"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

3 Οκτωβρίου 2012

Οι λαοί της νότιας Ευρώπης στέλνουν το μήνυμα στους Κυπρίους: Όχι στα μέτρα της Τρόικας

NO!
“…η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό. Αυτά που προτείνει η τρόικα κάνουν αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι’ αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άρα μεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο”.
“…αυτό που ονομάζουν «αγορές», δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Είναι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες. Η τραπεζική κοινότητα, λοιπόν, είναι αυτή που θέλει να αποπληρωθεί. Δεν τους ενδιαφέρει το τίμημα”.

 • Οι αντιδράσεις λαών και κυβερνήσεων του ευρωπαϊκού νότου απέναντι στις δοκιμασμένες και αποτυχημένες τροικανές συνταγές λιτότητας, η εικόνα που παρουσιάζουν οι οικονομίες τους αλλά και η κατάσταση των πολιτών τους μετά τα «μέτρα» των μνημονίων, στέλνουν ένα μήνυμα στους Κύπριους για το καθεστώς της επόμενης μέρας, αν η όποια κυβέρνηση παραδοθεί αμαχητί στις ορέξεις της Τρόικας.
 • Οι «επενδυτικοί κύκλοι» των συσσωρευμένων βορειοδυτικών κεφαλαίων κερδοσκοπούν εις βάρος των δοκιμαζόμενων κρατών και τα θέτουν υπό τον απόλυτο οικονομικό τους έλεγχο, κι αυτό δεν είναι ισχυρισμός μόνο της ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά και μιας σειράς οικονομικών και πολιτικών αναλυτών διεθνούς κύρους όπως ο Νόαμ Τσόμσκυ, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο δήλωνε απερίφραστα στο αθηναϊκό Βήμα πως η Ελλάδα «καταστρέφεται βάσει σχεδίου».
 • Ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι, της Δεξιάς της χώρας του, θεώρησε ούτε λίγο-ούτε πολύ αυτή τη βδομάδα, αποικιοκρατικούς τους όρους που βάζει ο μηχανισμός για μια δανειοδότηση που θα καλύψει τις τράπεζες της Ισπανίας, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες στο Ευρωκοινοβούλιο καταγγέλλουν ως αποτυχημένη και αδιέξοδη τη πολιτική που ακολουθείται…
 • Στη Κύπρο, κάποιοι θέλουν «μνημόνιο χτες», προσπαθώντας να πείσουν τον λαό σε αυτοχειριασμό και μεταφέροντας του την ενοχή και την ευθύνη για την κατάσταση που μας ενέπλεξαν οι καιροσκοπισμοί και η διαφθορά στο τραπεζιτικό σύστημα…
Τι πραγματικά συμβαίνει στη Νότια Ευρώπη
 • Αν οι εξελίξεις οδηγήσουν τη Κυπριακή Δημοκρατία στο να αναλάβει το τραπεζιτικό χρέος στο σύνολο του, σε συνάρτηση με τα μέτρα που προτείνονται από τη Τρόικα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο (και ο υπόλοιπος ευρωπαϊκός νότος αυτό αποδεικνύει), πως η επόμενη μέρα δεν θα είναι μέρα αισιοδοξίας και προοπτικής για τον απλό κόσμο.
 • Οι τεράστιες απώλειες τα εισοδήματα των φορολογούμενων και των εργαζομένων γενικά βάζουν νερό στον μύλο της ύφεσης, οι ιδιωτικοποιήσεις σταδιακά συσσωρεύουν τον πλούτο σε μη δημόσια χέρια, συρρικνώνεται περεταίρω η απασχόληση, και διευρύνεται ως αναπόφευκτα το χάσμα μεταξύ των τάξεων, η εργασιακή εκμετάλλευση και η μετανάστευση του «ζωντανού» δυναμικού των χωρών.
 • Οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία, όπως και οι πληροφορίες που λαμβάνονται για τη κατάσταση της εργατικής τάξης σ’ αυτές της χώρες και αλλού, παρουσιάζουν μια εικόνα στην οποία κυριαρχούν τα βορειοδυτικά κεφάλαια, εις βάρος της ίδιας της Δημοκρατίας με τη πλατιά έννοια, της κοινωνικής δηλαδή δικαιοσύνης και συνοχής.
 • Κατακτήσεις και πρόνοιες για το λαό καταστρατηγούνται και διαγράφονται, οι πολίτες χάνουν εντελώς τον έλεγχο των τοπικών εξουσιών, και το πολιτικό προσωπικό των χωρών μετατρέπεται σε «τοπικούς επιτρόπους» ξένων διευθυντηρίων.
 • Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζεται για τις χώρες του Νότου, με τους νεοφιλελεύθερους να παρασέρνουν τους εργαζόμενους σε συναινέσεις μέσω εκφοβισμού και επικοινωνιακής τρομοκρατίας, με την απειλή της αναβίωσης του ναζισμού, της επιβολής χαρατσιών και του ξηλώματος του δημόσιου χαρακτήρα του κράτους. 

