"Ούτε το μικρό μας δακτυλάκι για την ένωση"
ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ

4 Οκτωβρίου 2012

Ψέματα και αλήθειες για τα μνημόνια… και ένα μάθημα

"Δεν τρέφουμε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για τις
δυνατότητες αντίστασης στις υπέρτερες παγκόσμιες δυνάμεις.
Ωστόσο, δε θα διαφωνήσει κανείς, ότι χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δίνονται"
 • Έχει χρησιμοποιηθεί από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης σε αρκετές περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα, το απλοϊκό επιχείρημα πως η όποια προσπάθεια εξασφάλισης δανείου, είτε πρόκειται για ένα οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, είτε το ίδιο το κράτος, είναι φυσικό να συνοδεύεται από υποχρεώσεις, θέλοντας έτσι να χρυσώσουν το χάπι στον λαό για τα μέτρα  που είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν με πρόσχημα την «εθνική σωτηρία».
 • Προσπαθούν να περάσουν την εικόνα πως δανειολήπτης και δανειστής, στη περίπτωσή μας η Κύπρος από τη μια, και το δίδυμο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την άλλη, έχουν απλά να ακολουθήσουν τους γενικούς κανόνες του εμπορίου χρήματος, γεγονός που αναπόφευκτα θα βάλει σε μια οικονομική περισυλλογή, περικοπές και προγραμματισμό το δανειζόμενο μέρος, δηλαδή το Δημόσιο.
 • Έρχονται επίσης να προσθέσουν, πως ο ερχομός της Τρόικας και το πλάνο που θα προταθεί, θα βάλουν «σε τάξη» αρκετά κακώς έχοντα στα δημοσιονομικά και τη λειτουργία της κρατικής μηχανής, αφού δεν μπορούμε ή δεν τολμάμε «να τα κάνουμε από μόνοι μας».
 • Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα, που φρόντισαν οι ίδιοι να δημιουργήσουν την εικόνα στους πολίτες (βλ. Ν. Παπαδόπουλος-Α. Νεοφύτου) πως όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για πραγματική διαπραγμάτευση που να έχει ως ζητούμενο την κοινωνική συνοχή, αλλά μάλλον επιχαίρουν για το στρίμωγμα του ίδιου του κράτους και των υπαλλήλων του.
Η αλήθεια φυσικά είναι άλλη…
 • Η τρόικα δεν έρχεται εδώ για να βοηθήσει και να δημιουργήσει προοπτικές για την οικονομία και τον λαό. Τα μέτρα που προτείνει είναι ξεκάθαρο πως δεν έχουν ως στόχο τον καταμερισμό των βαρών έτσι ώστε να είναι ανεχτά και δίκαια.
 • Σε συνεργασία με το ντόπιο κεφάλαιο και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, θα προσπαθήσουν να επιβάλουν τόσο τις νέες εργασιακές σχέσεις, όσο και το ξήλωμα του δημόσιου χαρακτήρα του κράτους. Τα μνημόνια αποδεικνύονται εργαλεία χάραξης νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έχουν ως στόχο και αποτέλεσμα τη μετατόπιση πλούτου από τις αδύνατες στις ισχυρές τάξεις, κι από τις αδύνατες στις ισχυρές χώρες.
 • Ενδιαφέρονται για το Φυσικό Αέριο, αυτό έχει καταγραφεί πλέον στο λαϊκό αισθητήριο, και φαίνεται να έχουν επίσης στα υπόψη να χρησιμοποιήσουν τα οικονομικά προβλήματα που μας έχουν δημιουργήσει οι τραπεζίτες, ως μοχλό πίεσης στη δική μας πλευρά για λύση του Κυπριακού με τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της Άγκυρας και των ΝΑΤΟϊκών της συμμάχων.
 • Αυτό συνάγεται από τις δηλώσεις των Μπαν Κι Μουν - Ντάουνερ, όσο και Ευρωπαίων αξιωματούχων όπως του Βρετανού ΥΠΕΞ πρόσφατα, για διασύνδεση των ενεργειακών προοπτικών με τη λύση του Κυπριακού.
 • […]Δύσκολα αντιλαμβάνεται κάποιος πώς είναι δυνατό να  αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις αγορές μια χώρα (όπως η Κύπρος) με διαπιστωμένα μερικά τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
 • Πιθανότατα, αυτός είναι και ο βασικός λόγος των προβλημάτων της Κύπρου αυτήν την περίοδο: Να προκαταβάλει το νταβατζηλίκι. Και πως γίνεται αυτό; Εμείς στην Ελλάδα θα έπρεπε ήδη να το έχουμε εμπεδώσει. Με τη διαδικασία του χρέους, των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και τελικά του ξεπουλήματος
 • Αυτά προφανώς είχε στο νου του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας όταν σε συνέντευξή του  στη ΝΕΤ είπε ότι η Κύπρος δεν θα δεχθεί το σχέδιο διάσωσης με τους υπάρχοντες όρους που προτείνουν οι διεθνείς δανειστές της.
 • Ο Δ. Χριστόφιας είπε ότι δεν θα υπογράψει ποτέ συμφωνία διάσωσης που θα περιλαμβάνει την πώληση κερδοφόρων κρατικών εταιριών ή την κατάργηση των μισθολογικών αυξήσεων που συνδέονται με τον πληθωρισμό.
 • «Δεν τους λέμε απλά όχι», είπε. «Τους δίνουμε αντιπροτάσεις», προσέθεσε.  Ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ότι εάν δεν δοθεί ο 13ος μισθός, αυτό σημαίνει ότι θα παραλύσει η αγορά, ενώ όσον αφορά στους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς, σημείωσε ότι αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση τους, καθώς αποτελούν κερδοφόρο εισόδημα για το κράτος.
 • Ο Κύπριος πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι έχει χρεοκοπήσει η νεοφιλελεύθερη μέθοδος αντιμετώπισης της κρίσης και χαρακτήρισε εξοντωτική τη γραμμή που ακολουθεί η τρόικα. Αυτό, είπε, αποδεικνύεται και από την κατάσταση στην Ελλάδα.
 • ΥΓ [Ποντίκι]:Δεν τρέφουμε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για τις δυνατότητες αντίστασης στις υπέρτερες παγκόσμιες δυνάμεις. Ωστόσο, δε θα διαφωνήσει κανείς, ότι χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν  δίνονται. Σαν αυτές που δεν έδωσαν  οι κυβερνήσεις Παπανδρέου- Παπαδήμου, σαν αυτή που χάνει χωρίς να δώσει η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου- Κουβέλη. Όλοι αυτοί οι γενναίοι πολιτικοί και οι ηρωικοί βουλευτές που τους ακολουθούν ψηφίζοντας μνημόνια και νόμους ξεπουλήματος και καταστροφής της χώρας, ίσως κάτι θα είχαν να διδαχτούν ακούγοντας τον Χριστόφια. Αλλά,  μάλλον όλοι αυτοί προτιμούν  τα σεμινάρια του Παπανδρέου στο Χάρβαρντ…

