"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

1 Οκτωβρίου 2012

Η τροικανή κερδοσκοπία και οι επικίνδυνοι μεσίτες της

Κυπριακό-Μνημόνιο-Αέριο...
'Ολα στο μπλέντερ της άρχουσας τάξης και των δυτικών της "στενών επαφών"
 • Αυτόβουλα μετατράπηκε στο μεγαλύτερο «ατού» της Τρόικας η αντιπολίτευση – Απαγόρευσαν ακόμα και τον προβληματισμό για άλλες επιλογές και διεξόδους
 • Υπερ-κερδοσκοπική για το δυτικό κεφάλαιο και με κοινωνική αναλγησία η προτεινόμενη διαδικασία
 • Ύποπτες οι διαθέσεις Τρόικας και ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ σε σχέση με το Φυσικό Αέριο: Δεν θέλουν να ληφθεί υπόψη η προοπτική των μεγάλων κερδών από την εξόρυξη που μπορεί να κατανείμει δικαιότερα τα βάρη
 •  «Σφήνα» ο Ντάουνερ προτείνοντας πακέτο λύσης σε Οικονομία και Κυπριακό – Πραγματικά επικίνδυνη προοπτική διακυβέρνησης από τον Αναστασιάδη και την «συμμαχία της καρέκλας» ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ
Του Στέλιου Στυλιανού στη ΓΝΩΜΗ 28/9/2012
 • Αποκαλυπτικές των προθέσεων των αντιπολιτευόμενων κομμάτων και των υποψηφίων τους στα θέματα της διαπραγμάτευσης με τη Τρόικα, υπήρξαν οι αντιδράσεις τους στους προβληματισμούς που έθεσε στον κοινωνικό διάλογο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ με πρόσφατη συνέντευξη, και με αντικείμενο την υπερχρέωση του κράτους από τις τραπεζιτικές ατασθαλίες.
 • Η συντονισμένη λογοκρισία και η απαγόρευση της σκέψης για μια διαφορετική τακτική πέρα από τους μονοδρόμους του Ευρώ, με τον τρόπο, την ένταση και τη καθολικότητα που επιχειρήθηκε, αποδεικνύει στη πράξη πως δεν υπάρχει πραγματική διάθεση για εξαντλητική διαπραγμάτευση με τη Τρόικα από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.
 • Ιδιαίτερα Γ. Λιλλήκας και ΕΔΕΚ, που είχαν και στο παρελθόν εξασκήσει κριτική στην ΕΕ για τη στάση της στο Κυπριακό, θα ανέμενε κάποιος πως θα διαχώριζαν κάπως τη στάση τους από την εκπεφρασμένη «ευρωλαγνεία» των ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ, εφόσον μάλιστα προσπαθούν να πλασαριστούν στη προεκλογική αρένα με αριστερίζοντα λόγο και «δόσεις» αντιμνημονιακής ρητορικής.
 • Μπροστά στο δίλημμα λαός ή Ευρώ, άπαντες οι αντιπολιτευόμενοι παρουσιάζονται «σαν έτοιμοι από καιρό»  να επιλέξουν το δεύτερο, γινόμενοι αυτοβούλως το μεγαλύτερο «ατού» στα διαπραγματευτικά χαρτιά της Τρόικας.
Μεγάλες και γρήγορες αποδόσεις για το δυτικό κεφάλαιο
 • Η πραγματικότητα είναι πως ένα ενδεχόμενο μνημόνιο με την Τρόικα, δεν θα είναι ένα απλό εμπορικό ή έστω διακρατικό δάνειο στο οποίο τα βασικά ζητούμενα -το ύψος του δανείου και των δόσεων, καθώς και ο χρόνος αποπληρωμής- αποτελούν τα στοιχεία πάνω στα οποία θα χτιστεί η όποια συμφωνία.
 • Η Τρόικα, σαν ο δανειοδοτικός φορέας των κρατών της Ευρωζώνης, αναλαμβάνει να μελετήσει και τρόπους με τους οποίους θα «σιγουρέψει» την τήρηση της συμφωνίας-μνημονίου, «ξεψαχνίζοντας» στην ουσία τα περιουσιακά στοιχεία χώρας που αιτείται, τις δαπάνες της αλλά και τις προοπτικές της, προτείνοντας και τις μεθόδους μέσα από τις οποίες θα εκρέουν χωρίς «προβλήματα» τα λεφτά από τους φορολογούμενους και το δημόσιο, έτσι ώστε να υλοποιείται το πλάνο αποπληρωμής.