24 σχόλια:

 1. Ανώνυμος3/10/12, 9:13 π.μ.

  Πε μου τι χάπια πίνεις να πάρω τζαι εγώ δίότι δεν αντέχω ούτε εγώ την πραγματικότητα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να η πραγματικότητα:

   Από την συνέντευξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΝΕΤ… ¨Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε πως ΔΕΝ πρόκειται να υπογράψει Μνημόνιο που να ακυρώνει την ΑΤΑ, τον 13ο μισθό, την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους. (Σας διαβεβαιώνω – είπε κατά λέξη – ότι ΔΕΝ θα υπογράψω μνημόνιο, διότι είναι ο πρόεδρος που υπογράφει)

   Σε συνέντευξη στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση, ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως δεν μπορεί ούτε να αυτοακυρωθεί ως άτομο ούτε και να ακυρώσει τις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με μπροστάρη το κόμμα του, το ΑΚΕΛ.

   Ο πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εξευρεθούν τρόποι να απεξαρτηθούν οι κυπριακές τράπεζες από τις ελληνικές. Αυτό που έγινε με τις τράπεζες, είπε, είναι έγκλημα για το οποίο δεν φταίνε οι πολίτες…Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη ότι έχει χρεοκοπήσει η νεοφιλελεύθερη, κατά την έκφραση του μέθοδος αντιμετώπισης της κρίσης και χαρακτήρισε εξοντωτική τη γραμμή που ακολουθεί η τρόικα. Αυτή, είπε, αποδεικνύεται και από την κατάσταση στην Ελλάδα.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος3/10/12, 10:07 π.μ.

  Τοσο καιρο με νυχια και με δοντια υποστηριζατε οτι η κατασταση της Κυπρου δεν συγκρινεται καθολου με τα προβληματα και χρεη αλλων χωρων και τωρα ερχεστε να δικαιολογησετε τα αδικαιολογητα με ετσι αρθρα; Ουτε για εσωτερικη καταναλωση δεν καμνετε πλεον. Οποτε σας συμφερει και οτι σας συμφερει το αναμασατε. Αν ξαναδειτε το 35% στα ποσοστα σας σφυρατε μας κλεφτικα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος3/10/12, 10:12 π.μ.

  Περιμένεις κανένα να σε πάρει στα σοβαρά, κάποιον που υποστήριζε το σχέδιο Ανάν και ψήφισε και Ναι στο δημοψήφισμα; Τελικά είσαι υπέρ μνημονίου ή κατά, υπέρ του σχεδίου Ανάν ή κατά. Υπέρ της κυβέρνησης ή υπέρ του Ακέλ. Η σύγχυση σου είναι πολύ χειρότερη από τι νομίζα. Και πες μας αν δεν εφαρμόσουμε το μνημόνιο που θα βρούμε τα λεφτά; Εκατάντησε σκέττο ΣΥΡΙΖΑ το Ακέλ τίποτε άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εν γεγονός ότι έχουμε σταθερά ανομβρία στη Κύπρο, άρα εν θα ρωτήσω που ησουν οταν εβρεσιεν πολιτικήν αναλυση. Μεν βρίζετε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αύριο θα εν κυβέρνηση τζαι μια χαρά θα τα βρίσκετε παρέα με τον Ομπάμα τζαι την Χίλαρι ούλλοι μαζί.

   Όπως είπαμεν, δυστυχώς βρέσιει σπάνια...

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/10/12, 11:05 π.μ.