60 σχόλια:

 1. Ανώνυμος4/10/12, 5:29 μ.μ.

  Ξέχασες για άλλη μια φορά να αναφέρεις ποιός κάλεσε την τροϊκά στην Κύπρο και αυτός δεν είναι η αντιπολίτευση, ούτε ο λιλίκας, ούτε το κεφάλαιο, ούτε η εοκα β.

  Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο και σε αυτούς που δεν θέλουν να το συζητούν καν, ότι οι περικοπές και η λεηλασία των μισθών των εργαζομένων θα γίνει (και ήδη έγίνε αρκετή μέχρι τώρα) με την σύμφωνη γνώμη και συνέργεια του Ακελ και του Πρέδρου της Δημοκρατίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρε ζεπ, τα μαύρα, ξέρουμε πως εν κουτοπόνηρη η αναφορά του φίλου του ανώνυμου, αλλά κάμε λλίο κράτει.

   Ο φίλος μας μπορεί να μεν ξέρει ότι οι τράπεζες είχαν μια διορία να ανακεφαλαιοποιήσουν τη κατάσταση, ότι εν εκαταφέραν τίποτε, ότι η Κύπρου έκρυφκε μέχρι ώρες πριν τη λήξη της διορίας τες ζημιές της, ότι αναγκάστηκε το κράτος να αναλάβει τη Λαϊκή για να μεν καταρρεύσει το σύστημα, ότι εφτάχτηκεν ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός για στήριξη των τραπεζών εντωμεταξύ τζιαι αποφασίστηκε στο ψηλότερο επίπεδο της ΕΕ να μεν αναλαμβάνουν τα κράτη τζιαι οι δημόσιοι προϋπολογισμοί τες ζημιές τους...τζιαι μετά που τούτα ούλλα έγινε η αίτηση, που ήταν μόνιμη απαίτηση της αντιπολίτευσης, πριν ακόμα φανεί η ζημιά των τραπεζών.

   Η προσφυγή ήταν μονόδρομος, σαν αίτηση τουλάχιστον, αφού εν θεσμοθετιμένο εργαλείο της ΕΕ για ακριβώς τούντες καταστάσεις, τζιαι όπως φαίνεται η τρύπα των τραπεζών αυκατίζει όσο πάει. Εχτές ανακοινώθηκε άλλο ένα δις που τη Λαϊκή.

   Από εκεί και πέρα, αν η ίδια τρόικα δεν ακολουθεί τες πολιτικές αποφάσεις της ΕΕ (γιατί προφανώς τα κεφάλαια δεν είναι μόνο κρατικά αλλά εν πολλοίς και ιδιωτικά) είναι μια άλλη υπόθεση. Στο ευρωκοινοβούλιο πάντως καταγγέλεται η δτάση της από όλες τις ομάδες εκτός ίσως του "Λαϊκού Ευρωπαϊκού" (Συναγερμός)

   Το σχόλιο του φίλου εν copy-paste της αναφοράς εχτές του Μητσόπουλλου, τζιαι όντως απευθύνεται αποκλειστικά σε λοβοτομημένες καταστάσεις.
   Δηλαδή, κατηγορούν τη κυβέρνηση οι φίλοι μας οι δεξιούλληδες για τα μέτρα που επήρε πέρσι με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη όλων, και ενώ για μήνες (και πριν και μετά τον περσινό Δεκέμβρη) κάποιοι συγκεκριμένοι επιμένουν για περισσότερα μέτρα;

   Εν το θέατρο του παραλόγου δαμέ. Γι αυτό άλλωστε τζιαι οι φίλοι μας γράφουν ανώνυμα.
   Ούτε ψευδώνυμο δεν μπορούν να βάλουν σε τέτοιες φαιδρότητες.

