"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

13 Σεπτεμβρίου 2012

Τέτοια «μνημόνια» δεν περνούν…

Όχι, δε πουλάμε!
 • Όχι τώρα τουλάχιστον, και μέχρι τις εκλογές του Φλεβάρη. Θα βοηθούσε φυσικά μια θετική ανακοίνωση για το πολυαναμενόμενο ρώσικο δάνειο (αχ αυτό το ξανθό γένος!), αν και τα μαθηματικά μου δεν βγάζουν αυτή την εξίσωση.
 • Γιατί άραγε να δώσει δάνειο η Ρωσία στη Κύπρο χωρίς να ξέρει (α) πόση είναι η πραγματική τρύπα της κυπριακής οικονομίας (β) αν «προηγείται» το ΔΝΤ στην είσπραξη των δόσεων (γ) αν τον Φλεβάρη η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρα δυτικόφιλη και υπογείως αμερικανογερμανοκινούμενη (δ) αν η χώρα ενταχθεί τελικά στο μηχανισμό και κάνει «φύλλο και φτερό» τις ρώσικες καταθέσεις στο κυπριακό τραπεζιτικό σύστημα…
 • Αν τελικά πάρουμε αυτό το δάνειο, τη στιγμή μάλιστα που ο Πούτιν καταγγέλλει την ΕΕ για προσπάθειες εξαναγκασμού της Ρωσίας να βοηθήσει με ρευστό την Ένωση σ’ αυτή τη συγκυρία, θα είναι μια τεράστια επιτυχία με γεωπολιτικές προεκτάσεις. Άλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι βρισκόμαστε στη μέση ενός άτυπου «τρίτου παγκόσμιου».
 • Τα προγράμματα του «Σούπερ Μάριο», όχι του Κάρογιαν, του Ντράγκι της ΕΚΤ, περί απεριόριστης αναχρηματοδότησης των κρατικών ομολόγων, για τις χώρες που έμπλεξαν στην χρηματοπιστωτική κρίση, και η τελευταία έκκληση του Μπαρόζο να σταματήσουν τα δημόσια ταμεία να φορτώνονται τα χρέη των τραπεζών, είναι κάπως ενθαρρυντικές σε ότι αφορά το μέτωπο με τη τρόικα.
 • Υπήρξαν επίσης δηλώσεις από τους Σοσιαλιστές & Δημοκράτες στο Ευρωκοινοβούλιο που έκαναν σαφή νύξη περί πλήρους αποτυχίας των μεθόδων της τρόικας, όπου αυτές εφαρμόστηκαν.
 • Όλα αυτά, αν συνδυαστούν με τις σαφείς κυβερνητικές δηλώσεις για μη αποδοχή όσων έχουν βγει στη φόρα ως προτάσεις της «τροϊκανής συμμορίας» και των φημών για κατάληξη στον διακρατικό δανεισμό πέντε δισεκατομμυρίων από Ρωσία, σε συνάρτηση με τις αντιδράσεις των συνδικάτων και γενικά των εργαζόμενων (όσων δεν έχουν ήδη λοβοτομηθεί), και έχοντας φυσικά υπόψη ότι έρχονται προεδρικές… δεν βλέπω να υπογράφεται μνημόνιο, τουλάχιστον τέτοιο μνημόνιο, μέχρι τον Μάρτη του 2013.
Η θέση του ιστολογίου σε ότι αφορά τη στρατηγική του Λαϊκού Κινήματος του τόπου (του μόνου που βρίσκεται στην εξουσία πανευρωπαϊκά), μέχρι τον Φλεβάρη, είναι κατατεθειμένη από τις 25 Αυγούστου:
 • Να γίνουν οι εκλογές «μνημονιακές». Να αναγκαστούν δηλαδή κόμματα και υποψήφιοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να δεσμευτούν σε συγκεκριμένες πολιτικές.
 • Καμιά συνεννόηση και συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε ότι αφορά τη τακτική της διαπραγμάτευσης ή τις «κόκκινες γραμμές». Δεν έχουν όλοι τα ίδια συμφέροντα να εξυπηρετήσουν.
 • Μέτωπο Κυβέρνησης, Αριστεράς, Συνδικαλιστικών οργανώσεων, εργαζομένων απέναντι στην οικονομική εισβολή που επιχειρείται.
 • Αποκάλυψη των προθέσεων των αστικών κομμάτων για «γρήγορη υπογραφή μνημονίου» έτσι ώστε να φορτωθεί στην Αριστερά και αυτή η καταστροφή.
Μετράμε τις δυνάμεις μας...
 • Είναι σαφές πως ο ευρωπαϊκός νότος, όπως και οι αραβικές χώρες της Μεσογείου, βρίσκονται στο στόχαστρο του συσσωρευμένου πλούτου του βορρά, σε μια σχεδόν απροκάλυπτη προσπάθεια νέας αποικιοκρατικής επίθεσης.
 • Στο στόχαστρο είναι και τα εισοδήματα των εργαζομένων παγκοσμίως, όπως και οι κρατικές ή ημικρατικές επιχειρήσεις, ως «έτοιμο υλικό» για το κεφάλαιο που ασφυκτιά και θέλει διεξόδους «επενδύσεων και ανάπτυξης».
 • Οι ζώνες επιρροών ξαναμοιράζονται, το ΝΑΤΟ «ξεσαλώνει», η υφήλιος μυρίζει ξανά μπαρούτι.
 • Το ζήτημα, όπως πάντα, είναι ξεκάθαρα ταξικό, σε κάθε χώρα ξεχωριστά αλλά και παγκόσμια.
 • Η μόνη ελπίδα των λαών είναι το διεθνιστικό εργατικό κίνημα που θα φέρει τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, που θα ταΐσει τους πεινασμένους, που θα περάσει στα χέρια των πολλών τις παραγωγικές δυνάμεις.  
 • Μέχρι την πραγμάτωση, και για την πραγμάτωση, θα πρέπει τοπικά και περιφερειακά να στήσουμε τις αντιστάσεις μας. Και η άρνηση των αποικιοκρατικών μνημονίων, των ΝΑΤΟϊκών λύσεων και των ευρωπαϊκών «ολοκληρώσεων» είναι τέτοιες αντιστάσεις…

