"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

17 Οκτωβρίου 2012

Ο Κάρογιαν «μαγείρεψε» την Κεντρική αλλά δεν μπορεί να «ψήσει» τους ΔΗΚΟϊκούς

Για είπες εννά φέρεις τόοοοοσους....
Εεε...Εν για την κεντρική που σου ελάλουν Νίκο μου
 • ΔΗΚΟ: Πρωτοφανής η απαξίωση της βάσης στην απόφαση για υποστήριξη Αναστασιάδη
 • Ανυπολόγιστη η ζημιά της πολιτικής διαπλοκής με τον Συναγερμό – Πάνω από δύο στους τρεις ψηφοφόρους του κόμματος γυρίζουν τη πλάτη στις επιλογές της ηγεσίας
 • Ο Νίκος Αναστασιάδης έπιασε οροφή στο 38%– Εξάντλησε ήδη τη συσπείρωση του Συναγερμού ενώ αδυνατεί να διεισδύσει στους υπόλοιπους χώρους
 • Όλα παίζονται στον δεύτερο γύρο – Μάχη προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΓΝΩΜΗ 12/10/2012
 • Όσο και να θέλουν, Κάρογιαν, Φωτίου, Βότσης και άλλοι, να παρουσιάσουν τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την ηγεσία του ΔΗΚΟ για την προσχώρηση στο Συναγερμικό στρατόπεδο ως δημοκρατικές και καταστατικές, η ωμή πραγματικότητα αποδεικνύει πως η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος δεν είχε ρόλο και λόγο στις αποφάσεις που έχουν τελικά παρθεί.
 • Και οι τέσσερις μεγάλες δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί από τα αστικά ΜΜΕ τη τελευταία περίοδο δείχνουν την τεράστια απόσταση μεταξύ του πολιτικού αισθητηρίου της βάσης του ΔΗΚΟ και της ηγεσίας του,  καταδεικνύοντας ότι η σύνθεση και οι τάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τον κόσμο που υποτίθεται πως εκπροσωπούν.
 • Μόνο το 28% των ΔΗΚΟϊκών ψηφοφόρων, σύμφωνα με τη τελευταία έρευνα που μάλιστα διενεργήθηκε μετά τις τελικές διεργασίες στο ΔΗΚΟ και το πολύ μεγάλο ποσοστό υπέρ της συνεργασίας με τον ΔΗΣΥ στις εκλογές της ΚΕ φαίνεται να επικροτεί αυτή την απόφαση, ενώ οι μισοί περίπου υποστηριχτές του κόμματος τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ των άλλων υποψηφιοτήτων.
 • Ενδεικτικό των τάσεων μέσα στο ΔΗΚΟ, είναι επίσης το ότι οι Βουλευτές Λάρνακας, Πάφου και Κερύνειας, καθώς και η Ευρωβουλευτής του κόμματος μαζί με την ηγεσία της Νεολαίας-ΝΕΔΗΚ, τάχθηκαν ενάντια στη συνεργασία με τον Συναγερμό, γεγονός που οφείλεται σύμφωνα και με σειρά ομιλητών της «ιστορικής συνεδρίας», στους ισχυρούς προβληματισμούς της βάσης.
Καθηλωμένος στο 38% ο Αναστασιάδης
 • Τα στοιχεία αυτά είναι κάτι περισσότερο από ανησυχητικά για τον Μάριο Κάρογιαν και την ομάδα του, όπως φυσιολογικά και για τον Νίκο Αναστασιάδη με τους επιτελείς του που δεν βλέπουν να «έπιασαν τόπο» οι νεώτερες μεταλλάξεις προκειμένου να πεισθούν τα μέλη και οι φίλοι του ΔΗΚΟ. Οι μόνοι που για τους δικούς τους λόγους θεώρησαν ότι οι διάφορες υποσχέσεις και τα έγγραφα που συνομολόγησε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ με τον Μ. Κάρογιαν έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα, είναι, όπως δείχνει η πορεία των γεγονότων, ο στενός κύκλος γύρω από της ηγεσία του κόμματος.
 • Ως εκ τούτου, αρχίζει πλέον να παίρνει σάρκα και οστά ένα «κακό σενάριο» για τα επιτελεία του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ που κάποτε μιλούσαν ακόμα και για εκλογές ενός γύρου, αφού η τάση για περιορισμό των ποσοστών του Νίκου Αναστασιάδη κάτω από το 40% δείχνει να σταθεροποιείται, βασιζόμενη κυρίως στους Συναγερμικούς ψηφοφόρους.
Εκλογές δύο γύρων και χωρίς διλήμματα για την Αριστερά
 • Με αυτά τα δεδομένα, στη βάση των ευρημάτων άλλων δημοσκοπήσεων που έχουν στα χέρια τους τα επιτελεία των υποψηφίων, και που σύμφωνα με πληροφορίες της ΓΝΩΜΗΣ δείχνουν σε κάποιες περιπτώσεις τον Νίκο Αναστασιάδη να ξεπερνά μετά βίας τα Συναγερμικά ποσοστά, συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι προεδρικές εκλογές του 2013 θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, στους οποίους θα αναμετρηθεί η κεντροαριστερή δημοκρατική παράταξη απέναντι στη πολιτικοοικονομική διαπλοκή της Δεξιάς.
 • Αν και είναι προφανείς οι στόχοι και η στρατηγική στη προσπάθεια των ΜΜΕ και ειδικά των Σίγμα-Σημερινή και Φιλελεύθερου για καλλιέργεια της εντύπωσης στη κοινή γνώμη πως Μαλάς και Λιλλήκας θα δώσουν μάχη για τη δεύτερη θέση, και πως επιπλέον ο υποψήφιος που στηρίζεται από την ΕΔΕΚ έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης απέναντι στον Νίκο Αναστασιάδη στον Β’ γύρο, οι σφυγμομετρήσεις που έχει υπόψη της η εφημερίδα μας παρουσιάζουν τους δύο «μονομάχους» να έχουν διαφορά μέχρι και 12 μονάδες…
 • Παρά τους ευσεβοποθισμούς των μεγάλων συμφερόντων και όσων οικοδομούν συστηματικά πάνω στο ενδεχόμενο ήττας της Αριστεράς, τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη δεν θα χρειαστεί να τεθεί μπροστά σε κανένα δίλημμα.
 • Όπως έχει χαρακτηριστικά τονιστεί σε διάφορες περιπτώσεις από εκπροσώπους του Κινήματος, ευθύνη για μια ενδεχόμενη νίκη Αναστασιάδη-Συναγερμού θα την έχουν όσοι βρεθούν αργά ή γρήγορα στην αλυσίδα της διαπλοκής που ετοιμάζει, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη πλουτοκρατία, τα ευρωπαϊκά μονοπώλια και το ΝΑΤΟ.

