαντάς σε πολιτικό επίπεδο γιατί τούτο δεν μας συφέρει - τζαι πρέπει η απάντηση να ένι - ότι κάμνει τη δουλειά των δυτικών ;
   Στο ίδιο επίπεδο των εθνικιστικών ΜΜΕ.

   Όπως τζαι στη χαλαρή ομοσπανδία που το εξανάπα.
   Ενα μεγάλο μέρος της βιβλιογραφίας που ασχολείται με τες εθνοτικές συγκρούσεις προτείνει τη χαλαρή ομοσπονδία ως μέσο που μπορεί να μειώσει τες εντάσεις.
   Διαφωνεις ;
   Ωραία.
   Γιατί δεν βρέθεται ένας να πει π.χ. "παραπάνω εξουσίες στο κεντρικό κράτος εν καλύτερο γιατί Α, Β, Γ"
   Μια πολιτική απάντηση τα μαυρα -πόσο δύσκολον ένι ;

   Αντίθετα, σύσσωμοι αντιοσπονδιακοί τζαι αριστεροί απαντούν ότι είναι "τουρκική θέση"... "εν προχωρημένη θέση"...τζαι μασκαραλίκκια. Εν σωστή όξα ενεν σωστή; Τζι αν όχι , γιατί ;


   Γίνεται να έππεσεν τόση λάσπη τότε ότι οι νεναίκοι επιάν τα που τους αμερικάνους, τζαι η απάντηση να είναι ότι λάσπη ήταν μόνο για τους αριστερούς - το άλλο 12% καλά του εκάμαν ;

   Διαγραφή
  7. Steliε Papalangi,

   Δεν ξέρω αν το πιο πάνω σχόλιο ΣΟΥ [με ημερ. 7/9/12 4:17 μ.μ.] απευθύνεται (ΚΑΙ) σ’ ΕΜΕΝΑ, αλλά θα ήθελα να πω δκύο λόγια… Τζι’ επειδή εγιώ συνηθίζω να “μαρξίζω” τζιαι λλίον [όπως μού λαλεί τζι’ ο παρέας ο Λινός], και τούτο γιατί χρησιμοποιώ [όσο δύναμαι φυσικά] τον μαρξισμό ως εργαλείο για ανάλυση των πολιτικών και ιστορικών γεγονότων και εξελίξεων, θα κινηθώ μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια… Εσύ προφανώς χρησιμοποιείς διαφορετικά κριτήρια και εργαλεία [μάλλον δεν θεωρείς ότι οι άνθρωποι λειτουργούν, είτε συνειδητά, είτε υποσυνείδητα, στη βάση των οικονομικών τους συμφερόντων και της κοινωνικής τους συνείδησης], γι’ αυτό και οι προσεγγίσεις και τοποθετήσεις μας είναι διαφορετικές…
   Εκείνο λοιπόν, που βασικά παρατηρώ στις τοποθετήσεις σου είναι μια τάση για αποστασιοποίηση, διαχωρισμό ή/και αποσύνδεση του πολιτικού γίγνεσθαι από το οικονομικό γίγνεσθαι και τα οικονομικά συμφέροντα… Αυτήν την ανάγνωση κάμνω εγώ των γραφομένων σου. Τι πάει να πει «έχουν μιαν αντίληψη ότι ο δυτικός προσανατολισμός συφέρει μας»; Από πού πρόεκυψε αυτή η «αντίληψη» τους, ουρανοκατέβατα; Και γιατί να αποτελεί «λάσπη», αν εγώ πω ότι όσο πιο έντονος είναι ο εναγκαλισμός της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους μηχανισμούς της [ή/και με τροϊκανά μνημόνια], τόσο πιο πολύ εξυπηρετούνται τα οικονομικά και πολιτικά τους συμφέροντα; Δεν διαιωνίζεται έτσι και η εξουσία τους, όταν μέσα από μνημόνια [περικοπών και λιτότητας] προστατεύονται τα οικονομικά τους συμφέροντα; [Βλέπεις τα τα μνημόνια έχουν να κάμουν κύρια με περικοπές σε μισθούς και ωφελήματα των εργαζομένων. Γιατί λοιπόν να μην «προσανατολίζονται προς τη Δύση»;] Με δυο λόγια λοιπόν, η Οικονομία [τα οικονομικά συμφέροντα] είναι σε αμφίδρομη σχέση με την Πολιτική!
   Από την άλλη όμως, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η «χαλαρή ομοσπονδία» δεν πρέπει να απορρίπτεται με δαιμονοποιήσεις κι αφορισμούς, αλλά με επιχειρήματα. Και ούτε αποτελεί επιχείρημα υπέρ της Ομοσπονδίας και πιο συγκεκριμένα υπέρ της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας το ότι την αποδέχτηκε ο Μακάριος… [Αυτό το στοιχείο έχει μεν τη σημασία του από ιστορικής άποψης, αλλά δεν αποτελεί επιχείρημα]…
   Όπως έχω πλειστάκις πει, η Ομοσπονδία αποτελεί μοναδικό τρόπο για επίλυση του ζητήματος της διατήρησης της ενότητας μιας χώρας και παράλληλα και του ζητήματος της διακυβέρνησης της, όταν τούτη αντιμετωπίζει προβλήματα [με αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις ακόμα και ένοπλες] εθνοτικής, ή/και θρησκευτικής φύσεως, που δημιουργούν τάσεις αποσχιστικές και διχοτομικές. Προσωπικά βλέπω σε χώρες όπως το Ιράκ, η Λιβύη, η Συρία, η Τουρκία, σταδιακά να τείνουν προς την ομοσπονδοποίηση! Δεν έχουν άλλη διέξοδο!