18 σχόλια:

 1. Κλόκκος14/9/12, 12:21 π.μ.

  Ναι αλλά υπάρχουν λεφτά ν' αντέξουμε μέχρι τις εκλογές; Εδώ είναι το ζήτημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εν νομίζω να χρειάζονται πολλά, αλλά σίγουρα 100-200 εκ. χρειάζονται. Έτσι κι αλλιώς όμως, το ΔΝΤ δεν νομίζω να δώσει λεφτά μέσα στο 12', εκτός κι αν υπογράψουμε σήμερα-αύριο που λέει ο λόγος... και πάλι αμφιβάλλω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η απόρρητη επιστολή της Διευθύντριας του Γενικού Λογιστηρίου άλλα λέει αγαπητέ. Λέει ότι χρειαζόμαστε 530 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του χρόνου! Φτάνει πια με την παραπληροφόρηση και την απόκρυψη στοιχείων και επιστολών!

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος14/9/12, 12:08 μ.μ.

  stelios papalangi

  δαμέ εννα μαστεν, τζαι θα δούμεν πότε θα ρτει τζαι ποιός θα το υπογράψει...

  Επίσης θα είναι ενδιαφέρον το πρόγραμμα τζίηνου (αν υπάρξει) που θα κατεβεί στες εκλογές με σύνθημα ενάντια στο μνημόνιο.
  Γιατί αν δεν σε δανείζουν οι αγορές, αν μεν τα θέλεις που την ευρώπη ή κάποιος άλλος θα πρέπει να σε δανείσει (με τι όρους ;) ή που κάποθεν έννα πρέπει να κόψεις. Τζαι το ερώτημα είναι που ποιόν ;

  Γιατί αν μου πεις που το πλούτο.
  Τζαι πω σου εγώ - καλά γιατί εν το κάμνες ως τωρά.

  Θα μου πεις εν ησυθνήκες - εν η κυβερνώσα βουλή κλπ.