   Πε τα του Ακελ που εβριζε το Συριζα τοσο καιρο και τωρα ακολουθα τα χναρια του. Συριζα 2 τιποτε αλλο. Φυσικα η μονη διαφορα απο το Ακελ ειναι οτι τα ποσοστα του Συριζα πανε πανω ενω του Ακελ κατω.

   Διαγραφή
  3. Ρε ασυχχόμπατε, που είδες γιε μου το ΑΚΕΛ να βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Μα ότι σου κατεβεί;
   Άτε, πιας τα φτιαρούθκια σου τζιαι πάεννε σε άλλη παραλία, κουράζεις τους μεγάλους.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος3/10/12, 7:26 μ.μ.

   @νεος

   Φίλε ειλικρινά και εγώ θέλω να ρωτήσω που θα βρούμε τα λεφτά αν δεν μας δανείσουν, εχείς κάτι υποψην σου που μπορείς να μοιραστείς και είσαι σίγουρος οτι είναι καλύτερα χώρις μηχανισμό. Απλώς μια απλή σκέψη. Δεν ξέρω αλλά είναι ακραία θέση για μένα να μείνουμε χώρις ρευστό.

   Γιώργος

   Διαγραφή
  5. Γιώργο, η τρόικα ζητά κάποια λεφτά, τους προτείνουμε, απ ότι αντιλαμβάνομαι, ισοδύναμα μέτρα που να εξασφαλίζουν τις δόσεις. Υπό κανονικές συνθήκες, αν οι προθέσεις τους είναι αυτές που πρέπει να είναι, θα γίνει μνημόνιο, αλλά όχι όπως αυτά που εφαρμόζονται και που όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι "κάτι δεν πάει καλά..."

   Υπάρχουν τράπεζες που ανανεώνουν τα δάνεια μας ακόμα, υπάρχει και η προοπτική κάποιου μικρού διακρατικού.

   Αν φτάσουμε έτσι την αδειοδότηση του β' γύρου, θα υπάρχουν επιπλέον assets και ίσως να είναι πιο εύκολος ο διακρατικός δανεισμός αλλά και μια επαναδιαπραγμάτευση με τη τρόικα.

   Η κριτική ενάντια στη Γερμανία μεγαλώνει, νομίζω προσπαθούν οι νότιοι να κερδίσουν κάποιο χρόνο, και οι βόρειοι καταλαβαίνουν πως δεν μπορούν να συνεχίσουν έτσι.

   Πχ διάβασε αυτό

   Από εκεί και πέρα, η τακτική που ακολουθείται, νομίζω εν η καλύτερη υπό τις περιστάσεις. Μια ένταξη πριν από κάποιους μήνες, θα μας βύθιζε ήδη σε χειρότερη ύφεση και απαισιοδοξία. Ας βλέπουμε και λίγο πιο έξω από τη Κύπρο.

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος3/10/12, 10:45 π.μ.

  Οποτε τα βρισκεις σκουρα κανεις νεα αναρτηση. Ειναι καλη τεχνικη αλλα δεν μπορεις να χωστεις πλεον. Ενας κομμουνιστης ψες μου εδωσε τη Γνωμη να διαβασω αρθρο σου. Πριν το διαβασω του εξηγησα οτι εισαι ησουν και θα εισαι υπερ του σχεδιου Αναν και δεν με πιστευε. Του εδειξα γραπτες αποδειξεις και σιωπησε. Α ρε κουτοχορτο που πουλατε. Υποκριτες. Εχασετε αλλο εναν που το μαντρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ώστε... τι γίνεται στον κόσμο α;

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος3/10/12, 12:07 μ.μ.

  Πήραμε μια γεύση τα τελευταία 5 χρόνια τι σημαίνει κομμουνισμός στην κύπρο. Ως και οι κομμουνιστές φοβούνται τι έρχεται με έτσι ιδεολογίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσκέφτηκες πολλή ώρα ρε καλοηρούιν μου πριν γράψεις τούντην σοφία;

   Διαγραφή
 6. θελουμε δουλεια,εξω οι αραπαδες3/10/12, 12:53 μ.μ.