   Διαγραφή
  8. Καλά ρε Στέλιο μου, πόσες ανακοινώσεις τζιαι δηλώσεις την εβδομάδα υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ πρέπει να κάμνει ο κυρ Νίκος για να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ λάσπη η αναφορά ότι εργάζεται για τα δυτικά συμφέροντα;

   Και δεν έγραψα για ΜΗ λάσπη στο 12% (των συναγερμικών εννοείς φυσικά) που ψήφισαν ΝΑΙ, αλλά μόνο για την ηγεσία του ΔΗΣΥ.

   Τούντο τράβημα που τα μαλιά όσων γράφουμε για να φκει θέμα, εν τζι εν παραγωγικό ξέρεις.

   Διαγραφή
 3. Σωστός ο Στέλιος (ο Παπαλάγκι) για τες αυτοαναιρέσεις Αναστασιάδη. Όπως τζιαι για την στάσην του ΠΟΛΙΤΗ. Ειδικά μετά που επάθαν αλλά εν δείχνουν να μαθαίνουν. Τζιαι όσοι εν "υγιείς" ψηφοφόροι πρέπει να τα σημειώνουν τούτα πριν αποφασίσουν.

  Όσο για την ανάρτηση, η οποία εν ολίγοις υποβάλλει ότι ο Νίκαρος έβαλεν μόνος του πόμπαν του εαυτού του, ας απομονώσουμεν μιαν γραμμούαν που εν ούλλα τα λεφτά:

  " Αυτά ισχύουν και για όσους θα βρεθούν αργά ή γρήγορα στο «τραίνο της εθνικής σωτηρίας» που προσπαθεί να βάλει σε τροχιά εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια ο ΔΗΣΥ...". Τούτοι εν ο "στόχος" της "διαφώτισης".

  Εγώ θα βάλω δαμέ έναν ωραίον άρθρον του Καλλινίκου του Φιλελευθέρου που φαίνεται πολλά τσιάκκος, τζιαι βάλλει κάποια πράματα στη "σωστήν" τους "βάση":

  http://www.philenews.com/el-gr/Apopsi-ston-F/5510/115314/g-kallinikou-otan-oi-protathlites-tou-eidous-empaizoun-milontas-gia-empaigmo

  Με λλία λόγια, όπως είπεν τζιαι ο Τζίζους, "ο αναμάρτητος τον πρώτον λίθον βαλέτω". Ή "στο σπίτιν του κρεμασμένου εν μιλούν για σιοινίν".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. το σωστόν: "ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω"
  Πάει τζιαι το "όσοι ζουν σε γυάλινα σπίτια δεν θα πρέπει να πετούν πέτρες" που αρέσκει του Λουκαϊδη τζιόλις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τουλάχιστον εσύ φίλε γούφη, πιάννεις τζιαι λλίον την ανάρτηση...ακροθιγώς φυσικά...