  Μα κυβερνώσα βουλή θα έσσιεις τζαι μετά τες εκλογές - οπόταν τι ακριβώς θα τάξεις ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κυβερνώσα κυβέρνηση:-)

   Διαγραφή
  2. Στέλιο, τωρά που βρήκα λίγο χρόνο. Τέτοιο μνημόνιο,όπως αυτό που διέρρευσε και που μεταξύ μας όλοι ξέραμε πάνω-κάτω τι θα περιείχε, δεν μπορεί να υπογραφτεί από αυτή τη κυβέρνηση.

   Υπάρχουν σοβαρές τάσεις πανευρωπαϊκά για μη ανάληψη από τα δημόσια ταμεία των τραπεζικών ζημιών, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται να δημιουργούνται προϋποθέσεις για δανεισμό των κρατών που βρίσκονται εκτός αγορών, από την ίδια την ΕΚΤ.

   Η τρόικα βρίσκεται εκτός των πολιτικών αποφάσεων της ίδιας της ΕΕ. Αυτό είναι ξεκάθαρο πια.

   Τι θα τάξεις...

   Βασικά θα τάξεις τα μέτρα που θα αντιπροτίνει η κυβέρνηση στη τρόικα, ίσως και σε συνδυασμό με τις προτάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

   Αν η Βουλή συνεχίζει να αντιστέκεται σε φορολόγηση του πλούτου με νομοσχέδια που θα έρθουν από τη κυβέρνηση Μαλά πχ, να αναλάβει και το κόστος της ενδεχόμενης χρεοκοπίας.

   Σε κάθε περίπτωση, ένα δάνειο από τη Ρωσία θα ευκολύνει τα πράγματα, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα.

   Διαγραφή
  3. Ρε Στέλιο, όταν ο άλλος κατέλθει από τα επιχειρήματα στα συνθήματα και την προπαγάνδα, είναι δύσκολη η κουβέντα, εκτός και αν η πρόκληση στη νοημοσύνη είναι αρκούντως μεγάλη.
   Δεν νομίζεις να χρειάζονται πολλά λες; Οι δαπάνες του έτους είναι 7.5 δις συν οι αποπληρωμές του χρέους…
   Δεν αντιλαμβάνεσαι επίσης πως τα μέτρα του μνημονίου για αποκοπές δαπανών αφορούν αποκλειστικά τα δημοσιονομικά και καθόλου τις τράπεζες, αφού τα λεφτά εκείνα ανήκουν σε άλλη κατηγορία, όπως εξήγησα εις μάτην πολλές φορές. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και αν αφαιρέσεις τις τράπεζες από την εξίσωση (που είναι δυνατόν να πετύχουμε) , η τρόικα *δεν* βλέπει να είναι βιώσιμα τα δημοσιονομικά μας, και άρα τα όποια διορθωτικά μέτρα θα ισχύουν.
   Δεν υπάρχει καμιά μα καμία περίπτωση, να εξορθολογιστούν τα δημοσιονομικά μας όσο φόρο και να βάλεις στον πλούτο, ακόμα και αν δεν δραπετεύσει ο πλούτος!
   Εφόσον το ουσιαστικά πρόβλημα είναι τα δημοσιονομικά και η παντελής αδυναμία του κράτους να αυτοσυντηρηθεί, δεδομένων των ρυθμών ανάπτυξης, τότε η αναβολή μέτρων με το άλλοθι του ρωσικού δανείου μετατρέπει την κατάσταση σε ακόμη πιο κρίσιμη, και αν κάποιοι το επιδιώκουν αυτό, αντιλαμβάνεσαι πως είναι εύκολο να κερδίσουν πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς

   Διαγραφή
  4. Καλώς τον Στροβ,
   τι έγινε, επέρασε σου η ερωτική απογοήτευση με τον κ. Νίκο;-)

   Καλά, μιλάς εσύ που έκαμες το βρισίδι επάγγελμα επί καθημερινής βάσης το περασμένο διάστημα, για συνθήματα τζιαι προπαγάνδα; Τζιαι απειλάς εμμέσως για επιστροφή στους χαρακτηρισμούς;

   Ποια συνθήματα ρε κουμπάρε, δαμέ μιλούμε για την επιβίωσή μας, αλλά που να καταλάβεις εσύ...