 • Τραβώντας τη κουρτίνα, δεν βλέπουμε μια Τρόικα να διερευνά βιώσιμες μεθόδους προσαρμογής των κρατών και των εργαζόμενων στις νέες πραγματικότητες έτσι ώστε να ανατραπεί η ύφεση και προς το δικό τους συμφέρον, αλλά τρόπους με τους οποίους θα εξασφαλιστεί απρόσκοπτα και πολύ σύντομα η εξυπηρέτηση του δανείου, μαζί φυσικά με το οφειλόμενο επιτόκιο.
 • Χαρακτηριστικό της κερδοσκοπίας εις βάρος των «υπό διάσωση» κρατών, είναι για παράδειγμα ανάλυση στο Αθηναϊκό «Έθνος»* που παρουσιάζει το συνολικό κέρδος -μόνο για τα γερμανικά κεφάλαια- κατά τη διάρκεια της κρίσης, να αγγίζει ακόμη και τα 68 δισ. ευρώ τα τελευταία 3,5 χρόνια.
 • Άλλη εφημερίδα, η γερμανική «Sueddeutsche Zeitung» αυτή τη φορά, ισχυρίζεται επιπλέον πως “η Γερμανία ουσιαστικά δανείζεται χωρίς να πληρώνει τόκους, αφού αυτούς τους «αναλαμβάνει» η Ελλάδα”, δείχνοντας παραστατικά την τεράστια κερδοσκοπία που γίνεται εις βάρους του ελληνικού λαού και δημοσίου, εν είδει «μεταμοντέρνας αποικιοκρατίας».
Με ύποπτες διαθέσεις η Τρόικα –Από δίπλα ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-Ντάουνερ
 • Το χαρακτηριστικότερο παρόλα αυτά δείγμα της ιδιαίτερα προκλητικής στάσης της Τρόικας και όσων εκπροσωπεί, της υστεροβουλίας της και της αρνητικής διάθεσης που επιδεικνύει για μια ορθολογιστική και δίκαια κατανεμημένη πρόταση, είναι το γεγονός πως δεν φαίνεται να δέχεται οποιονδήποτε υπολογισμό εσόδων από την εξόρυξη Φυσικού Αερίου που θα είναι γεγονός σε ένα ορίζοντα πενταετίας, και που θα δώσει τη δυνατότητα στη Κυπριακή Δημοκρατία να ανασάνει και να κλείσει τις πληγές της.
 • Η Τρόικα εδώ δεν συμπεριφέρεται σαν ένας συμβατικός τραπεζίτης, όπως θέλει να την παρουσιάσει η αντιπολίτευση, και ειδικά ο ΔΗΣΥ και ο υποψήφιός του, αλλά ως ένας κερδοσκόπος στα όρια της τοκογλυφίας που δεν ενδιαφέρεται αν θα αποκτήσει το αιτούμενο μέλος τις δυνατότητες στο άμεσο μέλλον, αλλά επιμένει στη ταχεία αποπληρωμή, βάζοντας τη θηλιά στο λαιμό του δανειζόμενου και ελέγχοντας στην ουσία όλες τις επόμενες κινήσεις του.
 • Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη να επιδείξει μία συμφωνία εξόρυξης με την Noble, ενώ την επόμενη Άνοιξη αναμένεται πως θα μπορεί να βάλει στο τραπέζι και μια σειρά άλλων συμφωνιών με παγκόσμιους κολοσσούς, που μπορούν να εγγυηθούν την αποπληρωμή των όποιων ποσών αποφασιστούν από τη Τρόικα και τη Κυβέρνηση.
 • Η τάση που επιδεικνύει ο μηχανισμός για γρήγορη επίλυση του «κυπριακού ζητήματος», όπως και η ολοφάνερη πλέον ζέση με την οποία ζητούν οι αντιπολιτευόμενοι την κατάληξη σε μνημόνιο, χωρίς να υπολογίζονται τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας, βάζουν σε μεγάλες υποψίες για τις πραγματικές τους προθέσεις.
 • Αν μάλιστα συνδυαστούν αυτά τα φαινόμενα με τις απειλές της Τουρκίας για μπλοκάρισμα των κυπριακών ερευνών και εξορύξεων, καθώς και τις υποδείξεις Ντάουνερ για πακέτου λύσης Κυπριακού και οικονομίας, η βαλίτσα φαίνεται να πηγαίνει πολύ μακριά…
 • Εδώ ακριβώς είναι το σημείο που οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, και ειδικά η Δεξιά και ο υποψήφιός της Νίκος Αναστασιάδης, προβάλλουν ως μια πραγματικά επικίνδυνη προοπτική διακυβέρνησης  για το λαό και το τόπο, αφού είναι πολύ πιθανό, το Φυσικό Αέριο να μετατραπεί από διαπραγματευτικό όπλο της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε λάφυρο για τους δυτικούς και τη Τουρκία, με αντάλλαγμα μια διχοτομική λύση του Κυπριακού και την προσκόλλησή της χώρας στους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ.