   Διαγραφή
  2. Οκ, εννα τους αφηκω χωρις να του λαλω οτι εν βλακες :D τωρα τζιαι να παει. Ηδη ειπα τους το πολλες φορες τζιαι εμπεδωσαν το.

   Εγιω δεν προκειται να συζητησω (σοβαρα) με ετσι ανθρωπους ουτε εχω αυταπατες οτι μπορω να τους νικησω στο παιχνιδι τους. Αν νομιζεις οτι εννα τα καταφερεις με επιχειρηματα, δοκιμασε τζιαι στο τελος θα απογοητευτεις. Θα σου το καμουν βοθρο δαμεσα, τοσο οσο να μεν θελουμε να μπαινουμε ουτε εμεις πιον.

   Διαγραφή
  3. *όλων των κομμάτων.

   Διαγραφή
  4. Ζεπ, η δημοκρατία εν δύσκολο πράμα. Η τακτική μας είναι να σβήννουμε βρισιές τζιαι γεννικά άσχημες καταστάσεις μόνο, όι πράματα που εν όντως εξόφθαλμα αλλά δεν είναι εκτός προγράμματος.

   Αν τα λαλεί τούτα τα ίδια ο φίλος μας ο Μητσόπουλλος, που εν βουλευτής τα μαύρα, υποτίθεται κόφκει τζιαι λλίον η ξερή του, τι περιμένεις που έναν ανώνυμο;

   Διαγραφή
  5. Εγιω εκλεισα την τηλεοραση για να μεν θωρω ουτε τον Μητσοπουλο, ουτε το Φουλη, ουτε την γλαστρα την οικολογα. Δεν δεχομαι να θωρω βλακειες.

   Ουτε μπαινω σε οποιοδηποτε site που γραφει βλακειες. Αποφασισα οτι ενθελω να νευριαζω.

   Αν εν για να δκιαβαζω ενα κειμενο της προκοπης τζιαι πουκατω να θωρω τον βοθρο εν ξικκο σου.

   Διαγραφή
  6. Αυτά που λεν οι φίλοι ζεπ, τα ακούς παντού, παντού μιλούμε, που τους πιο μορφωμένους ως τους πιο κουρούπεττους. Μεν αδικάς τον κόσμο.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος4/10/12, 6:03 μ.μ.

  Αν το Bloomberg τα εχει σωστα, οι τραπεζες δεν οι χειροτερες απο τα δημοσιονομικα στην Κυπρο. Τα δημοσια θελουν 6 δις και μαζι με τις τραπεζες θα ζητησουν 11 δις. Δεν ξερω αν ευσταθουν αυτες οι πληροφοριες αλλα θα βουρουν πολλοι να χωστουν αν οι τραπεζες τελικα προκαλεσαν λιγοτερη ζημια στο λαο. Πιθανο να μπαιναμε στον μηχανισμο και χωρις τις τραπεζες τελικα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν εισαι βλακας ευσταθουν. Τζιαι γραφεις το χωρις να αντρεπεσε οτι εννα καταλαβουν οτι εν λλιος ο νου σου.

   Πεμας γιατι θελει 6 δις το δημοσιο να γελασουμεν

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/10/12, 6:32 μ.μ.

   Ποιος εισαι εσυ παλε; Ο bouncer του μπλογκ; Ρε παρεα επειδη καταλαβαινεται οτι εισαι ατομο χαμηλης αντιληψης και που δεν ξερει ελληνικα, ειπα αν ευσταθουν οι πληροφοριες. Τωρα αν εχει κατι ο πισινος σου συνεχεια μεσα, δεν φταιμε εμεις.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος4/10/12, 6:44 μ.μ.

   Ρε zep αν ευσταθούν τελικά οι πληροφορίες θα του ζητήσεις συγνώμη του ανώνυμου;

   Διαγραφή
  4. Καλο. Να σου τζιερασω τζιαι παγωτο αν το τρωεις.

   Ατε πεμας για τα 6 δις να γελασουμεν

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος4/10/12, 6:51 μ.μ.

   Το διάβασα κι εγώ.

   "Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Σιαρλή έχει δηλώσει πως η κυβέρνηση χρειάζεται 6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή χρεών και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού έως το 2015."

   Ας περιμένουμε να δούμε αν το διαψεύσει ο Υπ. Οικ.

   Zep ηρέμησε γιατι όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Αν ευσταθούν οι πληροφορίες μόλις αποκάλεσες τον Υπ. Οικ. βλάκα.