  Ναι, προσωπικά θεωρώ ότι οι πιθανότητες να ήταν στημένη η βομβιστική, εν πολλα περισσότερες που το να ήταν όντως αληθινή. Αλλά ας μείνουμε στο ότι απλά "μπάζει".

  Τωρά για το άρθρο του Καλλινίκου του "τσιάκκου" τζιαι το "παίζω πελλόν" το δικό του,το δικό σου τζιαι των ΜΜΕ γενικά:

  Δεν έχει πρόβλημα η αριστερά γιατί το ΔΗΣΥ θα τα έβρει με το ΔΗΚΟ, το Ευρωκό ή όποιον άλλο κόμμα. Έχει ξαναγίνει, και θα ξαναγίνει.

  Αν επρόσεξες είχα άρθρο-ανάρτηση τη περασμένη εβδομάδα που εστίαζε στα κοινά τους συμφέροντα (ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ), τζιαι τα εθεώραν περισσότερα τζιαι πιο βασικά που όσα τους χωρίζουν.

  Εμείς λέμε το εξής απλό: Αν όλοι εσείς κύριοι (απορριπτικοί-ανένδοτοι κ.ο.κ.) βρίσκατε τις προτάσεις Χριστόφια και τη διαπραγματευτική του τακτική, ούτε λίγο-ούτε πολύ προδοτικές, που πάτε τωρά στον κ. Νίκο που εν γνωστές οι θέσεις του,πολλά προχωρημένες ακόμα τζιαι για τα ακελικά δεδομένα;

  Ο Αναστασιάδης στο Κυπριακό δεν βλέπω να κάνει καμιά υποχώρηση να είμαστε εξηγημένοι. Εν σταθερά δεσμευμένος σε μία και μόνο προοπτική, τη νατοϊκή λύση.

  Περισσότερο δηλαδή,αποκαλύπτονται οι "ενδιάμεσοι" σε τούντη συνεργασία, παρά ο ΔΗΣΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στέλιο μου εν ξέρω γιατί επιμένεις να το παραβλέπεις αλλά τούτοι (απορριπτικοί-ανένδοτοι κ.ο.κ.) ΔΕΝ παν στο Νίκαρον. Παν στο Λιλλήκκαν. Τζιαι στο 2ο γύρον θα παν όπου τους βολεύκει (π.χ. Παπαδόπουλος). Το 2008 ΔΕΝ ήταν ούλλοι στον Κασουλίδη που επήαν πάντως (τουλάχιστον οϊ 100% της συνοπαρτζιάς) αλλιώς ήταν να φκει.
   Επίσης, λαλείς "εν έχει πρόβλημαν η αριστερά". Φαίνεται...

   Ισχυρίζεσαι επίσης ότι το 2004 εν οι αριστεροί "νενέκοι" που εφαν λάσπην. Ακόμα τζιαι τζιείνην την συγκυρίαν δηλαδή που μια επώδυνη τζιαι υπερβατική επιλογή ένωσεν κάποιους αθρώπους πέραν των ιδεολογικών τους καταβολών απορρίπτεις την. Λυπηρόν. Ρε κοπέλια δαμέ το γέρημον το Νίκαρον εβαφτίσαν τον "μπλέ Χριστόφιαν"!! Πόσην αχαριστίαν πιον, εν αντέχεστε! Αλλά τζιαι για τούτον τζιείνος φταίει στη λογική σας.

   http://www.efylakas.com/archives/13226

   Προσωπικά φίλε εγώ συμφωνώ εν μέρει με το εξής που λαλεί ο Καλλινίκου:

   "Μπορεί το εκλογικό σύστημα της Κύπρου να επιβάλλει τέτοιου είδους ανορθόδοξες συνεργασίες, διαφορετικά δεν μπορεί να βγει κυβέρνηση, αλλά στον πρώτο γύρο το κάθε κόμμα μπορεί να προτάξει τις δικές του θέσεις αρχής και αν αποφασίσει να κάνει τους όποιους συμβιβασμούς, να τους κάνει στο δεύτερο γύρο. Έτσι από τη μια καλύπτει τους ψηφοφόρους του που επιλέγουν να στηρίζουν κάποιο κόμμα στη βάση των δικών του πολιτικών θέσεων και από την άλλη, επιτρέπει στο εκλογικό σώμα ευρύτερα να έχει ξεκάθαρη εικόνα για τις πραγματικές πολιτικές θέσεις έκαστου των κομμάτων."