   Άμαν όσα πιάννουμε παν στα ενοίκια, τες δόσεις, τα ρεύματα τζιαι τα σούπερμάρκετ για το φαί μας, άμμαν εκόψαμε τα πάντα τζιαι δεν φκαίννουμε, άμμαν έρκουνται τα μέμο που τες τράπεζες τζιαι δεν έχουμε 20 ευρώ να βάλουμε πεζίνα να πάμε να δούμε τους γέρους, για ποια προπαγάνδα μιλάς σιόρ; Μα εννά μας πελλάνεις;

   Πόθθεν να κόψουν ρε κουμπάρε; Που τζιείνα που εν κανούν έτσι τζι αλλιώς;

   Φίλε, μιλούμε για το ίδιο πράμα δαμέ; Εν εκατάλαβα πραγματικά. Έκαμα αναφορά στα ποσά που χρειαζόμαστε για να βγάλουμε τη χρονιά σαν κράτος. Τα 7.5 δις που κολλούν; Πόσο εν το έλλειμμα δηλαδή σε πραγματικούς αριθμούς; Τζιαι πόσα δάνεια λήγουν τούτη τη περίοδο;

   Τα δημοσιονομικά μας δεν είναι βιώσιμα με ποιαν έννοια; Επειδή υπάρχει έλλειμμα όσο περίπου ήταν το έλλειμμα που εθεωρείτο όριο για ένταξη στην ευρωζώνη;

   Χμ, εν ωραίο τούτο, για να μεν "δραπετεύσει" ο πλούτος να αυτοεξοριστεί, να φτωχοποιηθεί ή να μεταναστεύσει ο εργαζόμενος. Στα τσακίδια φίλε το 1%. Εμείς ασχολούμαστε με το 99.

   Μπορούν να εξορθολογιστούν τα δημοσιονομικά με ανάλογη συνεισφορά από όλες τις τάξεις, τζιαι φυσικά με μια "κανονικοποίηση" στες ψηλές κλίμακες του δημοσίου τζιαι τα διάφορα υπερπρονόμια στα golden boys, είτε του δημοσίου, είτε του ιδιωτικού.

   Δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο ο πλούτος, η μεγάλη κερδοφορία κλπ, τζιαι να περιμένουμε που τους μισθωτούς των 1500, των 2000 ή των τριών χιλιάδων ακόμα να βγάλουν το φίδι που την τρύπα.

   Ούτε να ανεχόμαστε να μιλούν για ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων ημικρατικών την ώρα που έχουμε κοινωνικοποιήσει τες ζημιές των τραπεζών, έλεος.

   Ή θα μοιραστούμε το πάπλωμα, ή θα σας παρουμε μαζί μας στο πάτο φίλε. Πάρτε το χαπάρι, εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε. Μόνο δάνεια έχουμε.

   Εσείς κάμνετε επίθεση στην εργασιακή ειρήνη, όχι εμείς. Σπάζετε το κοινωνικό συμβόλαιο της μεταπολίτευσης του 74. Νομίζετε πως σας παίρνει; Δοκιμάστε.

   Αναγκαστικά θα συμπεριφερθούμε ανάλογα αφού δεν καταλαβαίνετε χριστό.

   Η επόμενη μέρα Στροβ εν φοϊτσιάρικη, εν τραβάτε πίσω, εν τραβούμε ούτε μεις.

   Διαγραφή
  5. Στέλιο, δεν έχω διάθεση να συνεχίσω το διάλογο με κάποιο που είναι περήφανος γιατί δεν καταλαβαίνει απολύτως τίποτα. Ειδικότερα μετά από ένα σχόλιο που απέφυγε προκλήσεις και χαρακτηρισμούς, και έμεινε στα τεχνοκρατικά.

   Συνέχισε να κυνηγάς ανεμόμυλους φίλε μου.

   Και αφού το θέτεις το λέω τώρα ξεκάθαρα: όποιος αναβάλλει την απόφαση για τα οικονομικά μας προβλήματα για αλλότριους λόγους, διαπράττει προδοσία.