   Διαγραφή
  6. Η "τρύπα" του δημοσίου, ως τέτοια, δεν ξεπερνά το ένα δις συναθροίζοντας 11 και 12. Άτε να πάει 1.5 ως το 13-14.

   Τις ανανεώσεις δανείων που θα γίνονταν μια χαρά αν δεν μας υποβάθμιζαν οι οίκοι λόγω τραπεζών, με ποια μαθηματικά τες εντάσσεις στα "προβλήματα του δημοσίου".

   Για να μεν είχε τέτοια "προβλήματα" το δημόσιο, θα έπρεπε να μην έχει εξωτερικό δανεισμό.

   Ναι, αν προσθέσουμε πόσα ομόλογα λήγουν μέχρι το 16, βρίσκουμε γύρω στα πέντε δις, συν ένα από τα ελλείμματα που παρουσιάζει η οικονομία λόγω ύφεσης.

   εκτός κι αν για την παγκόσμια ύφεση ευθύνεται η συτζιά του μαύρου.

   Διαγραφή
  7. @ζεπ

   Πρέπει να είναι περήφανη η αριστερά και το μπλόγκ που σε έχει στο οπλοστάσιο της! Θυμίζεις μου τον Gollum του Lord of the Rings. Ο καθένας παίζει το ρόλο του μην αγχώνεσαι και πολύ.

   Διαγραφή
  8. Οκ περιμενω με ανυπομονησια.

   Αλλα πεμου για φετος (φετος εχουμε 2012 αν σου εμαθαν να μετρας) ποσα θελουμε? Εξω οι τραπεζες.

   Σκεφτου τζιαι λλιο την περιπτωση να μεν υπηρχε προβλημα που μιας αρκης με τες τραπεζες τζιαι να μεν μας υποβαθμιζαν οι οικοι τζικατω τζι. Με ρευστοτητα να υπαρχει για να κινηθει η αγορα τζιαι με προσβασιμες τες αγορες για αναχρηματοδοτησην των δανειων αν θα υπηρχε λογος ενταξης στον μηχανισμο.

   Αλλα πεμου τωρα περιμενω που τον νεοηλιθιο Κυπραιο να εσιει λογικη.

   Διαγραφή
  9. Ανώνυμος4/10/12, 7:09 μ.μ.

   Ρε ζεπ εισαι κριμα. Ακομα λλιο να μας ρωτας να σου πουμε ποσα θελει η κυβερνηση τουτην την εβδομαδα που ερχεται! ΑΑΑαααααχαχαχαχαχα. Εν μπορω αλλο που το γελιο σταματα! Εισαι κλασσικη περιπτωση που λεμε καλυτερα να μην γραφεις.

   Διαγραφή
  10. Ανώνυμος4/10/12, 7:11 μ.μ.

   Νεος, ο υπουργος ο ιδιος λεει θα ζητησει 11δις. Δεν ξερω γιατι συζητουμε ακομα. Ας περιμενουμε να δουμε τι εγινε. Μπορει οι πληροφοριες να αλλοιωθηκαν κατα τη μεταφραση απο το μπλουμπεργκ.

   Διαγραφή
  11. Αλλα πεμου τωρα περιμενω που τον νεοηλιθιο Κυπραιο να εσιει λογικη.


   Διαγραφή
  12. Ανώνυμος4/10/12, 7:17 μ.μ.

   Τερας της λογικης μου εσυ!

   Διαγραφή
  13. Εντζιαι τυχαινει να εισαι η γλαστρα των οικολογων? :D

   Διαγραφή
  14. Γράφει ο Ανώνυμος [σχόλιο ημερ. 4/10/12 6:32 μ.μ.]:
   «Ρε παρεα επειδη καταλαβαινεται οτι εισαι ατομο χαμηλης αντιληψης και που δεν ξερει ελληνικα» --- “Είπεν ο γάαρος του πετεινού τζιεφάλα”! Ρεεε, κατηγορείς τον ZEP ότι «δεν ξερει ελληνικα», τζι’ ΕΣΥ γράφεις χωρίς να τονίζεις!!! Ρεε, μα πίννεις ληγμένα;

   Διαγραφή
  15. Δν εγγρίνω τη τακτική του ζεπ, έσιει πολλούς τρόπους να ειρωνευτεί αν θέλει, τζιαι η αλήθκεια είναι πως μόνο ειρωνία τελικά προκαλούν τέτοιου είδους σχόλια.
   Αλλά είπαμε, να προσπαθούμε να κάνουμε τζιαι λλίο διάλογο. Μπορεί ναν κανένας που πραγματικά θέλει να ψηλαφίσει την πραγματικότητα τζιαι να μεννεν ευχαριστημένος με το να γυρεύκει απλά τρόπους να βυσσοδομά πας της αριστερά.

   Διαγραφή
  16. Ανώνυμος4/10/12, 7:26 μ.μ.

   Τις ανανεώσεις δανείων που θα γίνονταν μια χαρά αν δεν μας υποβάθμιζαν οι οίκοι λόγω τραπεζών, με ποια μαθηματικά τες εντάσσεις στα "προβλήματα του δημοσίου".

