"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

9 Σεπτεμβρίου 2012

Πήρε τους σκληρούς κι έφυγε! Πως θα γινόταν έρευνα με τον Ορφανίδη στο πόστο του Διοικητή της Κεντρικής;

Να πεθάνει ο Χριστόφιας - Να πεθάνει ο Χριστόφιας!
Ο ανίκανος-αχάπαρος-άτολμος-άσχετος-ο ανώμαλος!
Άπ' το Κελλά-απ' το Κελλάκι στο κελί...απ' το Κελλάκι στο κελί...
Δολοφόνε Χριστόφια-Δολοφόνε Χριστόφια!
Που ναι προδότη το Μαρί;
"Ο σιωπών δοκεί συναινείν"!
 • Αυτό το εύλογο ερώτημα πλανάται στην ατμόσφαιρα μετά τις «μεγάλες ανακαλύψεις» των κομμάτων της αντιπολίτευσης που είδαν επιτέλους κατάματα, μετά από μήνες και μήνες, τις ατασθαλίες των τραπεζών.
 • ΔΗΣΥ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι χαιρέτισαν, έστω και με το στανιό,  τη διεξαγωγή έρευνας που θα αποκαλύψει το μέγεθος της ύποπτης δραστηριότητας των «golden boys», αν και ειδικά εκ μέρους του Συναγερμού υπήρξαν πλάγιες, παρότι ευκολοδιάκριτες προσπάθειες παρακώλησης του έργου του νυν Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη, με ανακοινώσεις που εικάζουμε πως στόχο είχαν να βάλουν όρια στην έρευνα.
 • Προφανώς, κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Όσο αυτοί που βρίσκονται αναμεμιγμένοι σε διάφορες πράξεις εξαπάτησης, όσο κι αυτοί που τους συγκάλυπταν, τόσο μέσα από τη Κεντρική, όσο κι από τη Βουλή και τα κόμματα.
 • Με εξαίρεση το ΑΚΕΛ, αλλά και την ΕΔΕΚ για να είμαστε δίκαιοι, τα υπόλοιπα κόμματα προσπάθησαν τον Απρίλη να στηρίξουν τον Αθανάσιο Ορφανίδη και να «εκθέσουν» τη Κυβέρνηση για την απόφασή της να μην ανανεώσει τη θητεία του Διοικητή που επί των ημερών του καταστράφηκε το τραπεζικό εποικοδόμημα, βάζοντας ως αποτέλεσμα τη Κύπρο στη δίνη της κρίσης.
 • Όλοι μιλούσαν για τον «επιτυχημένο διοικητή» με τη διεθνή αναγνώριση που η αντικατάστασή του θα προκαλούσε σειρά προβλημάτων για τη χώρα μας, ακόμα και δυσμενή αντιμετώπιση από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς…
 • Τώρα, χαιρετίζουν, δήθεν, την έρευνα. Αλλά θα πρέπει μάλλον να μας απαντήσουν πως αλήθεια θα διεξαγόταν μια τέτοια ιδιαίτερα λεπτή επιχείρηση, με τον κ. Ορφανίδη να παραμένει στο πόστο του Διοικητή της Κεντρικής.
 • Εμείς από την άλλη, δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως θα ήθελαν όσο τίποτα άλλο να αποφύγουν το «ξεψάχνισμα» και την απόδοση ευθυνών που ακολουθεί, και στην οποία καμώνονται πως προσβλέπουν, συγκαλύπτοντας για άλλη μια φορά με μικροπολιτική και διαπλοκές την εγκληματική κερδοσκοπία της πλουτοκρατίας και της τραπεζιτικής κάστας που την υπηρετεί. [από τη ΓΝΩΜΗ, 7/9/12]
 • Ας δούμε τις αντιδράσεις τους κατά το τέλος Απριλίου όπου διαφαινόταν η πρόθεση της κυβέρνησης για αντικατάσταση του κ. Ορφανίδη…
 • ΔΗΣΥ: "Η απόφαση του Προέδρου ενδεχομένως να επηρεάσει και καταστάσεις στο Ευρωσύστημα". [Τι να πει κανείς… μάλλον αυτός είναι ο λόγος που καταρρέει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα]
 • ΕΥΡΩΚΟ: «Απώλεια η αντικατάσταση του Αθανάσιου Ορφανίδη» [Μετά από λίγες εβδομάδες δήλωναν ότι είναι ασήκωτες οι ευθύνες του πρώην διοικητή…αλλά άσχετο…]
 • Παπαδόπουλος: «Τελευταίο καρφί στο φέρετρο της οικονομίας» [της παραοικονομίας που είσαι μπλεγμένος θα ήθελες να πεις…]
 • Oικολόγοι: "Ο Πρόεδρος να ακούσει τη φωνή της λογικής και να επαναδιορίσει τον Ορφανίδη" […άγια ολάν…]
Χάθηκαν οι σκληροί! Τους πήρε ο Ορφανίδης!