  ο κυριος στυλιανου εφερε την τροικα στον τοπο μας.η υπουργος ανεργιας του ακελ ειναι που προσπαθει να αναπροσαρμοσει την ατα!ντροπη σας τουρκοσποροι.καμια ψηφος ξανα στο ακελ.τωρα εβαλετε ενα μαλαπαππα για υποψηφιο για να πιασει 20 000 ψηφους τζε μετα θα στηριξετε λιλληκαν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κόκκινος ως το κόκκαλο.3/10/12, 1:55 μ.μ.

  Ωραία, πολύ ωραία! Πληρωμένοι δοσίλογοι, χαφιέδες, τραμπούκκοι, φασίστες ΕΟΚΑβητατζιήδες πλακώσανε από παντού. Σύντροφοι . . . . . πάμε καλά. Λυσσάξανε σύντροφοι . . . . . λυσσάξαν τα σκυλιά. Πάμε καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αφρούς φίλε μου, τζιαι να σκεφτείς κόμα, έχουν μας για χαμένους που σιέρι...

   Διαγραφή
 8. Ανώνυμος3/10/12, 3:44 μ.μ.

  Έσιετε πλάκα ρε Κυπραίοι αντιαριστεροί. Επελλάνετε ούλλοι και εν μπορείται να δείτε τον ελέφαντα μες το δωμάτιο. Όι πως οι αριστεροί παν πίσω φυσικά. Πέφτουν στην παγίδα των αντιαριστερών και αλληλοεπιρίπτουν ευθύνες.

  Το μήνυμα μου προς όλους του αντι-αριστερούς πάσης φύσης. Έρχονται άσχημες μέρες για όλους μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος3/10/12, 5:09 μ.μ.

  Ούλλος ο κόσμος αντιστέκεται.

  Η εξαίρεση είναι η Κύπρος που δεν θέλουν να αντισταθούν γιατί θέλει το ΑΚΕΛ τον κόσμο να αντισταθεί.

  Για αυτό στην Κύπρο υπάρχουν πολλά κορόιδα και λίγα αφεντικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος3/10/12, 5:53 μ.μ.

  Όχι στα μέτρα. Έξω οι τοκογλύφοι!
  Αντι να τα γράφεις στο ίντερνετ, φώναξε λλίο πιο δυνατά να τ΄ακούσει ο σύντροφος Δημήτρης στον από πάνω όροφο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος3/10/12, 7:06 μ.μ.

  Ο Χριστοφιας λαλει δεν θα υπογραψει μνημονιο. Μακαρι να μεν το υπογραψει τζιαι να φερει τη κυπρο σε κατασταση ελλαδας μεσα σε μηνες οπου η τροικα ζητα απολυσεις στο δημοσιο, συνταξεις αφρικης κλπ. Τζιαμε εννα σας δω.. Οσο για την ΑΗΚ που σκιζεστε, αν ιδιωτικοποιηθει θα φτηνησει αυτοματα το ρευμα, τι σας πειραζει εσας; Μαλλον πρεπει να εισαστε δημοσιοι σασμενοι οι παραπανω για να επιμενετε τοσο πολυ για CYTA, και ΑΗΚ. Όπου εφαρμοστηκε φτηνησαν οι λογαριασμοι, ειτε σας αρεσει ειτε οχι. Μ´αρεσει που αποκαλειτε εσεις τους αλλους επικινδυνους! Το π.χ. θα σημαινει πλεον προ-Χριστοφια εποχη και μ.χ. μετα-Χριστοφια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. The economic historian Carlo Maria Cipolla is famous for his essays about human stupidity. The essay, The Fundamental Laws of Human Stupidity, explores the controversial subject of stupidity. Stupid people are seen as a group, more powerful by far than major organizations such as the Mafia and the industrial complex, which without regulations, leaders or manifesto nonetheless manages to operate to great effect and with incredible coordination. These are Cipolla's five fundamental laws of stupidity:
  Always and inevitably each of us underestimates the number of stupid individuals in circulation.
  The probability that a given person is stupid is independent of any other characteristic possessed by that person.
  A person is stupid if they cause damage to another person or group of people without experiencing personal gain, or even worse causing damage to themselves in the process.
  Non-stupid people always underestimate the harmful potential of stupid people; they constantly forget that at any time anywhere, and in any circumstance, dealing with or associating themselves with stupid individuals invariably constitutes a costly error.
  A stupid person is the most dangerous type of person there is.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Stupidity

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...