   Δεν ειμαι εγω που τις εντασσω, ο ιδιος ο υπουργος οικονομικων υποτιθεται το λεει. Ακομα λιγο να κανεις και αντιπολιτευση του υπουργου και της κυβερνηση εσυ δαμεσα.

   Παντως στο θεμα διαλογος εχαρηκα που τα βρηκε η ΠΕΟ με την υπουργο εργασιας σημερα. Καναμε αυτο που επρεπε να καναμε πριν καιρο με ενα πιστολι στο κροταφο αυτη τη φορα.

   Διαγραφή
  17. @Ανώνυμος4/10/12 7:11 μ.μ.

   Τα 11 δις είναι: 5 για τις τράπεζες, 5 για ανανεώσεις δανείων μέχρι το 16 που δεν μπορούν να ανανεωθούν στο κανονικό παζάρι γιατί οι τράπεζες μας έβγαλαν έξω, και ένα για τα ελλείμματα του δημοσίου που έχουν προκληθεί κυρίως από τη μείωση εσόδων του κράτους, λόγω ύφεσης.

   Διαγραφή
  18. Αν μπορούσαν να ανανεωθούν αυτά τα ομόλογα φίλε (των 5 δις μέχρι το 2016), που το κάναμε με σχετική ευκολία μέχρι το 2010, θα ήταν "πρόβλημα".
   Πρόβλημα είναι τώρα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, αφού οι τύποι κατάφεραν να εκθέσουν τη κυπριακή ρευστότητα σε τέτοιο βαθμό.
   Εν το χωρεί το μυαλό μας;

   Εννοείται πως θα συμπεριληφθούν οι ανάγκες αποπληρωμής-ανανέωσης δανείων μέχρι τ λήξη του προγράμματος. Τζιαι το περσινό δάνειο από ρωσία εκεί αποσκοπούσε, και γενικά ότι λεφτά έρθουν εκτός μηχανισμού, εκεί κυρίως θα αποσκοπούν.

   Για να θεωρήσεις "πρόβλημα"τα υπάρχοντα δάνεια, θα πρέπει να ισχυριστείς πως ο εξωτερικός δανεισμός κακώς έγινε, οπότε προτίνεις ουσιαστικά ΑΥΤΑΡΚΙΑ,τύπου Αλβανίας και Ρουμανίας προ του 1990.

   Καταλαβαίνεις τι λαλείς;

   Διαγραφή
  19. Τελικά φαίνεται ότι το πρόβλημα με τα ελληνικά χαρακτηρίζει γενικότερα όλα τα Ανώνυμα accessories που (δια)κοσμούν με τες ελλειμματικές τους γνώσεις και τη λειψή τους αντίληψη αυτό το Blog! Εκτός και αν σκόπιμα διαστρεβλώνουν, παρερμηνεύουν και παραπλανούν…
   Ας πούμεν, μπορεί ο Ανώνυμος [με σχόλιο 4/10/12 6:51 μ.μ.], να ΜΑΣ αναλύσει [με δικά του λόγια – αν δυσκολεύεται, ας ΜΑΣ το ζωγραφίσει] τι πάει να πει: «…ο κ. Σιαρλή έχει δηλώσει πως η κυβέρνηση χρειάζεται 6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή χρεών και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού έως το 2015»… Και σε συνέχεια αυτού οι πληροφορίες λένε ότι «Σε αυτή την περίοδο λήγουν ομόλογα 4,7 δισ. Ευρώ»
   Ανώνυμε, αν ΔΕΝ είσαι Βλάκας [και μάλιστα με περικεφαλαία], τότε είσαι ένας κάκιστος μαθητής του Γκέμπελς!

   Διαγραφή
  20. "Παντως στο θεμα διαλογος εχαρηκα που τα βρηκε η ΠΕΟ με την υπουργο εργασιας σημερα. Καναμε αυτο που επρεπε να καναμε πριν καιρο με ενα πιστολι στο κροταφο αυτη τη φορα".

   Τζιαι μάλλον χαίρεσαι απ ότι καταλάβω που τελικά έμπηκε το πιστόλι στον κρόταφο της Κύπρου...μπράβο....

   κακές συνδικαλιστικές οργανώσεις! Φτου κακά!

   Διαγραφή
 3. Τελικα στην κύπρο έσιει πολλούς μαζόχες με νουν που εν μες το κοκκονόσυκο.Το δε χειρότερο είναι το γεγονος ότι αυτοί όλοι ειναι πολιτικές και ιδεολογικές μαριονέτες, επιπρόσθετα δε θυμίζουν το σκυλάκι στο λογό της χις μαστερσ βοις. Μην επιμένετε να χρεώνετε την τραπεζικη πλεονεξια, και το τραπεζικο κουμάρι για γρήγορο πλουτισμο στα κεκκτημένα των εργαζομένων, είτε του ιδιωτικού είτε του δημόσιου τομέα. Ότι καταληστέψετε τώρα θα το πάρουμε πίσω στο εγγυς μέλλον στο ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο μαζοχισμός κτυπά κόκκινο. Όμως πως να ρίξεις εξολοκλήρου την ευθύνη γι τούντη παράκρουση στον κόσμο; Ότι ακούει καθε ώρα που τα κανάλια τζιαι τους προβεβλημένους πολιτικούς εκπροσώπους της πλουτοκρατίας.