22 σχόλια:

 1. Μπορεί η άρνηση της τρόικας να συνυπολογίσει τα μελλοντικά έσοδα από τα ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου στους σχεδιασμούς της, να μας δίνει άλλα μηνύματα που δεν θέλουμε ούτε καν να τα διανοηθούμε. Μήπως στερούμαστε της απαιτούμενης οξυδέρκειας; Μήπως δεν έχουμε φαντασία; Μήπως λέω, αυτοί που είναι μέρος των κέντρων αποφάσεων ξέρουν καλύτερα; Ότι δηλαδή δεν πρόκειται να δούμε ποτέ, ούτε μια μπακκίρα εσόδων απ' αυτά τα αποθέματα; Τί σχεδιάζουν πίσω από την πλάτη μας κι' εμείς ως λαός τη διχόνοια μας και το βιολί μας; Πως έγινε ξαφνικά και δύο σύμμαχοι στο ίδιο άρμα τσακώθηκαν μεταξύ τους; Δύο πάνοπλα αρπακτικά που ούτε το ένα θέλαμε να δούμε ούτε το άλλο; Και γιατί αυτό μας φάνηκε χρυσή ευκαιρία να φιλέψουμε με το ένα απο τα θηρία για να μας προστατεύει τάχα; Μήπως το ματς ήτανε στημένο; Και γιατί μαλλώσανε τάχα αυτοί οι δυό; Επειδή ο ένας καθάρισε 9 ανθρώπους του άλλου; Τί είναι 9 άνθρωποι μπροστά σε τέτοιο πακτωλό χρημάτων; Στο διάολο να πάνε, σου λέει, εδώ είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Το έργο φαίνεται να ξελίσσεται έτσι. Ή μπορεί να είναι ΚΑΙ έτσι. Το ένα θηρίο ορμάει να μας πάρει τα αέρια. Το άλλο θηρίο καμώνεται ότι τα προστατεύει τρώγωντας τα και σε μας μένουν τα . . . . δικά μας αέρια. Αυτά που είχαμε ή αυτό που ήμασταν πάντα. Αέρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος2/10/12, 9:27 π.μ.

  Και νομιζαμε οτι οι μεσιτες της τροικας ειναι η κυβερνηση και το Ακελ. Εισαι ο πρωταγωνιστης της τρελλας, συνεχισε τα πας πολυ καλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος2/10/12, 11:14 π.μ.

   Εσείς που είσαστε παντογνώστες πέτε μας πώς θα έβρει ο τόπος την ρευστότητα που έχασαν οι τράπεζες;

   Εγώ έχω μια δυο ιδέες αλλά δεν θα αρέσουν στα αφεντικά σου. Ούτε και το ξύλο που θα φαν.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/10/12, 1:13 μ.μ.

   Δαμε δεν εχετε ιδεα που να βρειτε ρευστοτητα για τα δημοσιονομικα που ειναι πολυ πιο λιγα και διερωτασαι για τις τραπεζες ρε τουβλο.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος2/10/12, 2:29 μ.μ.

   Εννά με πεις τούβλο.

   Εσύ που κρούζει το σπίτι σου τζιαι σώσε φωνάζεις του πυροσβέστη να σώσει τες κουρτίνες...

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος2/10/12, 2:56 μ.μ.

   Ακόμα χειρότερα φίλε μου, καταγγέλνει αυτόν που φώναξε τη πυροσβεστική, αντί αυτόν που ξέρει πως έβαλε τη φωτιά!

   Εν σοβαρή η κατάσταση όντως.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος2/10/12, 4:28 μ.μ.

   Ξέρεις πολλά καλά ποιοι εβάλαν φωτιά στο σπίτι μας. Και ξέρεις και ποιοί εκαλέσαν την πυροσβεστική.