   Για να μεν σου πω ότι ΟΥΤΕ στο 2ο γύρον θα πρέπει να "συμβιβαστεί" (σε σημαντικά θέματα) ένας σωστός πολιτικός τζιαι ο χώρος του. Αλλά that's just me...

   Θεωρείς φίλε (σαν αντικειμενικός άθρωπος που είσαι) ότι το ΑΚΕΛ έτσι επολιτεύτηκεν που την αρχήν σε τούτην την προεκλογικήν; Εγώ νομίζω τζιείνα που προσάπτει του Νίκαρου αποπειράθηκε να τα κάμει τζιαι το ΑΚΕΛ. Επειδή απέτυχεν τούτην την στράταν (ενώ επέτυχεν το 2008) εν του διά το συγχωροχάρτιν να μας κάμνει μαθήματα "θέσεων".

   Όσο για τα περί Νίκαρου, ΝΑΤΟ κλπ. εγώ θωρώ τα σαν στερεότυπα (σας). Μπορεί να κάμνω τζιαι λάθος...

   Διαγραφή
  2. Woofis,

   Τουλάχιστον το ΑΚΕΛ επεξεργάστηκε ένα Συνοπτικό Πλαίσιο Συζήτησης με συγκεκριμένες θέσεις που έδωσε στα κόμματα – links: http://aneforiwn.blogspot.com/2012/04/512012-2012.html και http://www.sigmalive.com/files/manual-uploads/Synoptiko_plaisio_syzitisis.pdf

   Διαγραφή
  3. Τζιαι γω να υπερθεματίσω σε τούτο, στο γεγονός ότι το ΑΚΕΛ μιλά με ανοιχτά χαρτιά, τζιαι να συμπληρώσω πως αν έθελε να υποχωρήσει για χάρη μιας κάποιας συνεργασίας, θα το έδειχνε από καιρό.

   Εσύ φίλε γούφι ξέρεις να μας πεις τες θέσεις του Συναγερμου/Αναστασιάδη στο Κυπριακό για την Οικονομία, ή που ακριβώς ήβραν κοινή βάση τα κοπέλια;

   Το θέατρο του παραλόγου είναι που μεταξύ σας εσείς οι συναγερμικοί ξέρετε πως πάτε ακριβώς να επαναλάβετε τα σενάρια του Κληρίδη, τζιαι πως το ξέρουν τζιαι οι δηκοϊκοί πάνω-κάτω.

   Αλλά τα μαύρα, πρέπει να φύει τ' αγγάθθιν.

   Ναι φίλε, δεν έχει πρόβλημα η αριστερά με τη πορεία που ακολουθούν οι ηγεσίες του λεγόμενου κέντρου. Όλες οι έρευνες έδειξαν πως η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που ψηφίσει ΑΚΕΛ, δεν θα εστήριζε με την όρεξή της μια συνεργασία με τούντα κόμματα.

   Επίσης εφάνηκε πως υπήρχε τάση για κομματικό υποψήφιο. Οπότε, ναι, εν συνειδητή η κατάληξη τζιαι όχι ευκαιριακή.

   Σου θυμίζω επίσης πως ο Κάρογιαν έκαμε μιαν "ημιεπίσημη" έκκληση στο ΑΚΕΛ να μεν προχωρήσει με τον Μαλά πριν γίνει ακόμα ένας γύρος διαβουλεύσεων, που απορρίφθηκε.

   Διαγραφή
  4. Αννέν στερεότυπο το ΝΑΤΟ, εν στερεότυπο τζιαι το πραξικόπημα, η στάση της τουρκίας που εν πρέπει ναν άλλοθι τζιαι η επιμονή στην συμφωνία στα εσωτερικά πριν μια διεθνή διάσκεψη...
   Έν ένα πακέτο "στερεοτύπων" τούτο που προφανώς δεν έχει θέση στην επόμενη μέρα...