   Παίζουν με τη φωθκιά, αλλά εν φαίνεται να το κατανοούν.

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος4/10/12, 7:30 μ.μ.

  "Γράφει ο Ανώνυμος [σχόλιο ημερ. 4/10/12 6:32 μ.μ.]:
  «Ρε παρεα επειδη καταλαβαινεται οτι εισαι ατομο χαμηλης αντιληψης και που δεν ξερει ελληνικα» --- “Είπεν ο γάαρος του πετεινού τζιεφάλα”! Ρεεε, κατηγορείς τον ZEP ότι «δεν ξερει ελληνικα», τζι’ ΕΣΥ γράφεις χωρίς να τονίζεις!!! Ρεε, μα πίννεις ληγμένα;"

  Δηλαδη απο ολα που γραψαμε, εσενα σε πειραξε αυτο και θεωρησες οτι ειναι και αξιο σχολιασμου; Ο καθενας με τη βιδα του. Κατα τα αλλα πινω και απο πανω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πόσοι "είσαστε" δηλαδή ρε φίλε μου;
   Θωρούμε τζιαι τα IP, κούλαρε.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμε [με σχόλιο 4/10/12 7:30 μ.μ.],

   Ενοχλήθηκες γιατί χρησιμοποίησα ύφος και τη λογική που ΕΣΥ χρησιμοποιείς; Γιατί ασχολήθηκες με τα ελληνικά του ZEP [καλά ή άσχημα]; Προφανώς για να τον απαξιώσεις!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος4/10/12, 8:14 μ.μ.

   "Πόσοι "είσαστε" δηλαδή ρε φίλε μου;
   Θωρούμε τζιαι τα IP, κούλαρε."

   Αντι να ασχολειστε με τα γραφομενα εδω ασχολειστε με το που μενει ο καθενας μας και αν ξερει να βαλλει τονους. Συγχαρητηρια.

   Διαγραφή
  4. :-) έσιει πλάκα τούτος

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμε [που δεν βάζεις τόνους],

   Γράφεις: «Αντι να ασχολειστε με τα γραφομενα εδω ασχολειστε με το που μενει ο καθενας μας και αν ξερει να βαλλει τονους. Συγχαρητηρια.» --- Ρεεε, μα εν νεν ΕΣΟΥ που ασχολήθηκες πρώτος με τα ελληνικά του ZEP;
   Τζιαι δαμέ είπαμε σας να αναλύσετε τες δηλώσεις του Σαρλή, αλλά ΕΣΕΙΣ παίζετε πελλόν!

   Διαγραφή
 5. Ανώνυμος4/10/12, 8:06 μ.μ.

  Παιδια οπως φαινεται κατι σας πειραξε παρα πολυ και αυτο ειναι δηλωσεις του ιδιου σας του υπουργου. Να πατε να του τα πειτε του ιδιου. Δυστυχως για εσας ολες οι αποψινες προσπαθειες να δικαιολογηθειτε επεσαν στο κενο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμε [που δεν βάζεις τόνους – σχόλιο με ημερ. 4/10/12 8:06 μ.μ.],

   Να επαναλάβω [και για ΣΕΝΑ] το ερώτημα μου που υπόβαλα [στο σχόλιο μου με ημερ. 4/10/12 7:40 μ.μ.] στον Ανώνυμο που βάζει τόνους [σχόλιο του με ημερ. 4/10/12 6:51 μ.μ.]:
   “… μπορείς να ΜΑΣ αναλύσεις [με δικά του λόγια – αν δυσκολεύεσαι μπορείς να ΜΑΣ το ζωγραφίσεις] τι πάει να πει: «…ο κ. Σιαρλή έχει δηλώσει πως η κυβέρνηση χρειάζεται 6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή χρεών και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού έως το 2015»… Και σε συνέχεια αυτού οι πληροφορίες λένε ότι είπε πως «Σε αυτή την περίοδο λήγουν ομόλογα 4,7 δισ. Ευρώ»”;

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος4/10/12, 8:09 μ.μ.

  "Ανώνυμε [με σχόλιο 4/10/12 7:30 μ.μ.],

  Ενοχλήθηκες γιατί χρησιμοποίησα ύφος και τη λογική που ΕΣΥ χρησιμοποιείς; Γιατί ασχολήθηκες με τα ελληνικά του ZEP [καλά ή άσχημα]; Προφανώς για να τον απαξιώσεις!"