 • Από τη ψαγμένη «δέφτερη ανάγνωση»: “…ο βασικός εμπλεκόμενος στην όλη ιστορία ήταν ο τέως διοικητής της Κεντρικής, ο κ. Ορφανιδης ο οποίος πήρε μαζί του τους υπηρεσιακούς υπολογιστές τους οποίους χρησιμοποιούσε και μετά τους επέστρεψε αφού αφαίρεσε τους σκληρούς δίσκους. Και όταν τελικά σχολίασε το θέμα την Πέμπτη φάνηκε να αδυνατεί να αντιληφθεί το απλό γεγονός ότι οι υπηρεσιακοί υπολογιστές ανήκουν στο Δημόσιο – και ότι δίνονται για εργασίες του Δημόσιου.”
 • Μιλάμε για το απόλυτο θέατρο, την απόλυτη προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών, με συνέργια των ΜΜΕ και των ΔΗΣΥ-Παπαδόπουλου και σία.
 • Εδώ ο άνθρωπος έπιασε τους σκληρούς δίσκους… τζιαι παίζει πελλόν…Τα ΜΜΕ βρίσκουν τραπεζιτικά σκάνδαλα της Ομόνοιας και της New Marathon…Και ο ΔΗΣΥ καλεί σε «ενότητα» για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της οικονομίας!
 • Εδώ όμως φίλοι και φίλες, δεν χάθηκαν μόνο οι σκληροί δίσκοι από τη Κεντρική Τράπεζα…
 • Χάθηκε η κοινή λογική και οι «σκληροί δίσκοι» των πολιτών τούτης της χώρας, που αντικαταστάθηκαν με το κουτόχορτο του Συναγερμού, του διδύμου, του Ορφανίδη, του Παπαδόπουλου, της Αρχιεπισκοπής…
Και έτσι παραμυθιασμένοι οδεύουμε στις προεδρικές…
 • Ήταν προσωπικοί δήθεν οι λόγοι που οδηγούσαν τον Χριστόφια να σκέφτεται την αντικατάσταση του κλέφτη των σκληρών…
 • «Ταπεινά υποδεικνύω ότι η απόφαση του Προέδρου δεν είναι απόφαση που αφορά μόνο το εσωτερικό της Κύπρου» λόγω της κατάστασης στο Ευρωσύστημα και την Κύπρο, είπε ο κ. Νεοφύτου.
 • «Ως το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της οικονομίας της Κύπρου, το οποίο κτίζει η Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια», χαρακτήρισε τον μη διορισμό του Αθανάσιου Ορφανίδη, ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος: «Ο κ. Ορφανίδης έχει την απαραίτητη πείρα και τις γνώσεις για να ανταποκριθεί στα συγκεκριμένα καθήκοντα και έχει το απαραίτητο κύρους για να μεταφέρει τις θέσεις της Κύπρου στον ευρωπαϊκό χώρο».
 • Οι Οικολόγοι αναφέρουν πως ''σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ο Διοικητής Αθανάσιος Ορφανίδης δίνει μάχες για την Κύπρο και την ευρωζώνη, στην Κύπρο, στη Φρανκφούρτη, πιο πρόσφατα στις ΗΠΑ, στις συναντήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου''. Η βαθιά γνώση του αντικειμένου και του τρόπου λειτουργίας των ευρωπαϊκών και των διεθνών οργανισμών, η αξιοπιστία και η διεθνής εκτίμηση, σημειώνεται στην ανακοίνωση, επιτρέπουν στον Αθανάσιο Ορφανίδη να κερδίζει μάχες, πείθοντας τους εταίρους μας.
 • Και μετά, ανακαλύπτουμε ότι αυτός ο κύριος που ήθελαν αυτοί να παραμείνει για διάφορες κατασκευασμένες αιτίες, κάνει πως δεν καταλαβαίνει πως είναι δημόσιοι οι υπολογιστές που χρησιμοποιούσε, όπως και τα δεδομένα που εμπεριέχονται σ’ αυτούς, ο Συναγερμός κάνει ανακοινώσεις περί παραβίασης δικαιωμάτων και «Αλήθεια»-«Πολίτης» κάνουν πόλεμο στην έρευνα…
 • Δηλαδή πόσο πιο καθαρή θα μπορούσε να είναι μια συγκάλυψη;
 • Εκτός κι αν είναι και πάλι δουλειά του Μούδουρου!
Και για να μη ξεχνιόμαστε…
 • Να πως αντιμετώπισε το όλο ζήτημα ο «εμπροσθοφύλακας», υιοθετώντας ένα κείμενο του Λοΐζου Αντωνίου της «Αλήθειας» με τίτλο «Τα… κόλπα του Μεγάλου Αδελφού», συνεχίζοντας στην ουσία στο γνωστό μοτίβο των «αγανακτισμένων του 1%», όπως εύστοχα έγραψαν οι Αλμπέρτο και Δάφνος στη «δέφτερη».
 • Στα οικονομικά δηλαδή, και στα θέματα των τραπεζών, «μούγκα οι νοητικές αντιστάσεις»…και όχι μόνο, αφού με την «έμπνευση» πιο κάτω, υποβάλλουν ότι και τα κόμματα της Δεξιάς, ότι δηλαδή εξασκείται … καταπίεση από τη «σοβιετική λαοκρατία της νότιας Κύπρου»!
 • Για να μπαίνουν και οι βάσεις για τον δεύτερο γύρο, καλού-κακού…