   έστω

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος7/9/12, 9:39 π.μ.

   stelios papalangi
   Είδες το μαράζιν μας ποιον εν που ναι ;

   "Εμείς λέμε το εξής απλό: Αν όλοι εσείς κύριοι (απορριπτικοί-ανένδοτοι κ.ο.κ.) βρίσκατε τις προτάσεις Χριστόφια και τη διαπραγματευτική του τακτική, ούτε λίγο-ούτε πολύ προδοτικές, που πάτε τωρά στον κ. Νίκο που εν γνωστές οι θέσεις του,πολλά προχωρημένες ακόμα τζιαι για τα ακελικά δεδομένα;"


   Όποταν ο γνήσιος ανένδοτος απορριπτικός, σε ένα δεύτερο γύρο πρέπει να ψηφίσει τζίηνο που εν πιο κοντά στις θέσεις του....

   Διαγραφή
  6. εν έχουμε καμιά αμφιβολία Στέλιο, ότι όλοι αυτοί (σαν ηγεσίες τουλάχιστον) θα στηρίξουν στο τέλος Αναστασιάδη, λόγω του αντιακελισμού τζιαι της δαιμονοποίησης που προηγήθηκε. Όπως έκαμε τζιαι το ΔΗΚΟ, θα επιλέξουν το άλογο που πιστεύουν πως θα κερδίσει τη κούρσα.

   Ποιος "αντέχει" ναν δίπλα που την αριστερά με το κλίμα που εκαλιεργήθηκε;

   Μιλούμε για την υποκρισία τους, τίποτε άλλο. Μεν κάμνεις πονηρές σκέψεις.

   Αννέν "κατ επάγγελμα απορριπτικός" (άρα και εθνικιστής στις περισσότερες περιπτώσεις, αντικομμουνιστής σε άλλες, τζιαι κρυφορατσιστής στες υπόλοιπες)νομίζω πως τον βολεύκει η χαλαρή διχοτόμηση του Αναστασιάδη anyway.

   Διαγραφή
 6. Εγώ θεωρώ πως αυτός που δεν ήθελε την συνεργασία ακελ - δήκο, δεν ήταν το δηκο αλλά ήταν το ακελ.

  Η περίοδος που διανύουμεν ήταν πολλά ευνοϊκη, αν ήθελε το ακελ να σκληρύνει τη στάση του πανω στο κυπριακό τζαι να αρχίσει να κάμνει εκπτώσεις από την λυση της διζωνικής. Το κλίμα θα ευνοούσε αν το ακελ αποφάσιζε να πεισει τα μελη του, πως πλεον το περιθώριο λύσης είναι καθαρά ιμπεριαλιστικό - τζαι ξέρουμεν πως οι ακελιστες θα εδεχουνταν με τη σωστη "προπαγανδα" να το σκεφτούν...πως κάμνουμεν αντι-ιμπεριαλιστικο αγωνα αν πουμε τζαι όχι...δαμέ ο Νίκος αθθυμηθην το "εθνικό χρέος" και την "εθνική σωτηρία"...γιατι να μεν αθθυμάτουν τζαι το ακελ το "πατριωτικό αντι-ιμπεριαλιστικο του χρέος"...μια χαρά θα το εδεχουνταν τζαι οι ακελικοι..

  έτσι θα εμπορουσε να κρατησει τζαι το δηκο μια χαρά...

  ας βαλουμεν λοιπόν τζαι την πιθανότητα, να μεν ενοχλείται το ακελ που τη συνεργασία δηκο-δυση επειδη ηθελε μιαν εξαρχης συνεργασία μαζί με το δηκο τζαι τωρά ζηλεφκει...

  μπορεί να στοχεύει καπου αλλου το γεγονος πως χτυπα αυτή τη συνεργασία...

  απλά για να το σκεφτούμε...

  όσο για το άρθρο στο φιλελευθερο...η συνεργασία ακελ - τασσου, εν ήταν αποτυχημένη αν την δω ως παρακαταθήκη του ΟΧΙ που σήμερα ανεβάζει τζαι κυβερνήσεις "αντιστασιακών"...

  η κυβερνηση Νικου - Καρογιαν ήντα παρακαταθήκην εννα αφησει της δεξιάς αραγε;...μουστακαλληες τζαι μες το δήκο πκιον;...

  τώρα να δουμεν..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...