  Κοιταξε απλως γινεσαι ρεζιλι επειδη ο νεος εσβησε σχολια του ζεπ που δεν ειδες. Ειλικρινα προσπαθω να σε σωσω που παραπανω ρεζιλεμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμε [που δεν βάζεις τόνους – σχόλιο με ημερ. 4/10/12 8:09 μ.μ.],

   Το σχόλιο ΣΟΥ με το οποίο μίλησες απαξιωτικά για τα ελληνικά του ZEP είναι εκεί και στέκει. Και το θέμα της συζήτησης σ’ αυτό το post δεν είναι τα ελληνικά [του οποιουδήποτε]. Κι εγώ εκείνο που επισήμανα είναι ότι δεν μπορεί ΕΣΥ να μιλάς για τα ελληνικά του οποιουδήποτε όταν ΕΣΥ γράφεις χωρίς τόνους!!! Είναι υποκριτικό!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/10/12, 8:28 μ.μ.

   Δεν αναφερομουν σε σχολιο δικο μου αλλα του ζεπ που διαγραφηκε. Σε προειδοποιησα για το ρεζιλεμα και επιμενεις. Ειναι αυτη η επιμονη που εφερε τη κυπρο εδω που βρισκομαστε τωρα. Οι αλανθαστοι που τα κανουν ολα σωστα χωρις να ζητουν ποτε συγνωμη. Το ´εκανα λαθος´ δεν υπαρχει στο λεξιλογιο σας.

   Διαγραφή
  3. Φίλε, πως μπορεί να μιλά για ρεζίλεμα κάποιος που δεν τολμά ούτε καν να χρησιμοποιεί ένα σταθερό nick για να έχουμε κάποιες αναφορές, ή γράφει ανώνυμα;

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμε [που δεν βάζεις τόνους],

   Μεν καμμώννεσαι πως ΔΕΝ καταλάβεις! Το θέμα είναι πολύ απλό. Διυλίζεις τον κώνωπα και καταπίννεις την κάμηλο! Ασχολήθηκες με τα λάθος [ας πούμεν] ελληνικά Κάποιου σχολιογράφου [δεν έχει σημασία ποιου], την στιγμή που ούτε κι ΕΣΥ γράφεις σωστά ελληνικά: ΔΕΝ βάζεις τόνους!!! Τι σημασία έχει τι είπε ο ZEP πιο πριν, που σε έκαναν να σχολάσεις τα ελληνικά του! Σίγουρα το όποιο σχόλιο του δεν διαγράφηκε γιατί δεν ήταν σωστά τα ελληνικά του!
   Φαινεται ότι «Το ´εκανα λαθος´ δεν υπαρχει στο λεξιλογιο σου».

   Διαγραφή
 7. Ένα που τα πιο ηλίθια πράματα που έχω ακούσει είναι το ερώτημα που συνήθως υποβάλλουν οι εκ της Αντιπολίτευσης ορμώμενοι για το «ποιός κάλεσε την τρόικα στην Κύπρο;» [το έθεσε και ο Ανώνυμος με σχόλιο με ημερ. 4/10/12 5:29 μ.μ - είναι το πρώτο σχόλιο στην παρούσα συζήτηση]. Κάποιοι μάλιστα τοποθετούνται και πιο ξεκάθαρα με το να λένε ότι «εν η Κυβέρνηση που κάλεσε την τρόικα», άρα εν η Κυβέρνηση που φταίει για τις τυχόν περικοπές και την επερχόμενη λιτότητα… Αυτό προσπαθούν να υποβάλουν. Όμως η τρόικα είναι οικονομικός μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι θέλουν λοιπόν να μας πουν; Ότι η τρόικα και κατ’ επέκταση και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κακοί και κινούνται σε βάρος των εργαζομένων και της οικονομίας του τόπου; Ας ΜΑΣ πουν επιτέλους αυτοί όλοι [και οι του ΔΗΣΥ μη εξαιρουμένου, γιατί και σ’ αυτό το θέμα, ο “Συναγερμός” χαρακτηρίζεται από διγλωσσία] κι ας αποφασίσουν αν είναι υπέρ ή εναντίον της τρόικας…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ό,τι να ναι φίλε, φτάνει να δημιουργείται αρνητική εικόνα για τη κυβέρνηση, και ως εκ τούτου για τις εκλογές.

   Διαγραφή
 8. Γιάννος4/10/12, 9:14 μ.μ.

  Η Τρόϊκα υπερέβη των εντολών της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αντιθέτως… Η τρόικα είναι εντός των εντολών της!!!

   Διαγραφή
 9. Ανώνυμος4/10/12, 9:25 μ.μ.

  "Η κυπριακή κυβέρνηση θα ζητήσει δάνειο στήριξης ύψους 11 δισ. ευρώ, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την κάλυψη των ελλειμμάτων, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το Bloomberg."

  www.astra.com.cy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος4/10/12, 9:38 μ.μ.

  Σταυρος Ευαγορου Ρικ1 4/10/2012: "αν δεν υπηρχε το προβλημα τραπεζων ΠΙΘΑΝΟΝ να μην ηταν αναγκη να ενταχθουμε στον μηχανισμο".

  Πιθανον, η λεξη κλειδι εδω. Για να μην τον κατηγορησουμε αργοτερα οτι ηταν σιγουρος θα αποφευγαμε το μηχανισμο αν δεν ηταν το προβλημα τραπεζων δηλαδη. Αρχισε η χρησιμοποιηση της λεξης 'πιθανον' απο τους 'εξυπνους' του Ακελ που θα τρεχουν να σωσουν το τομαρι τους σε λιγους μηνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από ποιους θα τρέχουν να σωθούν;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/10/12, 9:51 μ.μ.