   Διαγραφή
  6. Αλλότριοι λόγοι οι επιβίωση των μισθωτών;

   Ο καθ ένας καταλάβει το συμφέρον του αγαπητέ.
   Εν γεγονός ότι δεν καταλαβαίνουμε τις ίδιες πραγματικότητες, γιατί ακριβώς δεν βλέπουμε από την ίδια γωνία τη κατάσταση.

   Τα οικονομικά "μας" προβλήματα δεν είναι τα ίδια.

   Χίλιες "προδοσίες" την ημέρα για την "οικονομία" σας.

   Τούντο θέατρο του παραλόγου που προσπαθείτε να μας το πλασάρετε ως θέσφατο τζιαι ιερή αγελάδα για να μείνει στον αφρό η άρχουσα τάξη εις βάρος των εργαζόμενων, έννεν ανεμόμυλος.

   Ανεμόμυλο τον κάμνει η κυριάρχη ιδεολογία, η κυριάρχη τάξη με τα ΜΜΕ της, τα κυριάρχα αστικά κόμματα με τη πλειοψηφία τους στη βουλή.

   Τούτοι ούλλοι, μαζί τους τζιαι συ, που λογοκρίνετε τζιαι συγκαλύφκετε τες ευθύνες του κεφαλαίου για τούτη τη κατάσταση.

   Ε όχι φίλε, δεν είναι τα δημοσιονομικά μας που εφέραν τη τρόικα, ούτε τούτα που μας εφκάλαν εκτός "συμβατικού" δανεισμού.
   Δεν είναι τα 300, τα 400 ή τα 500 εκατομύρια τον χρόνο έλλειμμα που μας εβάλαν στη μέγγενη. Τούτα μπορούν να καλυφτούν με ανάλογο προγραμματισμό.

   Έσιετε πολλύ θράσος πραγματικά, κάτι που καλώς ή κακώς λείπει από την αριστερά.

   Νομίζω εν τζιαιρός να το αποκτήσει γιατί πλέον εν φανερό πως εν έσιει να κάμει με πολιτισμένες καταστάσεις.

   Διαγραφή
  7. "Στην αμερικανική πρωτεύουσα, οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν τη διαφορά απόψεων μεταξύ του Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
   Ο διεθνής οργανισμός υποστηρίζει ότι, για να μπορεί να εξυπηρετηθεί το δάνειο που θα λάβει η Κύπρος, πρέπει να μη συμπεριλαμβάνεται σ' αυτό, το ποσό που χρειάζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών."

   RIK

   Κοίτα να δεις τωρά...

   Η τρόικα προσπαθεί να φορτώσει στο δημόσιο, δηλαδή στους μισθωτούς κυρίως (αφού η δεξιά δεν "επιτρέπει" τη συνεισφορά του πλούτου) τες ζημιές των τραπεζών...
   Τζιαι ο Στροβολιώτης, μαζί με τον Συναγερμό, το Ευρωκό, το ΔΗΚΟ τζιαι τον Ομήρου, μιλούν για καθυστερήσεις...για αλλότριους σκοπούς...

   Δηλαδή, αν σας ακούαμεν εσάς κύριοι, θα φορτωνόμασταν ήδη ποσά σε δάνεια που σύμφωνα με τες εκτιμήσεις του ΔΝΤ δεν θα μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε.

   Τουτέστιν, θα ακολουθούσαν τα μνημόνια 2, 3, 4...ν

   Η "προδοσία" που λέγαμε...

   Διαγραφή
  8. Ανώνυμος17/9/12, 9:06 μ.μ.

   "Εν γεγονός ότι δεν καταλαβαίνουμε τις ίδιες πραγματικότητες, γιατί ακριβώς δεν βλέπουμε από την ίδια γωνία τη κατάσταση."

   Φιλε ποιαν ιδια γωνια; Δεν εχεις καν γωνια, τη κατασταση την βλεπεις απο αδιεξοδο. Εισαι κριμα, ως το τελος επιμενεις να φωναζεις 'καμετε υπομονη να φκει το πορισμα'. Και αν αμφιβαλλεις για αυτα που λεω τσεκκαρε τα ποσοστα της σεχτας σου και της οπτικης σου γωνιας.