   Τωρά αν η πυροσβεστική προτίνει να κατεδαφίσουμε το σπίτι (αντί να ρίξουμε νερό) για να σβηστεί η φωτιά σημαίνει ότι πρέπει να συναινέσουμε;

   Επίσης πρέπει να καλέσουμε και την αστυνομία για να βάλει μέσα τους εμπρηστές τζιαι τζίνους που τους καλύπτουν.

   Τζιαι κάτι τελευταίο. Εν με ξέρεις, εν σε ξέρω. Σταμάτα τους χαρακτηρισμούς. Και που σου απαντώ εν τζιαι πολλή σου.

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος2/10/12, 3:14 μ.μ.

  Όπως φαίνεται εβάλαν σας Ίντερνετ στην Αθαλάσσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος2/10/12, 3:22 μ.μ.

   Εκαλεσαν την Τροικα να μας πετσοκοψει και κατηγορουν την αντιπολιτευση για μεσιτια! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑχαχαχαχαχαχα. Συνεχιστε. Εν σαν να και σας κατηγορα ο Δησυ οτι εσεις κανατε το σκανδαλο των Σ300! ΑΑΑΑΑααααχαχαχαχα. Δηλαδη εχει εφημεριδα Κυπρο που δημοσιευει ετσι αρθρα παραπληροφορησης και διαστρεβλωσης;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/10/12, 4:03 μ.μ.

   :-)) καλώς τον χαχανούλη

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος2/10/12, 4:05 μ.μ.

   Είναι γνωστό ότι ο παλληκαρισμός μερικών [και για το κυπριακό και για την τρόικα] εξαντλείται στην επίθεση στην κυβέρνηση. Ξεκινούν με το αμίμητο κλισέ για δημοσιογράφους: η κυβέρνηση κάλεσε την τρόικα. Καλά δεν πήραν χαμπάρι τι έγινε τον Μάιο και τον Ιούνιο όταν οι προστατευόμενες από τα ΜΜΕ τράπεζες ζήτησαν διάσωση από το κράτος;

   Εκεί που έφεραν την οικονομία οι τράπεζες, όπως έγραψαν οι οίκοι αξιολόγησης, η ανάγκη προσφυγής στο μηχανισμό έγινε αναπόφευκτη. Άλλωστε το ποιος δεν ήθελε την προσφυγή βρισκόταν ξεκάθαρα και στο πρωτοσέλιδο του ίδιου του Φιλελεύθερου όταν έγινε η σύσκεψη των αρχηγών στο τέλος του Ιούνη – το πρωτοσέλιδο κατηγορούσε τον Χριστόφια γιατί είπε ότι έψαχνε τρόπους να αποσύρει την προσφυγή. Ποιος έγραψε εκείνο το πρωτοσέλιδο;

   Ποιοι πίεζαν να έρθει γρήγορα η τρόικα και προσπαθούσαν να καλλιεργήσουν πανικό; Είναι ευχάριστο το ξύπνημα κάποιων για την τρόικα. Αλλά είναι ξύπνημα η απλά το κλισέ – τι επίθεση θα κάνουμε σήμερα;

   http://cypolitics2013.blogspot.com/

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος2/10/12, 4:25 μ.μ.

   Οι οικοι αξιολογησης μας υποβαθμιζαν πριν ακομα ερθει στη επιφανεια το παττισμα τραπεζων. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μας εδανειζεν σεντ ετσι κι αλλιως ΠΡΙΝ ακομα γινει το παττισμα. Αρα αδικα γραφεις ρε παρεα. Οσο για τη Τροικα, εφκηκεν ο κυριτσης τζιαι ο μωυσεως που υποστηριζουν ακριβως το αντιθετο απο τι παραληρεις. Συνελθε, απλως γινεσαι ρεζιλι. Α και που σαι, καθοδον εξηγα μας ποιος εσωσεν τη λαικη.

   Διαγραφή
  5. Μπορείς να μου έβρεις πότε έγινε η πρώτη υποβάθμιση φίλε, και με ποιο λεκτικό;

   Τέτοια θύματα σαν τζιαι σένα γυρεύκει η άρχουσα τάξη γιε μου, να σε ακροτηριάζει τζιαι να λαλείς ευχαριστώ.

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος2/10/12, 3:17 μ.μ.