   Απο την συντριπτικη πλειοψηφια του λαου της Κυπρου φυσικα.

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος4/10/12, 9:55 μ.μ.

   Νεος, εσυ ποτε δεν χρησιμοποιησες ξανα τη λεξη πιθανον σε ετσι προταση, ειμαι σωστος; Εσενα σε πειραζει η χρησιμοποιηση της λεξης πιθανον, σε προβληματιζει; Γιατι να πει πιθανον;

   Ο διαβολος βρισκεται στις λεπτομερειες.

   Διαγραφή
  4. Καταρχάς φίλε Πίντο, να βάζεις το λινκ της πηγής που αναφέρεσαι γιατί νομίζω βάλλεις-φκάλλεις του νου σου. Ένα copy-paste είναι.
   Δεύτερον, ποια εν τούτη η "συντριπτική πλειοψηφία"; Τούτη που θα εκλέξει πχ τον Αναστασιάδη πρόεδρο; Ποιον ενναν το ποσοστό νίκης του κ. Νίκου;Τόσο συντριπτικό το περιμένεις;
   Ζιεις στον κόσμο σου νομίζω, ξεπάλαρε λλίον,μεν φανατίζεσαι.

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος4/10/12, 10:28 μ.μ.

   Ξερω οτι ξερεις οτι εχω δικιο για το πιθανον. Οσο για πηγες, αφου εχεις τοσο μεσο να ξερεις τζιαι που κατοικουμε πηγαινε πιασε το 'απο μερα σε μερα' στο Ρικ1 το σημερινο και δες το, το λεει ξεκαθαρα. Καταλαβαινω γιατι δεν το σχολιαζεις και περιμενεις να δεις και την αποδειξη. Και φαινεται να σε βολευει να με ταπελλωνεις οτι ειμαι του Αναστασιαδη.

   Διαγραφή
 11. Κλόκκος4/10/12, 10:41 μ.μ.

  Το κράτος δε θα είχε κανένα πρόβλημα αν δεν υπήρχε το πρόβλημα των τραπεζών. Αυτό είναι πέραν πάσης αμφιβολίας. Αν είχαν τα λεφτά τους οι τράπεζες και τα διέθεταν στην Κύπρο σε δάνεια κλπ, η διακίνηση αυτού του χρήματος από χέρι σε χέρι, θα έφερνε τέτοια ανάπτυξη και τέτοια έσοδα στο κράτος που όχι μόνο δε θα είχε πρόβλημα, αλλά αντίθετα θα είχε και πλεόνασμα. Δε θα είχαμε ποτέ ύφεση και πράγματι η παγκόσμια οικονομική ύφεση για μας θα ήταν απίστευτες ειδήσεις στην τηλεόραση. Όταν έλεγε η κυβέρνηση ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση δε θα μας αγγίξει είχε απόλυτο δίκαιο. Υπολόγιζε ότι οι τράπεζες και ο περιβόητος Αθανάσιος Ορφανίδης θα είχαν έστω ένα ελάχιστο βαθμό επαγγελματικής επάρκειας. Αλλά φευ. Ο επαγγελματισμός των τραπεζιτών και του Ορφανίδη τελικά ήταν χειρότερος και απ' αυτών ακόμα των στρατιωτικών που χειρίστηκαν τα πυρομαχικά, που είχαν σαν αποτέλεσμα την τραγωδία στο Μαρί. Πρέπει να περάσουν κι' αυτοί από το δικαστήριο. Η ζημιά που διέπραξαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι εθνική, αφού κάποιοι αρέσκονται σε λέξεις αυτής της βαρύτητας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Γονιός στρατιώτη5/10/12, 12:22 π.μ.

  Κατά τα άλλα η επιτροπή άμυνας της βουλής ανακάλυψε κι' άλλα εκρηκτικά που αποθηκεύονται σε κοντέηνερς μέσα στον ήλιο, σε άλλο στρατόπεδο. Δηλαδή αυτή είναι μια συνήθης πρακτική της εθνικής φρουράς να αποθηκεύει πυρομαχικά. Αλλά για τον Πολυβίου και λοιπούς "Πολυβίους" ο τρόπος αποθήκευσης των πυρομαχικών στον Μαρί έγινε με υπόδειξη και αποκλειστική ευθύνη του Δημήτρη Χριστόφια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος5/10/12, 1:42 μ.μ.

  τι θα πεις τωρα επαγρυπνιτη που το κομμα σου προτεινει αυτα που πριν δεκα μερες απεδιδε στην αντιπολιτευση και τον καπιταλισμον?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. :-) ο επαγρυπνίτης κι ο κοπρίτης

   Διαγραφή
  2. Κωστίκας6/10/12, 12:15 π.μ.

   :-) κάτι σαν το Γιωργίκα και τον Πουστίκα δηλαδή?

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...