10 σχόλια:

 1. Μεν φοάστε τίποτε Σύντροφε!
  Έτσι τζι αλλιώς "ο Μαλάς τρέχει μόνος του στην κούρσα". Έννεν έτσι που μας ελάλες πρόσφατα; Άηστους διαπλεκόμενους να λαώννουνται! Εμείς είμαστεν με τα νέα μυαλά, με τον άσπιλον κι αμόλυντον ανεξάρτητον υποψήφιον που έτυχεν να στηρίζει το ΑΚΕΛ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος18/10/12, 11:06 π.μ.

   Τίποτε επί του άρθρου έσιεις να πεις;

   Η όποτε εν μας βολέφκουν τζίνα που γράφει ο νέος πρέπει να τη γυρίζουμε αλλού τη συζήτηση;

   Διαγραφή
  2. Όπως τα λαλεί ο φίλος ο KEV εν τα πράματα. Έχουμε μπροστά μας δύο κάργα διαπλεκόμενους τζιαι ένα άνθρωπο καθαρό-σιόνι. Εννοείται ότι βουρά μόνος του ως επιλογή για τους δημοκράτες τζιαι τους προοδευτικούς ανθρώπους.

   Διαγραφή
  3. @Ανώνυμος
   Η αλήθκεια είναι ότι δυσκολεύκουμαι διότι δεν γνωρίζω για τα "ευρήματα άλλων δημοσκοπήσεων που έχουν στα χέρια τους τα επιτελεία των υποψηφίων" ούτε γνωρίζω τις "πληροφορίες της ΓΝΩΜΗΣ" ούτε γνωρίζω ποιές εν οι "κάποιες περιπτώσεις" κατά τις οποίες "δείχνουν τον Νίκο Αναστασιάδη να ξεπερνά μετά βίας τα Συναγερμικά ποσοστά" ούτως ώστε να καταλάβω πώς "συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι προεδρικές εκλογές του 2013 θα διεξαχθούν σε δύο γύρους". Αναρωτιέμαι πάντως ο "ανεξάρτητος" υποψήφιος που υποστηρίζει το ΑΚΕΛ ποιό ποσοστό έχει ξεπεράσει, αν έπιασε ή αν ξεπέρασε τα ποσοστά του ΑΚΕΛ κλπ.

   @νεος
   Άτζιαπις σου περνά του το τσιμέντωμα του Μαλά;

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος18/10/12, 4:18 μ.μ.

   Οι δημοσκοπήσεις το μόνο που λένε τωρά είναι ότι ο κόσμος βρίσκεται σε σύγχιση και μάλλον θα συνεχίσει να είναι σε σύγχιση και μετά τις εκλογές.

   Και να κάμω και ένα σχόλιο για το τσιμέντωμα. Τσιμέντο που το ΝΑΤΟ δεν θέλουμε...

   Διαγραφή
  5. Εξού και το "ηχηρό" σας ΟΧΙ στο δημοψήφισμα...

   Διαγραφή
  6. Οκ, να δούμε τη δημοσκόπηση του ΡΙΚ απόψε γιατί φυσικά αναμένεται να είναι η πιο "καθαρή" από πολλές απόψεις.
   Εγώ προβλέπω τον Μαλά στο 24 με τουλάχιστον 7 μονάδες διαφορά από Λιλλήκα, και τον Αναστασιάδη να μην ξεπερνά το 37.
   Αυτός είναι ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων των επιτελείων που αναφέρω.
   Το ΑΚΕΛ προβλέπει τελική απόκλιση Μαλά-Λιλλήκα στις 10-12 μονάδες.

   Διαγραφή
  7. Επίσης, από την αποψινή δημοσκόπηση αναμένω πως θα καταρριφθεί ο μύθος πως ο Λιλλήκας έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Αναστασιάδη στον Β' γύρο. Πιστεύω πως σε αυτό το ενδεχόμενο προηγείται και πάλι ο Μαλάς, ίσως με 1-2 μονάδες.

   Διαγραφή
  8. ΚΕΦ,

   Εν εύκολο να ΜΑΣ πεις για να καταλάβουμε κι ΕΜΕΙΣ τι υποστηρίζεις τελικά, ΕΣΥ είσαι/ήσουν υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ;

   Διαγραφή
  9. Ανώνυμος19/10/12, 3:40 μ.μ.

   Η ψεσινή δημοσκόπηση σίγουρα θα δώσει νέα δυναμική στον Μαλά.

   Αλλά τα πάντα δεν είναι απλά μια εκλογική επιτυχία. Πάντα θέλεις το κάτι περισσότερο.

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...