  Εννα φατε που πανω σας επειδη ο πρωην σας(ΔΗΚΟ) επηεν με αλλον. Ελεος. Κατηγορατε τον οσο θελετε, τοσο καιρο που σας υποστηριζε ηταν καλος. Συμπεριφορας σκροφας βασικα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος2/10/12, 4:18 μ.μ.

  Εν εκαταλάβαν κάποιο ότι το επιχείρημα, "εσείς εκαλέσετε την Τρόικα" απλά εν κολλά.

  Έχουμε προβλήματα με τες τράπεζες μας και θέλουμε να λύσουμε. Γι αυτό εκαλέσαμε τους "συμμάχους" μας που έχουν λεφτά.

  Εν και σημαίνει όμως ότι οι "συμμάχοι" μας θα πρέπει να μας επιβάλουν να πληρώσουμε τζιαι τζίνα που δεν φταίμε.

  Τζιαι το μέτωπο είναι εναντίων των αντιλαικών μέτρων. Εν θα πληρώσω κύριε εγώ τες μίζες του Καρύδα, του Ηλιάδη, του Σαρρή τζιαι του Ορφανίδη όσο τζιαι να φακκά το πόι του χαμέ τζίνος της Τρόικας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος2/10/12, 4:34 μ.μ.

   Για τον Σταυρακη και τον Βγενοπουλο θελεις να πληρωσεις οσα εφααν και οτι επροκαλεσαν;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/10/12, 4:59 μ.μ.

   Εν ξέρω αν έφαε τζιαι ο Σταυράκης. Που μπορεί να έφαε.

   Αλλά ούτε τζιαι τζιαι τζίνο πληρώνω.

   Τζιαι μεν ξεκινήσεις τωρά, εν ο Χριστόφκιας που τον εδιόρισε. Ούλλοι πρέπει να αναλάβουν τες ευθύνες που τους αναλογούν.

   Διαγραφή
 6. Εσας κυριοι ηλιθιοι ποιος σας εκαλεσε να μοιραστειτε την βλακεια σας σε τουντο μπλογκ?

  Εν σας κανει ο στροβολιωτης, η οφσαιτ τζιαι ο πολίτης για να γραφετε τες μαλακιες σας?

  Αν εθελαμε να μιλουμε με βλημματα θα επηεναμεν τζιαμε. Λυπηθειτε μας, οχι αλλην βλακεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος2/10/12, 4:35 μ.μ.

   Καλως τον γελοτοποιο.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/10/12, 4:50 μ.μ.

   Ρε ζεπ οταν εισαι γαιδαρος δεν λες του πετεινου κεφαλα.

   Διαγραφή
  3. Γειας σας παιδακια. Μπορειτε να μεταφερετε την ηλιθιοτητα σας αλλου?
   Σε ενα περιβαλλον με ανθρωπους της δικης σας νοημοσυνης?

   Δαμε απλα εισαστεν ενοχλητικοι. Δεν θα πεισετε κανεναν. Γιατι στα μαθκια των ανθρωπων που ενεν της δικης σας νοημοσυνης ειστε απλα ηλιθιοι που επαναλαμβανετε προτασεις - βλακειες. Οπως καμνουν οι πολιτικοι τζιαι οι δημοισιογραφοι (σας), επαναληψη προτασεων χωρις ουσια για να δημιουργησετε εντυπωσεις τζιαι να τις περασετε ως αληθκειες.

   Οσοι δεν σκεφτουντε (τζιαι εν πολλοι) πιστεφκουν σας. Οσοι εχουν λιην κριτικη σκεψη εν περιμενουν που εσας τζιαι τους ομοιους σας να τους πουν την αληθκειαν. Εννα την γυρεψουν μονοι τους.

   Τζινος που εν ριφι εν καρτερα να μπει στο μπλογκ του νεου για να δκιαβασει τα σχολια τζιαι να πειστει, εν ηδη χαμενη υποθεση. Τζινος που σκεφτεται τζιαι θελει να δκιαβασει κατι διαφορετικο που την καθημερινη βλακεια που μας προσφερουν τα φασιστοκαναλα τζιαι οι φυλλαδες των μαστορων σας δεν θελει να δκιαβαζει την βλακεια σας δαμε.

   Διαγραφή
  4. Για μια περίοδο αν θυμάσε ρε ζπ, έσβηνα τη βλακεία. Γιατί η βλακεία συνοδεύεται συνήθως τζιαι που κατζίαν, τύφλωση, παράκρουση τζιαι μισαλλοδοξία.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...