   Διαγραφή
  9. @stelios papalagi
   Εν απλό φίλε το τί θα τάξουν. Θα τάξουν "Δίκαιη Κοινωνία" πάλε. Μόνο που τούτη τη φορά εννα τους πιστέψουν πιο λλία αρνιά που την περασμένη

   Διαγραφή
 4. Πάντως, όπως είναι λογικό, η προεκλογική με μνημονιακές και αντιμνημονιακές παρατάξεις, φαίνεται να δημιουργεί προϋποθέσεις πανικού για τον Συναγερμό και τη δεξιά...

  Χ.Γεωργιάδης: "Δεν πρέπει να χωριστεί η κοινωνία σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς"

  Τα κόμματα δεν πρέπει να επιτρέψουν για χάρη προεκλογικών σκοπιμοτήτων, να χωριστεί η κοινωνία σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς δήλωσε εκ μέρους του ΔΗΣΥ ο Χάρης Γεωργιάδης.

  Πρόσθεσε ότι ευθύνη της κυβέρνησης είναι η κατεπείγουσα κατάληξη σε μια δανειακή σύμβαση, για να αποφύγουμε τον υπαρκτό κίνδυνο της πλήρους οικονομικής κατάρρευσης και να θέσουμε τις βάσεις για εξυγίανση και ανάπτυξη.

  astra

  Δηλαδή, θέλουν και τη πίττα σωστή και τον σκύλλο χορτάτο εκεί στη Πινδάρου: Και να μην δημιουργηθεί αντιμνημονιακό μέτωπο (εναντίων τους), και να υπογραφεί από τη παρούσα κυβέρνηση...

  Ε, τίποτε άλλο ρε παιδιά;


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1)Αυτή η υπόθεση με το Μανόλη Λαμπράκη και την ΜΚΟ END, έχει καμιά πιθανότητα να είναι αλήθεια?
   2) τι είναι προτιμότερο?
   Να μην έχουμε λεφτά και να μη γίνουν εκλογές η να έχουμε λεφτά για τις εκλογές και να έχουμε για πρόεδρο το Νικολάκη ?

   Διαγραφή
  2. Εν παλιό το πολιτικό ανέκδοτο-αστικός μύθος περί των δις αυτών αγαπητέ...

   Αν δεν έχουμε λεφτά,δεν σημαινει ότι δεν θα γίνουν εκλογές φίλε. Μπορεί και να έχουμε χειρότερα σενάρια σε τέτοια περίπτωση από την αστική πλουτοκρατία...

   Διαγραφή
  3. Επενδύουμε σε ένα αβέβαιο δανεισμό, είπε ο Ν. Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι «ενώ παράλληλα θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε με την ένταξη μας στο Μηχανισμό Στήριξης, αλλά η αναβλητικότητα και η ατολμία της Κυβέρνησης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα».

   Κατά τ άλλα, να μην χωριστούμε σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς...

   http://www.sigmalive.com/news/politics/508167

   Διαγραφή
 5. Ω, και επαναφορά του ενιαίου αμυντικού δόγματος από Αναστασιάδη...

  "Ταυτόχρονα όμως", συνέχισε, "θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι και η αμυντική θωράκιση του τόπου είναι εκ των ων ουκ άνευ, γι’ αυτό και την υποστηρίζουμε, όπως και στο παρελθόν στη συγκυβέρνηση ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ, που είχε συμφωνήσει και συνομολογήσει με την ελληνική Κυβέρνηση το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, που ήταν ένας ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας και συνέβαλε σημαντικά στο στρατηγικό στόχο ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, όχι γιατί απειλούσαμε με τα όπλα, αλλά διαφαινόταν πλέον ότι η ανάγκη διασφάλισης της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν εκ των ων ουκ άνευ, προκειμένου να αποτραπούν ενδεχόμενα θερμά επεισόδια".

  Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μίλησε για ξεκάθαρες συμμαχίες
  ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - ΛΕΜΕΣΟΣ/Κύπρος 14/9/2012 22:38

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...