11 σχόλια:

 1. "Χάθηκε η κοινή λογική και οι «σκληροί δίσκοι» των πολιτών τούτης της χώρας, που αντικαταστάθηκαν με το κουτόχορτο του Συναγερμού, του διδύμου, του Ορφανίδη, του Παπαδόπουλου, της Αρχιεπισκοπής…"

  Οντως. Ειπα το τζιαι παλια, δεν υπαρχει καμια δικαιολογια για να εισαι ηλιθιος τζιαι χειραγωγισιμος σημερα. Εκτος τζιαι αν εισαι αγραμματος γιατι εν σε αφηκαν να παεις σκολιο.

  Δυστυχως οι ηλιθιοι με πτυχια ειναι παντου. Υπαρχουν τοσα μεσα για να εβρεις την αληθκεια (ιντερνετ) σημερα σε σχεση με 50 χρονια πριν. Αντι τουτου πιστευκουν οτι βλακεια δκιαβασουν στον πολιτη.

  Τζιαι αν ενοχλουνται με τους χαρακτηρισμους, να καταλαβουν οτι ειμαστε μια κοινωνια, ενας κοσμος, ενα συνολο. Τζιαι αν τζινοι δκιαλεουν ναν ηλιθιοι τζιαι χειραγωγισιμοι που τον καθε εκατομυριουχο καρακιοζη τραβουν με τζιαι μενα μαζι τους. Εγιω (τζιαι πολλοι αλλοι) θελουμε να προχωρησουμε σαν κοινωνια. Θελουμεν μια κοινωνια αγαπης τζιαι ισοτητας. Τζιαι σεις εννα πατε να ψηφισετε τον καθε εκμεταλλευτη για τα παραμυθκια που σας λαλει.

  Τουντη ιστορια με την αποστρατικοποιημενη Κυπρο του νατο να την πεις σε ενα μωρο εννα σου πει περιπαιζεις με. Τζιαι σεις ακουτε την καθε μερα που την τηλεοραση τζιαι τιποτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο κόσμος εν τζιαι κάμνει ανάλυση όσων ακούει καθημερινά που τα ΜΜΕ τζιαι την αντιπολίτευση ζεπ. Αμάσητα παν τα παραπάνω.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος9/9/12, 2:30 μ.μ.

  Είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Τόσα, όσα δεν μπορείς καν να φανταστείς. Στήνουν όμως το σκηνικό, σιγά σιγά να σε εγκλωβίσουν Άρη. Όπως την αράχνη, υφαίνουν το ιστό, όλοι μαζί σύσσωμοι της αντιπολίτευσης. Από κοντά οι κονδυλοφόροι.
  Φταίει η απραξία, δεν λήφθηκαν μέτρα. Όταν αποδομήθηκαν και ο κόσμος είδε την πραγματικότητα, πλέον ξέφυγαν πήραν διαζύγιο με την λογική.
  Φταίει η ΟΜΟΝΟΙΑ, η ΧΑΡΑΥΓΗ, το ΛΑΙΚΟ.
  Ποιους προστατεύουν Άρη; Εσένα;
  Άκου λοιπόν.
  Είπα με τα για τις τράπεζες. Να πούμε όμως και άλλα. Συγκεκριμένα όμως. Ξετυλίγεται το κουβάρι, πλησιάζει η ώρα να καταλάβεις Άρη.
  Γνωρίζεις βέβαια για τα ομόλογα.
  Άκου λοιπόν πως έγινε.
  Νομίζεις ότι τα αγόρασαν σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Ελλάδα; Για να στηρίξουν τους Έλληνες; Λάθος φίλε. Αν ήταν έτσι θα τα αγόρασαν απευθείας από το Ελληνικό δημόσιο.
  Τα αγόρασαν όταν ξεπουλούσαν οι Γερμανοί φίλε. Από την Deutsche Bank, την Γερμανική Τράπεζα.
  Τα έβγαλε αυτή στο σφυρί και επειδή κανένας δεν αγόραζε έκανε και έκπτωση 18%.
  Πήγαν λοιπόν οι σοφοί Τραπεζίτες νομίζοντας ότι έτσι θα έκαναν την πάζα τους και έδωσαν σχεδόν 2 δις. Όχι βέβαια δικά τους χρήματα. Αυτά που πήραν χαμηλότοκα, υποτίθεται για να επιστραφούν στο παζάρι, με χαμηλό επιτόκιο και να αναζωογονηθεί η αγορά.
  Και μια λεπτομέρεια. Εκτός από την έκπτωση 18% οι Γερμανοί έδιναν και προμήθεια. Ναι προμήθεια 5% προφανώς σε αυτούς που πήραν τις αποφάσεις, στους χρηματιστές τους κλπ.
  5% Άρη σημαίνει 100 εκατομμύρια. Είναι ή δεν είναι πολλά τα λεφτά Άρη;
  Σιγά σιγά θα καταλάβεις πολλά. Είναι μόνο η αρχή.
  Θα μάθεις τι γινόταν στα Δ.Σ τους. Για δάνεια εκατομμυρίων σε συγκεκριμένα πρόσωπα, που έγιναν δανεικά και αγύριστα. Για συμβούλους εταιρειών, για δικηγόρους, για περίεργες αγορές Τραπεζών εκατοντάδων εκατομμυρίων. Απίστευτη διαπλοκή φίλε.
  Θα κατανοήσεις και τις χυδαιότητες, περί ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ανίκανης Κυβέρνησης, ανεύθυνων Συνδικαλιστών κλπ.
  Είμαστε στην αρχή ακόμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αντιμνημονιακός9/9/12, 4:54 μ.μ.

  Άρη, όσα είπες είναι σχεδόν σωστά.
  ευθύνες έχουν όλοι. τραπεζίτες, κεντρική τράπεζα και κυβέρνηση.
  και η έρευνα να γίνει και οι ευθύνες να καταλογιστούν εκεί που πρέπει, ο μόνος που θα πληρώσει τη νύφη είναι ο λαός και ίσως και η ΟΜΟΝΟΙΑ του λαού που τραβά ζόρια με το οικονομικό.

  από τους καναπέδες δε μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στις διάφορες εξουσίες για να πληρώσουν πρώτα αυτοί που φταίνε.
  ως λαός δε διαμαρτυρηθήκαμε ποτέ και για κανένα οικονομικό σκάνδαλο. μόνο για κουβέντες του καφενέ είμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 8 γραμμες χωρις νοημα. Οντως εισαι για τον καφενε.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/9/12, 12:37 π.μ.

   οκ zep. μας έπεισες ότι είσαι άτομο με μειωμένη ικανότητα αντίληψης πραγμάτων.

   Διαγραφή
 4. ακελοελαμιτης9/9/12, 11:44 μ.μ.

  νεε τουρκοκυπριε μπορεις να μας πεις ποσες χιλιαδες ακελικοι εναι μελη της οεβ και ποσες χιλιαδες ακελικοι ειναι golden boys στο δημοσιο και στις τραπεζες?τολμας?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος10/9/12, 3:09 μ.μ.

   Καλά τωρά εσύ θέλεις απάντηση;

   Διαγραφή
  2. Άρης Πουλιανός10/9/12, 10:25 μ.μ.

   εσύ γουστάρεις ερώτηση να πούμε? πάρε μία!
   γιατί δίνεις σημασία στους εξωγήινους?

   Διαγραφή
 5. http://www.haravgi.com.cy/site-article-25869-gr.php

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...